Ruajtja më e mirë e reve në zero-njohuri të vitit 2020: Së pari siguria

Ligjet, projektet dhe rregulloret në të gjithë botën po e kthejnë privatësinë në një luks. Kryesor midis vendeve që zbatojnë ligje të tilla është Sh.B.A. Xhaxhai Sam ka projektin PRISM, Aktin e Patriotëve të SHBA dhe Aktin CLOUD. Agjensia Kombëtare e Sigurisë e Sh.B.A nuk e ka parasysh përdorimin e këtyre ligjeve, kështu që të kesh ruajtjen më të mirë të cloud me njohuri zero për të mbrojtur skedarët e tu është thelbësore.


Thënë kështu, vendet e tjera nuk janë shumë larg. Disa vende të BE-së ndonjëherë veprojnë pa marrë parasysh privatësinë tuaj. Francezët kanë projektin e tyre të spiunimit dhe Mbretëria e Bashkuar miratoi Aktin e Fuqive Investiguese, i cili është edhe më i frikshëm se homologët e tij amerikanë.

Ju mund të lexoni më shumë rreth ligjeve të intimitetit sipas shteteve në të cilat vendet kanë udhëzuesin më të mirë të ligjeve mbi privatësinë. Kanadaja nuk është në atë listë sepse kemi bërë një artikull të veçantë në lidhje me ligjet e forta të intimitetit në vendin e panje.

Me zbatimin e ligjeve të mira të intimitetit dhe mbrojtje adekuate me njohuri zero, shërbimet e ruajtjes së cloud do t’ju ndihmojnë të pastroni hapësirën në hard drive tuaj duke lëvizur skedarët tuaj në cloud. Plus, skedarët tuaj do të jenë të sigurt nga prishjet dhe keqfunksionimet e diskut. Kjo është e rëndësishme sepse nuk është programi i caktuar i rimëkëmbjes së të dhënave do të jetë në gjendje të tërheqë skedarët tuaj.

Ruajtja më e mirë e reve në zero-njohuri të vitit 2020

Whatfarë është njohuria zero?

Zero-njohuri është një emër alternative për encryption private, fund-në-fund. Private do të thotë që askush, por ju nuk mund t’i lexoni skedarët tuaj. Kjo për shkak se kriptimi kryhet në pajisjen tuaj lokale përpara se skedarët të transferohen në re. Për shkak se përdorni një fjalëkalim që vetëm ju e dini për kriptim, skedarët nuk mund të deshifrohen pas transferimit. Kjo është pjesa “fund-në-fund”. 

Kjo siguron privatësinë tuaj sepse një shërbim i ruajtjes së cloud që ofron njohuri zero nuk mund të furnizojë me autorizime skedarët tuaj të pakriptuar. Kjo tha, nëse harroni fjalëkalimin tuaj, shërbimi i ruajtjes së cloud nuk do të jetë në gjendje ta rivendosni atë për ju dhe do të humbni qasjen në skedarët tuaj. Për ta shmangur këtë, duhet të përdorni një nga menaxherët më të mirë të fjalëkalimit për të ruajtur fjalëkalimin tuaj.

Ne kemi zgjedhur pretendentët tanë nga shërbimet më të mira për ruajtjen e cloud. Nëse jeni duke kërkuar kopje rezervë, lexoni listën tonë të shërbimeve më të mira rezervë në internet. Mund të mësoni më shumë rreth ndryshimit midis ruajtjes së cloud dhe kopjes rezervë të reve këtu. 

Para se të arrijmë në listën tonë të shërbimeve më të mira të ruajtjes së cloud me njohuri zero, le të përcaktojmë kriteret që kemi përdorur për ta bërë atë.

Farë e bën ruajtjen më të mirë të cloud-njohurive në re

Natyrisht, shërbimi i ruajtjes së cloud duhet të ofrojë mbrojtje me njohuri zero. Ne do të sigurohemi që është i fortë dhe nuk ka zbrazësi që kompania mund të përdorë për të pushtuar privatësinë tuaj. 

