Rezervimi më i mirë në internet për Fotografitë 2020: Snaps Socked Away Away

Vlerësohet se rreth 1.2 miliardë foto janë bërë në vitin 2017, rreth 85 përqind e të cilave janë marrë me smartphone. Kjo lloj kërkese drejton teknologjinë përpara, dhe telefonat inteligjentë tani kanë kamera të veçantë për përdorime të ndryshme dhe lente të përmirësuara. Për shkak të kësaj, ne kemi foto me cilësi më të lartë, por ato përdorin më shumë hapësirë ​​për ruajtje.


Kjo mund të bëjë që të grumbulloni një koleksion të madh fotografish, të cilat do të jenë më të lehta për tu ruajtur sesa fotot analoge, por do të jetë edhe më e lehtë për tu humbur, sepse dikush mund të vjedhë telefonin tuaj ose mund të prishet.

Ruajtja e fotove në kompjuterin tuaj nuk është e besueshme, gjithashtu, sepse hard drive mund të përplaset, një anomali softverik mund t’ju bëjë të humbni skedarët tuaj, një veprim i natyrës mund të shkatërrojë kompjuterin ose ju mund të fshini aksidentalisht fotot tuaja. Softueri më i mirë i rimëkëmbjes së të dhënave nuk është 100 përqind i sigurt se disqet me gjendje të ngurtë nuk janë të besueshëm sepse përjetojnë më shumë gabime të të dhënave.

Nëse dëshironi të jeni të sigurt se fotot tuaja do të jenë të sigurta, duhet t’i bëni ato përsëri në cloud përveç që t’i mbështesin ato në vend. Ky është rregulli 3-2-1 për ruajtjen e të dhënave tuaja të sigurta. Për t’ju ndihmuar të zgjidhni siguruesin e duhur të kopjimit të cloud, ne kemi krijuar një listë të rezervave më të mira në internet për foto.

Ne i kemi vlerësuar ofruesit në krahasimin më të mirë në internet për të gjetur më të përshtatshmet për skedarët e figurave. Megjithatë, përpara se të arrijmë në listën e ofruesve, do të flasim për faktorët që kemi konsideruar gjatë bërjes së tij.

Rezervimi më i mirë në internet për Fotografitë 2020

Whatfarë e bën kopjen më të mirë në internet për Fotografitë

Vlera do të jetë kriteri ynë kryesor sepse është më së miri nëse mund të rezervoni shumë fotografi falas. Planifikoni fleksibilitet, do të thotë që ju mund të zgjidhni një plan më të përshtatshëm për nevojat tuaja, gjithashtu është i preferueshëm. Plus, është e shkëlqyeshme nëse ofruesi ofron një plan falas ose provë falas sepse kjo ju lejon të provoni shërbimin para se të vendosni të paguani me paratë tuaja të fituara me vështirësi.

Tjetra, ne do të shikojmë se cilat tipare rezervë janë në dispozicion dhe nëse ato janë përshtatur posaçërisht për foto.

Shërbimi nuk duhet të jetë kompleks për t’u përdorur. Shumica e përdoruesve që duan të rezervojnë fotot ndoshta duhet ta bëjnë këtë dhe të vazhdojnë rrugën e tyre. Për ta arritur atë, shërbimi duhet të ketë një përvojë të drejtpërdrejtë dhe të këndshme të përdoruesit. Ai gjithashtu duhet të punojë në shumicën e sistemeve operative dhe të bëjë më të lehtë kopjimin dhe rivendosjen e skedarëve.

Transferimi i fotove mund të zgjasë shumë, por sa varet nga gjerësia e brezit tuaj, sa afër jeni me një server dhe shërbimin rezervë. Shtë më së miri nëse shërbimi ka një rrjet global të serverëve sepse kjo rrit shanset tuaja për të qenë afër një. Shtë gjithashtu e shkëlqyeshme nëse mund të përdorni të gjithë gjerësinë e bandës në dispozicion për kopjimin tuaj dhe algoritmin e nivelit të kopjimit të bllokut.

1. IDrive

IDrive është një shërbim veteran i cili qëndron në krye të listës më të mirë në internet për krahasimin e rezervave. Ka çmime konkurruese, karakteristika të forta rezervë, shikim fotografish dhe shpejtësi të mirë.

