Dropbox vs MEGA: Cili e bën më të mirë ruajtjen e reve në vitin 2020?

Dropbox është ofruesi i ruajtjes së cloud që e solli konceptin në rrjedhën kryesore. Ndërkohë, MEGA është e njohur për arsye të ndryshme si produkt fillestar i Kim Dotcom, avokati famëkeq i intimitetit (ose pirati i të drejtave të autorit, në varësi të këndvështrimit tuaj), megjithëse nuk është më i përfshirë me kompaninë.


Të dy ofruesit ofrojnë paketa të ruajtjes së cloud që shënojnë shumë për një numër arsyesh, dhe megjithëse as nuk e bën atë në krye të krahasimeve tona të ruajtjes së cloud, ata janë të dy në top 10. Ndërsa diskutojmë në rishikimin tonë të Dropbox, veçoritë e bashkëpunimit me Dropbox janë të shkëlqyera, ndërsa MEGA është e fortë për sigurinë, siç shpjegojmë në rishikimin tonë MEGA.

Si përputhen të dy ofruesit kur shkojnë kokë më kokë? Ne vendosëm të zbulojmë në këtë krahasim MEGA vs Dropbox.

Vendosja e një beteje: MEGA vs Dropbox

Në përpjekje për të bërë një krahasim të drejtë, ne kemi zhvilluar një sistem për të testuar ofruesit e ruajtjes së cloud si Dropbox dhe MEGA për shtatë raunde. Për secilën kategori, ne shikojmë një aspekt të rëndësishëm të ruajtjes së reve dhe shohim se si krahasohen pretendentët.

Winnerdo fitues i raundit fiton një pikë, por nëse është shumë afër për të thirrur, ne do t’u japim një pikë të dy ofruesve dhe do ta quajmë atë një barazim. Në fund, ne do të shtojmë pikët dhe do ta shpallim fituesin e përgjithshëm si rekomandimin tonë, pastaj shpjegojmë arsyetimin tonë.

1

Çmimeve

Të dy ofruesit ofrojnë ruajtje falas, megjithëse mund të hidhni një sy në rundown tonë të ruajtjes më të mirë falas të cloud, nëse me të vërtetë kërkoni të kurseni para. Dropbox ju lejon 2 GB hapësirë ​​për ruajtje falas, ndërsa MEGA ju jep 15 GB falas.

MEGA gjithashtu ju jep mundësinë për të zhbllokuar hapësirën e ruajtjes shtesë duke përfunduar arritje, të tilla si shkarkimi i aplikacionit të desktopit ose ftimi i miqve për t’u bashkuar me shërbimin. Fatkeqësisht, shumica e këtyre shpërblimeve të arritjeve skadojnë mjaft shpejt.

Ju merrni një hapësirë ​​shtesë prej 20 GB MEGA për të shkarkuar aplikacionin e desktopit ose 15 GB për aplikacionin smartphone, por të dyja këto shpërblime skadojnë pas 180 ditësh. 10 GB ruajtje shtesë për të ftuar një mik skadon pas një viti. Më keq akoma është bonusi fillestar i regjistrimit MEGA: ju merrni një ruajtje të madhe prej 35 GB vetëm për regjistrim, por skadon pas 30 ditësh. 

Nëse keni nevojë për të ruajtur më shumë se 15 GB, do të duhet të mendoni për planet e çmimeve të MEGA që nga fillimi, ose do të detyroheni të hiqni përmbajtjen tuaj shtesë pas një muaji.

Përtej nivelit të lirë, Dropbox ofron dy mundësi për llogari personale. Dropbox Plus kushton 11,99 dollarë në muaj, ose 9,99 dollarë në muaj nëse paguani çdo vit, duke ju siguruar një depo të mirë 2TB së bashku me shtesa, siç është mbështetja me përparësi e-mail. 

Nëse keni nevojë për më shumë hapësirë, Dropbox Professional ju jep 3TB hapësirë ​​dhe kushton 19,99 $ në muaj, ose 16.58 dollarë në muaj për planet vjetore. 

