Krahasimi Evernote vs OneNote 2020: Cila është aplikacioni më i mirë për marrjen e shënimeve?

Nuk ka asgjë më të keqe sesa të jesh në gjendje të lexosh shkrimin tënd të shkruar. Pavarësisht nëse janë kërkesat e projektit, shënimet në klasë ose një listë me ide të shkëlqyera që i keni hedhur poshtë, duke humbur shkrimet tuaja përgjithmonë sepse keni penalizimin e një shtatë vjeçari (ose një mjeku) dhemb.


Për fat të mirë, për ata prej nesh të mallkuar me sindromën e gërvishtjes së pulës, ne kemi marrë një rrugë të gjatë nga mbështetja në shënimet post-it dhe peceta koktej. Epoka e aplikacionit të marrjes së shënimeve në re është mbi ne, dhe është më shumë se pak e dukshme.

Duke qenë llojet për të jetuar me kokat tona në re, ne më parë kemi kërkuar në kërkimin e aplikacioneve më të mira për marrjen e shënimeve në dispozicion. Një nga gjetjet tona më befasuese ishte se, ndërsa ekzistojnë disa opsione atje, vetëm dy kanë veçoritë dhe fleksibilitetin për të thjeshtuar dhe forcuar nevojat tuaja për marrjen e shënimeve: Evernote dhe OneNote.

Në këtë artikull, ne kemi vendosur të shohim nëse nuk mund të bëjmë një përcaktim përfundimtar se cili nga të dy është zgjidhja më e mirë gjithëpërfshirëse duke i krahasuar ato kokë më kokë. Nëse ju pëlqen një vështrim nga afër, mos harroni të shikoni vlerësimin tonë të veçantë të Evernote dhe rishikimin OneNote, gjithashtu.

Evernote ose OneNote: Zgjedhja e aplikacionit më të mirë për marrjen e shënimeve

OneNote ka qenë rreth më gjatë, pasi u lëshua për herë të parë në 2003, por Evernote historikisht ka gjeneruar më shumë lëvizje në internet si një mjet i aftë për marrjen e shënimeve. Kjo, nga ana tjetër, ka çuar në një 200 milion përdorues mbresëlënës të Evernote që nga fundi i vitit 2017.

Sidoqoftë, narracioni duket se po ndryshon pasi Microsoft ka vazhduar të përmirësojë produktin e tij, dhe tani ofron disa karakteristika që nuk do t’i merrni me Evernote (më shumë për ato më vonë).

Nuk ka dyshim, sidoqoftë, se Evernote dhe OneNote janë lehtësisht dy aplikacionet më të mira për marrjen e shënimeve, përveç nëse thjesht kërkoni një aplikacion të thjeshtë për të regjistruar memorandume zanore dhe përpilimin e listave të sendeve ushqimore. Nëse kjo është nevoja juaj, do të jeni shumë më mirë me Google Keep (lexoni rishikimin tonë të Google Keep).

Ka shumë gjëra që i bëjnë Evernote dhe OneNote kaq fjalë për fjalë, por për ne, gjithçka fillon me organizim dhe fleksibilitet. Mundësia për të krijuar fletore për të përmirësuar shënimet tuaja është diçka që nuk do ta gjeni, për shembull, me Shënime të Kutive (lexoni rishikimin tonë të Shënimeve të Kutive).

Ekzistojnë shumë veçori të tjera për tu përmendur, të cilat do t’i arrijmë më poshtë, ndërsa i zgjidhim të dy zgjidhjet e shënimeve përmes pesë raundeve: koston dhe kapacitetin, veçoritë e organizatës, formatimin e shënimeve, bashkëpunimin dhe sigurinë.

1

Kostoja dhe Kapaciteti

Së pari, ne do të krahasojmë kostot e pajtimit të secilit mjet, si dhe të hedhim një vështrim se çfarë lloj kapaciteti ruajtjeje, madhësia e shënimit dhe kufijtë e brezit janë bashkangjitur këtyre kostove.

Evernote

Evernote ka një plan falas në dispozicion por imponon disa kapele që do të bëhen çështje për përdoruesit shumë aktivë. Më kufizuesja prej tyre është një gjerësi bandë prej 60MB në muaj.

