Siguria në re: Si Shërbimet e Magazinimit mbrojnë të dhënat tuaja në vitin 2020

Përdorimi i ruajtjes së cloud është i shkëlqyeshëm pasi çliron hard diskun tuaj, dhe mbron skedarët tuaj nga çdo gabim që i ndodh kompjuterit tuaj fizik. Sidoqoftë, kur shfletoni ofruesit tanë më të mirë të ruajtjes së cloud, mund ta gjeni veten të hutuar me atë që do të thotë gjithë biseda për sigurinë. Këtu hyn ky udhëzues i dobishëm për sigurinë në re.


Më poshtë do të kalojmë në gjërat më të rëndësishme që duhet të dini për sigurinë në re, por së pari do të adresojmë pse ju nevojiten. Siç mund ta dini, interneti është një vend i rrezikshëm ku krimi kibernetik shkon shumë. Hakerët mund të shënjestrojnë të dhënat tuaja dhe t’ju godasin me ransomware, të përgjojnë transferimet tuaja me sulme nga njeriu në mes ose të vjedhin letrat kredenciale. Shtë e rëndësishme të kesh masa të forta sigurie për ta parandaluar këtë.

Lajmi i mirë është se deflektimi i krimit është mjaft i lehtë në internet, gjithçka që ju nevojitet është disa hapa themelorë që duhen ndërmarrë. Le t’i hedhim një sy atyre.

Kriptimi privat

zero-njohurive

Kriptimi privat, ju mund ta njihni atë si njohuri zero, parandalon cilindo, por ju që të lexoni të dhënat tuaja. Shërbimi që përdorni nuk do të jetë në gjendje të hyjë në të dhënat tuaja sepse vetëm ju e keni çelësin për të. Dobësitë e kësaj qasjeje janë që nëse humbni fjalëkalimin tuaj, ai do të shkojë përgjithmonë sepse një shërbim me njohuri zero nuk mund ta rivendosë atë për ju.

Për të zbutur rrezikun e kësaj, konsideroni të përdorni një menaxher fjalëkalimi. Pavarësisht, sigurohuni që të krijoni një fjalëkalim të fortë. Ju mund të gjeni shërbimin më të mirë me kriptim privat në artikullin më të mirë të shërbimeve me re me njohuri zero. 

Sync.com është shërbimi i përgjithshëm më i mirë për ruajtjen e cloud. Ajo u themelua në Toronto në 2011 dhe ka fituar një reputacion për siguri të fortë dhe intimitet të përdoruesve. Nuk tarifon shtesë për kriptimin e njohurive zero si disa shërbime. Ju mund të merrni 2TB ruajtje për vetëm 96 dollarë në vit ose 8 dollarë në muaj. Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Sync.com.

Shërbimi tjetër më i mirë me njohuri zero, pCloud, kërkon që ju të paguani shtesën e tij Crypto për të mundësuar kriptimin privat. 3.shtë 3,99 dollarë në muaj. Përveç kësaj, ofron vlerë të mirë sepse mund të merrni 2TB hapësirë ​​për 9,99 dollarë në muaj. Nëse paguani për vitin, kostoja zbret në 95.88 dollarë. Alsoshtë gjithashtu ruajtja më e mirë e cloud për Linux. Lexoni rishikimin tonë pCloud për të gjitha mirat dhe të këqijat e tij.

MEGA është një tjetër shërbim që kujdeset mirë për privatësinë tuaj. Përveç njohjes zero, ai i mban të dhënat tuaja në qendrat e të dhënave në Luksemburg, Gjermani, Francë, Hollandë, Kanada dhe Zelandën e Re, të gjitha këto u përcaktuan nga Komisioni Evropian të kishin një nivel të duhur mbrojtjeje sipas nenit 45 të Rregullorja e Përgjithshme e Mbrojtjes së të Dhënave. Për më shumë detaje, lexoni rishikimin tonë MEGA.

Kriptimi në qetësim dhe në tranzicion

kriptimi në pushim

Ka shumë algoritme të kriptimit që variojnë nga DES e vjetër deri tek Blowfish dhe AES më i ri. Siç mund ta keni menduar, më e fundit e pjesës, AES, është më e sigurta. Ka disa nivele sigurie, në varësi të gjatësisë kryesore, e cila mund të jetë 128, 192 dhe 256 bit.

256-bit është më e sigurta, por, me sa dimë, askush nuk ka qenë në gjendje të prishë ndonjë zbatim të tij. Ato zakonisht përdoren gjatë pushimit.

Gjatë transferimit, shërbimet e ruajtjes së cloud kanë tendencë të përdorin protokollin TLS për të mbrojtur skedarët tuaj nga përgjimi. Ajo krijon një lidhje të sigurt duke kryer një shtrëngim duarsh midis dy makinave duke përdorur një shifër, vërtetim dhe shkëmbim të çelësave.

Shumë shërbime ofrojnë nivele të mjaftueshme të kriptimit dhe përdorin protokollin TLS. Një shërbim që qëndron falë masave të shumta të sigurisë, megjithatë, është Tresorit.

Për shkak të kësaj, është në listën tonë të shërbimeve më të sigurta të ruajtjes së cloud. Intimiteti juaj është gjithashtu i garantuar sepse është me njohuri zero dhe i mban të dhënat tuaja në serverët në Irlandë dhe Hollandë. Ju mund të mësoni më shumë rreth sigurisë së tij në rishikimin tonë Tresorit.

