Ruajtja më e sigurt në cloud e vitit 2020: Mbajeni sekret, mbajeni të sigurt

Shkeljet e të dhënave në shkallë të gjerë po bëhen gjithnjë e më të zakonshme, me bizneset që përballen me humbjen shkatërruese të të dhënave të ndjeshme, tregtare. Ne nuk jemi imunë as në shtëpi, me sulme ransomware dhe phishing duke i vënë në rrezik të dhënat tona. Kur i ruajmë informacionet tona në re, duam të jemi të sigurt se askush nuk do të jetë në gjendje t’i përdorë ato pa lejen tonë.


Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të gjesh ruajtjen më të sigurt të cloud për të dhënat tuaja. Fatmirësisht, ka një numër shërbimesh për ruajtjen e reve atje që e kanë bërë misionin e tyre të ofrojnë ruajtje cloud me siguri të fortë me çmime të arsyeshme. Ne kemi krijuar një listë të shkurtër me gjashtë nga ofruesit më të mirë dhe më të sigurtë të ruajtjes së cloud për përdorim personal dhe të biznesit.

Cila është ruajtja më e sigurt në cloud?

 1. Sync.com
 2. pCloud
 3. Tresorit
 4. Egnyte
 5. MEGA
 6. SpiderOak

Nuk ka nevojë për pezullim – ofruesi më i sigurt i ruajtjes së cloud në listën tonë është Sync.com. Ajo ofron kriptim me njohuri zero si standarde, madje edhe si opsion për skedarët e përbashkët. Për siguruesit tanë të tjerë të ruajtjes së cloud, për sigurinë, hidhini një sy listës sonë të shkurtër më poshtë.

pCloud bën një sekondë të afërt, pavarësisht se kërkon një shtesë për të siguruar mbrojtje me njohuri zero. Ne jemi tifozë të mëdhenj të Sync.com dhe pCloud për ruajtjen e sigurt të cloud, por secili nga ofruesit tanë ofron diçka ndryshe, në varësi të nevojave tuaja. Le të shohim më nga afër secilin ofrues.

1. Sync.com

Sync.com është një nga shërbimet tona të preferuara për ruajtjen e cloud, dhe niveli i sigurisë që ai ofron luan një rol të madh në pse. Ju mund të mësoni më shumë rreth veçorive të tjera të tij në rishikimin tonë të Sync.com, por ne do të përqendrohemi te siguria këtu.

sync.com-sync-web-app

Për sigurinë më të mirë për skedarët tuaj, keni nevojë për një shërbim të ruajtjes së cloud që ofron kriptim me njohuri zero. Kjo do të thotë që ofruesi juaj nuk ruan një kopje të çelësit tuaj të enkriptimit. Pa çelësin, kompania nuk mund të hyjë në skedarët tuaj – periudhë. Nëse serverët do të arriheshin në mënyrë të paligjshme ose një qeveri lëshonte një urdhër, informacioni juaj do të ishte ende i paarritshëm për këdo, por ju.

Sync.com ofron siguri me njohuri zero për të gjitha planet e saj, duke filluar me një llogari falas që përfshin 5 GB hapësirë ​​ruajtjeje në cloud, që ne konsiderojmë të jetë një nga opsionet më të sigurta të ruajtjes së cloud.. 

Nëse po kërkoni të ruani vetëm disa skedarë, por dëshironi që ato të jenë sa më të sigurta të jetë e mundur, atëherë ky plan i lirë i ruajtjes është përshtatja e përsosur. Shtë një nga arsyet që Sync.com kryesoi listën tonë të shërbimeve më të mira me njohuri zero.

Karakteristikat e sigurisë që ofron Sync.com nuk do të ndalen me zero njohuri. Protokolli TLS përdoret për të mbrojtur të dhënat tuaja në tranzit, ndërsa të dhënat në pushim janë siguruar me kodimin e AES 256-bit të standardit të industrisë. Vetë çelësat e enkriptimit janë të mbrojtur me encryption RSA 2048-bit.

Sync.com gjithashtu ofron autentifikim me dy faktorë, megjithëse nuk aktivizohet si parazgjedhje, kështu që është diçka që ne ju rekomandojmë të ndizeni menjëherë.

