Най-добрият външен твърд диск за Mac през 2020 г.: Арсенал за Apple

Маковете имат няколко проблема, главно в софтуерната поддръжка и цялостната сурова мощност, но има много причини да използвате такъв. Дизайнът е минималистичен и атрактивен, дисплеите са абсолютно великолепни и можете да получите много компютър в сравнително малък пакет. Малкият пакет обаче затруднява разширяването на вашето хранилище. 


В момента 13-инчовият MacBook Pro отива до 2TB място за съхранение, 15-инчовият отива до 4TB, а iMac може да побере до 3TB. Ако искате да разширите хранилището си, няма много място вътре, така че ще трябва да излезете външно. В това ръководство за най-добрия външен твърд диск за Mac ще ви покажем нашите любими снимки. 

Като цяло ние оценяваме Samsung T5 като наш най-добър избор, което не трябва да бъде изненада, като се има предвид, че това е най-добрият външен твърд диск, който сме прегледали. Ако този диск е твърде скъп или просто не прилича на това, което търсите, прочетете за другите ни снимки. 

Най-добрият външен твърд диск за Mac 2020

Избор на най-добрия външен твърд диск за Mac

Няма нищо особено за външните твърди дискове на Mac, поне при повечето модерни опции. С почти мъртъв FireWire и USB портове тип A се прекратява, повечето външни твърди дискове са готови за използване с macOS или Windows извън кутията. Най-голямата разлика е файловата система, с която устройството се доставя.

Както можете да видите в нашите как да форматирате ръководство за външен твърд диск, macOS използва файлова система, различна от Windows. Файловите системи са това, което операционната система използва за разпознаване и организиране на данните на устройството. Windows и macOS имат собствени файлови системи по подразбиране, но има някои, като exFAT, които работят в операционни системи. 

Обикновено външните твърди дискове се форматират към exFAT или NTFS, последният от които е файловата система по подразбиране на Windows. Ако устройството е форматирано към NTFS, той все още ще работи с macOS, но ще трябва да бъде преформатиран в exFAT или HFS Plus, файлова система по подразбиране на macOS. Ако имате външен твърд диск, който не се показва, това може да е причина.

За целите на това ръководство това беше основната грижа. Или устройството трябва да бъде форматирано, за да бъде exFAT извън кутията, или трябва да включва лесна програма за настройка на macOS. Не очакваме повечето хора да разберат какво е файлова система или, още по-малко, защо една има значение, така че колкото по-близо е устройството до истински плъгин и възпроизвеждане, толкова по-добре. 

Това стеснява полето от някои, но не и от много. За да намалим допълнително нашите възможности, се обърнахме към фактора на скоростта и формата. Маковете са свързани с достъпността и дизайна, така че единственият ви външен твърд диск трябва да съвпада. 

Ние се съсредоточихме върху дискове, които се разминават по отношение на дизайна и са в състояние да бъдат в крак с вътрешната памет на повечето Macs. Ние също разгледахме цената и поддръжката, но тези фактори не бяха толкова важни, колкото скоростта и факторът.

Най-добрият външен твърд диск за Mac: Samsung T5

Samsung T5 е всичко, което искаме от външен твърд диск. Той е бърз, като се възползвате от пълното твърдо съхранение и USB 3.1. Освен това е лек, тежи само 51 грама и е компактен, с размери, по-малки от визитната картичка. За Macs няма по-добър избор от Samsung T5. 

Samsung-t5-2

Той поддържа macOS, а Samsung улеснява настройването на платформата извън кутията. Когато включите устройството, ще намерите три приложения, съхранявани на него: едно за Windows, едно за macOS и едно за Android. Всичко, което трябва да направите, е да стартирате приложението macOS и ще бъдете на път. 

По време на настройката Samsung инсталира своята помощна програма, която може да се използва с всяко от нейните дискове, включително X5 (прочетете най-доброто ръководство за външен твърд диск на SSD за повече информация за това). 

Помощната програма се използва за проверка за актуализации, но по-важното е, че се използва за защита на паролата. T5 може да бъде криптиран с AES-256, който защитава вашите данни в случай, че устройството е загубено или откраднато (прочетете нашето описание на криптирането за повече на AES). 

