Най-бързият външен твърд диск от 2020 г. за преносни скорости на трансфер

Скоростта е кралска, когато става въпрос за външни твърди дискове. Въпреки че трябва да влагате в качеството на изграждането, капацитета и характеристиките в зависимост от вашата употреба, основната част на това, което прави външен твърд диск достоен за най-доброто ни ръководство за външен твърд диск, е колко бърз е той. В това ръководство ще работим по най-бързите външни твърди дискове, които сме тествали. 


Използвайки нашите прегледи на външен твърд диск, стеснихме петте най-бързи външни твърди дискове, които видяхме. Тъй като ще говорим в един момент, скоростта не беше единственият фактор, който разглеждаме, но беше най-важният. Външни дискове, които направиха списъка изпълнен при или над очакванията, като се има предвид как са изградени. 

Преди да стигнем до нашите снимки обаче, искаме да поговорим малко за това как тествахме всеки външен твърд диск, както и как анализираме резултатите. По този начин можете да прегледате нашите резултати и да изберете най-добрия външен твърд диск за вашите нужди.

Как тестваме външни твърди дискове

Използваме четири критерия за тестване на външни твърди дискове, два от които се фокусират върху скоростта. Има действителен показател – в случая CrystalDiskMark – както и практически тест, когато прехвърляме тестова папка с капацитет 2.3 GB, пълна с видео, музика и снимки. Когато всичко е казано и направено, имаме две точки за директно сравняване на външни устройства. 

Преди да тестваме обаче, всъщност трябва да придобием външния твърд диск. Вместо да искаме директно производителя за проба, ние поръчваме твърдия диск на Amazon, за да гарантираме, че не тестваме проба, взета от череша. С поръчката и плащането на външния твърд диск затваряме всяка възможна разлика между нашите резултати и скоростта, която ще изпитате.

Нашият CrystalDiskMark тест е създаден да използва тестов файл с капацитет от 4 GB с пет преминавания, изпълнявайки всички тестове, налични в приложението. Общо има четири теста, всеки от които има два резултата, един за четене и друг за запис. За да разберем напълно какво казват нашите номера, ще предоставим кратък преглед на всеки тест.

 • Seq Q32T1: Първият тест е за последователни четения и записи. Както подсказва името, последователните четения и запис се случват последователно, което означава, че твърдият диск чете и записва информация в блокове един до друг. Последователното изпълнение обикновено не е показателно за реално изпълнение, но това е най-често рекламираното за външни твърди дискове. Частта “Q32T1” се отнася до дълбочина на опашката 32 с една нишка. Ще говорим повече за това в следващия тест.
 • 4KiB Q8T8: Всички останали тестове са за случайно четене и запис, като се използва размер на 4KiB блок с различни дълбочини и нишки на опашката. В този случай има дълбочина на опашката от осем, което означава, че осем заявки са готови да се случат по всяко време. Има и осем нишки, което означава, че осем процеса могат да се случат наведнъж. Резултатите от този тест са това, което използваме за сравняване на случайни четения и записи.
 • 4KiB Q32T1: Това е друг случаен тест, с изключение на това, че CrystalDiskMark използва дълбочина на опашката 32 с една нишка, подобно на последователния тест. Този резултат обикновено е малко по-бавен от теста на Q8T8, тъй като има по-малко нишки.
 • 4KiB Q1T1: И накрая, този случаен тест използва дълбочина на опашката от една с една нишка. Резултатите от този тест са най-лошите, тъй като устройството има само една заявка на опашка и може да обработва само една заявка наведнъж.

Причината за различни размери на дълбочината на нишката и опашката е да получите представа от птичи поглед за това как ще се справи твърдият диск в различни сценарии. Колкото по-голяма е дълбочината на опашката и броя на нишките, толкова по-взискателен е твърдият диск към себе си и ресурсите на процесора. Поради това е важно да вземете предвид компютъра и твърдия диск при анализиране на резултатите. 

