Isfarë është ruajtja në re e gjelbër dhe cilët ofrues e ofrojnë atë në vitin 2020?

Magazinimi në re është një lloj shërbimi që mund të plotësojë kapacitetin e hard drive tuaj dhe të rrisë produktivitetin. Kjo e bën atë duke ju ofruar një mënyrë të thjeshtë për të ruajtur të dhënat tuaja në cloud, ndërsa ju sigurojnë qasje të shpejtë. Prettyshtë mjaft i përshtatshëm, por shërbimet mund të mos jenë eko-miqësore, kështu që në këtë artikull do të shohim se cilat prej tyre do t’ju marrin disa ruajtje të re jeshile.


Megjithatë, së pari, duhet të shtojmë se shërbimet e ruajtjes në cloud mund të bëjnë më shumë sesa të ruajnë të dhënat tuaja. Karakteristikat e tyre kryesore – siç janë shkëmbimi i skedarëve dhe sinkronizimi i pajisjes, ose “sinkronizimi” për shkurt – ndihmojnë në përmirësimin e bashkëpunimit, duke i bërë këto mjete ideale për bizneset, veçanërisht ato që mbështeten në punën e largët.

Shumë shërbime të ruajtjes së cloud gjithashtu ju lejojnë të bëni shënime, të rikuperoni skedarët e fshirë, chat, të ndani kalendarët, të caktoni detyra dhe të redaktoni dokumentet në kohë reale me bashkëpunëtorët. 

Nëse po kërkoni të krijoni një mjedis efektiv në internet për bashkëpunim, duhet të filloni duke konsultuar listën tonë të shërbimeve më të mira EFSS (sinkronizimi dhe shkëmbimi i skedarëve të ndërmarrjeve).

Përndryshe, nëse thjesht keni nevojë për një përmbledhje të përgjithshme të shërbimeve për ruajtjen e cloud, lexoni vlerësimet tona të ruajtjes së cloud. Tani që kemi përcaktuar se çfarë është ruajtja në re, ne do të shohim se çfarë i bën këto shërbime miqësore me mjedisin.

Mfarë e bën të gjelbër ruajtjen në re?

Qendrat e të dhënave për ruajtjen e cloud janë krijuar për të ruajtur të dhënat në mënyrë efektive. Dallimi kryesor midis tyre dhe serverave të premisë është sasia e tyre e shfrytëzimit të burimeve. 

Serverat me premisa funksionojnë, mesatarisht, me kapacitet 12 deri në 18 përqind, ndërsa serverët e qendrës së të dhënave cloud mund të arrijnë një maksimum prej 40 deri në 70 përqind të përdorimit, me mesataren nga 10 në 50, sipas një raporti të efikasitetit të energjisë nga 2014 Këshilli i Mbrojtjes së Burimeve Natyrore, një organizatë jofitimprurëse amerikane. 

Përdorimi i rritur i serverëve në qendrat e të dhënave për ruajtjen e cloud buron nga fakti se këto qendra të të dhënave përdorin teknologjinë e virtualizimit. 

Virtualizimi mundëson aplikime të shumta – secila në mjedisin e vet virtual – të ekzekutohet në një server të vetëm fizik. Kjo zvogëlon në masë të madhe numrin e serverëve dhe sasinë e energjisë së nevojshme për të ekzekutuar një numër të caktuar aplikimesh.

Sasia e fuqisë së përdorur është një faktor kryesor në vlerësimin e efikasitetit, dhe metrika më e zakonshme për këtë është “efektiviteti i përdorimit të energjisë”, ose PUE. Mesatarja e PUE në 2019 për industrinë globale të qendrave të të dhënave, sipas Institutit Uptime, ishte 1.67 (më e ulët është më e mirë), që paraqet një rritje nga 1.58 e 2018. 

Sidoqoftë, të kesh shumë serverë kërkon shumë energji, e cila nga ana tjetër rrit koston e tyre. Kjo motivon disa ofrues të cloud në shkallë të gjerë të jenë më efikasë të energjisë sesa ai mesatar global. 

Falë kësaj, disa shërbime, të tilla si Google, raportojnë një PUE me vetëm 1.11. Plus, qendrat e mëdha të të dhënave kanë ftohje më efektive, e cila, përsëri, ndihmon në zvogëlimin e përdorimit të energjisë.

