Windscribe Review – Страхотен безплатен VPN – Актуализиран 2020 г.

Windscribe Review

Windscribe е интересна VPN услуга, която има за цел да детронира най-добрите доставчици там и почти успява. Въпреки че идва с няколко въпроса, най-общо казано това е отличен VPN и определено има най-добрия безплатен план там. Вижте нашия преглед на Windscribe за всички подробности за тази актуална оферта.


windscribe-Slider1

windscribe-slider2

windscribe-slider3

windscribe-slider4

windscribe-slider5

предишен

Следващия

Лесно е да напишете Windscribe като просто друг безплатен VPN доставчик, макар че това не е така. Въпреки че безплатният му план е впечатляващ – достоен за най-доброто ни ръководство за VPN, всъщност – Windscribe се откроява по други причини, най-вече уникалния си подход към ценообразуването и дълъг списък от функции. 

В този преглед на Windscribe ще проучим тези функции, като говорим за цените, лекотата на използване, сигурността, бързината, поточната производителност, поверителността и обслужването на клиентите по пътя. В края ще ви дадем присъдата си и ще определим дали VPN на Windscribe си заслужава или не. 

Ако сте на пазара за безплатен VPN, Windscribe е лесно най-добрият вариант. Когато обаче започнете да плащате – най-малко за пълния план, това се променя. Скоростите на скоростта на Windscribe изглеждат по-слаби в сравнение с топ кучетата, като ExpressVPN и NordVPN, дори и да спестите няколко долара. Прочетете нашето парче Windscribe vs. NordVPN, за да видите как се сравнява в дъската.

Силни & Слабости

Алтернативи за Windscribe

Характеристика

Windscribe е абсолютно пълен с функции, а не по същия начин, както, да речем, CyberGhost е (прочетете нашия ревю за CyberGhost). Основните елементи се отчитат предимно, но вместо да съставят списъка с функции със стандартни предложения, като разделяне на тунели и убиване на приложения, Windscribe има уникални. 

Това може да е добро или лошо в зависимост от това какво е важно за вас, до което ще стигнем след минута. Що се отнася до функциите, които са включени, Windscribe ги пакетира. 

Най-разпространеният е Secure.link, до който можете да получите достъп чрез таблото за управление на акаунта или разширението на браузъра. Secure.link сканира въведен URL адрес за тракери, преди да се насочите към него, като дава на сайта общ резултат за поверителност. 

windscribe преглед-securelink

Ръчно за ръка със Secure.link е R.O.B.E.R.T. Този инструмент е блокер за DNS и IP ниво, който ви позволява да филтрирате определени видове съдържание въз основа на установените списъци на Windscribe. По подразбиране блокира зловреден софтуер, но може да бъде настроен и да блокира сайтове в социални медии, порно, хазарт и дори сайтове, които публикуват фалшиви новини.

windscribe преглед-Robert

Наличните списъци обхващат повечето бази, но можете да създадете и персонализирани правила. Вие избирате да блокирате, бели списъци или подправяте IP адреси или домейни. Освен това R.O.B.E.R.T. е лесен за използване в таблото за управление на акаунта. 

Съществените характеристики също се отчитат, VPN на Windscribe включва настройки за DNS, настройки за прокси и превключвател за убийство, които той объркващо нарича „защитна стена“. Windscribe казва в своите често задавани въпроси, че „kill switch“ е неправилният термин, но това е терминологията, която всеки друг VPN използва. Наричането на нещо различно просто го прави объркващо. 

Заедно с тези настройки можете да изберете вашия протокол и порт, за които ще говорим повече в секцията „сигурност“ по-долу. 

Windscribe предлага някои функции, които никой друг VPN не прави, но все още има някои пропуски. Най-важното е, че Windscribe не включва разделно тунелиране, което би ви позволило да изпращате някакъв трафик през тунела VPN, като същевременно поддържате друг трафик на основната си връзка (прочетете нашия преглед на IPVanish за услуга, която използва разделен тунелинг). 

По подобен начин не е включено убийството на приложения, което би ви позволило да използвате превключвателя за убиване на някои приложения, но не и за други. Тези функции не са от съществено значение – много VPN мрежи минават покрай тях, но като се има предвид колко още включва Windscribe, те биха имали смисъл тук. Въпреки това, ако тези функции не са важни за вас, текущите предложения на Windscribe все още са отлични.

