Softueri më i mirë i kopjes rezervë offline 2020

Ju jeni gati të kopjoni të dhënat tuaja, por nuk jeni të sigurt për përdorimin e një prej zgjidhjeve më të mira të kopjimit tonë në internet. Ndoshta cloud nuk është gjëja juaj ose ju jeni thjesht shkollë e vjetër. Pavarësisht, sepse ne kemi bashkuar një listë të aplikacioneve më të mira rezervë offline.


Nëse doni diçka që mund të funksionojë në internet dhe offline, duhet të shikoni rishikimin tonë të CloudBerry Backup.

Cilado qoftë rruga që ju të merrni, krijimi i një rezervë është një ide e mirë sepse nuk mund ta dini kur hard drive juaj do të rrotullojë ciklin e tij të fundit ose do të përjetojë një përplasje ose mosfunksionim.

Softueri për rimëkëmbjen e të dhënave mund t’ju ndihmojë në atë situatë, por nuk mund të jeni i sigurt se do të rimarr të dhënat tuaja. Ju nuk duhet të mbështeteni në disqet e gjendjes së ngurtë, sepse, pavarësisht shkallës së dështimit të tyre më pak se 1 përqind, ata përjetojnë më shumë gabime.

Ruajtja e të dhënave tuaja në vende të shumta, të tilla si disqet e jashtëm dhe serverët, është një metodë e mirë për të siguruar sigurinë e saj. Shtë aq e dobishme sa njihet si rregulli 3-2-1.

Nëse keni punuar vetëm me ruajtjen e cloud dhe nuk dini se cili është ndryshimi midis tij dhe rezervës, duhet të lexoni shpjegimin tonë. Para se të vazhdojmë me listën, ne do të krahasojmë offline me zgjidhjet në internet.

Offline vs Online

Dallimi kryesor është se kopjimi offline nuk i dërgon skedarët tuaj askund, që është gjithashtu një nga përfitimet më të mëdha të përdorimit të tij. Rezervimi fillestar kërkon një kohë të gjatë për të përfunduar me shërbimet në internet. Shërbimet offline janë më të shpejta sepse nuk u duhet të transferojnë të dhënat tuaja për të krijuar një kopje rezervë. Ajo që fitoni me shpejtësi, megjithëatë, ju humbisni në depozitë sepse duhet ta siguroni atë.

Meqenëse të dhënat tuaja nuk janë në re, arritja në të do të jetë e vështirë nëse nuk jeni fizikisht afër kompjuterit tuaj, hard diskut të jashtëm ose shkop USB. Nëse të dhënat tuaja janë offline, kjo zvogëlon kërcënimin e sulmeve në internet në zero, por ju lë të prekshëm nëse dikush vjedh pajisjen tuaj sepse disa zgjidhje offline nuk përdorni enkriptime të përparuara.

Shumica e shërbimeve rezervë në internet përdorin disa metoda për të siguruar të dhënat tuaja, duke përfshirë encryptions në pushim dhe ndër-transferim, protokollet TLS / SSL për të mbrojtur skedarët tuaj gjatë transferimit, vërtetimin me dy faktorë për të mbajtur letrat kredenciale të sigurta dhe private, nga fundi në fund kriptimi për të siguruar privatësinë tuaj.

Përveç disa përjashtimeve që synojnë përdoruesit e energjisë, zgjidhjet në internet ofrojnë ndërfaqe të drejtpërdrejta që janë të thjeshta për t’u përdorur dhe kërkojnë disa hapa për të kopjuar hard drive-in ose kompjuterin tuaj. Shumë ofrojnë mundësinë për të kopjuar sipas llojit të skedarit ose etiketimit manual, gjithashtu.

Zgjidhjet në internet janë të dobishme kur keni nevojë të bëni kopje rezervë të shumë kompjuterave sepse mund të mbikëqyrni çdo rezervë nga një shpërndarës i centralizuar në internet. Nëse kjo ju intereson, lexoni rezervën më të mirë në internet për artikullin e shumë kompjuterave. Mund të përdorni gjithashtu kopje rezervë në internet për disqet e jashtme. Për më shumë në lidhje me këtë, lexoni ruajtjen tonë më të mirë të cloud për copë disqet e jashtme.

