Klientët më të mirë të transferimit të skedarëve 2020: FTP, WebDAV dhe Cloud Explorers

Nëse jeni duke kërkuar për klientët më të mirë të transferimit të skedarëve sot në treg, keni zbritur në vendin e duhur. Më poshtë, ne detajojmë zgjedhjet tona për të ngarkuar dhe shkarkuar skedarë me shumicë midis kompjuterave lokalë dhe serverëve të cloud.


Tradicionalisht të njohur si klientë të FTP, disa opsione softuerësh sot kanë lëvizur prej kohësh përtej këtij protokolli të hershëm për të mbështetur jo vetëm FTPS dhe SFTP, por lidhjet WebDAV dhe API me shërbimet cloud si Amazon S3, Google Cloud dhe Rackspace Cliles Files. Përveç lëvizjes së skedarëve, klientët më të mirë gjithashtu sportivojnë një sërë karakteristikash nga krahasimet e drejtorive deri te kodimi i skedarëve.

Ndërsa shërbimi ynë i preferuar i përgjithshëm është Cyberduck i popullarizuar – dhe falas, për ata me pak para për të shpenzuar, CloudBerry Explorer Pro ofron një gamë edhe më të madhe të veçorive dhe një përvojë më të kënaqshme të përdoruesit, në përgjithësi. Ne do të flasim për të dy në një minutë. Së pari, le të flasim për protokollet e transferimit të skedarëve në përgjithësi dhe të hedhim një vështrim se si i bëmë zgjedhjet tona.

Farë është FTP, Sidoqoftë?

Theelësi për të kuptuar se çfarë është FTP qëndron në inicialet, të cilat mbështeten për “protokollin e transportit të skedarëve”. Shtë një protokoll komunikimi që përdoret zakonisht, ose një grup rregullash që kompjuterët i përdorin për të komunikuar me njëri-tjetrin mbi një rrjet TC / ICP (si interneti).

Në komunikimet FTP, ekzistojnë dy pika përfundimtare: një server FTP dhe një kompjuter klient. Serveri dëgjon kërkesa për lidhje ndërsa klienti fillon lidhjen. Pasi të jetë krijuar lidhja, klienti mund të ngarkojë skedarë në server, të shkarkojë skedarë prej tij dhe të kryejë operacione të ndryshme të tjera si fshirjen dhe lëvizjen e skedarëve përreth.

Ndërsa klientët e përmendur në këtë artikull shpesh quhen klientë FTP, FTP në të vërtetë është i vjetëruar, kryesisht sepse dërgon të dhëna në tekst të thjeshtë. Kjo ishte një ide e keqe në vitet ’80 dhe është një ide shumë më e keqe sot duke pasur parasysh se si është bërë krimi i sofistikuar në internet. Si i tillë, ka më shumë të ngjarë të përdorni një nga dy protokollet e lidhur, FTPS ose SFTP.

Dallimi midis FTPS dhe SFTP

FTPS dhe SFTP janë të dy protokollet më të sigurta të komunikimit sesa FTP, duke koduar të dhënat e transmetuara dhe letrat kredenciale (emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin) të përdorura për të hapur kanale komunikimi.

FTPS u zhvillua së pari, kryesisht si përgjigje ndaj kërkesave më të larta rregullatore për sigurinë e të dhënave falë veprimeve si HIPAA. Basshtë në thelb FTP, por me kriptim SSL për të mbrojtur të dhënat duke u transferuar në një rrjet TC / ICP. SFTP, megjithëse ngatërrohet shpesh me FTPS, është një protokoll krejtësisht i ndryshëm, bazuar në predhën e sigurt (SSH).

Ju gjithashtu mund të dëgjoni FTPS të quajtur “FTP mbi SSL” dhe SFTP të quajtur “FTP over SSH”.

Midis FTPS dhe SFTP, kjo e fundit konsiderohet më e lehtë për t’u zbatuar. Arsyeja për këtë është se kërkon vetëm hapjen e një porti të vetëm në mënyrë që të transmetojë të dhëna vazhdimisht përmes një firewall.

Me FTPS, nga ana tjetër, sa herë që pranohet një thirrje për kërkesë për transferim skedar, duhet të hapet një port shtesë. Në vend që të jeni më të sigurt, të qenit për të hapur porte të shumta për komunikime në të vërtetë mund të paraqesin një rrezik sigurie për rrjetin tuaj.