Естетично, устройството се вписва перфектно и с Mac. Въпреки че Samsung и Apple го извеждат в мобилната сфера, T5 изглежда специално създаден за Macs. 

Екстериорът има същото покритие от четен метал като компютрите на Apple, с минималистичен дизайн. Единичният USB-C-към-USB-C кабел също е полезен, тъй като повечето MacBooks се отказват от USB-A портове. 

Други причини, които харесваме Samsung T5

Форматният фактор и настройката са високи точки за Samsung T5, но истинската причина за закупуване на устройството е скоростта. Това е най-бързият външен твърд диск, който сме тествали, който работи с последователни четения и записва над 520 MB / s и случайно чете и записва близо 200 MB / s. 

Случайната производителност е особено впечатляваща, показвайки, че устройството може да обработва множество парчета от голям файл с лекота. Всъщност е толкова бързо, че T5 често се използва за висококачествен видеозапис. 

Например наскоро пуснатата Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K може да записва директно на външен SSD. Samsung T5 е популярен избор за медии с BMPCC 4K, дотолкова, че SmallRig има сбруя, създадена специално за него. 

Независимо от случая на използване, Samsung T5 е идеален избор. Той е бърз, компактен, лек и разкошен, обединяващ всичко, което обичаме да виждаме от външен твърд диск. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Samsung T5. 

Western Digital My Book

Samsung T5 е добър за MacBook, докато Western Digital My Book вероятно е по-добър за iMac. Това е настолен външен твърд диск, което означава, че той влиза в обемно заграждение и изисква външно захранване. Той обаче предлага ниво на гъвкавост, което обикновено не се предлага от компютрите на Apple.  

западен цифрово-ми книга-1

macOS е готов да извади устройството от кутията, но това не е единствената причина да го включим в този списък. Това е вторият ни избор заради комуналните услуги, които Western Digital предлага с него. 

Ще намерите инсталатори на приложения, които ви позволяват да импортирате данни от облачно архивиране, включително услуги като Microsoft OneDrive, Google Drive, Dropbox и Amazon Drive, както и помощна програма за защита, която ви позволява да криптирате данните си (прочетете нашия преглед на OneDrive , Преглед на Google Drive и преглед на Dropbox). Любимото ни приложение обаче е WD Drive Utilities. 

С Drive Utilities можете да стартирате диагностика, да зададете таймер за заспиване на устройството и да форматирате устройството. Най-важната функция обаче е нейната конфигурация RAID (прочетете нашето ръководство за RAID). Можете да настроите RAID на macOS, но iMacs нямат лесен начин за добавяне на вътрешни дискове. С множество Мои книги обаче можете да имате RAID, настроен на macOS.  

Въпреки че Western Digital My Book не е най-бързият или най-компактен външен твърд диск за Mac, той е може би най-функционалният. Включените комунални услуги повече от оправдават скромната цена. Western Digital също предлага капацитети до 10TB, така че My Book също е добро решение за Mac архивиране. 

Други причини, които харесваме западната цифрова книга

Сравняването на Моята книга с Т5 по отношение на скоростта е шега. Въпреки това, в сравнение с други въртящи се твърди дискове, My Book е впечатляващ. Отбелязахме последователни скорости на четене и запис над 200 MB / s, което е с около 50 MB / s по-бързо от повечето други външни твърди дискове. Случайната скорост на четене не беше голяма, но скоростта на произволно записване беше солидна от 11,54 MB / s. 

Скоростта не е твърде загрижена, ако Моята книга се използва в правилния й контекст. Всичко за устройството е изградено за постоянна настройка, с функции като RAID конфигурации, налични и капацитет до 10TB. Western Digital My Book е отличен начин за разширяване на вашето iMacs хранилище или за архивиране на вашите файлове, но това не е най-доброто решение, ако сте в движение. 

Ако имате настройка за настолен Mac обаче, си струва да разгледате. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Western Digital My Book. 

Seagate Backup Plus Portable

Backup Plus Portable е основно версия на Seagate на My Book, но в по-малък формен фактор. Той се предлага с 2,5-инчов вътрешен диск, за разлика от 3,5-инчовия и не изисква външно захранване. Няма налична версия от 10TB, поне не в компактния форм-фактор, но Seagate все още предлага до 5TB. 