Siguria e fortë në re është gjithashtu një domosdoshmëri. Ai përfshin veçori të tilla si protokolli SSL / TLS, të cilat mbrojnë skedarët tuaj në tranzit, mbrojtje nga ransomware dhe më shumë. Autentifikimi me dy faktorë, i cili mbron llogarinë tuaj, është gjithashtu i rëndësishëm.

Shtë më mirë të keni plane që ofrojnë më shumë hapësirë ​​për të lira. Sa më shumë plane të ofrojë shërbimi aq më mirë sepse do të jetë më e lehtë të gjesh një që i përshtatet nevojave tuaja. Nëse jeni duke kërkuar për një marrëveshje të madhe, shikoni zgjedhjet tona për marrëveshjet më të mira në ruajtjen e cloud.

Një përvojë e këndshme dhe e drejtpërdrejtë e përdoruesit është e këndshme të keni sepse do ta bëjë bashkëveprimin tuaj me shërbimin e ruajtjes së cloud shumë më të këndshme. Një ndërfaqe intuitive dhe e lehtë për t’u përdorur do të ndihmojë me këtë. Plus, klientët duhet të punojnë në sistemet më të njohura të operimit dhe të ekzekutohen në desktop, ueb dhe celular.

Sa shpejt mund të transferoni skedarët tuaj do të varet nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit, shërbimi i ruajtjes së cloud dhe sa afër jeni me serverin e tij. Sa më afër shërbimit, aq më e mirë do të jetë shpejtësia e lidhjes. Transferimi i shumë skedarëve mund të taksojë kompjuterin tuaj, kështu që është mirë nëse një shërbim mund të kufizojë përdorimin e burimeve të sistemit. Një mundësi për të shpejtuar ngarkimin e ngarkimit është gjithashtu e mirë.

1. Ruajtja më e mirë në cloud e njohurive në internet: Sync.com

Sync.com u themelua në Toronto në vitin 2011, dhe përkushtimi i saj për sigurinë dhe privacinë e fortë të përdoruesit e ndihmoi atë të kryesojë këtë listë dhe krahasimin tonë të ruajtjes së cloud. Ajo është me qendër në Kanada, kështu që ju të përfitoni nga ligjet kanadeze të privatësisë.

Ai scrambles skedarët tuaj duke përdorur encryption AES 256-bit dhe përdor protokollin TLS për të mbrojtur skedarët në tranzit në serverat e tij nga sulmet njeri-në-mes. Shërbimi është i pajtueshëm me njohuri zero. Plus, ajo siguron vërtetimin me dy faktorë për të ndihmuar në mbrojtjen e fjalëkalimit tuaj nga hakerat, por duhet të bëni një fjalëkalim të fortë pavarësisht.

Sync.com-Web-Control Panel--Slider-1

Sync.com-Share-File-Link-Slider-2

Sync.com-Sync-Folder-rrëshqitës-3

Sync.com-Speed-Throttle-Slider-4

Sync.com-Dy-Factor-Authentication-Slider-5

i mëparshëm

tjetër

Qendrat e të dhënave të Sync.com përdorin arkitekturën RAID për të parandaluar dështimet e serverëve të çojnë në humbjen e të dhënave dhe janë të SOC 1 të çertifikuara. Falë këtyre veçorive, Sync.com është në krye të listës sonë më të sigurt për ruajtjen e cloud.

Para se të vendosni të regjistroheni, mund të përdorni Sync Starter, një plan falas që ofron 5 GB hapësirë ​​për ruajtje. Nuk është shumë, por ndihmon që të bëjmë ruajtjen më të mirë të cloud me përmbledhje të planeve të mëdha të shërbimeve. Ende, është e mjaftueshme të shihni nëse Sync.com funksionon për ju. Nëse përfundoni disa hapa, mund të merrni 1 GB ruajtje shtesë. Ju gjithashtu mund të shtoni 1 GB për referime deri në 20 GB.

Ekzistojnë dy plane personale: Personal Pro 500GB dhe Personal Pro 2TB. E para është 49 dollarë në vit dhe e dyta është 96 dollarë në vit. Megjithatë, nuk ka plane mujore. Megjithatë, ato çmime konkurruese i bëjnë planet e Sync.com disa nga më të mirat në treg.