Ndërsa kjo ka të ngjarë që nuk do të përbëjë problem për ata që kërkojnë një zgjidhje private të gazetarisë, nëse jeni student ose përdorni rregullisht përdoruesin e faqes në internet Evernote, ju mund të keni nevojë të grisni brumë. Kufijtë e tjerë të planit të lirë përfshijnë një kufi të sinkronizimit me dy pajisje dhe një madhësi shënimesh 25MB.

Lajmi i mirë për ata për të cilët bëhen kufij të tillë është se Evernote nuk është me të vërtetë i kushtueshëm. Evernote Plus është vetëm 3,99 dollarë në muaj nëse shkoni muaj pas muaji dhe 34,99 dollarë nëse regjistroheni për një vit më parë.

Me Evernote Plus, ju merrni një kapak mujor të ngarkimit prej 1 GB, një madhësi maksimale shënimesh prej 200MB dhe pajisje të sinkronizuara të pakufizuara. Nëse nuk do të jetë e mjaftueshme kjo bandë e bandës, Evernote Premium ju rrit në 10 GB në muaj për 7,99 $ në muaj ose 69,99 $ në vit.

Evernote nuk vendos kufizime në hapësirën e ruajtjes, pavarësisht nga pajtimi. Teknikisht, kompania e faturon vetë si “të pakufizuar”. Edhe më teknikisht, me kapele të bandës, ajo pretendim nuk është me të vërtetë e vërtetë. Për më tepër, pavarësisht nëse e azhurnoni apo jo, mund të keni vetëm maksimum 250 fletore në çdo kohë.

Vetë kostot në fakt u rritën në mënyrë të konsiderueshme (relativisht të folur) në vitin 2016, por ne ende mendojmë se Evernote është një marrëveshje e mirë për gjithçka që ju po merrni. Le të shohim, megjithatë, nëse është një marrëveshje më e mirë se OneNote.

OneNote

Kostoja e OneNote është në të vërtetë e integruar me shërbimin e ruajtjes në re të Microsoft, OneDrive. OneDrive në vetvete është një produkt i arsyeshëm i fortë, renditet në mesin e opsioneve më të mira të ruajtjes së cloud sot.

Rezultati i këtij integrimi është që shënimet e krijuara duke përdorur hapësirën për ndarjen e OneNote me skedarët e tjerë që keni ngarkuar në OneDrive, përfshirë dokumentet e Microsoft Office, foto dhe video. Kjo do të thotë që ju duhet të jeni pak më të zellshëm se si menaxhoni OneNote se sa bëni me Evernote, megjithëse nuk ka kapele mujore të bandës për të punuar rreth e rrotull, të paktën.

Vetë aplikacioni OneNote është falas. Ju mund ta shkarkoni në dyqanin Microsoft për Windows 10, dhe ka versione të disponueshëm edhe për MacOS, iOS dhe Android. Për më tepër, Microsoft aktualisht do t’ju japë 5 GB ruajtje vetëm për t’u regjistruar në OneDrive. Ndërsa kjo nuk renditet në mesin e ofertave më të mira për ruajtjen e cloud, është diçka.

Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë ​​për shënimet tuaja, do të duhet të blini një plan OneDrive. Microsoft ka një mundësi prej 50 GB për vetëm 1.99 dollarë në muaj, por marrëveshja më e mirë është ai i një plani prej 1 TB prej $ 6,99 $, i cili gjithashtu ju lejon të hyni në Office 365, me siguri suita më e mirë e zyrave në dispozicion.

Nëse jeni student, në të vërtetë mund të merrni falas Office 365 gjithashtu, kjo është një nga arsyet që ne mendojmë se OneNote është aplikacioni më i mirë për marrjen e shënimeve për studentët. Ju mund të lexoni më shumë rreth asaj oferte këtu.

Një mendim i rrumbullakët

Shkalla jonë e parë për të zgjedhur një fletore mbi tjetrën nuk merr një vendim të lehtë. Të dy shërbimet ofrojnë vlerë të mirë edhe pse kjo vlerë luan pak më ndryshe. Për shembull, Evernote ju jep ruajtje të pakufizuar, madje edhe në planin e tij të lirë, por me bandwidths mujore, kurrë nuk do të jeni në gjendje të shfrytëzoni plotësisht këtë.