MEGA ofron katër plane personale të paguara, megjithëse çmimet janë në euro, kështu që është e vështirë të bësh një krahasim të saktë. Në kohën e shkrimit, MEGA Pro Lite vjen me 400 GB hapësirë ​​për rreth 5.55 dollarë në muaj, Pro 1 është rreth 11.11 dollarë në muaj për 2TB, Pro 2 është 22.23 dollarë në muaj për 8TB depozitë, dhe Pro 3 është 33.36 $ në muaj për 16TB. 

Të gjitha planet personale të MEGA vijnë me dy muaj shtesë falas nëse merrni një plan vjetor, në vend se të paguani çdo muaj.

GAmimet e Biznesit MEGA vs Dropbox

Nëse jeni duke kërkuar për një mundësi biznesi, planet e çmimeve të biznesit Dropbox fillojnë me 15 dollarë në muaj për përdorues për 5TB hapësirë ​​në planin e Standardit të Biznesit Dropbox. Dropbox Business Advanced është 25 dollarë në muaj për çdo përdorues, që vjen me ruajtje të pakufizuar në re, megjithëse do të duhet ta kërkosh këtë nëse pret të përdorësh më shumë se 3TB hapësirë. 

Nëse jeni duke kërkuar për ruajtje të pakufizuar, atëherë kontrolloni listën tonë të ofruesve më të mirë të pakufizuar të ruajtjes online dhe shikoni ofruesit si Box dhe OpenDrive.

Dropbox Enterprise është një zgjidhje e personalizueshme për bizneset e mëdha pa çmim të caktuar, dhe do të duhet të kontaktoni direkt me Dropbox për një vlerësim. Kjo mund të jetë një thirrje e mirë, veçanërisht pasi Dropbox e bëri atë në listën tonë të ruajtjes më të mirë të cloud për ndërmarrje, së bashku me Egnyte.

Ka vetëm një plan biznesi me MEGA, të titulluar (imagjinuar) MEGA për Biznes. Kjo kushton 10 euro në muaj (rreth 11 dollarë në muaj, në varësi të kursit të këmbimit) dhe vjen me një depozitë të pakufizuar, megjithëse ka një minimum prej tre përdoruesve. 

Disa kushte përdorimi aplikohen në MEGA për Biznes. Ai duhet të përdoret vetëm për “qëllime origjinale të biznesit” dhe vjen me një politikë të përdorimit të drejtë që do të krahasojë përdorimin tuaj me atë të përdoruesit mesatar të biznesit. Nëse po planifikoni të ruani shumë të dhëna, do t’ju duhet që së pari të kontrolloni me MEGA se përdorimi juaj është i përshtatshëm.

Të dy ofruesit ofrojnë 2TB ruajtje me një kosto të ngjashme, e cila do të kënaqë shumicën e përdoruesve personal. Sidoqoftë, MEGA ofron më shumë pritje të skedarëve falas, dhe edhe pse shpërblimet me kohë të kufizuar mund të jenë të bezdisshme, MEGA e merr këtë raund.

Raundi: Pika e icingmimeve për MEGA

Logo MEGA
Logoja e Dropbox

2

siguri

Nëse jeni duke kërkuar sigurinë më të fortë për skedarët tuaj, atëherë keni nevojë për një ofrues që mund të ofrojë encryption me njohuri zero. Kjo do të thotë që ofruesi juaj i ruajtjes së cloud nuk ruan një kopje të çelësit tuaj të enkriptimit, kështu që nuk mund të deshifrojë të dhënat tuaja, edhe nëse është i detyruar nga zbatimi i ligjit. 

Për sa kohë që ju mbani të sigurt fjalëkalimin tuaj, i vetmi person që duhet të jetë në gjendje të hyjë në të dhënat tuaja është ju. Me këtë në mendje, MEGA merr një epërsi të hershme këtu sepse ofron encryption me njohuri zero si standarde në të gjitha planet e saj.

mega-vs-tresorit-mega-sigurisë

Që në fillim, MEGA sqaron se nëse humbni fjalëkalimin tuaj, ju humbni llogarinë tuaj, pasi nuk mund të deshifrojë të dhënat tuaja. MEGA sugjeron që të përdorni një menaxher të fjalëkalimeve për të minimizuar rrezikun e kësaj ndodh, dhe kështu bëjmë ne. Nëse po kërkoni një menaxher të mirë për fjalëkalimin, atëherë kontrolloni Dashlane, një nga zgjatjet më të mira të menaxherit të fjalëkalimeve atje.

