Преглед на ZenMate – Актуализирано 2020 г.

Преглед на ZenMate

Може да се интересувате от използването на ZenMate благодарение на атрактивните си цени и интуитивен интерфейс. Това би било грешка: услугата по своята същност е несигурна и можете също така да застанете на покривите и да извикате личната си информация оттам. Вижте нашия преглед ZenMate за повече подробности.


най-добри VPN-мнения

Преди малко повече от година се регистрирахме с ZenMate VPN и открихме, че има много неща, които се нуждаят от подобрение. Изборът на дизайн, за да се опитате да направите VPN, който не изисква от потребителите да правят конфигурация, е често срещан на пазара на VPN, но много доставчици, включително ZenMate VPN, го вземат твърде далеч.

Минималистичният подход към опциите за настройки задържа VPN обратно, без да се предлага избор на протоколи или криптиране. Съмнителната сигурност, включително течовете на DNS, направи ZenMate VPN „не“ за нас.

Течовете в DNS продължават да съществуват, все още няма опции относно криптирането и протокола и много от същите проблеми, които поразиха ZenMate VPN в последния ни преглед, продължават да съществуват. Излишно е да казвам, че това е дълъг път от превръщането му в нашия най-добър VPN списък.

Силни & Слабости

Алтернативи за ZenMate

Характеристика

ZenMate VPN има функции, към които ще се спрем повече в секцията „лекота на използване“, които са странно назовавани и почти не се споменават никъде в уебсайта. Те се наричат ​​„EverSecure“ и „мониторинг на местоположенията“ и ние ги гледаме да се променят, защото са специални случаи.

Освен тези проблемни изключения, ZenMate VPN върши прилична работа за покриване на най-търсените функции в сравнение с някои доставчици, но ако се интересувате от богата на функции VPN, трябва да разгледате нашия Astrill преглед. В настройките на ZenMate VPN има лесен за намиране убиец, както и проста настройка за превключване за защита от течове в DNS, в която ще се включим по-късно.

Клиентът се предлага на няколко езика, включително английски, немски, корейски, руски и испански. По-важното е, че ZenMate VPN предлага приложение за много платформи, включително Windows, macOS, Android и iOS.

Има и разширения за браузъри и те са сред най-добрите, които сме виждали за Chrome, Mozilla и Opera. Те предлагат множество функции, които обикновено са изключителни за настолното приложение.

Zenmate-OS

Там, където ZenMate VPN започне да намалява, са опциите за протокол и криптиране. Ще се задълбочим в него по-подробно в секцията „сигурност“, но в по-голямата си част вие сте заседнали с помощта на TLS протокол и нямате избор на криптиране.

ZenMate VPN също липсва поддръжка за разделно тунелиране, което е изненадващо трудна функция за намиране на пазара на VPN, независимо колко полезна е тя. Разделеното тунелиране ви дава контрол над това кои програми на вашия компютър използват защитената VPN връзка и кои програми използват стандартна незащитена връзка.

Ако това е функция, която ви интересува, разгледайте нашия преглед ExpressVPN, където обхващаме удобната за потребителя интеграция за разделяне на тунели..

Преглед на функции на Zenmate VPN

ZenMate логоzenmate.com

Започва от $ 205 за месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, Union Pay

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия
7 дни

Период на възстановяване
14 дни

Сума в целия сървър
30+ местоположения (само 4 за безплатни акаунти)

Настолни операционни системи
Windows, MacOS

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра
Chrome, Firefox, Opera

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
128-AES, 256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

Въпреки че в уебсайта на ZenMate VPN се споменават планове за Premium и Ultimate, ние успяхме да намерим само крайния план за покупка. Ще видите по време на този преглед, че нещо е тема с уебсайта на ZenMate VPN.

За крайния план имате три възможности. Можете да се регистрирате ежемесечно, годишно или за две години. Всички тези планове идват с достъп до настолните приложения, неограничена честотна лента, всички разширения на браузъра и до пет едновременни връзки.

