Преглед на бележките за кутии – Актуализирано 2020 г.

Кутия Бележка Преглед

Прилично приложение за бележки за бележки, което се предлага с няколко концерта безплатно безплатно съхранение, предоставено от неговия голям брат за съхранение в облак, Box Notes няма съвсем перфорация и каквато и да е част от основните му конкуренти. Прочетете пълния ни преглед на Box Box, за да видите какво имаме предвид под това.


Пазарът на цифрови преносими компютри процъфтява и много от най-добрите услуги за съхранение в облак сега предлагат собствени приложения за бележки. Забележимите примери включват Google Keep, OneNote, Dropbox Paper и Box Notes, предмет на тази статия.

Разработено от Box.com, облачен разработчик, който се грижи повече за бизнеса, Box Notes е по-скоро технология на работното място, отколкото приложение за вземане на бележки, което ще се хареса на студенти, писатели и на по-обсебващите съставители там. Всъщност, както ще обсъдим по-подробно в предстоящия преглед на Box Notes, всичко като цяло се чувства баребони.

Например няма опция за организиране на бележки в тетрадки или бележки за маркиране за сортиране. Box Notes също не предоставя уеб клипер или ви позволява да правите гласови бележки. За разлика от Evernote, все още най-доброто приложение за бележки като цяло, Box Notes просто не е подходящ за извършване на подробни изследвания.

Ако искате да го изпробвате, за да формирате собствено мнение, можете да се регистрирате за 10GB безплатен личен акаунт за съхранение в облак с Box и да изтеглите настолния клиент или мобилните приложения. За тези, които гледат на Box като решение за съхранение в облак на работното място, имаме и преглед на Box Business.

Алтернативи за бележките от кутията

Силни & Слабости

Характеристика

Box Notes е облачно приложение за вземане на бележки, което прилича малко на Microsoft OneNote, като най-голямото сходство е, че е интегрирано с облака Box, точно както OneNote е интегриран с OneDrive.

Също като OneDrive, Box Notes има клиент за настолен компютър за създаване на бележки, които са достъпни както за Windows, така и за MacOS. Не е нужно да работите чрез уеб клиент, както правите с Zoho Notebook (прочетете нашия преглед на Zoho Notebook).

Достъпът на браузър обаче е налице, ако го искате чрез облачния интерфейс за съхранение на Box. Уеб версията на Box Notes изглежда и се държи точно като настолния клиент и е полезна за достъп и редактиране на бележки, ако сте на компютър, който не ви принадлежи. Освен това има и приложения за Android и Box за iOS, които ще ви позволят да имате достъп и да правите бележки.

Споделяне с бележки за кутии

Като компания с бизнес потребители в своята цел, Box Notes също има някои страхотни функции за управление на сътрудничеството на работното място. До 20 души могат да редактират една и съща бележка едновременно. Можете да споделяте достъп до бележки по имейл или чрез генериране на връзка, сочеща към тази бележка.

Ако сте собственик на акаунта или посочен администратор, можете също да наблюдавате използването на Box Notes от администраторската конзола на Box.com, която записва случаи на новосъздадени, прегледани, редактирани и изтрити бележки.

Box Notes създава и нови версии на бележки на всеки 30 секунди. Версията ви позволява да проследявате промените в бележките и да върнете нежелани.

Липсващи функции на бележките в полето

Въпреки това, въпреки че някои от неговите възможности са полезни и ни харесва, че Box е разработил клиент за десктоп, самият инструмент изостава далеч зад най-добрите приложения за записване на бележки, когато става въпрос за цялостния набор от функции. Най-голямата липса е липсата на преносими компютри, които да организират вашите бележки, както можете с Evernote и OneNote (прочетете нашия преглед на Onenote).

Също така липсва възможността за етикетиране на бележки с персонализирани маркери (например „идеи за книги“, „рецепти“, „лъч на смъртта на убиеца“). Това затруднява сортирането на свързани бележки по-късно; най-много, което можете да направите с Box Notes е „любимата“ бележка, която е доста безполезна, щом вашите бележки започнат да се трупат, на практика.

Друг проблем, който имаме с инструмента е, че Box Notes има много статичен подход към водене на бележки. Не можете да организирате текст навсякъде, където искате, с OneNote, той няма много опции за форматиране на богат текст и няма инструменти за рисуване. Можете поне да вмъкнете в бележките си списъци (включително контролни списъци), изображения и таблици, но всичко, което се чувства доста за 2015 г..