IDrive ka dy plane të përshtatshme për përdoruesit personalë që kërkojnë të kopjojnë shumë foto. Plani i parë siguron 2TB hapësirë ​​rezervë për 52,12 $ në vit dhe i dyti siguron 5TB për 74.62 dollarë në vit. Të dy planet aktualisht janë zbritur 50 përqind, por duhet të paguani për një ose dy vjet më parë. Mund të përdorni ose për të kopjuar një numër të pakufizuar pajisjesh.

IDrive-Client-Backup-Slider1

IDrive-Client-Restore-Slider2

IDrive-Client-Scheduler-Slider3

IDrive-Client-Sync-Slider4

IDrive-Client-Disk-Image-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Në krye të hapësirës rezervë, IDrive siguron hapësirë ​​sinkronizimi 2TB ose 5TB. Kjo bën që gjithsej hapësirë ​​4TB ose 10TB të punohet me të.

IDrive, ndryshe nga shumica e shërbimeve rezervë, ofron një plan falas 5 GB. Ju me siguri nuk do të jeni në gjendje të rezervoni të gjitha fotot tuaja duke e përdorur atë, por është e mjaftueshme që të provoni shërbimin.

Për të përdorur hapësirën e sinkronizimit të IDrive, duhet të aktivizoni sinkronizimin. Pasi ta keni bërë, IDrive do të krijojë një dosje sinkronizimi në hard drive tuaj, dhe çdo skedar i tij ose ndryshime në ato skedarë do të sinkronizohet në cloud dhe pajisjet tuaja të lidhura. Ju gjithashtu mund të ndani fotot tuaja dhe të vendosni lejet për qasje përmes postës elektronike.

Nëse tashmë keni shumë fotografi në llogaritë tuaja në Facebook dhe Instagram, mund të merrni frymë lehtë sepse IDrive gjithashtu mund t’i mbështesë ato.

IDrive ju lejon të rezervoni pajisje të pakufizuara të jashtme. Ju gjithashtu mund të kopjoni fotot tuaja në pajisjet lokale, siç janë ruajtja e bashkangjitur me rrjetin ose disqet e jashtme. Kjo strategji quhet rezervë hibride. Përdorimi i tij do t’ju ndihmojë të zbatoni rregullin rezervë 3-2-1.

Karakteristika “arkivim i vërtetë” është veçanërisht e dobishme sepse mund t’i mbajë fotot tuaja në cloud edhe nëse i fshini ato nga kompjuteri juaj.

“Afati kohor” është një veçori tjetër e dobishme. Ai tregon fotot tuaja të rezervuara në klientin në internet. Funksionon ashtu siç mendohet kur të aktivizoni ngarkimin automatik të fotografive në telefonin tuaj. Nëse e bëni këtë, të gjitha fotot dhe videot tuaja, përfshirë kapjet e reja, do të mbështeten në cloud.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë IDRive

Klienti në internet është i thjeshtë dhe intuitiv. Faqja e fillimit tregon dosjen tuaj sinkronizuese, aksionet, rezervën dhe faqet e internetit. Mund të shikoni paraprakisht pajisjet tuaja të lidhura. Paraprakisht foto është gjithashtu në dispozicion.

Ajo funksionon në Windows dhe macOS, por jo në Linux. Nëse keni nevojë për këtë, lexoni rezervën tonë më të mirë në internet për Linux. Thënë kështu, përdoruesit e Linux që preferojnë IDrive mund të përdorin skriptet ose klientin e internetit për të përdorur shërbimin.

Aplikacioni celular është i drejtpërdrejtë dhe i këndshëm. Ju mund ta përdorni atë për të hyrë në afatin kohor të fotove, kopjimin dhe përdorimin e tiparit të tij të njohjes së fytyrës për të gjetur individë në fotot tuaja. Plus, mund të rezervojë të dhënat e smartphone-it tuaj. Kjo e ndihmoi atë të bëjë rezervën më të mirë në internet për listën e celularëve.

IDrive nuk është i shpejtë në ngarkimet fillestare, por ato pasuese janë shumë më të shpejta falë kopjimit të nivelit të bllokut. Përveç kësaj, mund të përdorni një shërbim korrieri të quajtur IDrive Express për të rikuperuar skedarët tuaj. ’Shtë falas një herë në vit për përdoruesit personalë. Nëse doni të mësoni detajet, lexoni rishikimin tonë IDrive.

