Surfshark Review – Актуализиран 2020 г.

Surfshark Review

Surfshark е интересен доставчик, тъй като показва много обещания с някои екзотични характеристики, но въпреки това страда от някои важни фронтове. Имайки предвид това, има много за харесване на този VPN за отключване, разделяне на тунели и блокиране на зловреден софтуер за Netflix, както можете да прочетете в нашия преглед на Surfshark.


Surfshark слайдер изображение-1

Surfshark слайдер изображение-2

Surfshark слайдер изображение-3

Surfshark слайдер изображение-4

Surfshark слайдер изображение-5

предишен

Следващия

Surfshark, относително новодошъл на VPN сцената, не е губил време да си прави име. За по-малко от две години Surfshark изгради мрежа от повече от 1000 сървъра в над 60 държави. За този преглед на Surfshark, ние разгледахме виртуалната частна мрежа от всеки ъгъл, оценихме я по нейните функции, потребителски интерфейс, бързина, сигурност, поверителност и други.

Услугата VPN е основана сравнително наскоро на Британските Вирджински острови през 2018 г. BVI, със своите прогресивни закони за поверителност на данните, е популярно място за VPN мрежи за създаване на магазин; най-добрият ни избор на VPN ExpressVPN също е базиран там (вижте нашия преглед на ExpressVPN за повече подробности).

Surfshark е добре защитена, лесно достъпна VPN. Особено ни харесва, че всеки абонамент има неограничени едновременни връзки и това разделено тунелиране се представя по начин, който е лесен за всеки потребител да разбере. Плюс това, VPN работи в Netflix и всички основни стрийминг услуги. Има обаче възможност за подобрение в няколко области.

Силни & Слабости

Алтернативи за Surfshark

Характеристика

Наборът от функции на Surfshark проверява много от кутиите, които търсим в VPN. Има превключвател за убийство, който прекъсва вашия интернет, ако VPN връзката падне по някаква причина. Можете също така да настроите VPN да се стартира при зареждане, дайте име на надеждни WiFi мрежи и да поддържате личната си връзка чрез потребителски превключватели.

Surfshark също позволява разделяне на тунели, въпреки че е описан от VPN като „бял ​​списък“. Същият принцип обаче е ускоряване на сърфирането чрез свързване към надеждни сайтове извън VPN. Белият списък е достъпен само за Windows и Android, но други потребители могат да получат достъп до него чрез разширения на браузъра (прочетете нашия StrongVPN преглед, за да научите за друга услуга с разделен тунелинг).

Surfshark има няколко функции, които не позволяват да бъде затъмнен от по-утвърдените си конкуренти. На първо място сред тях е рекламният му блокер CleanWeb, който блокира зловреден софтуер, изскачащи реклами, проследяващи и заподозрени уебсайтове за фишинг. Това е чудесен страничен залог на VPN, дори ако скоростта му на улов не е 100 процента.

Surfshark-multihop

Surfshark наистина се отличава с MultiHop, неговата двойна VPN функция. Тя ви позволява да маршрутизирате връзката си през повече от един сървър, поставяйки допълнителни защитни слоеве между вашия IP адрес и любопитни очи. Засега има само 13 от тези връзки – предимно ограничени до добре обслужвани страни – но това все още е интригуваща функция, която бихме искали да видим разширена.

И накрая, има NoBorders – нова функция, която твърди, че ви позволява да влизате онлайн в ограничителни страни, които обикновено блокират VPN-та. Не успяхме да пътуваме до тоталитарна държава, за да видим дали работи, но предполагаме, че затруднява третите страни да разберат дали пренасочвате трафик през VPN, вероятно използвайки протокола Shadowsocks.

Премиум функции

Наскоро Surfshark добави няколко първокласни функции за поверителност, които продава в пакет за 0,99 долара на месец в допълнение към обичайния ви план. Една от тези функции е BlindSearch, без реклами търсачка без реклами на Surfshark, базирана на API на Bing.

Другата пакетна функция е HackLock, нова услуга за защита от кражба на самоличност, която има за цел някой ден да се конкурира с Norton LifeLock. 

Surfshark-Hacklock

Доста сме впечатлени от набор от функции на Surfshark. Той комбинира пълен набор от основни VPN функционалности с някои интригуващи допълнения. 

Въпреки че едва ли е единственият VPN, който има рекламен блокер (вижте нашия CyberGhost преглед) или който се свързва чрез множество сървъри (вижте нашия NordVPN преглед), върши чудесна работа за обединяването на всички тези функции заедно по достъпен и достъпен начин.

