TotalVPN преглед 2020 г. • Наистина ли е най-добрият VPN?

TotalVPN преглед

Лоши практики за таксуване и множество оплаквания от потребители. Избягвайте тази услуга.


Общ преглед на VVN

Вижте www.expressvpn.com

TotalVPN функции

Меню за настройки на TotalVPN

TotalVPN Клиентът

Поддържани TotalVPn устройства

предишен

Следващия

TotalVPN е новият доставчик на VPN услуги в блока и те растат с бързи темпове.

Те всъщност имат повече от адекватно обслужване в много отношения – и трябва, защото се конкурират с индустриални гиганти.

Но не позволявайте на младостта им да ви заблуждава. В началото бях скептичен, но приятно изненадан, когато изпробвах тяхната услуга.

Подобно на други услуги, те помагат на потребителите да маскират своя IP адрес и криптират предаването на данни, така че правителствените агенции и хакерите да не могат да откраднат вашите данни. Те могат да помогнат за отблокиране на географско ограничено съдържание, но може да не са подходящи за международни потребители, граждани на малки страни и пътници, тъй като тяхната мрежа е сравнително малка в сравнение с други зрели услуги.

С казаното, за колко нови са те, е изненадващо колко полирана е тяхната услуга. Интерфейсът е чист, както и уебсайтът, и те са съставили солидна услуга, която ще задоволи нуждите на повечето потребители.

За да разберем по-добре тази нова услуга, нека разгледаме по-подробно техните функции.

Начална страница за преглед на TotalVPN

Ценообразуване & Характеристика

Всичко за TotalVPN изглежда е направено елегантно просто. Вместо сложна система за ценообразуване и опаковане, потребителите трябва само да изберат една от двете опции: безплатна или платена. Безплатната версия наистина е само начин да изпробвате услугата си, тъй като има някои сурови ограничения. Ограниченията включват възможността да се свързвате само до 3 места, ограничение на честотната лента и прехвърляне на данни и само 1 активна връзка на устройството.

Въпреки това има много доставчици, които дори не предлагат безплатна пробна версия. Потребителите, които искат да закупят услугата си, трябва да плащат само 4,99 долара на месец. Платеният план позволява на потребителите да се свързват с всички места (30+ глобални местоположения в момента), без ограничения на честотната лента или данни, 3 едновременни връзки и прокси услуга.

И това е. Няма дългосрочни абонаменти с допълнителни звънци и свирки – само безплатен план или месечен план. И въпреки че са млад бизнес, те имат сървъри във всички най-популярни географски региони, включително:

 • Съединените Щати
 • Европа
 • Югоизточна Азия
 • Хонг Конг  
 • Буенос Айрес
 • Африка

Те също така вършат добра работа, като включват всички функции, които потребителите очакват като стандарт от компетентен доставчик на VPN услуги.

Те са достъпни във всички основни операционни системи, включително Windwos, Mac OS X, iPhone, iPad, Android Tablet, Android, и дори работят върху приложение за Chromebook. Освен това те имат денонощна поддръжка на клиенти (за която ще говорим по-нататък). И като другите доставчици, те имат 99,99% гаранция за продължаване – което означава, че техните сървъри ще бъдат през цялото време освен за технически затруднения тук и там.

И ако те имат технически затруднения, той ще бъде изолиран до местоположение или малка група сървъри. Просто не е правдоподобно всички сървъри, които поддържат, да паднат. Тази гаранция е доста стандартна, но ще се изненадате колко услуги не планират правилно капацитет. Освен това те използват всички най-нови и най-големи алгоритми за криптиране, за да гарантират, че данните на потребителите са недосегаеми, тъй като са в транзит от компютъра на потребителя до VPN сървъра.

Опциите за връзка включват PPTP, OpenVPN, L2TP / IPSec и IkeV2. Въпреки че това може да звучи фантастично, това наистина се превръща в норма и всеки компетентен доставчик ще предложи тези възможности за връзка. Въпреки че предлагат PPTP като опция за връзка, препоръчваме на потребителите да избягват използването на този протокол. Той предлага само слабо криптиране и вярвате или не, може да се пропука.

TotalVPN функции

предишен

Следващия

поверителност & Сигурност

Безопасен ли е TotalVPN?

