Най-добрите VPN мрежи за BBC iPlayer през 2020 г.: 8 доставчици, които ще преминат през

BBC iPlayer стартира през 2007 г. и е услуга за стрийминг на British Broadcasting Corporation. Той има добра комбинация от телевизия на живо, спортни събития, филми и шоута по заявка, което ви позволява да се насладите на любимите си, докато сте в движение. Ако обаче сте извън Обединеното кралство, ще трябва да използвате един от най-добрите ни VPN за избор на iPlayer на BBC за достъп до него.


BBC е популярна телевизионна мрежа за британската публика. Той има богат набор от съдържание, включително документални филми, драматургия, спорт и новини, за да назовем само няколко. С много хора за рязане на кабели или се нуждаят от решение за поточно предаване в движение, има смисъл мрежата да въведе своя собствена онлайн платформа за стрийминг.

Можете да гледате всички канали на BBC онлайн, но BBC iPlayer дава гъвкавост на хората, които не могат да гледат предаване, когато се излъчва. Почти всички програми са достъпни за гледане при поискване известно време след излъчването. Също така ви дава достъп до събития на живо, ексклузивни материали и малко съдържание от архивите на BBC.

Въпреки това, всичко, излъчвано от BBC, е предназначено само за британски очи или поне за жители на Обединеното кралство, а технически имате намерение да закупите телевизионен лиценз, за ​​да го гледате по кабел или онлайн. Това ви дава няколко малки препятствия, за да прескочите, преди да получите достъп. 

Ако обаче бързате да получите този BBC Live stream на живо извън Обединеното кралство, ExpressVPN е най-добрият избор за VPN за влизане в услугата.

Най-добрите VPN мрежи за BBC iPlayer

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. CyberGhost
 4. Windscribe
 5. ProtonVPN
 6. Ivacy
 7. VyprVPN
 8. Щит за гореща точка

Какво прави VPN най-доброто за iPlayer на BBC

Има няколко критерия, които трябва да имате предвид при избора на най-добрите VPN за BBC iPlayer. Много от доставчиците в нашите VPN ревюта имат страхотни функции, но това не означава, че са в състояние да имат достъп до платформата, както и да се представят добре веднъж свързани. Следните критерии поставят еталон за възможни VPN избори.

Първи минали Geoblocks

Уверете се, че VPN може да влезе в BBC iPlayer е основен приоритет. Ако не може да направи това, няма смисъл да го избираме. Платформите за стрийминг често са достатъчно интелигентни, за да открият, когато използвате VPN, но има някои, които могат да останат незабелязани. 

За щастие обаче, не е толкова трудна задача, колкото да се преодолее забраната на Netflix (прочетете нашата най-добра VPN за част от Netflix за помощ по този въпрос).

Всички избрани от нас VPN могат да влязат в BBC iPlayer, въпреки че с някои може да се наложи да си поиграете с различни сървъри, преди да получите достъп. Също така ще трябва да се уверите, че VPN има и сървъри във Великобритания. Някои могат да предложат специален IP адрес срещу допълнително заплащане, но той може да се окаже по-надежден. 

скорост

Скоростите на VPN са важни за поточното предаване. Ако е бавно, няма да имате голям опит с дългите времена на зареждане и досадното буфериране. Не всички наши снимки са най-бързите VPN услуги, които можете да получите, но те все още са достатъчно добри за гледане на гуляй. 

Bandwidth

Не трябва да пренебрегвате квотата на VPN за честотна лента. Полезно е да изберете такъв, който се предлага с неограничена ширина на честотната лента, защото ако изберете такава, която има ограничение, ще я следите завинаги. След като достигнете лимита, VPN ще спре да работи и ще останете да се чудите какво се е случило в края на д-р Кой.

Лесно използване

Удобството за потребителя в VPN е важно, особено ако сте новак. Опростен интерфейс с бутон за бързо свързване е страхотен, но тъй като ще ви е необходим сървър в Обединеното кралство, ще искате също така лесно да изберете конкретен сървър. Ако сте малко по-технически, може да искате VPN с някои настройки, с които да се оправите.