Në pjesën tjetër të këtij artikulli, ne do të përshkruajmë shërbimet më të mira rezervë offline dhe të shohim se si ato grumbullohen.

Rezervimi më i mirë offline: Rezervimi Cobian 11

Backup Cobian është emëruar pas krijuesit të saj, Luis Cobian. Produkti u lançua në vitin 2000 dhe është azhurnuar shumë herë që nga ajo kohë. Versioni aktual, 11, është kodi i quajtur Gravity. Ajo funksionon në të gjitha versionet kryesore të Windows.

cobian-UI-start

Ndërfaqja ndjehet e datuar dhe nuk është aq e drejtpërdrejtë sa mund të jetë, por është funksionale. Ana e majtë tregon një listë të detyrave tuaja (rezervë) dhe e djathta ju tregon login, historinë ose veçoritë e detyrave. Në krye, do të gjeni menutë dhe ikonat drop-down që ju lejojnë të drejtoni, bëni pauzë ose anuloni detyrat, shtoni një detyrë të re, opsionet e qasjes dhe kontrolloni për azhurnime.

cobian-UI-new-detyrë

Aplikacioni ju lejon të zgjidhni një skedar, drejtori ose server FTP si burimin e rezervës suaj. Ju mund të zgjidhni të njëjtën gjë për destinacionin tuaj. Nëse nuk e dini se çfarë është FTP, lexoni se çfarë është udhëzuesi FTP. Backup Cobian ju lejon të zgjidhni njërën nga katër llojet e rezervave: “i plotë”, “rritje”, “diferencial” ose “kuzhinë”.

“I plotë”, siç nënkupton edhe emri, krijon një kopje rezervë të plotë të skedarëve tuaj. “Rritja” ndihmon në përshpejtimin e kopjeve rezervë të mëvonshme pasi rezervon të gjitha skedarët që janë modifikuar që nga kopja e fundit. “Diferencial” ruan skedarët që janë modifikuar që nga kopja e fundit e plotë. “Dummy” nuk krijon një kopje rezervë, por ju lejon të përdorni funksionin e detyrës si një programues për të ekzekutuar ngjarje.

Ju mund të planifikoni detyra për të ekzekutuar çdo ditë, javore, mujore, vjetore, në fillim, në kohën e duhur ose me dorë. Backup Cobian ju lejon të zgjidhni ditët e javës, gjithashtu. Ju mund të kombinoni të gjitha ato mundësi për të bërë një orar të personalizuar që i përshtatet nevojave tuaja.

Për të vendosur ngjarje, mund t’i bashkëngjitni ato para-rezervë ose rezervë pas. Ato mund të përfshijnë ekzekutimin dhe ndalimin e një aplikacioni, operacionet e linjës komanduese, mbylljen e një programi dhe fillimin ose ndalimin e një shërbimi.

Opsionet rezervë kobiane

Backup Cobian ka dy lloje të kompresimit: zip dhe 7zip. Ata do ta bëjnë rezervën tuaj më të vogël, por do të duhet më shumë kohë për ta krijuar atë. Thënë kështu, iu desh programi vetëm nën një minutë për të kopjuar dosjen tonë të testit 2 GB me shumë skedarë në të. Shpejtësia do të ndryshojë në varësi të faktit se sa i fuqishëm është kompjuteri juaj.

Në të njëjtën meny, mund të vendosni Cobian Backup për të koduar skedarët tuaj duke përdorur AES 128-bit, 192-bit ose 256-bit. Ky i fundit është një nga enkriptimet më të forta në përdorim sot, pasi vlerësohet se do të duheshin afër një miliard vjet për ta goditur atë duke përdorur një superkompjuter.

cobian-UI-filter

Para se të rezervoni, mund të përfshini ose të përjashtoni të dhënat duke përdorur veçorinë e filtrit. Ju mund të zgjidhni skedarë ose dosje ose t’i filtroni ato. Opsionet e filtrimit përfshijnë madhësinë e skedarit, datën e krijimit ose zgjatjen e skedarit, të cilin do të duhet të shkruani me dorë.

