Mjetet më të mira të ruajtjes në cloud të DIY: Ruajtja personale e reve në internet për vitin 2020

Nëse mendimi për ndërtimin e hapësirës ruajtëse të cloud nuk ju tremb, ju jeni në vendin e duhur. Ndërtimi i zgjidhjes tuaj do t’ju japë më shumë kontroll mbi cloud tuaj dhe ju do ta mbroni më mirë intimitetin tuaj. Në këtë përmbledhje, ne do të diskutojmë zgjedhjet tona për mjetet më të mira të ruajtjes së cloud në DIY.


Për të mos u ngatërruar me pajisjet e ruajtjes së cloud, këto janë mjete softuerësh për t’ju ndihmuar të vendosni ruajtjen tuaj personale të re.

Do të duhet të administroni pajisjen duke blerë pajisje ose duke investuar në një host virtual. Nëse nuk jeni aq entuziastë për mjetet e ruajtjes së cloud në DIY pasi të keni lexuar këtë, shikoni udhëzuesin tonë më të mirë për ruajtjen e cloud për një zgjidhje më të thjeshtë.

Farë është ruajtja personale në re?

Ruajtja e cloud cloud zakonisht është një softuer i serverit klient, me burim të hapur ose me pagesë, që ju ndihmon të vendosni dhe mirëmbani renë tuaj. Ju mund ta vendosni atë në një server fizik që e mbani të përdorni një shërbim të pritjes së cloud, siç është DigitalOcean. Sshtë kompania e tretë më e madhe në botë e pritjes së cloud, pas Alibaba e vendit të dytë dhe udhëheqësit Amazon (lexoni përmbledhjen tonë të Amazon S3).

Mund të vendosni disa zgjidhje të ruajtjes së cloud në DIY në pajisjet e ruajtjes së bashkangjitur me rrjetin ose të përdorni opsionet e ofruara nga ofruesit tanë më të mirë të mbajtjes në internet.

Vendosja mund të jetë e vështirë, por ne kemi zgjedhur aplikacione që e bëjnë procesin e lehtë, edhe nëse jeni një përdorues kryesor. Ai përfshin instalimin e programeve të serverit dhe shkarkimin e programeve të klientit për kompjuterët tuaj dhe aplikacionet celularë për smartphone tuaj.

Softueri i klientit funksionon në mënyrë të ngjashme me Google Drive ose pCloud. Kjo do të thotë se do të krijojë një dosje sinkronizimi në hard diskun tuaj. Dosjet ose skedarët që hidhni në atë dosje do të sinkronizohen në hapësirën tuaj të ruajtjes së cloud, pastaj me pajisjet e tjera me klientë të instaluar.

Shumë mjete të ruajtjes së reve në DIY kanë ndërfaqe në internet, kështu që ju mund të qaseni në përmbajtjen tuaj duke përdorur një shfletues. Kjo ju kursen juve për instalimin e programeve të klientit në kompjuterët që nuk janë tuajat. Shtë më e lehtë të ndash skedarët duke përdorur softuer të bazuar në shfletues dhe aplikacione celulare.

Tani që kemi kapërcyer ato që janë mjetet DIY për ruajtjen e cloud, le të hedhim një sy në opsionet kryesore të mundshme.

1. Klubi tjetër

Nextcloud u nda nga hyrja e dytë në këtë artikull, vetCloud, në vitin 2016. Frank Karlitschek, themeluesi i ownCloud, dhe një ekip inxhinierësh vendosën të bëjnë një “pirun”, në thelb një kopje të depove të kodit që shkon në një drejtim tjetër.

nextcloud-home

Karlitschek hasi në “përvoja dhe vendime të vështira” që e motivuan atë të linte kompaninë. Arsyet e ndarjes rrotullohen rreth parave dhe duke arritur një ekuilibër të mirë midis interesave të komunitetit dhe kompanisë. Vendimi bëri një ndikim dhe Nextcloud merr më shumë gumëzhitje sot. TU Berlin u zhvendos në Nextcloud dhe përgjysmoi kohën e ngarkesës së të dhënave.

Edicioni i ndërmarrjes Nextcloud mund të strehojë diku nga 50 përdorues në 10 milion. Përdoruesit e biznesit në shtëpi dhe të vegjël mund të përdorin Standardin Nextcloud ose botimet me burim të hapur, megjithëse. Kjo e fundit nuk kushton asnjë monedhë.

