Carbonite vs Mozy: Një betejë e vitit 2020 për botën e biznesit

Shumë shërbime rezervë në internet mund të japin kopje rezervë të të dhënave tuaja, por mund të jetë e vështirë të zgjidhni atë që është më i miri për ju, veçanërisht nëse po konsideroni dy shërbime. Në këtë artikull ne do të krahasojmë Carbonite vs Mozy për t’ju bërë të lehtë zgjedhjen midis tyre. Thënë kështu, nëse mendoni se dëshironi një zgjidhje tjetër të konsultoni listën më të mirë në internet të kopjeve për të mësuar se cili shërbim është në krye.


Carbonite është në atë listë sepse ofron ruajtje të pakufizuar për një çmim të mirë dhe, në varësi të planit që ju zgjidhni, ju lejon të kopjoni shumë kompjuterë ose serverë..

MozyPro nuk është në të, sepse është shumë e shtrenjtë. Megjithatë, është një shërbim i gjithanshëm rezervë që është i mirë për bizneset që kërkojnë të rezervojnë shumë kompjuterë. Shtë interesante që është një produkt tjetër Karbonit. Do të shohim nëse mund të fitojë disa raunde kundër kushëririt të saj të rangut më të lartë.

Nëse doni të dini më shumë rreth konkurentëve, lexoni rishikimin tonë të Karbonit dhe rishikimin e MozyPro. Nëse jeni të hutuar në lidhje me ndryshimin midis ruajtjes së cloud dhe kopjimit, lexoni shpjegimin tonë.

Shtë e zgjuar të përdorësh kopje rezervë të cloud sepse nuk mund të jesh i sigurt kur hard drive-i juaj do të shembet ose do të funksionojë dhe do t’ju bëjë të humbni të dhënat tuaja. Ju mund të përdorni programin e rimëkëmbjes së të dhënave për të provuar ta rikuperoni atë, por kjo nuk është një metodë e besueshme. Ju nuk mund të mbështeteni në disqet e gjendjes së ngurtë, pasi, ata provojnë më shumë gabime të të dhënave, edhe nëse shkalla e dështimit të tyre është më pak se 1 përqind.

Gjatë pesë raundeve, ne do të shohim se si shërbimet krahasohen me njëra-tjetrën për t’ju ndihmuar të zgjidhni një. Në fund të secilit, ne do të emërojmë një fitues. Pas kambanës, ne do të bëjmë një përmbledhje dhe do të shpallim fituesin e përgjithshëm.

1

vlerë

Shtë më së miri nëse merrni më shumë para më pak dhe keni shumë plane për të zgjedhur sepse rrit shanset për të gjetur një që i përshtatet nevojave tuaja. Shtë mirë nëse ofruesi ofron një plan ose provë falas, kështu që ju mund të provoni shërbimin. Nëse jeni duke kërkuar për plane falas, lexoni pjesën më të mirë falas të kopjes online.

Për ata që kanë nevojë për kopje rezervë të pakufizuar dhe dëshirojnë të shohin mundësi të tjera përveç Carbonite, referojuni listës sonë më të mirë të pakufizuar në internet.

carbo-vs-Mozy-Carbonite-çmimi

Carbonite ka tre plane të pakufizuara: Basic, Plus dhe Prime. Kostot themelore kushtojnë 71,99 dollarë në vit dhe sigurojnë një kopje rezervë të pakufizuar të eshtrave. Plus është plani më i popullarizuar dhe shton kopje rezervë të jashtme të automjeteve dhe kopje automatike të videos me 111.99 dollarë në vit. Për 149,99 dollarë në vit, Kryeministri ju jep një shërbim të rimëkëmbjes së korrierit në pjesën tjetër të pjesës tjetër.

Para se të regjistroheni, duhet të përdorni provën 15-ditore për të provuar shërbimin. Nëse vendosni që është një përshtatje e mirë, mund të merrni një zbritje prej 5 përqind për të paguar për dy vjet ose 10 përqind për tre. Nëse nuk keni nevojë për kopje rezervë të pakufizuar dhe dëshironi të bëni kopje rezervë të kompjuterave të pakufizuar, IDRive aktualisht po ofron një zbritje. Lexoni më shumë rreth shërbimit në rishikimin tonë të IDrive.

