Най-добрите 1TB външен твърд диск за 2020 г.: Лесни решения за съхранение

Що се отнася до размерите на външния твърд диск, 1TB е малко приятно място. Достатъчно е просто място за съхранение, за да можете да вземате файловете си в движение, докато не влизате в територия с пълно резервно копие. Размерите на файловете стават все по-големи, което прави външното устройство от 1 TB минимум за съхранение на допълнителни данни. 


Без значение дали искате да разширите мястото за съхранение на вашия лаптоп или да вземете няколко филма в движение, ще изкараме най-добрите 1TB външни твърди дискове наоколо. Изтеглихме от най-доброто си ръководство за външен твърд диск, за да гарантираме, че предлагаме само най-доброто от най-добрите. 

Ако търсите малко повече място за съхранение, или за допълнителни файлове, или за резервно копие на цялата система, не забравяйте да прочетете и най-добрите ни 3TB външен твърд диск и най-добрите 4TB външни твърди дискове. Там ще намерите опции, които са по-подходящи за архивиране, докато тук ще се съсредоточим главно върху разширеното съхранение.

Най-добър 1TB външен твърд диск 2020

Избор на най-добрия 1TB външен твърд диск

Има повече фактори при избора на най-добрия 1TB външен твърд диск, отколкото би изглеждало в началото. Очевидно е, че за да включим устройство, е необходимо да предложим капацитет от 1 ТБ. Имайки предвид това количество на съхранение обаче, трябваше да вземем други фактори. Именно обмислихме целта на задвижването. 

Външните твърди дискове с капацитет 1TB не са най-доброто решение за архивиране. Въпреки че те могат да бъдат използвани за тази цел, ние не се фокусирахме върху нея. Бихте могли да архивирате, да речем, лаптоп с 1TB външен твърд диск, но той бързо ще стане безполезен, ако обновите компютрите или изтеглите повече файлове. 

Вместо суров капацитет, ние се съсредоточихме върху скоростта, отхвърляйки опции като Western Digital My Book (прочетете нашия преглед Western Digital My Book). Външният твърд диск с 1TB място за съхранение е много по-полезен за вземане на файлове в движение, независимо дали това е да гледате някои филми, да играете някои игри или да свършите работа. 

Поради манталитета “вземете нещата си в движение”, ние погледнахме към твърди дискове, повече от твърди дискове. HDD дисковете са по-лоши и е по-вероятно да се провалят, което прави SSD ясен избор за 1TB устройство. Това каза, SSD дисковете са скъпи, затова включихме няколко твърди диска, които смятаме, че си заслужават. 

Освен това, функции като хардуерно криптиране и защита на паролата се имат предвид в голяма степен. Ако приемем, че вземате шофирането в движение, е важно повреда в случай, че е загубена или открадната. И в този случай размерът има значение.

Най-добрият 1TB външен HD: Samsung T5

Samsung T5 се класира на първо място в най-добрия ни външен твърд диск SSD и най-добрият външен твърд диск за водачи на Mac, така че трябва да бъде малко изненада, че и тук е на първо място. Той прави всичко, което искаме да направим външен твърд диск, като комбинира скорост, качество на изграждане и функции в пакет на разумни цени. 

Samsung-t5-1

Предлага се до 2TB, но моделът от 1TB е наистина сладкото място. Плащате около 0,16 долара за гигабайт, което не е лоша ставка за SSD. Той също се предлага в черен цвят, докато 250GB и 500GB версиите на устройството са в бледо синьо. Въпреки че и двете изглеждат добре, ние сме частично към изчезналия модел. 

За цената представянето е отлично. Отбелязахме последователни скорости на четене и запис много над 500 MB / s и случайни скорости на четене и запис, близки до 200 MB / s. T5 показва силата на USB 3.1, оставяйки на прах SSD дискове, които използват USB 3.0, като ADATA SD600 (прочетете нашия преглед на ADATA SD600).

Още по-впечатляващ е фактът, че Samsung може да събере толкова много производителност в толкова малък пакет. Т5 е лек като перо, или по-точно, лек като приблизително 6000 пилешки пера. Тежи само 51 грама и е с размер по-малък от визитката на 57,3 мм със 74 мм. 