Преглед на функциите на Surfshark

Surfshark логоsurfshark.com

Започва от $ 199пер месечно Всички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, Google Pay, Amazon Pay

Приема криптовалута

Едновременни връзки
неограничен

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия
7 дни

Период на възстановяване
30 дни

Сума в целия сървър
1040 сървъра в 63 държави

Настолни операционни системи
Windows, MacOS, Linux

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра
Chrome, Firefox

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
24/7

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

Surfshark има само един план, който включва всички негови функции, без ограничения на честотната лента и неограничени едновременни връзки за вашите регистрирани устройства. Този план варира в цената в зависимост от това колко дълго трае, като по-дългите абонаменти спестяват пари. Няма безплатен план, така че ако търсите безплатни VPN, вместо това, отидете на нашия списък с най-добрите безплатни VPN услуги.

Въпреки че цените са средни на месечно и годишно равнище, двугодишният план на Surfshark е най-ниската цена на пазара. Ако искате да спестите повече от едномесечен абонамент, разгледайте нашия преглед на Ivacy.

Surfshark предлага седемдневна безплатна пробна версия на приложението си на всяка мобилна платформа, до която можете да получите достъп, като изтеглите приложението. Няма безплатни тестове за други функции, въпреки че всяко ниво на абонамент идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Пакетът от функции за „пакет за сигурност“ на Surfshark, HackLock и BlindSearch, добавя 0,99 долара на месец към каквото и да е ниво.

Surfshark предлага голям набор от методи за плащане. Можете да използвате кредитни или дебитни карти, PayPal, Google Pay или Amazon Pay. Ако предпочитате да използвате непроследима криптовалута, Surfshark приема биткойни, ефириум и пулсации.

Лесно използване

Основният контролен панел на Surfshark стартира с отворен списък с местоположения на сървъра. Можете да изберете да скриете това меню, но този бутон е доста малък и списъкът може да е малко дезориентиращ за първи път VPN потребител.

Surfshark-табло, -не-свързан

Можете да изберете да игнорирате менюто и да използвате бутона „бързо свързване“, който автоматично намира най-бързата връзка. Имайте предвид, че това не винаги е сървърът, който е физически най-близо до вас. За нас Surfshark намери по-бързо един малко по-далеч. Хубаво е да знаем, че VPN проверява мрежата си и доказва, че големият сървър списък на Surfshark е повече от трик.

Surfshark-табло, -не-свързан

Използването на списъка със сървъри не е твърде сложно. Има три раздела, които ви помагат да изберете различни видове сървъри: „местоположения“ за променливи IP адреси, „статични“ за статични IP адреси и „MultiHop“ за изключително сигурни връзки през множество сървъри.

Surfshark-статични-IPS

Можете да направите всеки сървър „любим“, за да се върнете към него лесно. Можете също да използвате лентата за бързо търсене на мълния, за да потърсите конкретно местоположение. Тази функция беше особено добре дошла, след като се влачихме по цяла световна карта за нашия преглед TunnelBear.

Предпочитания

Всички останали функции са разположени в панела с предпочитания, групирани в шест раздела. Разделът „общ“ управлява превключвателя за убийство и ви позволява да контролирате кога VPN автоматично ще се включи или изключи.

Surfshark-общи контроли

Разделът „мрежи“ ви позволява да назовавате и превключвате надеждни WiFi мрежи. Разделът „функции“ ви позволява да включвате и изключвате зловредния софтуер и блокера на рекламите CleanWeb. Ако сте платили допълнително за HackLock и BlindSearch, вие също ще контролирате тези функции от тук.

Surfshark мрежа контроли

Разделът „акаунт“ ви позволява да управлявате основни аспекти на вашия акаунт, без да отваряте прозорец на браузъра. „Актуализациите“ ви дават няколко опции за това как да получавате актуализации на Surfshark, включително дали искате само стабилни версии, кога да проверявате за актуализации и колко често да изтегляте актуализации.

Surfshark-напредналите контроли

И накрая, раздела „разширени“ ви позволява да изберете дали да изпращате отчети за сривове и дали да използвате NoBorders – функцията, която има за цел да ви помогне да заобиколите защитните стени, които ограничават сърфирането. Има и опция за промяна на вашия протокол – макар че странно е, че все още има, дори ако сте на платформа, която поддържа само един протокол.

Обърнете внимание, че тези екранни снимки са от macOS версията на Surfshark. Версията на Windows организира опциите по-видимо, в големи панели от лявата страна на потребителския интерфейс. Това е мястото, където ще намерите белия списък, ако го имате.