Цена

Въпреки че има някои страхотни възможности, ще трябва да платите, ако искате всички камбани и свирки, включени в VPN услуга. Освен това, някои безплатни VPN не са добра идея, както можете да прочетете в най-лошото ни безплатно VPN парче. Цените, отстъпките и условията за абонамент варират при всеки доставчик, така че трябва да изберете един, с който се чувствате удобно.

1. ExpressVPN

Нашите редовни читатели вероятно са предположили, че ExpressVPN ще бъде водещият претендент на всички доставчици на VPN за BBC iPlayer, особено тъй като това е най-добрият ни VPN за стрийминг. 

Той може да пробие бариерите на BBC iPlayer без проблем и в множество региони. Плюс това, той има много сървъри за избор от Обединеното кралство, което ви дава шанс да изпробвате различни UK IP адреси за достъп.

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Ако не искате да изтеглите приложението и предпочитате да предавате поточно от браузъра, Express VPN е един от най-добрите VPN за снимки на Chrome, така че можете да кажете, че е най-добрият VPN за BBC iPlayer Chrome.  

Скоростите му са най-бързите, които сме тествали, както можете да прочетете в ревюто ни ExpressVPN, което означава, че можете да гледате без прекъсване в full HD и 4K. Той също се предлага с неограничена честотна лента, така че времето за пуканки няма да бъде съкратено. 

Той е чудесен избор за начинаещи, тъй като това е един от най-лесните VPN за използване, но хората с технически настроения също могат да играят с настройките. В центъра на интерфейса има голям бутон „свързване“, но можете лесно да изберете конкретен сървър, като кликнете и върху бутона „изберете местоположение“.

Недостатък на ExpressVPN е цената му. Това е доста скъпо в сравнение с други VPN мрежи, но вие получавате много удар за долара си. Получавате цял пакет от полезни функции, както и лесен начин за BBC iPlayer. Можете да спестите пари, като изберете по-дълъг план, плюс, има 30-дневна гаранция за връщане на парите, така че нямате какво да губите.

2. NordVPN

Друг достоен избор е NordVPN. Той може лесно да деблокира BBC iPlayer на BBC, въпреки че може да се наложи да изпробвате няколко различни сървъра за най-добра производителност. 

След като изберете добър сървър обаче, ще имате добро изживяване, както можете да видите в най-доброто ни VPN за Amazon Prime Video. Можете да прочетете повече за нашия опит в поточното предаване в нашия преглед NordVPN.

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Въпреки че има бързи скорости, определени сървъри са по-бавни, особено тези, които са по-далеч. Така че, ако сте в, да речем, Австралия, може да откриете, че скоростите ви намалят малко. Лесно е да изберете конкретен сървър, а във Великобритания има почти 600 за избор. Плюс това, няма ограничение на честотната лента, за да се осуетете и е лесно да се използва. 

NordVPN може да бъде по-добър избор, ако портфейлът ви плюе прах. Месечната му цена не е страхотна, но по-дългите планове като цяло са доста добри. Ако обаче се притеснявате да не се ангажирате за толкова дълъг период, има 30-дневен прозорец за възстановяване.

3. Cyberghost

След това имаме CyberGhost. Разполага със сървъри, посветени на стрийминг платформи и може да влезе в BBC iPlayer без проблем. Има голям брой сървъри (5 600 към момента на писане), така че не е изненада да видим, че близо 500 от тях са разположени във Великобритания. 

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Той има прилични скорости, но както можете да прочетете в нашето ревю за CyberGhost, той може да страда от същите спадове на дълги разстояния, които прави NordVPN. Въпреки това няма ограничения за честотна лента, за които да се притеснявате, и той има лесен за използване интерфейс. Избор на кой сървър искате да се свържете с него лесно, особено тъй като можете просто да изберете такъв, който е специално за BBC iPlayer. 

