Softueri më i mirë për rigjenerimin e fotografive: Si të rimarrni fotot e humbura në kompjuterin tuaj

Pavarësisht nëse një album që përkujton një pushim familjar, një selfie të paraqitur në mënyrë të përsosur apo një goditje komprometuese të një politikani të pasur, fotot kanë vlerë. Ndërsa ruajtja e tyre dixhitale ka revolucionarizuar aftësinë tonë për të ruajtur fotot tona nga shkatërrimet e kohës, aksidentet ende mund të ndodhin.


Kur keni qindra ose mijëra foto të ruajtura në hard drive tuaj, është një çështje relativisht e thjeshtë të fshini një pa menduar. Shtë gjithashtu e panjohur të formoni aksidentalisht një ndarje, duke humbur gjithçka mbi të.

Për më tepër, disqet e vështirë, veçanërisht HDD-të, kanë shumë pjesë lëvizëse që janë të prirur për mosfunksionim. Kjo çon në korrupsion që mund t’i bëjë skedarët e imazheve të paqartë. Issuesështje të ngjashme mund të ndodhin me kamerat dixhitale, kartat SD, disqet USB dhe vendet e tjera ku mund të keni fotografi të ruajtura.

Rivendosja e fotove të humbura

Lajmi i mirë është se shpesh herë fshirja e skedarëve nga hard drive juaj nuk i fshin ato me të vërtetë dhe korruptimet e skedarëve nuk janë gjithmonë një shkak i humbur. Lajmi i keq është se dyqanet e riparimit të kompjuterave shpesh ngarkojnë shumë dinero për të rikuperuar skedarët e fshirë, përfshirë fotografitë. Lajmi tjetër i mirë është se me programin e duhur, ju mund të bëni të njëjtën gjë për shumë më pak.

Gjatë këtij udhëzuesi, ne do të shqyrtojmë disa nga opsionet e rimëkëmbjes së programeve fotografike të disponueshme për ju dhe t’ju tregojmë se sa i thjeshtë mund të jetë procesi, duke përdorur Riparimin Stellar Photo dhe PhotoRec dhe si shembuj.

Para se të trajtojmë rimëkëmbjen e softuerit, së pari do të bëjmë një vështrim se si mund të rikuperoni skedarët duke përdorur ruajtjen e cloud ose rezervimin në internet, pasi nëse përdorni një nga ato mjete, ka një shans të mirë fotot tuaja të humbura janë vetëm një klik ose dy larg. Gjithashtu, nëse thjesht kërkoni të rikuperoni skedarë të rregullt, sigurohuni që të shikoni vlerësimet më të mira të softuerit për rimëkëmbjen e të dhënave.

Rimarrja e fotove të fshira nga Cloud

Nëse keni përdorur telefonin tuaj Android për të kapur foton që keni humbur dhe ka ndodhur të keni aktivizuar ngarkimin automatik në Google Drive, ju keni fat. Përdoruesit Android marrin automatikisht 15 GB hapësirë ​​për ruajtje falas, e cila gjithashtu mbulon Google Photos. Shkoni në drive.google.com dhe klikoni në butonin Google Photos në të majtë për të hyrë në fotot e ngarkuara nga smartphone ose tableti juaj.

Nëse nuk keni vendosur Google Photos ose keni marrë fotografitë tuaja nga një aparat fotografik dixhital, kjo metodë e rimëkëmbjes padyshim nuk do të ndihmojë. Ju mund të mbroheni nga fshirjet e ardhshme duke hapur aplikacionin tuaj Google Photos në smartphone tuaj, duke shkuar te cilësimet dhe duke aktivizuar “kopjen rezervë” & sync. “

Për përdoruesit e iPhone, Apple iCloud mund të përdoret gjithashtu për të rikuperuar fotografitë e fshira nëse keni pasur parashikimin për të vendosur ngarkime automatike. Sidoqoftë, me iCloud, jeni i kufizuar në 5 GB ruajtje falas. Në të dy rastet – Google Drive ose iCloud – hapësira juaj e ruajtjes ka të ngjarë të mbarojë.

Ndërsa nuk do t’ju ndihmojë të rikuperoni fotografitë tani, ne kemi bashkuar një listë të ruajtjes më të mirë të cloud për foto nëse keni gjetur hapësirën e magazinimit falas që merrni me Google Drive ose iCloud thjesht nuk është e mjaftueshme. Ekzistojnë disa mundësi të shkëlqyera alternative, duke përfshirë Sync.com super të sigurt nëse keni frikë nga spiunët e NSA që tallen me selfiet tuaja (lexoni përmbledhjen tonë të plotë të Sync.com për të zbuluar pse e duam aq shumë).