OneNote, ndërkohë, nuk ka kufij të gjerësisë së bandës, por ka një kapak ruajtjeje dhe ndan hapësirën e ruajtjes së cloud me skedarët e tjerë OneDrive, gjithashtu. Edhe nëse nuk planifikoni të përdorni OneDrive për asgjë përveç ruajtjes së OneNote, që 5 GB mund të zhduken më shpejt nga sa dëshironi.

Nga ana tjetër, një plan 1TB OneDrive kushton vetëm 6,99 dollarë në muaj dhe ju merrni një tufë mjetesh të tjera të dobishme me të. Evernote Plus është tre dollarë më pak në muaj, megjithatë, dhe tejkalimi i një gjerësi bande mujore prej 1 GB është më e vështirë se sa do të mendonit.

Nëse keni nevojë për një mjet ruajtjeje cloud, dhe ju pëlqen OneDrive, OneNote ka të ngjarë të jetë me kosto më efektive. Për ata që tashmë kanë ruajtje në re, për shembull me Dropbox ose pCloud dhe për ata që nuk kujdesen për Microsoft Office, Evernote ofron më shumë vlerë.

Meqenëse ne në mënyrë specifike po shikojmë aplikacione për marrjen e shënimeve në këtë artikull, ne do t’i japim përparësi të vogël Evernote. Ne nuk ju fajësojmë nëse nuk pajtoheni, megjithatë.

Raundi: Pika e kostos dhe e kapacitetit për Evernote

Logo Evernote
Logoja OneNote

2

Karakteristikat e organizatës

Më shumë sesa vlera, një nga fushat që vendosin të dy Evernote dhe OneNote përpara çdo aplikacioni tjetër për marrjen e shënimeve në dispozicion sot është se sa të dizajnuar janë ata për organizimin e mendimeve dhe hulumtimeve. Raundi dy hedh një vështrim më të afërt.

Evernote

Thelbësore për qasjen e Evernote për të mbajtur punën e organizuar është përdorimi i fletoreve. Ju mund të krijoni fletore individuale për ditarin tuaj personal, klasa, projekte, ide librash ose ndonjë gjë tjetër.

Kufiri i vetëm, siç u përmend më herët, është se mund të keni vetëm 250 fletore, gjë që është një lloj parakolpi nëse jemi të sinqertë. Sidoqoftë, çdo fletore mund të mbajë sa më shumë shënime që ju nevojiten.

Ndërsa paraqitja e Evernote është e drejtpërdrejtë, duke na kujtuar pak Outlook, pasi të keni krijuar dhjetëra fletore dhe qindra shënime, të gjitha mund të ishin mjaft të vështira për t’u zgjidhur. Për ato raste, Evernote ka dy zgjidhje: kërkime dhe etiketa.

Tipari i kërkimit funksionon ashtu siç mendoni: shtypni vargun që dëshironi të kërkoni dhe algoritmet do të shkojnë të punojnë për ju që të gjeni shënime përkatëse. Ju mund të kërkoni ose fletore të veçanta ose të gjithë llogarinë tuaj Evernote.

Etiketat mund të jenë edhe më të dobishme. Një etiketë ju lejon të renditni shënimet e lidhura duke përdorur identifikues personalë. Për shembull, mund të krijoni një etiketë të quajtur “receta” dhe ta zbatoni atë në çdo shënim që përmban një recetë. Ju gjithashtu mund të kërkoni për shënime që përmbajnë një kombinim të etiketave, të tilla si “cloudward” dhe “web hosting”.

Një tjetër veçori organizative e Evernote që ne e duam është shtesa e saj në internet-clipper, e cila funksionon si një buton kursimi për internet, i dobishëm për mbledhjen e hulumtimeve ose kapjen e artikujve që ju pëlqen të lexoni më vonë.

Ju mund të kapni një faqe të plotë, vetëm tekstin e artikullit ose një version të thjeshtuar të artikullit. Ju gjithashtu mund të merrni një fotografi të ekranit ose thjesht të shënoni faqen me një lidhje. Sidoqoftë ju vendosni ta kapni, Evernote do t’ju lejojë të zgjidhni cilën fletore dëshironi të ruani prerjen, plus shtoni etiketa dhe vërejtje në të njëjtën kohë.

Evernote gjithashtu ju lejon të ruani postë elektronike të rëndësishme duke i dërguar ato në një adresë unike të Evernote të emailit që merr çdo përdorues.