Ne kemi vendosur IDrive në krye falë planeve të saj të lira që ofrojnë shumë hapësirë ​​rezervë, rezervë të pakufizuar të njësisë së jashtme, aplikacionin celular që mund të krijojë kopjime automatike të fotove tuaja, rezervave të mediave sociale dhe veçorive të afatit kohor të fotografive.

2. Rrëshqitje në shpinë

Backblaze ka qenë pjesë e tregut rezervë që nga viti 2007 dhe është i dyti në listën tonë të rishikimeve të rezervave në internet. Kontribues të mëdhenj për këtë janë lehtësia e përdorimit, skema e çmimeve të lira dhe hapësira e pakufizuar rezervë.

Ka vetëm një plan për kopje rezervë personale, dhe kushton 6 dollarë në muaj dhe siguron ruajtje të pakufizuar. Për dallim nga shumica e shërbimeve rezervë, Backblaze ju lejon të paguani në muaj në vend të një viti. Nëse paguani për një vit më parë, mund ta ulni çmimin në 5 dollarë në muaj ose edhe më pak nëse paguani për dy. Plus, ju mund të provoni Backblaze para se të regjistroheni duke përdorur provën e saj falas 15-ditore.

Backblaze-Slider1

Backblaze-Slider2

Backblaze-Slider3

Backblaze-Slider4

Backblaze-Slider5

i mëparshëm

tjetër

Backblaze nuk ka karakteristika të drejtuara drejt fotove, por përparësia e saj kryesore, kopjimi i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë i pakufizuar, ende vlen. Falë saj, është në krye të listës më të mirë të pakufizuar në internet të rezervave.

Backblaze ju lejon të ndani fotot tuaja duke gjeneruar një lidhje. Ju mund të bëni kopje rezervë duke përdorur opsionin e Bacbklaze për të trashëguar shtetet rezervë. Ju gjithashtu mund të përdorni klientin në internet për të gjetur kompjuterin tuaj nëse dikush e vjedh atë. Karakteristikat e tjera përfshijnë versionimin, kopjimin e vazhdueshëm dhe të jashtëm të diskut.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë bllokimet e shpinës

Klienti i desktopit e lehtëson krijimin e një plani rezervë sepse nuk keni pse të menaxhoni atë që po rezervoni. Thënë kështu, ju mund të përjashtoni skedarët që nuk janë fotografi ose dosje që nuk i përmbajnë ato nga skedari i përjashtimit i menusë së cilësimeve. Klienti i desktopit backblaze punon në Windows dhe macOS.

Klienti në internet është gjithashtu i thjeshtë për t’u përdorur. Ju mund ta përdorni atë për të hyrë në skedarët tuaj të rezervuar, t’i rivendosni ato, të shihni atë që keni ndarë dhe të gjeni kompjuterin tuaj. Aplikacioni celular është gjithashtu i drejtpërdrejtë dhe ka të njëjtat parime të projektimit. Ju mund ta përdorni atë për të kërkuar kopjen rezervë dhe për të parë se çfarë keni rivendosur nga cloud, por nuk mund të kopjojë automatikisht fotot tuaja.

Sa më afër jush të jeni në Kaliforni dhe Arizona, ku Backblaze mban serverët e tij, aq më mirë do të jenë shpejtësitë tuaja. Backblaze ka një mjet parashikimi që na tregon Backblaze është aq i shpejtë sa shumica e shërbimeve. Thënë kjo, ju duhet të lexoni rishikimin tonë Backblaze për detajet në lidhje me shpejtësinë e transferimit.

3. Jottacloud

Jottacloud është një shërbim rezervë cloud me bazë në Norvegji që ka gjithashtu karakteristika të shërbimeve të ruajtjes së reve. Ajo përmban një aplikacion të dedikuar Photos, dhe është gjithashtu i lirë.

Plani Personal i Jottacloud siguron hapësirë ​​të pakufizuar rezervë. 7.shtë 7.92 dollarë në muaj, por çmimi bie në 6.59 dollarë në muaj nëse paguani për vitin i cili është 79.19 dollarë. Ky është një çmim i mirë, por është më i kushtueshëm se sa duhet të paguani nëse përdorni Carbonite ose Backblaze.