Например, твърд диск, като ADATA SD600 (прочетете нашия преглед на ADATA SD600), е в състояние да чете и записва данни много по-бързо от традиционното въртящо се устройство, като Seagate Portable (прочетете нашия преглед на Seagate Portable). Поради това той може да обработва по-голям брой нишки по време на произволни четения и записи, както и по-голяма дълбочина на опашката. 

Сравнявайки тези два диска, можем да видим, че Q32T1 за Seagate Portable всъщност беше по-бърз от теста на Q8T8, докато обратното е вярно за ADATA SD600. 

В този случай SSD може да изпълнява повече нишки едновременно, докато въртящият се диск се забавя при опит за разрешаване на няколко заявки наведнъж.

Адата-sd600-crystaldiskmark

Seagate-преносим-crystaldiskmark

Въпреки това, всички тествани от нас дискове се забавят по време на теста на Q1T1 и има само малка разлика между резултатите от Q8T8 и Q32T1 на всеки отделен твърд диск. Поради това използваме първите произволни резултати за четене и запис, за да сравним директно твърдите дискове.

Избор на най-бързия външен твърд диск

Резултатите от нашите тестове бяха най-важният фактор при правенето на нашите избори. Както споменахме обаче, SSD дисковете могат да четат и записват данни много по-бързо от традиционните твърди дискове, така че игралното поле не е на ниво. Вместо просто да изберем петте най-бързи външни твърди дискове, които сме тествали, ние обмислихме вида на външния твърд диск и неговата относителна скорост. 

Например, споменатият по-горе ADATA SD600 се представя по-добре от всички тествани дискове, които сме тествали, което има смисъл, тъй като това е SSD. Въпреки това, той е доста под това, което очакваме за SSD, без да е по-евтин. Поради това го пропуснахме от списъка. 

Въпреки това, SSD дисковете все още са най-бързите твърди дискове, така че те заемат по-голямата част от списъка. Имаме и няколко избора на HDD. Избрахме ги не защото са по-бързи от SSD дисковете, а защото са по-бързи от повечето други твърди дискове. 

Най-бързият външен твърд диск: Samsung T5

Samsung T5 е най-бързият външен твърд диск, който сме тествали. CrystalDiskMark се завърна с невероятни резултати, с последователно четене от 562.4 MB / s, последователно записване от 520 MB / s, произволно четене от 160.1 MB / s и произволно записване от 195.7 MB / s. 

Случайната скорост на четене и запис е най-впечатляваща, показвайки, че устройството може бързо да вземе данни от множество точки в хранилището. 

Samsun-t5-crystaldiskmark

Както можете да видите в таблицата по-горе, тестът Q8T8 беше по-добър от Q32T1 теста с приличен марж. Въз основа на нашите резултати можем да открием, че Samsung T5 е много добър в разрешаването на множество заявки едновременно, което го прави идеален за различни сценарии, включително за редактиране на видео и снимки. 

Нашата тестова папка от 2.3 GB се прехвърли само за 16.08 секунди, задържайки около 145 MB / s по време на целия тест. Samsung T5 е най-бързият твърд диск, който сме тествали, когато става въпрос за тест за прехвърляне на папки, въпреки че някои от другите ни снимки не са много по-назад. 

Има няколко причини за отличното представяне на T5. Освен че е SSD, устройството използва USB 3.1 през USB-C връзка за пренос на данни. 

Въпреки че не изглежда, USB 3.0 беше пуснат преди повече от десетилетие през 2008 г., а SSD дисковете вече са преминали границата от 5 GB / s на щепсела. USB 3.1 може да се справи с два пъти повече, до 10 GB / s, което дава на Samsung T5 повече място за трансфер.

Други причини, които харесваме Samsung T5

Скоростта е една от причините да обичате Samsung T5, но може да не е причината да закупите преносимото устройство. Простият, разкошен метален покрив е това, което първо ни хвана окото. С тегло само 51 грама и размери 57,3 мм на 74 мм – по-малък от визитката – Samsung T5 е компактен, твърд и красив. 

