Si të rikuperoni të dhënat nga një telefon i thyer në vitin 2020

Ne të gjithë njohim dikë, telefoni i të cilit kurrë nuk duket se po funksionon plotësisht. Një trokitje këtu, një rënie atje dhe Zoti na ruajt që ta lini në xhep ndërsa kryeni biznesin thelbësor të ditës. Nëse kjo ndodh me ju, ose thjesht doni të ndihmoni një mik në nevojë, atëherë do të duhet të dini se si të rikuperoni të dhënat nga një telefon i prishur.


Nëse ndodh fatkeqësi, ka disa gjëra që duhet të provoni përpara se të panikoseni. Për fillestarët, përveç nëse e keni lënë telefonin tuaj në furrë ose banjën, karta sim ka shumë të ngjarë të jetë ende e paprekur. Në atë rast, ju mund ta hiqni atë, ngjiteni atë në një lexues të kartave SIM dhe merrni të dhënat nga ajo. Nëse jo, hidhni një sy në mënyrën sesi të rikuperoni një udhëzues për kartat SD për disa këshilla.

Në një botë ideale, të dhënat tuaja do të siguroheshin me kopje rezervë në internet. Kjo mund të jetë në formën e të dhënave të ruajtura nga ofruesi i telefonit tuaj ose nga një shërbim i palës së tretë. Të dhënat e ruajtura në shërbimet më të mira rezervë cloud mund të rikuperohen duke rivendosur aplikacionet në telefonin tuaj të ardhshëm.

Kjo supozon se keni akoma fjalëkalime. Nëse keni probleme të mbani mend të gjitha ato detaje të vështira të hyrjes, hidhni një sy në udhëzuesit më të mirë të menaxherëve me fjalëkalim.

Nëse jeni rezervuar paraprakisht, atëherë jeni me fat pasi gjithçka që duhet të bëni është të rivendosni të dhënat e rezervuara në telefonin tuaj.

Këtu keni një udhëzues hap pas hapi se çfarë të bëni.

Hapi i parë: Rivendosja nga kopjimi

Nëse keni pasur parashikim të përdorni një shërbim rezervë celular, jeni në gjendje të qartë. Ju mund të përdorni shërbimin rezervë për të rikthyer të dhënat pasi të keni fiksuar ose zëvendësuar telefonin tuaj.

Nëse nuk e keni bërë këtë, tani mund të jetë një kohë e mirë të mendoni për krijimin e një sistemi rezervë. Nëse jeni duke përdorur Android, hidhini një sy këtij udhëzuesi se si të kopjoni telefonat Android.

Ka shumë shërbime të ruajtjes së reve në dispozicion. Shikoni udhëzuesit tonë më të mirë të ruajtjes së cloud për detaje, si dhe kopjen rezervë më të mirë në internet për celular për këshilla mbi rezervimin e telefonit tuaj. Zgjedhja jonë e parë për këtë detyrë dhe për kopjen rezervë në internet në përgjithësi, është IDrive, për të cilën mund të mësoni më shumë rreth rishikimit tonë IDrive.

Disa të dhëna mund të shoqërohen me llogarinë tuaj në internet. Nëse përdorni një llogari Google në një Android, për shembull, të dhënat e kontaktit dhe postat elektronike do të jenë në internet. Ju duhet të jeni në gjendje t’i merrni ato të dhëna përsëri duke përdorur vetëm fjalëkalimin tuaj.

Rezervimi online është një ide e mirë për këtë dhe shumë arsye të tjera. Në rast se ndonjë gjë shkon keq, madje edhe një telefon i prishur, mund të rivendosni të dhënat tuaja përmes ofruesit të rezervës. Nëse nuk keni pasur parashikim të kopjoni të dhënat tuaja, vazhdoni në hapin e dytë.

Hapi i dytë: Kontrolloni kartën

Nëse nuk keni bërë kopje rezervë, ose nuk jeni këputur nga kopja juaj e fundit (sigurohuni që ta bëni këtë me VPN tonë më të mirë për Snapchat), mos u frikësoni. Të dhënat në kartën tuaj SD mund të jenë ende të paprekura. Jini të paralajmëruar që nxjerrja dhe fiksimi i kartës suaj SD bëhet në rrezik tuaj. Ekziston mundësia për t’i bërë gjërat më keq nëse keqbërni një kartë që tashmë është plasaritur ose dëmtuar.

Kur kartela është e paprekur, ka disa mënyra për t’i marrë të dhënat nga ajo. Do të duhet ta lidhni telefonin me kompjuterin tuaj ose ta hiqni kartën dhe të përdorni një lexues kartash.

Nëse nuk jeni shumë i dëmtuar në telefon, mund të jeni në gjendje ta lidhni atë me PC tuaj përmes një kabllo USB. Pasi telefoni juaj të jetë i lidhur me USB, ai shpesh do të shtojë veten si një makinë, të cilën mund ta shfletoni duke përdorur sistemin tuaj të rregullt të skedarëve. Kini kujdes duke e bërë këtë, megjithëse, pasi ndryshimet mund të ju prishin telefonin.

Nëse nuk mund ta lidhni telefonin tuaj me një USB, do të duhet të merrni një lexues letrash. Ata nuk janë shumë të shtrenjta, por sigurohuni që të blini një që është në përputhje me kartën SD të telefonit tuaj.

Rezervimi në internet është mbrojtja më e mirë, por skedarët lëvizës nga karta SD mund të ju marrin gjithashtu. Nëse nuk keni bërë kopje rezervë dhe kartela juaj SD ka skedarë të korruptuar, lëvizni në hapin e tretë.