Nëse preferoni të automatizoni atë funksion, të dy Zapier dhe IFTTT punojnë me Evernote, duke ju lejuar të bëni gjëra të tilla si të dërgoni email nga individë të caktuar në një fletore specifike Evernote. Shumë receta të tjera për të dy mjetet e automatizmit janë gjithashtu të disponueshme, si për sinkronizimin e shënimeve në Google Drive, për të ndjekur pëlqimet e Facebook ose krijimin e një shënimi kur azhurnohet një kalendar iOS. Më në fund, mund të bashkëngjitni skedarë në shënime, të ngarkuar në vend dhe nga Google Drive.

Në përgjithësi, për ata që përfitojnë plotësisht nga aftësitë organizative të Evernote, programi me të vërtetë mund të bëjë mrekulli për mbajtjen e shënimeve, hulumtimeve dhe ideve tuaja në rregull.

OneNote

OneNote ndan shumë të njëjtat karakteristika si Evernote për organizimin e punës, me fletoret për mbledhjen e shënimeve të lidhura më të rëndësishme. Evernote në të vërtetë i bën gjërat një hap më tej: çdo fletore mund të ketë gjithashtu “seksione” të koduara me shumë ngjyra për të ndarë projektet edhe më tej.

Për më tepër, OneNote nuk vendos kufizime në sa fletore mund të krijoni siç bën Evernote.

Ju mund të kërkoni për shënime që përmbajnë fjalë kyçe specifike duke klikuar ikonën zmadhuese të xhamit në këndin e sipërm të majtë të softverit OneNote. Ju mund ta kufizoni kërkimin në një seksion ose fletore të veçantë fletore, ose të kërkoni të gjitha fletoret.

OneNote gjithashtu ka etiketa të paracaktuara për renditjen e shënimeve të lidhura. Sidoqoftë, këto janë të kufizuara në atë pikë sa të jemi thuajse të padobishëm për mbajtësit e shënimeve serioze, duke pasur në dispozicion vetëm gjashtë mundësi mjaft të paqarta (p.sh., “e rëndësishme”, “pyetja”, “kritike”).

Ndërsa OneNote 2016 ju lejon të krijoni etiketa me porosi, versioni i aplikacionit në dispozicion në dyqanin e Microsoft nuk e bën, dhe Microsoft ka vendosur të perëndojë SunNote 2016. Shpresojmë, Microsoft do ta rregullojë këtë, por tani për tani, është një kufizim që ju do të duhet të jetoni me nëse zgjidhni OneNote.

Kapëse në internet e OneNote është më pak problematike, edhe nëse nuk është aq e bukur sa Evernote. Ju mund të kapni faqe të plota ose artikuj, të merrni fotografi nga ekranet dhe të shtoni shënime në prerjet tuaja për t’i kujtuar vetes pse i keni ruajtur ato më vonë.

Ashtu si Evernote, ju gjithashtu mund të ktheni emailet në shënime duke vendosur një adresë për OneNote dhe një fletore të paracaktuar. Duke ecur përpara, mund të dërgoni postë elektronike në atë adresë për ruajtje.

OneNote gjithashtu punon me Zapier dhe IFTTT, me receta të ngjashme me ato që do të gjeni me Evernote. Tubacione automatikisht të postave elektronike të rëndësishme nga Gmail në një fletore, duke kursyer fotografitë e iPhone dhe duke kursyer Tweets të pëlqyera janë vetëm disa shembuj të asaj që mund të bësh.

Dy mendime të rrumbullakëta

Evernote dhe OneNote janë dy mjetet më të mira atje kur bëhet fjalë për organizimin e shënimeve me bazë cloud. Gjithashtu, nuk ka shumë për t’i veçuar ato nga njëra-tjetra.

Dy avantazhe kryesore të OneNote mbi Evernote janë se ju mund të krijoni fletore të pakufizuar dhe mund t’i ndani fletoret në seksione. Avantazhi më i madh i Evernote ndaj OneNote, ndërkohë, po ju lejon të krijoni etiketa me porosi. Gjithashtu, ajo ka një kapëse pak më të mirë në internet.

Ashtu si me raundin, nuk ka shumë për të sugjeruar që secili mjet të ketë një këmbë të vërtetë mbi tjetrin. Sidoqoftë, ne mendojmë se përdorimi i etiketave me porosi është më i dobishëm sesa pjesët e fletoreve, dhe shumica e njerëzve me siguri do të jenë në rregull me kufirin 250 fletore.