Zenmate-Ценообразуване

Ценообразуването е конкурентно, като месечният план идва приблизително на пазарната средна стойност, докато годишните и особено двугодишните планове предлагат дълбоки отстъпки. Всъщност можете да надстроите от едногодишен до двугодишен абонамент само за няколко долара повече.

Въпреки че дългосрочното ценообразуване е голяма стойност, има по-добри варианти за месечни планове. Например в нашия преглед на Windscribe ще видите, че той предлага до 10 едновременни връзки за дори по-малко на месец от ZenMate VPN.

ZenMate VPN също предлага безплатен план, но поставя няколко ограничения върху него. Имате достъп само до четири от сървърите. Единият е в САЩ, а един – във Великобритания, което го прави почти подходящ за стрийминг.

Освен това можете да използвате само разширенията на браузъра, а не настолните приложения или мобилните приложения. И накрая, безплатният план ограничава вашата честотна лента до 2 мегабита в секунда. Това е ограничаващо и ще предпази ZenMate VPN от нашите безплатни VPN услуги. Освен това има безплатна едноседмична пробна версия на плана Ultimate, ако потвърдите имейл адреса си.

Искаме да се докоснем до още нещо. Както споменахме и ще продължим да споменаваме, уебсайтът на ZenMate VPN е пълен с противоречиви и объркващи фрази. В някои части на уебсайта ще видите, че ZenMate VPN твърди, че има 30-дневна политика за възстановяване, но след като прочетете правилата за възстановяване, установихме, че е само за 14 дни.

Не можем да подчертаем достатъчно колко широко разпространени са тези грешки в уебсайта и това би трябвало да повдигне червени знамена с потребителите.

Zenmate-възстановяване на средства

Лесно използване

Когато пристигнете на уебсайта на ZenMate VPN, вие сте посрещнати с добро оформление, което поставя най-важните неща на силно видими места. Регистрацията за безплатен акаунт е лесна, както и инсталирането на клиента или разширението.

Клиентът е визуално привлекателен, със син фон, който предлага силен контраст с белия текст. Свързването е толкова лесно, колкото натискането на бутон, а списъкът на сървърите е лесен за разглеждане.

Zenmate-Client

Нещата обаче стават смущаващи, когато копаете в настройките, дори и за тези, които са запознати с VPN. Както споменахме, менюто с настройки е просто, но има двойка отметки, които предлагат няколко улики за това, което правят.

Zenmate-Settings

За начало, първото нещо, което виждате, ако отидете в менюто с настройки, е квадратче за отметка с надпис „EverSecure“, което е поставено отметка по подразбиране. На уебсайта има малко информация относно това, което прави.

Единственото, което успяхме да намерим, беше този запис в базата знания, който казва, че тази функция е създадена, за да не позволява на мобилните устройства да се прекъсват, когато спи. Също така се казва, че когато устройството се събуди обратно или отново се свърже с мрежа, VPN ще се свърже автоматично.

Това каза, че функцията се вижда и в настройките на настолното приложение. Не се споменава какво прави това, което бихме могли да намерим другаде на уебсайта, така че човек би предположил, че се свързва с VPN автоматично, когато компютърът ви се свърже с мрежа. Това не е това, което направи в нашето тестване. Доколкото можем да кажем, това не прави нищо на настолните клиенти.

Друга отметка по-долу надолу е означена „активирай мониторинг на местоположенията“. За разлика от опцията „EverSecure“, тя е изключена по подразбиране. Отново няма нищо на уебсайта относно това, което прави. Това каза на няколко места, като тази публикация, ZenMate VPN споменава за блокиране на злонамерен софтуер и проследяване на защитата.

Въпреки че тези настройки са налични в разширението на браузъра, няма други ясни опции в настройките в настолните приложения за тях. Може би това е мониторингът на местоположението, но това е просто изстрел в тъмното, което е най-доброто, което можем да направим, когато не ни предоставят информация.

