Преглед на TigerVPN – Актуализирано 2020 г.

Преглед на TigerVPN

TigerVPN се погрижи за най-лошите проблеми на сигурността си, откакто го прегледахме последно, но все още се бори с поточни проблеми, липса на функции и лоша политика за поверителност. Въпреки че това не е наистина лоша услуга като такава, все още не можем да я препоръчаме, както можете да прочетете в пълния ни преглед на TigerVPN.


най-добри VPN-мнения

Последният път, когато проверихме TigerVPN, открихме липсата на сигурност, с течове на DNS и неясни указания за протокола. Оттогава изглежда, че TigerVPN е преминал към по-стандартен протокол от цялата страна и е подобрил сигурността чрез кръпка на течовете на DNS.

Въпреки това, все още има много места, където TigerVPN трябва да се подобри, за да го включи в нашия най-добър VPN списък. Приложението е ефективно лишено от функции, политиката за поверителност се нуждае от подобрение, уебсайтът е изпълнен с английски грешки и никоя от поточните услуги, които тествахме, не работи.

Въпреки че изглежда, че поне част от отзивите са преминали и са довели до промени, смятаме, че пред TigerVPN предстои дълъг път, ако той планира да достигне върха и да се превърне в услуга, която бихме се препоръчали удобно. Ще разгледаме промените, които услугата е направила и къде все още може да се подобри в този преглед на TigerVPN.

Силни & Слабости

Алтернативи за TigerVPN

Характеристика

Отварянето на менюто с настройки е първото вникване в начина, по който се опитвате колко безплодна е работата с TigerVPN, когато става дума за функции. Менюто за настройки се състои от шест квадратчета, като четири от тях предлагат просто опции за това как клиентът изглежда и работи.

Двете квадратчета за отметка, които включват или изключват функциите, са TCP замяна и опция за стартиране на клиента при стартиране. TCP отмяна превключва между OpenVPN UDP и TCP, което предлага по-стабилна връзка с цената на скоростта.

TigerVPN-Settings

Клиентът на TigerVPN няма две функции, които смятаме, че всеки VPN трябва да има. Първият и най-важното е убийствен ключ. Възможността да накарате вашия VPN автоматично да спира трафика, докато не е свързан, е от решаващо значение за сигурността и това да не навреди на TigerVPN.

Втората липсваща характеристика е раздвоеното тунелиране, което, макар и по-малко важно от Killswitch, е основен стимул за удобство и ежедневна използваемост. Ако търсите богат на функции VPN, който предлага разделно тунелиране и убиец, вижте нашия преглед ExpressVPN.

Имайки предвид казаното, има една функция, която TigerVPN върши добре, както трябва да правят повече доставчици, и това е подробна страница със състоянието на сървъра. Страницата за състоянието е лесна за намиране и показва текущ процент на седем дни ъптайм, както и текущата и миналата производителност на всеки сървър. Това е чудесно за отстраняване на проблеми и също така ви помага да избегнете сървъри, които често имат проблеми.

Преглед на функции на TigerVPN

TigerVPN логоwww.tigervpn.com

Започва от $ 275 месечноВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, Paymentwall

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия
3 дни

Период на възстановяване
7 дни

Сума в целия сървър
300+

Настолни операционни системи
Windows, MacOS

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
IPSec, OpenVPN

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

TigerVPN предлага три опции при регистрация, месечно, годишно и тригодишно. Времевата рамка обаче не е единствената разлика между трите плана. Броят на връзките и начините на плащане варират между месечния план и двете дългосрочни опции.

Когато става въпрос за месечния план, получавате само две връзки и възможност за плащане с кредитна карта или PayPal сметка. От друга страна, дългосрочните планове имат пет връзки и могат да бъдат платени за използване на кредитна карта, Paypal, Paymentwall или bitcoin.

TigerVPN-Ценообразуване

Въпреки че ценообразуването е разумно за всички планове, като се имат предвид характеристиките и производителността, които ще разгледаме наскоро, нито един не е много. Ако търсите VPN, който предлага отлична стойност, отидете на нашия преглед на Windscribe. Windscribe предлага повече връзки за по-малко пари и може да се похвали с по-богат на функции клиент.

Освен платените планове, TigerVPN предлага безплатна тридневна пробна версия за тези, които се интересуват дали да видят дали услугата е подходяща за тях. Ако търсите VPN, за да използвате постоянно, разгледайте статията ни за безплатни VPN услуги.

TigerVPN също осигурява седемдневен период на възстановяване за тези, които изпробват услугата и не са доволни. Въпреки че това не е най-щедрият период на възстановяване, той дава свобода на онези, които не бяха продадени изцяло след тридневния пробен период.