Преглед на функциите на уиндшафта

Уиндбол логоwindscribe.com

Започва от $ 417 на месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта

Приема криптовалута

Едновременни връзки
неограничен

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване

Сума в целия сървър
59 държави

Настолни операционни системи
Windows, MacOS, Linux

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра
Chrome, Firefox, Opera

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
IPSec, OpenVPN, Stunnel, IKEv2

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
24/7

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум
Subreddit

Знание

Ценообразуване

Windscribe е в собствена лига, що се отнася до ценообразуването. Той е не само евтин, но и гъвкав, което ви позволява да създадете план специално за вашите нужди. Има и щедър безплатен план, поради което Windscribe взе короната в най-доброто ни безплатно ръководство за VPN, побеждавайки все по-популярния TunnelBear (прочетете нашия преглед TunnelBear и нашия Windscribe спрямо TunnelBear сравнение).

Преди да стигнем до това обаче, нека поговорим за стандартния план. Windscribe предлага услугата си месечно или годишно, като годишният план получава 55-процентова отстъпка. Въпреки че Windscribe не предлага многогодишни планове като NordVPN или CyberGhost (прочетете нашия преглед на NordVPN), не е необходимо. Годишната ставка е достатъчно ниска, каквато е. 

Месечната ставка не е толкова впечатляваща в сравнение с услуга като Mullvad, но както можете да видите в нашия преглед на Mullvad, това е приблизително най-евтиното месечно VPN. В сравнение с по-алчните услуги като Astrill, месечната цена на Windscribe е отлична (прочетете нашия преглед на Astrill).

Безплатни предписания

Въпреки това видяхме подобни цени с TorGuard, както можете да видите в нашия преглед на TorGuard. Това, което отличава Windscribe, не са неговите стандартни планове, а безплатни. Опцията „изграждане на план“ на Windscribe започва безплатно, като ви предлага малък списък със сървъри и 10 GB трансфер на данни всеки месец. Можете да получите допълнителни 5GB на месец, като чуруликате и за Windscribe. 

Ако искате да разширите плана си, можете да добавите допълнителни местоположения за $ 1 на брой. Всяко местоположение идва с 10 GB допълнителни данни и всяко местоположение е достъпно. 

Например, ако искате сървъра на Windflix САЩ – сървърите на Windflix са специализирани сървъри, създадени за стрийминг; повече за това в секцията „поточна производителност – ще ви пуска по 1 долар на месец и ще имате 20GB данни, които да използвате. Има минимум $ 2 при закупуване на местоположения, но дори и тогава този план е много. 

Освен закупуване на нови местоположения, можете да закупите и неограничени данни и R.O.B.E.R.T. за $ 1 на месец. Изграждането на план има смисъл за повечето хора, особено ако просто се интересувате от поточно съдържание от определен регион. 

С възможността за закупуване на неограничени данни, вероятно ще харчите само няколко долара на месец за абонамент, което не може да се сравнява с нито една VPN услуга, която прегледахме. 

Извън личните планове има някои други услуги, които Windscribe предлага. ScribeForce е насочен към екип VPN, който работи 3 долара на човек на месец – 40-процентова отстъпка за студент се предлага при годишните планове – и има статични IP-адреси, достъпни от 3 до 8 долара на месец. Подобно на стандартните планове, можете да използвате биткойн, PayPal и кредитни карти за закупуване на тези услуги. 

Няма гаранция за връщане на парите, която не трябва да е изненада, тъй като има безплатен план. Ние така или иначе предпочитаме безплатен план или изпробване пред гаранция за връщане на пари, тъй като не е нужно да търсите възстановяване на средства..

Лесно използване

Започнете с Windscribe е просто. От началната страница просто кликнете върху бутона „започнете“, за да бъдете насочени към страницата за изтегляне. Там Windscribe ще открие вашия браузър и операционна система, след което ще препоръча подходящите инсталатори. Можете да изберете да инсталирате разширението на браузъра, локалното приложение или и двете и докато работи, да се регистрирате за акаунт. 

windscribe преглед изтегляне

Windscribe се справя с нещата малко по-различно от другите VPN. Вместо да преминавате през процеса на плащане и да се регистрирате за акаунт, можете да създадете идентификационни данни за вход, независимо дали плащате или не. Вашето влизане автоматично ще бъде обвързано с безплатен план, който можете да промените по-късно.