Përdoruesit e biznesit mund të fillojnë me Business Solo, i cili furnizon 2TB për 96 dollarë në vit. Business Pro ju merr 1TB për përdorues për 60 dollarë në vit. Kërkohen të paktën dy përdorues dhe ka maksimum 50. Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë ​​ruajtjeje, mund të regjistroheni në planin e biznesit të përparuar të biznesit, i cili ofron deri në 10TB ruajtje për çdo përdorues për 180 dollarë në vit.

Arsyet e tjera që na pëlqen Sync.com

Klienti i desktopit i Sync.com është i lehtë për t’u përdorur. Ju mund ta përdorni atë përmes ikonës së shiritit të detyrave. Ajo funksionon në Windows dhe macOS, por jo në Linux. Nëse doni mbështetje Linux, lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për krahasim me Linux. 

Shpejtësitë e transferimit të Sync.com janë më të ngadalta se mesatarja. Fakti që serverat e tij janë në Ontario, Kanada, dhe ne ishim në Beograd, Serbi, kur bëmë teste në rishikimin tonë të Sync.com kishte diçka të tillë. Ju duhet të prisni që të keni shpejtësi më të shpejtë nëse jeni më afër serverave të tij.

Nëse transferimi përdor shumë burime të sistemit tuaj, ju mund të ngrini procesin e sinkronizimit. Ekziston një mundësi për të kufizuar ngarkimet dhe shkarkimet mujore nëse keni një plan të kufizuar të të dhënave.

Sync.com nuk përdor sinkronizimin e nivelit të bllokut. Kjo është normale, për shkak se sinkronizimi i nivelit të bllokut dhe kriptimi i njohurive zero nuk funksionojnë mirë së bashku.

Sync.com bën një punë të shkëlqyeshme për të siguruar privatësinë dhe sigurinë e përdoruesve, ai ka plane abonimi të lirë dhe është e lehtë për t’u përdorur, e gjitha e ndihmon atë të kryesojë këtë listë.

2. pCloud

pCloud është një kompani me qendër në Zvicër, por i mban të dhënat tuaja në bazën e Xha Samit. Fatmirësisht, ajo siguron encryption zero-njohuri për të balancuar atë. Sidoqoftë, ajo që nuk është aq e mirë për këtë është që ju duhet të paguani ekstra për të marrë atë.

pCloud e quan kriptimin e tij privat “pCloud Crypto”, dhe ju duhet të paguani 3,99 $ në muaj për ta përdorur atë. Ne ju sugjerojmë ta merrni duke marrë parasysh ligjet dhe rregulloret e Sh.B.A. Plus, kemi dëgjuar nga lexuesit që pCloud do të kalojë në skedarët tuaj për t’u siguruar që asgjë nuk i shkel kushtet e përdorimit të saj nëse nuk përdorni Crypto.

Skedarët e ndërfaqes në internet të pCloud

Dosje sinkronizimi pCloud

Link Link File pCloud

Shkarkime Lidhje pCloud

klienti pCloud Drive

i mëparshëm

tjetër

Si një dëshmi për sigurinë e tij, pCloud priti një sfidë hakerimi të pCloud Crypto, por askush nuk ishte në gjendje ta plotësonte atë.

Përveç kriptimit privat, pCloud përdor protokollin TLS / SSL për të mbrojtur skedarët gjatë transferimit dhe kriptimin e AES 256-bit për t’i mbrojtur ata në pushim. Kur skedarët arrijnë në një nga qendrat e saj të të dhënave, krijohen pesë kopje dhe shpërndahen në të paktën tre serverë. Qendrat e të dhënave sigurohen dhe monitorohen 24/7.

pCloud përdor autentifikimin me dy faktorë për të mbrojtur llogarinë tuaj nëse dikush vjedh kredencialet tuaja.