Llogaritë personale fillojnë nga pak deri në 5 dollarë në muaj për 200 GB ruajtje ose vetëm 8 dollarë në muaj për 2TB. Llogaritë e biznesit fillojnë nga 5 dollarë në muaj për secilin përdorues, me secilën prej 1 TB hapësirë ​​ruajtjeje. Të gjitha këto plane faturohen çdo vit – nuk ka asnjë mundësi për të paguar çdo muaj.

Intimiteti i Sync.com

Me një përqendrim kaq të fortë në siguri, pagesa të pagesave vlen edhe për privatësinë. Do gjë që ruan në Sync.com ka vendbanimin e të dhënave në Kanada, një nga vendet më të mira për privatësinë e të dhënave.

Kjo do të thotë që informacioni juaj mbahet i sigurt nga çdo përpjekje për ta hyrë atë përmes Aktit të Patriotëve në Sh.B.A. Përkundrazi, ai është nën Ligjin Kanadez për Mbrojtjen e Informacionit Personal dhe Dokumentet Elektronike (PIPEDA), i cili kërkon që bizneset të kërkojnë pëlqimin e një individi kur ata zbulojnë informacionin personal.

Në fakt, intimiteti dhe siguria e Sync.com janë aq të mira sa është në përputhje me HIPAA. Kjo do të thotë që bizneset që kanë nevojë për të ruajtur informacione personale të ndjeshme për shëndetin, mund të përdorin shërbimet e ruajtjes në re të Sync.com dhe akoma mbeten në përputhje me rregulloret. Vetëm ofruesit me një rekord të dëshmuar të sigurisë dhe intimitetit të fortë i plotësojnë këto standarde.

Nëse jeni të shqetësuar për ndarjen e informacionit privat me njerëzit e tjerë, atëherë Sync.com ju ka përfshirë edhe këtu. Ju mund të zgjidhni të dërgoni lidhjet tuaja me kriptimin SSL në tranzit, por nëse aktivizoni intimitet të përmirësuar, atëherë lidhjet tuaja gjithashtu do të kenë encryption fund-në-fund. 

Një çështje me këtë nivel të intimitetit për lidhjet është se nuk është plotësisht i pajtueshëm me disa shfletues, përfshirë Safari, shfletuesin paraprak për shumicën e përdoruesve të iPhone.

2. pCloud

Nëse keni lexuar disa nga udhëzuesit tanë të tjerë, do të dini që pCloud rregullisht përmban afër ose në krye të shumë listave tona. Sshtë një gjë shumë e mirë gjithëpërfshirëse dhe nuk kemi asnjë hezitim ta rekomandojmë atë për një gamë të gjerë përdorimesh. Ju mund të lexoni një shqyrtim më të gjerë të meritave të tij në rishikimin tonë të pCloud.

pcloud-desktop-app

Ne u kujdesëm për mbrojtjen e njohurive zero të Sync.com, por ju mund të habiteni kur zbuloni se pCloud nuk ofron në fakt zero njohuri si standarde. Nëse doni njohuri zero për skedarët dhe dosjet tuaja, do të duhet të paguani për një shtesë të quajtur pCloud Crypto, e cila kushton 3.99 dollarë në muaj për një pajtim vjetor. 

Me 2TB ruajtje që kushton 9,99 dollarë në muaj, pCloud Crypto mund të jetë një kosto shtesë e konsiderueshme për konsumatorët, që është diçka që duhet të merret në konsideratë nëse jeni në buxhet.

Crypto pCloud

Ne nuk jemi tifozë që paguajnë shtesë për sigurinë, por pCloud ka përfitime që nuk duhet të injorohen. Kjo ju lejon të ruani të dy skedarët e koduar dhe të pakriptuar në të njëjtën llogari. Nëse shqetësoheni vetëm për mbrojtjen e disa skedarëve tuaj më të ndjeshëm, mund t’i izoloni këto me siguri shumë më të lartë se skedarët jo të ndjeshëm, duke i bërë skedarët tuaj të tjerë më të arritshëm.

Kjo ka për qëllim të kapërcejë një nga pengesat kryesore të përdorimit të sigurisë me njohuri zero – serveri vetë nuk e ka idenë se me cilin lloj skedar merret me të. Kjo kufizon sa mund t’ju ndihmojë me skedarët tuaj. Për shembull, serveri nuk mund të transkodojë skedarët e mediave, duke ju lejuar të luani ato në cloud në shumicën e rasteve.

