Sync.com vs SpiderOak ONE: Cili bën çfarë?

Ata janë dy nga shërbimet më të mira të cloud në dispozicion sot, secila me mbështetje të madhe për privatësinë e përdoruesit. Sidoqoftë, Sync.com dhe SpiderOak ONE nuk po luajnë saktësisht për të njëjtin ekip. Sync.com renditet si shërbimi më i mirë i ruajtjes së cloud sot, ndërsa SpiderOak ONE është një anëtar me famë i klubit më të mirë të rezervave në internet.


Pavarësisht nga kjo ndryshim, sigurisht që mund të shohim që po luftonin për të zgjedhur mes të dyve. SpiderOak ONE, në fund të fundit, ka disa hile të ruajtjes së cloud si sinkronizimi dhe shkëmbimi i skedarëve. Sync.com, ndërkohë, punon shumë për të siguruar skedarët tuaj më të vlefshëm, edhe nëse nuk mund të kryejë rezervë të planifikuar.

Duke qenë avokatët miqësorë të cloud që jemi, vendosëm t’ju ndihmojmë të bëni zgjedhjen midis të dyve. Në vazhdim, ne do të thyejmë ndryshimet themelore midis Sync.com dhe SpiderOak ONE, kështu që ju të keni një ide më të mirë për atë që po merrni. Mos harroni të kontrolloni mjetin tonë të krahasimit të cloud për më shumë ndihmë atje.

Ne gjithashtu kemi një përmbledhje të plotë të Sync.com, plus një përmbledhje të SpiderOak ONE, si dhe një përmbledhje video të këtij artikulli.

Sync.com vs SpiderOak: Cloud Storage vs Kopjimi Online

Ne kemi detajuar ndryshimet midis ruajtjes dhe kopjimit në një thellësi, kështu që ne nuk do të riaplikojmë tërë shebang këtu. Versioni i shkurtër është se ruajtja e cloud është projektuar për të çliruar hapësirën e hard drive, për të sinkronizuar pajisjet dhe për të shkëmbyer përmbajtje. Rezervimi online, ndërkohë, ka për qëllim të përsëris me besnikëri hard drive tuaj në rast të përplasjes, vjedhjes ose ndonjë katastrofe tjetër.

Sync.com, siç u përmend, bie fort në kategorinë e ruajtjes së cloud. SpiderOak ONE është një shërbim rezervë në internet, por një nga të paktët që përpiqen të ndërthurin linjat tradicionale midis ruajtjes dhe kopjimit. Këtë e bën duke ofruar veçori të sinkronizimit dhe shkëmbimit të skedarëve.

Nëse kjo e bën apo jo atë që e bën SpiderOak ONE një zgjidhje më të gjithanshme sesa Sync.com nuk është me të vërtetë e diskutuar. E bën Sidoqoftë, kjo tha, ka shumë që ju duhet të dini në lidhje me SpiderOak ONE para se ta zgjidhni atë mbi Sync.com ose ndonjë mundësi tjetër të ruajtjes së cloud.

Gjëja më e madhe, më e rëndësishmja që duhet të merrni absolutisht është se ndërsa SpiderOak ju lejon të sinkronizoni dhe shkëmbeni skedarë, nuk do t’ju ndihmojë të kurseni hapësirë ​​të diskut. Sync.com do.

Ndërsa është kritike, ai ndryshim midis Sync.com (ose ndonjë hapësirë ​​ruajtjeje në cloud) dhe SpiderOak është një kuptim shumë i thjeshtë. Dallimet e tjera nuk janë. SpiderOak ONE, edhe pse është i frikshëm në shumë mënyra, është një nga shërbimet më të vështira për të mbështjellur kokën, për këtë arsye kemi shkruar një udhëzues të tërë SpiderOak ONE.

Në vazhdim, ne do të shqyrtojmë disa nga dallimet më të nuancuara midis dy shërbimeve tona të paraqitura. Ne do ta marrim atë hap pas hapi dhe krah për krah, kështu që ju të mund të merrni vendimin e duhur midis shërbimit më të mirë të ruajtjes së cloud me njohuri zero dhe një prej mjeteve më të gjithanshme të kopjimit në internet.

