Softueri më i mirë për rimëkëmbjen e të dhënave falas 2020: Të dhënat tuaja kthehen pa kosto

Fshirjet aksidentale të skedarit ose korruptimet e skedarëve mund të jenë një dhimbje koke, veçanërisht nëse nuk përdorni përdorimin e ruajtjes së cloud ose rezervimit në internet. Të dy zakonisht mbështesin rimëkëmbjen e skedarëve të fshirë dhe versionimin për t’ju ndihmuar nga bllokime të tilla. Në rast se nuk e përdorni përdorimin e cloud, shpesh shansi juaj i vetëm për të kërkuar të dhëna të humbura ose të dëmtuara është të rrokullisni zaret me softuer për rikuperimin e të dhënave.


Ekzistojnë dy probleme me atë qasje. E para është se programi i rimëkëmbjes së të dhënave nuk funksionon gjithmonë. E dyta është që programi i rimëkëmbjes së të dhënave mund të jetë i shtrenjtë, me mjetet kryesore që kushtojnë rreth 100 dollarë ose më shumë për një licencë.

Në këtë udhëzues, ne do të përshkruajmë disa nga opsionet më të mira të rimëkëmbjes së të dhënave falas. Në vend se zgjedhjet e shkallës së dytë, shumë prej mjeteve të përmendura janë versione provë të mjeteve profesionale si Rimëkëmbja e të dhënave yjore dhe Prosoft Engineering Rescue: emrat që do t’i gjeni të theksuara në udhëzuesin më të mirë të softuerit për rimëkëmbjen e të dhënave.

Sidoqoftë, para se të arrijmë në listë, le të flasim më shumë për disa tipare dhe tipare që kemi kërkuar në përpilimin e tij.

Whatfarë e bën më të mirën softuerin për rikuperimin e të dhënave falas

Ka shumë gjëra për të kërkuar në një mjet të rimëkëmbjes së të dhënave dhe thjesht sepse po kërkon një mundësi falas nuk do të thotë se do të duhet të vendosësh për një program të gabuar ose të ngathët.

Shumë prej opsioneve më të mira vetëm ju lejojnë të rikuperoni një sasi të caktuar të të dhënave para se të shkoni te një version i paguar. Sidoqoftë, më shpesh njerëzit kërkojnë zgjidhje falas për rikuperimin e të dhënave sepse nuk është një mjet për të cilin nevojiten në mënyrë rutinore.

Me këtë në mendje, ne kemi zgjedhur të përfshijmë një softuer me rikuperim të kufizuar në mënyrë që të jemi në gjendje të sugjerojmë mundësi që jo vetëm që janë zakonisht më të thjeshta për t’u përdorur, por edhe më të afta se zgjidhjet më të lira.

Në atë shënim, ne i kushtojmë shumë peshë performancës, si në aspektin e kohës së rimëkëmbjes ashtu edhe për suksesin e rimëkëmbjes. Ne gjithashtu shikuam se cilat lloje të skedarëve mund të rikuperohen, përfshirë dokumente, video, imazhe dhe skedarë audio.

Më në fund, kemi konsideruar përvojën e përdoruesit. Ne kemi testuar një numër mjetesh të rimëkëmbjes së të dhënave dhe kemi ekzekutuar shumë mjete të lëpira, të vështira për t’u lundruar. Vetëm se softueri është krijuar për të qenë një mjet nuk do të thotë se duhet të duket sikur është zhvilluar në 1990.

Magjistar për rimëkëmbjen e të dhënave EaseUS

Ne e quajtëm Waseard EaseUS Recovery Wizard opsionin kryesor për këtë artikull të veçantë. Arsyeja për këtë është se ndërsa një licencë EaseUS kushton njësoj si udhëheqësi i industrisë Stellar, ju mund të rikuperoni dy herë më shumë të dhëna falas para se të paguani për të.

2 GB rikuperimi i të dhënave mund t’ju ​​largojë nga shumë bllokime. EaseUS mbështet rikuperimin e shumicës së llojeve të skedarëve, gjithashtu, duke përfshirë dokumente, muzikë, imazhe dhe video. Ndërsa nuk është i aftë të rikuperojë të dhënat nga media optike, Wizard Recovery Data mbështet mbështetje të rimëkëmbjes së jashtme, kartave SD dhe rivendosjes së flash drive përveç punës me hard diskun e kompjuterit tuaj.

Sidoqoftë, me EaseUS nuk mund të kufizoni skanimet në llojet specifike të skedarëve dhe mund të skanojë vetëm me ndarje dhe jo të gjithë hard drivein tuaj menjëherë. Sidoqoftë, ju mund të renditni rezultatet sipas llojit të skedarit dhe t’i shikoni ato përpara rimëkëmbjes. Kjo do t’ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë nga ajo 2 GB shërim falas.