Оттам можете да влезете и да видите таблото за управление на профила си. Въпреки че таблото за управление се използва за управление на абонамента ви като други VPN мрежи, Windscribe продължава повече. Можете да настроите пренасочване на портове, да конфигурирате R.O.B.E.R.T. и проверете връзките, като използвате Secure.link. Някои от функциите на таблото се предлагат и в разширението на браузъра. 

windscribe преглед-табло

Ако сте доволни от стартирането на безплатен план, можете да се върнете към приложението. Ако искате да надстроите, щракнете върху „надстройка“ в раздела „Състояние на акаунта“. Windscribe ще ви насочи към страницата с цените, където можете да закупите пълен абонамент или да изградите свой собствен план. 

windscribe преглед ценообразуване страница

В сравнение с, да речем, ExpressVPN, Windscribe има сложна ценова структура (прочетете нашия преглед на ExpressVPN). Това обаче никога не става ясно. Опростеният подход на Windscribe чрез регистрация прави безпроблемно да закупите абонамент, въпреки че на хартия структурата на цените е по-сложна от другите VPN услуги. 

Windscribe Windows

Върнете се в локалното приложение, Windscribe ще ви помоли да влезете. Ако нямате инсталирано разширение за браузър, ще отвори прозорец с въпрос дали искате да инсталирате разширението. Въпреки че това е главно различен начин за управление на VPN, разширението добавя рекламен блокер и Secure.link, в които ще влезем след минута. 

Локалното приложение е мъртво просто. Windscribe избира „най-добро местоположение“ по подразбиране, но можете да промените местоположението си, като използвате списъка със сървъри, до който можете да получите достъп, като щракнете върху „стрелката надолу“ до избраното от вас в момента местоположение. 

Ако използвате безплатния план, можете да получите достъп само до местоположенията без звезда. Тези със звезда са „професионалистите“, които са включени в пълния абонамент или могат да бъдат закупени отделно.  

windscribe преглед прозорци

Щракването на превключвателя „включено“ ще започне процеса на свързване и ще активира защитната стена. Въпреки че не е изрично казано, когато връзката приключи, вашият IP адрес ще се актуализира след като бъде свързан и сивият фон ще се промени в син. Ако имате активирани известия за Windows, Windscribe ще ви уведоми и там. 

windscribe преглед, свързан

Без значение дали сте свързани или не, можете да прегледате списъка със сървъри и да промените настройките, въпреки че някои настройки няма да влязат в сила, докато не прекъснете връзката и да се свържете отново. Менюто за настройки е достатъчно задълбочено, за да предостави критични контроли, без да разгласяваме технологично баба (прочетете нашия преглед на AirVPN за болезнен пример за това). 

windscribe от преглед на настройките-

Windscribe Android

Трябва да е малко изненада, че Windscribe разполага с приложение за Android, но освен това има приложения за нормално ограничаващи Android платформи. Например, можете да го настроите на вашия Amazon Fire TV или Nvidia Shield. В миналото трябваше да използвате APK и ръчно да настроите VPN, но сега има и собствени приложения за двете платформи. 

windscribe преглед-андроид

Тази гъвкавост е огромна. Когато използвате устройство на медиен център като Nvidia Shield, обикновено трябва да настроите VPN на вашия рутер – Windscribe също поддържа това – и да предавате целия си трафик през него. С Windscribe има лесен начин да станете и да работите в медиен център, дори ако използвате платформа като Kodi (прочетете най-доброто VPN ръководство за Kodi за повече информация). 

Windscribe за Chrome

В допълнение към мобилните и настолни приложения, Windscribe разполага с разширения за Chrome, Firefox и Opera. В по-голямата си част разширението е просто още един начин за контрол на VPN. Все още можете да разглеждате сървъри и да се свързвате, както и да променяте някои основни настройки. Разширените опции, като вашия VPN протокол и настройки на DNS, са запазени за локалното приложение. 