Për të rikujtuar, qendrat e të dhënave për ruajtjen e cloud janë në thelb më të gjelbra sesa qendrat e të dhënave për premisat. Kompanitë mund të zvogëlojnë gjurmët e tyre të karbonit thjesht duke lëvizur të dhënat e tyre në qendrën e të dhënave të një ofruesi cloud, ku ata do të përdorin më pak burime dhe optimizojnë efikasitetin e tyre.

Shërbime të ruajtjes në re të gjelbër

Në këtë pjesë, ne do të rendisim të gjitha shërbimet që përshtaten me faktorët që kemi përmendur në pjesën e mëparshme. E para, në asnjë mënyrë të veçantë, është Google Drive.

Google Drive

Siç e përmendëm, qendrat e të dhënave të Google janë një nga më të efektshmet me energji atje, dhe që përfshin shërbimin e saj për ruajtjen e cloud, Google Drive. Në mënyrë të veçantë, Google arrin rezultate të mëdha të përdorimit të energjisë falë serverave me porosi, shumë efikas që harxhojnë më pak energji. 

Për më tepër, Google përdor mënyra të lira për të menaxhuar ftohjen, ripërdorimin e pajisjeve të vjetra dhe riciklon ato që nuk mund të përdorin përsëri.

Ndërfaqja në internet e Google Drive

Dosje Google Sync Sync

Google Drive Google Docs

Google Drive Krijoni një Lidhje

Cilësimet e Rrjetit Google Drive

i mëparshëm

tjetër

Google Drive është një zgjedhje e mirë nëse duhet të punoni në internet në skedarët e zyrës dhe t’i ndani me bashkëpuntorët. Ajo gjithashtu ka një nga shërbimet më të mira të mbështetjes së klientit në treg. 

Google ka shumë plane, dhe shumica e tyre ofrojnë një vlerë të madhe. Klienti i saj në internet dhe aplikacionet e lëvizshme janë të efektshme dhe të lehtë për t’u përdorur. Plus, Google Drive ka një rrjet të serverëve që përfshin globin, i cili e ndihmon atë të arrijë shpejtësi të shpejtë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj që ofron Google Drive në rishikimin tonë të Google Drive.

Amazon Drive

Një tjetër emër i madh në industrinë e teknologjisë, Amazon, është larg nga një i huaj në teknologjinë e gjelbër. PUE është më pak se 1.2, dhe Amazon pretendon se më shumë se 50 përqind e energjisë së saj rrjedh nga burime të rinovueshme. Shtë e lehtë të shihet se si mund ta realizojë këtë sepse përdor gjashtë ferma diellore dhe tre ferma me erë. Plus, Amazon ka njoftuar katër projekte të reja të erës dhe një fermë diellore.

Ekrani fillestar i Rishikimit të Amazon Cloud Drive

Amazon Drive ka karakteristika të duhura, të cilat përfshijnë pamjet paraprake të skedarëve dhe fotografive, së bashku me rishikimin e videos. Ai gjithashtu ka disa nga planet më të mira të çmimeve në treg. Ju mund të merrni 100 GB për vetëm 1 $ në muaj ose një 1TB të rëndë për vetëm 5 dollarë në muaj.

Falë rrjetit global të serverëve të Amazon, Amazon Drive do të ngarkojë shpejt të dhënat tuaja në cloud. Ne gjithashtu na pëlqen sesi klientët e saj në internet dhe celular janë tërheqës dhe të lehtë për t’u përdorur. Amazon Drive gjithashtu ka aftësi të përshtatshme për ndarje. Ju mund të lexoni më shumë rreth saj në rishikimin tonë të Amazon Drive.

Microsoft OneDrive

Microsoft arriti neutralitetin e karbonit në 2012 dhe ka një PUE mesatare prej 1,125 për çdo qendër të re të të dhënave. Microsoft gjithashtu është i përkushtuar për qëndrueshmërinë, kështu që ripërdoron dhe riciklon produktet dhe i bën produktet e tij të qëndrueshme. Ai gjithashtu ripërdor mbeturinat dhe disponon me përgjegjësi atë që nuk mund të përdorë.

Microsoft po punon gjithashtu në “projektin Natick”, i cili përfundimisht do të shohë qendrat mikro të të dhënave të mundësuar nga energjia e rinovueshme e rënë në det..