Për t’u pajtuar me planin Themelor, i cili mbështet deri në 50 përdorues, do të duhet të dilni 2,180 dollarë në vit. Për më shumë përdorues, mund të regjistroheni në planin Standard për 3,902 dollarë në vit. Të dy ofrojnë një zbritje nëse paguani për më shumë përdorues. Plani i fundit, Premium, mund të strehojë 50 ose më shumë përdorues dhe ofron veçori të përparuara për 5,623 dollarë në vit.

nextcloud-desktop

Për të përdorur Nextcloud, duhet të vendosni një server Nextcloud duke e shkarkuar atë për një server dhe duke e instaluar atë. Tjetra, duhet të shkarkoni klientin e desktopit Nextcloud i cili do të bashkëveprojë me serverin. Ai funksionon në Windows, macOS dhe Linux dhe aplikacionet e tij smartphone funksionojnë në iOS dhe Android. Ju gjithashtu mund të hyni në skedarët tuaj nga çdo shfletues i pajtueshëm.

nëse nuk doni të vendosni në punë mund të blini pajisje të konfiguruara të paracaktuara, të tilla si Nextcloud Box, Spreedbox ose Syncloud.

Si shërbimet e pronës cloud, Nextcloud ju lejon të ndani skedarë me të tjerët. Ai ka të gjitha tiparet standarde, duke përfshirë ndarjen përmes përdoruesit, postës elektronike, lidhjes ose mediave sociale, mbrojtjes së fjalëkalimit dhe datave të skadimit. Ju mund të shihni atë që keni ndarë me të tjerët ose ato që kanë ndarë të tjerët me ju. Përdoruesit pa llogari mund të ndryshojnë gjithashtu një dokument.

Një veçori tjetër interesante është “rënia e sigurt”, e cila lejon të tjerët të ngarkojnë skedarë në serverin tuaj. Programi Nextcloud gjithashtu ju lejon të rivendosni versionet e mëparshme të skedarëve dhe lejon komentet e skedarëve. Kërkimi me tekst të plotë është gjithashtu në dispozicion.

Konkurrentët e Klubit të ardhshëm kanë karakteristika të ngjashme, por shtesat e tij e ndihmojnë atë të dallohet. Ka 162 aplikacione në dyqanin e aplikacioneve Nextcloud. Për shembull, mund të përmirësoni fluksin e punës duke përdorur Collabora Online, një rival me burim të hapur për suitat e zyrës së Google. Aplikacionet multimedia përfshijnë lojtarët audio dhe video, së bashku me Talk, i cili ju lejon të vendosni konferenca video.

Siguria e klubit tjetër

Siguria nuk mungon as. Nextcloud mbështet LDAP, Active Directory dhe Single Sign-On. Autentifikimi me dy faktorë do të ndihmojë në mbrojtjen e letrave kredenciale. Implementimi përdor shenjat e harduerit Universal 2nd Factor dhe një fjalëkalim One Time të bazuar në kohë. Mbështetja e faktorit të dytë përfshin NFC dhe Gateway, Signal, Telegram ose SMS.

Nextcloud përdor protokollin SSL / TLS për të mbrojtur skedarët tuaj gjatë transferimit. Plus, ajo mund të kriptojë të dhënat tuaja në pushim duke përdorur enkriptimin AES 256-bit me menaxhimin e tasteve të bazuara në server ose me porosi.

Ekziston gjithashtu një mundësi për të mundësuar enkriptimin nga fundi në fund për dosjet specifike, ndërsa serveri ndihmon në shpërndarjen dhe menaxhimin e çelësave duke përdorur një model me njohuri zero. Nëse nuk jeni të sigurt në zbatimin e Nextcloud, lexoni artikullin më të mirë të shërbimeve me njohuri zero për të mësuar në lidhje me shërbimet tradicionale të ruajtjes së cloud, të cilat ofrojnë kriptim privat.

Nuk është e gjitha e tronditur, sepse Nextcloud angazhoi kompani të kontrollit të sigurisë së palëve të treta për të bërë skanime sigurie në serverat e përdoruesve të saj. Një përfaqësues hedh më shumë dritë mbi çështjen e riblerjes. Sipas tyre, skanimi i palëve të treta është një nga strategjitë e përdorura për të mbrojtur përdoruesit, por shumë e konsiderojnë atë biznes me hije.