Para se të regjistroheni, mund të përdorni planin falas, i cili ju jep një ruajtje bujare 10 GB. Ju mund të kryeni disa hapa pas regjistrimit për të marrë një hapësirë ​​shtesë prej 4 GB ruajtje falas. Plus, çdo mik që ju referoni ju merr 1 GB hapësirë ​​shtesë deri në 20 GB. Falë kësaj, është në krye të kompanive më të mira me cloud me listën e madhe të planeve falas.

Ashtu si Sync.com, pCloud ka vetëm dy plane personale, por ato janë konkurruese. Plani Premium 500 GB është 4,99 dollarë në muaj dhe plani Premium Plus 2TB është 9,99 dollarë në muaj. Nëse paguani për një vit më parë, çmimet zbresin në 47.88 dollarë dhe 95.88 dollarë në vit, përkatësisht. 

Nëse mendoni se pCloud është i shkëlqyeshëm dhe dëshironi ta përdorni atë për një kohë të gjatë, duhet të blini një licencë të jetës sepse do t’ju kursejë shumë para në planin afatgjatë.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë pCloud

Përdorimi i klientit të desktopit është i këndshëm dhe i lehtë. Mund ta qasni atë me ikonën e sistemit të trayit ose me diskun pCloud në menaxherin e skedarëve të sistemit tuaj. Ndërfaqja është disi e dobët, por është e qartë dhe intuitive. Shtë në dispozicion për Windows, macOS dhe Linux.

Nëse jeni në një kompjuter të ndryshëm dhe keni nevojë për të hyrë në skedarët tuaj, mund të përdorni ndërfaqen në internet. Sshtë i shpejtë, ka më shumë karakteristika dhe ofron një përvojë të rrjedhshme. Nuk është mirë për transferimin e skedarëve të mëdhenj, prandaj, për këtë duhet të përdorni klientin e desktopit.

Aplikacioni celular është gjithashtu i lehtë për t’u përdorur. Mund ta përdorni për të ngarkuar automatikisht foto dhe për të luajtur skedarë audio dhe video. Shtë në dispozicion për Android dhe iOS.

pCloud mban serverët e tij në Sh.B.A, por ai performoi shumë më mirë në testet tona sesa Sync.com. Shpejtësia e transferimit përputhej me atë që prisnim duke pasur parasysh shpejtësinë tonë të lidhjes. Mund të kufizoni shpejtësitë me dorë nëse pCloud merr shumë nga gjerësia e bandës tuaj. Lexoni rishikimin tonë të pCloud për të mësuar detaje në lidhje me testet tona të shpejtësisë.

pCloud ngarkon ekstra për kriptimin e njohurive zero, që është arsyeja kryesore që e vendosëm atë pas Sync.com.

3. Tresorit

Tresorit është një nga zgjidhjet më të sigurta për ruajtjen e cloud, falë kriptimit të njohurive të tij zero dhe veçorive të tjera të sigurisë. Megjithatë kërkon që ju të paguani më shumë për t’i shijuar ato.

Shërbimi përdor encryption me njohuri zero për të mbrojtur privatësinë tuaj, protokollin TLS për të parandaluar sulmet që synojnë skedarët gjatë transferimit dhe kodimin AES 256-bit për të mbrojtur skedarët në pushim. Plus, vërtetimi me dy faktorë është i disponueshëm për të mbrojtur llogarinë tuaj në rast se dikush plas fjalëkalimin tuaj.

tresorit-vs-Dropbox-tresorit-desktop

Askush nuk arriti të godasë Tresorit gjatë sfidës së saj të hapur të hakerave. Nëse doni të mësoni më shumë rreth veçorive të gjera të sigurisë së Tresorit, lexoni listën e saj të sigurisë.

Tresorit mban serverët e tij në qendrat e të dhënave të Microsoft Azure në Irlandë dhe Hollandë, lexoni rishikimin tonë të Microsoft Azure për të mësuar më shumë.

Tresorit kopjon skedarët tuaj në shumë servera në një qendër të dhënash për të zvogëluar rrezikun e humbjes së të dhënave dhe për të rritur disponueshmërinë e skedarëve tuaj.

