StrongVPN преглед – актуализиран 2020 г.

StrongVPN преглед

StrongVPN е мощна услуга с някои необичайни функции, но балансира това, като не предлага функции, общи с други доставчици. Цялостното впечатление е услуга, която може да бъде добра, но просто е твърде нежна. Прочетете пълния ни преглед за подробностите.


най-добри VPN-мнения

StrongVPN няма да идва на една миля от нашите най-добри VPN доставчици. Това обаче не е, защото прави нещо нередно. Това доказва, че една услуга може да бъде толкова запасна, че да боли, отколкото да помага. Въпреки че купуването му не е най-лошият избор, който можете да направите, има много виртуални частни мрежи, които правят това, което прави по-добре.

В този преглед на StrongVPN ще говорим за странния баланс между добро и лошо в услугата и как това води до доставчик, който се чувства добре. Ще говорим функции, ценообразуване, удобство за потребителя, бързина, сигурност, поверителност, поточно изпълнение, местоположение на сървъра и обслужване на клиенти, преди да дадем присъдата си.

Можете да направите много по-добре за парите, но StrongVPN няма съмнителните практики на други услуги, като VPN.Express (прочетете нашия преглед на VPN.Express). Това обаче не е лоша услуга, така че ако установите, че сте фен, няма да се отказвате много.

strongvpn преглед интерфейс

strongvpn преглед-Killswitch

strongvpn преглед-база от знания

strongvpn преглед-настройка-водачи

strongvpn преглед-сървър-навигация

предишен

Следващия

Алтернативи за StrongVPN

Сили и слабости

Характеристика

StrongVPN няма функции извън това, което ние считаме „must haves“ за VPN. Единствената силна точка е Killswitch, която прекъсва вашата интернет връзка, ако VPN не успее. Той обаче е универсален, което означава, че не можете да го настроите да блокира само определени приложения, както можете с Astrill’s (прочетете нашия Astrill преглед).

strongvpn преглед-Killswitch

Има и други различни функции, включително свързване при стартиране, автоматично повторно свързване, ако VPN отпадне и стартиране на приложението с Windows, но като цяло интерфейсът е безплоден.

Макар че обикновено е обърната за лекота на използване, липсата на функции просто изглежда мързелива. Както ще видим в секцията „удобство за потребителя“, StrongVPN не е силен, когато става въпрос за насочване на потребителите през интерфейса. Ако приложението ще бъде трудно за използване, най-малкото бихме харесали функциите, за да направим трудността си заслужава.

Що се отнася до това, което липсва, списъкът е дълъг. Въпреки това, най-ужасните пропуски са разделени тунели, тест за скорост и пренасочване към пристанището.

Единствената донякъде необичайна функция е възможността да разшифровате пакетите, когато използвате OpenVPN. Ще говорим повече за това в секцията „сигурност“, но по същество тя ви позволява да бъдете още по-сигурни, когато използвате VPN. Това не е обичайно, но видяхме множество доставчици да прилагат такава функция.

Преглед на характеристики на StrongVPN

StrongVPN логоstrongvpn.com

Започва от $ 583 месечноВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, AliPay

Приема криптовалута

Едновременни връзки
12

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване
30 дни

Сума в целия сървър
650 в 20 страни

Настолни операционни системи
Windows, MacOS, Linux

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
IPSec, OpenVPN, L2TP, SSTP, IKEv2

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
24/7

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

StrongVPN е неприятен, що се отнася до ценообразуването. Около 10 долара на месец е това, което очакваме да очакваме от VPN, с опции за средата на пътя, като ProtonVPN, които попадат в ред (прочетете нашия преглед на ProtonVPN). Подобно на тази услуга, StrongVPN не е най-скъпата опция там – прочетете нашия преглед на Hide.me за това – но можете да получите повече за парите си при друг доставчик.

Въпреки това, дори в сравнение с по-добрите доставчици, цените на StongVPN не правят впечатление. 70 долара за година не е лошо в сравнение с NordVPN (прочетете нашия преглед на NordVPN), но можете да получите два пъти по-голяма продължителност за една и съща цена от частния достъп до интернет (прочетете нашия преглед на PIA). И тези доставчици предлагат и многогодишни абонаменти, което StrongVPN, за съжаление, не.

Въпреки че не е най-често срещаното нещо, което можем да видим при цените на VPN, многогодишните планове винаги са нещо, което търсим. Като позволявате на потребителя да се абонира за две или повече години – и да се възползва от огромна отстъпка – VPN мрежите могат да насърчат патронажа на техните услуги. Това е спечелена ситуация, така че пропускането на StrongVPN не изглежда страхотно.