Може да изглежда, че ние го събираме малко, но също така желаем, че Box Notes има уеб клипер, като най-добрите цифрови тефтери включват, позволявайки ви автоматично да създавате бележки от уеб страници с помощта на разширение за браузър.

По този въпрос, Evernote, както можете да прочетете в нашия преглед на Evernote, също ви позволява да препращате автоматично имейли в бележника си за запазване и разполага с няколко отлични рецепти IFTTT и Zapier за автоматизиране на неща като създаване на бележки въз основа на публикации в социалните медии. Box Notes не прави нищо от тези неща.

Box дава някои препоръки относно ограниченията за създаване на бележки, въпреки че няма дефинирани твърди тапи и препоръките са по-скоро от съображения за ефективност. Превишаването на препоръчителните граници може да доведе до сериозно изоставане, въпреки че не сме го тествали (защото някои от нас всъщност са имали социален живот тази седмица, много благодаря).

Някои от тези препоръчителни ограничения са доста високи, като 200 страници текст или 500 000 знака за отделни бележки. Някои от друга страна са по-ограничителни, като поддържане на списъци под 100 договорени позиции и изображения под 20 MB.

Разбира се, най-ефектното ограничение на Box Notes ще бъде колко облачно хранилище имате. След това ще разгледаме цените, за да ви дадем по-добра представа какви са тези граници.

Ценообразуване

Box Notes не струва нищо само по себе си, но изисква да се регистрирате за акаунт за съхранение в облак Box. Box ще ви предостави 10 GB безплатно хранилище, ако сте домашен потребител, което е достатъчно, за да побере доста бележки. Това пространство обаче се споделя, така че може да изчезне бързо, ако използвате хранилището в облак Box, за да съхранявате документите, видеоклиповете, снимките и други файлове също.

В такъв случай ще трябва да преминете към Box Personal Pro. С $ 11,50 на месец за едва 100 GB място за съхранение, това е една от най-лошите сделки в облачно съхранение (pCloud например ви дава 2TB за съхранение за $ 8 на месец; прочетете нашия pCloud преглед за повече информация по този въпрос). Причината за това вероятно се крие във факта, че Box изобщо не се интересува от родния пазар, като първо е бизнес решение.

В тази бележка, компанията има някои примамливи опции за бизнес план, включително неограничено съхранение за $ 17,30 на потребител на месец (минимум трима потребители). В комбинация с Box Notes такива планове могат да помогнат за оптимизиране на съвместни проекти за вашия бизнес.

Ако обаче просто търсите приложение за вземане на бележки за себе си, вероятно няма да се харесате много, когато има по-добри оферти там, включително неограничени бележки с Zoho Notebook безплатно (прочетете нашия преглед на Zoho Notebook).

Потребителски опит

Използването на Box Notes първо изисква създаване на акаунт в Box. Удостоверенията са еднакви както за приложението за записване на бележки, така и за услугата за съхранение в облак. След като направите това, можете да инсталирате и да влезете в настолния клиент Box Notes.

Клиентът е разположен доста просто, така че не трябва да отнеме много време, за да се научите да обикаляте. Долу вляво има опции за навигация, за да превключвате между входящата си поща (където се съхраняват всички бележки), последните бележки и любимите бележки.

По-нататък има навигационни бутони за отваряне на настройките и преглед на клавишните комбинации.

Първата колона на клиента изброява вашите бележки, докато прозорецът вдясно е текстов прозорец, показващ съдържанието на избраната от вас бележка и ви позволява да я редактирате.

Над текстовия прозорец ще имате достъп до опциите за форматиране на текст. Тези опции обаче са ограничени до:

  • Промяна на цвета и размера на вашия шрифт
  • Смели, подчертаващи или курсивни текстове
  • Добавяне на контролни списъци, номерирани списъци и маркирани списъци

Няма опция за промяна на вашия шрифт, така че феновете на комиксите ще трябва да търсят другаде.

Освен това Box Notes не ви позволява да създавате рисунки на ръка или да правите ръкописни бележки, дори на вашия смартфон или таблет. Това е голям недостатък, ако се опитвате да схематизирате процесите в бележките си (или да рисувате смешни карикатури на шефа си по време на срещите за състоянието на проекта).