Kompania tani ka një skaner të vetin e sigurisë, i cili kontrollon se sa i azhurnuar është serveri juaj dhe ju njofton nëse keni nevojë të merrni masa. Nextcloud është i përkushtuar të gjejë gabime, kështu që mban një faqe HackerOne që fton njerëzit të paraqesin raporte rreth gabimeve dhe hacks që gjejnë. Shkeljet më të rënda të serverave të Nextcloud mund të japin deri në 5000 dollarë.

Nextcloud është në përputhje me HIPAA dhe Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave, gjithashtu. Mund të mësoni më shumë rreth GDPR në përshkrimin tonë të tij.

Ne kemi vendosur Nextcloud në krye falë bibliotekës së saj të gjerë të aplikacioneve të palëve të treta dhe sigurisë së fortë.

2. vetvetja

Konkurrenti më i afërt me Nextcloud është paraardhësi i tij, vetëCloud. Duke marrë parasysh se ata ndajnë shumë kod, nuk është çudi që zbatimi i tyre është i ngjashëm. vetëCloud është gjithashtu me burim të hapur dhe mbështetet nga një komunitet i fortë. Ajo gjithashtu ka një botim të ndërmarrjes që është i njohur për bizneset. Megjithatë, ka ndryshime, të cilat ne do të prekim më poshtë.

owncloud-ndërmarrje

Ashtu si me Nextcloud, duhet të shkarkoni dhe instaloni së pari softuerin e serverit tënd të Cloud. Ju mund ta bëni atë në serverin tuaj të shtëpisë ose ta merrni me qira një. ownCloud gjithashtu ka disa ofrues publik nga të cilët mund të zgjidhni.

Klientët e desktopit janë në dispozicion për Windows, macOS dhe Linux. Klientët celularë janë në dispozicion për Android dhe iOS. Ashtu siç bëjnë për shumë zgjidhje për ruajtjen e cloud, aplikacionet e smartphone ofrojnë një përvojë të thjeshtë dhe miqësore të përdoruesit, së bashku me veçori të dobishme, siç është ngarkimi automatik i fotografive. ownCloud ju lejon të hyni në skedarët tuaj përmes një ndërfaqe të shfletuesit.

Ashtu si zgjedhja jonë kryesore, vetëCloud fiton para me planet e saj të abonimit premium. Ata janë më të çmuar se sa Nextcloud, që kushtojnë 3600 dollarë për një pajtim Standard. Ndërmarrja fillon me 9,000 dollarë dhe përfshin aplikacione të markave inteligjente, aplikacione ndërmarrjeje dhe kohë reagimi më të shpejtë të mbështetjes.

Abonimi Custom shton mbështetje për më shumë përdorues dhe ul kohën e reagimit të mbështetjes më tej, por kërkon që ju të kontaktoni vetëCloud për një kuotë.

ownCloud ka shumë karakteristika, duke përfshirë sinkronizimin e skedarëve, shkëmbimin, redaktimin bashkëpunues dhe kërkimin me tekst të plotë.

Ju mund të ndani skedarë dhe dosje pa u shqetësuar sepse vetëCloud merr një qasje të sigurt për ndarjen e skedarëve që përfshin lidhje të mbrojtura me fjalëkalim, skadim automatik të lidhjes dhe njoftime për ndarjen e celularit. Komentimi i skedarëve, etiketat e skedarëve, redaktimet e skedarëve dhe aftësitë e konferencave video ndihmojnë bashkëpunimin mbështetës.

Ngjashëm me Nextcloud, tipari Files Drop lejon përdoruesit anonimë të tërheqin një skedar dhe ta ngarkojnë atë drejtpërdrejt në yourCloud.

Ka më shumë se 70 aplikacione në bibliotekën e aplikacioneve tëCloud. Ato përfshijnë ato të njohura, të tilla si Collabora Online, OnlyOffice Connector, Aplikacioni i rrjedhës së punës, PDF Viewer, Kalendari, Kontaktet dhe më shumë.

