Преглед на VPN.asia – Актуализиран 2020 г.

Преглед на VPN.asia

VPN.asia е зле погрешно наречен доставчик на VPN, базиран извън Централна Америка. Въпреки че има приятен интерфейс и влиза в Netflix, поддръжката на клиенти не е много добра и скоростите са толкова ниски, че не можете да стриймвате правилно. Вижте пълния ни преглед на VPN.asia, за да разберете защо може да искате да продължите да пазарувате.


най-добри VPN-мнения
VPN.asia звучи така, сякаш трябва да е базиран в Азия, но всъщност е включен в Белиз. Това е VPN опция с икономически високи цени с доста минимални функции, която има чист ярък интерфейс, но има малко друго, за да го отличи от множеството други VPN услуги, особено най-добрият ни избор на VPN.

Не е най-добрият VPN за торент, защото скоростите му не са големи, въпреки че има прилични функции за сигурност. Освен това не е най-доброто за гледане на geoblocked съдържание, тъй като въпреки че влиза в Netflix, качеството на картината е лошо. Вижте нашия най-добър VPN преглед за Netflix за някои по-добри опции.

Най-голямата стачка срещу VPN.asia обаче е, че тя не изпълнява гаранцията си за връщане на парите. Ако пазарувате и изпробвате VPN мрежи, дайте на VPN.asia широко място. Ако смятате, че това може да е за вас, продължете да четете.

Силни & Слабости

Алтернативи за VPN.asia

Характеристика

VPN.asia е малко тънък по интересни функции. Sizewise, неговият десктоп клиент е някъде между големите тромави интерфейси на услуги като Shellfire (вижте нашия преглед на Shellfire) и мобилните настолни интерфейси на повечето водещи на пазара VPN услуги. Вижте нашия отзив за ExpressVPN за пример.

Предимството на мобилния клиент за десктоп е, че можете да го позиционирате в края на екрана, докато правите други неща, без да му се прекалявате много. Интерфейсът VPN.asia е два пъти по-голям от мобилния екран, така че е малко по-голям за позициониране в края на вашия монитор по този начин.

Мисленето изглежда е било да се поставят повечето функции на повърхността на клиента, вместо да има серия от екрани в него. Със сигурност трябва да се каже нещо за подреждането на нещата по този начин, така че да можете да вземете всичко от пръв поглед, а клиентът е пъстър и привлекателен.

Наскоро към интерфейса VPN.asia е добавен Killswitch. Това е функция, която прекъсва вашия интернет, ако вашата VPN връзка не успее. Това е полезна функция за защита, която гарантира, че никой няма да види IP адреса ви, докато охраната ви е свалена.

Преди имаше тест за скорост, който вече е премахнат от интерфейса, а сега просто ви казва вашия IP адрес и колко време сте били свързани. Ако искате опцията „пълна защита“, която преди е била там, можете да я намерите в раздела „опции“.

В раздела „опции“ можете да изберете типове връзки като UDP и TCP, както и различни протоколи за криптиране. Възможността за лесен избор между протоколи за криптиране е функция, която не всяка VPN услуга предлага, така че е добре да я видите тук.

Не е изненадващо, че VPN.asia не предлага разделно тунелиране, което е функция, намираща се в някои от по-бутикови услуги, която ви позволява да изберете кои приложения на вашия компютър преминават през VPN. Помага да оптимизирате скоростта на връзката си, ако комуникацията на компютъра ви с принтера не преминава през сървър на седем хиляди мили.

Ценообразуване

VPN.asia е в долния край на ценовия спектър на VPN и е много икономичен, ако отидете на годишната опция. Дали това се счита за съотношение цена / качество предвид недостатъците му е спорно. В момента има опции със сходна цена, които правят повечето неща по-добри от VPN.asia в момента. Вижте нашия преглед MullvadVPN за пример.

VPN.asia казва на своя уебсайт, че приема всички видове плащания, но това е типично преекспониране. Той приема основни кредитни карти, както и биткойн и „платежна стена“, но не побира гамата от по-неясни опции за електронно плащане, които често са достъпни сред конкурентите му.

VPN.asia Гаранция за връщане на парите

VPN.asia предлага седемдневна гаранция за връщане на парите, ако искате да го изпробвате сами. Въпреки това, нито когато написахме първата версия на това ревю преди година, нито този път не върнахме парите си. Ако наистина искате само да изпробвате услугата, може да искате да плащате месечно и да си спестите няколко долара.