Hapësira dhe kostoja

Sync.com është një nga marrëveshjet më të mira në ruajtjen e cloud. Ju ose mund të regjistroheni për 500 GB ruajtje për pak më pak se 50 dollarë në vit, ose katërfishoni atë me 2TB për vetëm dy herë çmimin.

SpiderOak ONE, ndërkohë, me çmime të arsyeshme për një shërbim rezervë në internet, nuk do t’ju bëjë të lartë pesë llogaritarë tuaj. 1TB rezervë kushton rreth 120 dollarë në vit. Plani më i lirë, i cili është 60 dollarë në vit, do t’ju marrë vetëm 100 GB rezervë.

Nëse jeni duke kërkuar për një vëllim të madh të gigabajt, Sync.com trumbeton SpiderOak ONE me lehtësi relative. Rreth avantazhit të vetëm që ju merrni me SpiderOak ONE është që ju mund të paguani muaj pas muaji, ndërsa Sync.com kërkon një angazhim vjetor.

Në dritën e këtij angazhimi vjetor, ju mund të dëshironi të provoni së pari shërbimin. Sync.com ju jep 5 GB falas për jetën. Kompania gjithashtu ka mbështetur një program vërtet të mirë referimi që ju merr 1 GB ruajtje shtesë për secilin mik që referoni, pa kapele se sa mund të bindni.

Qasja e hostimit të skedarëve

Pasi të regjistroheni, metoda e futjes së skedarëve në cloud është shumë e ndryshme për Sync.com kundrejt SpiderOak ONE.

Instaloni klientin Sync.com në kompjuterin tuaj Windows ose Mac dhe do të krijohet një dosje e veçantë për sinkronizim në sistemin tuaj të skedarëve. E tëra çfarë duhet të bësh për të dërguar skedarë në cloud është t’i heqësh ato në atë dosje.

Përndryshe, ju mund të zhvendosni skedarët në Sync.com Vault, i cili është një arkiv i sigurt skedarësh. Ju mund të ngarkoni skedarë në Vault përmes GUI në internet të Sync.com, ose mund të klikoni me të djathtën në skedarë në sistemin tuaj të skedarëve dhe të zgjidhni “kopje në Vault”. Skedarët gjithashtu mund të ngarkohen në dosjen tuaj të sinkronizimit përmes GUI-së në internet.

Për të futur skedarë në renë SpiderOak, do të duhet të instaloni një klient. Sidoqoftë, në vend që t’i shtoni ato në një dosje sinkronizimi, duhet të krijoni një plan rezervë, të paktën në fillim.

Ashtu si me shumicën e rezervave, pjesa fillestare e procesit me SpiderOak mund të jetë pak e lodhshme. Ideja themelore është që ju duhet të zgjidhni të gjithë dosjet dhe skedarët që dëshironi të shtohen në planin tuaj rezervë.

SpiderOak ONE ndihmon disa duke ju lejuar të zgjidhni një kategori në të djathtë për kopje rezervë automatike, por ju jeni të kufizuar në lokacione specifike si desktopin tuaj, dokumentet ose dosjet e fotografive.

Duke ecur përpara, çdo skedar i vendosur në një dosje të etiketuar për kopje rezervë do të dërgohet automatikisht në hapësirën tuaj re SpiderOak ONE. Kjo do të thotë, nëse nuk hyni në klient dhe nuk e skedoni atë dosje në mënyrë specifike.

Sinkronizimi i skedarëve

Sync.com përdor një dosje sync për të dërguar skedarë në cloud. Kjo nuk është diçka që shumica e shërbimeve rezervë në internet bëjnë, me disa përjashtime si SpiderOak.

Kjo do të thotë se ekziston një mënyrë tjetër për të dërguar skedarë në cloud me SpiderOak përveç vendosjes së tyre në një dosje të etiketuar për kopje rezervë: ju mund t’i vendosni ato në dosjen sinkronizuese që SpiderOak krijon në hard diskun tuaj.

E quajtur Hive, kjo dosje funksionon si shumica e dosjeve të tjerë të sinkronizimit.