Nuk ka plan falas, por mund të përdorni një provë falas për ta provuar atë. Plani më i lirë është Premium me 10,42 dollarë në muaj për vetëm 200 GB hapësirë ​​magazinimi. Solo është plani tjetër personal, dhe siguron 2TB hapësirë ​​për 24 dollarë në muaj.

Tresorit gjithashtu ka plane biznesi. Biznesi i Vogël është 20 dollarë për përdorues në muaj dhe ju jep 1 TB depozitë për secilin përdorues. Biznesi është me 50 përqind zbritje në kohën e këtij shkrimi, që e bën atë 12 $ për përdorues në muaj. Ndërmarrja është 24 dollarë për përdorues në muaj dhe mbështet më shumë se 100 përdorues.

Arsyet e tjera na pëlqejnë Tresorit

Tresorit është ndër shërbimet tona më të mira për ruajtjen e cloud, por përvoja e tij e përdoruesit është më komplekse sesa mesatarja. Kjo është për shkak se ju duhet të krijoni një tresor individual për të sinkronizuar skedarët. Klienti i desktopit punon në Windows, macOS dhe Linux. Sinkronizimi është kompleks, por klienti i desktopit është i qartë dhe i lehtë për t’u përdorur. Alsoshtë gjithashtu një nga më tërheqësit në treg.

Ju mund të përdorni aplikacionin e internetit Tresorit për të hyrë në ruajtjen e cloud. Ajo ka një dizajn minimal, kështu që është e lehtë për të lundruar.

Aplikacioni smartphone i Tresorit funksionon në Android dhe iOS. Ju mund ta përdorni atë për të hyrë në ruajtjen tuaj, të punoni jashtë linje dhe të ngarkoni foto dhe video nga telefoni juaj. Plus, ju mund ta siguroni atë me një bllokim kodkalimi.

Shpejtësitë e ngarkimit të Tresorit janë mesatare, por shpejtësitë e shkarkimit janë më të ngadalta sesa duhet të jenë. Nëse e shihni që Tresorit ndërhyn në punën tuaj ose jeni në një plan të kufizuar të të dhënave, mund të kufizoni gjerësinë e rrjetit. Ju mund të lexoni më shumë rreth Tresorit në përmbledhjen tonë të Tresorit.

4. MEGA

MEGA u lançua në 2013 nga Kim Dotcom, dhe është një nga kompanitë më të diskutueshme të ruajtjes së cloud. Ka siguri të fortë që përmban kriptim me njohuri zero, sidoqoftë.

Niveli i kriptimit në pushim është AES 128-bit i cili nuk është aq i fortë sa AES 256-bit, por askush nuk ka qenë në gjendje ta prishë atë aq sa dikush e di. Ai gjithashtu përdor protokollin TLS për të mbrojtur të dhënat gjatë transferimit. Ajo gjithashtu ofron autentifikim me dy faktorë.

MEGA-Homepage-2018

MEGA ka katër plane, por asnjëra nuk mund të përputhet me vlerat e dy shërbimeve kryesore në këtë listë. PRO LITE është 5,69 dollarë në muaj dhe ju jep vetëm 200 GB hapësirë ​​për ruajtje. Për 2TB hapësirë ​​ruajtjeje, duhet të regjistroheni në planin PRO II, i cili është 11,38 dollarë në muaj. Nëse paguani për një vit paraprakisht, ju merrni dy muaj falas.

Ajo që e bën MEGA më tërheqëse është plani i tij i lirë i cili fillimisht ofron 50 GB hapësirë ​​të lirë, por që shkon në 15GB sepse 35GB skadojnë pas një kohe.

Arsyet e tjera na pëlqejnë MEGA

Klienti i desktopit i MEGA është tërheqës, i qartë dhe nuk do t’ju lë të kruani kokën. Ajo funksionon në Windows, macOS dhe Linux. 

Ndërfaqja në internet është gjithashtu miqësore dhe e drejtpërdrejtë. Ajo ka një nga karakteristikat më të mira të tërheqjes dhe rënies sepse ju mund t’i hidhni skedarët tuaj praktikisht kudo.