Разширението обаче е повече от прокси за VPN. Той ви дава бърз достъп до Secure.link, блокира рекламите и ви позволява да активирате функции за поверителност онлайн, за които говорихме в секцията „функции“ по-горе. За разлика от повечето VPN разширения, това не е въпрос на разширението или локалното приложение. Трябва да използвате и двете. 

Windscribe изглежда също разбира това. Можете да превключите разширението между режим „браузър“ и „локален“. Режимът „Браузър“ ви дава пълен достъп до VPN и списъка с местоположения, докато режимът „локален“ запазва функциите на разширението на браузъра непокътнати, като ви позволява да управлявате локално VPN.

скорост

Тестване на скоростта за Windscribe VPN беше навсякъде. Въпреки че успяхме да достигнем прилични скорости близо до дома, Windscribe няма да бъде нашето най-бързо VPN ръководство. Прескачайки над езерцето от нашето място за тестване в Сейнт Луис, Windscribe свали близо 90 процента от нашата незащитена скорост на изтегляне, което е ненормално.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Сейнт Луис)886.7120.53
Най-добро местоположение (Канада)3031.9315.07
Windflix U.S.3673.5418.85
Холандия11320.418.5
Великобритания1158.7311.25
Windflix Япония1787.6114.31

Използвахме OpenVPN и UDP за нашите тестове за скорост, въпреки че Windscribe по подразбиране е IKEv2. Освен това смесихме платени и безплатни сървъри заедно, за да видим дали има някакъв модел. Въпреки че това изглежда беше случаят в началото на тестовете – сървърът Windflix САЩ извади канадския сървър от водата – това беше очевидно от момента, в който приключихме, че разстоянието е най-големият фактор. 

Канада и САЩ бяха добре, въпреки че беше странно, че Windscribe ни препоръча канадски център за данни. Холандия, Обединеното кралство и Япония обаче изостават, намалявайки скоростта на изтегляне с около 70 до 90 процента. Скоростта на качване се запази непокътната, за щастие, но скоростта на изтегляне е най-важна. 

Изненадващо, обаче, латентността беше издръжлива по време на тестването. Япония направи близо 200 мили, но дори и това е разумно. Windscribe, с постоянното си време за пинг, е сред най-добрите VPN за игрови игри. 

За други цели е най-добре да отидете с по-бърз VPN или да се придържате към IKEv2 като ваш протокол, който се представя много по-добре от OpenVPN с UDP. Виждайки, че други VPN могат да осигурят стабилна скорост, докато използват OpenVPN, въпреки това Windscribe все още сваля няколко колчета в този раздел.

Сигурност

Що се отнася до сигурността на VPN, Windscribe VPN спазва установените практики, въпреки че ще трябва да промените някои настройки, за да стигнете до там. Извън кутията, Windscribe задава режима на свързване на „автоматичен“, което в нашия случай избра IKEv2 като правилен протокол. Виждайки, че тествахме на десктоп с Windows 10, по-скоро използваме OpenVPN. 

Честно казано, Windscribe не е единственият VPN по подразбиране към странен протокол или шифър. Частният достъп до Интернет например се стартира с AES-128 вместо нормалния AES-256 (прочетете нашия преглед на частния достъп до Интернет). Подобно на PIA, лесно е да промените настройките за сигурност с Windscribe. 

IKEv2 е по подразбиране и ако използвате мобилно устройство, предлагаме ви да останете с него, тъй като връзката ви ще остане непокътната, докато променяте мрежите. На работния плот OpenVPN вероятно е по-добра опция и Windscribe ви позволява да избирате между UDP и TCP като ваш транспортен протокол. 

Има и две капсулирани опции OpenVPN: Stealth и Wstunnel. Тези протоколи обвиват OpenVPN връзка, което го прави като нормална интернет връзка, което е полезно за заобикаляне на цензурата. Те са често срещани варианти и сред най-добрите ни VPN за Китай.

Уиндсбук торент

С опциите за скритост и криптиране AES-256 – прочетете нашето описание на криптирането, за да научите за това – Windscribe е подходящ за торент. Това каза, че не можете да използвате всяко място за торент. Някои местоположения, като Южна Африка, Русия и Индия, имат P2P икона с наклонена черта през нея, което показва, че не можете да имате торент на тези места. 