Fatkeqësisht, Dropbox nuk ofron kriptim me njohuri zero në ndonjë nga planet e tij, duke e bërë atë një mundësi shumë më pak të sigurt se MEGA për skedarët tuaj. 

Nëse ka disa karakteristika të Dropbox që ju me të vërtetë i doni, por gjithashtu dëshironi të kriptoni njohuri zero, atëherë është e mundur të përdorni një shërbim të palëve të treta, si Boxcryptor, për të kriptuar skedarët tuaj përpara se ato të ngarkohen. Shikoni shqyrtimin tonë të Boxcryptor për të mësuar më shumë.

Masat shtesë të sigurisë

Të dy ofruesit përdorin nivele standarde të enkriptimit të industrisë për skedarët tuaj si në pushim ashtu edhe në tranzit. Dropbox përdor encryption AES 256-bit për të dhënat në pushim dhe SSL / TLS për të dhënat në tranzit. 

MEGA gjithashtu përdor protokollin TLS për të dhëna në tranzit, por të dhënat në pushim përdorin encryption pak më pak të sigurt AES 128-bit. Ndërsa kjo nuk është aq e fortë sa mbrojtja nga Dropbox, duhet të duhen ende miliona vjet për të goditur forcën brutale, të paktën në teori.

Authy

Të dy ofruesit ofrojnë gjithashtu mundësinë për të vendosur vërtetimin me dy faktorë. Kjo është një shtresë shtesë e sigurisë që kërkon një formë të dytë të vërtetimit, si dhe fjalëkalimin tuaj. Ekzistojnë metoda të ndryshme të vërtetimit me dy faktorë, të tilla si futja e një kodi të dërguar me SMS ose përdorimi i një aplikacioni autentifikuesi në telefonin tuaj.

Për dallim nga shumë ofrues, MEGA ju inkurajon në mënyrë aktive të vendosni autentifikimin me dy faktorë, madje shkoni deri aty sa të rekomandoni disa aplikacione të vërtetimit. Dropbox gjithashtu ofron autentifikim me dy faktorë, por opsioni nuk reklamohet aq qartë sa është me MEGA. 

MEGA është gjithashtu shumë e qartë për faktin se kriptimi me njohuri zero nuk do t’i mbrojë skedarët tuaj nëse dikush ka akses në kompjuterin tuaj. Rekomandon të përdorni kriptimin në disk të plotë të pajisjes për të siguruar që edhe të dhënat në hard diskun tuaj të ruhen të sigurt. 

MEGA mund të jetë e fortë për sigurinë, por ka mundësi edhe më të mira atje. Shikoni listën tonë të ruajtjes më të sigurt të cloud për të mësuar më shumë.

Nëse siguria është e rëndësishme për ju (dhe duhet të jetë), atëherë ruajtja në cloud që vjen me encryption të njohurive zero është një plus i përcaktuar. MEGA është një nga ofruesit më të mirë të ruajtjes së njohurive me zero, së bashku me Sync.com dhe pCloud (lexoni krahasimin tonë pCloud vs MEGA). Meqenëse Dropbox nuk mund të ofrojë këtë nivel të sigurisë, MEGA është fituesi i qartë këtu.

Raundi: Pika e Sigurisë për MEGA

Logo MEGA
Logoja e Dropbox

3

intimitet

MEGA shet veten si e përqendruar në intimitet, madje duke e quajtur veten “kompani private” në faqen e saj të internetit. Qendrat e të dhënave të MEGA janë të vendosura në vende mjaft miqësore për intimitetin, të tilla si Luksemburgu, Hollanda, Kanada dhe Zelanda e Re. Asnjë skedar nuk është ruajtur ndonjëherë në Amerikë, që do të thotë se ato nuk janë përtej arritjes së legjislacionit ndërhyrës, siç është Akti PATRIOT. 

