Magazinimi më i mirë në re për Linux 2020: Kënaqësi i Penguin

Linux mund të jetë vetëm në 2.6 përqind të kompjuterëve në të gjithë botën, por pinguini është i njohur për përdoruesit e energjisë. Ata përdorues e kanë të vështirë kur vendosin për një shërbim ruajtjeje në re, megjithëse. Jo sepse ka shumë për të zgjedhur, por sepse shumë shërbime nuk e mbështesin Linux-in. Kjo është arsyeja pse ne vendosëm të zgjedhim ruajtjen më të mirë të cloud për Linux nga ato që bëjnë.


Ndërsa Linux mund të rrëzohet më rrallë se disa sisteme operative, hard drive juaj ende mund të funksionojë dhe të bëjë që ju të humbni skedarët tuaj. Përmbytjet, zjarret dhe aktet e tjera të natyrës mund të dëmtojnë pajisjen tuaj, gjithashtu. Disqet e gjendjes së ngurtë nuk janë plotësisht të besueshme, sepse ato përjetojnë më shumë gabime të të dhënave, edhe nëse ato kanë një shkallë dështimi më të vogël se 1 përqind.

Kalimi i skedarëve tuaj në cloud nuk do t’i bëjë ata të jenë imun ndaj gabimeve, por shërbimet e ruajtjes së cloud krijojnë qendrat e tyre të të dhënave për t’u mbrojtur prej tyre. Ata përdorin shumë servera në vende të ndara për të mbajtur skedarët tuaj gjë që i bën të dhënat tuaja të tepërta. ’Shtë e ngjashme me mënyrën se si funksionon RAID. Qendrat e të dhënave gjithashtu mbrojnë nga ndërhyrësit, katastrofat natyrore dhe punonjësit mashtrues.

Nëse jeni shitur në vlerën e ruajtjes së cloud, ne mund të kalojmë në listë, por para se ta bëjmë, le të flasim për kriteret që kemi përdorur për ta bërë atë.

Magazinimi më i mirë në re për Linux 2020

Farë e bën më të mirën për ruajtjen në re për Linux

Mbështetja Linux është kriteri ynë kryesor. Të gjitha shërbimet në këtë listë mbështesin Linux, por ne gjithashtu do të shohim se sa i mirë është përvoja e tyre e përdoruesit. Megjithëse shumica e përdoruesve të Linux janë të dashur për të punuar me ndërfaqen e linjës së komandës, duke pasur një klient grafik të lehtë për t’u përdorur nuk do të dëmtojë. Plus, klientët duhet të punojnë në ueb dhe celular.

Pastaj, ne do të shikojmë planet e pajtimeve. Shtë më së miri nëse ata japin shumë hapësirë ​​për të lira. Sa më shumë plane ka një shërbim ka më të mirë sepse kjo e bën më të lehtë gjetjen e një ndeshje të përshtatshme për konfigurimin tuaj. Nëse nevojat tuaja janë të larta, lexoni udhëzuesin më të mirë të pakufizuar të furnizuesve në internet.

Skedarët tuaj duhet të përfitojnë nga një siguri e fortë ndërsa ato janë në re. Sa e fortë është do të varet nga niveli i kriptimit të skedarëve, cilat protokolle mbrojnë skedarët tuaj në tranzit, sa të sigurta janë qendrat e të dhënave dhe më shumë. Shtë më së miri të keni encryption me njohuri zero sepse siguron privatësinë e skedarëve tuaj. Autentifikimi me dy faktorë do të ndihmojë nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj.

Në fund të fundit, shpejtësia e transferimit, e cila përcakton se sa shpejt mund të transferoni skedarët tuaj në cloud, është gjithashtu e rëndësishme. Sa më shpejtë që bëhet, aq më mirë sepse askush nuk e pëlqen të presë që ngarkimi i tyre të përfundojë. Shpejtësia e transferimit tuaj do të varet nga sa afër jeni me një server dhe ofruesin e shërbimit tuaj të internetit.

Tani që kemi përcaktuar kriteret tona, le të fillojmë me zgjedhjen tonë të lartë pCloud, e cila është një preferuar për një kohë të gjatë në udhëzuesin më të mirë për ruajtjen e cloud. Nëse do t’ju pëlqente një listë e shpejtë e shërbimeve, referojuni vlerësimeve më të mira për ruajtjen e cloud.