Edhe një herë, ne po shkojmë me Evernote, edhe pse mund të bëhet një argument i fortë për OneNote.

Raundi: Karakteristikat e organizatës Pika për Evernote

Logo Evernote
Logoja OneNote

3

Formatimi i shënimit

Në këtë raund të tretë të kokës tonë, vendosëm të hedhim një sy në veçoritë e formatimit të shënimeve. Ashtu si me organizimin, kjo është një zonë ku shumë më pak aplikacione për marrjen e shënimeve, si produkti i Zoho (lexoni rishikimin tonë të Notebook Zoho), bien shkurt, por të dyja Evernote dhe OneNote pak a shumë shkëlqejnë.

Evernote

Evernote ka shumicën e të njëjtave opsione të formatimit të teksteve të pasura që do të gjeni në një procesor modern të fjalëve. Këto përfshijnë dhjetëra lloje të ndryshme fontesh, madhësi të ndryshme fontesh dhe opsione për tekst të theksuar, përshkallëzues dhe nënvizues.

Ju gjithashtu mund të krijoni lista me numra, si dhe kuti shënimesh, të dobishme për të bërë lista për të bërë. Evernote ju lejon të krijoni tabela edhe brenda shënimeve. E gjithë kjo bëhet nga një shirit redaktimi që gjendet në krye të secilës shënim.

Ndërsa ekzistojnë shumë mundësi formatimi, shënimet në Evernote janë fikse kur bëhet fjalë për paraqitjen. Për shembull, nuk mund të futni tekst kudo në faqe, të tilla si diagramet e tërhequra me dorë.

Në fakt, shënimet themelore nuk kanë aftësi tërheqëse. Për të shënuar shkrime me dorë ose skica, duhet të krijoni një “shënim me bojë” të veçantë. Këto janë të dobishme për ata që përdorin tableta, por dëshirojmë që të mund të kombinonim shënime me bojë dhe tekst për të krijuar diçka më dinamike. Për më tepër, Evernote nuk ka një veçori të konvertimit të bojës në tekst.

Evernote ka mundësi të krijojë shënime audio, si dhe shënime të ekranit dhe kamerave në internet. Shënimet e kamerave, megjithatë, mund të përdoren vetëm për të bërë një fotografi, nuk mund të krijoni shënime video.

OneNote

OneNote ka të gjitha opsionet e formatimit që prisni nga një produkt i Microsoft Office. Do të gjeni goxha çdo lloj fonti që mund të dëshironi, mund të ndryshoni madhësitë dhe ngjyrat e shkronjave, tekstin e guximshëm, nënvizimin dhe italizimin dhe të zgjidhni nga opsionet e ndryshme të header.

Ju mund të shtoni lista, si me buletin, ashtu edhe me numër, dhe lista kontrolli për të ndjekur detyrat. OneNote madje ka një piktor të formateve për të kopjuar shpejt formatimin.

Brenda shënimeve, mund të futni lidhje, fotografi dhe shënime audio. Ju gjithashtu mund të shtoni informacione për takimin (vendndodhjen, kohën, të ftuarit, etj) në shënime direkt nga Outlook.

OneNote 2016, versioni që është vendosur për perëndimin e diellit, ka shumë më tepër mundësi formatimi se sa aplikacioni OneNote në Microsoft Store. Kjo përfshin regjistrimin e videos, të dobishëm për kapjen e ligjëratave, klipim në ekran dhe modele të ndryshme të faqeve (akademike, biznesi, planifikues, etj). Ashtu si me mungesën e etiketave me porosi, kjo është diçka që me të vërtetë shpresojmë se Microsoft do të rregullojë.

Sido që të jetë, versioni i OneNote është i shkëlqyeshëm për skicimin, diagramin dhe marrjen e shënimeve me shkrim dore. Aplikacioni OneNote ka një shirit mjetesh vizatimi, ku do të gjeni opsione të ndryshme stilolapsi dhe lapsi, forma dhe mjete të tjera për të krijuar vizualitete.

Ekziston gjithashtu një mundësi e konvertimit me tekst në bojë për ata që duan të shkruajnë shënime me shkrim, por duan një version të shtypur të tyre më vonë. Kjo është e dobishme për shënimet në klasë, veçanërisht, pasi në përgjithësi pranohet se shkrimi i fakteve poshtë me dorë i ndihmon ata t’i përkushtohen kujtesës.

