Как да отблокирате Spotify през 2020 г. и да вземете покритие по целия свят

Spotify е една от най-популярните услуги за стрийминг на музика в света с милиони песни за слушане. Тя ви позволява да се наслаждавате на любимите си песни или подкасти, да споделяте плейлистите си с приятелите си и да намирате съдържание, което ви интересува. 


За съжаление не всеки има достъп до него. В това ръководство ще ви покажем как да отблокирате Spotify.

Ако искате да се регистрирате за услугата, трябва да знаете, че тя не е достъпна във всички страни. Много потребители от цял ​​свят получават общо съобщение, че „Spotify понастоящем не е наличен във вашата страна“, когато се опитват да изтеглят приложението или да осъществят достъп до услугата онлайн. Това по същество означава, че има геоблоки на място.

отблокиране-Spotify-грешка съобщение

Това се случва по няколко причини. Spotify лиценз песни от различни изпълнители, музикални лейбъли и притежатели на права на съдържанието, които могат да избират държавите, в които биха искали да предоставят своята музика. Затова няма да можете да възпроизвеждате или слушате определени песни, ако искате живеете извън „одобрените“ страни.

Може би имате достъп до Spotify във вашата страна, но работното ви място или училището е блокирало услугата. Това често се прави, за да се запази капак за ненужно използване на честотна лента или просто, за да не ви разсейва и да губите работа или учебни часове. 

Това може да бъде разочароващо, ако искате да се отпуснете с любимата си музика, докато сте на почивка. За щастие, можете да заобиколите всички тези ограничения. Преди да стигнем до поправката обаче, нека да разгледаме причините зад блоковете Spotify. 

Защо Spotify е блокиран

Понастоящем Spotify се предлага в 80 страни по целия свят. Той е блокиран в други въз основа на техните условия и споразумения със собственици на музикални авторски права. Компанията наддава за права за лицензиране на музика от законните собственици на съдържанието, като продуценти или звукозаписни издания. 

Услугите за стрийминг на Rival, като Apple Music, Pandora, Tidal и други, също наддават за същото съдържание, което означава, че Spotify няма да може да работи в някои страни.

Spotify playlist

Не само това, но много фирми и организации, като училища и други учебни институции, блокират достъпа на потребителите до платформата за стрийминг.

Всеки път, когато влезете в Spotify, той ще се опита да намери вашето местоположение, използвайки вашия IP адрес. Ако определи, че е от държава, която не се поддържа, ще ви ограничи достъпа до съдържанието. 

Дори и да е наличен във вашата част на света, нямате достъп до всички песни, изпълнители или албуми, защото Spotify включва различна библиотека със съдържание въз основа на мястото, от което влизате.

отблокиране-Spotify ап изтегляне-грешка

Данните ви за удостоверяване се съхраняват в продължение на 14 дни, през които можете да получите достъп до поточна музика от всяка страна. Въпреки това, след като този период приключи, ще трябва да влезете отново. 

Приложението ще провери вашия IP адрес отново, за да определи дали сте в същата държава, посочена във вашия профил, блокира или разрешава достъп въз основа на вашето местоположение. 

Как да отблокирате Spotify

Ако се окажете блокирани от Spotify, има начини да ги заобиколите, но двете основни опции използват прокси или виртуална частна мрежа.

Прокситата са най-лесният и евтин начин за заобикаляне на блок Spotify. Те са не само лесни за използване, но и бързи, но не са много сигурни. Ние говорим повече за сигурността на уеб прокси в нашата статия за VPN срещу Proxy срещу Tor. Ако обаче се интересувате от използването на един, ние съставихме списък с най-добрите безплатни прокси доставчици, но не го препоръчваме.

Най-добрият подход е да настроите VPN на устройството си. Ако вече сте запознати с използването на такъв, това е бързо и лесно, така че можете да разгледате нашия списък с най-добрите VPN доставчици, от които да избирате. 

Те обаче не предлагат едни и същи функции, така че има няколко неща, които трябва да помислите, преди да изберете една, особено за деблокиране на Spotify. Най-важната характеристика е сигурността, включително превключвател за убийство и политика без регистрация. 

Превключвателят за убийства предотвратява излагането на истинския ви IP адрес, като ви прави анонимни и неоткрити онлайн, докато правилата за несъдържащи регистрации защитават вашата поверителност, тъй като компанията не съхранява информация за вашата онлайн активност. Прочетете нашата статия за VPN сигурността за повече информация.

Ако използвате Spotify на мобилното си устройство или искате да го инсталирате на множество устройства, уверете се, че избраната от вас VPN предлага оферти за различни платформи. Прочетете нашето парче на най-добрия VPN за мобилни устройства за повече идеи.

Най-добрият VPN за Spotify

За всички споменати по-горе функции сме избрали три препоръки за VPN, които могат да отблокират Spotify, като същевременно осигуряват връзката ви и запазват самоличността ви скрита.

Независимо дали не можете да слушате любимата си музика поради блокиране на достъп на собственика на мрежата или живеете в неподдържана държава, всеки от тези VPN мрежи може да ви помогне да се свържете.