Едно нещо обаче трябва да отбележим, че с голямата сигурност на CyberGhost получавате постоянно активиран превключвател за убийство. Превключвателят за убиване ще прекъсне връзката ви, ако VPN не успее, което е добре, но в случай на стрийминг може да откриете, че изведнъж сте прекъснати, докато гледате BBC iPlayer на BBC.

Месечната ставка не е добра, но в крайна сметка по-дългите планове се оказват по-евтини. Има безплатна пробна версия, но получавате само един ден на работния плот, докато мобилните устройства получават седем дни. Има и гаранция за връщане на пари със стандартни абонаменти.

4. Ветропис

Можете също да използвате Windscribe за поточно предаване на BBC iPlayer. Той е платил Windflix сървъри, които са създадени за стрийминг, но при нашето тестване за нашия преглед на Windscribe открихме, че успяхме да получим достъп до BBC iPlayer на безплатните му сървъри, което го прави евентуално най-добрият безплатен VPN за BBC iPlayer.

windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

предишен

Следващия

Можете да получите достъп до сървърите във Великобритания с безплатния план, така че можете да играете наоколо, ако имате някакви проблеми. Избраният от вас план в крайна сметка наистина ще зависи от това какви функции искате да включите в него.

Безплатният му план е щедър, дори взема титлата за най-добър безплатен VPN, но очевидно не идва с всички камбани и свирки. 

Например, както безплатният план, така и платеният Pro план получават неограничени едновременни връзки, но безплатният план е ограничен до 2GB на месец честотна лента. Въпреки това има начини да го увеличите, без да е необходимо да прескачате направо в пълната платена опция. 

За един, ако въведете валиден имейл при регистрация, автоматично ще ви бъде даден 10 GB вместо 2GB, но чрез функцията му „изграждане на план“ можете да добавяте държави, включително отделни местоположения на сървъра на Windflix. За всеки сървър, който добавите, ще получите допълнителни 10 GB данни или можете да добавите опция за неограничени данни за допълнителни $ 1. 

Скоростите му са нормални и добри за стрийминг, но други са по-бързи. На начинаещите ще хареса простият му интерфейс. Лесно е да видите къде трябва да бъдете и можете да изберете сървър без затруднения.

Ако решите да отидете на платения план, месечната цена не е най-добрата опция. По-дългите планове в крайна сметка ви спестяват пари. Няма правила за възстановяване, но ако поискате възстановяване в рамките на три дни след покупката, те ще издадат такова.

5. ProtonVPN

ProtonVPN е добра услуга, която се пропуска само с няколко функции. Той може да влезе в BBC iPlayer без проблем, но скоростите му влияят на производителността. Не са бавни, но и не са много бързи. 

Докато тествахме за нашия преглед на ProtonVPN, установихме, че BBC iPlayer завинаги се зарежда. Това може да зависи от сървъра, на който сте, така че може да искате да играете. Той има сървъри във Великобритания, но можете да получите достъп до тях само ако сте на планове от най-високо ниво. 

protonvpn-табло слайдер-1

protonVPN интерфейс-плъзгача-2

protonvpn профили-плъзгача-3

protonvpn-настройки слайдер-4

protonvpn-сплит-тунелиране слайдер-5

предишен

Следващия

Всички планове обаче включват неограничена честотна лента, включително безплатния й план. Въпреки това, безплатният план ще ви даде достъп само до сървъри в САЩ, Япония и Холандия, така че това не е опция за BBC iPlayer. Сървърите в Обединеното кралство са достъпни за всички останали планове, но всеки също има своите предимства.

Основният план ви дава две връзки. Планът Plus се предлага с пет връзки и използването на неговите Secure Core, поточни и Tor сървъри. Справедливата цена и предимствата на плана Plus го правят по-популярен вариант, особено след като най-добрият визионерски план натрупва твърде висока цена.

Плюс това, с най-горния план получавате само 10 връзки и използването на криптирана електронна услуга и това не оправдава покачването на цената. Ще бъдете далеч по-добре да отидете вместо нашия първи избор, ExpressVPN.

