Най-добрият VPN за Netflix: Beating the Ban през 2020 година

Netflix е една от водещите поточни услуги в света. Той е достъпен в повече от 190 страни и има на разположение тона филми и предавания, като новите се добавят всеки месец. Всичко, от което се нуждаете, е свързано с интернет устройство за поточно предаване на Netflix, но по пътя може да има някакви икони, поради което сме съставили това най-добро ръководство за VPN за Netflix.


Въпреки че Netflix се предлага в повечето страни, не всички потребители имат еднакъв опит. Библиотеката на Netflix се различава в различните страни, така че това, което е на разположение в Netflix САЩ, може да не е достъпно във Великобритания. 

Това също означава, че ако пътувате, Netflix ще изглежда малко по-различно, когато влезете, и може да не успеете да продължите да гледате любимото си шоу.

Някои държави, които са строги по отношение на цензурата, изобщо не позволяват достъп до Netflix. Китай е една от онези страни, чиято голяма защитна стена блокира повечето, ако не и цялото западно съдържание. За щастие, всички горепосочени проблеми могат да бъдат отстранени, просто като се свържете с Netflix чрез виртуална частна мрежа. Не всички VPN обаче могат да заобиколят VPN блока на Netflix.

Ако предпочитате да прескочите до финалната линия, ExpressVPN е предният състезател за последователно влизане в Netflix. Това е най-добрият VPN на пазара и маркира всички кутии за Netflix. 

Продължете обаче да четете за повече възможности за избор. Също така ще поговорим повече за това, защо имате нужда от VPN, кои функции на приложението са най-важни за достъп до Netflix, както и за недостатъците от използването на безплатен VPN. 

Най-добрият VPN за Netflix

 1. ExpressVPN – най-добрият VPN за САЩ Netflix
 2. NordVPN – помага ви да гледате американски Netflix от други страни
 3. CyberGhost – заобикаля Netflix VPN блок
 4. Windscribe – добро обслужване, но безплатният план не е полезен за Netflix
 5. VyprVPN – сигурна услуга, която заобикаля забраната
 6. Частен достъп до Интернет – най-изгодната опция
 7. ProtonVPN – отворен код и предлага страхотни оферти

1. ExpressVPN

ExpressVPN седи на трона в много от нашите пет най-добри статии, но с добра причина. Това е едно от най-добрите всестранни приложения, които можете да получите, дори и за съхранение в облак, и се доказа в много области на нашето тестване. 

ExpressVPN превъзхожда много от своите конкуренти, като постоянно преодолява някои от най-трудните стрийминг бариери наоколо, поради което е и топ топ VPN за стрийминг.

Що се отнася до стрийминга, ExpressVPN е най-добрият VPN, използван за Netflix, с достъп до почти библиотеката на всяка държава. Освен това той има повече от 3000 сървъра в 94 държави, така че не трябва да има проблем с намирането на Netflix сървър (особено ни харесват нюйоркските сървъри за Netflix U.S.).

Това е и най-бързият VPN, който сме тествали до момента. Това означава, че не трябва да имате проблем с поточно предаване в 1080p или дори 4K и няма да ви се налага да чакате цяла вечност, за да се зареди съдържанието. Получавате неограничена честотна лента също, така че можете да стриймвате колкото искате, когато пожелаете. 

Други функции на ExpressVPN

ExpressVPN е един от най-лесните VPN за използване. Чудесно е за начинаещи, като интерфейсът показва голям бутон „включен“ за бързо свързване. Натискането на този бутон ще ви свърже към „умен“ сървър въз основа на вашето местоположение. За да се свържете с конкретна държава, просто щракнете върху „изберете местоположение“ и изберете тази, която искате. Прочетете повече в пълния ни преглед ExpressVPN.

expressvpn преглед-сървър-навигация

Една от областите, в която ExpressVPN ни подвежда е цената му, както споменаваме в статията на ExpressVPN срещу PureVPN. Това е скъпо, но си струва парите и предлага много повече от просто начин да влезете в Netflix. Можете да намалите цената с няколко изречения, като изберете по-дълъг абонамент. Ако обаче не ви е приятно с това, за вашето спокойствие има 30-дневна гаранция за връщане на парите.

2. NordVPN

NordVPN се доближава до това, че е най-добрият Netflix VPN, като е сравним с най-добрия ни избор, както можете да прочетете в нашия ExpressVPN срещу NordVPN отпадане. Той обаче просто пропуска поради непостоянните си скорости. 

