Най-добрият 4TB външен твърд диск за 2020 г.

Ако сте на пазара за външен твърд диск с цел архивиране на компютъра, 4TB е идеалният размер. Въпреки че може да изглежда като свръхкил – скромен изтеглящ може да се бори да запълни 1TB – по-високият капацитет ще се окаже полезен с течение на времето. В това ръководство за най-добрия 4TB външен твърд диск ще ви покажем нашите любими. 


Взехме бележки от най-добрия ни външен водач на твърд диск, но не просто прехвърлихме снимките в това ръководство. Външните SSD дискове, които доминират на полето по отношение на производителност и преносимост, не успяват да постигнат по-голям капацитет, което ги прави уникални за архивиране. Вместо това избраните от нас опции се фокусират върху суровия капацитет над скоростта. 

Въпреки това имаме няколко солидни изпълнители, включително и нашият най-добър избор, Western Digital My Book. Преди да стигнем до нашите възможности обаче, нека поговорим за това как сме ги направили.

Най-добър 4TB външен твърд диск 2020

Избор на най-добрия 4TB външен твърд диск

За разлика от най-добрия ни 1TB външен твърд диск и най-добрият 2TB външен твърд диск, ние не се фокусираме върху необработената скорост в този. Въпреки че ефективността е важна, 4TB е капацитет, при който започвате да влизате в истинска резервна територия, хвърляйки преносимост и бързайте през прозореца в полза на повече пространство. 

Можете да получите най-доброто от двата свята, ако желаете да закупите няколко устройства с по-малък капацитет, но това е единствената ви възможност. Както видяхме в нашето най-добро SSD ръководство за външен твърд диск, флаш устройствата за съхранение, като Samsung T5, достигат до 2TB (прочетете нашия преглед на Samsung T5). При този капацитет повечето преносими SSD устройства също струват повече от 300 долара, което е трудна продажба. 

Поради това ще се съсредоточим върху външни дискови устройства – устройства, които използват въртящ се диск за съхранение на данни, вместо да ги мигаме на чип. Архивните решения не се нуждаят от пламтяща скорост, така че това не е твърде голямо притеснение. Въпреки това, устройството трябва да бъде достатъчно бързо, за да поддържа писането на големи количества данни наведнъж. 

Въпреки че разгледахме ефективността на четене – ще трябва да получите данните си в някакъв момент – ние бяхме по-загрижени за ефективността на запис. Ако диск има бавна производителност на запис и се опитвате да го използвате за архивиране, това означава, че буферът ще се запълни много бързо, забавяйки скоростта на предаване на данни до обхождане. 

Имайки предвид тази цел, някои от аспектите, които обикновено считаме, вече не са от значение. Форматният фактор и преносимостта не са основни съображения и не е твърдост. 

Общото качество на сглобяването е все още важно – устройството трябва да бъде поне покрито с прилична пластмаса – но здравата конструкция на нещо като G-Technology G-Drive Mobile SSD не е толкова критична (прочетете нашите G-Technology G-Drive Mobile SSD преглед). 

Много по-важни от качеството на изграждане са функциите. Като архивни решения, 4TB твърдите дискове трябва да включват софтуер, който ви позволява да архивирате вашата система. Защитата с парола, поддръжката на RAID и хардуерното криптиране не са от съществено значение, но е хубаво да се видят. 

Най-добрият 4TB външен твърд диск: Western Digital My Book

Ако търсите надежден външен твърд диск с голям капацитет, е трудно да победите Western Digital My Book. Въпреки че въртящият се диск вътре го изключи от най-надеждното ни ръководство за външен твърд диск, той все пак спечели място в нашия списък с най-бързи външни твърди дискове. Това не е толкова бързо, колкото външните SSD дискове, но My Book поставя срам всеки друг външен твърд диск. 

западен цифрово-ми книга-1

Последователното изпълнение е далеч над номинала, като My Book достига скорост на четене и запис над 200 MB / s. Дори за външен твърд диск, базиран на десктоп, тази производителност е впечатляваща. 

Обикновено очакваме от 150 MB / s до 170 MB / s за настолни решения и 130 MB / s до 150 MB / s за преносими, което поставя My Book с поне 30 MB / s над конкуренцията при последователно изпълнение. 