Без тези опции страницата с настройки ще бъде добре. Алтернативно, включването на информация на уебсайта или дори просто преименуването им би изминало дълъг път към подобряване на цялостната използваемост на клиентите. В по-голямата си част клиентите и приложенията изглеждат приятно и функционират добре, но тези странни опции нарушават иначе опростеното изживяване.

скорост

Скоростта е силен костюм на ZenMate VPN. Както можете да видите от нашето тестване, всеки сървър, който разгледахме, се представи добре, като само Южна Африка изостава от останалите. Всъщност скоростите бяха толкова високи, че повдигнаха подозрения относно това как се управлява трафикът на ZenMate VPN, но ще се докоснем повече до това в секцията „сигурност“.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Вирджиния)1472.075.84
Съединени щати6871.755.82
Великобритания10971.855.08
Япония18351.893.71
Германия11370.494.74
Южна Африка28131.962.58

Започвайки с най-близкия сървър, където тествахме в САЩ, открихме, че времето за пинг е управляемо и загубихме толкова малко от скоростите за изтегляне и качване, че разликата в производителността не беше забележима. Същото беше и с UK сървърите, които бяха далеч по-далеч от нас на над 3500 мили.

Япония е още по-далеч, измервайки огромни 6 800 мили, и все пак запази уважавано ниво на изпълнение. Сърфирането беше отзивчиво и имаше само кратък момент, преди страниците да започнат да се зареждат. След като започнаха да се зареждат, бяха заредени за приблизително същото време, което биха отнели и без VPN връзка.

Германия е на приблизително 4 200 мили и предложи подобно представяне на Обединеното кралство с почти пренебрежителен спад в представянето. И накрая, Южна Африка беше единственият сървър, който не успява да постигне по-ниски резултати. Разбира се, това е най-отдалеченият сървър, от който е направено нашето тестване на малко над 8 000 мили.

ZenMate VPN даде висока производителност в бързината, с отзивчиво сърфиране и достатъчно висока устойчива скорост на изтегляне, за да може скоро да пробие в най-бързия ни VPN кръг. Това каза, че времената за пинг бяха не впечатляващи и ще бъде трудно да се играят игри.

Ако имате за цел да играете конкурентни игри онлайн срещу хора в други страни, прочетете нашата най-добра статия за VPN за игри.

Сигурност

Отново, ZenMate VPN има противоречива информация относно представянето си, но този път конфликтната информация е за сигурността, което е най-важният аспект на всеки VPN.

Няма начин да промените нивото или протокола за криптиране в настройките. Това означава, че сте заседнали с всичко, което ви е дадено, но не е ясно какво е това. В тази публикация на базата данни можете да видите, че тя казва, че клиентите на Windows и macOS използват IPSec (IKEv2), но в тази публикация от базата данни два месеца по-късно тя казва, че използва TLS v1.2.

На друго място в уебсайта, той споменава OpenVPN, което може да бъде наречено TLS v1.2 в публикацията на базата знания. Ако копаете по-дълбоко, OpenVPN може да бъде конфигуриран ръчно само на определени устройства и само ако имате крайния план. Ако се интересувате какво означават всички тези съкращения, разгледайте нашата разбивка по VPN протокол.

Що се отнася до криптирането, AES 256-битов се използва за настолни и мобилни клиенти, което е отлично, а AES-128 се използва за разширенията на браузъра, което е задоволително. Това каза, криптирането не предотврати изтичането на DNS, което намерихме. Докато се свързваше с Южна Африка, VPN се свързваше с Google DNS в Белгия.

Накратко, това означава, че информацията относно навиците ви за сърфиране се предава на сървърите на Google всеки път, когато се свържете с уебсайт. По-лошото е, че шпионите или всеки, който има способности, все още може да ви проследява в мрежата, когато е свързан VPN. Можете да научите повече за това в нашата статия за това какво са течовете на DNS.

Освен това, както споменахме в секцията „скорост“, има реален въпрос дали връзката е криптирана. Скоростта, която видяхме, не трябва да бъде възможна, тъй като процесите на криптиране и декриптиране при прехвърляне на данни отнемат време и трябва да намалят скоростите ви повече, отколкото видяхме.