Kjo ju lejon të rezervoni shumë kompjuterë, gjithashtu. Carbonite Safe Backup Pro fillon me 287,99 $ në vit dhe ju lejon të kopjoni sa më shumë 25 kompjuterë dhe ju siguron 250 GB hapësirë ​​rezervë.

carbo-vs-Mozy-Mozy-çmimi

Planet e Mozy ofrojnë hapësirë ​​rezervë që mund të ndani midis kompjuterëve dhe serverëve të pakufizuar. Ju mund të paguani në baza vjetore ose dyvjeçare për një muaj. Planet fillojnë me 10 GB dhe shkojnë deri në 4TB, por Mozy citon vetëm çmime deri në 250 GB në faqen e saj të internetit.

Nëse keni nevojë për më shumë se kaq, duhet të kërkoni çmim. Ekzistojnë gjithashtu plane pa servera që janë më të lirë se homologët e tyre.

Shtë bukur që ka një fleksibilitet të planit, por problemi është që MozyPro fillon me 10 GB. Kjo nuk është e mjaftueshme për të kopjuar një kompjuter, e lëre më një server. Nëse keni disa serverë, 4TB mund të mos ju mjaftojë. Theështja më e madhe, megjithatë, është se sa e kushtueshme është. MozyPro tarifon një çmim qesharak prej 850 $ në vit për 250 GB rezervë. Shërbimet e tjera ofrojnë vlerë shumë më të mirë.

Mimi për sasinë e ruajtjes nuk është afër, kështu që ne nuk mund të konsiderojmë as një ndeshje të përshtatshme këtu. Karboni fiton sepse ofron ruajtje të pakufizuar për lirë.

Raundi: Pika e vlerës për karbonit

Logo karboni
Logo MozyPro

2

siguri

Siguria e fortë do ta mbajë rezervën tuaj të sigurt. Forca e tij varet nga kriptimi i përdorur gjatë tranzitit dhe në pushim, i cili protokoll mbron skedarët tuaj gjatë transferimit dhe faktorë të tjerë.

Në rastin më të mirë, shërbimi kualifikohet si njohuri zero, që do të thotë se vetëm ju mund të lexoni skedarët tuaj. Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu i rëndësishëm, sepse ndihmon nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj.

carbo-vs-Mozy-Carbonite-sigurisë

Karboniti shifron skedarët e përdoruesve me encryption 128-bit të Blowfish para transferimit të tyre në cloud duke përdorur protokollin TLS.

Shërbimi më pas siguron të dhëna në serverat e tij me AES 128-bit dhe ruan çelësin tuaj në një qendër të mbrojtur të të dhënave, kështu që punonjësit e saj nuk mund të lexojnë të dhënat tuaja. Ju gjithashtu mund të aktivizoni kriptimin privat nëse jeni përdorues i Windows dhe menaxhoni vetë çelësin. Në atë rast, shërbimi do të kalojë në AES 256-bit, por nuk do të jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e humbni.

Mund të mbështeteni në vërtetimin e dy faktorëve për t’ju ndihmuar të mbroni llogarinë tuaj. Ndoshta nuk do të duhet të keni, sepse Carbonite ka kërkesa të forta për fjalëkalim.

Carbonite ruan skedarët tuaj në qendrat e sigurta të të dhënave. Ata mund të durojnë sulme virtuale, si dhe katastrofa, siç janë tërmetet dhe zjarret. Masat e saj të sigurisë përfshijnë diversitetin e tepërt të shpërndarjes së njësisë së energjisë, rezervimin e baterisë, gjeneratorët në vend, sistemet e kontrollit të klimës, patrullimet roje 24/7, skanuesit biometrikë, kartat elektronike të tasteve dhe mbikëqyrjen e TV me qark të mbyllur.

carbo-vs-Mozy-Mozy-sigurisë

MozyPro ka një qasje të fortë ndaj sigurisë. Ai fton auditime të palëve të treta për të siguruar që qendrat e të dhënave të tyre janë në detyrën e mbajtjes së të dhënave tuaja të sigurta. Objektet mund t’i rezistojnë fatkeqësive natyrore, sulmeve të viruseve dhe ngjarjeve të tjera të padëshiruara që mund të rrezikojnë të dhënat tuaja. Stafi i sigurisë është në vend 24/7 dhe qendrat e të dhënave janë të mbrojtura nga kamera TV me qark të mbyllur, portat dhe qasja në çelësin elektronik.

