Как да победим забраната за VPN на Netflix от април 2020 г.

Не всички го осъзнават, но Netflix има различна библиотека от филми и телевизионни предавания за всяка страна, в която е активна. В това не е сам: Hulu, Amazon, както и някои Kodi repos имат същото ограничение. Това, което прави услугата за поточно предаване номер едно в света, е страховитата забрана за VPN на Netflix. Тази статия е за това как да го победим.


На теория всеки geoblock като Netflix трябва да бъде лесно да се заобиколи чрез просто използване на виртуална частна мрежа, начин да се преструвате, че връзката ви идва от друго място, отколкото от действителното ви местоположение. Netflix обаче постави една от най-сложните VPN системи за откриване, за да се увери, че това не се случва.

Преди да преминем към причината за забраната, нека разгледаме причините, с които трябва да започнем с различни версии на услугата. След това ще завършим, като ви дадем няколко VPN, които по някакъв начин са успели да останете една крачка пред Netflix и ще ви позволят да получите достъп до Netflix на различни страни – добре, през повечето време, така или иначе.

Ако всички тези whys и какво е прекалено много информация за вас и просто искате да знаете най-добрите VPN за преодоляване на забраната за VPN на Netflix, препоръчваме ви да преминете към нашата най-добра статия за VPN за Netflix. Ако искате да отидете още по-бързо, записването за ExpressVPN е златният билет за достъп до който и да е Netflix отвсякъде. Като избягваме това, нека разгледаме по-фините моменти на закона за авторското право.

Пет VPN, които работят с Netflix 2020

Netflix и дистрибутори

Законът за авторското право е отговорен главно за създаването на почти 200 Netflix. Въпреки че услугата сега произвежда все повече и повече собствено съдържание, по-голямата част от предлаганото все още се прави и разпространява от други. Това означава, че тези компании от своя страна получават думата в това, което се показва къде.

Това често е, защото Netflix не е единственото парти, което показва телевизионни предавания и филми. Много дистрибутори имат сключени сделки с мрежи в държави, които дават изключителни права за гледане. Дистрибуторите трудно могат да продават едни и същи права два пъти, което означава, че на Netflix може да бъде разрешено да показва известие за изгаряне в САЩ, да речем, не може да го покаже в Холандия, където местна телевизионна мрежа притежава тези права.

Тази система за лицензиране създава странно пачуърк от това, което е на разположение, а какво не е в различните страни. САЩ абонати имат най-голямата библиотека на разположение за тях, докато някои пазари бяха добре и наистина зашити, преди Netflix дори да излезе на сцената.

Именно тези дистрибутори определят какво ще се покаже къде, самият Netflix има ценно малко мнение по въпроса и призна, че по-скоро просто ще показва всичко навсякъде; както можете да си представите, има повече от няколко конкуренти, които се противопоставят на това.

Netflix блокиращи VPN

Като клиент почти не забелязвате нищо от това: просто посещавате www.netflix.com и изскачате началната страница, която сте отгледали, за да знаете и обичате. Зад кулисите обаче Netflix ви пренасочи към сайта на държавата, от която имате достъп до нея.

Обърнете внимание, че това няма нищо общо със страната, в която сте създали акаунта си, това се отразява само върху това колко плащате всеки месец (азиатските абонати обикновено плащат малко по-малко от американските, докато европейците обикновено плащат долар или повече). IP адресът, до който влизате в сайта, определя дали можете да гледате Black Panther или не.

Някой с малко разбиране в интернет ще разбере от това описание, че всичко, което трябва да направите, е да активирате VPN и да отидете. VPN ще фалшифицира IP адрес, поставяйки ви където трябва да гледате определен филм или телевизионно шоу.

Ето какво направиха много хора до януари 2016 г.: всички наши най-добри доставчици на VPN биха ви позволили да получите достъп до Netflix без прекъсване. Тогава се промени, че дистрибуторите, с които Netflix си партнираха, започват да осъзнават, че губят пари, защото хората използват Netflix за да гледат предавания.

Тъй като загубата на пари противоречи на основния принцип на всеки бизнес, Netflix се оказа под значителен натиск, за да попречи на хората да използват VPN, без само да изглежда, че го правят. В отговор услугата създаде най-добрата система за откриване на VPN извън Китайската народна република, за да хване извършители.

Резултатът беше масово измъчване, тъй като абонатите навсякъде бяха удряни с прокси грешки вляво, вдясно и в центъра, което прави невъзможно да продължат да гледат предаване, освен ако не са изключили VPN.

Разбира се, всеки път, когато бъде приложено широкомащабно решение, ще има някои обезпечителни щети. В този случай това направи така, че хората, които използват VPN, за да защитят своята поверителност, също нямаха достъп до Netflix, отваряйки компанията до обвинения, че води война за поверителност.