Seagate-архивиране плюс преносим-1

Все пак е чудесно за Mac, заради настройката. Всички задвижвания на Seagate, включително обикновения портативен Seagate, улесняват ставането и работата (прочетете нашия преглед на Seagate Portable). 

Има две приложения, заредени на устройството, едно за Windows и друго за macOS, всяко с надпис „стартирайте тук“. Щракването върху macOS ще стартира браузър за завършване на настройката. 

Във вашия браузър можете да регистрирате устройството, да изтеглите Seagate Toolkit – което ви позволява да огледаете друго устройство, да архивирате компютъра си и други – и да закупите услуги за възстановяване. Освен това имате възможност да осребрите всички оферти, включени в устройството ви. В нашия случай имаме два месеца Adobe Creative Cloud Photography на къщата. 

Обичаме уеб базираната настройка. Улеснява регистрирането и работата на устройството, без значение каква операционна система използвате. Няма как да се извърши преформатиране или ръководства за потребителя, за да се разгледат. Seagate се справя с цялата мръсна работа за вас.

Други причини, които харесваме преносимия Seagate Backup Plus Portable

Извън безпроблемната настройка има две високи точки за Seagate Backup Plus Portable. Първото е качеството на сглобяване. 

Въпреки че не е толкова здрав при SanDisk Extreme Portable (прочетете нашия преглед на SanDisk Extreme Portable), Backup Plus Portable е по-твърд, отколкото неговите аналози. Той има елегантен четен метален плот, а гърбът е покрит с матово покритие, което предотвратява подхлъзване. 

Другата висока точка е Seagate Toolkit, който се предлага за всички твърди дискове на Seagate. Тя ви позволява да огледало устройство, което съхранява копие на това, което е на вашия компютър, или да архивирате устройство, което съхранява цялото съдържание във формат, който софтуерът може да чете. 

Като се има предвид цената, Backup Plus Portable е чудесен инструмент за настройка на 3-2-1 архивиране, където го използвате с онлайн резервни услуги като Backblaze (прочетете нашия Backblaze преглед). 

За съжаление, има и някои минуси. А именно, Seagate Backup Plus Portable не е много добър, що се отнася до скоростта, задейства се с последователни скорости под 130 MB / s. Въпреки това Seagate предлага ужасно много капацитет за малко пари, което само по себе си го прави достоен за поглед. Можете да научите повече в нашия преглед на Seagate Backup Plus Portable. 

G-Technology G-Drive Mobile SSD

Backup Plus Portable и My Book се борят, когато става въпрос за бързина, но те предлагат много място за съхранение на ниска цена. Ако сте по-загрижени за скоростта, отколкото за капацитета, G-Technology G-Drive Mobile SSD е за вас. Той идва на висока цена, дори повече от Samsung T5, но производителността си заслужава. 

грам-кола-мобилен-1

Настройката е течна, ако е малко странна. Когато включихме нашето устройство, той регистрира само 4 GB пространство. Заредени на устройството бяха няколко инсталатори, заедно с инструкции. В началото е малко неприятно, но G-Technology настрои устройството по този начин по някаква причина. 

Извън кутията, устройството е форматирано в HFS Plus, което, както бе споменато по-горе, е файловата система по подразбиране за macOS. Ако всичко, което използвате, е Mac, вие сте готови да стартирате; просто стартирайте съветника за формат и сте готови. G-Technology обаче включва и съветник за инсталиране на HFS Plus за Windows, който е създаден от Paragon. 

Обърнете внимание, че казахме „инсталиране“, а не „формат“. HFS Plus за Windows не изисква преформатиране, когато се движите между macOS и Windows, което означава, че можете да използвате устройството и на двете платформи, като запазвате данните си непокътнати. В творческа среда, където външните дискове могат да бъдат прехвърлени на множество машини с различни операционни системи, тази функция е от решаващо значение. 

