Backblaze vs Carbonite: Kush ka shërbimin më të mirë në vitin 2020?

Shtë e rëndësishme të kopjoni të dhënat tuaja, por është e vështirë të zgjidhni shërbimin që është më i miri për ju. Kjo është arsyeja pse ne kemi përpiluar një listë të zgjidhjeve më të mira rezervë në internet për t’ju ndihmuar të zgjidhni. Nëse po përpiqeni të vendosni midis Backblaze dhe Carbonite, ne do të bëjmë më të lehtë për ju në këtë krahasim Backblaze vs Carbonite.


Carbonite është në listën tonë të zgjidhjeve më të mira në internet. Ajo ofron ruajtje të pakufizuar për një çmim të mirë dhe, në varësi të planit që ju zgjidhni, ju lejon të kopjoni shumë kompjuterë ose serverë.

Blloqet e shpinës janë të njohura për shkak të çmimeve të lira dhe ruajtjes së pakufizuar. ’Shtë i dyti në listën tonë të shërbimeve më të mira rezervë në internet, ndërsa Carbonite është ulur më tej. Do të shohim nëse përsëritet ai urdhër.

Nëse doni të dini më shumë rreth konkurentëve, lexoni rishikimin tonë Backblaze dhe rishikimin e Carbonite. Nëse jeni të hutuar në lidhje me ndryshimin midis ruajtjes së cloud dhe kopjimit, lexoni shpjegimin tonë.

Shtë e kujdesshme të përdorni kopje rezervë cloud, sepse nuk mund të jeni i sigurt se sa do të zgjasë disku juaj i vështirë dhe mund të humbni të dhënat tuaja për shkak të keqfunksionimeve ose rrëzimeve.

Ju mund të përdorni programin e rimëkëmbjes së të dhënave për të provuar të rivendosni skedarët tuaj, por kjo nuk është një metodë e besueshme. Disqet e gjendjes së ngurtë nuk janë as të besueshme, sepse përjetojnë më shumë gabime të të dhënave, edhe pse shkalla e dështimit të tyre është më pak se 1 përqind.

Gjatë katër raundeve, ne do të shohim se si Backblaze dhe Carbonite krahasohen për t’ju ndihmuar të zgjidhni një. Në fund të çdo raundi, ne do të emërojmë një fitues. Pastaj, në përfundim, ne do të bëjmë një përmbledhje dhe do të shpallim fituesin e përgjithshëm. Le të fillojmë.

1

vlerë

Shtë më së miri nëse shërbimi ka shumë plane sepse kjo ju jep një shans më të mirë për të gjetur një që i përshtatet nevojave tuaja. Planet rriten në vlerë kur ofruesit ofrojnë më shumë për më pak. Nëse jeni duke kërkuar për plane falas, lexoni pjesën më të mirë rezervë të cloud falas.

Për ata që kanë nevojë për kopje rezervë të pakufizuar dhe dëshirojnë të shohin më shumë opsione sesa Backblaze dhe Carbonite, referojuni listës sonë më të mirë të pakufizuar të rezervave në internet.

Backblaze ka një skemë të thjeshtë çmimesh me vetëm një plan. Për 5 dollarë në muaj, ju merrni hapësirë ​​të pakufizuar rezervë për një kompjuter. Për shkak se është një plan mujor, ju mund të anuloni në çdo kohë, që është një mundësi e përshtatshme që shumica e shërbimeve nuk i ofrojnë.

Nëse paguani për një vit më parë, çmimi zbret në 50 dollarë. Nëse paguani për dy, çmimi do të jetë 95 dollarë. Ju mund ta provoni shërbimin me një provë 15-ditore falas.

Carbonite ofron tre plane të pakufizuara: Basic, Plus dhe Prime. Kostot themelore kushtojnë 71,99 dollarë në vit dhe sigurojnë një kopje rezervë të pakufizuar të eshtrave. Plus është plani më i popullarizuar dhe shton kopje rezervë të jashtme të automjeteve dhe kopje automatike të videos me 111.99 dollarë në vit. Për 149,99 dollarë në vit, Kryeministri ju jep një shërbim të rimëkëmbjes së korrierit në pjesën tjetër të pjesës tjetër.