Një bast më i mirë se ruajtja në re për të rikuperuar fotot e fshira nga hard drivei i kompjuterit tuaj është t’i rikuperoni ato nga një zgjidhje rezervë në internet. Nëse nuk jeni të qartë për ndryshimin midis ruajtjes së cloud dhe kopjes rezervë në internet, udhëzuesi ynë për kopjen më të mirë në internet duhet të ndihmojë.

Rasti për rezervë

Avantazhi i rezervës në internet ndaj ruajtjes së cloud është se kopja rezervë në internet mund të përdoret për të kopjuar automatikisht foto të ruajtura në kompjuterin tuaj, pavarësisht se ku gjenden ato foto në sistemin tuaj fotografik. Ruajtja e cloud zakonisht kërkon zhvendosjen e tyre në një dosje sinkronizimi, duke e bërë të lehtë të anashkaloni fotot.

Ofruesi i rezervave online IDrive është i përsosur për mbrojtje nga fshirjet aksidentale të skedarit sepse edhe kur një skedar fshihet në kompjuterin tuaj, ai mbetet në serverin IDrive derisa ta fshini manualisht atje ose të ekzekutoni një proces pastrimi arkivi. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë IDrive, shërbimi e quan këtë metodë të rikuperimit të skedarit të fshirë “arkivim të vërtetë” dhe është diçka që nuk do ta merrni me shumë kopje rezervë të tjera të njohura në internet, përfshirë Backblaze dhe Carbonite.

Shërbime të tjera gjithashtu mbajnë skedarët e fshirë, por vetëm për një kohë të kufizuar.

Mbajtja e skedarëve të ShërbimitService TypeDelected
Google DriveMagazinimi në renjë kohë të pacaktuar
iCloudMagazinimi në re30 dite
Sync.comMagazinimi në renjë kohë të pacaktuar
DropboxMagazinimi në re30 dite
OneDriveMagazinimi në re30 dite
iDriveRezervimi onlinenjë kohë të pacaktuar
BackblazeRezervimi online30 dite
CarboniteRezervimi online60 ditë
Rezervimi i CloudBerryRezervimi onlinenjë kohë të pacaktuar
SpiderOak ONERezervimi onlinenjë kohë të pacaktuar

Të dyja shërbimet e ruajtjes në cloud dhe shërbimet rezervë në internet zakonisht përfshijnë një veçori të quajtur versionim. Me versionimin, mund t’i riktheheni gjendjeve të mëparshme të skedarëve me lehtësi relative. Ndërsa ne shpesh e shoqërojmë versionimin me ecjen prapa ndryshimeve të padëshirueshme të skedarëve, ai mund të përdoret për të rregulluar korruptimet e skedarëve – përfshirë korrupsionin e skedarëve të figurave.

Në fakt, versionimi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të shpëtuar veten nga problemet me ransomware, një lloj i krimit në internet që përdor korrupsionin e skedarëve si një mjet shtrëngimi. Thjesht fshini malware që shkaktoi problemin dhe rivendosni versionin e mëparshëm.

Procesi i rivendosjes së një skedari të mëparshëm të figurave është zakonisht relativisht i thjeshtë. Për shembull, me Sync.com, është thjesht çështje që të futesh në shfletues, të klikosh me të djathtën mbi imazhin dhe të zgjedhësh “historinë e shikimit”. Gjeni dhe shënoni skedarin që dëshironi t’i riktheheni dhe klikoni në butonin që lexon, “rivendosja e zgjedhur”.

Ndërsa shumica e ruajtjes së cloud dhe shërbimet rezervë në internet ofrojnë versionimin e skedarëve, sa dhe sa versione të gjata mbahen është çështje tjetër.

Politika eVersionimit të Shërbimit
iDriveMban 10 versionet e mëparshme të çdo skedari
BackblazeMban të gjitha versionet nga 30 ditët e fundit
CarboniteMban të paktën tre versione, pavarësisht nga mosha dhe versionet e tjera deri në tre muaj
Sync.comVersione të pakufizuara (llogari Pro)
DropboxMban të gjitha versionet nga 30 ditët e fundit

Për Kur nuk e keni kopjuar: Softuer për rimëkëmbjen e fotografive

Ruajtja e reve dhe rezervimi në internet e bëjnë rikuperimin e fshirë të fotografisë relativisht të drejtpërdrejtë, deri në një pikë. Pastaj përsëri, nëse po e lexoni këtë artikull, ekziston një shans i mirë që nuk e keni zbatuar njërën nga ato zgjidhje.

