Как да деблокирате YouTube: Видео поток за всички

Всички познават YouTube. Това е най-посещаваният уебсайт в света след Google.com, дори победи Facebook по брой посетители. Той премина от основен уебсайт за видео споделяне до пълен мини-интернет, в който общностите процъфтяват. И все пак не всеки винаги има достъп до видеоклипове в YouTube, поради което сме съставили това бързо и просто ръководство за това как да деблокирате YouTube.


YouTube може да бъде блокиран по произволен брой причини. Може би сте в страна, която цензурира интернет или шефът ви е разочарован, че губите време за гледане на видеоклипове в YouTube, когато трябва да актуализирате електронни таблици. Може би искате да слушате песен онлайн, само за да разберете, че някои звукозаписни компании предоставят само част от своя избор на видео съдържание във вашата страна, което може да ви досадно.

Независимо от причината, ако YouTube е блокиран, ние имаме поправката по-долу. Преди да стигнем до това как можете да деблокирате видеоклипове в YouTube, все пак, нека да разгледаме причините зад блокирания ви достъп до YouTube.

Защо YouTube е блокиран?

младост блок

Понастоящем само три държави са блокирали YouTube напълно (въпреки че броят им варира): Китай, Иран и Северна Корея. Във всяка страна целта е да се гарантира, че населението им е защитено от чуждестранни влияния в интернет, което може да накара хората да мислят, че отровната вода и редовното авторитарно потисничество не са норма навсякъде.

Въпреки това по-голямата част от световното население живее на място, където интернет е (сравнително) безплатен – поне засега – и причината да не могат да гледат видеоклипове е просто защото някой постави блок на сайта. Уебмайсторите в големи корпорации, както и малки фирми, университети и училищни системи често имат постоянни поръчки за блокиране на целия достъп до видеосъдържание в YouTube.

Най-бруталните и несправедливи режими често се срещат в семействата, разбира се, където технично разбраните родители са поставили родителски контрол върху това, до какви уебсайтове се правят домашни задачи – избягване на тийнейджъри и любопитни деца от началното училище (прочетете нашето ръководство за това как да защитите децата си онлайн за повече информация относно това).

Видеоклиповете в YouTube не са блокирани, само за да се уверят, че животът на хората е най-лошият възможен – макар че може да изглежда по този начин – това може да бъде и начин да се поддържа ниската честота на използване на честотната лента или да се гарантира, че хората работят, а не да губят (казва писателят, който слушане на плейлист в YouTube, докато издава това парче). Освен това децата не трябва да гледат видеосъдържание, което засяга предмети извън техния род.

Тъй като YouTube не можеше да се интересува по-малко от това кой ще има достъп до него и кога, преминаването през тези блокове – били те правителствени, корпоративни или родителски – е лесно като пай. Това включва блоковете на самия YouTube места, които са базирани на география. По принцип имате четири опции, когато искате да гледате блокирани видеоклипове в YouTube. Тук ще ги класираме наистина бързо, преди да навлезем в по-голяма дълбочина.

Как да деблокирам YouTube?

  1. Използвайте прокси
  2. Използвайте VPN
  3. Използвайте HTTPS
  4. Променете вашия DNS сървър

Разблокирайте YouTube с уеб прокси

Най-лесният и най-евтиният начин да заобиколите блок от YouTube е с помощта на уеб прокси. Прокси сървърът кара интернет сървъра да мисли, че вашият IP адрес и местоположение са различни от реалността.

Най-добрият прокси на YouTube ще бъде лесен за използване и бърз. Съставихме списък на най-добрите прокси доставчици, но имайте предвид, че никога не трябва да използвате прокси, освен за YouTube, или може да се случат лоши неща.

Това е така, защото прокси сървърите не са много сигурни. Те маскират вашия IP адрес, но не защитават вашата интернет връзка. Така че, ако, например, се торите с прокси, това е почти същото като размахване на голям, червен флаг пред органите за авторски права. Ние говорим повече за сигурността на уеб прокси в нашата статия за VPN срещу прокси.

Разблокирайте YouTube с VPN

Много по-добър начин от използването на уеб прокси, за да преминете през който и да е блок е да използвате виртуална частна мрежа или VPN. Свързаната статия има повече информация, но използването на VPN основно изпраща вашата интернет връзка през друго местоположение, което означава, че можете да заблудите получаващият уеб сайт да мисли, че имате достъп до него от друго устройство, къща или страна. VPN може да заобиколи интернет geoblocks и това е глупав начин да деблокирате YouTube.

Всяка от нашите най-добри VPN снимки ще се разнесе чрез родителски контрол или администраторски разрешения, като че са направени от цифрова хартия. Един добър VPN струва пари, така че това може да бъде пречка за някои. Въпреки това, не е рядко VPN да има поне гаранция за връщане на парите. Съставихме и списък на най-добрите безплатни VPN мрежи, но всички те имат някаква ограничение на честотната лента.