Një nga çështjet më të zakonshme është që ju nuk jeni në gjendje të shikoni pamjet e imazheve të fotografive të ruajtura në cloud, të cilat mund të jenë një problem i vërtetë kur përpiqeni të merreni me koleksionin tuaj të fotografive. Me pCloud Crypto, mund të fikni encryption me njohuri zero për të gjitha fotot tuaja ose ta aktivizoni atë vetëm për ato që nuk dëshironi të shikoni ndonjë sy prishës. 

Kur bëhet fjalë për ruajtjen e fotografive në re, pCloud është një zgjedhje e fortë; ajo u rendit shumë në listën tonë të ruajtjes më të mirë në internet për foto. 

Një tjetër veçori shumë e dobishme e pCloud Crypto është që ju të mund të bllokoni skedarët tuaj lokalë në mënyrë që të kërkohet një fjalëkalim për t’i hapur ato. Me disa ofrues të tjerë, nëse dikush ka qasje në desktopin tuaj ose laptopin, ai mund të hyjë në dosjen tuaj të sinkronizimit dhe të shikojë të gjithë skedarët tuaj të deshifruar. 

Kjo veçori ofron një mbrojtje më të madhe nëse përdorni një kompjuter të përbashkët ose nëse jeni fatkeq sa keni vjedhur laptopin tuaj.

Karakteristika shtesë të pCloud

pCloud është një ofrues që vendos paratë e veta ku është goja e tij kur bëhet fjalë për siguri. Crystal Hacking Sfida e pCloud – një konkurs gjashtë muajsh në të cilin pCloud ofroi një shpërblim prej 100,000 dollarë për këdo që mund të hakmërtonte përmes kriptimit të tij nga klienti – kishte gati 3000 pjesëmarrës. Asnjë pjesëmarrës i vetëm nuk arriti të shkelë masat e sigurisë të pCloud.

Për dallim nga disa prej ofruesve të tjerë në këtë listë, pCloud gjithashtu ofron një klient Linux, si dhe klientë Windows dhe MacOS. Nëse jeni përdorues i Linux-it, atëherë do të interesoheni të mësoni se pCloud kryesoi listën tonë të ruajtjes më të mirë të cloud për Linux. Ekziston edhe një shtesë e Adobe Lightroom që ju lejon të ruani direkt nga programi i redaktimit të fotografive në llogarinë tuaj pCloud.

Si një kompani me qendër në Zvicër, pCloud është në përputhje me rregulloret e BER për BE-në. Dosjet tuaja janë të ruajtura në serverat e Sh.B.A., megjithatë, kështu që ju mund të gjeni që skedarët tuaj jo të koduar mund të arrihen nga agjentët e zbatimit të ligjit, nëse ata kapin serverat që i mbajnë ato.

3. Tresorit

Me një emër të bazuar në fjalën gjermane për “të sigurt” ose “kasafortë” (tresor), do të prisnit që Tresorit të ishte mjaft i lartë në çdo listë të ruajtjes më të sigurt të cloud. Tresorit sigurisht që jeton në emrin e tij, me sigurinë që është pika më e madhe e shitjes, megjithëse ka shumë karakteristika të tjera të dobishme për të cilat mund të lexoni më shumë rreth rishikimit tonë të Tresorit.

tresorit-makinë

Ashtu si Sync.com, Tresorit ofron kriptim me njohuri zero në të gjitha planet e tij, përfshirë llogarinë e tij falas, i cili përfshin 3 GB ruajtje. Ai përdor protokollin TLS për të dhëna në tranzit për të mbrojtur kundër sulmeve nga njeriu në mes. Të dhënat në pushim mbrohen duke përdorur shifrimin e AES 256-bit. 

Mënyra se si funksionon Tresorit është pak më ndryshe nga pjesa më e madhe e konkursit, pasi kjo ju ndihmon të mbani informacionin tuaj të sigurt duke e ndarë atë. Në vend që të keni një dosje virtuale për të ruajtur të dhënat tuaja, ju mund të krijoni dosje individuale të prindërve të quajtur “tresorë” që mund t’i shifroni. Folderdo dosje lokale në kompjuterin tuaj mund të shndërrohet në një tresor.