Në frontin e sigurisë, vetëCloud nuk mbetet. Ka mbrojtje nga ransomware, encryption fund-në-fund dhe një politikë fjalëkalimi që lejon administratorët të përcaktojnë kërkesat e fjalëkalimit.

ownCloud ka kriptim nga fundi në fund, kështu që përdoruesit mund të krijojnë dosje për shkëmbimin e të dhënave të brendshme ose të jashtme të koduara nga ana e klientit. As administratori i vetëCloud dhe as palët e treta nuk do të jenë në gjendje të lexojnë përmbajtjen e dosjes, vetëm krijuesi mund të.

Plus, menaxhimi individual ose kyç qendror është i disponueshëm, së bashku me një kërkesë të Shërbimit Key që mundëson menaxhimin profesional të çelësave me mundësinë e përdorimit të shenjave USB, HSM ose kartave të mençur dhe pajisjeve të tjera për të deshifruar të dhënat.

vetëCloud Delta Sync

Një tjetër veçori interesante në vepra është delta sync që zvogëlon kohën kur transferoni skedarë që janë ngarkuar tashmë. Ai e bën këtë vetëm duke transferuar pjesën e ndryshuar të skedarit. Njoftimi erdhi me një lajm për një funksion të quajtur “Virtual File System”. Ai lejon përdoruesit të sinkronizojnë drejtpërdrejt skedarët dhe dosjet në shfletuesin e tyre të skedarëve.

ownCloud skanon skedarët tuaj të ngarkuar duke përdorur ClamAV për të parandaluar shpërndarjen e automatizuar të skedarëve të infektuar. Mund të zbulojë viruse, malware, trojanë dhe kërcënime të tjera. Opsionet e vogla të personalizimit ju lejojnë të zgjeroni mbrojtjen tuaj antivirus me skanues të viruseve të jashtëm të cilët mund të skanojnë skedarë në serverin tuaj të zgjedhur.

Për të hyrë në serverat tuaj, mund të përdorni Active Directory, LDAP ose OpenLDAP. Atributet e tjera të përdoruesit, të tilla si kuotën e tyre, email, avatar, mund të integrohen në vetëCloud nga një direktori e jashtme, gjithashtu.

Ju mund të mbroni më tej kredencialet e përdoruesve duke përdorur vërtetimin e dy faktorëve. Ju mund të përdorni një fjalëkalim standard me bazë në kohë ose të zgjeroni funksionin për të mbështetur pajisje shtesë të vërtetimit përmes aplikacionit privacyIDEAAlCloud. vetëCloud ka një faqe në HackerOne, por nuk po bën parashtresa.

Nëse merreni me informacione për pacientin, mund të siguroheni që vetëLajmi juaj nuk do t’ju ​​ndalojë të bëni punën tuaj sepse është në përputhje me HIPAA. Nëse vlerësoni intimitetin tuaj, do t’ju lehtësohet të dini se vetë Cloud i përmbahet GDPR.

Megjithëse vetëCloud është një shërbim i fortë, ne e kemi vendosur atë pas Nextcloud sepse ka më pak shtesa, nuk kujdeset aq mirë për sigurinë dhe ka plane premium më të shtrenjta.

3. Ushqim deti

Si dy zgjidhjet e mëparshme, Seafile është një zgjidhje për burim të hapur për ruajtjen e cloud që ka një botim falas të Komunitetit dhe një ndërmarrje që karburanton fitimet e saj. Si një zgjidhje biznesi, ajo mund të shkojë tek këmbët me majë me ndonjë prej skedarëve tanë më të mirë të sinkronizimit dhe ofruesve të shkëmbimit, megjithëse me shumë më tepër ndërhyrje.

seafile-home

Ushqim deti ju lejon të organizoni skedarët tuaj në biblioteka të ndara, të cilat mund t’i sinkronizoni dhe t’i ndani në baza individuale. Megjithëse siguron një personalizim të bollshëm, në fillim mund të jetë konfuz.

Klientët për sinkronizimin e desktopit janë në dispozicion për Windows, macOS dhe Linux, ndërsa aplikacionet e smartphone funksionojnë në Android dhe iOS. Para se të filloni të përdorni Seafile, duhet të shkarkoni dhe instaloni edicionin e serverit në serverin tuaj.

Ushqim deti ka shumë karakteristika, por rezervon më shumë prej tyre sesa zgjidhje të tjera për botimin e ndërmarrjes së tij të paguar. Edicioni i ndërmarrjes është më i lirë në krahasim me Nextcloud dhe ownCloud, megjithëse. Në fakt, është falas nëse keni tre ose më pak përdorues. Për nëntë përdorues, duhet të paguani 100 dollarë për përdorues. Nga 10 deri në 249 përdorues, kushton 44 dollarë për përdorues.