Въпреки че използването на стандартното десктоп приложение трябва да е достатъчно, за да запази торентите си защитени, Windscribe разполага и с ръководство за настройка uTorrent. Имайте предвид обаче, че въпреки че можете да използвате настолния клиент и да не настройвате прокси в uTorrent, лоша идея е да използвате прокси в uTorrent без настолния клиент (прочетете нашето ръководство за VPN срещу прокси срещу Tor за повече информация за това ).

Тествахме течове на DNS, както и течове на IP и WebRTC, за да гарантираме, че торентът – и всички останали онлайн дейности по този въпрос – беше безопасен. Windscribe излезе чист, дори след тестване на множество места. Рекламираната му защита срещу течове работи добре.

поверителност

Windscribe ясно разбира защо купувате VPN, казвайки в горната част на своята политика за поверителност, че осъзнава, че трябва да „върви по тънка линия“ по отношение на това, което може да събере. Събират се някои данни, но нищо не може да бъде вързано за вас. 

Когато се регистрирате, ще трябва да посочите потребителско име и парола, но не и имейл адрес. Можете да добавите имейл адрес в акаунта си за възстановяване на парола, но докато използвате един от нашите най-добри мениджъри на пароли, това не трябва да е проблем. Ако плащате, ще трябва да въведете някаква информация за плащане, но тя се обработва от трета страна. 

Когато е реално свързан, Windscribe събира общото количество прехвърлени данни за период от 30 дни, както и времевата маркировка за това, когато сте били последно свързани. Минали сесии, оригиналният ви IP адрес и сайтовете, които сте посетили, не се съхраняват. 

По време на вашата сесия Windscribe съхранява времето за връзка, количеството прехвърлени данни и вашето потребителско име, но само в паметта на сървъра. 

Това означава, че когато прекъснете връзката, тези данни незабавно се изхвърлят, без нищо да се върне към вас. Тъй като не е необходимо да предоставяте имейла си, потребителското име на акаунта не може непременно да бъде свързано и към вас.  

За да докаже допълнително тази точка, Windscribe предоставя доклад за прозрачност, който се актуализира ежемесечно, за да покаже броя на DMCA и исканията на правоприлагащите органи, както и номера, който е спазил. Към момента на писането, Windscribe е получила десетки хиляди искания на DMCA и шест искания за правоприлагане и той си сътрудничи с нито една.

Поточно изпълнение

Използвайки безплатните сървъри на Windscribe, бяхме посрещнати с препятствия от Netflix и Hulu, които биха дошли като малка изненада, тъй като Windscribe е платил сървърите на Windflix, направени специално за стрийминг (повече за това за минута). Въпреки това първо го тествахме с безплатните сървъри, за да потвърдим, че няма да работят. Ако искате да предавате поточно безплатно, Windscribe не е VPN за вас. 

Все пак можете да стриймвате за евтини, но с неограничена опция за данни и множество „професионални“ сървъри. Дори на безплатните сървъри имахме достъп до BBC iPlayer и Amazon Prime Video, което е впечатляващо (прочетете нашите най-добри VPN за BBC iPlayer и най-добрите VPN за Amazon Prime Video Guide). За Netflix и Hulu обаче са необходими сървърите на Windflix. 

Windscribe, Netflix: Windflix

Преминахме към сървърите на Windflix, които се предлагат в САЩ, Великобритания и Япония. Със сигурност, след като преминахме към сървъра на САЩ Windflix, успяхме да използваме Netflix и Hulu без никакви проблеми. Ако се интересувате само от поточно предаване, можете да получите сървър на Windflix и неограничени данни само за 2 долара на месец. 

Поради това, Windscribe спечели място на най-добрия ни VPN за Netflix и най-добрия VPN за водачи по Hulu. Windscribe работи безупречно, стига да използвате сървърите на Windflix, и тъй като те са включени в „професионалния“ план, този раздел е затънал.