Nëse krijoni një tresor të ri, çdo skedar ose dosje e ngarkuar në të do të ruhet vetëm në re, duke çliruar hapësirë ​​në hard drive tuaj. Nëse dëshironi që ndryshimet që keni bërë në skedarët lokale të sinkronizohen automatikisht, mund ta ndizni këtë veçori në cilësimet e Tresorit. Përndryshe, ju mund të tërhiqni dhe lëshoni një dosje lokale në Tresorit dhe ajo do të sinkronizohet.

Një përfitim i përdorimit të tresorëve është se ata ju lejojnë të kontrolloni atë që është e ndarë me njerëzit e tjerë. Ju mund të shkëmbeni një lidhje me çdo tresor – ose me ndonjë dosje ose skedar të mbajtur brenda një – dhe marrësit do të jenë në gjendje t’i qasen atyre skedarëve, por nuk do të mund t’i përpunoni ato nëse nuk jepni leje.

Mundësia tjetër është të ftoni bashkëpunëtorët në një tresor specifik. Ata pastaj do të jenë në gjendje të hyjnë në skedarët dhe dosjet e sakta të njëjta, duke i lejuar ata t’i shtojnë, modifikojnë ose fshijnë ato. Kjo është ideale për një grup njerëzish që duan të bashkëpunojnë në të njëjtat skedarë, ndërsa ju lejojnë të mbani privatëorët e tjerë. 

Bashkëpunëtorët e tu do të kenë nevojë për llogari Tresorit për ta bërë këtë, por mund të ndani me përdoruesit që kanë një llogari falas Tresorit, kështu që kostoja është minimale.

Karakteristikat e tjera të sigurisë Tresorit

Një pengesë e njohurisë zero është gjithashtu përfitimi i saj më i madh. Nëse humbni fjalëkalimin tuaj dhe nuk keni çelësin tuaj të enkriptimit, nuk mund të hyni në llogarinë tuaj dhe skedarët tuaj janë humbur përgjithmonë. 

Tresorit nuk mund ta rivendosni fjalëkalimin tuaj dhe nuk do të jetë në gjendje të anashkalojë kriptimin. Duke pasur parasysh këtë, konsideroni të përdorni një menaxher të mirë fjalëkalimi, si LastPass ose Dashlane, për të ruajtur fjalëkalimin ose çelësin tuaj.

Një tipar tjetër opsional që duhet të konsideroni se mundësoni është vërtetimi me dy faktorë. Kjo zakonisht është në formën e një kodi të gjeneruar në një pajisje specifike, siç është telefoni juaj. Në qoftë se hakerat nuk kanë fjalëkalimin tuaj dhe telefonin tuaj, ata nuk do të kenë mundësi të hyjnë në llogarinë tuaj, duke ofruar një shtresë tjetër sigurie.

Problemi më i madh me Tresorit, në krahasim me dy ofruesit tanë kryesorë, është kostoja. Do të duhet të paguani 12,50 dollarë në muaj për vetëm 200 GB ruajtje në cloud, dhe 30 dollarë të mëdha në muaj për 2TB. Kjo është më shumë se tre herë çmimi i Sync.com për të njëjtën sasi të ruajtjes. 

Nëse jeni pas një plani biznesi, aktualisht ekziston një zbritje prej 50 përqind për bizneset që kërkojnë 10 ose më shumë përdorues, duke e bërë atë 15 dollarë për 1 TB hapësirë ​​ruajtjeje për çdo përdorues në muaj.

4. Lidhu Egnyte

Egnyte është një nga hapësirat më të sigurta për ruajtjen e cloud për opsionet e biznesit, dhe padyshim që ia vlen të shikoni nëse keni nevojë për të ruajtur skedarë komercial, veçanërisht pasi doli në krye në listën tonë të sinkronizuesve më të mirë të skedarëve të ndërmarrjeve dhe ofruesit e aksioneve. Nëse jeni pronar i një biznesi të vogël, ne patjetër do ju rekomandojmë të hidhni një vështrim në rishikimin tonë të Egnyte. 

egnyte-connect-rrjet-drive

Egnyte nuk ofron mbrojtje me njohuri zero jashtë kutisë, por nëse doni të merrni kontrollin se si ruhet çelësi juaj i enkriptimit, do të duhet të përdorni Menaxhimin e tastit Egnyte. Kjo ju lejon të menaxhoni çelësat tuaj të enkriptimit, vetë ose përmes një zgjidhjeje të palëve të treta, të tilla si Microsoft Azure Key Vault. 