Mimi bëhet më i ulët pasi numri i përdoruesve rritet derisa të arrini 1000 përdorues, pas së cilës, ju duhet të kontaktoni Seafile për të marrë një vlerësim. Nëse i përkisni një institucioni arsimor merrni një zbritje për çdo përdorues në vit.

Seafile gjithashtu përmban sinkronizues selektiv, kështu që mund të fikni sinkronizimin për dosjet specifike. Nëse nuk preferoni të përdorni një klient sinkronizues, Seafile ju ofron hartografinë me makinë virtuale përmes klientit të saj. Kjo ju lejon të përdorni skedarë jashtë linje gjithashtu. Ekziston gjithashtu një qasje e bazuar në shfletuesin nëse qaseni nga një makinë pa një klient të sinkronizimit. Mbështetja WebDAV është gjithashtu në dispozicion.

Sinkronizimi i detit

Kur sinkronizoni skedarët, Seafile i shkurton ato në copëza të vogla gjë që i lejon asaj të kryejë sinkronizime të shpejta, veçanërisht kur merret me shumë skedarë të vegjël. Kjo e bën hyrjen skedarët në server më të komplikuar, megjithëse.

Ju mund të ndani biblioteka dhe dosje për përdoruesit ose grupet, me leje vetëm për lexim ose lexim-shkrim. Përdoruesit e jashtëm mund të hyjnë në skedarë përmes lidhjeve të ndarjes. Ju mund të përmirësoni mbrojtjen e tyre duke vendosur fjalëkalime dhe datat e skadencës.

Seafile gjithashtu ka versionim, në mënyrë që përdoruesit të rivendosin me lehtësi një skedar ose dosje në një version të mëparshëm. Kyçja e skedarëve është gjithashtu në dispozicion, për të parandaluar redaktimin e njëkohshëm të skedarëve dhe gjenerimin e konflikteve. Përdoruesit mund të bllokojnë skedarët duke përdorur ndërfaqen në internet ose klientët e desktopit. Karakteristikat shtesë të shënimit përfshijnë kërkimin me tekst të plotë dhe deduplication të të dhënave.

Seafile integrohet me serverin Microsoft Office Online dhe serverin Collabora Online, kështu që ju mund të redaktoni skedarët në internet. Ekzistojnë gjithashtu paramendime të integruara për video, audio, .pdf, imazhe dhe skedarë teksti. Thënë kështu, Seafile nuk ka opsionet e bibliotekës së aplikacioneve që kanë Nextcloud dhe ownCloud.

Ushqim deti përdor autentifikimin me dy faktorë për të siguruar letrat kredenciale, krijon fotografi për mbrojtje nga ransomware dhe skanon për viruse. Mund të kryejë gjithashtu fshirje të largëta dhe shkrime të auditimit.

Kriptimi nga fundi në fund është i disponueshëm, por ju duhet të vini re se nuk kodon metadata. Nënkuptohet se do të ndodhë në të ardhmen, megjithëse.

Kriptimi nga ana e klientit nuk punon me shfletuesin në internet ose veçorinë e eksploruesit të skedarëve të klientit të desktopit.

Nëse shqetësimi juaj kryesor është sinkronizimi i shpejtë i skedarëve pa pasur nevojë të paguani shumë për botimin e ndërmarrjes, Ushqim deti është një mundësi e shkëlqyeshme. Thënë kështu, botimet në bashkësi të zgjidhjeve të tjera nuk janë aq të kufizuara dhe siguria e tyre është më e fortë.

4. Pydio

Pydio quhej AjaxPlorer, dhe u krijua në vitin 2007 nga Charles du Jeu. Ashtu si zgjidhjet e mëparshme, është një aplikacion me burim të hapur për sinkronizimin dhe ruajtjen e skedarëve në serverin tuaj.

pydio-web

Pydio ofron një mundësi për t’u vendosur në serverat publik të cloud, të tilla si Scaleway, Amazon AWS dhe Microsoft Azure. Nëse jeni të interesuar për infrastrukturën në re të Microsoft-it, lexoni rishikimin tonë të Microsoft Azure.