Няма и безплатна пробна версия или план. Въпреки че безплатните VPN мрежи могат да бъдат лоши – прочетете най-лошото ни безплатно ръководство за VPN за примери – има безплатни VPN услуги, които позволяват на потребителя да види как работят, без да поставя кредитна карта на запис. Windscribe е перфектен пример за това как трябва да работят безплатните VPN-та (прочетете нашия преглед на Windscribe).

Липсата на безплатна пробна версия донякъде се дължи на 30-дневната гаранция за връщане на парите на StrongVPN, която въз основа на нашите тестове е уважена. Има някои условия, отнасящи се до закупуването от, например, в App Store на Apple, но политиката е ясна в противен случай.

Макар и стандартен в почти всяко друго отношение, броят на едновременните връзки е всичко друго. StrongVPN предлага 12 връзки с всеки абонамент, което е най-високото, което сме виждали. Той може да бъде инсталиран и на рутери, така че можете да увеличите този лимит.

Що се отнася до начините на плащане, StrongVPN се връща към неприличен. Той приема PayPal, кредитни карти и AliPay. Наркоманите с криптовалута ще трябва да изпращат своите биткойни другаде.

Лесно използване

Ако сте виждали една VPN каса, вие сте ги виждали всички, с изключение на AirVPN, който има вбесяващ процес за проверка (прочетете нашия AirVPN преглед). След като щракнете върху „започнете“, всичко, което трябва да направите, е да изберете план, въведете имейла си и изберете начин на плащане.

strongvpn преглед се регистрира

Въпреки че ще ви бъде изпратено потвърждение по имейл, не е нужно да потвърждавате имейл адреса си, така че акаунтът на горелката е честна игра. Вашият имейл ще бъде вашето влизане и парола ще бъде генерирана на случаен принцип за вас. Обърнете внимание, че това е случаен пакет от букви, цифри и символи, така че ще искате да използвате най-добрия мениджър на пароли, за да го съхраните.

На същата страница ще намерите инсталаторите за Windows, macOS, iOS и Android. StrongVPN има съпътстващи ръководства за настройка за всяка платформа, но инсталацията е ясна. Единственото изключение е, ако искате, да речем, да използвате L2TP на Android. В този случай ръководствата ще бъдат полезни.

strongvpn преглед-настройка-водачи

Инсталаторът е наред, ако има дата. След като приключите с инсталирането, можете да отворите интерфейса и да влезете с помощта на идентификационните данни, които ви е дал StrongVPN. Предпочитаме автентифицирането с маркери на устройства, защото е по-лесно за потребителя и осигурява същото ниво на сигурност, но влизането в системата не е обратна. Ако сте почитатели на подхода, базиран на маркери, прочетете нашия преглед ExpressVPN.

След като сте готови, ще стартирате интерфейса, което оставя много да се желае. StrongVPN показва вашия IP адрес, времето, когато сте били свързани, и малка карта на това къде сте свързани. Той избра да използва тъмен фон с ярки цветове, който може да напряга очите ви в светли помещения. Макар че не сме против „нощния режим“, не би трябвало да е по подразбиране.

strongvpn преглед интерфейс

Връзката обаче не е трудна. Големият зелен зелен бутон „свързване“ ще ви осигури сигурно, като StrongVPN ще избере най-добрия сървър за вашето местоположение. Едно раздразнение е, че не можете да видите къде се намира най-добрият сървър, докато не се свържете с него.

Чувства се и шокиращо бързо. Първата ни връзка отне по-малко от три секунди. Когато разровихме се в настройките, открихме, че StrongVPN е по подразбиране към IKEv2, което трябва да е по-бързо от OpenVPN. Ще поговорим повече за това как това променя вашата сигурност в по-късен раздел.

Ако искате да изберете местоположението си, кликнете върху бутона „най-доброто налично местоположение“. Можете да избирате местоположения, но не конкретни сървъри, което не е лошо. Съкратеният списък на StrongVPN не би трябвало да се превърта трудно, но едно странно изоставане, което се случва при завъртане на колелото на мишката, се чувства по-трудно, отколкото трябва.

strongvpn преглед-сървър-навигация

Въпреки това можете да търсите местоположение или да сортирате по държава или град. След като изберете местоположение, кликнете върху „запазване“. Новото местоположение ще бъде опцията по подразбиране, която се показва, дори ако затворите и отворите отново приложението.

Можете да настроите настройките на StrongVPN, като щракнете върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл. Няма да влизаме във всяка обстановка – не бива да се забърквате с тях, освен ако не знаете какво правите – но има едно раздразнение, което бихме искали да посочим.

Един от раздели е с етикет „диагностика“ и, разбира се, той ще покаже дневник на вашата връзка за отстраняване на проблеми. Въпреки че харесваме да виждаме подобна функция наоколо, няма начин да експортирате дневника. Ще трябва да изберете всичко, да го копирате и да го поставите в отделен документ.