Всъщност влизането в Netflix не беше проблем по време на тестване за нашия NordVPN преглед. Всички сървъри, които NordVPN препоръчаха, бяха в състояние да получат достъп. Проблемът е, че препоръчаните сървъри имат ужасни скорости. Всъщност е толкова лошо, че не може да предава съдържание. Това каза, че самият избор на сървър има много по-добри резултати. 

nordvpn преглед-сървър-навигация

След като изберете приличен сървър, NordVPN работи като чар, дори забива челното място в най-добрия ни VPN за торент парче. Той идва с неограничена честотна лента и в случай, че трябва да получите достъп до Netflix на други страни, има повече от 5500 сървъра в 59 страни. Освен това е лесен за използване, като огромна карта ви показва страните, в които има сървъри.

NordVPN предлага добра стойност за парите ви и може да бъде по-добра опция, ако ви липсва пари в брой. Месечният план обаче не е добър. По-дългите планове ще ви спестят малко пари и има 30-дневен прозорец за възстановяване, в случай че не ви хареса.

3. CyberGhost

CyberGhost е друг чудесен избор за най-добрата VPN услуга за Netflix. Той има куп сървъри, които са оптимизирани за стрийминг платформи като BBC iPlayer, а влизането в Netflix е лесно. Освен това има масивна сървърна мрежа с около 6 000 в 90 страни, което не е далеч от разпространението на ExpressVPN по държави (прочетете нашето сравнение ExpressVPN срещу CyberGhost). Това число има тенденция да се колебае, но никога не е твърде далеч.

Скоростите му са малко непостоянни, като по-бързите скорости се виждат на по-близки сървъри, подобно на NordVPN (прочетете нашия NordVPN срещу CyberGhost парче). По време на нашите тестове обаче открихме, че CyberGhost се представи добре, след като намерихме приличен сървър, както можете да прочетете в нашия преглед за CyberGhost.

Няма ограничения за широчината на честотната лента и въпреки че интерфейсът му може да отнеме известно време, е лесно да видите къде трябва да бъдете. CyberGhost също ви позволява да свързвате до седем устройства едновременно, което е чудесно, ако цялото семейство иска да се свърже. 

CyberGhost-Streaming-Servers

CyberGhost е евтина услуга, но като много други доставчици, месечният план не е най-рентабилният. Седемдневна безплатна пробна версия е достъпна за потребители на Android и iOS, но настолните потребители получават само един ден, за да я изпробват. Има и гаранция за връщане на парите: 14 дни с месечния план и 45 дни с по-дълги.

4. Ветропис

Следва Windscribe, който предлага своите VPN услуги чрез безплатен и платен план, който може да бъде персонализиран. Когато обаче става въпрос за достъп до Netflix, безплатният план просто не го решава. Когато се опитахме да влезем в Netflix с безплатните сървъри на Windscribe, бяхме блокирани напълно.

Плюс това, безплатните му сървъри обхващат само няколко държави, което означава, че не всички библиотеки на Netflix ще бъдат достъпни за вас. След като погледнете неговия платен план обаче, всичко това се променя. Не само че получавате достъп до цял набор от сървъри на други държави, но можете също да използвате сървърите на Windflix на Windscribe. 

Windflix сървърите са създадени специално за стрийминг и работят добре. Те са достъпни в САЩ, Великобритания, Япония и Канада и могат да имат достъп до Netflix без никакви проблеми. На всичкото отгоре той има опростен интерфейс, подходящ както за начинаещи, така и за техници. 

windscribe преглед прозорци

Плюс това получавате неограничени едновременни връзки, без значение какъв план имате, затова е и топ топ VPN за множество устройства. Прочетете нашия преглед на Windscribe за повече.

Честотна лента и цена на Windscribe

Въпросът дали получавате неограничена честотна лента с Windscribe не е просто да или не. Безплатният план е една от най-добрите безплатни VPN услуги, но получавате само 2 GB честотна лента на месец. Можете да го увеличите до 10 GB, като въведете валиден имейл адрес, когато се регистрирате, както и други начини, но това все още няма да е достатъчно, за да се справите с доброто Netflix binge.

Платеният план на Windscribe обаче идва с неограничена честотна лента, но това не е най-евтиният вариант на пазара, особено когато го сравнявате с това, което получавате, да речем, с NordVPN (прочетете нашия Windscribe vs. NordVPN парче). По-дългите планове ще ви спестят пари с течение на времето, но има по-евтин начин да получите това, което искате.