1. Magazinimi më i mirë i Cloud për Linux: pCloud

PCloud me qendër në Zvicër u lançua në vitin 2013. Përveç që ishte zgjedhja më e mirë në këtë listë, renditet pranë majës së krahasimit më të mirë për ruajtjen e cloud. Plus, klienti i tij i desktopit punon në Linux.

Shtë e këndshme dhe e lehtë për t’u përdorur. Mund ta përdorni atë përmes ikonës së sistemit të trayit. Ndërfaqja është e shurdhër, por e qartë dhe intuitive. Ju gjithashtu mund të përdorni diskun pCloud në menaxherin e skedarëve të sistemit tuaj për të hyrë në skedarët tuaj. 

Për dallim nga rruga e dosjes sinkronizuese, një njësi rrjeti ju lejon të përdorni skedarët tuaj pa i shkarkuar ato së pari, gjë që kursen hapësirë ​​në hard diskun tuaj. Dobësi është se skedarët tuaj nuk janë të disponueshëm kur nuk jeni në linjë.

Skedarët e ndërfaqes në internet të pCloud

Dosje sinkronizimi pCloud

Link Link File pCloud

Shkarkime Lidhje pCloud

klienti pCloud Drive

i mëparshëm

tjetër

Nëse jeni në një kompjuter të ndryshëm dhe doni të përdorni skedarët tuaj, mund të përdorni klientin në internet. Nuk ka një pamje tërheqëse ose moderne, por nuk do të zhgënjehet sepse është e qartë, e lehtë për t’u përdorur, e shpejtë dhe ofron një përvojë të rrjedhshme. Mbani në mend se megjithatë nuk është mirë për transferimin e skedarëve të mëdhenj. Për këtë duhet të përdorni klientin e desktopit.

Aplikacioni celular është gjithashtu i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë për t’u përdorur gjithashtu. Ikonat në menunë Burger ju lejojnë të filtroni skedarët tuaj për foto, video, dokumente dhe muzikë. Mund ta përdorni gjithashtu për të ngarkuar automatikisht foto dhe video dhe për të luajtur skedarë audio dhe video. Shtë në dispozicion për Android dhe iOS.

pCloud ka vetëm dy plane personale: Premium 500 GB dhe Premium Plus 2TB. E para është 4,99 dollarë në muaj dhe e dyta është 9,99 dollarë në muaj. Nëse abonoheni për një vit më parë, çmimet zbresin përkatësisht në 47.88 dollarë dhe 95,88 dollarë në vit.

Nëse po mendoni të përdorni pCloud për një afat të gjatë, duhet të merrni parasysh një licencë të jetës, sepse do t’ju kursejë shumë para në planin afatgjatë. Aktualisht, çmimet zbriten, kështu që licenca Premium 500 GB është 175 dollarë dhe licenca Premium Plus 2TB është 375 $.

Sidoqoftë, para se të vendosni të paguani, mund të përdorni planin falas, i cili ju jep 2 GB pasi të keni regjistruar një llogari dhe deri në 10 GB ruajtje falas nëse përfundoni një proces me disa hapa. Plus, çdo mik që ju referoni ju merr 1 GB hapësirë ​​shtesë deri në 20 GB.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë pCloud

pCloud përdor encryption AES 256-bit për të mbrojtur skedarët në pushim dhe protokollin TLS / SSL për t’i mbrojtur ata gjatë transferimit kundër kërcënimeve të tilla si sulmet njeri-në-mes. 

Shërbimi siguron kriptim me njohuri zero në formën e pCloud Crypto, i cili është një shtesë e paguar që kushton 3.99 dollarë në muaj. Ne sugjerojmë marrjen e tij sepse pCloud mban skedarët tuaj në Sh.B.A, gjë që i bën ata të nënshtrohen ligjeve dhe rregulloreve të Sh.B.A. Plus, lexuesit na thonë se pCloud do të heqë skedarët që shkelin kushtet e tij nëse nuk përdorni Crypto.