Si i tillë, midis të dyve, SFTP është bërë më shpesh i përdorur. Toshtë më e lehtë për tu zbatuar, më e shpejtë dhe më e sigurt.

API të WebDAV dhe Cloud IaaS

Shumica e klientëve të mirë FTP mund të lidhen me serverat duke përdorur FTP, FTPS dhe SFTP. Klientët më të mirë mund të krijojnë edhe lloje të tjera lidhjeje të sigurta gjithashtu.

Një nga më të zakonshmet është WebDAV, i cili qëndron për Autorizimin dhe Versionin e Shpërndarë në Rrjetin në internet. WebDAV është në të vërtetë një grup shtesë që i shtohen HTTP me qëllim të lehtësimit të redaktimit bashkëpunues përmes internetit duke lejuar serverët e internetit të veprojnë si serverët e skedarëve.

Disa shërbime të ruajtjes së cloud mbështesin WebDAV, duke përfshirë Dropbox, Google Drive, OneDrive dhe të preferuarin tonë nga të katër, pCloud (lexoni rishikimin tonë të pCloud). Me mbështetjen e WebDAV, ju mund të përdorni, modifikoni dhe fshini skedarët e ruajtur në diskun tuaj të ruajtjes në cloud pa pasur nevojë të përdorni ndërfaqen e internetit të këtij shërbimi.

Përveç të gjithë protokolleve të lidhjes të përmendura më lart, disa klientë të FTP mund të lidhen me serverë duke përdorur një API, të shkurtër për “ndërfaqen e programimit të aplikacionit”. Lidhjet API në klientët FTP janë ndërtuar rreth ofruesve specifikë të cloud, zakonisht të shumëllojshmërisë së cloud IaaS (infrastruktura si shërbim).

Zgjidhjet Cloud IaaS janë zgjidhje të serverëve në distancë që mund të përdoren për të pritur skedarë (ndër të tjera, si ndërtimi i bazave të të dhënave ose pritja e programeve në internet). Disa shembuj të zakonshëm që mund të keni dëgjuar përfshijnë Amazon S3, Rackspace Cloud Files dhe Google Cloud.

Ne i drejtojmë të gjitha të preferuarit tanë në udhëzuesin më të mirë të cloud të IaaS, prandaj sigurohuni dhe kontrolloni nëse dëshironi të vendosni klientët e transferimit të skedarëve, ne i rishikojmë në një moment për ta përdorur mirë.

Zgjedhja e Klientit më të mirë të Transferimit të Dosjeve

Të gjitha këto na sjellin në thelb të artikullit tonë, duke bërë rekomandime për klientët e transferimit të skedarëve që ne mendojmë se janë më të mirët në dispozicion. Klientët kryesorë, siç mund ta keni menduar, kanë shumë më tepër mundësi lidhjeje sesa thjesht FTP. FTPS dhe SFTP janë zakonisht të dhëna, ndërsa mbështetja WebDAV dhe lidhjet API me shërbime specifike cloud janë më pak të zakonshme.

Përveç opsioneve të lidhjes, ne gjithashtu kërkuam lehtësinë e përdorimit. Një klient i lartë FTP e lehtëson krijimin e një lidhjeje, shfletimin, ngarkimin dhe shkarkimin e skedarëve dhe shpresojmë se ka disa veçori të tjera të dobishme si faqerojtësit e lidhjeve, krahasimet e dosjeve, sinkronizimin e skedarëve dhe kriptimin e skedarëve.

Ne gjithashtu kërkuam mbështetjen e platformës. Shumë klientë të FTP, përfshirë disa prej atyre që përmendim më poshtë, janë të disponueshëm vetëm për Windows dhe Mac, dhe disa janë në dispozicion vetëm për njërën ose tjetrën. Vetëm disa ofrojnë mbështetje Linux, si CloudBerry Explorer.

Vlera ishte gjithashtu një konsideratë. Do të gjeni shumë klientë falas për transferimin e skedarëve dhe disa me tarifa licence një herë, megjithëse ata zakonisht nuk shkojnë më shumë se 40 dollarë ose 50 dollarë.