Skedarët e ndërfaqes në OneDrive

Rrëshqitësja e Dosjeve të Sinkronizimit OneDrive

Nisja e aplikacioneve OneDrive

OneDrive Krijoni ndarjen e skedarëve të lidhjeve

OneDrive Word Online

i mëparshëm

tjetër

Praktikat miqësore me mjedisin e Microsoft përfshijnë qendrat e tij të të dhënave Microsoft Azure, të cilat fuqizojnë Microsoft OneDrive, është shërbimi i ruajtjes në re.

OneDrive ju lejon të keni qasje në Office Online, Skype, Outlook, OneNote (shihni shqyrtimin tonë të OneNote për të mësuar më shumë rreth aplikacionit të marrjes së shënimeve) dhe shumë karakteristika të tjera nga gjigandi me bazë Redmond. Ju nuk do të duhet të zbrazni portofolin tuaj për ta përdorur atë, sepse planet e OneDrive kanë çmime të drejta. Plani 1TB do t’ju kthejë vetëm 6 dollarë në muaj.

Plus, ne na pëlqen sa tërheqës janë klientët e saj desktop, ueb dhe celular. Ata janë të drejtpërdrejtë dhe nuk do t’ju japin çështje. Ju gjithashtu mund të ndani dhe të bashkëpunoni në skedarë ndërsa keni një siguri të aftë për shkëmbimin e skedarëve. Për më shumë informacione rreth ndarjes së OneDrive, lexoni rishikimin tonë të OneDrive.

Tresorit

Ashtu si hyrja e mëparshme, Tresorit përdor serverët e Microsoft Azure, kështu që është miqësor me mjedisin. Tresorit mund të shikojë skedarët tuaj, por nuk ka aplikacione vendase të produktivitetit ose aftësi për t’u integruar me aplikacione të palëve të treta.

Tresorit-homepage-2019

Ai nuk integrohet me aplikacione të tjera sepse mban një nivel të lartë sigurie. Sidoqoftë, kjo vjen me një çmim të madh, sepse Tresorit është më i shtrenjtë se shërbimet e tjera në këtë listë. Plani i tij më i lirë është 12,50 dollarë në muaj. Megjithatë, Tresorit është një shërbim që është i drejtuar për bizneset e vogla, kështu që çmimi i tij është i kuptueshëm.

Tresorit gjithashtu ka aftësi të forta për ndarjen e skedarëve që nuk kanë asnjë mundësi sigurie. Për më tepër, shpejtësia e ngarkimit dhe shkarkimit të skedarëve të saj është e shpejtë. Ju mund të lexoni më shumë rreth Tresorit dhe karakteristikat e tij gjithëpërfshirëse të sigurisë në rishikimin tonë të Tresorit.

Mendimet përfundimtare

Vendosja e të dhënave tuaja në cloud ka përfitime që jo vetëm që ju ndihmojnë të jeni më produktiv dhe të merrni më pak hapësirë ​​në kompjuterët tuaj, por gjithashtu të zvogëloni gjurmën tuaj të karbonit. Ju nuk duhet të kërkoni shumë për një shërbim të gjelbër sepse shumica e emrave të mëdhenj në industrinë e teknologjisë (dhe cloud) tashmë kanë zvogëluar gjurmët e tyre të karbonit.

Ne kemi përshkruar disa shërbime në këtë artikull, dhe shumica e tyre paraqiten në listën tonë më të mirë të krahasimit të ruajtjes së cloud. Nëse nuk jeni ende të sigurt se cili është shërbimi më i mirë për ju, megjithatë, këshillohuni me udhëzuesin tonë më të mirë për ruajtjen e cloud. Ne gjithashtu kemi një artikull që detajon ruajtjen më të mirë të cloud për jo-fitimprurësit.

Qendrat e të dhënave në shkallë të gjerë janë më efikase për energji, por sipas The Independent, industria e zgjeruar e qendrave të të dhënave do të konsumojë tre herë më shumë energji në dekadën e ardhshme, kështu që një përpjekje e shtuar për të përmbushur kërkesat e reja do të jetë e nevojshme. 

Dofarë mendoni për ruajtjen e cloud të gjelbër dhe të ardhmen e saj? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map