Lëshimi më i fundit i Pydio quhet Pydio Cells dhe krenohet me rritjen e bashkëpunimit dhe opsioneve të ndarjes. Ju lehtë mund t’i ndani skedarët tuaj me të tjerët duke i vendosur ato në qelizën tuaj.

pydio-Share

Një qelizë funksionon si një dosje e përbashkët në të cilën mund të shtoni më shumë përdorues ndërsa u jepni leje specifike, të tilla si leximi dhe shkrimi. Ju mund ta krahasoni atë me zgjidhjet e cloud publik në ruajtjen tonë më të mirë të cloud për ndarjen e artikullit.

Cells Home edition punon në Linux dhe macOS. Për Windows, do të duhet të përdorni një imazh docker. Edicioni Enterprise pasqyron që ndërsa zgjeron listën e versioneve me një paketë OVF për makina virtuale dhe një version më të vjetër të Pydio të quajtur Pydio Enterprise 8. Për të hyrë në skedarët tuaj në lëvizje, mund të përdorni aplikacionet Android ose iOS.

Aplikacionet e smartphone gjithashtu ju lejojnë të bëni fotografi dhe t’i ngarkoni ato, të vendosni skedarë në cache dhe të sinkronizoni skedarët në vend për t’iu qasur atyre jashtë linje.

Versioni me burim të hapur është nën licencën AGPL v3 dhe nuk ofron mbështetje. Karakteristikat e tij janë të kufizuara në ndarjen themelore dhe vërtetimin. Edicioni i Ndërmarrjes ka veçori të përparuara të ndarjes dhe administrimit, së bashku me sigurinë e administratës dhe politikat e sigurisë bazuar në role.

Ndërmarrja Pydio

Ju duhet të kontaktoni Pydio për të marrë një vlerësim për botimin Enterprise, por ju keni një provë falas 30-ditore që ju lejon të provoni shërbimin.

Pydio ju lejon të mbroni skedarët tuaj të përbashkët me fjalëkalime, datat e skadimit të lidhjeve dhe limitet e shkarkimit. Mund të komentoni skedarët dhe të merrni paralajmërime kur ndodh diçka e re. Nëse e shihni që lënia e komenteve dhe dërgimi i postës elektronike është i ngadaltë, mund të përdorni komunikimin e drejtpërdrejtë të bisedës. Dhomat e bisedave për më shumë njerëz janë gjithashtu në dispozicion.

Ju mund t’i ftoni përdoruesit të bisedojnë ose të krijojnë dhoma rreth skedarëve specifikë. Nëse ju ose një nga shokët tuaj të skuadrës gaboni, versionimi do t’ju ndihmojë të rivendosni një version të mëparshëm të një skedari.

Kur keni të bëni me përdoruesit, ju mund të kontrolloni lejet e tyre me shumë ndryshore, kështu që ata mund të shohin, ndajnë dhe modifikojnë vetëm atë që ju lejoni. Ju mund të bashkëpunoni me shokët tuaj të ekipit në dokumente duke përdorur Collabora Online. Pydio gjithashtu ju lejon të shikoni paraprakisht dhe të redaktoni skedarët e figurave, si dhe të luani skedarë audio dhe video duke përdorur lojtarë të integruar.

Abonentët e ndërmarrjeve mund të rregullojnë ndërfaqen Pydio duke shtuar logon e tyre, duke ndryshuar ngjyrat, duke shtuar butona të rinj dhe më shumë.

Pydio përdor AES 256-bit për të kriptuar skedarët në pushim dhe SSL për t’i mbrojtur ato gjatë transferimit. Nëse diçka shkon keq, është e lehtë për të analizuar dhe regjistrat e auditimit. Për t’i ndihmuar përdoruesit të regjistroheni, mund të përdorni LDAP. Pydio gjithashtu përputhet me GDPR.

5. Resilio

Resilio nuk funksionon në të njëjtën mënyrë si zgjidhjet e mëparshme. Në vend të kësaj, ajo vetëm sinkronizon përmbajtjen tuaj nëpër pajisje dhe nuk e ruan atë në një server. Ky nuk është as një opsion. Alsoshtë gjithashtu jo falas.

resilio-home

Klienti i tij i desktopit punon në Windows, macOS dhe Linux, ndërsa aplikacionet celularë punojnë në Android ose iOS. Mund të instalohet edhe në pajisjet NAS (lexoni udhëzuesin tonë për kopjen më të mirë në internet për NAS).