Интерфейсът на Surfshark като цяло е приятелски настроен, щом свикнете с него. По-напредналите потребители на VPN може да са разочаровани от количеството контрол, но това, което има, е много добре организирано. В по-късните версии бихме искали да виждаме разделите, организирани по-ясно, тъй като не винаги е очевидно под коя категория попада определена характеристика, което затруднява намирането на някои от тях.

скорост

Използвахме speedtest.net за тестване на ефектите на Surfshark върху скоростта на сърфиране, като се започне със сървър Surfshark възможно най-близо до нашия незащитен сървър. Таблицата обобщава нашите резултати.

Местоположение на сървъра: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Съединени щати (незащитени)1915.332.35
САЩ (защитено)6811.312.20
Исландия2395.831.99
Испания1825.152.32
Индия3195.861.90
Южна Африка3325.882.39

Тествахме и три от MultiHop сървърите на Surfshark. Тези резултати са в следната таблица, като за сравнение е добавена незащитената американска връзка.

Местоположение на сървъра: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Съединени щати (незащитени)1915.332.35
Канада до САЩ10210.602.21
САЩ до Холандия1687.772.21
Сингапур до Хонконг2518.362.16

Surfshark поддържаше около 75 процента от незащитена скорост на изтегляне при сърфиране на подобни места. Това е страхотно представяне и макар да намалява с разстояние, VPN никога не пада под около 33 процента от оптималната скорост. Това го поставя в средата на VPN пакета за въздействие върху скоростта.

Връзките MultiHop се оказаха много добре по време на теста за скорост. Закъснението беше по-дълго, което може да се очаква, но скоростите на изтегляне не бяха засегнати – и дори подобрени в някои случаи. Това вероятно се дължи на факта, че Surfshark има само MultiHop връзки чрез сървъри на по-надеждни места. Независимо от това, нашият тест показва, че добавянето на допълнителна сигурност към вашия стрийминг няма да струва голяма скорост.

Ако се свързвате в близост до дома, закъснението на Surfshark е приемливо малко за игри. Това, което печели повече точки, е, че всяка връзка, която тествахме, надвишава препоръчителния за стрийминг праг от 5Mbps. Като цяло е по-добре за видео, отколкото за игри. За сравнение вижте нашите списъци с най-добрите VPN мрежи за игри и най-добрите VPN мрежи за стрийминг.

Сигурност

Surfshark поддържа три протокола: OpenVPN, IKEv2 и Shadowsocks. Вижте нашата разбивка на VPN протокол за повече информация за това как протоколите влияят на сигурността на VPN. OpenVPN е надежден протокол с отворен код, който е популярен избор за много VPN. IKEv2 е най-бързият протокол и е чудесен за възстановяване на прекъснати връзки, което го прави идеален избор за мобилни устройства.

Shadowsocks е прокси, създаден специално за заобикаляне на ограничителни защитни стени, особено китайските. Това е наистина всичко, за което е добре, така че не препоръчваме да го използвате по друг начин. За криптиране Surfshark разчита на AES-256, което е доста сигурен залог. Тъй като за последно прегледахме Surfshark през ноември 2019 г., той е добавен ChaCha, алтернативен шифър, който често се представя по-добре на мобилни устройства.

Surfshark е достатъчно сигурен за порой и дори може да се изправи до Голямата защитна стена на Китай с използването на Shadowsocks. Вижте нашия списък с най-добрите VPN мрежи за торент, за да научите как се подрежда.

След пускането на Surfshark чрез тестове за проверка на IP адрес, течове на DNS и WebRTC, не открихме проблеми. Това обаче не е изненада. Surfshark направи солиден избор тук и е чудесно, че добави нова опция за криптиране. Може да е хубаво да видим още протоколи по пътя, но това е единственият недостатък, който можем да видим.

поверителност

Surfshark полезно включва подчертани обобщения в началото на всеки раздел от своята политика за поверителност. Това улеснява получаването на същността на неговите обещания за поверителност: VPN няма да регистрира данни за вашето сърфиране.

Surfshark - политика без регистрация

Той запазва вашия акаунт и информация за фактуриране, а също така използва Google Analytics за маркетингови цели, въпреки че декларацията за поверителност включва информация за това как да се откажете. Surfshark споделя данни с трети страни, които помагат да се поддържат, включително рекламни мениджъри, обработващи плащания и поддръжници.

Surfshark - Google-Analytics

Най-голямата търговска точка на компанията на фронта на поверителността е, че тя е със седалище на Британските Вирджински острови, територия, която в момента има някои от най-добрите световни закони за поверителност в света. Винаги има опасност законът да бъде приет по-късно, но засега това е чудесно място за седенето на Surfshark.