Përveç opsioneve të shkëlqyera të formatimit dhe vizatimit të tekstit, OneNote ju lejon të vendosni shënimet tuaja në çdo mënyrë që dëshironi. Duke klikuar në çdo zonë brenda një faqe, mund të krijoni një kuti teksti atje për të shtuar shënimet tuaja. Rezultati është një përvojë që imiton nga afër një faqe aktuale të fletoreve, e cila na pëlqen veçanërisht për kopjimin e tabelës së zezë.

Rreth tre mendime

OneNote është lehtësisht aplikacioni më i gjithanshëm për marrjen e shënimeve që kemi testuar këtu në Cloudwards.net. Sado e mrekullueshme sa Evernote, nuk është aq fleksibël kur bëhet fjalë për paraqitjen. Për më tepër, ju mund të shtoni vizatime në shënimet tuaja të tekstit në OneNote, ndërsa me Evernote duhet të krijoni shënime të veçanta të bojës.

Ndërsa dy raundet e para ranë ngushtë në favor të Evernote, raundi i tretë nuk është konkurs për OneNote.

Raundi: Shënim Pika e Formatimit për OneNote

Logo Evernote
Logoja OneNote

4

bashkëpunim

Tjetra, ne do të hedhim një vështrim në ndarjen e shënimeve me të tjerët dhe opsionet e bashkë-redaktimit.

Për disa përdorues, tiparet e bashkëpunimit në fletore nuk kanë rëndësi një grimë. Fletoret përdoren më shpesh për të mbledhur mendime personale, jo për punë në grup. Sidoqoftë, aftësia për të ndarë ka përdorimet e saj, të tilla si mbledhja e studimeve në grup ose shpërndarja e shënimeve të takimeve.

Evernote

Evernote ka një mori karakteristikash që mbështesin bashkëpunimin. Midis tyre, ju mund të ndani çdo fletore duke klikuar me të djathtën mbi të dhe duke zgjedhur “fletoren e përbashkët”. Vendosni adresat e emailit të atyre me të cilët dëshironi të ndani fletoren tuaj dhe zgjidhni llojin e lejeve të hyrjes që dëshironi t’u jepni atyre: shikoni, ndryshoni ose modifikoni dhe ftoni.

Mund të ndani gjithashtu shënime individuale nëse nuk doni të lejoni hyrjen në një fletore të tërë. Plus, ju mund të gjeneroni lidhje me shënime, të cilat do t’i lejojnë secilit të shikojë një shënim në një shfletues. Ose nëse preferoni, thjesht mund t’i dërgoni me email një shënim dikujt drejtpërdrejt brenda aplikacionit.

Meqenëse bashkëpunimet ndonjëherë mund të shkojnë në rrugë të gabuar, Evernote ju lejon të përdorni historinë e një shënimi për të parë dhe rikthyer në versionet e mëparshme në rast të ndryshimeve të padëshiruara. Thjesht klikoni në ikonën e informacionit në anën e djathtë të shënimit dhe zgjidhni “historinë e shikimit”.

Më në fund, Evernote ka një veçori të dobishme bisede që mund të përdoret për të diskutuar shënime. Ndërsa nuk është aq i pasur me një program të veçantë për bisedë si Slack, është akoma i dobishëm për komunikime të shpejta të ndërtuara rreth shënimeve dhe fletoreve të përcaktuara (lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për artikullin Slack).

OneNote

Mund të ndani çdo fletore në OneNote duke klikuar ikonën e ndarjes pranë anës së djathtë të djathtë të aplikacionit, pastaj futni adresat e postës elektronike të atyre me të cilët dëshironi të ndani. Shikoni ose modifikoni lejet.

Ndërsa nuk mund të ndani seksione individuale fletore ose faqe në të njëjtën mënyrë, mund të paktën të dërgoni me email tekstin brenda shënimeve nga aplikacioni (ai hap Outlook për ta bërë këtë).

Nuk ka asnjë mundësi bisede si ju me Evernote dhe asnjë mundësi për të komentuar shënimet brenda aplikacionit. Kjo mungesë e komentimit është befasuese dhe për të ardhur keq pasi është në dispozicion në Microsoft Word dhe një veçori shumë e dobishme atje.