Ju nuk do të keni çështje as me aplikacione celulare. Shtë në dispozicion për Android dhe iOS. Pjesa kryesore e ekranit ju lejon të keni qasje në skedarët tuaj, ndërsa menyja e poshtme ju lejon të përdorni chat dhe kamera, të ngarkoni dhe shikoni dosjet e përbashkëta dhe skedarët tuaj offline. Mund të vendosni gjithashtu që aplikacioni të ngarkojë automatikisht fotot dhe videot tuaja.

MEGA mban serverët e saj në Evropë, Kanada dhe Zelandën e Re. Kjo nuk na ndihmoi të arrijmë shpejtësinë që prisnim, sidoqoftë. MEGA ishte më e ngadaltë se mesatarja. Plus, ka shumë komente për rishikimin tonë MEGA që ankohen për shpejtësi të ngadaltë.

5. Woelkli

Woelkli bazohet në Nextcloud, i cili ju ndihmon të ndërtoni dhe mirëmbani vetë ruajtjen tuaj në re. Nëse kjo ju intereson, lexoni artikullin më të mirë të mjeteve për ruajtjen e cloud. Woelkli mban skedarët tuaj në Zvicër, kështu që ju mund të shijoni disa nga ligjet më të mira të intimitetit në botë. 

Ju nuk do të duhet të mbështeteni në ato ligje, sepse Woelkli ka encryption me njohuri zero. Woelkli nuk mund të rikuperojë fjalëkalimin tuaj si paracaktuar, por ju mund të fikni njohuritë zero nëse mendoni se mund të harroni fjalëkalimin tuaj.

Woelkli-homepage-2019

Woelkli përdor protokollin TLS dhe encryption AES 256-bit, i cili scrambles skedarët tuaj në pushim. Për të mbrojtur llogarinë tuaj, Woelkli përdor autentifikimin me dy faktorë gjithashtu. Plus, përdoruesit Pro mund të skanojnë skedarët e tyre duke përdorur ClamAV për të mbrojtur pajisjet e tyre nga trojans, viruse dhe më shumë.

Plani falas i Woelkli siguron vetëm 1 GB hapësirë ​​për ruajtje, por kjo është e mjaftueshme për të marrë një mendim për mënyrën e funksionimit të shërbimit.

Planet e paguara të Woekli janë ndër më të shtrenjtat në treg. Për 10 GB hapësirë ​​ruajtjeje, duhet të paguani 7.54 dollarë në muaj. Plani tjetër, Niveli C2, dyfishon çmimin dhe rrit ruajtjen tuaj pesë herë në 50 GB. Planet e saj të tjera nuk bëjnë shumë më mirë.

Planet e saj të biznesit janë gjithashtu të shtrenjta dhe nuk ofrojnë ruajtje të mjaftueshme për ato që u nevojiten shumica e bizneseve. Plani i parë fillon me 10 GB për 402.45 $ në vit, ose 33.53 dollarë në muaj, që mund të jenë të mjaftueshme për një përdorues të vetëm. Niveli C6 siguron 100 GB, por është 8 dollarë në muaj më shumë. Plani më i madh ju merr 500 GB dhe kushton 83 dollarë në muaj. Mimet nuk përfshijnë TVSH 7,7 përqind.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë Woelkli

Përdorimi i klientit të desktopit nuk është i drejtpërdrejtë sepse Woelkli bazohet në Nextcloud. Kjo kërkon që ju të instaloni Nextcloud dhe të lidheni me Woelkli. 

Klienti në internet është një çështje tjetër, sidoqoftë. Shtë i shpejtë, tërheqës, intuitiv dhe i lehtë për t’u përdorur. Aplikacioni i smartphone është gjithashtu i lehtë për t’u përdorur sepse është i ngjashëm me aplikacionet nga shërbimet e tjera të ruajtjes së cloud. Kjo ju lejon të ngarkoni skedarë, të bëni një fotografi dhe ta ngarkoni atë dhe të ngarkoni përmbajtje nga aplikacione të tjera.