Samsung-t5-1

Samsung включва и някои вкусотии с него. Когато за първи път включите външния твърд диск, ще намерите няколко файла, заредени на него. При стартиране на изпълнимия файл ще ви подкани да въведете име и да зададете парола за твърдия диск, която ще трябва да въведете всеки път, когато го включите в нова машина. Хъбът на устройството ви позволява също да търсите актуализации и да изключите защитата с парола, ако изберете. 

За SSD от висок клас това е стандартната цена. Има две неща, които разделят Samsung T5. Първо, той поддържа Android; просто включете включения USB-C-към-USB-C кабел във вашия смартфон или таблет и достъп до хранилището си. 

Освен това, T5 идва с капацитет до 2TB, което е рядкост за външни SSD. Можете да научите повече за това в нашия преглед на Samsung T5.

SanDisk Extreme Portable SSD

Сандиск екстремният преносим SSD е много скъп, но може да стигне до пръст до Samsung T5, докато е още по-малък. Последователната производителност на Extreme Portable SSD всъщност беше по-добра от T5, със скорост на последователно четене от 564.8 MB / s и последователна скорост на запис от 503.2 MB / s.

ssandisk-екстремно-преносим преглед-crystaldiskmark

SanDisk Extreme Portable SSD изостава малко по-назад, когато се стига до случайни четения и записи, което е по-показателно за реалното представяне. Въпреки това, „леко“ е ключовата дума. SanDisk Extreme Portable SSD все още представя впечатляващи резултати със случайна скорост на четене от 159 MB / s и случайна скорост на запис от 157.2 MB / s по време на нашия тест Q8T8. 

Трансферът от 2.3 GB премина безпроблемно, като Extreme Portable SDD копира всичко за 16.61 секунди. Той имаше само малко по-бавни скорости на прехвърляне от Samsung T5 по време на този тест, който се движеше около 143 MB / s. Имайки предвид, че използва USB 3.1 и SATA 600, като Samsung T5, може да се каже, че производителността е същата.

Други причини, които харесваме SanDisk Extreme Portable SSD

Въпреки че Samsung T5 е компактен, SanDisk Extreme Portable SSD е още по-малък. Покритието от мека гума също е защитено от вода и прах, номинирано с IP55. Освен това има малка дупка в горната част на преносимото устройство, което улеснява хвърлянето на карабина, ако сте в движение.

SanDisk-екстремно-преносим-2

Подобно на T5, той е до 2TB, макар и на малко по-висока цена. Може да не искате да скачате за 2TB модела, все пак. SanDisk предлага алуминиева версия на преносимото устройство с капацитет 500 GB. В допълнение към навития покрив, алуминиевата версия използва NVMe връзка, която може да се похвали със скорост на четене до 1050 MB / s. 

SanDisk Extreme Portable SSD може да заеме първо място въз основа на скоростите на трансфер и качеството на сглобяване. Функциите обаче са по-малко впечатляващи в сравнение с T5. Въпреки това, това е фантастичен външен SSD, който е достоен за вашето внимание. Можете да прочетете повече за това в нашия SanDisk Extreme Portable SSD преглед. 

G-Technology G-Drive Mobile SSD 

Нещата стават малко объркани с G-Drive Mobile SSD. Той е също толкова добър като изпълнител като SanDisk Extreme Portable SSD и Samsung T5, но леките вариации в резултатите затрудняват поставянето в нашия списък. 

Първо оценихме Samsung T5 въз основа на неговите цялостни характеристики. Само при скоростите на трансфер G-Drive Mobile SSD или SanDisk Extreme Portable SSD може да заеме първо място. 

Последователните скорости на четене и запис бяха, изненадващо, впечатляващи. G-Drive Mobile SSD работи с последователна скорост на четене от 562.8 MB / s и последователна скорост на запис от 515.6 MB / s. 

Въпреки това става странно придвижване към произволните скорости на четене и запис. Тестовете ни показаха случайна скорост на четене от 177,9 MB / s и случайна скорост на запис от 170,5 MB / s по време на Q8T8 тест.