OneNote nuk ju jep mundësinë të shikoni redaktimet e fundit ose ndryshimet në kthim, përveç nëse jeni duke përdorur OneNote 2016, i cili ka një skedë speciale “histori”. Sidoqoftë, duhet të theksojmë se OneNote 2016 po braktiset nga Microsoft. Duke filluar të pyes veten pse?

Raundi i Katër Mendimeve

Midis Evernote dhe OneNote, na befasoi kur zbuluam që Evernote ka tipare më të gjithanshme bashkëpunimi, duke pasur parasysh vendin e Microsoft Office në botën e biznesit. Sidoqoftë, është mjaft e qartë që Evernote nuk del në krye këtu, duke ju dhënë mundësinë që jo vetëm të ndani fletore por edhe shënime, si dhe një veçori të dobishme për bisedë pune.

Raundi: Pika e bashkëpunimit për Evernote

Logo Evernote
Logoja OneNote

5

Siguria dhe privatësia

Raundi ynë i fundit do të përdoret për të matur sigurinë e secilit aplikacion për marrjen e shënimeve. Duke pasur parasysh që të dyja Evernote dhe OneNote ruajnë shënime në cloud, kjo është një konsideratë e rëndësishme. Në fund të fundit, ju nuk dëshironi që dikush të mbarojë me recetën e fshehtë të familjes tuaj për cookie me çokollatë.

Evernote

Mund të alarmojë disa lexues të mësojnë se Evernote nuk mirëmban qendrat e veta të të dhënave, por përkundrazi përdor Google Cloud. Google nuk ka demonstruar gjithnjë praktikat më të mira të intimitetit, mbi të gjitha, siç mund të lexoni në rishikimin tonë të Google Drive.

Sidoqoftë, shumica e këtyre shqetësimeve kanë të bëjnë me Google duke përdorur të dhëna cloud të konsumatorit të ruajtura për Google Drive, Gmail dhe shërbime të tjera të Google për qëllime marketingu. Nuk ka asnjë indikacion në kushtet e intimitetit të Evernote për të sugjeruar që i lejon Google të hyjë në mendimet private të bazës së tij të përdoruesit.

Në fakt, vetë Evernote pretendon të mos shikojë kurrë përmbajtjen e përdoruesit nëse nuk lejohet nga ju ose nuk është i detyruar nga zbatimi i ligjit. Shënimet e tua janë gjithashtu të koduara në pushim duke përdorur AES 256-bit, një protokoll që nuk dihet se mund të thyhet.

Shënimet janë të koduara edhe në tranzit (d.m.th., përmes internetit) gjithashtu, por kriptimi nuk është duke përfunduar si përfundim. Pas mbërritjes në objektin e serverit, shënimet janë deshifruar për indeksim para se të kodohen përsëri. Kjo ndihmon të shpejtoni rikthimin më vonë.

Shtë interesante, Evernote ofron encryption private, fund-në-fund, por e kufizon atë në tekstin e theksuar. Mund ta vendosni vetë nga brenda aplikacionit duke zgjedhur tekstin që dëshironi të kriptoni, duke klikuar me të djathtën mbi të dhe duke zgjedhur “koduar tekstin e zgjedhur”.

Ndërsa ne do të preferojmë që kompania të shtrijë kriptim privat në të gjithë fletoret, është i vetmi mjet fletore fletore që ne dimë të shkojë deri aty sa bën. Nëse keni nevojë për më shumë siguri, Evernote është gjithashtu një nga dy aplikacionet për marrjen e shënimeve në përputhje me SafeRoom, një mjet privat i kriptimit që do të parandalojë këdo në Evernote të deshifrojë fletoret tuaja, madje edhe nën autoritetin e një urdhri.

Si masë sigurie ndaj dikujt që godet fjalëkalimin tuaj Evernote, ju gjithashtu mund të aktivizoni vërtetimin me dy faktorë. Ky është një tipar me të vërtetë i rëndësishëm që shumë shërbime cloud nuk i ofrojnë, përfshirë disa nga opsionet më të mira të kopjimit në internet.

Me vërtetimin me dy faktorë, edhe nëse dikush vjedh ose braktis forcën e fjalëkalimit tuaj, ka të ngjarë që nuk do të mund ta përdorë atë, pasi Evernote do të kërkojë një kredencial shtesë nëse zbulon një përpjekje për hyrje nga një kompjuter i panjohur. Ky kredencial është një kod sigurie që do t’i dërgohet pajisjes tuaj celular përmes tekstit.

