Преглед на VyprVPN – Голяма сигурност – Актуализирано 2020 г.

Преглед на VyprVPN

VyprVPN съществува от доста време и премина през няколко големи промени. Последният кръг донесе подобрено приложение и по-малко грубо обслужване на клиентите, въпреки че проблемите със скоростта остават. Прочетете нашия напълно актуализиран преглед VyprVPN за подробности.


най-добри VPN-мнения

Миналия път, когато разгледахме VyprVPN, той имаше някои силни страни и забележителни слабости. Бяхме впечатлени от най-високата сигурност и собствения протокол на VyprVPN, Хамелеон, между другото.

Въпреки това, той не беше готов за най-доброто ни VPN класиране досега поради посредствени скорости и ужасно лоша поддръжка на клиенти. Въвеждането на нов потребителски интерфейс, наред с другите промени, които се случват около VyprVPN, ни подтикна да погледнем и да напишем актуализиран преглед на VyprVPN.

Въпреки че няколко неща, а именно обслужването на клиентите, са се подобрили, има и други области, в които се случват промени, които не са идеални. Нека да разгледаме как VyprVPN планира да се стреми към върха и да поговорим какви промени правим и не харесваме.

VyprVPN Video Review

Силни & Слабости

Алтернативи за VyprVPN

Характеристика

VyprVPN предлага функции, които управляват гамата от прости неща, с които почти всеки трябва да бъде запознат поне слабо, до функции, с които VyprVPN ви предупреждава да не се променяте, освен ако наистина не знаете какво правите.

Започвайки от по-правилната страна на нещата, VyprVPN предлага превключвател за убийство и няколко опции за това как се държи клиентът, когато стартирате компютъра си. Можете да го накарате да стартира приложението при стартиране и да изчакате вашата команда или да се свържете автоматично.

Интересно е, че тези две опции – стартиране при стартиране и свързване при стартиране – се намират в различни страници на менюто. Това е малко объркващо и не става ясно какво се случва, ако имате зададен VPN да се свързва при стартиране, но не и да стартирате. При нашето тестване обаче не успяхме да предизвикаме какъвто и да е конфликт или сривове, като сме се забъркали с тях.. 

Освен това можете да конфигурирате VPN да се свързва автоматично в WiFi мрежи, на които не се доверявате, което е чудесен начин да избегнете опасностите от публичния WiFi. VyprVPN предлага също свой собствен патентован протокол и DNS сървъри, и двата от които ще разгледаме по-подробно в секцията „сигурност“. 

VyprVPN обхваща всички основни устройства, включително Windows, macOS, Android и iPhone. Понастоящем мобилните приложения са едни от най-добрите там, с възможност за свързване при стартиране, както и ключ за убийство и функции за автоматично свързване отново, които работят надеждно, което го прави един от най-добрите VPN за Android. 

VyprVPN-Android

И накрая, в менюто с опции на настолния клиент има раздел, който гласи „разширено“ и издава предупреждение, препоръчващо да не променяте нищо, освен ако поддръжката на VyprVPN не ви е указала да го направите. Това е чудесно място както за тенекерите, така и за технологичните уиски, и ви позволява да се ровите в нестабилната част на някои от опциите на протокола.

VyprVPN-Advanced

Като цяло, въпреки че VyprVPN не е най-богатата на функции VPN, която сме виждали, той успява да покрие основните функции от критично значение, като превключвател за убиване, като все пак предлага нещо за тези, които искат да се задълбочат с VPN конфигурацията си..

Все още липсват неща като поддръжка за разделно тунелиране. В частност, разделянето на тунели е трудна за намиране функция, която позволява на потребителите да определят списък с програми, които ще използват или не ще използват връзката на VPN. 

Това позволява неща като софтуерни актуализации да се изтеглят с пълна скорост, докато повече частен трафик се изпраща през VPN. Можете да прочетете за отличното прилагане на тази функция в нашия преглед ExpressVPN. 

Също така си струва кратка бележка, че Golden Frog, компанията, която управлява VyprVPN, предлага и някои допълнителни онлайн услуги за поверителност, които не са пряко свързани с VPN. Един от тези инструменти, който е особено интересен, е Cyphr, приложение за криптирани съобщения за мобилни устройства. Можете да научите повече за тази и други програми в нашите 99 инструмента, за да защитите кръга си за поверителност.