скорост

Когато сте близо до дома си, StrongVPN е един от най-бързите VPN доставчици наоколо. Посредственото представяне в международен план означава, че пробегът ви ще варира. Ясно е, че някои места са по-добре оптимизирани от други, което никога не е хубаво, когато има толкова много възможности за избор на тунели.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Сейнт Луис)8175,4910.66
Атланта (препоръчително)45149,979.03
Лондон105144,037.75
Варшава, Полша16084.383.7
Тел Авив, Израел17524.412.31
Хонг Конг222137,353.13

Изненадващо, препоръчаният сървър на StrongVPN беше най-добрият представител от местата, които взехме на извадка. В повечето случаи препоръчаният сървър се доближава, но има и по-бързи опции. Въпреки че първоначалният скок в латентността е голям, скоростта на изтегляне остана близка до нашата незащитена оценка.

Странният човек е сървърът в Тел Авив, Израел, който унищожи нашата скорост. По време на тестването очаквахме сървърът в Хонконг да се справи по подобен начин – често има наклон в скоростта – така че бяхме изненадани, когато не се случи. Силното представяне на Хонконг е свидетелство за това местоположение, но не и за мрежата на StrongVPN.

Несъответствието е ключът тук. Смесването на добро и лошо изпълнение никога не е нещо добро. Това се превежда на разочароващи моменти, когато се опитвате да забиете сървър.

Една нагоре е латентността, която остана ниска по време на тестването. Въпреки че все още е пропуск от най-добрия ни VPN ръководство за игри поради първоначалния скок в ping, резултатите от StrongVPN не са лоши.

Сигурност

StrongVPN има изненадващ брой опции за сигурност. По подразбиране връзката ви е защитена с IPSec с помощта на IKEv2 VPN протокол. Що се отнася до сигурността на VPN, това е странен избор, като се има предвид, че OpenVPN с 256-битово криптиране AES е почти винаги по-добър.

Това каза, изборът е поучителен. IKEv2 може лесно да превключва между WiFi и клетъчни мрежи, което го прави отличен избор за мобилни устройства (вижте нашите най-добри VPN за iPhone и най-добрите VPN за Android ръководства). Това обаче не е чудесен избор за десктоп, затова препоръчваме да промените протокола си възможно най-скоро.

Можете да избирате между IKEv2, OpenVPN, SSTP и L2TP. OpenVPN трябва да бъде първият ви избор, тъй като осигурява 256-битов AES за защита на вашата връзка (прочетете нашето описание на криптирането). В OpenVPN, StrongVPN ви позволява да промените транспортния си протокол – или на UDP, или TCP – и да изберете конкретния порт, през който тунелирате.

Въпреки че не е приложимо за много потребители, промяната на вашия транспортен протокол и порт може да помогне да се заобиколи защитните стени. StrongVPN посочва на своя уебсайт, че L2TP и IKEv2 са лесно блокирани и предлага TCP 443 или UDP 53 на OpenVPN като алтернативи.

Има и опция да разширите пакетите си в OpenVPN. Функцията често се наблюдава в патентовани протоколи, като Chameleon протокол на VyprVPN (прочетете нашия резюме на VyprVPN). Разбирането на вашите пакети е добра идея, ако тунелирате извън държава със строга цензура, ефективно заобикаляйки задълбочената проверка на пакетите.

На практика тези мерки за сигурност се изплащат. Тествахме течове на DNS с помощта на ipleak.org и StrongVPN излезе чист с минимални пренасочвания. Не изпусна и нашия IP адрес или информация за WebRTC.

поверителност

StrongVPN е VPN доставчик без регистрация. Макар и да не е толкова ориентиран към поверителността като Mullvad (прочетете нашия преглед на Mullvad), ясната политика за поверителност и постоянната история на StrongVPN ни дава надежда. Въпреки това, той работи извън САЩ, така че тези, които са свързани с правителствения надзор, вероятно трябва да се изясняват.

В политиката за поверителност не са направени кости: „StrongVPN не събира или регистрира никакъв трафик на своите услуги.“

Когато се регистрирате, трябва да поставите имейл адрес и начин на плащане, който StrongVPN регистрира по очевидни причини. Извън това не знае нищо за теб.

Единственото изключение е, ако плащате с кредитна карта. В този случай StrongVPN също се нуждае от вашето пълно име и адрес за фактуриране и не можете да използвате информация за горелката, както можете, с имейла си. Не е ясно дали данните ви за плащане са свързани с използването на VPN, както е с буфериран VPN
(прочетете нашия референтен VPN преглед), но е ясно, че тези, които се занимават с поверителността, не трябва да използват кредитна карта.

StrongVPN трябва да предоставя, променя или изтрива тази информация, ако клиентите от ЕС поискат това, за да се съобразят с Общия регламент за защита на данните.