Box Notes също не ви дава много по отношение на функциите на организацията, както вече говорихме по-рано. Можете да „любимите“ бележки и има функция за търсене, но без начин да маркирате бележки или да ги организирате в тетрадки, твърде лесно е да загубите следа от нещата.

Когато създавате нова бележка, можете да изберете от списък с шаблони, които да оптимизират процеса. Опциите за шаблони включват „дневен ред на срещата“, „календар“ и „статус на проекта“.

Вероятно нашето любимо нещо за Box Notes е, че можете да споделяте бележки с други хора чрез имейл адрес или чрез създаване на връзки, които всеки може да използва.

Това улеснява споделянето на бележки за срещи с други хора и сътрудничество по планове на проекти. Както бе споменато, Box Notes може да улесни до 20 редактора наведнъж. Докато четиридесет пръста в пая са няколко твърде много, когато се допускат грешки, можете да върнете бележки с функцията за версия на Box Note.

Има и опция да оставяте коментари в бележки и да маркирате други в тези коментари.

Функциите за сътрудничество добавят стойност към потребителското изживяване, но като цяло Box Notes не предоставя достатъчно гъвкавост, за да се справят най-добре с други приложения за бележки. Полезно е за срещите, но най-вероятно само ще осуети тези, които се нуждаят от повече творческа свобода.

Сигурност & поверителност

Като услуга, която се грижи повече за бизнеса, отколкото за домашните потребители, с Box ще получите като цяло по-надеждна сигурност и поверителност, отколкото ще бъдете с услуга като Google Drive (прочетете нашия преглед на Google Drive, за да разберете защо).

Докато Box съхранява ключовете за криптиране, използвани за кодиране на вашите файлове на вътрешните си сървъри, компанията не печели пари от приходи от реклама, както прави Google. Това означава, че няма вероятност бележките ви да бъдат сканирани за ключови думи и да бъдат превърнати в насочени маркетингови кампании, което е по-малко гаранция с Google Keep (прочетете нашия рецензент на Google Keep).

От друга страна, тъй като Box управлява ключовете за криптиране, може би компанията може да бъде принудена да спазва правителствените програми за наблюдение и исканията на правоприлагащите органи. Box се интегрира с Boxcryptor, ако искате да заключите вашите файлове с частно криптиране, обаче Boxcryptor няма да работи с Box Notes (прочетете нашия преглед на Boxcryptor).

На пазара не е много по пътя на способните приложения за записване на нула знания, за които знаем. Въпреки това SpiderOak по-рано заяви, че ще го пусне през 2018 г. (прочетете нашия преглед на SpiderOak), а SafeRoom ще бъде използван за криптиране на Evernote и OneNote, осигурявайки по-добра сигурност, отколкото ще получите с Box Notes.

Box защитава бележките при транзит между вашите устройства и облака, използвайки сигурност на транспортния слой (TLS), което би трябвало да помогне за предотвратяване на всякакви опити за подслушване в интернет. От страна на сървъра, вашите лични мисли ще бъдат криптирани с помощта на 256-битов AES, препоръчителният и най-често използван криптографски протокол за облачни услуги.

Box също така ви позволява да включите двуфакторна автентификация (2FA). Тази функция ще изисква да въведете допълнителен идентификационен номер при влизане от непозната машина. Идеята е, че ви предпазва от нарушения в случай, че вашата парола Box бъде открадната. Допълнителният идентификационен номер е защитен код, изпратен до вашия смартфон.

Окончателна присъда

Box Notes не е ужасно приложение за вземане на бележки, но освен ако не се продава в Box Business като решение за синхронизиране и споделяне на вашето предприятие, има много по-добри опции там. Казваме, че дори с безплатен план за съхранение в облак от 10 GB Box, наличен за лична употреба.

Проблемът с Box Notes е, че ако сте обилен човек, който прави бележки, е твърде лесно да изгубите мислите си в цифровия разбъркване без тетрадки и маркери, за да поддържате нещата прави. Откриваме също, че Box Notes просто не е чудесен за създаване на динамични бележки без инструменти за рисуване и повече опции за форматиране на текст.

Ако ви харесва идеята за приложение за бележки, интегрирано в облачното ви хранилище, комбинацията OneNote и OneDrive е по-добра опция като цяло, предлагаща далеч повече функции и гъвкавост, в допълнение към интеграцията в SafeRoom за частно криптиране на вашите бележки.

Така или иначе, Приветстваме вашите собствени мисли за Box Notes в коментарите по-долу. Благодаря за четенето!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me