Backup Cobian mund të përmirësojë ndërfaqen e tij të përdoruesit, por është i shpejtë, mund të kriptojë skedarët tuaj me algoritmin AES dhe ka shumë karakteristika të fuqishme. Për më tepër, kjo nuk do t’ju kushtojë një monedhë. Kjo e bën të përshtatshme të jetë zgjedhja jonë numër një.

FBackup 7

FBackup 7 është një produkt nga Softland, një firmë me bazë në Rumani e themeluar në vitin 1999. Ajo shërben si një version falas i aplikacionit rezervë premium të kompanisë, Backup4all.

fbackup-welcome-screen

Ndërfaqja e FBackup ndihet moderne, tërheqëse dhe miqësore për përdoruesit. Një ekran i mirëpritur ju përshëndet kur filloni aplikacionin dhe ju ndihmon të filloni kopjen rezervë. Butonat në krye dallohen dhe korrespondojnë me funksionin e tyre, kështu që është e lehtë të gjesh atë që dëshiron. Aplikacioni i quan kopjet rezervë “punë”, dhe ana e majtë ka një filtër pune që ju lejon të shikoni dhe filtroni kopjet rezervë.

Pjesa e duhur e UI tregon zgjedhjen aktuale të vendeve të punës. Përveçse të shihni emrat e tyre, ju mund t’i drejtoni shpejt përsëri, t’i provoni ose t’i riktheni.

FBackup punon në të gjitha versionet kryesore të Windows dhe familjen Windows Server të sistemeve operative.

Mund të shtoni dosje ose skedarë specifikë ose të zgjidhni një shtojcë kur krijoni kopjen rezervë. Pluginat funksionojnë si lista të paracaktuara të skedarëve për t’u përfshirë. Shtojcat ekzistuese mund të rezervojnë dosjet “dokumentet e mia” ose “fotografitë e mia”, shfletuesit kryesorë, konfigurimet e Microsoft Outlook dhe FBackup.

Mund të merrni më shumë opsione duke shkarkuar nga një listë e gjatë e shtojcave në distancë, e cila përfshin filtra skedarësh dhe dosjesh për skedarët e Microsoft Office, Avast, Acronis True Image dhe AVG (lexoni rishikimin tonë Acronis True Image dhe rishikimin AVG).

Për destinacionin, ju mund të zgjidhni disk lokal ose të jashtëm, disk optik, ruajtje të lëvizshme ose rrjet. Ju madje mund të ruani rezervën tuaj lokale në Google Drive ose Dropbox. Ju mund ta zgjeroni atë për të përfshirë Amazon S3, Microsoft Azure, OneDrive dhe Box nëse blini Backup4all. Nëse doni të mësoni më shumë rreth atyre, lexoni sinkronizimin e skedarit tonë më të mirë të ndërmarrjes dhe shpërndani përmbledhjen.

fbackup-krijuar-backup

Ju mund të bëni një kopje rezervë “të plotë” ose “pasqyrë”. “Pasqyra” është e njëjtë me “të plotë”, por nuk i ngjesh skedarët tuaj në një arkiv zip dhe nuk mund t’i mbrojë ata me një fjalëkalim. “Rritja”, “diferenciale” dhe “kopje rezervë e zgjuar”, e cila është një kombinim i metodave të mëparshme, janë në dispozicion me Backup4all.

FBackup ju lejon të filloni kopjimin tuaj një herë ose ta vendosni atë në ditë specifike të javës, muajve, në punë ose në çdo herë që një përdorues regjistrohet. Opsionet e përparuara ju lejojnë të vendosni një datë dhe kohë specifike ose një model të përsëritur.

Karakteristika e filtrit ju lejon të përjashtoni ose përfshini skedarët duke shtypur shtesat e skedarëve ose duke zgjedhur nga një listë drop-down. Nëse jeni duke përdorur modalitetin “i thjeshtë” për të krijuar rezervën tuaj, mund të aplikoni filtra të thjeshtë, të cilët përfshijnë dokumente, imazhe, muzikë dhe skedarë video..

Programimi FBackup

Pasi të përcaktoni kopjen rezervë, mund ta zgjeroni me ngjarje të planifikuara. Ata mund të funksionojnë para ose pas rezervës, megjithëse mund të përdorni vetëm veprimin e qartë të kopjimit më parë. Veprimet pas kopjimit mund të jenë “stand by”, “log off”, “letargji” ose “mbyllje”.