грам-кола-мобилни crystaldiskmark

В сравнение със Samsung T5, случайната скорост на четене е по-бърза, но скоростта на произволно записване е по-бавна. Скоростта на четене и запис обаче е по-близка. Виждайки нашите резултати от CrystalDiskMark и факта, че нашата тестова папка 2.3 GB е прехвърлена за малко повече от 16 секунди, G-Drive Mobile SSD е с висока производителност наравно със Samsung T5 и SanDisk Extreme Portable SSD. 

Забелязахме обаче нещо интересно по време на тестване. На CrystalDiskInfo твърдият диск се показа като SanDisk X600, който е вътрешен SATA SSD. Като се има предвид, че G-Technology и SanDisk са собственост на Western Digital, вероятно G-Drive Mobile SSD е само M.2 X600 в заграждение. 

грам-кола-мобилни CrystalDiskInfo

Други причини, които харесваме G-Drive Mobile SSD

Има причини да изберете G-Drive Mobile SSD над Samsung T5 и SanDisk Extreme Portable SSD, когато става дума за функции. Казано по-просто, външното задвижване е изградено като резервоар, което поставя срам дори преносимото устройство LaCie Rugged Mini (прочетете нашия преглед LaCie Rugged Mini). 

Корпусът е с IP67 за защита от вода и прах, може да се справи с налягане до 1000 фунта и все още може да работи след 10-футово падане върху бетон.

грам-кола-мобилен-1

Тази допълнителна защита обаче идва с допълнителни разходи. 2TB моделът е с близо 100 долара повече от 2TB Samsung T5. Освен това на G-Drive липсва поддръжка на Android. 

Мобилният SSD на G-Drive е изграден добре и работи добре, но преносимото устройство липсва извън това. Можете да научите повече в нашия G-Technology G-Drive Mobile SSD преглед. 

Western Digital My Book

Сега сме извън територията на SSD. Ако искате да спестите пари, като все още получавате отлична производителност на въртящ се диск, Western Digital My Book е за вас. Това е обемисто решение, което изисква собствен източник на енергия и настройка на работния плот, но се представя по-добре от повечето външни твърди дискове. 

CrystalDiskMark измерва последователна скорост на четене от 208,2 MB / s, последователна скорост на запис от 200,1 MB / s, произволна скорост на четене 0,593 MB / s и произволна скорост на запис 11,54 MB / s. 

За ориентир, Seagate Backup Plus Portable – друг твърд диск, създаден за архивиране – работи със 129.6 MB / s, 136.9 MB / s, 1.31 MB / s и 1.31 MB / s (прочетете нашите Seagate Backup Plus Portable преглед). 

западен цифрово-crystaldiskmark

Числата имат смисъл. Тестваната от нас 6TB My Book има твърд диск Western Digital Red, който е диск, създаден за прикрепена към мрежата съхранение или NAS. Случайната скорост на запис е много по-бърза от произволната скорост на четене, показвайки, че My Book е фокусирана върху архивиране над всичко останало. За това скоростта е отлична. 

Това е показано и при нашия трансфер на папки 2.3 GB. Нашата книга успя да копира папката за 17,8 секунди, което е само малко по-бавно от нашите SSD дискове. Тъй като „Моята книга“ има толкова отлично изпълнение на писането, прехвърлянето премина безпроблемно. Прехвърлянето на папката обратно, обаче, доведе до няколко препятствия за скоростта.

Други причини, които харесваме западната цифрова книга

Твърдият диск на Western Digital My Book е съсредоточен върху архивирането и това е показано в скоростите на предаване и набора от функции. Предварително се зарежда с множество помощни програми за WD, включително WD Discovery, което ви позволява да импортирате данни от доставчици на съхранение в облак, като Microsoft OneDrive, Google Drive, Dropbox и Amazon Drive (прочетете нашия преглед на OneDrive, преглед на Google Drive и преглед на Dropbox).