Vini re se pCloud nuk do të jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj të dosjes Crypto nëse e harroni. Ju mund të përdorni disa nga menaxherët më të mirë të fjalëkalimit për të mos bërë kështu.

pCloud përdor autentifikimin me dy faktorë për të mbrojtur llogarinë tuaj nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj. Kjo nuk do të thotë që ju duhet të jeni dembel dhe të krijoni një fjalëkalim të dobët, megjithatë. Ju ende duhet të bëni një të fortë.

pCloud nuk ka një rrjet global të serverëve. Ai i mban ata në Sh.B.A. Kjo nuk ka ndikuar në shpejtësinë e transferimit tonë, megjithëse, pasi testet tona treguan shpejtësi të krahasueshme me shërbimet e tjera. Plus, transferimi i nivelit të bllokut do të ndihmojë me ngarkimet vijuese. Nëse transferimet marrin shumë nga gjerësia e brezit tuaj, mund t’i kufizoni ato në cilësimet e desktopit.

Ne kemi vendosur pCloud në krye të kësaj liste sepse ka çmime konkurruese, siguri të fortë, klientë të këndshëm dhe të lehtë për t’u përdorur dhe shpejtësi të shpejtë. Nëse doni të mësoni detajet rreth shërbimit, lexoni rishikimin tonë të pCloud.

2. Tresorit

Tresorit është ndër shërbimet më të sigurta të ruajtjes së reve, falë kriptimit të njohurive të tij zero dhe veçorive të tjera të sigurisë. Sshtë më e shtrenjtë për shkak të kësaj, pse.

Klienti i tij i desktopit punon në Linux, dhe është i qartë dhe i lehtë për t’u përdorur. Shtë gjithashtu një nga më tërheqëset në treg. Thënë kështu, përvoja e përdoruesit është më komplekse sepse ju duhet të krijoni dosje individuale të sinkronizimit të quajtur “tresors” për të sinkronizuar skedarët. 

Tresorit-homepage-2019

Ju gjithashtu mund të përdorni aplikacionin e internetit Tresorit për të hyrë në ruajtjen e cloud. Ka një dizajn tërheqës dhe minimal që është i lehtë për t’u lundruar.

Aplikacioni smartphone i Tresorit funksionon në Android dhe iOS. Ju mund ta përdorni atë për të hyrë në ruajtjen e cloud tuaj, t’i vini skedarët në dispozicion për përdorim offline dhe të ngarkoni foto dhe video nga telefoni juaj. Plus, mund të shtoni një bllokues të kodkalimit për ta bërë atë më të sigurt.

Plani më i lirë nga Tresorit është Premium, i cili do t’ju kthejë 10.42 dollarë në muaj dhe ju jep vetëm 200 GB hapësirë ​​për ruajtje. Plani tjetër personal, Solo, ofron 2TB hapësirë ​​për 24 dollarë në muaj.

Nëse keni nevojë për ruajtje për biznesin tuaj, mund të përdorni një nga planet e biznesit të Tresorit. Biznesi i Vogël është 20 dollarë për përdorues në muaj për 1 TB ruajtje për secilin përdorues. Biznesi zbritet aktualisht 50 përqind, gjë që e bën atë 12 $ për përdorues në muaj. Nëse keni nevojë për të akomoduar 100 ose më shumë përdorues, keni nevojë për planin e Ndërmarrjes, që është 24 dollarë për përdorues në muaj. 

Nuk ka plan falas, por mund të përdorni një provë falas për të provuar shërbimin.

Arsyet e tjera na pëlqejnë Tresorit

Tresorit përdor encryption AES 256-bit për të mbrojtur skedarët në pushim, encryption me njohuri zero për të siguruar privatësinë tuaj dhe protokollin TLS për të parandaluar sulmet që synojnë skedarët gjatë transferimit. Plus, autentifikimi me dy faktorë është i disponueshëm për të mbrojtur llogarinë tuaj në rast se dikush vjedh kredencialet tuaja.

Tresorit ka serverë në qendrat e të dhënave të Microsoft Azure në Irlandë dhe Hollandë. Këto qendra të të dhënave kanë 24/7 siguri, skanim biometrik dhe mbikëqyrje. Ata gjithashtu përputhen me standardet më të fundit ISO. Nëse doni të mësoni më shumë rreth Azure, lexoni rishikimin tonë të Microsoft Azure.