Използвайки опцията „изграждане на план“ на Windscribe, можете да обедините заедно неограничена честотна лента и всеки сървър – включително един от сървърите на Windflix – само за 2 долара на месец. Можете също да добавите други сървъри към този пакет за допълнително $ 1. Няма официална политика за възстановяване, но можете да си върнете парите, ако поискате в рамките на три дни след покупката.

5. VyprVPN

VyprVPN също спечели място като един от най-добрите VPN за Netflix. Тя може да влезе в стрийминг услуги, без да се налага да настройвате никакви настройки, така че влизането в Netflix беше парче торта. 

VyprVPN също има свой собствен протокол Chameleon, който може да ви помогне да преминете през блока Netflix, тъй като е проектиран да маскира напълно факта, че дори използвате VPN. Не винаги е необходимо.

VyprVPN-Client

Той също така идва с неограничена честотна лента и доста добър интерфейс. Неговите сървъри могат да бъдат намерени в повече от 64 страни, въпреки че общият брой сървъри и други аспекти на услугата не изглеждат твърде обещаващи на хартия. Тестовете ни за скорост върнаха лоши резултати, както можете да прочетете в ревюто ни на VyprVPN, но действителното му представяне разказа различна история. 

Местните сървъри върнаха скорости, подобни на записаните, когато не използвахме VPN и позволихме на съдържанието да се зарежда с 1080p без много забавяне. По-отдалечените сървъри се мъчиха малко за начало и първоначално се заредиха с по-ниска разделителна способност, но бързо стигнаха до предпочитаните 1080p.

VyprVPN се предлага в два различни пакета. Стандартният план позволява до три едновременни връзки, а Premium планът позволява пет, плюс използването на протокола му Chameleon. След това можете да избирате между месечна или годишна сметка, като годишният план се развива по-добре, ценово. Въведена е и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

6. Частен достъп до Интернет

Въпреки че частният достъп до Интернет не може да влиза в Netflix последователно, смятаме, че все още си струва да бъде споменат като VPN, който е в състояние да пробие бариерата. Въпреки че имахме странни срещи по време на тестване за нашия преглед на частния достъп до Интернет, той може да получи достъп до услугата за стрийминг, след като играете с различни сървъри.

PIA има повече от 3000 сървъра, но те покриват само 29 държави. И все пак това трябва да е достатъчно за достъп до друга библиотека на Netflix, ако трябва. Освен това повечето от тези сървъри са в САЩ, което означава, че PIA може да бъде чудесен VPN за американския Netflix. PIA е и нашата най-добра VPN за Linux, в случай че се мъчите да намерите подходящ.

PIA преглед прозорци-приложение

Получавате неограничена честотна лента и скоростите й обикновено са бързи, въпреки че това се дължи най-вече на PIA, използвайки по-леко криптиране по подразбиране. Като шлюз към Netflix, това не би трябвало да е проблем, но трябва да помислите да го увеличите до по-сигурното 256-битово криптиране, ако планирате да правите нещо друго.

PIA е една от най-евтините VPN мрежи, където все още получавате качествена услуга, дори след скорошното си покачване на цените. Жалко е, че съставът му за поддръжка на клиенти не включва чат на живо. Все пак можете да го направите, като знаете, че има седемдневен период на възстановяване. 

7. ProtonVPN

И накрая, имаме ProtonVPN. Той няма проблем да се свърже с Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, Hulu или друга услуга за стрийминг. Причината, поради която е на последно място, е слабата му скорост. 

Подобно на много други доставчици, ProtonVPN препоръчва сървърите да се използват, но те са бавни. Избирайки сам сървър, трябва да намерите такъв, който се зарежда по-бързо, но все още няма да е най-добрият.

ProtonVPN има сървъри в 44 държави, но ще трябва да бъдете в един от платените му планове, за да имате достъп до всички тях. С безплатния план получавате една връзка и използването на три сървъра, разположени в САЩ, Япония и Холандия. 

Самите местоположения може да са наред за вас, особено ако искате японски Netflix, но сървърите не са надеждни и може да нямат добра скорост. 

protonvpn преглед интерфейс

Получавате неограничена честотна лента във всичките му планове, включително безплатния. Може да бъде болка да настроите, но интерфейсът е лесен за използване, след като имате. Въпреки това, няма много настройки, с които да се занимавате. Можете да прочетете повече за услугата в нашия преглед ProtonVPN.

Пакетите на ProtonVPN

ProtonVPN има няколко степени за избор. Има безплатен план, както казахме по-горе. След това можете да избирате от три плана: Basic, Plus и Visionary.