Въпреки че има безплатен план, който бихте могли технически да използвате, за да изпробвате услугата, все още има 30-дневен прозорец за възстановяване, за допълнително спокойствие.

6. Иваци

Следващият ни избор е Иваци. Добър избор за евтин VPN за поточно предаване, но има някои досади, които ще трябва да се примирите, ако го изберете. Например, той е в състояние да влезе в BBC iPlayer и има специален списък на поточен сървър, но те не винаги работят при първия опит, както можете да прочетете в нашия ревю за Ivacy.

Ivacy-Slider1

Ivacy-Slider2

Ivacy-Slider3

Ivacy-Slider4

Ivacy-Slider5

предишен

Следващия

Все пак той има 58 сървъра във Великобритания, така че можете да отскачате от тях, докато не получите най-доброто изживяване. Скоростите му са впечатляващи, но подобно на поточните сървъри, те са непоследователни. Получавате обаче неограничена честотна лента.

Интерфейсът му е странен. Изглежда, че е лесно да се използва, но в действителност трябва да прескочите някои обръчи, за да настроите нещата. След като приключите, трябва да сте добре, а сървърите му за стрийминг са всички в един раздел. 

Цената му е справедлива, а по-дългите абонаменти работят по-добре в дългосрочен план. Въведена е 30-дневна гаранция за връщане на парите, но ако изберете месечния план, ще имате само едноседмичен прозорец за възстановяване.

7. VyprVPN

VyprVPN е следващ. Той е добър VPN, особено заради сигурността си, но има и страхотни поточни качества. В нашия преглед на VyprVPN ще забележите, че той е в състояние да влезе във всички стрийминг услуги веднага. 

VyprVPN-Slider1

VyprVPN-Slider2

VyprVPN-Slider3

VyprVPN-Slider4

VyprVPN-Slider5

предишен

Следващия

Нейният патентован протокол Chameleon е готов да ви помогне да получите достъп до BBC iPlayer, тъй като прикрива факта, че дори използвате VPN, но в нашето тестване не ни трябваше. Обединените сървъри в Обединеното кралство са готови, а на BBC iPlayer можете да получите достъп без проблем.

Това каза, че има някои области, които изпускат VyprVPN. Скоростите му не са най-добрите, но за да бъдем справедливи, това не ни подведе в поточната производителност. Плюс това, ако се сблъскате с някакви проблеми, обслужването на клиентите му е малко бавно и чатът на живо се поддържа от представител на AI. Въпреки това получавате неограничена честотна лента и лесен интерфейс за игра. 

Цените на VyprVPN ще зависят от избрания от вас план. Стандартният план се предлага с три връзки, докато Premium планът се предлага с пет връзки и използването на неговия протокол Chameleon. 

Плюс това можете да изберете или месечен, или годишен абонамент. Годишният обаче го прави по-достъпен. Въведена е и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

8. Щит за гореща точка

Последният ни избор е Hotspot Shield, тъй като услугата му има някои съмнителни аспекти. Той има сървъри във Великобритания и по време на тестване за нашия преглед на Hotspot Shield успя да влезе в BBC iPlayer. 

HotSpot-Shield-VPN-страница-2019

Нейният патентован протокол Catapult Hydra се фокусира главно върху бързата връзка. Въпреки това, докато цифрите, които се връщахме, изглеждаха отлично, това не се чувстваше по този начин. В много случаи са били необходими продължителни опити да се свържете със сървър и действителните скорости са били непоследователни. 

Получавате неограничена честотна лента и има безплатен план, който ви дава 500MB данни на ден. Имате обаче достъп само до няколко сървъра в САЩ, което означава, че няма да имате достъп до BBC iPlayer на BBC. 

Интерфейсът му има добро оформление и е лесен за използване. Менюто за настройки улеснява и конфигурирането на VPN според вашите собствени предпочитания.