MEGA i përmbahet rregullave të GDPR por zbaton këto mbrojtje për të gjithë përdoruesit, jo vetëm ata të Bashkimit Evropian. Qëndrimi i Dropbox për privatësinë është shumë më pak mbresëlënëse, për fat të keq.

Politika e privatësisë e Dropbox bën të qartë se kompania mbledh të dhënat tuaja për të parandaluar abuzimin e shërbimeve të saj. Për shembull, mund të skanojë skedarët në llogarinë tuaj për të siguruar që nuk po shkelni asnjë prej kushteve dhe kushteve të tij.

Disa nga të dhënat tuaja mund t’u kalojnë edhe palëve të treta, të cilat përfshijnë Amazon, Google, Oracle dhe Zendesk. Siç kemi përmendur, Dropbox nuk përdor encryption me njohuri zero, dhe megjithëse shpërndan të dhëna me palët e treta, ai gjithashtu lejon integrimin e mirë dhe siguron veçori shtesë nga këto shërbime për përdoruesit e Dropbox, si pasojë.

Nga ana tjetër, MEGA përdor kodifikimin me njohuri zero, kështu që të dhënat tuaja janë të sigurta. Meqenëse mbani çelësin e vetëm të deshifrimit, nuk ka asnjë mënyrë që MEGA të hyjë, të skanojë, të lexojë ose të bëjë ndonjë gjë tjetër me skedarët tuaj.

Edhe pse ishte ca kohë më parë, Dropbox pësoi një shkelje serioze të të dhënave në vitin 2012, me 68 milion fjalëkalime të përdoruesve të zbuluar. Itshtë përmendur gjithashtu si rresht për t’u bashkuar me ndërmarrje të tjera, të tilla si Google dhe Apple, si pjesë e programit PRISM që krijon intimitet, megjithëse Dropbox ishte i shpejtë për të mohuar çdo përfshirje. 

Suditërisht, ky raund është një ndërhyrje pa mend. Politika e privatësisë e Dropbox lë shumë për të dëshiruar, ndërsa MEGA është vendosur me intimitet në zemrën e saj, duke e bërë këtë një fitore tjetër të qartë për MEGA.

Raundi: Pika e privatësisë për MEGA

Logo MEGA
Logoja e Dropbox

4

shpejtësi

Kur bëhet fjalë për shpejtësinë, nuk ka shumë midis Dropbox dhe MEGA. Gjatë testimit, u deshën rreth 25 minuta për të ngarkuar një skedar të ri 1 GB për të dy ofruesit nga vendndodhja jonë e testimit në Mbretërinë e Bashkuar. Shpejtësi të ngjashme u panë nga MEGA dhe Dropbox gjatë shkarkimeve, duke marrë rreth tre minuta për të shkarkuar të njëjtin skedar 1 GB.

DropboxMEGA
Ngarkoni:25:1126:04
Shkarko:03:1903:22

Ku Dropbox me të vërtetë hyn në vetvete, është me skedarë që janë redaktuar ose ndryshuar në një farë mënyre. Nëse bëni një ndryshim në një skedar në MEGA – qoftë edhe një i vogël – i gjithë skedari duhet të ngarkohet përsëri.

Sidoqoftë, Dropbox përdor atë që njihet si sinkronizimi i nivelit të bllokut për të marrë rreth këtij problemi. Skedarët tuaj janë ndarë në blloqe individuale dhe do të sinkronizojnë vetëm blloqet që kanë ndryshuar. Nëse bëni një ndryshim të vogël në një skedar, më pak blloqe do të duhet të ngarkohen, duke e bërë atë një proces shumë më të shpejtë se sa MEGA, ku çdo bllok do të duhet të zëvendësohet.

Kjo veçori është veçanërisht e dobishme nëse keni shumë skedarë të mëdhenj për tu ndryshuar, pasi ndikimi që mund të ketë në kohën e ngarkimit është më i rëndësishëm. Sidoqoftë, me skedarë më të vegjël, me siguri nuk do të vini re shumë ndryshime, veçanërisht nëse lidhja juaj është e mirë. 