Лесно използване

Когато отидете на уебсайта на TigerVPN, вие сте посрещнати с добре проектиран уебсайт, направен от някой, който е знаел какво правят като дизайнер, но може да не е владеел английски език, тъй като правописни и синтаксисни грешки са в изобилие. Приятен талисман ви придава успокояващи палци, а голям, зелен бутон „да започнете“ прави регистрацията лесно.

Бутонът „започване на работа“ обаче не предлага начин да се регистрирате за тридневната пробна версия. Доколкото можем да кажем, няма начин да го настроите на уебсайта. Вместо това трябва да изтеглите клиента и да се запишете за пробната версия от там. Това може да се опрости чрез добавяне на опцията към уебсайта, но като цяло уебсайтът е удобен за потребителя.

Както споменахме, TigerVPN е ефективно безплоден по отношение на звънчетата, които включват много VPN. Неговият безфункционален дизайн е посока, която много доставчици на VPN вземат с клиента с надеждата, че това ще доведе до по-удобно за потребителя изживяване.

TigerVPN-Client

TigerVPN върши добра работа с това с прости и лесни за използване менюта. До менюто с настройки не е трудно да се стигне, и въпреки че не предлага много функционалност, е лесно да се разбере и да се придвижва. В клиента са достъпни и прости инструменти за отстраняване на проблеми, заедно с достъп до вашия акаунт.

Единственото нещо, което може да бъде по-добро, е оформлението на списъка със сървъри. Той е азбучен по град, което може да го затрудни, например, когато се опитвате да се свържете с САЩ или Великобритания. Това каза, знамената на всяка държава са до имената на градовете, което улеснява сърфирането и има добра функция за търсене.

скорост

На хартия, TigerVPN е в средата на опаковката, когато става дума за скорост, но това не е цялата история. В таблицата по-долу можете да видите, че скоростите му са били непостоянни от време на време от сървър до сървър, и ако разгледаме по-отблизо, изглежда, че няма видим модел на несъответствието.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Вирджиния, САЩ)1772.135.84
Амстердам13061.083.88
Атланта4344.801.73
Лондон10269.745.50
Осака, Япония19062.263.47
Дубай, Обединени Арабски Емирства23728.373.52

Започвайки със сървъра в Амстердам, видяхме значително покачване на ping, но само умерен спад в скоростта, което е добре предвид разстоянието от 4000 мили между нас и сървъра.

Преминавайки към сървър тук в САЩ, който беше само на няколкостотин мили, видяхме намаляване на времето за пинг и съществена загуба на скоростта на изтегляне.

Сървърът в Обединеното кралство, който е на кратко разстояние по-близо до нас от Амстердам, видя по-високи пингове, както се очакваше, но също така достигна и най-високата поддържана скорост на изтегляне на сървърите, които тествахме.

Сървърът в Япония е на приблизително 6 800 мили и видя още по-голямо време за пинг, което може да се очаква при дългите разстояния, но имаше силна скорост на изтегляне.

Накрая, когато се свързахме с Дубай, Обединените арабски емирства, видяхме най-високите пинг пъти, но това е и най-отдалеченият сървър от нас, който тествахме на приблизително 7 200 мили. Претърпените скорости на изтегляне също са загубени, като повече от половината от нашата честотна лента са загубени.

Въпреки че тези скорости и времена на пинг не са ужасни, честото преживяване при сърфиране се чувства бавно, докато използвате TigerVPN. Страниците ще отнемат момент, за да започнат да се зареждат, и дори на сървъри, които са тествали добре за поддържани скорости, те ще отнемат значително дълго време, за да се заредят.

Ако търсите най-бързия VPN за сърфиране или изтегляне, разгледайте нашата най-бърза обща VPN програма. Ако сте геймър или търсите ниски пинг пъти, разгледайте нашата статия за най-добрия VPN за игри.

Сигурност

Както казахме, TigerVPN не предлага много опции и това не е различно, що се отнася до сигурността. Шифроването и протоколът, използвани за прехвърляне на вашите данни, са решени за вас и няма да ги променяте.

За Windows, macOS и Android TigerVPN използва OpenVPN, който е протокол с отворен код, който съществува от известно време и му се вярва като защитен. В iOS се използва IPSec / IKEv2, която има респектираща сигурност, въпреки че не е толкова добре считана за OpenVPN. Ако се интересувате да научите повече, прочетете нашата разбивка по VPN протокол.

Шифроването е едно и също с 256-битовия AES, което е мощно криптиране, което ще отнеме дори най-мощните съществуващи суперкомпютри буквално милиарди години.

Тествахме TigerVPN за течове на DNS и не успяхме да намерим такива. DNS течове са, когато компютърът ви се свърже с локален или частен DNS сървър, докато се тунелира през VPN.

Това може да бъде сериозно, особено на места като Китай, където цензурата се извършва до голяма степен чрез отказ на искане от DNS. Ако искате да знаете повече, имаме статия за цензурата в Китай и предаване на най-добрите VPN услуги за Китай.