ExpressVPN

ExpressVPN е най-добрият VPN наоколо. Сигурността е отлична, с мощно 256-битово AES криптиране, DNS защита от теч и превключвател за убийство. Това го прави идеален избор, ако търсите сигурно и бързо да се опровергаете заключването на региони. 

ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

Скоростите му са наистина добри, поради което спечели челното място в най-доброто ни бързо VPN парче. Освен това, той може да деблокира Spotify и други услуги за стрийминг на медии, което го прави и най-добрият VPN за стрийминг..

Можете да инсталирате ExpressVPN лесно и бързо на Windows, macOS, Linux, Android и iOS устройства. Той също така предлага 30-дневен прозорец за възстановяване, от който можете да се възползвате, преди да се ангажирате с по-дълъг план, така че нямате какво да губите. Научете повече в нашия преглед ExpressVPN.

NordVPN

NordVPN е друг добър избор за деблокиране на Spotify. Той има голяма сървърна мрежа, разпространена по целия свят със специализирани сървъри, така че можете да намерите подходяща връзка. Сигурността е добра благодарение на силните протоколи за криптиране, превключвател за убийства, сървъри с двоен хоп за допълнителна защита и вграден инструмент за блокиране на зловреден софтуер.

Освен това има неограничена честотна лента и скоростите му са добри, с изключение на дълги разстояния, когато има тенденция да забави малко. Не е толкова последователно като ExpressVPN (прочетете нашето ExpressVPN спрямо NordVPN сравнение, за да научите повече). 

NordVPN-Slider1

NordVPN-Slider2

NordVPN-Slider3

NordVPN-Slider4

NordVPN-Slider5

предишен

Следващия

Въпреки това той работи много добре с определени приложения, като торенти, затова е най-добрият ви VPN за торент. Освен това ще ви влезе в Spotify и други поточни услуги.

NordVPN е лесен за инсталиране и използване и работи с всички основни платформи като Windows, macOS, Android и iOS. Той също така предлага страхотна поддръжка на клиенти чрез чат на живо или имейл, ако имате нужда от това. 

Наличен е 30-дневен прозорец за възстановяване, за да можете да го вземете за завъртане, преди да се абонирате. Прочетете нашия преглед NordVPN за задълбочен поглед върху услугата. 

CyberGhost

CyberGhost е друга VPN услуга, която може да деблокира Spotify. Разполага с голяма сървърна мрежа, обхващаща 60 държави, добра сигурност и стриктна политика без регистрация, така че поверителността ви да бъде почитана. Той също така предлага прилична скорост и неограничена честотна лента.

CyberGhost-Slider1

CyberGhost-Slider2

CyberGhost-Slider3

CyberGhost-Slider4

CyberGhost-Slider5

предишен

Следващия

Можете да го инсталирате бързо и лесно в повечето основни операционни системи с до седем устройства, свързани едновременно, поради което е един от най-добрите ни VPN за множество устройства. 

За разлика от първите ни два избора, CyberGhost предлага 45-дневна гаранция за връщане на парите, че можете да се върнете, ако не харесвате услугата. Прочетете нашето ревю за CyberGhost за повече подробности.

Други причини, които трябва да използвате VPN с Spotify

Проучване на компанията за киберсигурност DynaRisk показва, че е по-вероятно да бъдете хакнати, ако използвате определени услуги, като Netflix и Spotify, между другото.

Това не е изненадващо, предвид големия брой потребители на Spotify, чиито акаунти бяха компрометирани, въпреки че компанията отхвърли иска. По това време това засяга най-вече потребителите на безплатната версия на услугата му. 

Потребителите на операционни системи Windows, Mac и Linux съобщават, че програмата ще отвори браузърите им по подразбиране, за да зареди сайтове, заразени от злонамерен софтуер. Не е ясно обаче откъде са получени детайлите – като имейли, потребителски имена, пароли и тип на акаунта, защото са специфични за Spotify.

DynaRisk казва, че хакерите са насочени към по-големите марки не само за да откраднат ценна информация, но и за паричните ползи, които получават от препродажба на откраднати идентификационни данни на „желаещи клиенти, които искат сметка на част от цената на дребно“.

Използването на VPN има огромни ползи, като основните от тях са сигурност и анонимност онлайн. Той защитава вашата поверителност онлайн и предпазва личните ви данни от хакери и трети страни, като ви дава повече свобода да се наслаждавате на цифрово съдържание онлайн. Можете също да предавате поточно по-бързо, без да се налага да правите пауза между една песен и следваща.

Заключителни мисли

Има няколко начина за деблокиране на Spotify, но сега знаете как лесно да заобиколите всички geoblocks и други ограничения, като например забраната за Netflix VPN, като просто настроите VPN. Добавената сигурност, която ще получите от използването на VPN, го прави още по-привлекателно да имате такъв.

Ако имате въпроси, коментари или други препоръки как да деблокирате Spotify, моля, оставете ги по-долу. Както винаги, благодаря ви за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me