Nëse merreni me shumë skedarë të mëdhenj që janë duke u redaktuar vazhdimisht, atëherë Dropbox është padyshim zgjidhja më e mirë. Kjo është arsyeja pse Dropbox del në krye të listës sonë të ruajtjes më të mirë të cloud me sinkronizim, madje krahasuar me një ofrues tjetër të sinkronizimit të nivelit të bllokut si pCloud (lexoni copën tonë pCloud vs Dropbox).

Duke pasur parasysh këtë, Dropbox është fituesi këtu: ne nuk mund të injorojmë ngarkimet e tij më të shpejta në krahasim me MEGA.

Raundi: Pika e shpejtësisë për Dropbox

Logo MEGA
Logoja e Dropbox

5

Lehtësinë e përdorimit

Të dy MEGA dhe Dropbox mund të arrihen në internet ose përmes aplikacioneve të disponueshme për të gjitha sistemet kryesore operative, përfshirë macOS, Windows dhe Linux. Jo të gjithë ofruesit e ruajtjes së cloud mbështesin Linux, por të dy pretendentët tanë e bëjnë atë në ruajtjen më të mirë të cloud për listën e shkurtër Linux, së bashku me Tresorit dhe pCloud. Ka edhe aplikacione Android dhe iOS të disponueshme për të dy shërbimet.

mega-web-ndërfaqe

Aplikimet në desktop të MEGA dhe Dropbox funksionojnë në një mënyrë mjaft të ngjashme. Ata të dy ju lejojnë të vendosni një dosje në hard drive tuaj që sinkronizohet automatikisht në cloud. Ata gjithashtu ofrojnë një tabaka të sistemit ose ikonën e shiritit të menusë që ju lejon të ndryshoni cilësimet ose të filloni ndërfaqen në internet. 

Kjo është qasja që Dropbox e popullarizoi dhe do të shihni një sistem të ngjashëm të përdorur nga shumica e ofruesve të shërbimit cloud këto ditë. Nëse keni përdorur shërbime për ruajtjen e cloud më parë, asgjë nuk do të duket shumë jashtë vendit.

Kur instaloni Dropbox ose MEGA, do të fitoni gjithashtu mundësi shtesë kur klikoni me të djathtën e një skedari, siç mund t’ju lejojë të zgjidhni skedarë për të ngarkuar. Dropbox duket se ka një avantazh të vogël këtu, me mundësi shtesë që ju lejojnë të shikoni me shpejtësi komentet ose historinë e versionit të një skedari.

Fatkeqësisht, Dropbox nuk është një shërbim i shkëlqyeshëm për përdoruesit e MacOS dhe iOS sepse skedarët dhe dosjet janë të organizuara sipas rendit alfabetik, si parazgjedhje, me dosje të përzier me skedarë. Nëse keni shumë media, është e vështirë të zgjidheni për të gjetur skedarin ose nën-dosjen që po kërkoni.

Ju nuk mund ta ndryshoni këtë lehtësisht. Ju mund të ndryshoni mënyrën e zgjidhjes së skedarëve, por është akoma e çrregullt. Sidoqoftë, përdoruesit e Windows do të zbulojnë se dosjet janë renditur më lart skedarë si parazgjedhje, përfshirë në faqen e internetit.

Dropbox këshillon përdoruesit e MacOS dhe iOS që ta kërkojnë këtë si një veçori, kështu që nuk ka gjasa që kjo të ndryshojë nëse një numër i madh i përdoruesve të Apple e kërkojnë atë. Duke pasur parasysh këtë, nuk do të gjeni Dropbox në listën tonë më të mirë për ruajtjen e cloud për listën e rekomandimeve të Mac.

Nëse jeni lidhur në ekosistemin e Apple, atëherë në vend të kësaj shikoni iCloud ose Sync.com. Ju mund ta lexoni së pari rishikimin tonë të Sync.com sepse jo vetëm që është rekomandimi ynë kryesor për ruajtjen e cloud, për përdoruesit e Mac, por është gjithashtu rekomandimi ynë si ruajtja më e mirë në cloud për iPhone.