Para se të regjistroheni, duhet të përdorni provën 15-ditore për të provuar shërbimin. Nëse vendosni që është një përshtatje e mirë, mund të merrni një zbritje prej 5 përqind për të paguar për dy vjet ose 10 përqind për tre. Nëse nuk keni nevojë për kopje rezervë të pakufizuar dhe dëshironi të bëni kopje rezervë të kompjuterave të pakufizuar, IDRive aktualisht po ofron një zbritje. Ju mund të mësoni më shumë rreth saj, në rishikimin tonë IDrive.

Kjo ju lejon të rezervoni shumë kompjuterë, gjithashtu. Carbonite Safe Backup Pro fillon me 287,99 $ në vit dhe ju lejon të kopjoni sa më shumë 25 kompjuterë dhe ju siguron 250 GB hapësirë ​​rezervë.

Megjithëse Carbonite ju lejon të rezervoni më shumë kompjuterë, Backblaze është më i lirë dhe ndryshimi bëhet më i madh nëse paguani paraprakisht. Mbrapa mbrapa fiton këtë raund.

Raundi: Pika e vlerës për bllokimin e shpinës

Logo e prapambetjes
Logo karboni

2

siguri

Siguria e fortë do ta mbajë rezervën tuaj të sigurt. Forca e tij varet nga kriptimi i përdorur në tranzit dhe në pushim, cili protokoll mbron skedarët tuaj gjatë transferimit dhe faktorë të tjerë.

Shtë më së miri nëse shërbimi është me njohuri zero, që do të thotë që ju vetëm mund të lexoni skedarët tuaj. Autentifikimi me dy faktorë është gjithashtu i rëndësishëm, sepse ndihmon në parandalimin e hyrjes në llogarinë tuaj nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj.

Rrëshqitje prapa vs karbonit

Backblaze ka shumë karakteristika të sigurisë, duke përfshirë encryption private. Nëse e çaktivizoni atë, Backblaze do të ruajë çelësin tuaj të enkriptimit. Përndryshe, ajo qëndron me ju.

Pavarësisht, rikuperimi i skedarëve të koduar kërkon që ju të dërgoni frazën tuaj në Backblaze për deshifrim. Arsyeja për këtë është Backblaze rikthen skedarët në internet, në vend se të përdorë klientin e desktopit. Thënë kështu, kompania pretendon se fshin frazën tuaj më pas. Për një shërbim që është ndërtuar rreth kriptimit privat nga toka, lexoni rishikimin tonë SpiderOak.

Në krye të kriptimit privat, Backblaze encrypon skedarët tuaj në pushim duke përdorur AES 128-bit. Kjo nuk është aq e fortë sa AES 256-bit, por e bën punën. Protokolli TLS mbron skedarët në tranzit.

Ju nuk do të keni probleme nëse dikush vjedh fjalëkalimin tuaj sepse Backblaze siguron vërtetimin me dy faktorë, i cili kërkon një kod sigurie sa herë që hyni, duke e bërë të vështirë për këdo, por ju që të hyni në llogarinë tuaj.

Qendrat e të dhënave backblaze mbajnë kopje të skedarëve tuaj në shumë servera për tepricë duke përdorur një konfigurim RAID. Qendrat mund t’i rezistojnë katastrofave natyrore dhe ndërhyrësve fizike.

Rrëshqitje prapa vs karbonit

Karboniti shifron skedarët e përdoruesve me encryption 128-bit të Blowfish para transferimit të tyre në cloud duke përdorur protokollin TLS.

Shërbimi më pas siguron të dhëna në serverat e tij me AES 128-bit dhe ruan çelësin tuaj në një qendër të mbrojtur të të dhënave, kështu që punonjësit e saj nuk mund të lexojnë të dhënat tuaja. Ju gjithashtu mund të aktivizoni kriptimin privat nëse jeni përdorues i Windows dhe menaxhoni vetë çelësin. Në atë rast, shërbimi do të kalojë në AES 256-bit, por nuk do të jetë në gjendje të rivendosni fjalëkalimin tuaj nëse e humbni.