Duhet të theksohet se Menaxhimi i Keyelësave Egnyte është në dispozicion vetëm në planin e Ndërmarrjes së Egnyte, kështu që nuk vjen i lirë.

Lajmi i mirë është që nëse plani i Ndërmarrjes është shumë, ekziston një mënyrë tjetër për të marrë sigurinë e njohurive zero, edhe nëse ofruesi juaj nuk e ofron atë. Softueri i kriptimit ju lejon të kriptoni skedarët tuaj përpara se të ngarkohen në cloud. 

Shërbimet e palëve të treta, të tilla si Boxcryptor, ju lejojnë të kriptoni skedarët tuaj, pa marrë parasysh se cilin ofrues përdorni. Nëse doni të mësoni më shumë, hidhini një vështrim rishikimit tonë të Boxcryptor.

Për shkak se Egnyte ka për qëllim tregun e ndërmarrjes, nuk ka ndonjë plan individual. Nëse dëshironi të përdorni Egnyte për ruajtje personale, atëherë plani i Ekipit ka një minimum prej një përdoruesi të vetëm dhe kushton 10 dollarë për 1TB hapësirë ​​ruajtjeje.

Karakteristikat e sigurisë Egnyte

Përkundër mungesës së njohurive zero, Egnyte ende ofron shumë karakteristika të forta të sigurisë, veçanërisht mbrojtjen më “fizike” që informacioni juaj mund të kërkojë. Qendrat e saj të të dhënave kanë mbikëqyrje 24-orëshe, kontrolle biometrike të hyrjes dhe janë rezistente ndaj fatkeqësive natyrore, duke siguruar që informacioni juaj të ruhet i sigurt. 

Në një nivel më teknik, Egnyte përdor encryption AES 256-bit të industrisë standarde për ruajtjen e të dhënave tuaja, dhe protokollin TLS për ta mbrojtur atë gjatë tranzitit. 

Ekziston gjithashtu një mundësi për të vendosur vërtetimin me dy faktorë në mënyrë që informacioni juaj të jetë i sigurt, edhe nëse fjalëkalimi juaj është i ekspozuar. Si administrator i llogarisë, ju gjithashtu mund të vendosni kërkesa minimale të forcës së fjalëkalimit për të siguruar që asnjë nga kolegët tuaj nuk po përpiqet të regjistrohet me fjalëkalime të dobëta.

Planet e biznesit Egnyte gjithashtu ju lejojnë të menaxhoni pajisjet e punonjësve për t’ju dhënë kontroll më të madh mbi sigurinë tuaj të të dhënave. Mund të vendosni bravo kodesh, në mënyrë që përdoruesit të futin një kod katër-shifror kur të kyçen në Egnyte. Shtë gjithashtu e mundur të fshini pajisjet nga distanca nëse ato janë humbur ose vjedhura për të shmangur informacionin e ndjeshëm që bien në duar të gabuara.

5. MEGA

MEGA dikur ofronte një ruajtje të madhe 50 GB të cloud pa pagesë. Nuk është më rasti, por fitoni një bonus të ri të përdoruesit prej 35 GB për 30 ditët e para, si dhe shpërblime të tjera për përdoruesit referues. Siç mund ta lexoni në rishikimin tonë MEGA, planet e saj të paguara janë padyshim që ia vlen të shikohen.

MEGA

Kompania ka pak reputacion, falë krijuesit të saj famëkeq, Kim Dotcom, i cili kërkohet nga Sh.B.A të përballet me akuza për shkelje të të drejtave të autorit. Kompania tani është e pavarur nga udhëheqja dhe kontrolli i tij, por ajo vazhdon me etikën e tij, duke ofruar siguri me njohuri zero të krijuara për të parandaluar agjentët e shtetit të hyjnë në të dhënat tuaja sipas dëshirës.

MEGA rekomandon përdorimin e një menaxheri fjalëkalimi, në mënyrë që të mos humbni aksesin në informacionin tuaj, dhe ne do t’ju rekomandojmë një opsion si 1Password për të bërë punën. Për dallim nga shumë ofrues të njohurive zero, MEGA ju jep mundësinë për të kursyer një çelës të rimëkëmbjes rezervë në rast se ju humbni fjalëkalimin tuaj.