Dallimi është se skedarët në të janë ruajtur në të vërtetë në hapësirën tuaj rezervë dhe teknikisht janë pjesë e planit tuaj rezervë. Mund të fikni sinkronizimin për llojet specifike të skedarëve në dosjen tuaj të sinkronizimit, nëse nuk doni t’i sinkronizoni ato, por nuk mund të fikni rezervë për skedarët që po sinkronizohen.

SpiderOak ONE gjithashtu nuk ka një veçori të sinkronizimit selektiv. Shumica e depove të reja, duke përfshirë Sync.com, e bëjnë. Sinkronizimi selektiv ju lejon të çaktivizoni sinkronizimin e skedarëve në mënyrë që ato të ruhen vetëm në re dhe jo edhe në hard diskun tuaj. Ajo, si Sync.com Vault, është një mjet për të çliruar hapësirën e hard drive-it.

Për shkak të kufizimeve të SpiderOak ONE, është e drejtë të thuash që sinkronizimi i skedarëve me Sync.com është më fleksibël dhe më i fuqishëm sesa sinkronizimi i skedarëve me SpiderOak ONE. Nëse doni të jeni në sinkronizim të shpejtë dhe mos u kujdesni për kopjen e skedarit, kjo është një arsye e mirë për të zgjedhur Sync.com mbi SpiderOak ONE.

E vetmja përparësi e shtuar që SpiderOak ONE ka kur bëhet fjalë për sinkronizimin është se ka një klient Linux, ndërsa Sync.com jo. As shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud, siç mund të lexoni në ruajtjen më të mirë të cloud për udhëzuesin Linux.

Ndarja e skedarëve

Ndërsa ndarja e skedarëve është më e zakonshme me ruajtjen e cloud, shumë kopje rezervë në internet ju lejojnë të ndani skedarë gjithashtu. SpiderOak ONE bën, megjithëse kërkon një qasje disi unike.

Dallimi është ajo që SpiderOak e quan një “ShareRoom”. Një ShareRoom punon diçka si një dosje e përbashkët në atë që çdo përmbajtje e vendosur në të është e arritshme për ata që u është dhënë qasje.

Ju mund t’i caktoni secilit ShareRoom një fjalëkalim unik dhe një URL unike, e cila do t’i lejojë të tjerët të përdorin përmbajtje në internet, në mënyrë që ata të mos kenë nevojë të instalojnë një klient SpiderOak ONE.

Nëse vendosja e një ShareRoom duket si punë shumë, ju gjithashtu mund të gjeneroni një lidhje që tregon një skedar që mund të ndahet me këdo. Ndarja e lidhjeve me SpiderOak është gjithsesi e kufizuar.

Lidhjet e gjeneruara nuk mund të rikujtohen më vonë: është një gjë një herë, kështu që do të duhet ta shkruani ose të krijoni një lidhje të re nëse duhet të ndani skedarin përsëri. Lidhjet skadojnë automatikisht pas tre ditësh, por fakti që nuk mund t’i shikoni më vonë, bën që mbikëqyrja e aksioneve të skedarëve të jetë pak e ndërlikuar me SpiderOak ONE.

E kundërta është e vërtetë për Sync.com, e cila e bën të lehtë auditimin e skedarëve të përbashkët falë dy pikëpamjeve të veçanta në GUI të saj në internet. E para, e quajtur “lidhje”, tregon të gjitha lidhjet e skedarëve që keni krijuar. E dyta, e quajtur “aksione”, tregon të gjithë dosjet që keni ndarë.

Karakteristika të tjera për ndarjen e Sync.com që na pëlqejnë përfshijnë mundësinë për të vendosur fjalëkalime të lidhjeve, datat e skadimit dhe limitet e shkarkimit. Ju gjithashtu mund të krijoni lidhje të ngarkimit për t’i lënë të tjerët të ndajnë skedarë me ju. Asnjë nga këto karakteristika nuk është në dispozicion me SpiderOak ONE.