Siç kemi vërejtur në fillim të këtij artikulli, ka një gamë të tërë softuerësh të dizajnuar për të rikuperuar skedarët e figurave të fshira dhe madje edhe për të riparuar ato të korruptuara. Do të gjeni disa opsione falas, me burim të hapur dhe disa mundësi licencimi në dispozicion, secila me shkallë të ndryshme të performancës, karakteristika dhe përvoja të përdoruesit.

Mjetet që na pëlqejnë këtu në Cloudwards.net përfshijnë Rimëkëmbjen Stellar të Fotos, Rimëkëmbjen e Fotos së Remo, PhotoRec, Rimëkëmbjen e Pandorës dhe PhotoRescue 3.

Për pjesën e mbetur të këtij udhëzuesi, ne do t’ju ndjekim duke përdorur dy nga këto shërbime. E para është PhotoRec, të cilën ne zgjodhëm sepse është një nga opsionet më të mira falas, me burim të hapur. E dyta është Stellar Photo Recovery, të cilën ne zgjodhëm për tiparet e saj dhe faktin që marka Stellar është e preferuara në mesin e profesionistëve të IT-shop.

Rimarrja e fotove me PhotoRec

PhotoRec është një nga mjetet më të mira të rimëkëmbjes falas që mund të merrni falë aftësisë së tij për të rikuperuar qindra lloje të ndryshme skedarësh (jo vetëm fotografi). Mund të rikuperojë fotografi nga disku juaj i vështirë, disqet USB dhe madje edhe kamera juaj dixhitale. Një nga përfitimet e PhotoRec është se është i shpejtë, duke injoruar sistemin e skedarëve dhe duke synuar vetëm të dhënat themelore.

Kjo qasje lejon gjithashtu fotot e qasjes PhotoRec edhe nëse sistemi i skedarit të kompjuterit tuaj është i dëmtuar dhe lejon që ai të rikuperojë fotografi nga pothuajse çdo pajisje, pavarësisht nga lloji i sistemit të tij të skedarëve.

Problemi i madh me PhotoRec është se ai nuk përdor një GUI: është një mjet i linjës së komandës. Kjo do të thotë që do të duhet të jeni të kënaqur me mbajtjen më pak të dorës sesa do të merrni me shumicën e zgjidhjeve moderne të softuerit.

Ju mund të instaloni PhotoRec së bashku me TestDisk, një mjet më të plotë për rikuperimin e të dhënave, duke vizituar cgsecurance.org (i quajtur sipas autorit të të dy pjesëve të softuerit, Christophe Grenier).

Pasi të keni shkarkuar dhe ekstraktuar, duhet të klikoni në skedarin e aplikacionit PhotoRec për ta ekzekutuar atë.

Kjo do të hapë ndërfaqen e linjës së komandës. Mund të duket pak e frikshme, por nuk është me të vërtetë e vështirë të përdoret. Filloni duke përdorur çelësat e tastierës tuaj për të nxjerrë në pah ndarjen që dëshironi të skanoni ose tërë drivein fizik. Pastaj nënvizoni “vazhdoni” dhe goditni enter.

Tjetra, do të duhet të zgjidhni të ekzekutoni skanimin kundër sistemit tuaj të skedarit ose diskut themelor. Pasi të keni bërë zgjedhjen tuaj, sigurohuni që “kërkimi” të theksohet më poshtë dhe të goditni përsëri.

Hapi tjetër është të zgjidhni të skanoni vetëm hapësirën e lirë ose të gjithë ndarjen. Nëse jeni duke kërkuar vetëm skedarë të fshirë, thjesht skanoni hapësirën e lirë. Përndryshe, do të ktheni skedarët jo të fshirë dhe procesi do të zgjasë më shumë.

Më në fund, do të duhet të zgjidhni një vend për të ruajtur skedarët tuaj të rikuperuar.

Goditni “c” pasi të keni vendosur në një drejtori për të hequr skedarët tuaj, dhe skanimi do të fillojë të funksionojë. Ndërfaqja e linjës së komandës do t’ju mbajë të azhurnuar mbi përparimin ashtu siç funksionon.

Pasi të keni mbaruar, lundroni në drejtorinë që treguat për rimëkëmbje dhe fotografitë tuaja me shpresë duhet të jenë aty.

PhotoRec e bën punën dhe është falas, por nëse po kërkoni një përvojë më të shfaqur plotësisht, mund të dëshironi të kërkoni diku tjetër. Përveç mbështetjes në një ndërfaqe të linjës së komandës, PhotoRec nuk ju lejon të shikoni skedarët para se t’i rikuperoni ato dhe nuk do t’i rregullojë skedarët e fotografive të korruptuar. Ka shumë mundësi të shkëlqyera atje nëse nuk keni mend të shpenzoni pak para, me një nga më të mirat.