Въпреки че те защитават данните на потребителите, като ги криптират по начин, който прави невъзможно трети страни да четат данни, има една изключително важна част от документа им за условия на ползване. Лично аз смятам, че те просто се опитват да поддържат чисти ръце законно, като си запазват правото да разкриват информация, но въпреки това е плашещо..

По-долу е тяхната политика за правоприлагане:

„Общият VPN може да разкрива информация на Потребителя пред правоприлагащите органи без допълнително съгласие или уведомление до Потребителя при законосъобразно искане от такива агенции. Ние си сътрудничим изцяло с правоприлагащите органи. “

В допълнение, те регистрират някои специфични видове информация, което е доста типично сред доставчиците на VPN услуги.

Те проследяват малки количества лична информация (като данни за акаунта и имейл), бисквитки за вход, за да можете да запазите потребителските си идентификационни данни и следните видове журнални файлове:

 • Когато влезете в тяхната услуга
 • IP адресът, използван за влизане в тяхната услуга
 • Потребител

Тези дневници са доста често срещани, защото помагат на плана за обслужване на изискванията за капацитет и разширяване на мрежата. Те изрично посочват следното в своята политика за поверителност:

„Ние използваме IP адреси за анализ на тенденциите, администриране на нашия уебсайт и сървъри, проследяване на достъпа и събиране на широка демографска информация за съвкупно използване.“

Те обаче със сигурност не пазят журнали за използване на потребителска активност или лични данни. След като вашият интернет трафик е капсулиран в VPN тунела, няма за какво да се притеснявате – никой не може да види вашата информация. Освен това те полагат много грижи за защита на информацията на потребителите. Би било доста неудобно за охранителна фирма да губи информация на хакери или служители.

Те предприемат строги мерки за защита на информацията в акаунта, както е посочено в тяхната политика за поверителност:

„Total VPN използва технически мерки за сигурност, за да предотврати загубата, злоупотребата, промяната или неразрешеното разкриване на информация под наш контрол. Такива мерки за сигурност включват, но не се ограничават до: физически, електронни и управленски процедури за защита и защита на информацията, която събираме онлайн. “

Не на последно място, но не на последно място, потребителите трябва да са запознати с тяхната приемлива политика за използване. Това е доста често и ясно, но си струва да се спомене, че не се толерира следното:

 • Нарушение на правата върху интелектуалната собственост
 • Незаконни дейности
 • Нелична употреба
 • Сексуална експлоатация на непълнолетни

С две думи, тяхната приемлива политика за използване и политика за поверителност са доста типични. Единственото нещо, което не ми хареса, беше резервата да се съобразя с органите на реда – което е разбираемо разбираемо.

И все пак изглежда, че те по-скоро биха загубили информация, вместо да отстояват своите потребители. Но както всички знаем от скандала за подслушване с PRISM на НСА, когато става въпрос за правителството и органите на реда, ръцете на технологичните компании са вързани.

Силни & Слабости

Макар и да не е перфектна услуга, те със сигурност са жизнеспособна опция за хора, които искат да осигурят интернет връзката си. Ето какво ми хареса и какво не ми хареса:

Като цяло бях умерено доволен от обслужването им. Въпреки това им липсват някои от усъвършенстваните функции, които другите доставчици включват като NAT защитна стена, VPN превключвател, защита от течове на DNS и други специални функции. В момента услугата им е опростена, лека, чиста и проста. Очаквам те да засилят своите функции и глобалната си мрежа, тъй като те растат като компания и може би дори променят модела си на ценообразуване, докато узреят – но това са само спекулации.

Вярно е, че те не са най-евтината услуга на пазара, но не са базирани в САЩ, което е огромен плюс. Виждам ги като чудесен доставчик за потребители по целия свят, но мисля, че европейските потребители биха ги харесали най-добре, защото там се намира най-високата концентрация на техните сървъри. Ако сте любопитни, бих ви препоръчал поне да изпробвате безплатната им пробна версия.

Но до какво всичко се свежда? Трябва ли да закупите тяхната услуга? Това е решение, което ще оставя на вас, но мисля, че те са на разумни цени за качеството на услугата, която предоставят. Те със сигурност са далеч от това да са ужасяващи, разочароващи услуги. И ми е любопитно да видя как се развиват нещата в бъдеще. Ако това е толкова доброто им обслужване сега като млада компания, предполагам, че обслужването им ще се подобри само през следващите месеци.