Nuk ka shumë midis MEGA ose Dropbox për përdoruesit e Windows dhe Linux. Sidoqoftë, duke marrë parasysh vështirësitë me të cilat përballen pronarët e Mac dhe iPhone, kjo raund shkon në MEGA si ofruesi më i lehtë për t’u përdorur në çdo platformë.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës për MEGA

Logo MEGA
Logoja e Dropbox

6

Sinkronizimi dhe ndarja e skedarëve

Një shërbim i ruajtjes së cloud është bërë ose prishur nga sa mirë mund të shkëmbejë ose sinkronizojë skedarët. Nëse nuk mund ta bëjë këtë, nuk do të garojë – është kaq e thjeshtë. Për Dropbox dhe MEGA, është një pamje mjaft e barabartë.

Dropbox-sync-online-files

Përdoruesit e desktopit MEGA mund të shkarkojnë tërë ruajtjen e tyre të cloud kur së pari instalojnë aplikacionin, ose ata mund të sinkronizojnë skedarët dhe dosjet që përdorin rregullisht për të kursyer hapësirë. Ju gjithashtu mund të shtoni vendndodhje shtesë sinkronizimi në cilësimet e MEGA, megjithëse ky nuk është procesi më i thjeshtë.

Dropbox ofron dy metoda të ndryshme për sinkronizimin e skedarëve, me një të ngjashëm me MEGA. Mundësia e parë për përdoruesit e Dropbox është sinkronizimi selektiv, i cili ju lejon të vendosni se cilat skedarë dhe dosje do të sinkronizohen me hard drive tuaj dhe cilat do të mbeten në cloud. 

Kjo është e ngjashme me MEGA, por do të thotë që ju nuk mund të shihni të gjithë përmbajtjen e ruajtjes së cloud tuaj në hard diskun tuaj. Filesdo skedar ose dosje që nuk i keni zgjedhur nuk do të shfaqen.

Për të trajtuar këtë problem, Dropbox ofron sinkron të zgjuar. Kjo ju lejon të shihni të gjithë skedarët dhe dosjet tuaja në kompjuterin tuaj, por mund të vendosni skedarë të caktuar të ruhen në ruajtjen e cloud. Ata do të jenë të dukshëm në kompjuterin tuaj dhe do të shkarkohen sa herë që ju duhet t’i përdorni, por ata nuk do të marrin hapësirë ​​deri atëherë.

Kjo veçori është një arsye pse Dropbox ishte rekomandimi i dytë më i mirë për sinkronizimin e skedarëve tanë më të mirë të ndërmarrjeve dhe listën e shkurtër të ofruesve të shpërndarjes, vetëm nën Egnyte Connect. Dropbox nuk ka kuota për transferimin e skedarëve, përveç kufirit tuaj të ruajtjes, kështu që ju mund të ngarkoni dhe shkarkoni përmbajtjen tuaj aq sa dëshironi.

Në të kundërt, MEGA aplikon një kuotë mujore në ngarkimet dhe shkarkimet e skedarëve tuaj. Për llogaritë personale, këto kuota janë të njëjta me kapacitetin tuaj të përgjithshëm të ruajtjes, kështu që ato nuk janë të parëndësishme. Sidoqoftë, nëse jeni duke ngarkuar dhe shkarkuar shumë skedarë të mëdhenj, mund të gjeni që e goditni kuotën shpejt.

Ndarja e skedarëve me Dropbox dhe MEGA

Kur bëhet fjalë për ndarjen e skedarëve, të dy ofruesit ofrojnë veçori mjaft tipike. Dropbox ju lejon të ndani skedarë nga të gjitha platformat, përfshirë këtu përmes aplikacioneve celularë dhe në internet. Ju mund të krijoni një lidhje të përbashkët që mund t’u dërgoni të tjerëve, duke u dhënë atyre mundësinë e leximit ose të redaktimit të plotë në skedarët dhe dosjet tuaja.. 