Каквото и да правите, никога, никога, не посещавайте някоя от VPN услугите, за които говорим в най-лошата ни безплатна статия за VPN, със специално споменаване ще отидете на ботнет Hola VPN. Всеки един от тези доставчици на VPN ще продаде вашите данни, което, според нашето считане, е твърде висока цена, която да платите за деблокиране на YouTube.

Ако просто искате бърза представа кои VPN услуги може да са най-добри, препоръчваме ви да разгледате нашия ExpressVPN преглед за бързина, нашия преглед NordVPN за най-добрата стойност за парите ви в дългосрочен план и нашия PIA преглед, ако искате да похарчите като възможно най-малко на VPN в краткосрочен план.

И трите са отлични VPN услуги с добри записи за предоставяне на начин за деблокиране на желаното от вас съдържание в YouTube и запазване на данните ви поверителни. Освен това и трите VPN опции са бързи за инсталиране и сред най-добрите VPN за Chrome, благодарение на удобните за потребителите разширения на браузъра, което ги прави лесни за използване.

Други начини за деблокиране на YouTube

VPN не са лек – всичко, което винаги работи за деблокиране на YouTube. Някои хора говорят за цената, докато други не могат да инсталират необходимия софтуер, тъй като администраторът има ограничено разрешение за това. Нека разгледаме два други начина да стигнете до блокираното съдържание в YouTube, което искате.

Обърнете внимание, че тези, които страдат от държавния контрол, в никакъв случай не трябва да имат достъп до YouTube, като използват следните трикове. Вашата единствена възможност в тези случаи е да разгледате нашите статии за най-добрата VPN за Китай или най-добрата VPN за Иран и да изберете услуга за виртуална частна мрежа от там.

Разблокирайте YouTube с HTTPS


© Sohail World

Първият трик за деблокиране на YouTube е най-лесният, но ще се изненадате колко често работи. Много места, които блокират уебсайтове, правят това, като въвеждат адреса на уебсайта в програма, обикновено оставяйки адреса като „http: //“. Следователно, един от начините за деблокиране на съдържание от YouTube е да промените адресното поле, за да прочетете „https://www.youtube.com“ (обърнете внимание, че допълнително „S“). С тази настройка може да бъдете в състояние да игнорирате блока, с допълнителна интернет сигурност, за да стартирате.

Промяна на DNS сървър

Друг супер прост начин да деблокирате YouTube е да промените DNS адреса на вашия сървър. Много блокове изпълняват заявката ви до техния собствен сървър, така че, заобикаляйки това, вие заобикаляте блока. Всеки аромат на операционната система е малко по-различен, но всички те работят повече или по-малко така.

  • Отидете на „мрежови настройки“ (понякога ще трябва да намерите етикет за „адаптери“)
  • Намерете „свойства на мрежовата връзка“ (или подобно име)
  • Под „IPv4“ трябва да намерите раздел или етикет, наречен „DNS сървър“
  • Променете сървъра на „8.8.8.8“ или „8.8.4.4“ и рестартирайте компютъра

Можете също да направите това в някои уеб браузъри, вместо на вашия компютър. Просто потърсете името на вашия браузър и „променете настройките на DNS“ и това би трябвало да направи трика.

Заключителни мисли

Има няколко удобни начина за деблокиране на видеосъдържание в YouTube. Нашият любим начин за деблокиране на YouTube е използването на VPN, защото няколко кликвания и няколко долара не ви вкарват само във видеосъдържание в YouTube, но и около други geoblocks, като например забраната за VPN на Netflix. Другите методи са по-ударени или пропуснати, но това не е причина да не опитате.

Вижте нашите статии за VPN, ако искате да научите повече за своите опции или да дадете на останалите от нашия сайт да прочетат най-новите и най-добрите в облачните приложения. Разбира се, имаме прекрасен YouTube YouTube канал на Cloudwards.net, който можете да следвате, след като използвате нашите съвети за деблокиране на сайта.

Какво мислите за нашите начини за деблокиране на YouTube? Познавате ли други? Уведомете ни в коментарите по-долу и както винаги ви благодарим за четенето.

Разблокиране на често задавани въпроси за YouTube

Тази статия е подготвена от няколко години и за да улесним нещата ви съставихме този списък с най-често задаваните въпроси.

Как мога да вляза в YouTube в училище?

Най-общо казано, хората, които все още са в училище, обикновено нямат пари, така че ви препоръчваме да използвате прокси сървър на YouTube, за да преодолеете всички блокове на място. Хубавото при използването на уеб прокси е, че само няколко минути са го настроили и можете да отблокирате YouTube, Facebook и дори Instagram с един момент.

Как да деблокирам YouTube в Google Chrome?

Препоръчваме да използвате разширение за уеб прокси. Повечето от пълномощните, които препоръчахме по-горе, имат разширение за Chrome, което ще ви свързва към прокси сървъра без никакви излишни.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me