Rimarrja e fotove me rimëkëmbjen yjore të fotografive

Rimëkëmbja yjore e fotove nuk është falas, por së paku mund ta shkarkoni programin falas dhe të bëni një skanim në mënyrë që të siguroheni që skedarët tuaj të rikuperohen së pari. Në këtë mënyrë, ju nuk do të paguani për diçka që nuk do të punojë për ju, duke shtuar zhgënjimin e humbjes së fotove tuaja në radhë të parë.

Përveç imazheve, Rimëkëmbja e fotografive mund të përdoret gjithashtu për të rikuperuar skedarët video dhe audio. Nëse dëshironi një zgjidhje më fleksibël për rigjenerimin e skedarëve, Stellar vë në dispozicion edhe një nga mjetet më të mira të rimëkëmbjes së të dhënave, për të cilat mund të lexoni në rishikimin tonë të Riparimit të të dhënave yjore.

Për të filluar me Rimëkëmbjen Stellar Photo, së pari duhet të shkarkoni programin e saktë të rimëkëmbjes për kompjuterin tuaj. Klientët janë në dispozicion si për Windows ashtu edhe për Mac dhe ekzistojnë dy versione të ndryshme në dispozicion për secilin sistem operativ: standard dhe profesional.

Shkoni me versionin standard nëse thjesht duhet të rikuperoni skedarët mediatikë të fshirë aksidentalisht. Nëse keni skedarë të korruptuar që doni të riparoni, do t’ju duhet profesionist.

Të gjitha versionet mund të përdoren për të rikuperuar skedarët nga sistemi juaj i skedarëve, disqet e formatuar, kamerat digjitale, pajisjet e ruajtjes së jashtme, kartat e kujtesës dhe disqet flash. Mbi 100 formate të ndryshme multimediale janë mbështetur.

Instalimi zgjat vetëm disa minuta. Sapo programi të funksionojë, klikoni në “rikuperimin e fotos, audio” në blu & butoni video ”për të filluar.

Në ekranin tjetër, do të duhet të zgjidhni një ndarje për të skanuar. Nëse ndarja juaj është fshirë ose formatuar aksidentalisht, mund të bëni një skanim kundër të gjithë diskut për të rikuperuar skedarët e mediave, gjithashtu.

Bëni zgjedhjen tuaj dhe klikoni në butonin “skanim”. Skanimet funksionojnë relativisht shpejt edhe kundër disqet e mëdhenj sepse programi është vetëm në kërkim të skedarëve mediatikë. Pasi të keni përfunduar, do të keni mundësi të shfletoni dhe shikoni të gjitha skedarët e rikuperuar.

Vini re se aplikacioni do të shfaq skedarë jo të fshirë në listë gjithashtu. Nëse doni të zvogëloni rezultatet në ato që janë fshirë, klikoni në skedën “lista e fshirë”. Nga atje, ju mund të zgjidhni të rikuperoni skedarë specifikë ose të gjithë skedarët. Pasi të keni bërë zgjedhjet tuaja, duke klikuar në butonin “shërohen” do t’ju lejojë t’i ruani ato në një vendndodhje në diskun tuaj.

Kjo është me të vërtetë gjithçka. Aplikacioni i Rimëkëmbjes së Fotografive TheStellar nuk është aq i këndshëm sa të shikosh si mjetin më të paraqitur të Rivendosjes së të dhënave yjore, por sigurisht që është më i lehtë për t’u përdorur sesa PhotoRec.

Mendimet përfundimtare

Mjeti më i mirë për të parandaluar humbjen e fotove përmes fshirjes aksidentale, korrupsionit të skedarëve dhe ndarjes së diskut është të siguroheni që koleksionin tuaj të ruani në mënyrë të sigurt në re, qoftë duke përdorur një mjet ruajtjeje të cloud si Sync.com ose Google Drive ose, mundësisht, një mjet rezervë në internet si Backblaze, IDrive ose Carbonite.

Sidoqoftë, ndërsa ne jemi avokues të fortë të cloud këtu në Cloudward.net, ne gjithashtu e dimë se sa e lehtë është të bësh përpjekje për t’u përgatitur për rimëkëmbjen e katastrofës në favor të Netflix-it që shikon shumë dhe kapesh në mediat sociale.

Për ato raste kur nuk jeni rezervuar, një numër mjetesh të shkëlqyera shërimi janë të afta të rikonstruktojnë fotot tuaja të humbura. Ndërsa Rimëkëmbja Stellar Photo dhe PhotoRec janë dy nga opsionet e preferuara, ato me siguri nuk janë të vetmet.

Ne do të donim të dëgjonim mendimet tuaja për opsionet më të mira për rimëkëmbjen e fotografive në komentet më poshtë. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map