Как да се справим с проблеми с буферирането на Kodi

Kodi е като Netflix, Amazon, Hulu и още повече се комбинира под един покрив. Тази голяма поточна огнева мощ обещава почти безкрайно количество съдържание, всичко това без да поставяте диск или да напускате мястото си.


Въпреки че всичко, което може да звучи като сън, това е сън, който лесно се превръща в разочарование, когато срещнете проблеми с буферирането. Безкрайно завъртящата се икона може да постави Gameing of Thrones binge сесията да се задържа за неопределено време, докато чакате това, което изглежда като вечност, за да се зареди съдържанието ви.

Тук сме, за да помогнем за облекчаването на тези неприятности за буфери на Kodi с няколко бързи съвета, за да намалите или дори да премахнете напълно видеото си. Ако искате да знаете всичко, което трябва да знаете за Kodi, освен това, имаме и пълен пътеводител за Kodi за вашето удоволствие при четене.

Тествайте скоростта на интернет

Първото място да започнете е с вашата скорост на интернет. Много настройки на Kodi използват WiFi и работят от устройства като ChromeCast или Amazon FireStick, които дори нямат Ethernet портове. Без директна връзка с вашия модем като опция, ще трябва да работите с това, което имате.

За да започнете да отстранявате устройствата си, насочете се към speedtest.net, за да проверите качеството на връзката си. Това е уебсайт на трети страни, така че не е нужно да се притеснявате от това, че интернет доставчиците изкривяват числата.

Когато стартирате теста, опитайте се да премахнете възможно най-много фонови процеси, свързани с вашата мрежа. В моя случай изключих WiFi на телефона си и спрях софтуера за архивиране, за да получа точен поглед върху скоростите си. Ако има голямо разминаване между скоростите, без тези процеси да са включени, може да искате просто да ги изключите при поточно предаване.

Като правило, пълното HD 1080p съдържание се нуждае от поне 10Mbps скорост за изтегляне, за да плавно протича. Ако седите под това, вашият интернет може да е причина за безпокойство.

Ако установите, че резултатите от speedtest.net са по-ниски от очакваните, извършете твърд нулиране на вашия рутер. Тук изключвате захранването за най-малко 60 секунди и след това отново го включвате. Ако все още имате проблеми, свържете се с вашия интернет доставчик, за да проверите дали има проблеми във вашия район. Ако проблемите ви продължават, продължете към следващата стъпка.

Подобрете вашата скорост на интернет

Ако скоростта на връзката ви е бавна близо до поточната ви кутия, но бърза близо до вашия рутер, ще трябва да преместите някои неща наоколо. Преместете кутията си по-близо до точката за достъп и вижте дали скоростите се подобряват. Ако случайно имате двулентов рутер и сте свързали няколко устройства, превключването към 5GHz честота може да освободи известна честотна лента.

Преместването не е постоянно решение, така че можете да помислите за надграждане до рутер с по-добър обхват, ако използвате по-стара единица. За Kodi най-добрият ви залог е да закупите VPN рутер. Съставихме списък на най-добрите VPN рутери, за да помогнем за стесняване на търсенето, много от които предлагат отличен обхват и са двудиапазонни.

Най-доброто решение би било хардуерна връзка. Ако използвате поле за поточно предаване с Ethernet порт, но използвате WiFi, може да искате да преразгледате. Дългите мрежови кабели са доста евтини, така че вземете един и го пуснете, ако още не сте го направили.

Ако сте сигурни, че Интернет не е източникът на проблема, продължете към по-практичния подход по-долу.

Повишете видео кеша на Kodi

Може да се наложи да увеличите количеството видео кеш, наличен на Kodi. Кешът е временно съхранение, което помага по-бързо да се зареждат уебсайтове (или в този случай видеоклипове). Кешът съхранява информация за местата, които сте посетили, или видеоклипове, които сте гледали, така че тези неща се зареждат по-бързо, когато се върнете към тях.

Все пак отнема памет. С устройства като ChromeCast по принцип не се отделя много памет за кеширане, така че може да не ви достигне. За да увеличите лимита на видео кеш паметта за Kodi, има два метода. Едното е по-лесно от другото, но ще ви преведем и през двете.

Лесният начин: Помощник на Арес

По-удобната за потребителя от двете опции изисква да инсталирате неофициална добавка на Kodi, наречена Ares Project. Ако използвате неофициални добавки, има много добри неща в това хранилище, така че вероятно трябва да го инсталирате все пак.

Ето как да го получите:

От началния екран на Kodi щракнете върху иконата за настройки. Изглежда като зъбчатка.

От иконите изберете „файлов мениджър“. Това е последната опция на долния ред.

Кликнете върху „добавяне на източник“ от лявата колона. Това е най-долният вариант.

Кликнете два пъти върху „.“

В адресната лента, която се показва, въведете този URL адрес как точно се показва тук:

http://ares-repo.eu

Щракнете върху „OK“ и дайте име на източника като „AresWizard“.