поверителност

На страницата „ключови характеристики“ на уебсайта TigerVPN ще откриете, че първото направено твърдение е, че няма регистрация. В съкратена версия на декларацията за поверителност, която се показва при настройването на клиента за първи път, едно от нещата, които ще видите, е „ние събираме данни за профила, плащанията и трафика за вас“.

TigerVPN-nolog

Ако разробите по-задълбочено политиката за поверителност на уебсайта, ще откриете, че се събира списък с пране на данни, включително информация за акаунта, геолокация, времеви печати, всички данни, свързани с предоставянето на VPN услугата, която включва операционна система, неясен категория, наречена „статистика на трафика“, местоположение на сървъра и други, както и данни за използване и проследяване.

TigerVPN огрев

Данните за използване и проследяване изглежда се отнасят до информация, събрана на уебсайта чрез бисквитки, което за съжаление е почти универсална практика в мрежата. Останалата информация, събрана, освен информацията за сметки и плащания, надхвърля необходимото и на моменти изглежда умишлено неясна (например „статистика на трафика“).

Ако търсите пример за приятелска политика за поверителност, вижте нашия преглед на NordVPN. Политиката за поверителност на NordVPN използва директен език и събраната информация е ограничена по обхват.

Поточно изпълнение

TigerVPN не можа да получи достъп до нито една от поточните услуги, които тествахме. BBC iPlayer, Netflix, Amazon Prime Video и Hulu откриха VPN и ни отказаха услуга заради него.

Дори ако TigerVPN беше в състояние да се справи с противодействието на VPN, които тези услуги използват, то опитът за стрийминг щеше да липсва. YouTube и Twitch отнеха кратък момент повече от обикновено за зареждане, но видеоклиповете се възпроизвеждат в 720p и никога не се движат до 1080p.

Ако ръчно включихме видеото към 1080p, в някои случаи той ще работи добре, но приблизително половината от времето ще има проблеми със заекването и буферирането. Ако търсите най-добрите VPN мрежи за поточно съдържание от други региони, разгледайте най-добрите ни VPN за BBC iPlayer и как да победим статиите за забрана на Netflix VPN.

Местоположение на сървъра

На уебсайта TigerVPN пише, че има над 300 сървъра в повече от 42 страни. В тези 42 държави има локации в 62 града, включително седем в САЩ и два във Великобритания. Локациите обхващат Северна Америка, Европа, Азия, Южна Америка и части от Близкия Изток. В бъдеще би било хубаво да се види разрастването в повече от Африка.

Въпреки че 62 места са далеч от най-лошото, което сме виждали, то също пада далеч от най-доброто. За контекст HideMyAss предлага най-много места, които сме виждали до момента. Както можете да видите в нашия преглед на HideMyAss, той разполага с приблизително 1000 сървъра в над 280 места.

Обслужване на клиенти

Опциите за обслужване на клиенти на TigerVPN са ограничени и могат да бъдат трудни за намиране. За да стигнете до базата от знания на уебсайта, трябва да превъртите до самата дъно на страницата и да намерите „помощната“ страница в долния край. Въпреки това, страницата може да бъде лесно достъпна и от клиента.

Ако трябва да говорите с човек относно нещо, в долната дясна част на страницата има малък балон, който ви следва около по-голямата част от уебсайта. Въпреки че изглежда като прозорец на чат на живо, той функционира съвсем различно. По-скоро е като формуляр „свържете се с нас“, защото трябва да изчакате отговор по имейл.

Прозорецът ви показва дали поддръжката на клиентите е налична или не за деня и дава приблизително време за реакция, което изглежда е от един до два дни. Базата знания е лесна за използване и полезна, след като я намерите. Поддръжката по имейл може да отнеме повече време, отколкото бихме искали да се върнем, но предоставя добри отговори, когато е необходимо.

Присъдата

Бяхме впечатлени от напредъка на TigerVPN по отношение на сигурността. Изглежда, че е сериозно да подобри услугата си и реши проблемите с течовете на DNS, които открихме през май 2018 г..

Подобрението обаче не винаги е достатъчно на пазар, толкова конкурентен като VPN. Не можем да препоръчаме VPN в сегашното му състояние, но ви призоваваме вместо това да разгледате пълния ни каталог от VPN прегледи, които са организирани от най-доброто до най-лошото, за да ви е лесно да изберете един.

Очакваме с нетърпение да се свържем с TigerVPN в бъдеще и да видим дали е постигнат по-нататъшен напредък, но дотогава свързаната политика за поверителност, липса на функции и като цяло лош английски ни дава несигурност за доставчика.

Ако имате опит с TigerVPN, ще се радваме да чуем как да приемете услугата. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map