Други причини, които харесваме Samsung T5

Въпреки че е малък, Т5 не е крехък. Не е толкова защитена като нещо като LaCie Rugged Mini (прочетете нашия преглед на LaCie Rugged Mini), но може да отнеме побой. Задвижването е затворено в изцяло метален покрив, който може да се справи с няколко капки. Тъй като е SSD, T5 също не рискува от счупване на плочи. 

Освен това Samsung включва своя софтуер за управление на задвижването с T5. Когато го включите в компютъра, ще бъдете подканени да инсталирате софтуера, което ще ви позволи да зададете парола и да проверите за актуализации на фърмуера. 

Когато режимът на защита е включен, вашите данни се кодират с AES-256, докато не въведете паролата си. Можете да научите повече за това в нашето описание на криптирането. 

За щастие, можете да изключите защитния режим, ако не искате винаги да въвеждате паролата си. Чрез и през, Samsung T5 е определението за впечатляващо. Той е компактен и лек, но е с най-доброто представяне, което сме виждали. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Samsung T5.

G-Technology G-Drive Mobile SSD

G-Drive G-Drive Mobile SSD е малко по-голям и малко по-здрав от Samsung T5. Въпреки това идва с подобно изпълнение. Последователната скорост на запис беше малко по-бавна, докато случайната скорост на четене беше малко по-бърза, но като цяло, представянето е почти същото. 

грам-кола-мобилен-1

Тегленето на G-Drive Mobile SSD е с качество на сглобяване. Той е с рейтинг IP67 за защита от прах и вода, което накратко означава, че е защитен от почти всичко. „6“ е най-високата оценка за прах, което означава, че устройството може да влезе в пълен контакт с вредния прах – като дървени стърготини и метален прах – и все още функционира добре. 

Въпреки това, тя не е толкова висока във водната скала. IP стандартът достига до осем за вода, като G-Drive Mobile SSD отбелязва „7“. Въпреки това, тази оценка означава, че тя може да бъде потопена в до един метър вода за до 30 минути. Ако не планирате да хвърлите шофирането си в океана за час, ще се оправите. 

Тази допълнителна защита обаче идва срещу допълнително заплащане. Моделът от 1TB е с около $ 20 по-скъп от T5 или, за по-директно сравнение, с $ 0,03 повече на гигабайт. Въпреки че цената си струва, T5 е достатъчно здрав за повечето приложения. 

Освен ако не предполагате, че се нуждаете от допълнителната защита на G-Drive Mobile SSD, няма много причина да го изберете над T5 по отношение на производителността. Това е отлично задвижване от 1 ТБ като цяло, малко по-малко от T5 по отношение на цената. Въпреки това, ако предпочитате цялостната естетика на G-Drive Mobile SSD, това не е толкова по-скъпо.

Други причини, които харесваме G-Drive G-Drive Mobile SSD

Мобилният SSD на G-Drive всъщност не използва устройство, разработено от G-Technology. Ако не сте наясно, G-Technology е собственост на Western Digital и се поддържа като решение за съхранение на реклами почти по същия начин, по който HGST беше насочен към архивиране на предприятия. Western Digitalalso притежава SanDisk и това е всичко, което е в G-Drive Mobile SSD. 

По същество купувате SanDisk X600 M.2 SSD в здрав USB 3.1 корпус. В този контекст цената всъщност не е твърде лоша. Задвижването на 1TB X600 струва около 130 долара на Amazon, така че допълнителните 50 долара или около това купуват удобството за използване на устройството навън, както и заграждение с твърди нокти.

Като цяло G-Technology G-Drive Mobile SSD е впечатляващ външен диск с цена, която трябва да съответства. Въпреки че се отличава с функции, това може да отнеме побой и да поддържа скорости, достойни за нашия най-бърз списък на външни твърди дискове в този процес. Можете да научите повече за това в нашия G-Technology G-Drive Mobile SSD преглед.