Sinkronizimi selektiv është një opsion. Ju mund ta përdorni atë për të zgjedhur përmbajtjen që qëndron në pajisjen tuaj NAS dhe përmbajtjen që është gjithashtu e ruajtur në kompjuterin tuaj. Ashtu si Dropbox, Resilio përdor mbajtësit e sinkronizimit selektiv, i cili ju lejon të shihni skedarë në kompjuterin tuaj pa qenë e nevojshme t’i ruani ato atje. Për të parë sesi e bën Dropbox, lexoni rishikimin tonë të Dropbox.

resilio-planet

Sync Home është plani i Resilio për përdorim personal. Kërkon që ju të paguani një tarifë një herë 59,99 $. Ajo ka karakteristikat standarde, duke përfshirë sinkronizimin nëpër pajisje, lejet, sinkronizimin selektiv dhe kontrollet për përdorimin e brezit.

Family Sync mund të strehojë deri në pesë anëtarë dhe ka të gjitha tiparet në planin Sync Home. Tarifa e tij një herë është 99,99 dollarë. Plani i Biznesit fillon me 29 dollarë në muaj dhe përfshin mbështetje me shumë përdorues dhe premium.

Resilio pretendon të jetë në gjendje të sinkronizojë skedarët më shpejt sesa shërbimet tradicionale të cloud, sepse nuk është e nevojshme të gjurmojë përmbajtjen përmes një serveri të largët. Përkundrazi, ajo përdor një qasje nga kolegët në moshë.

Ju gjithashtu mund të ndani skedarë ose dosje duke përdorur Resilio. Dosjet mund të kenë leje, gjë që ju lejon të caktoni pronësinë tek një përdorues tjetër, të revokoni qasjen ose të ndryshoni të drejtat e leximit dhe shkrimit. AES 128-bit mbron skedarët dhe dosjet tuaja gjatë pushimit.

Resilio gjithashtu mund t’ju ndihmojë të kopjoni automatikisht skedarët tuaj në një pajisje tjetër. Për shembull, mund ta vendosni në fotografi rezervë në laptopin ose pajisjen NAS.

Megjithëse Resilio nuk mund të veprojë si një zëvendësim i duhur për shërbimet tradicionale të ruajtjes së cloud, është një mjet interesant që mund t’ju ndihmojë të sinkronizoni skedarët gjatë përdorimit të lidhjes nga kolegët me kolegë.

Mendimet përfundimtare

Mjetet DIY për ruajtjen e cloud nuk janë të lehta për t’u përballuar sepse, ndryshe nga shërbimet tradicionale të ruajtjes së reve, ato mund të kërkojnë shumë punë në varësi të konfigurimit tuaj. Kjo nuk është pa meritat e saj, sidoqoftë. Duke bërë punën vetë dhe duke pritur serverin tuaj personal, ju jeni duke kontrolluar privatësinë tuaj dhe mund të shkulni gjithçka për dëshirën tuaj.

Nextcloud është qeni kryesor për shkak të bibliotekës së tij të gjerë dhe sigurisë së fortë. Prijësi i tij, vetëCloud, nuk është shumë larg, por nuk ka aq shumë aplikacione në bibliotekën e saj dhe nuk është aq i sigurt. Ai premton të shtojë mbështetje për sinkronimin e nivelit të bllokut, megjithatë, kështu që ka edhe atë që e kërkon atë.

Ushqim deti është alternativa më e mirë për ata që kanë nevojë për sinkronizim të shpejtë dhe një botim të ndërmarrjes së lirë. Pydio do të jetë i shkëlqyeshëm për ata që kanë nevojë për aftësi të forta të ndarjes dhe një ndërfaqe intuitive dhe tërheqëse.

Për ata që dëshirojnë të anashkalojnë serverat dhe të përdorin një qasje nga një koleg i përqëndruar në pajisjet NAS, Resilio është një opsion i mirë, por nuk mund të krahasohet me të tjerët sa i përket zëvendësimit të shërbimeve tradicionale të ruajtjes së cloud..

Whatfarë mendoni për mjetet e ruajtjes DIY? A janë shumë komplekse apo ia vlen përpjekja? A përdorni një shërbim tjetër që na ka munguar? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map