Skanimet e shpejta me EaseUS morën rreth dy sekonda në testimin tonë për një ndarje 518 GB, ndërsa skanimet e thella zgjatën afro dy orë. Të gjitha testet tona kanë rezultuar në rikuperimin e suksesshëm të skedarëve tanë të testimit, pasi mund të lexoni në përmbledhjen tonë të plotë për Magazin e Magjistarit.

Arsyet e tjera na pëlqen Magjistari për rimëkëmbjen e të dhënave

EaseUS shkon lart e më tej me mbështetje, me disa teknikë më të përgjegjshëm dhe të saktë që kemi hasur. Email dhe chat live janë ofruar të dyja. Për vetë-ndihmë, kompania gjithashtu ka një bazë të plotë dhe të kërkueshme të njohurive.

Për përdoruesit të gatshëm për të blerë një licencë, mbështetja e rikuperimit RAID për serverat dhe pajisjet e ruajtjes së bashkangjitur me rrjetin (NAS).

Piriform Recuva

Ndërsa nuk është aq e zbukuruar apo e mbushur me karakteristika sa zgjidhjet më të larta si Stellar dhe EaseUS, Piriform Recuva është shumë më miqësor me buxhetin. Ky vlerësim përfshin një version 100 përqind falas të mjetit, i cili, ndryshe nga ato zgjidhje të linjës së lartë, nuk vendos kapakun se sa të dhëna mund të rikuperoni para se të blini një licencë.

Siç u diskutua në rishikimin tonë të plotë të Piriform Recuva, versioni falas i softuerit nuk ka asnjë mbështetje, kështu që do të duhet të jeni të qetë duke shkuar vetëm në të. Versioni falas gjithashtu nuk përfshin azhurnime automatike të softuerit ose rimëkëmbje optike të mediave.

Nëse këto janë tipare që ju nevojiten, lajmi i mirë është se një licencë për Recuva Pro kushton vetëm 20 dollarë në vit. Ndërsa ne nuk e rekomandojmë këtë softuer për profesionistët e IT, ekziston gjithashtu një licencë biznesi për 35 dollarë në vit.

Piriform Recuva nuk është i disponueshëm për përdoruesit e Mac, por është versioni Windows i kryer mirë në testet tona. Ju mund të skanoni vetëm për lloje specifike skedarësh dhe të ekzekutoni skanime ndarëse ose skedarësh të plotë. Skedarët në disqet e jashtme dhe media të largueshme gjithashtu mund të rikuperohen. Kartat SD nuk janë të mbështetura dhe Recuva nuk mund të përdoret për të rikuperuar ndarjet e fshira si dy zgjedhjet tona kryesore, megjithëse.

Skanimet e shpejta marrin vetëm disa sekonda për të përfunduar, ndërsa skanimet e thella të ndarjes sonë 518 GB në të vërtetë u zhvilluan dy herë më shpejt se sa ato me Stellar dhe EaseUS. Të gjitha skedarët tanë të testimit u morën me sukses gjithashtu, kështu që patjetër që funksionojnë.

Arsyet e tjera na pëlqen Piriform Recuva

Nuk ka vërtet shumë për të thënë për Recuva. Ajo funksionon dhe është plotësisht e lirë, dhe për shumë përdorues që do të jetë e mjaftueshme. Megjithatë, klienti nuk është dizajnuar shumë mirë dhe mbështetje, edhe nëse paguani një licencë, është nën mesataren.

IOBit Undelete

IOBit Undelete është një tjetër mjet funksional për rikuperimin e të dhënave që nuk do t’ju kushtojë kurrë asnjë monedhë. Punon me video, imazhe, muzikë dhe dokumente, dhe ka një nga ndërfaqet më të thjeshta të çdo mjeti me të cilin kemi luajtur.

Kjo thjeshtësi e bën atë një zgjedhje të mirë për përdoruesit e shtëpisë që nuk kanë nevojë për një mjet të mbushur me veçori. Ju mund të skanoni për llojet specifike të skedarëve dhe skedarët e skanuar shpesh mund të shikohen paraprakisht përpara se të përfundoni rimëkëmbjen, e cila vetë është çështje e kontrollit të një kutie dhe goditjes së një butoni.