Проверихме дали Surfshark някога е бил хващан да събира потребителски данни и научихме, че компанията е разширила браузъра си независимо одитирано от немската фирма Cure53. Одитът установи само две малки слабости и няма случаи на регистриране на данни. Одитът не изглеждаше извън разширенията, но все пак ни прави предпазливи оптимисти.

Също така ни харесва, че Surfshark няма компания майка, която може да поиска от него да компрометира идеалите си. Единственият реален брой срещу него е, че спестява независими самоличности, за да се рекламира. В противен случай това е VPN, което ще ви гарантира поверителност.

Поточно изпълнение

В момента Surfshark е напълно способен да получи достъп до всякакви стрийминг услуги, включително Netflix, Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer. Въпреки това може да се наложи да превключите между няколко сървъра във вашата страна, преди някой да премине. Първите ни два опита за Netflix с американски сървър бяха блокирани, но третият работеше без проблем.

След като влезете, производителността съответства на резултатите от сравнително силните тестове за скорост на Surfshark. Ако обаче не е достатъчно бърз за вас, опитайте някой от другите ни най-добри VPN за Netflix.

Местоположение на сървъра

Броят на сървърите, до които Surfshark може да има достъп, се колебаеше тук-там, но към момента на писането той има 1040 сървъра в 63 държави. Това е впечатляващо за VPN с по-малко от две години под колана, но ние сме по-заинтересовани от географското разнообразие, отколкото от количеството.

Surfshark-сървъра на места

За щастие, Surfshark изглежда обещаващо и в това отношение. Въпреки че повече от половината от сървърите му (36 от 63) са разположени в Европа, той също обслужва четири страни в Южна Америка, една в Централна Америка, три в Африка, три в Близкия изток, две в Централна Азия и четири в Югоизточна Азия.

Струва си да се отбележи, че Surfshark добави няколко сървъра на незабелязани места (включително Либия, Нигерия, Азербайджан, Казахстан, Индонезия и Тайланд), тъй като последно го прегледахме през ноември 2019 г. Скоростта на новите допълнения ни кара да се надяваме, че скоро ще бъдат добавени още IP адреси.

Засега оценяваме опциите за местоположение на сървъра на Surfshark като обещаващи, но все още не съвсем. Ако искате възможно най-широк географски обхват от сървъри, HideMyAss е лидерът в индустрията. Можете да преминете към нашия преглед на HideMyAss, за да разберете защо това е и добро, и лошо нещо.

Обслужване на клиенти

За съжаление видяхме, че няма начин да стигнете директно до страницата за помощ на Surfshark от VPN на работния плот. Това е малко нещо, но той отива много по-лесно в процеса.

Получаването на помощ при Surfshark започва с неговата база от знания. Последният път, когато направихме преглед на Surfshark VPN, той беше все още много нов и го огласихме, тъй като имаше само девет статии в целия си раздел за самоподдръжка. Ясно е, че критиката е добре приета, тъй като базата от знания нарасна далеч по-обширна само за няколко месеца.

Surfshark - база знания

Веднага след като щракнете върху „помощ“, ще намерите осем бутона, които водят направо към основните ръководства за настройка. Често задаваните въпроси следват, след това бутони за три категории статии: уроци, общи и фактуриране. Всеки раздел включва добра гама от статии. За съжаление все още няма форум.

24-часовата помощ за чат на Surfshark се управлява от Zendesk. Зададохме въпрос и получих любезен и полезен отговор почти мигновено. Да бъдеш първи на опашката по време на работното време на Уест Коуст беше страхотно усещане и въпреки че Surfshark го получава чрез трета страна, няма да се оплакваме.

Surfshark - чат на живо

След това тествахме системата за подаване на билети с различен въпрос. Получихме автоматичен имейл за потвърждение в рамките на минута. Действителният отговор отне около 10 часа и беше пълен с подробни и приложими съвети. Като цяло, обслужването на клиентите със Surfshark е страхотно изживяване, въпреки че липсата на форум все още ужилва.

Присъдата

Задачата на Surfshark през първите две години от живота му е да направи така, че пренаселеното поле от VPN се нуждае от още едно дрънкане за вашето внимание. Все още е твърде рано да се каже дали е успял, но предприема всички стъпки, които са му необходими: да се разраства бързо, да се конкурира с наличните услуги по функции и цена и да въведе функции, които малко други VPN предлагат.

Други VPN мрежи имат мулти сървърни връзки, разделени тунели и рекламни блокери, но Surfshark ги навива всичките в интригуващ и компактен пакет. Освен това е частна, сигурна и поразително достъпна, особено с неограничената си гаранция за устройства за всички абонаменти. Там, където Surfshark не достига, се показва способността за бързо подобряване.

Кажете ни какво мислите в коментарите. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map