Hapi i tretë: Rimëkëmbja e të dhënave

Nëse nuk mund të shfletoni skedarët tuaj duke përdorur një lexues letrash, mund të provoni të përdorni një softuer për rimëkëmbjen e të dhënave. Shpesh mund të gjejë skedarë që sistemi juaj operativ mendon se janë fshirë, pasi të dhënat janë ende në kartë.

Ekzistojnë disa mjete për ta bërë këtë, siç detajohet në udhëzuesin më të mirë të softuerit për rimëkëmbjen e të dhënave. Nëse portofoli juaj është i lehtë, ju gjithashtu mund të shikoni programin më të mirë falas për rimëkëmbjen e të dhënave, gjithashtu.

Përdoruesit e Windows mund të dëshirojnë të fillojnë me programin e integruar të chkdsk. Në Windows 10 mund ta lëshoni duke shtypur butonin e Windows me “R” për të sjellë “” drejtimin “e shpejtë., Atëherë shtypni” cmd “në kutinë e tekstit për të hapur vijën e komandës.

Shikoni se çfarë letre ju është caktuar karta SD duke kontrolluar skedarin e Windows Explorer. Nëse nuk e shihni atë atje, mund të jetë shumë e dëmtuar, kështu që shanset për të punuar nuk janë të mëdha, edhe nëse përdorni një mjet tjetër.

Për sa kohë që karta ka një letër, megjithatë, ju mund të drejtoni chkdsk duke shtypur “chkdsk / f E:” nëse letra e kartës është “E.” Nëse jo, zëvendësoni atë me letrën e saktë të makinës.

Isshtë koha për të kaluar në një mjet tjetër nëse chkdsk dështon. Ekzistojnë shumë programe të dedikuara për rikuperimin dhe zgjedhja e duhur mund të jetë e ndërlikuar. Lexoni në lidhje me të preferuarat tona në rishikimin tonë të të dhënave për Resoft Engineering Rescue Engineering dhe EaseUS Rimëkëmbjes së të dhënave të Wizard për Windows dhe CleverFiles Disk Drick review for Mac.

Mjeti ynë më i vlerësuar i rimëkëmbjes së të dhënave është Riparimi i të dhënave yjore, megjithëkëtë, do të bëjmë një vështrim se si t’i përdorim.

Përdorimi yjor

Riparimi yjor i të dhënave është i thjeshtë për tu shkarkuar dhe instaluar. Gjëja e parë që do të shihni kur e keni filluar është ekrani “çfarë të rimarrni”. Ju mund të zgjidhni nëse do të përpiqeni të rikuperoni gjithçka ose të kërkoni lloje specifike të dokumentit.

james-yjor-phoenix-çfarë-të-të rimarrë

Hapi tjetër është të gjeni kartën tuaj SD në ekranin e lokacionit të zgjedhur. Windows mund të mos e etiketojë pajisjen tuaj si një kartë SD, por ju mund të shihni se cilat janë të lidhura me USB dhe madhësinë e tyre, kështu që duhet të jeni në gjendje ta kuptoni. Nëse nuk jeni i sigurt, thjesht hiqni prizën dhe shihni se cila pajisje zhduket.

james-yjor-phoenix-select-lokacioni

Zgjidhni opsionin “skanim i thellë” nëse doni një kërkim më të plotë, por më të ngadaltë. Kompjuteri juaj mund të marrë orë të tëra në një skanim të thellë, veçanërisht në kartat më të mëdha. Jetë i gatshëm për të bërë një pushim.

yjor-phoenix-scan-progres

Ndërsa skanon, Stellar tregon se sa larg është, si dhe një vlerësim të kohës së mbetur. Ju gjithashtu mund të shihni skedarët që ka gjetur tashmë.

Mund të shfletoni përmes një liste skedarësh që rikuperohen pasi të mbarojë skanimi. Ndonjëherë emrat e skedarëve do të humbasin edhe pse vetë skedarët janë të paprekur, kështu që ju mund të duhet t’i hapni ato për të parë cilat janë.

Stellari do të përpiqet të rikuperojë sa më shumë të dhëna të jetë e mundur.

Ylli kushton 99 dollarë për edicionin e tij standard, i cili është i kushtueshëm. Ka një version falas, por ne u përdorëm në kufizime të të dhënave kur e përdorim atë. Shikoni në shqyrtimin tonë Riparimi i të dhënave yjore për më shumë detaje.

Mendimet përfundimtare

Të dhënat tuaja nuk kanë shkuar thjesht sepse telefoni juaj nuk po funksionon në mënyrë perfekte. Siç kemi parë, ka shumë mënyra për të kthyer të dhënat tuaja nga një pajisje që duket e papërdorshme. Ka edhe gjëra të ndjeshme që mund të bëni paraprakisht për të siguruar që çdo humbje të jetë më e lehtë për tu rikuperuar.

Përdorimi i ruajtjes së cloud dhe kopjimi i të dhënave tuaja është i kujdesshëm dhe ka një pasuri të softuerëve për t’ju ndihmuar që ta bëni atë më të lehtë. Nëse telefoni juaj prishet, do të jetë tepër vonë, kështu që nëse doni t’i jepni vetes një fillim në mbrojtjen e të dhënave tuaja, nuk do të ketë asnjë kohë si e tashmja.

Nëse i keni rikuperuar të dhënat nga telefoni juaj pasi u prish, na tregoni si e keni bërë. Na tregoni nëse këto këshilla kanë, ose nuk ju kanë ndihmuar të rikuperoni të dhënat tuaja, gjithashtu. Faleminderit per leximin.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me