Jotta-rivendosur-start

Nëse keni nevojë për një plan për përdorues të shumtë, plani i Familjes do t’i përshtatet faturës. Mund të strehojë pesë përdorues me 5TB hapësirë ​​rezervë. 11.shtë 11,36 dollarë në muaj ose 9,46 dollarë në muaj nëse paguani për një vit që është 113.61 dollarë. Para se të regjistroheni, mund të përdorni planin 5 GB falas për të provuar Jottacloud.

Aplikacioni Jottacloud Photos ju lejon të ngarkoni dhe menaxhoni fotot në një mënyrë të përshtatur për skedarët e mediave. Plus, aplikacioni nuk i ngjesh fotografitë e tua. Ai gjithashtu mbështet shumë formate, duke përfshirë RAW. Fotografitë Jottacloud ju mundëson të krijoni albume dhe të ndani direkt në Facebook ose Twitter.

Jottacloud gjithashtu siguron një arkiv online, kështu që ju të mund t’i zhvendosni fotot në të nëse duhet të lironi hapësirë ​​në hard diskun tuaj. Nëse nuk keni nevojë të pastroni hapësirën, mund të zhvendosni fotografitë në dosjen e sinkronizimit të Jottacloud për t’i sinkronizuar ato me pajisjet tuaja të tjera.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë Jottacloud

Klienti i desktopit i Jottacloud punon në Windows dhe macOS, por jo në Linux. Nuk është e bukur, por është e drejtpërdrejtë dhe e qartë. Prapëseprapë, ju bën të zgjidhni skedarë për kopje rezervë duke kaluar nëpër sistemin tuaj fotografik ose duke i zvarritur dhe hequr ato.

Klienti në ueb është një çështje tjetër sepse është i shpejtë dhe më miqësor për përdoruesit. Kjo vlen edhe për aplikacionin celular, gjithashtu. Ju mund ta përdorni atë për të kopjuar automatikisht fotot, por jo të dhënat tuaja celular. Thënë kështu, mund të bëjë fotografi të disponueshme për përdorim offline, t’i sinkronizojë ato me pajisjet tuaja dhe hapësirë ​​të lirë duke i arkivuar ato në re.

Qendrat e të dhënave të Jottacloud janë në Norvegji, kështu që shpejtësia juaj do të varet nga sa afër jeni me ta. Ne ishim afër dhe kjo u reflektua në rishikimin tonë të Jottacloud. Ju mund të shpejtoni transferimet tuaja nëse aktivizoni një kopje rezervë me shumë fije, por kopjimi i nivelit të bllokut mungon.

4. Kopjimi i reve Cloud Home Zoolz

Krijimi i kopjeve rezervë të Zoolz Home është një produkt nga Genie9, një kompani me bazë në Mbretërinë e Bashkuar. Shtë e shkëlqyeshme për përdoruesit e shtëpisë, por planet e lira të pajtimeve dhe veçoritë e fotografive e bëjnë atë veçanërisht të mirë për kopjen e fotove.

Rezervimi i reve Cloud Home i Zoolz ka dy plane për të zgjedhur: Familja dhe Heavy. Pricesmimet janë zbritur për një kohë. Me zbritjen, plani i Familjes është 39,95 dollarë në vit dhe siguron 1TB hapësirë ​​rezervë për pesë kompjuterë dhe përdorues. Plani i rëndë ju lejon të bëni të njëjtën gjë, por rrit hapësirën rezervë në 4TB. 99shtë 99,95 dollarë në vit.

Klient për desktop në Zoolz

Zgjidhni Auto Auto Zoolz

Programi i kopjimit në shtëpi të Zoolz

Optimizimi i Burimeve Shtëpi Zoolz

Ndërfaqja Online Zoolz Home

i mëparshëm

tjetër

Nëse nuk jeni të sigurt nëse Rikthimi në shtëpi i Zoolz Home Cloud është i përshtatshëm, mund të përdorni provën e tij falas 14-ditore, e cila vjen me 50 GB ruajtje për të provuar shërbimin.