Trokitja e madhe në IOBit Undelete është se nuk është në gjendje të ekzekutojë skanime të thella, do të thotë se do të jetë përgjithësisht më pak e suksesshme se opsionet e tjera. Sidoqoftë, funksionon mirë për fshirje aksidentale të skedarëve dhe zakonisht funksionon mirë për formatimin e ndarjeve dhe korruptimet e skedarëve.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë IOBit Undelete

Ndërsa është plotësisht i lirë, IOBit Undelete ka ende një rrjet mbështetës të mirë falë faktit që kompania fiton para nga produktet e tjera, përfshirë Advanced SystemCare Pro dhe DriveBooster Pro. Opsionet e ndihmës përfshijnë email dhe një bazë të njohurive.

PhotoRec

Mos lejoni që emri t’ju mashtrojë: PhotoRec nuk është thjesht për të rikuperuar fotografitë, megjithëse funksionon me të vërtetë mirë për atë qëllim. Softueri në të vërtetë mbështet qindra lloje të ndryshme skedarësh, përfshirë dokumente, audio dhe video, gjithashtu.

Ajo që do të dëmtojë disa njerëz, megjithatë, është që programi është i bazuar në komanda. Nuk ka asnjë ndërfaqe të zbukuruar ose jo aq të dashur (duke parë ty, Remo) për ta bërë jetën të lehtë.

Thënë kështu, ndërfaqja e linjës së komandës nuk është aq e vështirë sa shumica e përdoruesve nuk mund ta kuptojnë. Më e rëndësishmja, PhotoRec është mbështetur nga një grup i fuqishëm i algoritmeve që mund të qepin skedarët madje shumë të dëmtuar përsëri..

PhotoRec është gjithashtu me burim të hapur dhe plotësisht falas. Ju mund të rikuperoni aq shumë të dhëna sa dëshironi pa pasur nevojë të paguani asnjë monedhë. Dobësitë e të qenit një mjet i lirë, me burim të hapur, megjithatë, është se mbështetja është mjaft e hollë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë PhotoRec

PhotoRec punon me një gamë të gjerë pajisjesh, jo vetëm me kompjuterë. Kjo përfshin kamera dixhitale, smartphone, tablet, kartat e kujtesës dhe CD-ROM. Ndërsa rikuperimi i ndarjes nuk ofrohet, programi shoqërues i quajtur TestDisk mund të ndihmojë atje.

Ashtu si PhotoRec, TestDisk mund të duket pak frikësuese për shkak të qasjes së saj të linjës së komandës, por është i lirë dhe, më e rëndësishmja, funksionon me të vërtetë mirë.

Përmendje e nderuar: Wondershare

Ashtu si Piriform Recuva, Wondershare është një zgjidhje tjetër për mirëmbajtjen e të dhënave miqësore me buxhetin që na pëlqen me të vërtetë për përdoruesit e shtëpisë, megjithëse nuk janë profesionistë të IT. Për dallim nga Piriform Recuva, megjithatë, ju keni kapur në 100MB rikuperim të të dhënave para se të blini programin.

Një licencë jetegjate kushton 40 dollarë për një kompjuter, i cili nuk është një marrëveshje e keqe për tiparet që merrni. Ato përfshijnë skanimin e shpejtë dhe të thellë, skanimin sipas llojit të skedarit, veçoritë e shkëlqyera të renditjes dhe madje edhe klonimin. Wondershare gjithashtu punon për disqet e jashtëm dhe mediat më të lëvizshme, megjithëse jo kartat SD.

Dobësitë më të mëdha të softverit janë që skanimet e thella kërkojnë mjaft kohë për të përfunduar. Në testet tona, të detajuara në rishikimin tonë të Rindërtimit të të Dhënave Wondershare, një skanimi 518 GB zgjati shtatë orë.

Mendimet përfundimtare

Për ata që nuk kanë shumë të dhëna për tu rikuperuar ose për ata që nuk e kanë mendjen të punojnë me softuer të pazhvilluar, ka një mori të tërë opsionesh për rikuperimin e të dhënave falas që mund të provosh. Ne veçuam pesë nga të preferuarat tona, të kryesuara nga ato që konsiderojmë dy opsione më të mira në klasë, falas ose jo: Riparimi i të dhënave yjore dhe Procesi i të Dhënave Inxhinierike Prosoft.

Sidoqoftë, ka shumë më tepër mundësi përveç atyre në të cilët kemi zbarkuar. Mashtrim është gjetja e një mjeti që ka algoritme të fuqishme skanimi, përndryshe, ka shumë të ngjarë që do të humbni kohën tuaj, dhe, për disa prej nesh, koha është para.

Sigurisht, basti më i mirë është parandalimi, dhe për këtë, ju rekomandojmë të hidhni një sy në udhëzuesin më të mirë në internet, ku do të gjeni zgjidhje me reputacion si Backblaze, IDrive dhe CrashPlan. Ndjehuni të lirë të bisedoni me zgjedhjet tuaja për rikuperimin e të dhënave më poshtë dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map