Me pak fjalë, nëse keni nevojë për një mjet të mirë për ndarjen e skedarëve, SpiderOak ONE është pak i ngathët. Sync.com, ndërkohë, është ndoshta mjeti më i lartë i ruajtjes së cloud për ndarjen e skedarëve, i krahasuar vetëm me Tresorit shumë më të shtrenjtë (shiko Sync.com vs Tresorit për një ndarje të plotë kokë më kokë).

siguri

Gjëja e fundit për të cilën do të flasim është siguria. Ne do ta mbajmë këtë pjesë të shkurtër, megjithëse, kjo është një histori mjaft e thjeshtë: Sync.com dhe SpiderOak ONE janë dy nga shërbimet më të sigurta në cloud që do të gjeni.

Ndërsa ne përgjithësisht avokojmë që konsumatorët të ndërmarrin hapa për të mbrojtur privatësinë e tyre, ata mund ta bëjnë atë më lehtë duke përdorur shërbime cloud me njohuri zero. Me anë të kriptimit me njohuri zero, nënkuptojmë encryption private, end-to-end. Askush, por ju dhe ata që ju lejohen qasje, nuk mund të deshifrojnë skedarët tuaj, dhe se “askush” nuk përfshin vetë shërbimin cloud.

Sync.com dhe SpiderOak OnE janë renditur vazhdimisht në mesin e zgjedhjeve tona për shërbimet më të mira të cloud me njohuri zero. Nga të dy, ne i japim një dyshim Sync.com pasi ajo shtrin njohuri zero për çdo skedar të përbashkët, ndërsa SpiderOak nuk.

Sync.com gjithashtu ka disa përfitime të tjera të sigurisë mbi SpiderOak ONE, përfshirë vërtetimin e dy faktorëve. Që nga dhjetori i vitit 2017, SpiderOak pretendoi se po punonte në atë funksion për të gjithë përdoruesit, por tani ajo ofrohet vetëm për klientët e trashëguar.

Mendimet përfundimtare

Qëllimi këtu ishte të pastronim disa konfuzione në lidhje me Sync.com dhe SpiderOak ONE. Shpresojmë që ne e bëmë atë, por do të paraqesim versionin e shkurtër në rast se akoma po luftoni, ose do të kaloni në fund.

Nëse po kërkoni të rritni kapacitetin tuaj të hard drive, zgjedhja është e qartë: zgjedhni Sync.com. SpiderOak ONE nuk mund të përdoret për atë qëllim. Përveç kësaj, me Sync.com, ju mund të merrni 2TB hapësirë ​​ruajtjeje për lirë.

Nëse keni nevojë për një zgjidhje të rimëkëmbjes së fatkeqësive, ju ndoshta dëshironi SpiderOak ONE. Ndërsa një mënyrë e shkëlqyeshme për të ruajtur fotografitë, Sync.com nuk ka tiparet rezervë për ta bërë procesin të lehtë dhe gjithëpërfshirës. Me pak fjalë, nëse përdorni Sync.com si një mjet rezervë, nuk do të funksionojë shumë mirë.

Për shkëmbimin e skedarëve, Sync.com është mjeti më i mirë. Ne do të themi të njëjtën gjë për sinkronizimin, gjithashtu, në shumicën e rasteve (përveç Linux).

Aty ku SpiderOak ONE me të vërtetë ka një avantazh nuk është aq shumë mbi Sync.com sesa mjetet e tjera rezervë në internet. Përndryshe zgjedhje të shkëlqyera si Backblaze (lexoni rishikimin tonë të Backblaze) dhe Rezervimi i CloudBerry nuk mund të përdoren për të sinkronizuar skedarët. CloudBerry madje nuk mund të përdoret për t’i ndarë ato (lexoni rishikimin tonë të Rezervimit të CloudBerry).

Fituesi i fundit: SpiderOak ONE

Për alternativa të SpiderOak për kopje rezervë me sinkronizim, zgjedhjet e vetme me të vërtetë të afta janë Acronis True Image dhe IDrive. Lexoni rishikimin tonë të Imazhit të Vërtetë dhe rishikimin e IDrive për më shumë informacion ose.

Ky është diskutimi ynë në Sync.com ose SpiderOak ONE. Jeni të mirëpritur të bisedoni duke lënë një koment më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me