Ne testuam shpejtësinë e transferimit të Tresorit gjatë rishikimit tonë të Tresorit. Shpejtësitë e ngarkimit ishin mesatare, por shpejtësitë e shkarkimit ishin më të ngadalta se sa prisnim. Nëse e shihni që Tresorit ju pengon të bëni punën tuaj ose jeni në një plan të kufizuar të dhënash, mund të kufizoni gjerësinë e brezit të rrjetit.

Ne e kemi vendosur atë të dytin për shkak të çmimeve të larta, por është një shërbim i shkëlqyeshëm falë karakteristikave të tij të forta të sigurisë dhe përvojës së kënaqshme të përdoruesit.

3. MEGA

MEGA lançuar në 2013, dhe ne shpesh e shfaqim atë në mbledhjet tona të sigurisë falë encryption e saj me njohuri zero, e cila shtrihet në ndarjen e lidhjeve. Shtë gjithashtu një nga shërbimet e rralla që ofron mbështetje Linux. Klienti i desktopit MEGA luan bukur me pinguin dhe të qartë dhe të lehtë për t’u përdorur. 

Klienti në internet është i drejtpërdrejtë dhe miqësor ndaj përdoruesit. Shtë gjithashtu e shpejtë, ju lejon të tërhiqni dhe lëshoni skedarët tuaj kudo për t’i ngarkuar ato dhe ju lejon qasje të shpejtë në karakteristikat më të dobishme përmes menysë me klik të djathtë.

MEGA-Homepage-2018

Aplikacionet e lëvizshme funksionojnë si një bukuri, dhe ato janë të disponueshme për Android dhe iOS. Pamja kryesore e ekranit ju lejon të shfletoni skedarët tuaj dhe menunë në fund ju lejon të keni qasje në biseda, skedarë offline, kamera dhe të ngarkoni dhe shikoni dosjet e përbashkëta. Mund të aktivizoni gjithashtu ngarkime automatike të fotove dhe videove tuaja.

MEGA ka katër plane: PRO LITE, PRO I, PRO II dhe PRO III. Ju duhet të paguani 5,69 dollarë në muaj për planin PRO LITE, i cili ju merr vetëm 200 GB hapësirë ​​ruajtjeje dhe 1TB transferim. PRO I është 11,20 dollarë në muaj dhe ju jep 1TB ruajtje dhe 2 TB transferim. Kjo është më e kushtueshme sesa plani 2TB i pCloud.

MEGA nuk ka plan ekuivalent me atë, por plani PRO II ju merr 4TB depozitë dhe 8TB transferim për 22.41 dollarë në muaj. PRO III ofron 8TB hapësirë ​​magazinimi dhe 16TB transferim për 33.62 dollarë në muaj. Nëse paguani për një vit paraprakisht për ndonjë plan, ju merrni dy muaj falas.

Për ta ëmbëlsuar marrëveshjen, MEGA ofron një plan falas i cili fillimisht ofron 50 GB hapësirë ​​të lirë, por që shkon në 15 GB pas një kohe.

Arsyet e tjera na pëlqejnë MEGA

MEGA reklamon veten si kompani private, kështu që nuk është për t’u habitur që ofron encryption private, fund-për-fund për përdoruesit e saj. Ai përdor AES 128-bit i cili nuk është aq i fortë sa AES 256-bit, por askush nuk ka qenë në gjendje ta prishë atë aq sa dikush e di. MEGA gjithashtu përdor protokollin TLS për të mbrojtur të dhënat gjatë transferimit dhe ofron vërtetimin me dy faktorë.

Plus, kodi i tij burimor është publik, kështu që kushdo që dëshiron të marrë një vështrim të brendshëm në sigurinë e MEGA mund ta bëjë këtë.

MEGA ka serverë në Evropë, Kanada dhe Zelandën e Re, por kjo nuk na ndihmoi të arrijmë shpejtësitë që prisnim. MEGA ishte më e ngadaltë se mesatarja dhe nuk ndihmon që të mos përdor kopjimin e skedarëve të nivelit të bllokut. Për më tepër, shumë përdorues ankohen për shpejtësinë e tij të ngadaltë në shqyrtimin tonë MEGA.