SanDisk Extreme Portable

SanDisk Extreme Portable казва всичко, което трябва да знаете в името. Той е създаден да бъде възможно най-компактен, като същевременно осигурява отлична скорост и качество на сглобяване. За щастие, прави всички тези неща. Той е по-лек, по-малък и по-тънък дори от Samsung T5 и дори включва малка кука за закрепването му към карабинер. 

SanDisk-екстремно-преносим-2

Освен това може да работи в някои доста безумни условия. Задвижването работи от 32 до 95 градуса по Фаренхайт (0 до 32 градуса по Целзий), което позволява на вътрешните работи да стигнат до 158 градуса по Фаренхайт (70 градуса по Целзий). Освен това е устойчив на удар и вибрации и е защитен от вода и прах. 

Въпреки това, той не е толкова защитен като G-Drive Mobile SSD. Оценка е IP55, което означава, че все още може да работи след контакт с вреден прах, но не и при продължителен контакт. За вода може да се напръска от всички страни с високо задвижван маркуч – с накрайник не повече от 12,5 мм или приблизително половин инч – но не може да бъде изцяло потопен. 

Въпреки че е малко по-малко защитен, SanDisk Extreme Portable е по-евтин от G-Drive Mobile SSD. Моделът от 1TB е малко над $ 150, показвайки близо до най-добрата цена за гигабайт извън обхвата. Ако искате да получите максимална стойност, 2TB има по-добра цена на гигабайт, но ще ви струва близо $ 300, когато всичко е казано и направено.

Други причини, които харесваме SanDisk Extreme Portable

SanDisk Extreme Portable се представя по-добре от всеки външен твърд диск, който сме тествали – прочетете нашия преглед на Toshiba Canvio Basics за един пример – но не толкова добре, колкото Samsung T5 или G-Drive Mobile SSD. 

Последователните скорости бяха с около 20 MB / s по-бавни, както и случайните скорости. Това каза, ние го сравняваме с най-добрите от най-добрите. Скоростта на SanDisk сама по себе си е много впечатляваща. 

SanDisk обаче не ви дава драйв и не го оставяйте да бъде. Предварително заредено върху него е копие на SanDisk SecureAccess. Въпреки че е с дата софтуер, SecureAccess ще ви позволи да криптирате данните на вашия диск с AES-128, защитавайки го с парола. Предпочитаме системата на Samsung повече, но като цяло SanDisk не е зле. 

Между G-Drive Mobile SSD, T5 и Extreme Portable има малка разлика по отношение на производителността и функциите. Най-голямата разлика е форм-фактор, така че ако харесвате външния вид и размера на SanDisk Extreme Portable, това е устройството за вас. Можете да прочетете повече за това в нашия преглед на SanDisk Extreme.

Западни цифрови елементи

Western Digital Elements е свързан с основите на съхранението. Това не е впечатляващ или блестящ твърд диск, който има изцяло пластмасов екстериор с въртящ се диск. Вместо да се отнася за най-бързата скорост или най-здравата екстериора, задвижването на Elements се състои в съхраняването на вашите данни по възможно най-простия начин.

западен цифрови-елементи-1

Той също идва с цена, която да съвпадне, което е добре. Започвайки от само 50 долара за модела 1TB и достигайки $ 100 за 4TB, Western Digital Elements е един от най-евтините външни твърди дискове наоколо. Най-добре е също 1TB или 2TB, тъй като капацитетът от 3TB и 4TB е по-подходящ за Western Digital My Book. 

Вие просто купувате място за съхранение. Както подсказва името, дисковете на Elements са свързани с основите на съхранението, така че не са включени допълнителни екстри. В 1 ТБ не сме твърде разочаровани от липсата на инструмент за архивиране, но защитата с парола би била хубава. Въпреки това, Western Digital прави инструмент за диагностика, достъпен безплатно на своя уебсайт. 

Ако търсите евтино устройство, което може да осигури голям капацитет, Western Digital Elements е за вас. Ще трябва да се отнасяте с него внимателно, много за разлика от горните опции, но парите, които спестявате, може да си струват. 