Основният план просто ви движи нагоре, за да имате достъп до всички сървъри, а също така и нагоре връзките до два. Плюс има пет връзки, както и някои допълнителни предимства, като например поточни сървъри. И накрая, Visionary ви дава 10 връзки и използването на шифрованата му имейл услуга, но според нас това е твърде много пари.

За да сте сигурни, че получавате най-доброто изживяване на поточно предаване, без да плащате твърде много, планът Plus е най-добрият вариант. Ще получите пет връзки и достъп до всичките му странични сървъри, както и до неговите поточни и Tor сървъри. Освен това можете да използвате сървърите на Secure Core на ProtonVPN, които добавят слой защита, ако имате нужда. Има и 30-дневен срок за възстановяване.

Защо имате нужда от VPN за Netflix

Използването на VPN, докато сте онлайн, е по-важно сега, отколкото досега. VPN мрежите предлагат голяма защита срещу много неща, като например киберпрестъпност, наблюдение и всичко друго, свързано с поверителността в мрежата. Въпреки това има повече от VPN мрежи, отколкото само да се защитите и да ви помогне да влезете в Netflix и други стрийминг услуги е просто още едно предимство да имате такъв.

Netflix Geoblocks

Някои страни изобщо нямат достъп до Netflix. Ако сте в такава държава, VPN ще ви позволи да изберете сървър в страна, която да има достъп до него и да ви накара да изглеждате така, сякаш сте физически там. Въпреки това, дори и да имате достъп до Netflix, това не означава, че можете да гледате всичко в библиотеката му.

Това е заради геоблоки. Ако никога не сте чували за термина, можете да разширите знанията си, като прочетете нашето ръководство за геоблокиране. Накратко, обаче, това е основно там, където определено съдържание е достъпно само в определен регион. 

Например, шпионската трилър серия Homeland е в Netflix, но е достъпна само в библиотеката на Обединеното кралство. По подобен начин криминално-драматичният сериал Better Call Saul е достъпен както в САЩ, така и в UK Netflix, но версията във Великобритания има сезони от един до четири, а библиотеката в САЩ има само сезони от един до три.

Още веднъж тук е VPN да помогне. Ако сте в САЩ и искате да гледате четвъртия сезон на Better Call Saul, всичко, което трябва да направите, е да се свържете със сървър във Великобритания. Има и много други предавания на Netflix, които също са изключителни за определени страни, но ще можете да получите достъп до тях с добра VPN. С един можете да гледате Netflix с VPN отвсякъде.

Ако например пътувате в чужбина, можете да гледате САЩ Netflix от други страни, дори ако не сте физически там. 

Забраната за VPN на Netflix

Сега, когато направихме влизането в Netflix да изглежда като разходка в парка, ще ви кажем, че не е така. Въпреки че заобикалянето на регионално ограничение обикновено е лесно чрез избор на подходящ сървър, забраната за Netflix VPN е допълнителна бариера, през която могат да се пробият само шепа VPN услуги, тъй като Netflix често блокира VPN.

Причината за това е, че въпреки че много съдържание в стрийминг услугата се произвежда от самата Netflix, все още има много, което не е така. Останалото се произвежда от други компании и те казват къде е показано. Ако дадена компания е продала правата в мрежа, това означава, че Netflix не може да включи шоуто в библиотеката на тази държава.

Преди забраната на VPN на Netflix все повече и повече хора използват VPN за достъп до телевизионните предавания на Netflix, дистрибуторите оказват натиск върху Netflix, за да не позволят на хората да имат достъп до услугата с такава. Точно тогава се роди усъвършенстваната система за откриване на VPN на Netflix и причината много потребители да бъдат засегнати с грешката на прокси сървъра Netflix, докато не изключат VPN.

За щастие обаче много VPN доставчици се заеха с предизвикателството как да деблокират Netflix и могат да бъдат включени в тези списъци. Разбира се, това е игра на котки и мишки и може да откриете, че избраният от вас VPN трябва да извърши някои корекции в услугата си всеки път, когато Netflix я хване, но ако изберете такъв, който има няколко работещи сървъра, трябва да сте добре.

Как да изберем най-добрия Netflix VPN

Що се отнася до избора на работещ VPN за Netflix, най-големият въпрос е дали е достатъчно силен, за да разруши стената на Netflix, без да получава съобщение за грешка и го прави последователно. 

След това има няколко други фактора, които трябва да вземете под внимание. За нашите снимки ние се уверихме, че VPN-ите могат да влязат в Netflix неоткрити, но също така разгледахме следните критерии.