Върнете се на началния екран и кликнете върху „добавки“. На следващия екран изберете „изтегляне“ от долната част на страничната лента.

Оттам кликнете върху „инсталиране от zip файл.

Отворете папката, която сте посочили преди това (в нашия случай „Ares Wizard“) и изберете единствения zip файл вътре (repository.aresproject.zip). Изчакайте инсталиране на известие за добавка.

След известието, изберете „инсталирайте от хранилище“ сега. Вътре кликнете върху „Ares Project.“

След това следвайте пътя Добавки на програмата > Ares Wizard и кликнете върху „инсталирайте“.

Изчакайте инсталираното известие за добавката и е добре да продължите. Сега трябва да увеличим видео кеша. Върнете се в главното меню и следвайте пътя Добавки > Програмни добавки > Помощник на Арес. Дайте му няколко секунди, за да инсталирате файлове за първа настройка.

Сега вътре в Ares Wizard, следвайте пътя Tweaks > Съветник за разширени настройки > Следващия. Вътре там ще видите наличната RAM памет на всяко устройство, което използвате. Забележете, защото ще ни трябва по-късно.

Кликнете върху „генериране на настройки“. Вътре увеличете размера на кеш видеото до половината от наличната ви RAM памет. Не се забърквайте с нищо друго там.

Кликнете върху „Приложи настройките“ и рестартирайте Kodi.

Поздравления, сега увеличихте лимита на видео кеш.

Твърдият начин: XML файл

Продължете на свой риск. Тук ще трябва да се забърквате с някакъв код и макар да е доста основен, не бива да го правите, ако не ви е удобно. По същество правим същото, което направихме и с Ares Wizard, така че няма причина да се опитваме и да правим и двете.

Копирайте тези редове във файл с тефтер:

1

1.5

104857600

След като направите това, запазете файла като „Advancedsettings.xml“. Очевидно не го запазвайте с кавички. Трябва да пренесем този файл до местоположението на файла на Kodi „userdata“, което ще варира в зависимост от ОС:

 • Android: Android / данни / org.xbmc.kodi / файлове / .kodi / UserData /
 • IOS / частни / Var / мобилен / Library / Preferences / Kodi / UserData /
 • Linux: ~ / .kodi / UserData /
 • Mac: / Потребители // Библиотека / Поддръжка на приложения / Kodi / userdata /
 • Windows: Търсете „% APPDATA% \ kodi \ userdata“ и натиснете Enter

След като преместите файла на мястото му, вашата видео кеш памет трябва да се увеличи.

Използвайте по-малки файлове

След всичко това може да имате проблеми, ако файловете, които се опитвате да предавате, са твърде големи. Това може да бъде поправено с по-бърза интернет връзка, но това не е незабавно решение.

Това, което е незабавно решение, е видеоклуб HEVC. Тази добавка може да се намери в редица хранилища и използва кодека H.256 за поточно предаване на HD видео. Повечето видеоклипове използват H.264, кодек, който позволява HD стрийминг със сравнително малки размери на файлове.

H.256 (или HEVC) е още по-ефективен, като средният HD филм идва само около 300mb. Вие сте ограничени до това, което е достъпно във видеоклуба на HEVC, но има доста неща, които да ви преобладават, докато не можете да ускорите интернет връзката.

Намерете по-бързо VPN

Ако използвате Kodi, вероятно използвате VPN. Ако не, трябва да започнете като VPN ще запази личната ви информация и ще ви предпази от всякакви правни проблеми.

VPN означава виртуална частна мрежа. По същество VPN няма да покаже първоначалния IP адрес и вместо това ще върне IP адреса на VPN доставчиците през един от техните шлюзове. Можете да научите повече за това какви VPN са тук.  

Причината за проблеми с буферирането може да бъде вашата VPN. Ако използвате безплатна VPN услуга, има вероятност да се състезавате за ресурси с много други потребители. Това създава тесни места. Абонаментните услуги обикновено имат повече сървъри и по-малко потребители на сървър – да не говорим за по-добри мерки за сигурност и по-силен ангажимент за поверителност на потребителите.

Нашите топ опции за най-бързия VPN са ExpressVPN и TorGuard. Имаме и списък с първите пет VPN за Kodi. Освен това можете да разгледате нашите VPN рецензии за повече идеи.  

Заключителни мисли

Буферирането е най-лошата част от стрийминга, но се надяваме, че това бързо ръководство ви е помогнало. Ако сте направили всичко и все още има проблеми, сериозно трябва да помислите за вашата интернет връзка и рутера.

Ако искате да предава повече съдържание, разгледайте нашите любими неофициални добавки на Kodi. Ако просто търсите начини да направите Kodi по свой вкус, проверете нашите най-официални добавки за Kodi. Можете също да разгледате нашия архив Kodi за още ръководства и прегледи, изградени около екосистемата Kodi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map