производителност

Като цяло бях доста доволен от теста за скорост. Преди да разровим в резултатите, искам да дефинирам няколко параметъра. Първо, разберете, че проведох тест за скорост на ADSL интернет връзка с 5Mbps скорост на изтегляне и теоретично качване на 1Mbps.

Освен това се свързах със сървъра в Хонконг и проведох стандартен тест за скорост, както и пинг към DNS сървърите на Google, за да проследя закъсненията. Резултатите са следните:

 • Изтегляне: 4.64Mbps
 • Качване: 0.93
 • Тест за скорост на сървъра: 62ms
 • Google DNS Ping: приблизително 88ms

Дотук добре. Те със сигурност не са най-бързият VPN, който съм тествал, но и далеч не са най-лошите. За да тествам по-нататък връзката, се опитах да предавам малко съдържание на YouTube и той работи добре.

Дори не бях прекарал време в очакване на видеоклипа да се буферира. Но какво означават тези статистически данни за скоростта за различни видове трафик и цялостна ефективност? Е, за начало, загубих малка част от общата ми честотна лента за качване и изтегляне.

Това обаче трябва да се очаква. Фактът е, че всяка VPN услуга ще въведе режийни разходи за вашата интернет връзка. Това малко количество режийни разходи обаче не е неразумно.

Всъщност бях приятно изненадан, че времената за пинг бяха толкова ниски. Връзката с тази бърза връзка лесно ще задоволи огромната част от нуждите на потребителите. Онлайн съхранение, поточно аудио и видео и честото сърфиране в интернет не са проблем. Освен това, дори и VoIP разговорите биха били с високо качество при тази връзка, което е интересно, защото аудиото е силно чувствително към латентността.

Средният VoIP разговор се нуждае от по-малко от 300 ms закъснение и тази връзка лесно отговаря на това изискване. Не съм сигурен обаче, че това е най-добрият вариант за потребители, които имат изключително взискателни нужди. Един вид приложение, който идва на ум, е игра в реално време, която е изключително чувствителна към латентността. В крайна сметка всичко зависи къде се намира игровият сървър и къде вашата VPN връзка прекратява.

За геймърите бих казал, че със сигурност има по-бързи връзки с други доставчици, които са по-подходящи за игри.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиенти е голяма работа за потребители, които не са технически. Въпреки че TotalVPN работи добре, когато ги тествах, помислете, че всяка стартираща или нарастваща услуга ще изпита някои нарастващи болки. Като такава, поддръжката на клиенти вероятно е по-важен фактор при TotalVPN, отколкото при другите доставчици. Изненадващо, те всъщност имат страхотна поддръжка на клиенти.

Подобно на повечето други доставчици, те имат функция за чат на живо на уебсайта си, което по същество е начин за пинг на обслужващия персонал с незабавно съобщение. Всъщност предпочитам тези опции пред ужасни опашки за поддръжка на телефония, където трябва да прекарвате часове в слушане на асансьорна музика, преди да бъдете прехвърлени на агент. В допълнение, потребителите могат да инициират заявка за услуга с имейл.

Не само че имат представители на поддръжката на клиенти, но и имат удобна база от знания на своя уебсайт. За тези от вас, които не се чувстват удобно да настройват VPN софтуер, базата от знания има ръководства за настройка за Windows, Mac OS X, iPhone, iPad и Android. Разделът с общата помощ е малко тънък, но той обхваща всички основи.

Не на последно място, страницата на центъра за помощ има дори ръководства за отстраняване на проблеми. Отново мисля, че те вършат добра работа по покриването на базите си, просто не мога да кажа, че е изчерпателна. Но отново, за това са агентите за поддръжка на клиенти.

А що се отнася до уебсайта – той е много чист, привлекателен и лесен за навигиране. Имаше едно нещо, което все пак не ми хареса. Потребителите първо трябва да влязат и да създадат акаунт, преди да имат достъп до страницата за поддръжка на клиенти. Това е малко затруднения и изглежда, че има само още един обръч, през който да преминете, за да получите достъп до поддръжка.

TotalVPN преглед аудиоверсия

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me