Tani që kemi rregulluar të gjitha kriteret tona, le të shohim klientin tonë të preferuar për transferimet e skedarëve, Cyberduck.

Klienti më i mirë i Transferimit të Dosjeve: Cyberduck

Do të jemi pengesa për të mos zgjedhur Cyberduck si zgjidhjen tonë kryesore për transferimet e skedarëve. Prettyshtë shumë mirë të gjitha, duke mbështetur jo vetëm FTP, FTPS, SFTP dhe WebDAV, por lidhje API me disqe të shumta cloud. Këto disqe përfshijnë opsione IaaS Rackspace Cloud Files, Amazon S3, Microsoft Azure, Google Cloud dhe Backblaze B2.

Cyberduck gjithashtu ju lejon të lidheni direkt me Dropbox, Google Drive ose OneDrive duke përdorur letrat kredenciale për hyrjen tuaj për ato shërbime. Ne kemi një udhëzues se si ta përdorim Cyberduck me detajet.

Versione të klientit të desktopit Cyberduck janë në dispozicion për Windows dhe MacOS. Për fat të keq, përdoruesit e Linux kanë mbetur në ducklings ftohtë, të shëmtuar se ata janë. (Nëse jeni një përdorues i Linux-it që ka nevojë për një zgjedhje, lexoni ruajtjen më të mirë të cloud për udhëzuesin Linux).

Karakteristikat e Cyberduck-it që na pëlqejnë përfshijnë aftësitë e pritura si dosjet dhe krijimin e skedarëve, ngarkimet dhe shkarkimet, por edhe disa mirësi të papritura. Kryesore midis tyre është një mundësi për të krijuar dosje të koduar privatisht në cloud, plus një mundësi për të sinkronizuar lokalet me dosje të largëta.

Cyberduck gjithashtu ka një veçori jashtëzakonisht të dobishme “faqeshënuesi” që ruan detajet e lidhjes tuaj për qasje të shpejtë më vonë. Faqerojtësit madje mund të ndahen me përdoruesit e tjerë. Ju gjithashtu mund të krijoni lidhje URL për skedarët për t’i ndarë me të tjerët.

Cyberduck është softuer pa burim të hapur. Nëse me të vërtetë ju pëlqen produkti, mund të dërgoni një dhurim tek ekipi i zhvillimit për ta mbështetur atë. Me një dhurim prej 10 dollarësh, mund të regjistroni programin tuaj për të çaktivizuar butonin e dhurimit në klient. Ekziston gjithashtu një version i paguar i Cyberduck i disponueshëm përmes dyqanit të aplikacioneve Mac për 24 dollarë.

CloudBerry Explorer Pro

CloudBerry vë në dispozicion disa prej programeve më të mira të transferimit të skedarëve, duke përfshirë një klient rezervë online të pajisur me funksion të aftë për të dërguar skedarë në mbi 50 shërbime të ndryshme cloud. Për më shumë në lidhje me atë mjet rezervë, lexoni rishikimin tonë CloudBerry Backup.

Kompania prodhon gjithashtu një linjë mjetesh të eksploruesve të cloud, si falas dhe të paguar. Për transferimet e FTP dhe SFTP, do të duhet të blini versionin e licencuar të “Pro” të softverit për një tarifë një herë 39,99 $ për kompjuter, i cili vjen me shumë karakteristika të tjera përveç.

Gjithashtu e rëndësishme, nëse keni ndërmend të përdorni klientin me një shërbim të cloud IaaS, do të duhet të blini versionin që funksionon me ofruesin tuaj të zgjedhjes:

 • CloudBerry Explorer për Amazon S3
 • CloudBerry Explorer për Google Cloud
 • CloudBerry Explorer për Microsoft Azure
 • CloudBerry Explorer për OpenStack

Eachdo version mund të lidhet gjithashtu me disa ofrues shtesë cloud, të paktën. Për shembull, versioni Amazon S3 mund të përdoret me Backblaze B2 ose Wasabi (lexoni rishikimin tonë Wasabi).

Megjithatë, duke i detyruar përdoruesit të blejnë një licencë të ndryshme për secilën nga shërbimet kryesore të cloud, CloudBerry Explorer humbet disa nga shkëlqimet e saj, kjo është arsyeja pse ne e renditim pas Cyberduck (së bashku me faktin se kushton ndonjë para fare, natyrisht ).