Цените на Hotspot Shield са стандартни за VPN, но можете да спестите пари, като изберете по-дълъг абонамент. Що се отнася до правилата за възстановяване на средства, тя не се рекламира директно на уебсайта, но когато разгледахме често задаваните въпроси, видяхме, че можете да заявите такава в рамките на 45 дни, като се свържете с поддръжката на клиенти.

BBC iPlayer Geoblocks

Geoblocks са едно от препятствията, с които ще трябва да се справите, и те са доста често срещан проблем. Повечето стрийминг услуги имат регионални ограничения поради авторски права и лицензионни споразумения. По тази причина ще трябва да се свържете с BBC iPlayer с IP адрес във Великобритания.

Ако се опитате да се свържете от която и да е друга държава, ще получите съобщение за грешка, което гласи: „BBC iPlayer работи само във Великобритания. За съжаление, това се дължи на проблеми с правата. “

Точно тогава виртуалната частна мрежа може да помогне. Той ще ви помогне да излъжете местоположението си, като ще изглеждате сякаш имате достъп до BBC iPlayer от Великобритания. Всичко, което трябва да направите, е да използвате VPN, за да изберете IP адрес във Великобритания, преди да отворите приложението BBC iPlayer. Има и други предимства, като сигурност и поверителност.

Освен това, тъй като BBC се финансира чрез лицензионната такса, която домакинствата във Великобритания плащат, може да се наложи да „потвърдите“, че имате такава. Може да се появи известие, според което за достъп е необходим лиценз за телевизия, но можете просто да кликнете върху „Имам телевизионен лиценз“ и да получите достъп до платформата. Не е необходимо да предоставяте доказателства за притежаване на лиценз за телевизия във Великобритания.

Ако от вас се иска да въведете пощенски код – еквивалент на Великобритания на пощенски код – просто въведете всеки пощенски код във Великобритания, който можете да намерите в Google. Ще бъдете добре, при условие че сте свързани със сървър във Великобритания.

Планове за стрийминг на BBC

Преди това всяка програма на BBC iPlayer беше достъпна само за 30 дни. През август 2019 г. обаче Ofcom одобри плановете на BBC да поддържа програми там за една или повече години.

Плюс това, BBC наскоро обедини усилията си с ITV за пускането на нова стрийминг услуга, наречена BritBox, която стана достъпна в САЩ през 2017 г. и в Канада на следващата година. Той обаче беше пуснат в Обединеното кралство едва на 7 ноември 2019 г..

Много програми на BBC и ITV ще се преместят в BritBox, след като бъдат излъчени по телевизията и завършат времето си за услугата за догонване на телевизионните оператори, така че евентуално може да се настанят някои от най-добрите предавания на BBC. 

Някои шоута обаче се правят от независими продуцентски компании, така че те могат да бъдат продадени на друга стрийминг услуга, подобно на случилото се с Peaky Blinders. 

Дори Канал 4 беше въжен и ще предостави някои предавания за услугата. Има и изключително ексклузивно съдържание с BritBox.

Заключителни мисли

Надяваме се, че сме ви помогнали да намерите най-добрата VPN услуга за BBC iPlayer. Независимо дали след някои новинарски предавания на BBC или искате да гледате водещи предавания на BBC, всички горепосочени препоръки ще ви позволят да гледате BBC онлайн. Не забравяйте обаче, че производителността с всеки VPN варира, така че имайте това предвид. 

ExpressVPN е най-добрият за достъп до BBC iPlayer в чужбина и също работи за BBC Radio iPlay. Ще можете лесно да гледате онлайн телевизия във Великобритания извън Обединеното кралство безплатно, тъй като тя може да влезе в BBC iPlayer без проблем. Плюс това, бързите му скорости и неограничената честотна лента го правят приятно изживяване. Освен това с 30-дневната гаранция за връщане на парите нямате какво да губите.

Ако имате опит да зареждате поток на BBC iPlayer от друга държава с VPN, уведомете ни за това в секцията за коментари по-долу. Вижте и другите ни VPN статии и нашия стрийм архив. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map