Преглед на функции на VyprVPN

VyprVPN логоwww.vyprvpn.com

Започва от $ 250пер месечно Всички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, UnionPay

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване
30 дни

Сума в целия сървър
70+ места

Настолни операционни системи
Windows, MacOS

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN, PPTP, L2TP, Хамелеон

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
24/7

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

VyprVPN предлага единен план, което е промяна на темпото от двойния план, предлаган преди. Вместо да се придържаме към по-ниски и по-високи нива на опции, VyprVPN сега предлага двугодишен план. 

Единичният план вече е Premium-предлагането на VyprVPN, което включва собствения протокол Chameleon и облака VyprVPN. Облакът VyprVPN е интеграция на VyprVPN с вашия избор от трима доставчици на съхранение в облак.

Въпреки че повечето лични потребители няма да използват това, малките фирми могат да видят призива за лесно защита на информацията на своя екип. Можете да прочетете повече за опциите за съхранение и облачната услуга на VyprVPN тук.

Докато месечната цена е сравнително изчерпателна за междинния VPN с голямо име като VyprVPN, годишните цени спадат шокираща сума и правят VyprVPN една от по-убедителните възможности за достъпност. 

Имайки предвид това, има един основен аспект на ценообразуването на VyprVPN, който претърпява някои големи промени. VyprVPN предлагаше тридневен безплатен пробен период и по време на писането изглежда, че все още е в мобилното приложение.

Както отбелязахме в предишния ни преглед на VyprVPN, това не е напълно безрисково изпитание, тъй като все пак трябва да въведете информация за плащането и да анулирате плана, преди трите дни да бъдат изтеглени или да бъдат таксувани. Въпреки това, VyprVPN скоро ще премахне тази безплатна пробна опция.

Вместо това той предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите. Това може да се разглежда като противоречив ход или разширение на начина, по който е работил оригиналният процес, в зависимост от това как го гледате. Ако искате да изпробвате VPN, без да плащате нещо, не забравяйте да разгледате статията ни за безплатни VPN услуги.

Лесно използване

Протоколът на VyprVPN взема някои от най-добрите функции от дизайна на резачки за бисквитки, които повечето VPN клиенти използват сега, и той добавя ниво на плътност на информацията, което е приятно да се види от техническа гледна точка, докато все още се представя по начин, който не е грозотия. 

VyprVPN-Client

По лесен за усвояване начин главният прозорец на настолния клиент показва текущия ви публичен IP адрес, времето за връзка – което ще чете „не е свързано“, ако това е така – протоколът и криптирането. Има и превъртаща се графика, която показва трафика за изтегляне и качване през последните няколко минути. 

В горната част на всичко това е голям син син бутон, който ще ви свърже по подразбиране с най-бързия сървър. Ако не искате това, можете да щракнете върху иконата за местоположение вдясно от бутона за свързване, за да бъдете отведени към списъка със сървъри. Това е едно място, което може да използва малко рафиниране.

Малките неща могат да бъдат подобрени, като например факта, че размерът на прозореца по подразбиране за списъка със сървъри е много кратък и затруднява превъртането. Списъкът със сървъри може да бъде разширен с мишката като нормален прозорец, но по подразбиране към висок вертикален прозорец, а не за кратък мъничък, би било хубаво.

Също така функцията за търсене се нуждае от точно съвпадение. Така че, вместо да превъртате чак до „u“, за да намерите Обединеното кралство, ако просто въведете „Великобритания“, „Англия“, „Великобритания“ или каквато и да е друга вариация, тя няма да се появи. Разбира се, това е проблем и с почти всички останали VPN-та от най-висок ранг, но това е малка подробност, която, ако бъде подобрена, може значително да помогне за нейната използваемост.

В края на деня оплакванията, които имаме, са дребни проблеми с използваемостта. Въпреки дребните усъвършенствания, които биха могли да се направят тук и там, VyprVPN предлага рационално потребителско изживяване, което все още съдържа много по-подходяща информация от стандартното оформление на повечето VPN. 