Skedarët tuaj janë të koduar në serverat e Mozy. Në fakt, ato janë të koduara para se të largohen nga kompjuteri juaj dhe mbrohen brenda transportit me një lidhje TLS. MozyPro mban si parazgjedhur çelësin tuaj dhe përdor encryption 448-bit Blowfish. Mund të zgjedhësh për kriptim privat, i cili e ndërron algoritmin e kriptimit në AES 256-bit.

Të dy shërbimet kanë një siguri të fortë, por MozyPro përdor një nivel më të lartë të algoritmit Blowfish për të kriptuar skedarët tuaj përpara transferimit, kështu që fiton këtë raund.

Raundi: Pika e sigurisë për MozyPro

Logo karboni
Logo MozyPro

3

shpejtësi

Rikthimi fillestar me çdo shërbim mund të zgjasë shumë kohë. Sa kohë varet nga ofruesi i shërbimit tuaj të internetit dhe sa afër jeni me një server. Sa më i afërt të jeni, aq më mirë do të jetë lidhja juaj. Shërbimet marrin më shumë pikë nëse ju lejojnë të shkulni cilësimet e transferimit, shpejtësinë e mbytjes dhe të përdorni një algoritëm transferimi në nivelin bllok, i cili ndihmon pas kopjimit fillestar.

Karboni nuk është ndër shërbimet më të shpejta sipas testeve tona, të cilat u kryen jashtë Bostonit me një shpejtësi të ngarkimit prej 10Mbps. U deshën më shumë se tre orë për të ngarkuar një dosje 1 GB. Megjithëse ngarkimi fillestar mund të jetë i ngadaltë, ngarkimet e mëvonshme do të jenë më të shpejta falë kopjimit të nivelit të bllokut. Shpejtësitë e shkarkimit ishin gjithashtu të shpejta.

MozyPro ishte shumë më e shpejtë në ngarkimet fillestare pasi testet tona treguan se duhet rreth një orë për të kopjuar një dosje të kompresuar 1 GB në cloud. Ne i bëmë testimet tona nga Bangkok, Tajlandë mbi një lidhje WiFi me 55 megabits për sekondë të shkarkimit dhe 22 Mbps shpejtësi të ngarkimit. Problemi mund të jetë që MozyPro nuk kompreson të dhënat.

Një orë e Mozy-së për një gigabyte të të dhënave është e madhe në krahasim me tre të Carbonite, por jo aq shumë kur krahasohet me pjesën tjetër të tregut rezervë në internet. Nëse keni nevojë për një shërbim që ngarkon skedarët tuaj si rrufeja, madje edhe në ngarkimin fillestar, hidhini një sy tabelës së provës së shpejtësisë në rishikimin tonë të Acronis True Image.

Duke marrë parasysh ndryshimin në shpejtësinë e ngarkimit, është e lehtë të supozohet se cili shërbim është opsioni më i mirë këtu. Mozy fiton këtë raund.

Raundi: Pika e shpejtësisë për MozyPro

Logo karboni
Logo MozyPro

4

Lehtësinë e përdorimit

Rregullimi fillestar i rezervës suaj, si dhe ato pasuese, dhe rikuperimi i të dhënave tuaja duhet të jetë i drejtpërdrejtë. Në atë mënyrë, ju mund të bëni punë të përshtatshme në vend që të shqetësoheni për të dhënat tuaja. Për të siguruar që, klienti i desktopit duhet të punojë në shumicën e sistemeve operative dhe ndërfaqja e tij, së bashku me ato të uebit dhe aplikacioneve celular, duhet të jetë i këndshëm dhe intuitiv për t’u përdorur.

carbo-vs-Mozy-Carbonite-ndërfaqe desktop-

Klienti i karbonit në karbonit është i thjeshtë dhe nuk ju mbyt në opsione. Pjesa më e madhe e procesit është e automatizuar, kështu që ju duhet vetëm të bëni një hap për të filluar rezervimin. Shtë në dispozicion për Windows dhe macOS.