западен цифрово-ми книга-1

Други помощни програми ви позволяват да зададете парола за вашия твърд диск, да я конфигурирате за архивиране и да я настроите в конфигурация на RAID (прочетете нашето ръководство за RAID). Освен това, My Books са достъпни до 10TB, което ги прави идеални за решение за архивиране на десктоп. 

Но това е единственото място, където те могат да живеят. Всички добри неща са с един голям недостатък: размер. Моята книга е обемна, крехка и изисква външно захранване. Въпреки това няма да намерите по-добре работещ външен твърд диск за цената. Можете да научите повече в нашия преглед на Western Digital My Book.

Основи на Toshiba Canvio

Честно казано, Toshiba Canvio Basics няма бизнес в този списък. Съдейки по качеството, цената и характеристиките на сглобяване, лесно е да запишете външния твърд диск като бавен външен твърд диск. 

Въпреки всичко, което работи срещу него, обаче, Canvio Basics е изненадващо бърз. CrystalDiskMark измерва последователна скорост на четене от 147.3 MB / s, последователно записване от 154.1 MB / s, произволно отчитане 0.51 MB / s и произволно записване от 4.73 MB / s. 

от Toshiba canvio-основи-crystaldiskmark

Въпреки че тези резултати не са нищо в сравнение със SSD дисковете по-горе, те са впечатляващи за преносимите въртящи се дискове. Още по-впечатляващ беше тестът ни за трансфер на папки 2.3 GB. Основите на Canvio бяха наравно с нашите SSD дискове по време на теста, заработвайки за 16,6 секунди за трансфера.

Toshiba прави с Canvio Basics това, което Seagate прави с портативния SDD Backup Plus. Въпреки това, Toshiba просто го прави по-добре. Canvio Basics управлява по-бързи последователни и произволни скорости на четене и запис в сравнение с други външни дискове в черна кутия, като същевременно е по-евтин.

Други причини, които харесваме основите на Toshiba Canvio

Цената е основната причина да разгледаме основите на Canvio. Скоростите на трансфер са много по-бавни от SSD, но имайки предвид, че можете да получите 2TB устройство за около една четвърт от цената като Samsung T5 или SanDisk Extreme Portable SSD, загубата на производителност може да си заслужава. 

от Toshiba canvio-основи-1

Това външно устройство обаче не е по-евтино от Seagate Backup Plus Portable или Seagate Portable като цяло. В зависимост от капацитета, който закупувате, Canvio Basics може да бъде или по-скъп, или по-евтин от конкурентите на Seagate, когато разчитате на цена на гигабайт.

Western Digital Elements, който се представя по подобен начин, е по-евтин (прочетете нашия преглед Western Digital Elements). 

Въпреки това, Canvio Basics си заслужава последното място в нашия списък с външни твърди дискове. Той не е толкова бърз, колкото SSD дисковете или дори My Book, но външното устройство работи добре за това, което е. Ако търсите евтин, бърз и надежден външен твърд диск, трудно е да преодолеете основите на Canvio. Можете да научите повече в нашия преглед на основите на Toshiba Canvio Basics. 

Заключителни мисли

За бързина, функции, качество на изграждане и поддръжка е трудно да победим Samsung T5. Съдейки само по скоростта, тази опция за преносимо съхранение е взаимозаменяема с SanDisk Extreme Portable SSD и G-Technology G-Drive Mobile SSD. 

Въпреки че открихме леки разлики между външните твърди дискове, производителността е достатъчно близка, за да го считаме за идентичен. Ако искате да спестите малко пари, Western Digital My Book и Toshiba Canvio Basics също са добри външни дискове. 

Ако търсите още статии за най-добрите външни твърди дискове, VPN рутери и други, не забравяйте да разгледате нашия хардуер архив. Там ще намерите ръководства за използване на външни дискове, като например как да форматирате външен твърд диск и как да решите външен твърд диск, който не се показва на уроци. 

Какъв външен твърд диск използвате? Уведомете ни в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map