Местоположение на сървъра

Windscribe има локации в 59 държави с множество точки на присъствие във всяка от тези страни (работи в около 110 града). Въпреки че списъкът може да изглежда впечатляващ в сравнение с услуга като HideMyAss (прочетете нашия преглед на HideMyAss), Windscribe не използва виртуални сървъри, докато HideMyAss прави. 

Всички локации разполагат с реални физически сървъри, така че когато се свързвате, да речем с Латвия, получавате IP адрес за сървър на това място. 

Разпространението също е солидно, като Windscribe обхваща райони в Близкия Изток и Азия, където VPN мрежите обикновено не отиват. Например, има сървъри в Тайланд, Турция, Виетнам, Хонконг и Сингапур. Въпреки че някои от по-екзотичните местоположения, наблюдавани с услуга като HideMyAss, не са в списъка, те обикновено не са необходими.

Обслужване на клиенти

Windscribe представя множество опции за поддръжка, включително задълбочена база знания, техническа поддръжка чрез чат на живо и имейл и дори subreddit, който към момента на писане има повече от 10 000 членове. Subreddit, въпреки че има заглавен мем заглавие, е полезен, като повечето теми получават отговор в рамките на няколко часа. 

Това е най-прекият начин да получите подкрепа, тъй като имейл отнема известно време – макар и не твърде ужасно дълго – и чатът на живо не е точно на живо. Около сайта можете да кликнете върху малкия зелен кръг в долния десен ъгъл, за да започнете чат с Гари, представител на поддръжката, управляван от AI на Windscribe.

windscribe преглед-на живо-чат

Гари върши работата по основни въпроси – можете да видите един такъв въпрос по-горе, – но всичко по-сложно се нуждае от човек. Например, попитахме „мечтаят ли Андроидите за електрически овце?“ и Гари ни подтикна да говорим с човек. За щастие, можете да го направите през същия прозорец за чат на живо, но това изисква първо да преминете през Гари. 

Не е нужно обаче да се свързвате с никого. Базата знания на Windscribe е изпълнена до ръба с ръководства за настройка, често задавани въпроси и статии за отстраняване на проблеми. Ръководствата за настройка са особено полезни, например подробно как да инсталирате Windscribe на Asus рутери. Дори основните инсталации са обхванати с много подробности, което е приятно да се види.

windscribe преглед-база от знания

Ако се сблъскате с проблеми, на първо място трябва да търсите ръководствата за отстраняване на неизправности. Windscribe обхваща основни теми, като забравяне на вашата парола, но и сложни, като например, API на Windscribe е блокиран във вашата мрежа. Между ръководствата за настройка и статиите за отстраняване на неизправности рядко, ако изобщо е необходимо, трябва да търсите директна поддръжка.

Присъдата

Що се отнася до безплатните VPN мрежи, Windscribe е нашата препоръка. Платената версия също е впечатляваща, като се има предвид, че можете да създадете свой собствен план, докато имате достъп до дългия списък от функции. 

Това каза, че все още получавате това, което плащате, особено що се отнася до скоростта. Windscribe не е бавен, когато стоите близо до дома, но когато пътувате далеч, най-добре е да отидете с друга опция. 

Можете да намерите тези опции в нашето най-добро ръководство за VPN за пътници. Иначе Windscribe е впечатляващ, със своя безсмислен интерфейс, гъвкаво ценообразуване и обширен списък от функции. Ето защо го оценяваме високо в нашите VPN прегледи. 

Планирате ли да изтеглите Windscribe? Какво ви продаде на него? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Често задавани въпроси

  • Какво е Windscribe?

    Windscribe е виртуална частна мрежа, популярна с безплатния си план, който предлага 10 GB данни и ограничена сървърна мрежа. Той също така разполага с „про“ план, който се предлага с неограничена честотна лента и пълния списък на сървърите, включително специалните локации за стрийминг на Windflix.

  • Как работи Windscribe?

    Windscribe, като всеки VPN, работи чрез криптиране на вашата интернет връзка, преди да я изпратите до отворената мрежа. По този начин вие защитавате своя IP адрес и цялата друга лична информация от уебсайтове и онлайн услуги.

  • Колко безопасно е Windscribe?

    Въз основа на нашите тестове, Windscribe е безопасен за употреба. Той премина нашите тестове за течове на DNS, WebRTC и IP и поддържа политика без регистрация.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me