Случайното изпълнение не е толкова впечатляващо. Моята книга забави в случайни четения, като се включи с малко по-малко от 0,6 MB / s. Производителността на случайното записване обаче беше солидна. Той отбеляза около 12 MB / s за случайни записи, което показва, че My Book е фокусирана върху архивиране на данни преди всичко. 

Функциите обратно, че също. Western Digital включва набор от безплатни комунални услуги, които да използвате с вашата книга. Стандартите се отчитат, включително помощна програма за архивиране, но Western Digital включва и някои странни топки. С пакета за помощни програми можете да зададете парола, да конфигурирате разширени опции за съхранение и дори да настроите RAID масив (прочетете какво е ръководство за RAID). 

Други причини, които харесваме западната цифрова книга

Въпреки че това ръководство е фокусирано върху 4TB дискове, може да искате да обмислите други възможности, ако се интересувате от Моята книга. Моделът с едно задвижване преминава от 3TB до 10TB. Ние не препоръчваме 3TB дискове – прочетете най-доброто 3TB ръководство за външен твърд диск, за да научите защо – но по-високите капацитети са солидни. 

Моделът с двойно задвижване обаче е по-интересен. Western Digital предлага вариант на My Book, който се предлага с два диска вместо едно и е наличен в капацитет 12TB, 16TB и 20TB. Освен това, два диска се предлагат предварително конфигурирани в RAID-0, което ви позволява да пренасяте данните си върху тях за още по-добра производителност. 

Плюс това е евтино. Моята книга с едно задвижване се появява в Western Digital My Book, което за 10TB място за съхранение е луда добра сделка. Въпреки това версиите с двойно задвижване са доста скъпи, като вариантът 20TB струва 700 долара. Въпреки това, моделът с двойно задвижване се предлага с RAID-0 и официална поддръжка на USB 3.1 Gen 1. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Western Digital My Book. 

 

Работен плот за разширяване на Seagate

Ако харесвате Western Digital My Book, но искате да спестите още повече пари, десктопът на Seagate Expansion е за вас. Не се представя почти толкова добре, колкото My Book, нито се предлага във вариант с двойно задвижване, но можете да получите повечето функции за малко по-малко.

Seagate разширение-десктоп

При 4TB разширителният работен плот е с 20 долара по-евтин от My Book към момента на писането, което намалява цената на гигабайт до два цента от две и половина цента на My Book. Получавате същото количество място за съхранение и много от едни и същи функции, но търгувате ефективността в процеса. 

Seagate рекламира максимална скорост от 160 MB / s, което се отнася до последователно изпълнение. Въпреки това, въз основа на нашия опит с нашите устройства Seagate – прочетете нашия преглед на Seagate Portable за пример – е безопасно да очаквате по-малко. Разширителният работен плот ще се представи по-добре от своя преносим колега, но не и на нивото на Western Digital My Book. 

За щастие, получавате много от едни и същи функции. Както е при всички устройства на Seagate, имате достъп до Seagate Toolkit. Въпреки че не е толкова здрав, колкото комуналните услуги, които Western Digital включва, Toolkit има много функционалност. С него можете да архивирате или огледало съществуващ твърд диск, както и да конфигурирате графика и типа на архивиране.

Други причини, които харесваме работния плот на Seagate за разширяване

Seagate Expansion Desktop е обикновен, що се отнася до външния вид. Изцяло черната кутия стои на една страна с уникален пирамидален дизайн от едната страна. Извън самото устройство, всичко, което получавате, е 18-инчов USB 3.0 кабел, захранващ адаптер и ръководство за бързо стартиране. 

Вероятно няма да ви е нужен. Seagate предлага чудесна течна настройка във всичките си продукти, включително LaCie Rugged Mini (прочетете нашия преглед на LaCie Rugged Mini). 

След като включите устройството, ще намерите предварително заредено приложение, което ще ви насочи към уебсайта на Seagate Там ще можете да регистрирате устройството, да изтеглите инструментариум и да закупите план за възстановяване на спасителни данни, ако искате. 

За щастие, не е нужно да преминавате през този процес, ако не искате. Seagate прави удобно да използвате устройството по начина, по който смятате за добре, като същевременно предоставя инструменти за поддръжка на вашия продукт. Въпреки че не се справя толкова добре или не разполага с толкова функции, колкото My Book, работният плот на Seagate Expansion все още е много. 