Други причини, които харесваме G-Drive G-Drive Mobile SSD

G-Drive Mobile SSD не е толкова бърз като Samsung T5, но е близо. Измерихме скорост на последователно четене от 562.8 MB / s, скорост на последователно записване от 515.6 MB / s, произволна скорост на четене от 177.9 MB / s и случайна скорост на запис от 170.5 MB / s с CrystalDiskMark. Тези резултати не са изненадващи, като се има предвид какво има в G-Drive Mobile SSD. 

Под здравия корпус всъщност е M.2 SanDisk X600 устройство, което е вътрешен 2.5-инчов SSD, който е на разположение за продажба. G-Technology – която, подобно на SanDisk, е собственост на Western Digital – е преопаковала устройството в корпус с рейтинг IP67, усилвайки го със защита от падане до 10 фута и устойчивост на налягане до 1000 фунта. 

Въпреки че е по-скъп от Samsung T5, G-Drive G-Drive Mobile SSD осигурява предимства в качеството на сглобяване и функции. Ако превключвате между macOS и Windows, използването му е безпроблемно. Можете да прочетете повече за устройството в нашия преглед на G-Drive G-Drive Mobile SSD. 

LaCie Rogged Mini

LaCie, подобно на G-Technology, е фокусиран върху създателите. Задвижванията са изградени за твърдост и гъвкавост, което се вижда с Rugged Mini. LaCie е собственост на Seagate, така че вие ​​се отнасяте към същия отличен процес на настройка на Backup Plus Portable. 

LACIE-здрав-мини-1

За macOS всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху приложението „стартирайте тук“ за Macs. След това ще можете да регистрирате устройството и да изтеглите всички налични оферти. С нашия Rugged Mini получихме месец Creative Cloud, който обикновено работи 60 долара (прочетете най-добрия ни софтуер за редактиране на снимки и най-добрите софтуерни ръководства за софтуер за редактиране на видео, за да разберете защо цената си заслужава). 

Освен това устройството е форматирано за работа с macOS. Rugged Mini има традиционно въртящо се устройство вътре, което транспортира данни през USB 3.0. Въпреки това, LaCie включва USB-C кабел в кутията. Въпреки че няма да промени достъпната честотна лента, включването на USB-C кабел е чудесно за потребителите на Mac, тъй като USB-A портовете започват да стават все по-оскъдни. 

Други причини, които харесваме LaCie Rugged Mini

Всяко задвижване от Rugged серията на LaCie е изградено като резервоар. В частност, Rogged Mini е впечатляващ, защото е въртящ се диск. Дори в експлоатация, задвижването може да се справи с падане до четири фута, устойчиво е на дъжд и може да се справи с налягане до 2 205 фунта. 

Това е благодарение на изцяло металния корпус и емблематичния оранжев амортисьор, който го заобикаля. Няма грешка в LaCie устройството, когато видите такова. Тази защита обаче идва на цена. 

Въпреки че е един от най-лошите изпълнители, които сме виждали – около 120 MB / s в последователния край на нещата, LaCie Rugged Mini е и един от най-скъпите. Моделът от 1TB струва от 75 до 100 долара и не се представя по-добре от Seagate Backup Plus Portable, който струва около 40 долара по-малко. 

Дори и да е така, той е създаден за побой и идва с някои по-добри резултати за потребителите на Mac, за да се зареди. Ако това ви звучи добре, не забравяйте да прочетете нашия преглед LaCie Rugged Mini. 

Заключителни мисли

Samsung T5 е най-добрият външен твърд диск за Mac, но не бива да отстъпвате от останалите ни снимки. Ако търсите подобна скорост, но различен форма фактор, G-Drive Mobile SSD е чудесен избор. По същия начин, ако просто искате да спестите малко пари, докато получавате по-голям капацитет, можете да използвате Seagate Backup Plus Portable. 

За щастие, не сте ограничени в нашите снимки. Въпреки че вярваме, че петте опции по-горе са най-добрите опции за Mac, друг диск може да е подходящ за вас в зависимост от вашите нужди. Повечето опции в нашите външни прегледи на твърд диск работят с Mac, така че прегледайте там, ако имате нужда от още няколко опции. 

Какъв външен твърд диск използвате за вашия Mac? Защо го избрахте? Уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me