Ato janë të thjeshta dhe jo aq të fuqishme sa opsionet që ofron Cobian Backup.

Ju mund të përdorni vetëm kriptimin Zip2.0, i cili nuk mund t’ju mbrojë nga individët me qasje në mjetet e specializuara për rikuperimin e fjalëkalimit. Avantazhi i vetëm që ka ndaj AES është se është në përputhje me aplikacionet e palëve të treta.

fbackup-backup në progres

Backup4all siguron AES, përveç që mund të ngarkojë rezervën tuaj në shumë ofrues të cloud. Ai gjithashtu përdor një kopje rezervë të nivelit të bllokut, i cili shpejton transferimet duke ngarkuar vetëm pjesën e ndryshuar të skedarëve dhe gjurmon versionet e skedarit tuaj. Ju mund t’i merrni ato dhe veçoritë e tjera duke blerë versionin profesional për 49,99 dollarë.

Backup4all Standard do t’ju kthejë 39,99 $, por heq rezervimin dhe enkriptimin nga cloud nga lista e karakteristikave.

Ne kemi testuar operacionet e saj rezervë duke rezervuar një dosje 2 GB. Ishte e shpejtë, por 50 përqind më e ngadaltë se Cobian Backup.

FBackup 7 ofron një përvojë të shkëlqyeshme të përdoruesit, karakteristika të mira dhe shtesa të dobishme që ju ndihmojnë të krijoni kopjen rezervë. Thënë kjo, është më shumë një vitrinë për ofertën premium të kompanisë, Backup4all, pasi shumë nga opsionet e fuqishme fshihen pas një pagese. Regjistrimi Cobian siguron ato veçori falas dhe është më i shpejtë, kjo është arsyeja pse FBackup zë vendin e dytë.

Retrospect

Retrospekti nuk ofron një version falas, vetëm një provë. Filloi të rezervojë të dhënat në 1989, kështu që nuk i mungon përvoja, por ka gjëra që mund të përmirësohen. Shembulli më i dukshëm është UI, i cili duket si diçka nga kthesa e shekullit dhe e bën kompaninë të duket sikur ka ngecur në të kaluarën.

UI ndjehet i paqartë sepse kërkon që ju të bëni disa hapa për të zgjedhur dosje specifike që dëshironi të kopjoni. Kjo është në kontrast të ashpër me aplikacionet moderne të cilat ndjehen intuitive dhe janë të lehta për t’u përdorur. Ikonat në krye të dritares kryesore janë të vogla dhe duhet të merrni me mend se cilat janë funksionet e tyre.

Menuja në të majtë ju lejon të bëni kopje rezervë, rivendosjen ose zgjedhjen e opsioneve të tjera. Ekziston një monitor i aktivitetit, i cili tregon funksionimin tuaj rezervë kur i qaseni. Kjo do të ishte më e dobishme në dritaren kryesore, sidoqoftë.

Retrospektimi funksionon në Windows dhe macOS.

Duke përdorur Retrospektin

Retrospect-welcome-screen

Kur krijoni kopjen rezervë, mund të zgjidhni një vëllim të tërë ose të përdorni një klik për të lejuar që Retrospect automatikisht të krijojë një kopje rezervë për ju. Ju gjithashtu mund të zgjidhni skedarë ose dosje specifike, por duhet të kaloni nëpër disa dritare para se të jeni në gjendje të zgjidhni ato që ju nevojiten.

Retrospect-backup-magjistar

Retrospect-backup-avancuar-mode

Ju mund ta ruani rezervën tuaj në kasetë, e cila është e dobishme nëse jetoni në vitet ’70, disqet optike ose të largueshme, disqet e vështirë në kompjuterët lokalë ose rrjetet dhe ruajtjen e cloud. Opsionet në re përfshijnë Amazon S3, Backblaze B2, Dropbox ose ruajtje lokale. Mund të rezervojë gjithashtu për shumë ofrues të tjerë të reve.

Për më shumë informacion, lexoni rishikimin tonë Backblaze B2 dhe rishikimin e Dropbox.