Ju mund të ndryshoni një numër cilësimesh për këto lidhje. Ju mund të vendosni një datë skadimi, të shtoni një fjalëkalim dhe të çaktivizoni shkarkimet, megjithëse kjo është në dispozicion vetëm në Dropbox Professional ose në planet e biznesit. Dropbox e bën atë në listën tonë të ruajtjes më të mirë të cloud për shpërndarje, por ka mundësi më të mira atje, siç është Sync.com.

egnyte-vs-Dropbox-Dropbox-biznes-file-sharing

Do të gjeni tipare të ngjashme me MEGA, pasi do të keni mundësi të krijoni lidhje të ndara me skedarët dhe dosjet tuaja, si dhe të vendosni datat e skadimit dhe të shtoni fjalëkalime. Sidoqoftë, do t’ju duhet një llogari e paguar për të përdorur këto karakteristika.

Siç kemi përmendur, MEGA ofron kriptim me njohuri zero (diçka që Dropbox nuk e bën). Ju mund të ndani lidhjet tuaja duke siguruar një kopje të çelësit tuaj, duke lejuar përdoruesit e tjerë të shikojnë ose modifikojnë skedarët tuaj. Mund të ndani lidhje pa çelësin, por do të duhet të siguroni manualisht çelësin tuaj të deshifrimit për përdoruesin përfundimtar që ata ta hapin atë.

Nëse shkoni për opsionin e fundit, nuk ka rëndësi nëse lidhja është e përbashkët ose e vjedhur sepse vetëm përdoruesit me çelësin e deshifrimit mund të hyjnë në skedarë, duke e bërë MEGA një shërbim më të sigurt për ndarjen e skedarëve.

Në përgjithësi, kjo është një raund i vështirë për t’u thirrur. Dropbox bën mirë me veçorinë e tij të sinkronizimit të zgjuar, duke ju lejuar të kurseni hapësirë ​​në PC tuaj sesa të sinkronizoni të gjitha skedarët tuaj. Ai gjithashtu përdor sinkronizimin në nivelin bllok për të kursyer kohë në ngarkimet e skedarëve për skedarët që ndryshoni.

Sidoqoftë, MEGA ofron një mënyrë të sigurt për të shkëmbyer skedarë, duke ju lejuar të ndani lidhje me skedarë pa çelësin e deshifrimit, që do të thotë se vetëm përdoruesit që ju besoni mund t’i qasen atyre. Në varësi të nevojave tuaja, kjo mund të jetë e shkëlqyeshme – ose mund të jetë e kotë. 

Sinkronizimi i zgjuar është një tipar fitues, por vetëm i drejtë, kështu që Dropbox e merr këtë raund.

Raundi: Sinkronimi dhe Pika e Ndarjes së Dosjeve për Dropbox

Logo MEGA
Logoja e Dropbox

7

Features

Përveç karakteristikave standarde të ofruara nga shumica e shërbimeve të ruajtjes së cloud, të dy MEGA dhe Dropbox ofrojnë disa veçori unike shtesë.

Mbi MEGA, ku paranoja është pjesë e etos, biseda e koduar me përdoruesit e tjerë të MEGA është në dispozicion. Kjo është e ngjashme me shërbimet e tjera të bisedave encryption fund-për-fund, si WhatsApp. Ju gjithashtu mund të ndani skedarë përmes aplikacionit chat, si dhe të bëni thirrje audio dhe video.

mega-megabird

Nëse përdorni klientin e postës Mozilla Thunderbird, mund të përdorni shtrirjen MEGAbird për të dërguar skedarë të mëdhenj përmes MEGA, në vend se si një bashkëngjitje me email, pa marrë parasysh se çfarë shërbimi të postës elektronike që përdorni. Ekziston edhe MEGAcmd, një mjet i linjës së komandës që ju lejon të shkruani skriptet për të automatizuar detyrat ose drejtuar komanda në MEGA direkt pa një klient GUI.

Për krijuesit e dokumenteve, Dropbox ofron Letër. Kjo është një aplikacion i vetëm, i pakufizuar i dokumentit të faqes që ju lejon të ruani tekst, imazhe dhe video pa ruajtur përmbajtjen si skedarë. Sshtë një mjet për marrjen e shënimeve dhe bashkëpunimit, por siç e përmendim në rishikimin tonë të Dropbox Paper, është shumë themelor në krahasim me shërbimet si Google Docs.