Други причини, които харесваме западните цифрови елементи

Западните цифрови елементи с бърза скорост се издуха от горните опции, но не е лошо за евтин въртящ се диск. Нашето тестване произведе последователни скорости на четене 131,3 MB / s, последователни скорости на запис от 127,4 MB / s, случайни четения от 0,55 MB / s и случайни записи от 10,11 MB / s. 

В истинската Western Digital мода има по-голям фокус върху случайните записи от четените. Това означава на практика, че устройството ще се справи добре, когато записва нови данни на платките, но ще им е трудно да търси тези данни надолу по линията. Като цяло е резервно фокусирано устройство, така че имайте това предвид, ако имате нужда от бърз достъп до вашите файлове.

Дори и със своите недостатъци, Western Digital Elements е впечатляващ с цената си. Той не предоставя бъркащи скорости, но скоростта на прехвърляне все още е приемлива. Освен това, той няма грубо качество на сглобяване, но не е необходимо да го вземате на туризъм със себе си. Като цяло това е солиден стремеж за евтино. Можете да научите повече в нашия преглед на Western Digital Elements.

Seagate Backup Plus Portable

Seagate Backup Plus Portable е като разширена версия на Western Digital Elements. По форма и функция е подобен на нормалния Seagate Portable, но с няколко значителни подобрения (прочетете нашия преглед на Seagate Portable). А именно, дизайнът е много по-привлекателен и се предлага с шепа комунални услуги.

Seagate-архивиране плюс преносим-2

Първо, нека да поговорим дизайн. Има множество варианти на Backup Plus Portable, но за целите на това ръководство ще говорим за Slim и Ultra Touch, които са единствените версии, които предлагат 1TB модел. Версията Slim е това, което очаквате. Това е намалена версия на нормалното задвижване, която се предлага в различни цветове, всеки с тъкан плат. 

Версията Ultra Touch е малко по-скъпа, но идва с функции, които да оправдаят цената. Обикновено ще трябва да използвате USB-A конектор с Backup Plus Portable, но Ultra Touch версията включва USB-C адаптер. Освен това, Ultra Touch версията се предлага с хардуерно криптиране и защита на паролата. 

Това не означава, че версията Slim е невалидна от функции. Seagate включва Toolkit с всички негови дискове, включително всеки вариант на Backup Plus Portable. Вътре в Toolkit ще намерите инструменти за архивиране и огледало на съществуващи дискове, което е много полезно. Освен това можете да зададете автоматичен график за архивиране, така че да не се губят данни.

Други причини, които харесваме преносимия Seagate Backup Plus Portable

Макар и впечатляващ с функции и качество на изграждане, Backup Plus Portable не е чудесен, що се отнася до скоростта. Той показва различен фокус от Western Digital дискове, вечер извежда случайни четения и записи. Въпреки че това ще доведе до малко по-добро представяне в определени сценарии, като цяло е по-лошо. 

Въпреки това е използваем По време на нашето тестване забелязахме последователни скорости на четене от 129,6 MB / s, последователни записи от 136,9 MB / s, случайни четения от 1,31 MB / s и случайни записи от 1,31 MB / s. Случайното изпълнение е основният проблем. Въпреки че е по-равномерно от задвижването на Elements, случайната скорост на запис може да създаде затруднение. 

Въпреки това, на тази цена ще има някакъв компромис. Seagate Backup Plus Portable е само малко по-скъп от Western Digital Elements, докато се опакова в много повече функции. Можете да научите повече за устройството в нашия преглед на Seagate Backup Plus Portable. 

Заключителни мисли

Повечето външни твърди дискове се предлагат в 1TB вариант, но вярваме, че петте варианта по-горе са най-добрите. Макар и скъп, Samsung T5 избърсва пода по отношение на производителността, качеството на изграждане и функции. Western Digital Elements и Seagate Backup Plus Portable също са твърди дискове, но само в контекста на цената. 

По различни причини може да се нуждаете от различно устройство. Ако никоя от опциите по-горе не предизвика интереса ви, не забравяйте да прочетете другите ни отзиви за външен твърд диск. 

Какъв 1TB външен твърд диск използвате? Защо го избрахте? Уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map