Всичко това обаче трябва да се приема със зърно сол. StrongVPN е базиран в САЩ, което доказа, че не е над събирането на данни. Ако трябва да стоите извън радара, препоръчваме да използвате услуга, която е базирана в страна с добри закони за поверителност. Нашите най-добри VPN услуги за ръководство за Китай са хубаво място за начало.

Открихме нещо интересно и по време на тестване. Някои от сървърите в мрежата на StrongVPN бяха регистрирани в StackPath, мрежа за доставяне на съдържание, която има малък дял в IPVanish (прочетете нашия IPVanish преглед).

Въпреки че не можем да свържем твърде много точки, IPVanish в миналото е хващан да регистрира информация за потребителите.

Това каза, StackPath е CDN, така че има смисъл някои сървъри да бъдат регистрирани в него. Не твърдим, че двамата доставчици са свързани – вероятно не са – но трябва да се отбележи.

Поточно изпълнение

StrongVPN се представя добре с поточни платформи. Той разруши бариерите на Netflix, BBC iPlayer и Hulu, но все още беше блокиран от Amazon Prime Video. Макар да не е претендент за най-добрия ни VPN за поточно ръководство поради други проблеми, достъпът е неоспорим.

Хубавото е, че StrongVPN не само е осъществявал достъп до тези платформи, но и е направил това на множество сървъри. Нашата извадка предполага, че винаги ще можете да предавате потоци, дори ако използвате друг сървър.

Това каза, че StrongVPN не е перфектен и затова не направи най-добрите ни VPN за Netflix или най-добрите VPN за ръководства за iPlayer на BBC. Ако се базираше само на поточната производителност, StrongVPN нямаше да е само претендент, вероятно щеше да е водещ.

Местоположение на сървъра

Що се отнася до местоположението на сървъра, не очаквайте много от StrongVPN. Подобно на много доставчици на средно ниво, мрежата му е предимно ограничена до САЩ и Европа, като няколко места са разпръснати в по-свободните части на Азия. Общо има около 650 сървъра, но те обхващат само 20 държави.

Африка е сляпо петно, както и повечето от Близкия Изток и Азия. В Близкия Изток има Израел и това е. Азия е по-добра с места в Сингапур, Япония, Южна Корея, Филипините и Хонконг. Това обаче е тясно групиране и останалата част от Азия не е докосната.

Нищо от това не е изненада – StrongVPN просто пада в съответствие с нашите очаквания – но разпространението не изглежда страхотно в сравнение с водеща в индустрията услуга в сървърни места като HideMyAss (прочетете нашия ревю за HideMyAss).

Обслужване на клиенти

Поддръжката на StrongVPN обхваща основните положения, но повторенията, с които разговаряхме, усещаха всичко друго, но не и кани.

За самопомощ има база от знания, която е разделена на три раздела: „ръководства за настройка“, „отстраняване на проблеми“ и „често задавани въпроси“. Както споменахме, ръководствата за настройка са основни, но ще искате да проверите секцията, ако възнамерявате да настроите VPN ръчно.

Останалите статии в базата знания са разпръснати. Усещането е, че базата от знания живее, като се занимава с проблеми, докато се появят, вместо да отчита проблемите, които потребителите могат да имат в бъдеще. Въпреки че в раздела за отстраняване на проблеми има няколко статии за решаване на проблеми, повечето се чувстват по-подходящи за често задавани въпроси.

strongvpn преглед-база от знания

Разделът с често задавани въпроси е най-вече фактуриране на отговори и повторения от други области. Там ще намерите отговори на въпроси като „как да използвате StrongVPN за компютри с Windows?“ и „как да сменя сървърите?“

Директната поддръжка се състои от чат на живо и имейл. Когато стигнахме, на StrongVPN бяха нужни няколко дни, за да се върнем, което не е лошо, но може да бъде и по-добре. Отговорът отговори на въпроса ни, като ни пренасочи към друга зона на уебсайта. Това никога не е добро.

Чатът на живо направи същото. Въпреки че е достъпен денонощно, са ви необходими повече от няколко минути, за да се свържете с агент. Плюс това, агентите не знаят за продукта и попадат в същата клопка за предоставяне на възможно най-малко количество информация.

Присъдата

Няма нищо впечатляващо в StrongVPN. Въпреки че не прави нещо ужасно лошо, фактът, че не може да изпъкне, е огромна отговорност. Цените са равняващи се на всеки друг доставчик, както и посредственото обслужване на клиентите и нестандартните функции. Единственото качество на изкупуване е висока скорост при тунелиране близо до дома.

Това каза, че има хубав набор от функции за сигурност и политика без регистрация, така че ако държите на StrongVPN, бихте могли да направите много по-лошо. За повечето потребители обаче препоръчваме да прочетете другите ни VPN отзиви.

Какво мислите за StrongVPN? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me