Sidoqoftë, përdoruesit profesionistë mund të gjejnë më shumë përdorim nga Vitrina e Dropbox. Ky është një mjet portofoli që ju lejon të ndani punën tuaj të kaluar. Ajo vjen me shabllone të ndryshme, të cilat mund t’i përdorni për të krijuar faqe në kërkim të mençur për të pritur përmbajtjen tuaj, e cila është e përkryer për përdoruesit e biznesit ose të pavarur. Ky mjet është në dispozicion vetëm për llogaritë Dropbox Professional ose Business.

Aty ku Dropbox shkëlqen vërtet është me bashkëpunim. Dropbox integrohet jashtëzakonisht mirë me të dy Microsoft Office dhe Google Docs. Ju mund të punoni në një skedar Word ose Google Docs, të bashkëpunoni në të me njerëzit e tjerë dhe të ruani ndryshimet pa lënë asnjëherë llogarinë tuaj Dropbox. Skedarët do të futen automatikisht në aplikacionet e duhura, duke ju lejuar të kaloni me lehtësi midis shërbimeve. 

Këto karakteristika bashkëpunimi ndihmojnë për të shtyrë Dropbox në krye të ruajtjes më të mirë të cloud tonë për listën e shkurtër të bashkëpunimit, si dhe duke e bërë atë një fitues të ndershëm në këtë raund të fundit.

Raundi: Karakteristikat Pika për Dropbox

Logo MEGA
Logoja e Dropbox

8

Aktgjykimi

Nuk është për t’u habitur të shihet se kjo betejë MEGA vs Dropbox dëshmon të jetë e afërt. Ndërsa MEGA bëri mirë në raundet tona të mëparshme, Dropbox u tërhoq. Sidoqoftë, nuk ishte e mjaftueshme, me MEGA që mori katër pikë kundrejt tre të Dropbox.

Fituesi: MEGA

MEGA mori fitore të qarta për sigurinë dhe privatësinë, gjë që nuk është aspak befasuese, duke pasur parasysh që është themeluar me ato tipare në mendje. Të dy MEGA dhe Dropbox ishin afër çmimeve dhe lehtësisë së përdorimit, por MEGA fitoi sepse ofron një sasi më të madhe të hapësirës për ruajtje falas dhe është më e lehtë për t’u përdorur për të gjitha platformat. Për dallim nga Dropbox, MEGA nuk është aq e vështirë për t’u përdorur në iOS ose Mac.

Sidoqoftë, Dropbox mori disa fitore. Falë përdorimit të sinkronizimit të nivelit të bllokut, Dropbox bëri mirë në raundin tonë të shpejtësisë, me sukses të ngjashëm për sinkronizimin dhe ndarjen e skedarëve, falë sistemit të tij të shkëlqyer të sinkronizimit të zgjuar. Më në fund, Dropbox pretendoi karakteristikat tona përfundimtare për shkak të integrimeve të shkëlqyera me Office dhe Google Docs, duke e bërë atë ideal për bashkëpunim.

Ky ishte një rezultat i ngushtë, dhe megjithëse MEGA doli fitues i përgjithshëm në këtë krahasim Dropbox vs Mega, me të vërtetë varet nga ajo që dëshironi nga ruajtja e cloud tuaj. 

Nëse keni ndërmend ta përdorni për bashkëpunim ose për shkëmbim të shpejtë të skedarëve, atëherë Dropbox është një zgjedhje shumë më e fortë. Nëse jeni duke kërkuar diçka për t’i mbajtur të dhënat tuaja të sigurta dhe private, atëherë MEGA është opsioni më i mirë.

Ne jemi gjithmonë të etur për të dëgjuar në lidhje me përvojat tuaja me secilin prej këtyre ofruesve, prandaj ju lutemi sigurohuni të na tregoni mendimet tuaja në komentet më poshtë. Faleminderit per leximin. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me