4. Dropbox

Dropbox ka qenë një emër i familjes për një kohë të gjatë. ’Shtë popullor për shkak të përvojës së tij të madhe të përdoruesit, i cili përfshin mbështetjen e Linux.

Për ta përdorur atë në Linux, duhet të instaloni klientin e tij në desktop, i cili përbëhet nga një ikonë e sistemit të trayit dhe një dosje sinkronizimi. Ky është modeli i zakonshëm i sinkronizimit, të cilin Dropbox e shpiku në 2007. Klienti është i hollë, kështu që ju do të gjeni atë që ju nevojitet pa sherr.

Slide1 Skedarët Online Dropbox

Rrëshqitësja e sinkronizimit të Dropbox

Kërkesë fotografie nga Dropbox Slide4

Slide5 e Sinkronizimit Selektiv Dropbox Dropbox

i mëparshëm

tjetër

Klienti në internet ka të njëjtat karakteristika. Shtë e qartë, e lehtë për t’u përdorur dhe e shpejtë. Thjesht mund të tërhiqni dhe lëshoni skedarët për të filluar t’i ngarkoni ato.

Aplikacioni celular, i cili është për Android dhe iOS, është një fllad për t’u përdorur gjithashtu. Kjo ju lejon të kopjoni automatikisht fotot dhe videot tuaja, të skanoni dokumente, t’i bëni skedarët në dispozicion jashtë linje dhe të përdorni Dropbox Paper. Nëse Dropbox Paper është e re për ju, mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të letrës së Dropbox.

Dropbox e mban të thjeshtë skemën e tij të çmimeve, pasi ka vetëm dy plane për përdoruesit personal. E para, Plus, është 11,99 dollarë në muaj ose 119,88 dollarë në vit. Siguron ruajtje 2TB. Nëse nuk do të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për ju, plani tjetër, Professional, ju jep 3TB për 19,99 $ në muaj ose 199,00 dollarë në vit.

Para se të vendosni të regjistroheni, mund të provoni Dropbox duke përdorur planin e saj falas. Ajo ofron një ruajtje të vogël 2 GB.

Arsyet e tjera që na pëlqen Dropbox

Dropbox përdor protokollin TLS me AES 128-bit për të mbrojtur skedarët tuaj gjatë transferimit dhe AES 256-bit për të përplasur skedarët tuaj në pushim. Ky është një nivel i mirë sigurie, por Dropbox deshifrifikon skedarët tuaj për të nxjerrë metadata për indeksimin kur arrijnë në serverat e tij dhe t’i rishkriptojnë ato më pas. 

Plus, metadata juaj mbetet e thjeshtë në një server të veçantë. Kjo do të thotë që kriptimi privat nuk është i disponueshëm. Për të marrë rreth kësaj, ju mund të përdorni Boxcryptor, një shtesë shtesë e kriptimit, për t’u siguruar që askush në Dropbox nuk mund të lexojë skedarët tuaj. Mund të mësoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Boxcryptor.

Megjithëse i mungon kriptimi privat, Dropbox nuk i mungon vërtetimi dy-faktor. Plus, ju mund të monitoroni pajisjet e lidhura, seancat aktive në internet dhe aplikacionet e palëve të treta me qasje në llogarinë tuaj nga faqja e sigurisë e llogarisë tuaj. Nëse mendoni se diçka është e dyshimtë, mund të çaktivizoni qasjen në llogarinë tuaj.

Dropbox i mban serverët e tij në SH.B.A., kështu që shpejtësia juaj e transferimit do të varet nga sa afër jeni me ta. Thënë kështu, Dropbox ishte i shpejtë në testet tona të transferimit, dhe ai kryen edhe më mirë kur transferoni skedarë të ngarkuar tashmë falë sinkronizimit të nivelit të bllokut. Dropbox e shpiku atë, kështu që nuk është çudi që funksionon kaq mirë. Ju mund t’i shihni rezultatet e testit të shpejtësisë në rishikimin tonë të Dropbox. 

5. Koofr

Koofr është një shërbim i ruajtjes së cloud me bazë në Slloveni që forcon radhët e shërbimeve që mbështesin Linux. Klienti i desktopit ndjek modelin e zakonshëm të sinkronizimit dhe nuk do të keni asnjë problem duke e përdorur atë sepse është i qartë dhe intuitiv. 