Autentifikimi me dy faktorë

siguria në re dhe 2fa

Autentifikimi me dy faktorë është i dobishëm kur doni të parandaloni ata hakerë të bezdisshëm të vjedhin letrat kredenciale. Kur e ndizni, e bën atë, kështu që duhet të vendosni një kod përveç fjalëkalimit tuaj për tu loguar. Mund ta merrni kodin duke përdorur disa metoda.

Një shërbim që ka shumë mundësi për vërtetimin me dy faktorë është FilesAnywhere. Shtë një zgjidhje ruajtjeje që ka siguri të fortë dhe çmime të larta.

Duke përdorur atë, ju mund t’i bëni përdoruesit tuaj të shkruajnë një kod shtesë që marrin përmes postës elektronike, SMS ose telefonatës për t’u regjistruar. Karakteristikat e tjera përfshijnë përdorimin e filtrimit përmes adresës IP dhe kufizimin e hyrjeve në ditë. Ju mund të lexoni përshkrimin e plotë të sigurisë në rishikimin tonë FilesAnywhere.

Mbrojtja nga ransomware

mbrojtje ransomware

Ransomware nuk është shaka. Shtë një lloj malware që gjen skedarët tuaj të ndjeshëm dhe i kodon ato. Nëse doni të përdorni përsëri skedarët tuaj, duhet të paguani hakerët si shpërblim për të marrë çelësin e veçantë të deshifrimit prej tyre. Kjo do të thotë, nëse ata e dorëzojnë atë fare. Shtë më mirë të mos bësh viktimë në radhë të parë. Këtu hyjnë në lojë shërbimet cloud.

Në rezervën tonë më të mirë në internet me copë mbrojtje nga ransomware, ne renditim gjashtë shërbime që performojnë mirë kundër tij.

Zgjedhja jonë kryesore është CloudBerry Backup. Ajo vepron si një qendër kontrolli për llogaritë tuaja të ruajtjes së cloud dhe rezervës. Ajo ka skanim ransomware dhe versionim të përparuar për t’ju ndihmuar të qëndroni përpara ransomware. Liçensa standarde e rezervës është 49,99 dollarë. Lexoni përshkrimin e plotë të tij në rishikimin tonë rezervë CloudBerry.

Për një zgjidhje më kryesore, provoni Acronis True Image. Mbrojtja e tij aktive është e bazuar në AI, kështu që mund të mësojë të zbulojë sulmet më mirë me më shumë të dhëna. Ai bllokon proceset dhe njofton përdoruesit kur zbulon sjellje të dyshimta. Plus, mund të rikuperojë skedarët e dëmtuar në një çast. Mimi fillon nga 49,99 dollarë në vit për 250 GB. Lexoni më shumë në rishikimin tonë të Acronis True Image.

Zgjidhjet e ruajtjes në cloud përdorin versionimin për të luftuar ransomware. Shumë e kanë atë, por implementimet ndryshojnë në numrin e versioneve ose ditëve që mund të riktheheni. Sync.com ofron versionim të pakufizuar dhe të tjerët që kemi përmendur kanë aftësi të ngjashme.

Nëse keni nevojë për një zgjidhje tjetër, provoni OneDrive, e cila ofron versionimin e skedarëve për 30 ditët e fundit. Lexoni më shumë në rishikimin tonë të OneDrive.

Ndarja e Kontrollit të Përmbajtjes

sharing

Një nga përfitimet kryesore të shërbimeve cloud është ndarja. Shumica e shërbimeve marrin një qasje të ngjashme duke ju lejuar të gjeneroni lidhje me skedarë ose dosje ose t’i ftoni të tjerët të bashkëpunojnë me ju. Aty ku ato ndryshojnë më shumë është aftësia për të kufizuar dhe kontrolluar përmbajtjen tuaj të përbashkët.

Kontrolli i duhur i përmbajtjes mund të përfshijë lidhje të mbrojtura me fjalëkalim, datat e skadimit, lejet e dosjeve dhe më shumë. Ne kemi ngushtuar zgjedhjet tona në pesë shërbime në ruajtjen më të mirë në cloud për ndarjen e artikullit. Nuk duhet të habitet që Sync.com, pCloud dhe Tresorit janë në krye sepse ofrojnë kontroll të fortë të përmbajtjes.

Dy shërbimet e ndjekjes janë Box dhe Dropbox. Ata nuk përputhen me shërbimet më të mira, por nuk janë as shumë larg. Kutia është një shërbim i ndërmarrjes që synon bizneset, kështu që nëse ju nevojitet ashtu, lexoni rishikimin tonë të Kutisë. Nëse jeni një përdorues i vetëm dhe preferoni shërbime të njohura, provoni Dropbox. Megjithatë, para se të bëni, mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Dropbox.

Mendimet përfundimtare

Siguria në re nuk është çështje e parëndësishme, veçanërisht nëse mbani informacione të ndjeshme në re. Ne renditëm pesë karakteristikat më të rëndësishme që shërbimet cloud duhet të kenë për të mbajtur të dhënat tuaja të sigurta. Ato janë kriptim privat, kriptim i fortë në pushim dhe brenda-tranzitimit, vertetimi me dy faktorë, mbrojtje për ransomware dhe ndarje e sigurt.

Në përgjithësi, Sync.com del më së miri, por siç mund ta shihni më lart, ka shumë shërbime të tjera për t’u marrë parasysh gjithashtu. Whatfarë mendoni për sigurinë në re? A mendoni se shërbimet e listuara këtu janë të mira për biznesin tuaj të vogël? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me