Seagate Backup Plus Portable

Seagate Backup Plus Portable е съкратена версия на разширението Desktop, но с още повече функции. Seagate всъщност продава и преносимо устройство за разширение, но тъй като не работи толкова добре, колкото настолната версия и е по-скъпа, пропускаме го от това ръководство. 

Seagate-архивиране плюс преносим-2

Замяната му е Backup Plus Portable, който е не само по-евтин, но идва и с повече функции. Seagate продава три версии на устройството, но само една е налична в 4TB. Задвижването се предлага в капацитет 1TB, 2TB, 4TB и 5TB, като първите две се предлагат в модел Slim, а вторите – в стандартен форм-фактор. 

Има и версия Ultra Touch, която, за съжаление, е достъпна само до 2TB. Въпреки това, ако решите, че нямате нужда от допълнително съхранение, Ultra Touch устройството е чудесна опция. Това е едно и също устройство по външен вид и производителност, но се предлага с AES-256 криптиране и USB-C поддръжка (прочетете нашето описание на криптирането).

Що се отнася до функциите, които получавате във всички версии, Seagate все още включва Toolkit, който ще ви позволи да направите резервно копие или огледално устройство на вашата локална машина. Освен това, Seagate обикновено включва някаква оферта с дисковете, които продава. 

Например, нашият Backup Plus Portable се предлага с два месеца безплатно Adobe Creative Cloud Photography (прочетете нашето най-доброто софтуерно ръководство за редактиране на снимки). 

Други причини, които харесваме преносимия Seagate Backup Plus Portable

Съобразно бързината, Backup Plus Portable не е впечатляващ, след като разширява работния плот. Отбелязахме последователни скорости на четене от 129,6 MB / s, последователни скорости на запис от 136,9 MB / s и случайни четения и записи от 1,3 MB / s. 

По всяка метрика, която може да се представи, това е грубо стандартно изпълнение, въпреки факта, че произволната скорост на четене беше по-бърза от Western Digital My Book. 

Производителността не е основна продажна точка на Backup Plus Portable. Характеристиките, дизайна и цената са. С Backup Plus Portable, Seagate предлага устройство, което изглежда по-добре от конкуренцията – с множество опции за цвят, всяка от които идва с безплатен тъкан връх от плат – като същевременно струва същата цена или дори по-евтино. 

Вие търгувате с няколко мегабайта в секунда в процеса, но на това ниво на работа, това не прави голяма разлика. Характеристиките, качеството на изработката и цената правят Seagate Backup Plus Portable си заслужава. Можете да научите повече в нашия преглед на Seagate Backup Plus Portable.

Западни цифрови елементи

Западните цифрови елементи стигат до основата на това, което е твърд диск. Това е диск, който не е фокусиран върху производителност или функции, а по-скоро суров капацитет. Въпреки че това не е идеално в сравнение с нашите най-добри снимки, все пак трябва да вземете предвид Елементите, особено ако искате преносимо устройство.

западен цифрови-елементи-1

В сравнение с, да речем, SanDisk Extreme Portable, качеството на сглобяване е шега. Въпреки това, когато се поставя срещу други външни твърди дискове с черни кутии, това е доста добре (прочетете нашия преглед на SanDisk Extreme Portable). 

Пластмасовата обвивка е подсилена с по-тежка пластмаса, на дъното има четири гумени подложки за защита от вибрации и задвижването не излъчва гъвкавост, за разлика от ADATA SD600 (прочетете нашия преглед на ADATA SD600). 

Най-големият капацитет, с който разполагат Елементите, е 4TB. Капацитетът е важен тук, защото това е всичко, което Елементите наистина внасят в масата. 

Липсват ви функции, наблюдавани в Western Digital My Book, като софтуер за архивиране и защита на паролата. Ако сте на пазара за тези функции, ще бъдете по-добре със Western Digital My Passport

Простотата на задвижването на Elements обаче е привлекателна. Работи извън кутията с Windows и се нуждае от обикновен преформатиране с macOS (прочетете как да форматирате ръководство за външен твърд диск). Всичко, което трябва да направите, е да включите включения USB кабел за прехвърляне на вашите файлове.