Krijimi i kopjeve rezervë të Zoolz Home Cloud mund gjithashtu të kopjojë formatet RAW dhe të gjenerojë pamjet paraprake të imazhit në klientin e tij të internetit. Ju mund të përdorni “vaults” për të ngarkuar foto në llogarinë tuaj Zoolz. Ngarkimi në një “kasafortë” do t’i zhvendos fotot tuaja në re, e cila ju kursen hapësirën e hard drive. Kjo tha, shtimi i një “kasaforte” është 400 dollarë në vit. Ju gjithashtu mund të ndani fotot tuaja me të tjerët.

Arsyet e tjera që na pëlqen Rezervimi në shtëpi i Zoolz në cloud

Klienti në internet i Zoolz Back Cloud Backup është i drejtpërdrejtë. Pamja e pultit tregon kompjuterët tuaj aktivë, statusin e llogarisë, sa ruajtje po përdorni dhe alarmet e sistemit. Nëse dëshironi të shikoni fotot tuaja, mund ta bëni këtë nga skedari “kompjuteri im”.

Nëse jeni në lëvizje, mund të keni qasje në kopjen rezervë tuaj duke përdorur një aplikacion smartphone për Android ose iOS.

Aplikacioni është konfuz, sepse ekrani fillestar i tij nuk tregon opsionet e rezervës ose një mundësi për të filluar kopjimin. Thënë kjo, nuk është e vështirë për t’u përdorur dhe kjo ju lejon të vendosni një kopje rezervë automatike për fotot tuaja. Nuk i rezervon fotot tuaja pasi i merrni ato, gjë që është e çuditshme.

Rezervimi i Cloud Home Zoolz përdor rrjetin global të serverëve të Amazon S3. Nëse nuk e dini se cili është ai shërbim, lexoni përmbledhjen tonë në Amazon S3. Akoma, Rezerva Zoolz Home Cloud Backup ka shpejtësi mesatare të ngarkimit dhe shpejtësi të ngadaltë të shkarkimit.

Thënë kjo, një kopje rezervë me shumë fije dhe një algoritëm transferimi në nivelin bllok janë në dispozicion për ta shpejtuar atë. Nëse doni të mësoni më shumë rreth Rezervimit të Cloud Home Zoolz në shtëpi, lexoni rishikimin tonë të Zoolz Home Cloud Backup.

5. Shtëpi BigMIND

BigMIND Home është një shërbim i ri rezervë në internet nga kompania që krijoi Rikthim Rezervë Zoolz Home Cloud. Ka karakteristika të shërbimit të vjetër jo, dhe shumë prej tyre rrotullohen rreth fotove. Planet e çmimeve të BigMIND Home nuk kanë vlerë të madhe, por ato janë në rregull nëse nuk keni nevojë të kopjoni një numër të madh të fotografive dhe keni nevojë për të kopjuar pajisje të shumta.

Sidoqoftë, para se të paguani, mund të përdorni planin falas për të parë se çfarë ka të bëjë me BigMIND Home. Ajo siguron 5 GB hapësirë ​​rezervë të cilën mund ta përdorni për të kopjuar një kompjuter, një disk të jashtëm dhe dy pajisje mobile.

Paneli i desktopit BigMIND

Opsionet e lidhjes BigMIND

Zgjedhja e zgjuar e BigMIND

Programi i rezervimit BigMIND

BigMIND Online Explore Files

i mëparshëm

tjetër

Nëse vendosni se BigMIND Home është një mundësi e mirë, mund të zgjidhni midis tre planeve premium. Të gjithë kërkojnë që ju të paguani për një vit më parë. Plani Personal do t’ju kthejë 35.88 dollarë në vit, i cili zvogëlohet në 2.99 $ në muaj, për 100 GB hapësirë ​​rezervë për një përdorues, tre kompjuterë dhe tre pajisje mobile.

Plani Familjar është 6.99 dollarë në muaj dhe rrit hapësirën rezervë në 500 GB për tre përdorues, nëntë kompjuterë dhe gjashtë pajisje mobile. Mund të rezervojë disqe të pakufizuar të jashtëm. Shtë një marrëveshje solide, por mund të jetë më e lirë.

Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë, mund të regjistroheni në planin Family Plus, i cili ju rrjetëzon 1TB. Përsëri, ka marrëveshje më të lira për atë sasi të hapësirës. Plani mbështet deri në pesë përdorues, dhe ata mund të rezervojnë 15 kompjuterë dhe disqe të pakufizuar të jashtëm dhe pajisje të lëvizshme.