Kriptimi nga fundi në fund do të thotë që MEGA nuk mund të rivendosë fjalëkalimin tuaj për ju, kështu që ky çelës do t’ju lejojë të rivendosni fjalëkalimin tuaj vetë. Nëse nuk e merreni saktësisht këtë çelës të enkriptimit, dikush tjetër mund të jetë në gjendje të rivendosë fjalëkalimin tuaj dhe të hyjë në llogarinë tuaj, kështu që do të duhet të mendoni për ruajtjen e tij në mënyrë të sigurt.

Qasja e MEGA përqendrohet në lidhjen më të dobët për sigurinë e të dhënave: përdoruesit. Me këtë në mendje, faqja rekomandon fuqimisht përdorimin e vërtetimit me dy faktorë, si dhe encryptimin e tërë hard drive-it tuaj për të mbajtur të dhënat e sigurta në pikën e përdorimit.. 

Privatësia e MEGA

Qendrat e të dhënave të MEGA janë në lokacione miqësore për intimitetin, siç janë Luksemburgu, Gjermania, Kanada dhe Zelanda e Re. Sidoqoftë, asnjë nga këto vende nuk e bën listën tonë të vendeve me ligjet më të mira të intimitetit. 

Më e rëndësishmja, asnjë nga skedarët tuaj nuk është ruajtur kurrë ose nuk është në dispozicion nga SH.B.A., kështu që ato nuk janë jashtë mundësive të legjislacionit, siç është Akti Patriot. Vendndodhjet evropiane do të thotë që çmimi i saj është në euro, por funksionon të jetë rreth 11 dollarë në muaj për 2TB të ruajtjes së cloud.

MEGA përputhet me rregulloret evropiane të GDPR, të dizajnuara për të mbrojtur të dhënat e qytetarëve të BE-së. Kompania i bën gjërat një hap më tej dhe zbaton të njëjtat mbrojtje të GDPR për të gjithë përdoruesit e saj, pavarësisht nëse ata banojnë në BE apo jo. 

Politika e privatësisë e MEGA nuk është aq e qartë sa disa që kemi parë, por shprehimisht thotë se asnjë nga të dhënat tuaja personale nuk do t’i shitet palëve të treta. Në interes të transparencës, aplikacionet e klientëve të MEGA janë me burim të hapur, në mënyrë që dikush të jetë në gjendje t’i kontrollojë ato për të meta ose dobësi sigurie.

Ekziston gjithashtu një program i shpërblimit të cenueshmërisë që ofron stimuj në para për këdo që mund të gjejë çështje të mundshme të sigurisë.

6. SpiderOak

SpiderOak dallohet në krahasim me opsionet e tjera në këtë listë si një shërbim rezervë në internet, sesa një sigurues i ruajtjes së cloud “i vërtetë”. Sidoqoftë, ajo gjithashtu ofron ndarjen dhe sinkronizimin e skedarëve, kështu që mund të përdoret si ruajtje në re, megjithëse mund të sinkronizoni dhe shkëmbeni skedarë që janë pjesë e kopjeve të skedarit tuaj. 

Edhe kështu, nëse po kërkoni një shërbim rezervë si dhe ruajtje në re, atëherë do të vlen patjetër të hidhni një vështrim në rishikimin tonë SpiderOak ONE.

Spider-vs-Dropbox-spider-web

SpiderOak ofron kriptim me njohuri zero si standard. Përdor encryption AES 256-bit për të dhëna në pushim dhe TLS / SSL për të gjithë trafikun e rrjetit. Filedo skedar dhe dosje është i koduar me një çelës tjetër, si dhe secilën version të skedarëve tuaj. Kjo i lejon SpiderOak të kopjojë versione të shumta të skedarëve tuaj, në mënyrë që të riktheheni përsëri në një kopje më të vjetër nëse duhet.

Sidoqoftë, ky nivel sigurie nuk vlen për skedarët dhe dosjet që keni ndarë me njerëz të tjerë. Nëse ndani një dosje (të cilën SpiderOak i quan “parti”), atëherë përmbajtja e asaj dosje nuk mbrohet më nga njohuri zero. Nëse doni siguri të fortë edhe për skedarët e përbashkët, do të duhet të shikoni në njërën nga opsionet e tjera në listë. 

SpiderOak është i disponueshëm për Windows, Linux dhe macOS, duke u vlerësuar shumë në listën tonë të rezervave më të mira të cloud për Mac. Ekzistojnë gjithashtu aplikacione për iOS dhe Android në dispozicion, por këto do t’ju japin vetëm hyrje në llogarinë tuaj, kështu që nuk mund të ngarkoni ose sinkronizoni nga një telefon ose tabletë, gjë që është një zhgënjim i madh. Uditërisht, aktualisht nuk ka autentifikim dy faktor në dispozicion.