Nëse jeni në lëvizje mund të mbështeteni te klienti në internet. Alsoshtë gjithashtu miqësore për përdoruesit. Ka shumë hapësirë ​​negative, gjë që e bën të qartë dhe ju lejon të gjeni shpejt atë që po kërkoni. Ajo funksionon mjaft shpejt sa të ndjeheni sikur punoni me një aplikacion desktopi.

Koofr-homepage-2018

Aplikacioni smartphone është i disponueshëm për iOS dhe Android. Shtë e thjeshtë për t’u përdorur dhe ndërfaqja është e qartë dhe tërheqëse. Ka të njëjtat karakteristika si aplikacioni në internet, por gjithashtu ju lejon të përdorni skedarë jashtë linje. Ju mund të ngarkoni skedarët ekzistues të mediave, si dhe fotografitë dhe videot sapo t’i merrni.

Koofr ka fleksibilitet të planit të mirë falë pesë planeve të tij të paguara, por vlera e tyre nuk është diçka për tu mburrur. 

Plani i parë, S, është vetëm 57 cent në muaj dhe ju merr 10 GB hapësirë ​​për ruajtje. M kushton 1,14 dollarë në muaj për 25 GB. L do t’ju marrë 100 GB për 2.28 dollarë në muaj. XL është 4,55 dollarë në muaj për 250 GB dhe, së fundi, XXL është 11,38 dollarë në muaj për 1 TB hapësirë.

Plani falas, Starter, ju ofron 2 GB hapësirë ​​ruajtjeje që është një sasi e vogël por e mjaftueshme për të provuar shërbimin.

Arsyet e tjera që na pëlqejnë Koofr

Koofr përdor AES 256-bit për të përplasur skedarët tuaj në pushim dhe protokollin TLS / SSL për t’i mbrojtur ata në rrugën e tyre drejt serverave të tij. Fatkeqësisht, nuk ka ndonjë kriptim privat për të siguruar privatësinë tuaj.

Sa i afërt jeni me serverët e Koofr do të luajnë një pjesë të madhe se sa shpejt do të jenë shpejtësia e transferimit tuaj. Ishim relativisht afër kur bëmë testimet tona të shpejtësisë, kështu që shpejtësitë tona ishin të shpejta. Thënë kështu, Koofr nuk përdor sinkronizimin e nivelit të bllokut për të shpejtuar ngarkimet e mëvonshme. Ju mund të mësoni më shumë rreth shpejtësisë së Koofr dhe karakteristikave të tjera të tij në përmbledhjen tonë të Koofr.

Mendimet përfundimtare

Megjithëse nuk ka shumë shërbime që mbështesin Linux, ka shërbime të shkëlqyera midis atyre që bëjnë. Prej tyre ne kemi zgjedhur pCloud të jetë shërbimi më i lartë falë sigurisë së tij të fortë, çmimeve konkurruese, përvojës së mirë të përdoruesit dhe shpejtësive të shpejta.

pCloud është zgjedhja jonë kryesore, por kjo nuk do të thotë që të tjerët në këtë listë nuk janë mundësi të vlefshme, të paktën në raste përdorimi specifik. Nëse vlerësoni sigurinë tuaj mund të jeni të gatshëm të grumbulloni më shumë para dhe të regjistroheni në Tresorit më të shtrenjtë. Përndryshe, mund të pajtoheni në MEGA e cila është më e lirë dhe ka një plan 15 GB falas por nuk ka shpejtësi të shpejtë dhe të qëndrueshme të transferimit.

Dropbox ka shpejtësi të shpejtë dhe përdor një algoritëm sinkronizimi në nivelin bllok, së bashku me një përvojë të përdoruesit që është në ballë të shërbimeve të ruajtjes së cloud, por ai nuk paket aq shumë veçori të sigurisë sa dy zgjedhjet tona kryesore dhe nuk janë të lira. Në fund të fundit, ju mund të shkoni me Koofr nëse nuk keni nevojë për shumë hapësirë ​​për ruajtje dhe nuk keni parasysh mungesën e kriptimit privat.

Whatfarë mendoni për zgjedhjet tona? A keni një të preferuar? A ka ndonjë shërbim që na ka humbur? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map