Други причини, които харесваме цифровите елементи на Уестен

Като устройство, което е фокусирано върху основите на съхранението, Western Digital Elements не е чудесно по отношение на производителността. Въпреки това, като по-големия си брат, Western Digital My Book, тя има особен акцент върху архивирането. 

Тестовете ни създадоха последователни скорости на четене от 131,3 MB / s и последователни скорости на запис от 127,4 MB / s, което не е впечатляващо в сравнение с другите ни опции. Случайното изпълнение обаче е огледало на Моята книга. Забелязахме случайни четения от 0,55 MB / s и случайни записи от 10,11 MB / s. 

Това означава, че записването на нови данни на диска ще бъде много по-бързо, отколкото четенето на данни от него. Нашите случайни резултати идват от тест, който имаше дълбочина на опашката от осем, с осем едновременни нишки, показващи, че западните цифрови елементи могат да се справят с множество задачи едновременно. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Western Digital Elements.

Основи на Toshiba Canvio

Лесно е да пренебрегнете Основите на Toshiba Canvio. За разлика от горните опции, тя не е изградена добре, не идва с никакви функции и не е твърде лесна за очите. Въпреки това, въпреки всички знаци сочещи надолу, Canvio Basics е впечатляващо задвижване. Той осигурява стабилни показатели, като същевременно е по-евтин от конкуренцията.

от Toshiba canvio-основи-1

Нека започнем с качеството на сглобяване Не е изненадващо, че Toshiba използва изцяло пластмасов покрив, но е по-тънък от Western Digital Elements и Seagate Backup Plus Portable. Изглежда Тошиба също знае колко несериозна е. Вместо да транспортирате устройството във формован пластмасов корпус, той е снабден с твърд държач за мехурчета, подобно на това как са опаковани стандартните твърди дискове. 

Това е преносимо устройство, но не такова, което трябва да вземате в движение твърде често. Ако го изпуснете няколко пъти, вероятно ще го направите безполезен, така че не забравяйте да се отнасяте с него внимателно. Въпреки това е лесно да разгледате качеството на сглобяването, когато се вземе предвид цената. 

Основите на Canvio в 4TB струват около 90 долара, в зависимост от това откъде го закупите, което е кражба. Въпреки че работният плот на Seagate Expansion е $ 10 или по-евтин, той не предлага преносимостта, която прави Canvio Basics. Разширението Desktop също не се представя.

Други причини, които харесваме основите на Toshiba Canvio

Изглежда, че основите на Canvio са просто версията на Toshiba на западните цифрови елементи и въпреки че това е вярно по отношение на качеството на изграждане и функции, не е вярно в производителността. Canvio Basics изтрива пода с други външни твърди дискове, показвайки последователни скорости близо 150 MB / s.

Тази ефективност е равна на Desktop за разширение. Външните твърди дискове с пълна форма във фактор обикновено се представят по-добре, тъй като вътре в устройството има повече място, за да може главата за четене и запис да се движи и по-малко плаки като цяло. Фактът, че основите на Canvio могат да достигнат тези нива – и на достъпна цена – е невероятен. 

Случайното представяне обаче не е голямо. Основите на Toshiba Canvio се бориха да произведат 5 MB / s произволни записи в нашия тест, използвайки дълбочина на опашката от осем, с осем нишки. Тестовете с една нишка дадоха много по-добри резултати, около 7 MB / s. Можете да видите повече от резултатите от нашите тестове в нашия преглед на основите на Toshiba Canvio.

Заключителни мисли

Ако сте на пазара за 4TB външен твърд диск с намерение да архивирате, е трудно да преодолеете Western Digital My Book. Той предлага дълъг списък от функции, висок капацитет и отлична скорост на разумна цена. Това каза, има и други възможности. 

Разширителният работен плот намалява известна скорост, но го компенсира с по-ниска цена. Освен това, Backup Plus Portable е много по-бавен, но идва с удобството на преносимостта. Ако никоя от опциите по-горе не ви се струва като игра, не забравяйте да прочетете другите ни отзиви за външен твърд диск. 

Какъв 4TB външен твърд диск използвате? Защо го избрахте? Уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map