Nëse ato pika nuk ju dekurajojnë, CloudBerry Explorer Pro ka një mori karakteristikash të dobishme që e bëjnë atë klientin më të fuqishëm, në përgjithësi, dhe ia vlen edhe shpenzimet për disa përdorues. Karakteristikat e shënimit përfshijnë kriptimin nga ana e klientit, kompresimin e skedarëve, ngarkimet me shumë fije, krahasimet e dosjeve, sinkronizimin e dosjeve dhe rregullat e ngarkimit.

Nga të gjithë klientët FTP dhe cloud që ne kemi shqyrtuar, është lehtësisht më argëtimi për t’u përdorur, dhe CloudBerry ka një rrjet mbështetës shumë më të fortë se sa do të marrësh me Cyberduck. Kjo e bën atë një zgjedhje më të mirë, veçanërisht për profesionistët e IT dhe pronarët e biznesit.

Më në fund, ndryshe nga Cyberduck, CloudBerry Explorer vjen në një version Linux.

FileZilla Pro

Deri kohët e fundit, FileZilla nuk ka arritur shumë në një alternative të Cyberduck sepse vetëm mbështeti FTP, SFTP dhe FTPS. Sidoqoftë, në janar 2018, kompania solli mbështetje WebDAV për klientin e saj FileZilla Pro, përveç lidhjes me Amazon S3, Azure dhe Google Cloud.

Klienti mund të përdoret për të zhvendosur mijëra skedarë me shumicë nga kompjuteri juaj në një server të largët, ose anasjelltas, dhe është i optimizuar për shpejtësinë, megjithëse ju mund të zvogëloni gjerësinë e bandës, të përdorur nëse është e nevojshme. Klienti përmban një ndërfaqe të thjeshtuar, të skeduar që e bën të lehtë krijimin e lidhjeve dhe shfletimin e skedarëve.

Karakteristikat e shënimeve përfshijnë faqeshënues për lidhje të shpejtë, filtra të emrit të filmit, krahasime të direktorive për të identifikuar deltat, sinkronizimin e drejtorive, zvarritjen dhe lëshimin, redaktimin e skedarëve dhe asnjë kufi për madhësinë e skedarëve.

Filezilla Pro nuk ka një veçori të kriptimit si ju me Cyberduck dhe nuk ka asnjë klient Linux. Ndoshta më e rëndësishmja, nuk është falas: do të duhet të llogaritni 19,99 dollarë për versionin e Windows ose 13.99 dollarë për MacOS. Sshtë një klient themelor Filezilla që nuk kushton asnjë monedhë, por nuk është aq i fuqishëm sa Filezilla Pro, prandaj ju sugjerojmë të qëndroni larg.

CuteFTP 9

CuteFTP renditet si zgjedhja jonë e katërt për një klient FTP. Në disa mënyra shumë të rëndësishme, është një mjet shumë më pak i aftë se sa tre zgjedhjet tona kryesore. Për shembull, është rreptësisht një klient për FTP, FTPS, SFTP dhe WebDAV. Nuk ka asnjë mbështetje Amazon S3, Google Cloud ose lidhje për ndonjë ofrues tjetër të IaaS në cloud.

Në fakt, CuteFTP është një klient shumë themelor i FTP në përgjithësi, por ndonjëherë kjo është gjithçka që ju nevojitet ose dëshironi, për këtë arsye vendosëm t’i japim një vend në këtë artikull. Mbështet disa karakteristika themelore si faqeshënuesit, kompresimi i skedarëve dhe kriptimi i skedarëve.

Programi gjithashtu përmban një redaktues të integruar HTML për të autorizuar dokumentet HTML si në kompjuterin tuaj ashtu edhe me një server të largët.

Rezervimi i skedarit dhe sinkronizimi përfshihen gjithashtu, së bashku me planifikimin e transferimit të skedarëve. Edhe kështu, nuk ka asnjë veçori të krahasimit të skedarëve siç do të merrni me Cyberduck ose CloudBerry Explorer.