Retrospect-Cloud-partnerët

Rikrospektimi ruan rezervat në një “kopje rezervë”, e cila përbëhet nga një ose më shumë disqe të vështirë. Ju mund të kurseni në grupe të shumta rezervë për të rritur nivelin tuaj të mbrojtjes. Për të përshpejtuar kopjen rezervë të mëpasme, ajo përdor një rezervë shtesë.

Ju mund të planifikoni kur ato rezervë të kandidojë me programuesin. Duke përdorur atë, ju mund të vendosni një datë dhe kohë specifike, t’i bëni kopjet rezervë tuaja të ekzekutohen në ditë të veçanta të javës ose të vendosni një interval të përsëritur.

Pasi ta bëni këtë, ju mund të zgjidhni të kompresoni rezervën tuaj duke përdorur algoritmin e zip dhe ta shifroni atë. Retrospektimi përdor metoda të shumta të kriptimit. SimpleCrypt është i shpejtë, por jo aq i sigurt sa DES. AES 128-bit dhe 256-bit janë më të sigurt se DES, por do të ngadalësojnë kopjimin tuaj.

Në retrospektivë u desh 1 minutë, 12 sekonda për të krijuar një kopje rezervë të një dosje provë 2 GB pa kompresim dhe enkriptim.

Kjo është mesatare në krahasim me shërbimet e tjera.

Ju mund të zgjidhni shumë lloje të skedarëve përfshirë muzikën, dokumentet e zyrës, aplikacionet dhe fotografitë. Përveq atyre, ju mund të etiketoni me dorë dosjet dhe skedarët që dëshironi të kopjoni.

Retrospektimi nuk mund të vendosë ngjarje para-backup ose post-backup si të tilla, por ju mund të krijoni dhe planifikoni skriptet për të kryer kopje rezervë, kopjuar, arkivuar, rivendosur dhe operacione të tjera.

Aplikacioni ka një mjedis interesant të quajtur “politika e menaxhimit të diskut rezervë”. Me aktivizimin e tij Retrospect kërkon një disk të ri nëse disku i destinacionit bëhet i plotë, mban vetëm kopjet rezervë të fundit ose mban rezervat sipas politikës së përcaktuar të Retrospect.

Për të mbrojtur më tej veten tuaj nga humbja e hapësirës në disk, mund të përdorni kopje rezervë, e cila mund të rregullojë orarin tuaj rezervë bazuar në parametrat që përcaktoni.

Duke kërkuar përsëri në Retrospekt

Ju mund të shijoni tiparet e Retrospect pa paguar asgjë për 45 ditë, që është kohëzgjatja e gjykimit. Pasi të skadojë, do të duhet të blini një prej licencave. Leja personale, e cila është një mundësi e mirë për kompjuterët në shtëpi, quhet Solo dhe kushton 67.05 dollarë.

Retrospekti ka shumë karakteristika, duke përfshirë rezervimin në re, algoritme të ndryshme kriptimi, rezervë proaktive dhe grupe rezervë. Megjithatë, nuk është e lirë dhe përvoja e përdoruesit është më pak të themi.

Bvckup 2

Ashtu si zgjedhja jonë kryesore, Bvckup është një aplikacion i Windows-it që u krijua nga një autor i vetëm. Për dallim nga Cobian Backup, nuk është falas dhe nuk ofron aq shumë.

bvckup2-welcome-screen

Kur filloni Bvckup, do të shihni ekranin e mirëseardhjes. Ka një dizajn minimalist dhe fsheh opsione, kështu që nuk e mposht përdoruesin. Shtë e qartë dhe e lehtë për t’u përdorur, por e çuditshme. Ju mund të zgjidhni një dosje ose makinë për burimin dhe destinacionin e rezervës suaj.

bvckup2-new-backup

Ju mund të kopjoni skedarët plotësisht ose të përdorni kopjimin e delta, gjë që krijon kopje rezervë shtesë. Kopjimi i Delta është më i shpejtë sepse skedarët skanohen për ndryshime dhe vetëm pjesët e modifikuara kopjohen. Përndryshe, ju mund të kopjoni skedarët plotësisht, gjë që minimizon rrezikun e humbjes së të dhënave.