Скорост и ефективност на потока

Няма много смисъл да влизате в Netflix, ако скоростите на VPN са толкова бавни, че всъщност не можете да предавате нищо. Колкото по-големи са скоростите на VPN, толкова по-малък е шансът да крещите в буфериращ кръг. Не само това, бърз сървър означава, че можете да стриймвате с 1080p или дори 4K. 

Въпреки че не всичките ни селекции са сред най-бързите на пазара, те все още имат някаква стойност за влизане в Netflix.

Bandwidth

Повечето доставчици предлагат неограничена честотна лента, но има няколко странни, които не. Допускането на честотна лента е важно, тъй като стриймингът може да го изяде доста бързо и ако достигне лимита, VPN ще спре да работи. 

Представете си, че предстои да разберете кой е виновникът в Шерлок и ще ви изхвърлят. Загубата на VPN също ще означава, че сте уязвими със своята конфиденциалност.

Сървърна мрежа

Ако трябва да гледате Netflix в чужбина, добра сървърна мрежа ще ви позволи да гледате Netflix с VPN. Ако има друга държава, до която искате да получите достъп, трябва да проверите дали VPN има сървъри там. Изборът на VPN, който има редица сървъри в много страни, е добра идея, така че можете да заобиколите всички geoblocks и да надникнете в различни библиотеки.

Удобство за потребителя и устройства

Новаците и техниците ще се различават по това, което искат от VPN клиент. Ако сте начинаещ, най-вероятно ще предпочетете интерфейса да бъде възможно най-прост и почти да направи всичко за вас. 

Ако сте малко по-технологично настроени, може да оцените VPN с добро меню за настройки, с което да се занимавате. Някои приложения имат най-доброто от двата свята, но е нещо, което трябва да проверите.

Също така е добра идея да проверите дали VPN е съвместим с вашето устройство. По-голямата част от VPN са подходящи за Windows, macOS, Android и iOS, но някои имат клиенти за Linux, както и за други устройства, като смарт телевизори.

Цена

За да получите VPN, който всъщност работи с Netflix, ще трябва да похарчите поне част от трудно спечелените стотинки. Това каза, че цената варира при всеки доставчик. Трябва да сте сигурни, че можете да си го позволите, заедно с абонамента си за Netflix и че изберете най-ефективния план.

Мога ли да използвам безплатен VPN за Netflix?

Въпреки че има някои доста прилични безплатни VPN мрежи – като плановете, които споменахме по-горе – повечето самостоятелни, безплатни VPN мрежи са лоша идея, особено за Netflix. Поради това няма истински най-добрият безплатен VPN за Netflix.

От една страна няма много – ако има такива – безплатни VPN, които работят с Netflix. Плюс това, магазините за приложения са наводнени с безплатен избор, който да ви изкуши, но много от тях няма да направят нищо, освен да ви създадат проблеми. 

Има някои, които са прикрити като VPN, но в действителност те са просто вирус, който чака да зарази устройството ви. Други имат включена част от сигурността, но основната им цел е да получат информация от вас и да я продадат на други компании. Нашият най-лош безплатен VPN ръководство се описва в много по-подробни подробности, но ние ще бъдем ясни от тях.

Можете да се предпазите от опасни срещи, като инсталирате приличен антивирус, като например Bitdefender (прочетете нашия преглед на Bitdefender Antivirus). Все пак е най-добре да извадите портфейла си и да отидете с надежден доставчик от първа ръка.

Заключителни мисли

Netflix е твърда гайка за спукване, когато става въпрос за стрийминг с VPN. Независимо дали пътувате и искате да получите достъп до библиотеката на вашата страна, искате да гледате шоу или филм, който не е наличен там, или сте блокирани да използвате услугата изобщо, VPN може да ви помогне. Въпреки това, за да пробиете VPN стената на Netflix, ще трябва да бъдете оборудвани с виртуален чук.

За щастие, има някои опции за VPN, които са въоръжени с подходящите инструменти за работата. Но има и някои други фактори, които трябва да се вземат предвид. Неговата скорост, квотата за пропускателна способност и сървърната мрежа също са най-важните съображения. 

ExpressVPN отговаря на всички изисквания за Netflix VPN. Той може лесно да заобиколи забраната на Netflix и всички geoblocks по пътя. Той има светкавични скорости, неограничена честотна лента и масивно разпространение на сървъра. Всичко това лесно го прави най-добрият VPN за стрийминг на Netflix, а 30-дневната му гаранция за връщане на пари означава, че няма какво да губите. 

Какъв е опитът ви с използването на VPN за Netflix? Уведомете ни в секцията за коментари по-долу. Вижте и другите ни VPN статии и развлекателната ни библиотека, докато сте тук. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map