скорост

Последният път, когато се регистрирахме на VyprVPN, скоростта беше една от най-слабите й връзки и все още изглежда, че това е така. Скоростите, които видяхме при нашите тестове, просто не са много конкурентни на някои от другите топ конкуренти на пазара.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Вирджиния)5294,66319,24
нас.894.9363.24
Великобритания8659.2127.91
Бразилия14026.2913.74
Япония16966.9829.50
Германия976.6519.12

Времето за пинг не е впечатляващо, което изключва VyprVPN от спора за най-добрия VPN за игри, а поддържаните скорости на изтегляне са твърде ниски, за да го включат в нашия най-бърз VPN списък. Въпреки това, въпреки че представянето на хартия изглеждаше неточно, бяхме приятно изненадани от реалното представяне.

Когато натиснахме мрежата и започнахме да разглеждаме, не открихме изключително забележима разлика с никой от сървърите. Уеб страниците се зареждат бързо и всичко се чувства отзивчиво, стига да няма необичайно големи елементи, като вградени видеоклипове. 

Дори на сървърите в Бразилия и Япония успяхме да получим HD видео стрийминг само с малко леко буфериране, необходимо в началото. Докато просто разглеждате или стриймирате, VyprVPN ще ви свърши работа, но прехвърлянето на по-големи файлове може да се окаже обезпокоително. 

За тези, които търсят VPN с честотна лента за безопасно движение на големи парчета данни, предлагаме да проверят нашия преглед на CyberGhost.

Сигурност

Що се отнася до сигурността, VyprVPN предлага много солидни опции. За начало той предлага редица стандартни протоколи, включително L2TP, PPTP и най-важното – OpenVPN. За тези, които се интересуват да научат повече за това какво означават всички тези съкращения, можете да проверите нашата разбивка на VPN протокол за повече информация.

Шифроването е заключено за вас, в зависимост от протокола, който използвате, като повечето протоколи използват 256-битово криптиране. Въпреки това, PPTP използва 128-битово, а OpenVPN има възможност да използва 256- или 160-битово криптиране. 

По подразбиране клиентът използва OpenVPN с криптиране AES-256, което е златният стандарт за VPN сигурност. Освен стандартните протоколи, VyprVPN предлага и патентован протокол, наречен Хамелеон.

По принцип Chameleon е модифицирана версия на OpenVPN. Модификациите, направени в OpenVPN, които правят Chameleon специален, са насочени към маскиране на VPN трафика по такъв начин, че сървърите и уебсайтовете да не могат да кажат, че това е VPN трафик.

VyprVPN-протоколи

Това може да бъде полезно за заобикаляне на геоблокиране или за достъп до сайтове, които иначе не позволяват използването на VPN. Този протокол помогна да спечелите VyprVPN място в почетните споменавания на най-добрите ни VPN услуги за статия в Китай, въпреки че други проблеми го въздържаха от заемането на първите места. 

Това каза, че всъщност никога не трябваше да използваме това, тъй като успяхме да накараме всички видове geoblocked съдържание да работят, използвайки обикновен OpenVPN, без да променяме нито една настройка, както ще обсъдим в секцията „streaming performance“.. 

поверителност

Golden Frog обявява на своя уебсайт, че има дълга история на застъпничество за поверителност онлайн. Човек би се надявал, че компания с такъв произход ще има солидна политика за поверителност и по някакъв начин VyprVPN всъщност поставя лентата за това. 

Въпреки че нейната политика за поверителност може да не е толкова сбита или добре структурирана като тази на NordVPN, за която можете да прочетете повече в нашия преглед на NordVPN, тя е добра работа по ясно очертаване на обхвата на събраните данни и за какво се използва.

VyprVPN следва политика без регистрация, но ако дълго време сте около VPN, тогава вече знаете, че това може да означава много различни неща. В този случай обаче това означава почти всичко, което трябва.

VyprVPN не прави никакви регистрации на DNS заявки, а самият VPN не записва трафик, IP адреси или друг вид идентифицираща информация. Нещо повече, обаче е, че VyprVPN е независим одит, за да се гарантира, че тези стандарти са спазени, добавяйки голяма част от легитимност към неприкосновеността на личния си живот и исканията за нулева регистрация.