Bvckup siguron një planifikues, kështu që nuk do të duhet të ekzekutoni kopje rezervë me dorë. Ju mund të planifikoni datën dhe kohën dhe të vendosni intervalin pas të cilit përsëri kryhen detyrat rezervë. Për shembull, mund ta vendosni për çdo gjashtë orë, ditë, javë ose muaj.

Ju gjithashtu mund ta vendosni atë të ekzekutojë kopje rezervë kur skedarët ose dosjet janë modifikuar. Meqenëse kjo mund të bëjë që kopjet rezervë të funksionojnë gjatë gjithë kohës, mund të vendosni intervalin minimal midis rezervave të jetë në orë, minuta ose sekonda..

bvckup2-backup-list

Kompresimi dhe kriptimi nuk janë në dispozicion ose të planifikuar. Sidoqoftë, mund të vendosni ngjarje duke përdorur komanda para-rezervë dhe post-rezervë. Thënë kështu, ju mund t’i vendosni ato vetëm me dorë, që do të thotë se duhet t’i shkruani ato. Do të gjeni listën e komandave që mund të përdorni në faqen e internetit të mbështetjes.

Bvckup 2 u desh vetëm 30 sekonda për të krijuar një kopje rezervë duke përdorur dosjen tonë të provës, dhe kjo e bën atë më të shpejtë në këtë listë.

Gjyqi Bvckup 2

Nuk ka asnjë version falas, por ka një provë 14-ditore. Pasi të përfundojë, ju duhet të blini një licencë. Ju keni dy mundësi: personale ose profesionale.

Kostot personale kushtojnë 19,95 dollarë dhe sigurojnë mbështetje themelore të postës elektronike, azhurnimet e mirëmbajtjes dhe çmimet e zbritura nga licenca e dytë e tutje.

Profesionale kryesuese që me mbështetje teknike përparësore, mbështetje për funksionimin në modalitetin e shërbimit dhe mbështetje për familjen e Windows Server të sistemeve operative. Kushton 39,95 dollarë. Nëse merrni një dy-paketë ose pesë-paketa të licencave, ju merrni një zbritje.

Aplikacioni është i lehtë dhe një zgjedhje solide për ata që duhet të krijojnë kopje rezervë të shpejtë pa shumë mundësi. Nuk ka algoritme kompresimi ose sigurie, kështu që ju duhet të shkoni me një program tjetër nëse keni nevojë për to. Megjithëse çmimi nuk është i lartë, Bvckup nuk është vlera më e mirë, kur të merrni parasysh atë që ofron.

Mendimet përfundimtare

Aplikacionet offline kanë anën e tyre mbi shërbimet e cloud, duke përfshirë krijimin më të shpejtë të kopjimit dhe tarifat e licencës një herë. Thënë kështu, përdorimi i cloud ofron më shumë nivele të mbrojtjes pasi ofruesit e cloud i mbajnë të dhënat tuaja në vende të shumta për tepricë dhe ju lejojnë të përdorni ato nga shumë aplikacione.

Disa aplikacione offline përdorin ruajtjen e cloud për atë qëllim dhe paraqesin një kombinim interesant. Do të duhet të paguani për dy shërbime në atë rast, megjithëse.

Ne kemi bërë Cobian Backup 11 zgjedhjen tonë kryesore, sepse është falas, e fuqishme dhe e sigurt. FBackup është gjithashtu një zgjedhje e shkëlqyer, nëse keni nevojë për një zgjidhje falas që është më miqësore për përdoruesit. Retrospektimi dhe Bvckup 2 kërkojnë që ju të blini një licencë. E para është më e shtrenjtë, por ofron më shumë karakteristika, megjithëse me një ndërfaqe të dobët. Kjo e fundit nuk është aq e fuqishme apo e shtrenjtë, por është më miqësore për përdoruesit.

Nëse keni nevojë për një alternative dhe po ekzekutoni Windows XP ose Linux, kontrolloni Areca. Për një zgjidhje të fuqishme që nuk ofron provë ose version falas dhe funksionon në çdo sistem të madh Windows, konsideroni CyberLink PowerBackup.

Whatfarë mendoni për shërbimet rezervë offline? A keni një të preferuar? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me