Ngjyra e shërbimit kodon skedarët tuaj, kështu që ju mund të kontrolloni statusin e tyre me lehtësi. Përjashton disa skedarë dhe shtesa dhe nuk i rezervon skedarët më të mëdhenj se 4 GB si parazgjedhje, kështu që do të duhet t’i zgjidhni ato manualisht për t’i përfshirë ato.

carbo-vs-Mozy-Carbonite-ndërfaqe web-

Nëse klikoni në lidhjen “shiko rezervën time”, do të çoheni në ndërfaqen në internet. Megjithëse është i gabuar, është funksional dhe ju lejon të kontrolloni statusin tuaj rezervë, të hyrni skedarë dhe të menaxhoni llogarinë tuaj.

Mund të bëni të njëjtën gjë me aplikacionin celular të Carbonite për Android dhe iOS. Ndërfaqja e tij është e qartë dhe minimale, kështu që nuk do t’ju ngatërrojë.

MozyPro kërkon më shumë punë sesa më parë që të filloni të kopjoni të dhënat tuaja. Thënë kjo, pasi ta vendosni, ajo ka veçori që lehtësojnë procesin përpara.

Shtë e thjeshtë për të shkarkuar klientin në desktop dhe instalimi nuk zgjat shumë. Ju nuk duhet të bëni shumë për të konfiguruar kopjen rezervë sepse MozyPro skanon sistemin tuaj të skedarëve dhe zgjedh llojet më të zakonshëm të skedarëve për kopje rezervë. Nuk ka ndërfaqen më të efektshme që kemi parë ndonjëherë, por magjistari ndihmon për të kryer punën. Ajo funksionon në Windows, macOS dhe Linux.

Ndërfaqja në internet ka një konsol admin me karakteristika të dobishme që e bëjnë më të lehtë administrimin e llogarisë. Ju mund të kërkoni lidhjet në llogarinë tuaj nga përdoruesi ose pajisja dhe të shihni se sa të dhëna janë rezervuar dhe kur u bë kopja e fundit. Seksioni “grafikët dhe raportet” tregon historinë e rezervës dhe shëndetin dhe ju lejon të vendosni njoftime me email.

Aplikacionet smartphone të MozyPro nuk mund të rezervojnë të dhënat tuaja, por ato ju lejojnë të përdorni ato. Ato janë në dispozicion për Android dhe iOS.

Ndërfaqja në internet e Mozy nuk është aq e qartë apo tërheqëse sa Carbonite. Shtë e ngjashme në pjesën e përparme të desktopit sepse Carbonite është më e lehtë për t’u përdorur. Karboni fiton këtë raund.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës së karbonit

Logo karboni
Logo MozyPro

5

Aktgjykimi

Të dy shërbimet kanë dy fitore, por Mozy mezi fiton në siguri dhe është shumë më e shtrenjtë, kështu që ne po e shpallim Carbonite fituesin e përgjithshëm. Shtë e thjeshtë për t’u përdorur, ka siguri të fortë dhe ofron një hapësirë ​​të pakufizuar për të lira.

MozyPro nuk është shumë larg në lehtësinë e përdorimit, sidoqoftë. Plus, ajo ka kriptim më të fortë parazgjedhur i cili do t’ua lehtësojë mendjen nëse keni të dhëna të ndjeshme për të kriptuar. Të dy shërbimet ju japin mundësinë për të trajtuar çelësin tuaj privat, në mënyrë që të mos keni nevojë të shqetësoheni për punonjësit mashtrues që lexojnë skedarët tuaj.

Fituesi: Carbonite

Whatfarë mendoni për këtë betejë? Ju preferoni Carbonite apo i shihni se tiparet e Mozy e justifikojnë çmimin e lartë? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me