Основната причина тук в Cloudwards.net, която ние препоръчваме да използваме VPN, не е да гледаме филми – това е просто бонус. VPN мрежите са първата линия на защита срещу правителствения надзор, както и шпионирането от правителствените корни. Това, че не сте в състояние да използвате VPN, дори и докато се размивате в дъждовен неделен следобед, е лошо нещо.

VPN мрежи, които побеждават забраната на Netflix

За щастие, няколко от най-добре класираните доставчици сред нашите VPN ревюта успяха да съберат необходимата сигурност и протоколи, за да не бъдат открити от Netflix. Въпреки това, нито едно от тях няма да работи през цялото време, всеки път трябва да превключвате сървъри, когато Netflix се захваща. Това означава, че дори след седмици на употреба, понякога пак ще получите прокси грешка.

Въпреки това, добра услуга ще има повече от един сървър за достъп до Netflix, така че като цяло всичко, което трябва да направите, е да влезете в менюто на VPN и да изберете нов сървър от списъка. Най-добрите ни резултати досега винаги са били с ExpressVPN, така че винаги препоръчваме тази услуга преди всичко, за разлика от IPVanish (прочетете нашето сравнение ExpressVPN срещу IPVanish). Освен че е най-добрият VPN за поточно предаване, той е и най-бързият VPN там. Прочетете нашия преглед ExpressVPN за повече подробности.

ExpressVPN обаче е скъп, така че за тези, които смятат, че е твърде голяма инвестиция, ние препоръчваме NordVPN. Въпреки това, през последните няколко месеца скоростите му се оказаха ненадеждни и читателите трябваше да преминат през десетки сървъри, преди да намерят този, който работи (прочетете нашия преглед на NordVPN за подробности). 

Две други VPN услуги, които наскоро попаднаха на нашия радар и вършат прилична работа за влизане в Netflix, са Astrill и Windscribe. Както можете да прочетете в нашия преглед на Astrill, той предлага добри цени и прилични скорости, но има проблеми с навлизането в нещо различно от американския Netflix.

Windscribe е интересна, тъй като това е единствената услуга, която препоръчваме с безплатен план, което я прави най-добрата безплатна VPN за Netflix по подразбиране. Прочетете подробности за това в нашия ревю на Windscribe и прочетете нашия Windscribe vs. NordVPN парче, за да видите как се сравнява с един от нашите топ VPN.

За уважаеми споменавания бихме искали да ви насочим към нашия преглед на VPNArea и ревюто на Ivacy. Тези две услуги понякога преодоляват прокси грешката, но се борят да постигнат скоростта, необходима за гледане на нещо в HD качество.

Заключителни мисли

Въпреки че по никакъв начин не е точна наука, използването на някой от любимите ни VPN за Netflix би трябвало да ви вкара в повечето версии на Netflix, през повечето време. Чрез опити и грешки, както и да следите внимателно Cloudwards.net, би трябвало да можете да гледате каквото искате без много проблеми. След като влезете, така да се каже, вижте нашите хакове за Netflix за подобрено изживяване на зрителите.

Какви са вашите преживявания със забраната за VPN на Netflix? Имате ли мисли за това? Моля, присъединете се към дискусията в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря ви за четенето и късмет, че сте стъпкали напред от Netflix.

Често задавани въпроси за Netflix VPN Ban

През годините възникнахме много въпроси по тази тема. По-долу ще намерите тези, в които се сблъскваме най-често.

 • Ще ме забрани Netflix за използване на VPN?

  Не, използването на VPN и Netflix няма да ви изпадне в истински проблеми. Най-лошото, което ще се случи е, че виждате съобщението „изглежда, че използвате разблокиращ или прокси сървър“. През няколко години се забъркваме с VPN на Netflix, ние никога не сме получавали съобщение от Netflix, за да го премахнем.

 • Какво искаш да кажеш с “превключващи сървъри?”

  Вместо да използвате сървъра, който ви е назначил VPN, трябва да влезете в менюто за настройки или сървъри и да изберете друг. Свържете се с него, вижте дали работи с Netflix, ако не, измийте, изплакнете, повторете.

 • Законно ли е да гледате Netflix с VPN?

  Да. Няма нужда да се притеснявате да изпадате в някакви проблеми, всичко, което правите, е извън борда.

 • Как да заобиколя VPN блока на Netflix?

  Чрез използване на VPN. ExpressVPN върши най-добрата работа, но има и няколко други, които се справят добре.

 • Какви VPN се блокират от Netflix?

  Технически всички, макар че някои минават покрай блока по-добре от други. Ако VPN услуга твърди, че не е блокирана, това е лъжа.

 • Може ли Netflix да открие VPN?

  Да, и много добре също. Според нашия опит няма нито един VPN на пазара, който винаги да преминава към Netflix.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map