SpiderOak sigurisht nuk është opsioni më i lirë në listën tonë. Për 6 dollarë në muaj, ju do të merrni vetëm 150 GB ruajtje. Për 2TB do të duhet të paguani 14 dollarë në muaj. Nuk ka gjithashtu një shkallë të lirë në dispozicion, megjithëse ka një provë 21-ditore falas nëse doni të provoni SpiderOak jashtë.

Privatësia e SpiderOak

SpiderOak mori një nxitje të madhe për kredencialet e saj të intimitetit kur u përmend në skenë nga figura e sigurisë së urrejtjes dashurie Edward Snowden si një shembull i alternativave të sigurta të Dropbox që përdorin mbrojtje me njohuri zero. Për dallim nga disa prej ofruesve të kësaj liste, SpiderOak ka një politikë mjaft të qartë dhe të thjeshtë të privatësisë. 

E vetmja informacion që mbledh është detajet e hyrjes, informacioni i faturimit dhe disa informacione për pajisjen, siç është sasia e të dhënave të ruajtura në shërbimin e saj, si dhe data dhe ora e kërkesave të hyrjes. Sipas SpiderOak, këto informacione kurrë nuk shiten ose shpërndahen me palë të treta, përveç se të jenë në përputhje me kërkesat ligjore.

Serverat e SpiderOak janë të bazuara në SH.B.A., kështu që të dhënat tuaja akoma i nënshtrohen Aktit të Patriotëve. Kjo do të thotë që SpiderOak mund të detyrohet të dorëzojë të gjitha të dhënat tuaja në zbatimin e ligjit, nëse kërkohet.

Sidoqoftë, për shkak se SpiderOak përdor njohuri zero, të dhënat tuaja do të kodohen dhe do të jenë të palexueshme pa fjalëkalimin ose çelësin e enkriptimit. Edhe nëse SpiderOak do të donte ta deshifronte atë, nuk do të ishte e mundur (përveç dosjeve të përbashkëta).

Si i zgjodhëm ofruesit tanë

Si me të gjitha rishikimet tona për ruajtjen e cloud, ne shikojmë secilin ofrues që të marrë parasysh pikat e forta dhe të dobëta të secilit. Ne zgjedhim ato që mendojmë se janë ofruesit më të mirë për secilën kategori, pavarësisht se si i kemi vlerësuar në komente të tjera.

Qëllimi ynë është t’ju ofrojmë këshillat më të mira të mundshme. Kjo është arsyeja pse ne jemi të lumtur të rekomandojmë SpiderOak, një produkt rezervë, në këtë listë të ofruesve të ruajtjes së cloud, për shkak të përqendrimit të saj në sigurinë të përzier me çmime të mira. Shtë gjithashtu pse pCloud dhe Sync.com e bëjnë listën tonë, me plane të përballueshme, si dhe me masa të mira sigurie dhe intimiteti në ofertë.

Mendimet përfundimtare

Nëse jeni duke kërkuar për ruajtjen më të sigurt të cloud, zgjedhja jonë numër një është Sync.com. Ajo ofron kriptim me njohuri zero jashtë kutisë, edhe për përdoruesit falas. Planet e paguara janë me çmim të arsyeshëm, kështu që nëse keni shumë të dhëna për të ruajtur, nuk do të prishni bankën.

Një sekondë e afërt është pCloud, e cila – pavarësisht se kërkon një shtesë të paguar për kriptim – ka disa veçori unike që e bëjnë atë një pretendent të fortë. Këto përfshijnë mundësinë për të vendosur se cilat skedarë dhe dosje marrin shifrimin më të fortë, duke ju lejuar të ndani skedarë të tjerë me përdorues të ndryshëm.

Tresorit, SpiderOak, Egnyte dhe MEGA të gjithë sjellin diçka të ndryshme në tryezë, dhe secili prej tyre do të bënte një punë të shkëlqyeshme për të mbajtur të dhënat tuaja të sigurta në cloud. Na tregoni mendimet dhe mendimet tuaja për këto shërbime të sigurta të ruajtjes së reve në komentet më poshtë, dhe faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map