Mund të mbështeteni në vërtetimin e dy faktorëve për t’ju ndihmuar të mbroni llogarinë tuaj. Ndoshta nuk do të duhet të keni, sepse Carbonite ka kërkesa të forta për fjalëkalim.

Carbonite ruan skedarët tuaj në qendrat e sigurta të të dhënave. Ata mund të durojnë sulme virtuale, si dhe katastrofa, siç janë tërmetet dhe zjarret. Masat e saj të sigurisë përfshijnë diversitetin e tepërt të shpërndarjes së njësisë së energjisë, rezervimin e baterisë, gjeneratorët në vend, sistemet e kontrollit të klimës, patrullat roje 24/7, skanuesit biometrikë, kartat elektronike të çelësave dhe mbikëqyrjen TV me qark të mbyllur.

Carbonite kujdeset më mirë për privatësinë tuaj, sepse nuk kërkon që ju të hyni në frazën tuaj, siç bën Backblaze. Plus, ajo përdor AES 256-bit në vend të përdorimit të versionit 128-bit Backblaze. Kjo e bën atë fitues në këtë kategori.

Raundi: Pika e Sigurisë për Karbonit

Logo e prapambetjes
Logo karboni

3

shpejtësi

Rikthimi fillestar mund të zgjasë shumë kohë. Sa kohë do të varet nga ofruesi juaj i shërbimit të internetit dhe sa afër jeni me një server. Lidhja juaj do të jetë më e mirë aq më afër.

Shërbimet marrin më shumë pikë nëse ju lejojnë të shkulni cilësimet e transferimit, shpejtësinë e mbytjes dhe të përdorni një algoritëm transferimi të nivelit të bllokut për të ndihmuar pas kopjimit fillestar.

Testet tona treguan që Backblaze ngarkon 1.85 GB në orë, që është rreth 50 përqind e kapacitetit teorik. Për të qenë të drejtë, sidoqoftë, ne i testuam testet tona nga Chiang Mai, Tajlandë, me një shpejtësi të ngarkimit prej 8 megabits për sekondë.

Backblaze nuk e kufizon shpejtësinë tuaj të ngarkimit ose shkarkimit, kështu që faktori kryesor që ndikon në shpejtësinë tuaj duhet të jetë distanca juaj nga qendra e të dhënave në Kaliforni. Nëse kjo nuk funksionon në favorin tuaj, mund të rritni numrin e temave rezervë që keni drejtuar për të bërë më të shpejtë ngarkimet.

Carbonite nuk performoi po ashtu në provat tona, të cilat u kryen jashtë Bostonit me një shpejtësi të ngarkimit prej 10 Mbps. U deshën më shumë se tre orë për të ngarkuar një dosje 1 GB. Megjithëse ngarkimi fillestar mund të jetë i ngadaltë, ngarkimet e mëvonshme do të jenë më të shpejta falë kopjimit të nivelit të bllokut. Shpejtësitë e shkarkimit ishin gjithashtu të shpejta.

Nëse keni nevojë për një shërbim që ngarkon skedarët tuaj si nuk ka nesër, madje edhe në ngarkimin fillestar, shikoni këshillohuni në tabelën e provës së shpejtësisë në rishikimin tonë të Acronis True Image.

Duke marrë parasysh hendekun në shpejtësinë e ngarkimit, është e lehtë të shihet se cili shërbim është opsioni më i mirë këtu. Mbrapa mbrapa fiton këtë raund.

Raundi: Pika e shpejtësisë për bllokimin e shpinës

Logo e prapambetjes
Logo karboni

4

Lehtësinë e përdorimit

Vendosja e kopjes rezervë, si dhe ato pasuese, dhe rikuperimi i të dhënave tuaja duhet të jetë i drejtpërdrejtë. Në atë mënyrë, ju mund të përqendroheni në punën tuaj në vend që të shqetësoheni për të dhënat tuaja. Për të siguruar që, klienti i desktopit duhet të punojë në shumicën e sistemeve operative dhe ndërfaqja e tij, së bashku me ato të uebit dhe aplikacioneve celular, duhet të jetë i këndshëm dhe intuitiv për t’u përdorur.