Megjithatë, programi është 100 përqind i lirë, siç ka qenë që nga fillimi i fillimit të tij në 1996. Fatkeqësisht, ai është në dispozicion vetëm për sistemet operative Windows dhe Mac, pa mbështetje Linux.

Transmetoni 5

Zhvilluar nga Panic Inc., Transmit është një klient i transferimit të skedarëve i krijuar vetëm për përdoruesit e Mac. Ndërsa normalisht që ky fakt ndoshta do të na çonte ta linim një listë të shërbimeve “më të mira” (përveç nëse Mac specifik, si ruajtja më e mirë e cloud për artikullin Mac), ka mjaftueshëm të duam për Transmetimin dhe disa alternativa të mjaftueshme të shkëlqyera që vendosëm t’i jepnim ajo vendi ynë i pestë dhe i fundit.

Versioni më i fundit i softverit është Transmetimi 5. Transmetimi u zhvendos përtej të qenit një klient FTP para ca kohësh duke shtuar mbështetjen e WebDAV dhe Amazon S3. Versioni më i fundit kërkon që edhe më tej dhe tani mbështet mbi 10 shërbime cloud.

Këto shërbime përfshijnë ofruesit e IaaS Backblaze B2, Azure dhe Rackspace CloudFiles, megjithëse jo Google Cloud. Mund të lidhen edhe një pjesë të vogël të shërbimeve të ruajtjes së cloud, duke përfshirë Amazon Drive, Box, Dropbox, Google Drive dhe OneDrive (lexoni rishikimin tonë të OneDrive).

Nga të gjitha shërbimet që ne kemi rishikuar, Transmetimi 5 mund të ketë klientin më të mirë, duke e bërë një turp të mos ketë version të Windows ose Linux. Skedarët lokalë janë paraqitur në njërën anë të ndërfaqes dhe skedarët e largët janë nga ana tjetër.

Versioni i fundit i klientit të Panic përmban gjithashtu një kod të rishkrimit plotësisht të transferimit të skedarëve që është shumë më i shpejtë se versioni i mëparshëm, duke e bërë atë të shkëlqyeshëm për ngarkimet e fotografive dhe video. Karakteristikat e tjera të shënimit përfshijnë sinkronizimin e dosjeve lokale me cloud dhe encryption me njohuri zero.

Sidoqoftë, e vërtetë për frymën e Steve Jobs, softveri vjen me një çmim disi të rëndë prej 45 $.

Mënyra të nderuara

Ekzistojnë një pjesë e vogël e klientëve FTP që ne nuk i kemi përfshirë, me WinSCP (vetëm Windows) dhe Fetch (vetëm Mac) ndoshta dy nga më të njohurit. Të dy këta klientë mbështesin FTP, FTPS, SFTP dhe WebDAV. Sidoqoftë, as nuk mbështesin Amazon S3 ose ndonjë shërbim tjetër cloud, duke i vendosur ato pak larg kohës.

Në anën tjetër të spektrit është Dragondisk, një menaxher falas për transferimin e skedarëve që mbështet Amazon S3 dhe Google Cloud por, çuditërisht i mjaftueshëm, jo ​​FTP, SFTP ose FTPS. Dizajni i përgjithshëm i Dragondisk gjithashtu ndjehet i datuar, por së paku ka një klient Linux.

Mendimet përfundimtare

Gjetja e klientit më të mirë të transferimit të skedarëve për nevojat tuaja mund të bëjë më të lehtë lëvizjen e skedarëve me shumicë në dhe nga cloud, qoftë me dorë ose përmes sinkronizimit. Ndërsa FTP, SFTP dhe FTPS janë protokollet e vjetra të gatishmërisë, mjetet më të mira gjithashtu ofrojnë mbështetje WebDAV, përveç mbështetjes për shërbimet e infrastrukturës cloud si Amazon S3.

Ndër të gjithë klientët me të cilët kemi pasur një shans të luajmë me, Cyberduck na godet duke siguruar kombinimin më të mirë të veçorive dhe vlerës. Për ata që nuk kanë mend të shpenzojnë para, sidoqoftë, CloudBerry Explorer është një shërbim i vështirë për tu mundur.

Ndani mendimet tuaja për klientët e transferimit të skedarëve në komentet më poshtë dhe na tregoni opsionet që na kanë munguar. Si gjithmonë, faleminderit për leximin.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map