VPN.asia има и сделка за реферали, при която получавате 30 дни безплатно VPN покритие за всеки приятел, когото препратите, който се регистрира. Това е добра сделка, ако тя действително живее до тази част от това, което обещава на уебсайта.

Лесно използване

VPN.asia е лесен за инсталиране. Отидете в секцията за изтегляне на нейния уебсайт, щракнете върху бутона за изтегляне за вашата операционна система, плъзнете и пуснете иконата в папката с приложения и сте готови да започнете. Преди да бъде активиран потребителският интерфейс, той ще ви помоли да влезете, като използвате данните за вход, които са ви изпратени, когато сте се абонирали за услугата.

Потребителският интерфейс е доста минималистичен в сравнение с много VPN услуги, които претоварват клиентите си с всякакви микронастройки. Клиентът на VPN.asia ви показва списъка със сървъри, бутон за връзка, превключвател и бутони, които ви свързват към данните ви за вход.

В началото не е очевидно, че за да стигнете до по-подробни настройки, трябва да кликнете върху връзка в имейла, който ви изпраща след като инсталирате приложението. Това ви подписва към услугите за поддръжка и не е ясно защо това трябва да се направи отделно от вашата регистрация за услугата на първо място.

На този етап той ви изисква да посочите пълното си име, а не имейл потребителското име, което използвате, за да влезете в приложението, което означава, че трябва да запомните повече данни за вход, отколкото изглежда строго необходимо.

Свързването и прекъсването на връзка със сървърите е лесно и бутонът за убийство е точно там на интерфейса, но всъщност няма други настройки, които да говорят за това, което прави тази вероятно най-малко конфигурируема VPN услуга, която виждаме напоследък.

Въпреки своята простота. той има дразнеща странност в това, че когато кликнете върху и маркирате сървър, след което щракнете върху бутона за свързване, той премахва избора на вашия избор и хвърля съобщение за грешка. На всяко място на сървъра има стрелка, насочена вдясно, която изглежда не прави нищо.

За да изберете сървър, трябва да щракнете двукратно върху сървъра и след това зеленият бутон за връзка се активира, превръщайки се в червен бутон „изключване“. След това можете да откажете клиента, като кликнете навсякъде извън него, и да го припомните, като щракнете върху иконата в лентата с менюта, която е толкова малка, че можете да го сбъркате за парче храна, залепено на вашия монитор.

Нито иконата в лентата с менюта, нито иконата във вашия док, ако използвате Mac, не ви казва дали сте свързани във всеки даден момент. Вместо това трябва да създадете клиента, който можете да направите или като щракнете върху иконата на лентата с менюта и щракнете върху „покажи“.

Поддържани устройства

VPN.asia поддържа Windows, Mac, iOS и Android, но не прави никоя от по-рядко използваните операционни системи като Linux или Kindle, или не предлага поддръжка за конфигуриране на вашия рутер.

Тя ви позволява множество връзки, но това не е толкова щедро, колкото звучи, защото позволява само една връзка на всеки тип устройство. Следователно, ако имате два лаптопа, не можете да го използвате и на двата, но ако имате лаптоп, iPad и смартфон, за които се грижите.

Местоположение на сървъра

На уебсайта пише, че има сървъри в 30 държави и брои. Обаче само 25 сървъра се показват на клиентския интерфейс и тъй като няколко държави имат повече от един сървър, това възлиза на не много повече от половината от заявения брой.

Това каза, че географското разпространение в някои отношения е добро: има сървъри на места – като Банкок, Куала Лумпур и Ню Делхи – които днес не са представени от много VPN услуги. Въпреки това той няма сървъри в Централна или Южна Америка, въпреки че е включен в Белиз, нито сървъри в Африка или Близкия Изток.

Местоположението на сървъра му може да го препоръча на хора, които имат определени специфични за местоположението нужди, но в противен случай VPN.asia определено е една от най-лошите услуги на пазара по отношение на сървърните номера.

скорост

Скоростите, които набрахме на VPN.asia, бяха на бавна страна, като цяло са между 10 и 20 процента от незащитената скорост, така че вероятно няма да искате да я използвате за вашите дейности за изтегляне или стрийминг (вижте нашия най-добър VPN за стрийминг за по-добри алтернативи).