Ajo që shpengon çmimet e mëdha të BigMIND Home është karakteristikat e tij multimediale. Nëse keni shumë foto, nuk do të keni problem të gjeni një specifik, sepse BigMIND Home ekstradon metadatat e tyre, gjë që ju lejon të ngushtoni rezultatet e kërkimit nga shtrirja, ngjyra dominuese, dimensionet, data e marrë, etiketat, madhësia e skedarit dhe më shumë.

Plus, Karakteristikat e mundësuar nga AI të BigMIND Home skanojnë fotot tuaja dhe ju lejojnë t’i kërkoni ato për tekst, fytyra ose gjëra. Kur gjen njerëz ose gjëra, ju lejon të bashkangjitni një emër atyre. Mund të bëni të njëjtën gjë në celular.

Ju gjithashtu mund të gjeneroni një përshkrim të imazhit duke përdorur UA-në e BigMIND Home. Kjo do t’ju lejojë të kërkoni imazhet tuaja bazuar në përshkrimin. Nuk është gjithmonë i saktë, por funksionon mjaft mirë për objekte të thjeshta.

BigMIND Home mund të lidhet me Google Drive, Dropbox, Microsoft OneDrive, Instagram, Facebook dhe Box, në mënyrë që të mund të kopjoni fotot tuaja në to.

Mund të shikoni fotot tuaja në internet dhe t’i ndani me të tjerët. Falë të gjitha këtyre karakteristikave, BigMIND Home krahasohet mirë me shërbimet në ruajtjen më të mirë në cloud për listën e fotografive dhe videove.

Arsyet e tjera që na pëlqen BigMIND Home

Klienti i desktopit i BigMIND Home është i lehtë për t’u përdorur, dhe ju lejon të zgjidhni të gjitha fotot tuaja për kopje rezervë me një klik të vetëm.

Klienti në internet është i qartë dhe intuitiv. Ajo tregon pajisjet tuaja të lidhura, media të ngarkuar së fundmi, një tabelë me byrek që përshkruan llojet e të dhënave tuaja dhe më shumë.

Seksioni i shpejtësisë në rishikimin tonë të BigMIND Home tregon se shërbimi është më i shpejtë se mesatarja në ngarkimin fillestar. Nëse kjo nuk është e mjaftueshme, mund të aktivizoni një kopje rezervë me shumë fije. Plus, ngarkimet e mëvonshme do të përfitojnë nga algoritmi i kopjimit të skedarëve të tij në nivelin bllok.

Mendimet përfundimtare

IDrive është zgjedhja jonë kryesore sepse është e lirë dhe siguron shumë hapësirë ​​për ruajtje. Mund të sinkronizojë dhe shkëmbejë fotografi, t’i shikojë ato me veçorinë “kohëzgjatja”, t’i rezervojë ato sa më shpejt që t’i tërheqësh ato në pajisje të pakufizuara celulare.

Thënë kjo, nuk ka Backblaze është një zgjedhje më e mirë.

Nëse keni nevojë për një menaxher të dedikuar fotografish dhe opsione të tjera që lidhen me fotografinë, mund të përdorni Jottacloud, i cili ju jep hapësirë ​​rezervë të pakufizuar për disa dollarë më shumë sesa Backblaze.

Ne kemi theksuar vlera më shumë sesa tiparet e fotografive sepse jo të gjithëve do t’u duhet qasje në to. Thënë kjo, nëse keni nevojë për to, duhet të merrni parasysh përdorimin e kopjes rezervë të Zoolz Home Cloud ose BigMIND Home.

Ata vijnë nga e njëjta kompani, por Zoolz Home Cloud Backup ju jep më shumë hapësirë ​​për më pak. Nëse keni nevojë për karakteristika të mundësuar nga AI dhe shumë mundësi të filtrimit të fotografive, BigMIND Home është zgjidhja më e mirë. Mund të gjeni më shumë rreth rezervave të cloud dhe veçorive të lidhura me bibliotekën tonë online rezervë.

Whatfarë mendoni për listën tonë? A përdorni një shërbim që nuk është në listë për fotot tuaja? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map