Поточно изпълнение

VyprVPN успя грациозно да заобиколи всяка тестена услуга, която тествахме, без да се налага да променяме една настройка. Въпреки че има патентования протокол Chameleon, който е проектиран отчасти с подобен вид задачи, всъщност никога не ни е било необходимо да го използваме. 

Това представяне е това, което спечели VyprVPN място в най-добрия ни VPN за Netflix кръг. Освен това, въпреки че много от скоростите на сървърите, които тествахме, бяха неясни на хартия, изглежда, че всичко изчезва без проблем, когато става дума за поточно предаване.

Наближаващите сървъри, като този в САЩ, се представиха много подобно на това, когато въобще нямахме VPN свързан, като видеоклиповете се зареждат без забележимо забавяне и дефолт по право на 1080p. 

Някои от по-отдалечените сървъри имаха само около четвърт до половина секунда закъснение преди видеото да започне. Понякога видеото изглежда малко зърнесто и вероятно се буферира при 720p, но в почти всички случаи ще изясни до хубавите 1080p за по-малко от 15 секунди. 

Местоположение на сървъра

VyprVPN има респектираща мрежа с над 70 места. Няколко от тези места са разпространени в САЩ, докато много други са разпръснати из цяла Европа. Има няколко други сървъри в Северна Америка, които също не са в САЩ, а именно в Канада.

На разположение са четири места в Южна Америка и уважаван избор от места в цяла Азия. Африка е малко изоставена само с две сървърни места, едното в Египет, а другото в Алжир.

И накрая, за Океания Австралия има няколко места за предлагане, както и Нова Зеландия да получи свои собствени сървъри. Въпреки че тази мрежа е достатъчна за нуждите на повечето потребители, тя избледнява в сравнение с мрежите на някои конкуренти, една от които можете да прочетете в нашия преглед на HideMyAss. Мрежата на HideMyAss има повече от 280 места в 190 страни.

Обслужване на клиенти

Последният път, когато се регистрирахме на VyprVPN, установихме, че обслужването на клиентите е ужасно неадекватно. За щастие, изглежда, че нещата са се променили значително към по-добро.

Подобно на миналия път, VyperVPN предлага чат на живо и поддръжка по имейл. Ако отворите прозореца за чат на живо на уебсайта, първоначално ще бъдете посрещнати с бот, който ви пита от какво имате нужда. 

Когато отговорите, той ви дава няколко връзки към разширената база от знания на VyprVPN, която смята, че са от значение за вашите нужди. Наред с тези връзки, той предлага и бутон, който ви позволява да се свържете с истински човек.

VyprVPN-знания

Ако решите да направите това и започнете реалния чат на живо, получавате ви позиция на опашката. През повечето време веднага бяхме на място номер едно и ни помогнаха в рамките на около пет минути. 

По време на едно от трите взаимодействия, обаче, поддръжката на чат на живо изглеждаше безпилотна, тъй като единствената опция, която имахме, беше да оставим съобщение. След това изпратихме имейл за поддръжка, от който все още не сме чували. Няколко часа по-късно опитахме чата на живо отново. 

Този път бяхме на позиция номер три и отне около 20 минути, за да стигнем до предната част на линията. След като бяхме там, поддръжката на живо беше много полезна, но това беше ясен индикатор, че въпреки че нещата са се подобрили, в системата има някои прегръдки, които все още може да се нуждаят от гладене. 

Това, което не се е променило, е, че огромната база от знания все още се споделя между VyprVPN и няколко други услуги на Golden Frog, като Cyphr, което може да направи малко по-трудно, отколкото трябва да бъде, за да намерите това, от което се нуждаете на моменти.

Присъдата

Въпреки че VyprVPN се е подобрил в някои области, ние сме тъжни да видим, че безплатната пробна версия стартира. Обслужването на клиенти предприе огромни крачки в правилната посока, но скоростите все още са слаба точка, която би могла да използва известна работа. 

Нашите открития определено ще подобрят класирането на VyprVPN в общата ни класация на VPN, но все още не е достатъчно бързо, за да бъде на върха в хранителната верига.

Ако сте имали собствен опит с VyprVPN, ще се радваме да чуем как е станало в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map