Shpejtësia e transferimit tuaj do të varet nga sa afër jeni me Zvicrën. Testet tona treguan që Woelkli ka shpejtësi që mund të krahasohen me shërbimet e tjera. Si parazgjedhje, Woelkli nuk kufizon gjerësinë e brezit, por ju mund ta bëni këtë nëse dëshironi.

Ne e vendosëm Woelkli të fundit sepse është e shtrenjtë dhe jo e drejtpërdrejtë për t’u përdorur. Nëse doni të mësoni më shumë rreth saj, lexoni përshtypjen tonë të Woelkli.

Mënyra të nderuara: Ofruesit më të mirë rezervë për njohuri zero

Nëse dëshironi të kopjoni skedarët tuaj dhe keni nevojë për një shërbim për t’ju ndihmuar ta bëni atë, nuk duhet të kërkoni më shumë se IDrive, Acronis True Image dhe BigMIND Home. Ata janë në krye të listës sonë më të mirë të krahasimit të kopjeve rezervë.

IDrive është zgjedhja jonë kryesore, sidoqoftë, falë çmimeve të saj konkurruese, sigurisë së fortë dhe aftësisë për të kopjuar pajisje të jashtme të pakufizuara. Karakteristikat e tij përfshijnë kopje rezervë të mediave sociale, kopjimin e ruajtjes së bashkangjitur në rrjet dhe planifikimin e përparuar të kopjimit dhe rivendosjen e opsioneve. Plus, si shërbimet e ruajtjes së cloud, ai mund të sinkronizojë dhe shkëmbejë skedarë. Mësoni më shumë rreth IDrive në rishikimin tonë IDrive.

Acronis True Image ka karakteristika të forta sigurie përfshirë mbrojtje aktive kundër ransomware. Ai gjithashtu siguron shumë mjete në klientin e tij desktop që ju ndihmojnë të menaxhoni kopjen rezervë. Ju gjithashtu mund të instaloni mjete të palëve të treta, rezervë Facebook dhe Instagram dhe skedarë të sinkronizoni gjithashtu. Lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Acronis True Image.

BigMIND Home ju lejon të shikoni skedarët tuaj multimedialë, të përdorni veçoritë e tij për të menaxhuar fotot, të shijoni planin e tij të lirë dhe kopje rezervë nga shërbimet e tjera cloud, duke përfshirë Facebook, Instagram, Google Drive, Microsoft OneDrive dhe Dropbox. BigMIND Home gjithashtu ju lejon të ndani dhe sinkronizoni skedarët. Ju mund të lexoni më shumë në lidhje me shumë në përmbledhjen tonë BigMIND Home.

Mendimet përfundimtare

Kur bëhet fjalë për mbrojtjen e intimitetit tuaj, kriptimi i njohurive zero është aleati juaj më i fortë. Të gjitha shërbimet në listën tonë i kanë, por ato ndryshojnë në kategoritë e tjera. Kjo tha, të gjithë kanë një siguri të fortë, kështu që ju duhet të mbështeteni në faktorë të tjerë për të marrë vendimin tuaj, veçanërisht çmimi. 

Megjithëse dy shërbimet e para, Sync.com dhe pCloud, janë konkurruese, të tjerët bien prapa. Kjo vlen edhe për shpejtësinë, sepse Sync.com dhe MEGA janë më të ngadaltë se mesatarja. Sidoqoftë, Sync.com është zgjedhja jonë më e mirë falë karakteristikave të saj të forta të sigurisë, lehtësisë së mirë të përdorimit, planeve të lira dhe ligjeve kanadeze të privatësisë.

Woelkli mbështetet në ligje të forta zvicerane të privatësisë, por kjo nuk e ndihmon atë të rrahë shërbimet e tjera. 

Nëse asnjë nga shërbimet në këtë listë nuk funksionon për ju, lexoni vlerësimet më të mira për ruajtjen e cloud për ide alternative.

Whatfarë mendoni për zgjedhjet tona? A na ka munguar një shërbim? Cilin shërbim cloud që mbron intimitetin tuaj ju përdorni? Lini përgjigjen tuaj në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map