Местоположение: Ping: Изтегляне: качване:
Русия:210.68.95
Чикаго:3531.491.26
Ванкувър:5510.8221.95
Ню Делхи:4602.282.69
Амстердам:1526.6920.5 [да наистина]
Лондон:1661.773.05

Прави впечатление, че европейските и азиатските сървъри са по-бързи от тези в Северна Америка, вероятно поради комбинация от високо търсене на клиенти към американските сървъри и близостта до нашето местоположение на европейските.

Сигурност & поверителност

VPN.asia управлява политика без регистрация и използва 256-битово AES криптиране, което вече е стандарт в VPN индустрията. Позволява ви различни възможности по отношение на протоколи за криптиране: Първите му две опции са L2PT и PPTP, които имат добре известни уязвими места в сигурността, но често са по-бързи от някои от по-сигурните алтернативи.

Освен това имате възможност да комбинирате OpenVPN с TCP или UDP типове връзка. Тези типове връзки предлагат различни комбинации от скорост и стабилност и можете да си поиграете с тях, когато изпитвате бавни скорости на порой или крехка връзка, докато гледате любимото си телевизионно шоу.

В списъка на протоколите за криптиране има и режим, наречен „стелт“, а името подсказва, че трябва да бъде този, който да се използва за влизане в geoblocked съдържание като Netflix или BBC iPlayer, но когато го опитахме, установихме, че Netflix хвърли стандартната си грешка съобщение, че ни се струва, че използваме прокси сървър.

Въпреки това, след като си поиграхме с различните комбинации от протокол за криптиране и тип връзка, попаднахме в САЩ Netflix, използвайки OpenVPN с TCP връзка. Предвидимо обаче не бихме могли да влезем в BBC iPlayer, което обикновено е по-трудна задача за повечето VPN-та там (с изключение на най-добрия VPN за BBC iPlayer, разбира се).

Въпреки че способността му да влиза в Netflix е добра характеристика на VPN.asia, трябва да се добави, че скоростта на връзката ни пое рязко носедивно, докато използвахме протокола, който ни влезе, а картината беше доста зърнеста на моменти, докато го използвахме.

VPN.asia се справи отлично на нашия тест за изтичане на DNS както при използване на режим „скрит“, така и при свързване с Netflix. Той също така предлага SHA-256 хеш аутентификация, която е криптографска функция, разработена от NSA и предлага друго ниво на сигурност, ако се притеснявате от хакване.

Обслужване на клиенти

VPN.asia има добре проектирана целева страница на уебсайта си, където пише уверено: „Изберете доставчик на VPN, който може да говори, и да вървите на разходката. Вие получавате 5-звездно обслужване на клиенти с персонализирани формуляри за заявки и 24/7 представители на интернет чат. По всяко време. Навсякъде.” Тогава той има фалшив външен вид на клиентите като резервно копие за това искане.

В действителност има бутон в горната част на потребителския интерфейс, който ще отвори уеб страница, където можете да се свържете с екипа за поддръжка на VPN.asia. В него се казва, че можете да говорите с тях чрез чат на живо, като използвате контактна форма или директно по имейл, но установихме, че бутонът на живо не работи, въпреки че каза, че служителите за поддръжка са онлайн.

Затова използвахме формата за контакт и получихме съобщение на екрана, благодаряйки ни за обратната връзка, въпреки че задавахме технически въпрос. Няколко минути по-късно робо-потвърждение, че търсенето ни е разгледано, пристигна по имейл. Ние обаче не чухме повече от тях.

Същото важи и за обещаното възстановяване: по време на писането ние чакахме седем дни за отговор на нашето искане и почти сме отписали да си върнем парите. 

На тази страница се намира и базата от знания за VPN.asia и тя представлява цял куп нищо. Всъщност има повече информация за предлаганите функции на целевата страница на уебсайта. Тъй като наскоро е добавил нови функции като Killswitch, може би често задаваните въпроси са на път, но засега те съдържат почти никаква информация.

Присъдата

VPN.asia е VPN услуга, която обещава много и доставя само част от нея. Той изпълнява адекватната основна VPN функция за криптиране, но все още не се издига до по-фините точки на VPN обслужване на клиенти или конфигуриране.

Това е доста ниска цена, която ще ви накара да влезете в Netflix и ще ви позволи сигурно да торент, но бавните му скорости намаляват силните му страни и следователно не можем наистина да го препоръчаме като предлага най-добрата цена / качество в сравнение с другите ни VPN ревюта.

Какви са вашите преживявания с VPN.asia? Съгласни ли сте или не сте съгласни с присъдата ни? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me