Rikthimi i rezervave me klientin e desktopit Backblaze është i thjeshtë. Në fakt, është më e lehtë nga të gjitha shërbimet që kemi testuar. Kjo për faktin se nuk kërkon që ju të menaxhoni sa ose çfarë mbroni. Përkundrazi, ai rezervon gjithçka, përveç skedarëve të sistemit dhe të përkohshëm.

Vini re se lehtësia bën që kopjimi i rezervave të bëhet më i ngadaltë, prandaj ju duhet të përjashtoni atë që nuk dëshironi të bëni kopje rezervë në menunë “cilësimet”. Ajo funksionon në Windows dhe macOS.

Ndërfaqja në internet gjithashtu funksionon mirë. Intshtë intuitiv dhe navigimi është miqësor për përdoruesit. Skeda “përmbledhje” do të tregojë statusin e llogarisë tuaj, ndërsa skeda “shikoni / rivendosni” do t’ju lejojë të përdorni skedarë.

Aplikacioni celular ju lejon të shfletoni skedarët tuaj dhe t’i shkarkoni ato në pajisjen tuaj. Shtë në dispozicion për Android dhe iOS.

Aplikacioni i desktopit i Carbonite është i thjeshtë dhe nuk ju mërzit me opsione. Pjesa më e madhe e procesit është e automatizuar, kështu që ju duhet vetëm të bëni një hap për të filluar rezervimin. Shtë në dispozicion për Windows dhe macOS.

Rrëshqitje prapa vs karbonit

Ngjyra e shërbimit kodon skedarët tuaj, kështu që ju mund të kontrolloni statusin e tyre me lehtësi. Përjashton disa skedarë dhe shtesa dhe nuk i rezervon skedarët më të mëdhenj se 4 GB si parazgjedhje, kështu që do të duhet t’i zgjidhni ato manualisht për t’i përfshirë ato.

Nëse klikoni në lidhjen “shiko rezervën time”, do të çoheni në ndërfaqen në internet. Megjithëse është i gabuar, është funksional dhe ju lejon të kontrolloni statusin tuaj rezervë, të hyrni skedarë dhe të menaxhoni llogarinë tuaj.

Rrëshqitje prapa vs karbonit

Mund të bëni të njëjtën gjë me aplikacionin celular të Carbonite për Android dhe iOS. Ndërfaqja e tij është e qartë dhe minimale, kështu që nuk do t’ju ngatërrojë.

Backblaze dhe Carbonite ofrojnë përvoja me cilësi të përdoruesit, kështu që ne duhet të ndajmë qimet në këtë kategori. Klienti i karbonit në karbonit është më tërheqës dhe nuk ndihet i shtrënguar si Backblaze, kështu që ne po e japim këtë raund.

Raundi: Lehtësia e përdorimit të pikës së karbonit

Logo e prapambetjes
Logo karboni

5

Aktgjykimi

Sshtë një lidhje në numrin e fitoreve, por Carbonite mezi fiton në lehtësinë e përdorimit, kështu që ne po e shpallim Backblaze fituesin e përgjithshëm. Shtë e thjeshtë për t’u përdorur, ka shpejtësi të mirë dhe siguri të fortë. Arritja e saj kurorëzuese është vlera e shkëlqyeshme e planit të tij të vetëm të pakufizuar, për të cilin mund të pajtoheni për vetëm 5 dollarë në muaj.

Karbonit nuk është shumë larg, megjithatë. Plani i tij themelor i pakufizuar kushton vetëm një dollar më shumë. Ka siguri të fortë që vërteton se është më mirë sesa Backblaze sepse përdor AES 256-bit. Megjithatë, me shumë herë më të ngadalta të ngarkimit, nuk mund të përputhet me shpejtësinë e Backblaze.

Fituesi: Zjarri në shpinë

Whatfarë mendoni për këtë ndeshje të ngushtë? A është më e përshtatshme Backblaze për ju, apo preferoni Carbonite? Na tregoni në komentet më poshtë. Faleminderit që lexuat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me