OneNote

Fletoret dhe shënimet e krijuara duke përdorur OneNote, siç e përmendëm më herët, ruhen në hapësirën tuaj të ruajtjes së cloud OneDrive. Si e tillë, ne kemi një pamje të ngjashme të sigurisë OneNote siç bëjmë me OneDrive. Kjo nuk është një gjë veçanërisht e mirë.

Shqetësimi ynë më i madh është që OneDrive nuk i kodon skedarët në pushim në server nëse nuk je një përdorues biznesi. Kjo i lë shënimet tuaja të hapura për zgjedhje të lehta në rast të një shkelje.

Ju mund të mbroni me fjalëkalim seksionet e fletores direkt nga klienti. Sidoqoftë, kjo parandalon vetëm që dikush duke përdorur kompjuterin tuaj të lexojë përmbajtjen e këtij fletore. Nuk i skedon skedarët e dërguar në re.

Lajmi i mirë është se OneNote është fletore tjetër e re e mbështetur nga SafeRoom, kështu që ju mund të shtoni encryption me njohuri zero në fletoret tuaja në atë mënyrë. Produkti mund të shkarkohet nga Dyqani i Microsoft-it dhe kushton 2.99 dollarë, një çmim që ia vlen të paguani nëse synoni të ruani informacione konfidenciale në OneNote.

OneNote nuk mbron skedarët në tranzit duke përdorur sigurinë e shtresave të transportit (TLS), kështu që skedarët tuaj duhet të jenë të sigurt nga përgjimi në internet, megjithëse ne akoma ju rekomandojmë të përdorni një VPN mbi WiFi publik (lexoni udhëzimet më të mira VPN për sugjerime).

Ashtu si Evernote, OneNote ofron një veçori të autentifikimit me dy faktorë, gjithashtu, për të mbrojtur fletoret tuaja nëse fjalëkalimi juaj është vjedhur ose plasaritur.

Rreth pesë mendime

Me gjithnjë e më shumë kërcënime ndaj sigurisë në internet, zgjidhja e shërbimeve cloud të angazhuara për mbrojtjen e të dhënave tuaja janë më të rëndësishme ndonjëherë. Kjo është arsyeja pse ne shpesh rekomandojmë shërbime të ruajtjes së cloud me njohuri zero për lexuesit tanë, të tilla si Sync.com dhe pCloud.

Ndërsa asnjë ofrues fletore re që ne dimë për oferta të plotë, mbrojtje natyrore me njohuri zero, Evernote së paku ju lejon të kriptoni privatisht tekstin e theksuar. Bitshtë pak dhimbje për të menaxhuar sigurinë tuaj në atë mënyrë, por është diçka.

Microsoft, ndërkohë, as nuk do të shifrojë në anën e serverit fletoret e tua duke përdorur një proces të menaxhuar të enkriptimit, përveç nëse je përdorues biznesi.

Raundi: Pika e Sigurisë dhe e Privatësisë për Evernote

Logo Evernote
Logoja OneNote

6

Aktgjykimi i formës së prerë

Evernote mori katër nga pesë raunde në kokën tonë, por dy raundet e para (kostoja dhe veçoritë e organizimit) ishin aq afër sa që mund të ketë qenë edhe dy raunde me një.

Me sa duket arsyeja më bindëse për të zgjedhur Evernote mbi OneNote zbret në siguri. OneNote, ndërkohë, duhet të apelojë tek ata që kanë nevojë për më shumë liri në mënyrën se si krijojnë shënime falë mjeteve të vizatimit dhe opsioneve më dinamike të paraqitjes.

Arsyeja më e madhe për të zgjedhur Evernote vs OneNote tani, megjithatë, ka të ngjarë braktisja e afërt e OneNote 2016. Versioni i Microsoft Store i OneNote, të cilin kompania do të mbajë, po i mungojnë tiparet e rëndësishme që merrni me të dyja OneNote 2016 dhe Evernote, përfshirë etiketat dhe versionimet e personalizuara.

Fituesi i fundit: Evernote

Tani për tani, Evernote mbetet, në sytë tanë, aplikacioni më i mirë për marrjen e shënimeve në treg. Kujdes të peshoni? Na heq një shënim më poshtë dhe faleminderit që lexove.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map