Свързахме се с ZenMate VPN за повече информация и в бъдеще ще продължим да проверяваме с услугата. Ако научим нещо ново, ще актуализираме тази статия, за да отразим това. Междувременно, ако търсите защитена VPN, предлагаме ви да проверите нашия преглед на NordVPN.

поверителност

ZenMate VPN има нулева регистрация и е базирана в Германия, която има строги закони за защита на данните. За съжаление „нулевите дневници“ не означава съвсем това.

На уебсайта ZenMate VPN записва нелична информация относно използването, включително какъв браузър използвате и колко време прекарвате на уебсайта. Личната информация се събира по време на процеса на създаване на акаунта, включително имейл адрес, име и, ако решите да получите Ultimate план, информация за плащане.

ZenMate VPN използва също така наречените „проследяване на пиксели“, когато изпраща имейли, което му позволява да проследява степента на успеваемост на имейлите си, като вижда дали сте ги отворили.

Поточно изпълнение

Изпратихме имейл до екипа за поддръжка като тест, в който се казваше, че не успяхме да заработим BBC iPlayer на BBC и получихме отговор, че това е известен проблем. Ние обаче нямахме проблем и го казахме само като начин за тестване на обслужващия персонал.

В действителност, поточното изпълнение на ZenMate VPN беше впечатляващо. Той прониза през Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video и VPN системите за откриване на VPU без проблем. Видеоклиповете се зареждат бързо и почти винаги се възпроизвеждат при 1080p веднага.

Въпреки че някои от другите проблеми с ZenMate VPN може да го задържат от нашия най-добър списък за VPN за iPlayer на BBC, той е достоен за честно споменаване.

Местоположение на сървъра

ZenMate VPN има малко над 30 места, разпространени по целия свят, включително сървъри в Азия, Европа, Африка, Северна и Южна Америка. Предлаганите местоположения са разпределени добре и покриват нуждите на повечето потребители на VPN.

Има няколко опции за сървър в САЩ, както и във Великобритания, така че вашите любими сайтове за стрийминг трябва да са достъпни. Само четири сървъра са достъпни в безплатния план, но все пак получавате достъп до един сървър, всеки от САЩ и Великобритания.

Обслужване на клиенти

Когато става дума за обслужване на клиенти, ZenMate VPN е ударен или пропуснат. Няма поддръжка за чат на живо или поддръжка по телефона, което не е чак толкова лошо, защото много VPN доставчици не ги предлагат. Поддръжката по имейл на ZenMate VPN е добра и предоставя нужните отговори своевременно, полезно и учтиви. Получихме отговорите си за по-малко от осем часа.

Това каза, че базата от знания далеч не е отлична. На много по-общи въпроси относно VPN и настройките може да се отговори, но по-често техническите въпроси често остават без отговор или по-лошо имат противоречиви отговори, както сме виждали много пъти по време на този преглед.

Почистването на базата от знания и изтриването на остаряла информация или пренаписването на записите би било чудесен ход към подобряване на опита за поддръжка на клиенти..

Присъдата

Има няколко неща, за които ZenMate VPN може да се погрижи, за да подобри потребителското изживяване. Изпълнението на VPN е впечатляващо, безплатната опция ви позволява да тествате услугата, а поддръжката на клиентите е полезна и отзивчива.

Поставена е здрава основа, но голяма част от екзекуцията пропуска марката. Уебсайтът съдържа противоречива информация по много теми и липсата на опции по отношение на протокола и криптирането е разстройваща.

Докато ZenMate VPN със сигурност може да се позиционира един ден да прерасне в индустриален гигант, повечето хора предпочитат услуги, които вече са в разгара на предлаганото. Ако това ви звучи като вас, разгледайте нашия архив на VPN рецензии, които са сортирани от най-добро до най-лошо за лесно сърфиране.

Ако имате опит с ZenMate VPN, уведомете ни в коментарите. Обичаме да чуваме от вас и както винаги благодарим за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map