Преглед на щита на горещата точка – актуализиран през 2020 г.

Преглед на щит за гореща точка

Hotspot Shield е VPN, който стъпва по неизследван път с революционния си протокол Catapult Hydra. По време на нашето тестване не успяхме да определим дали е толкова добър, колкото твърди услугата, но не сме твърде удобни да го препоръчваме. Прочетете пълния ни преглед на Hotspot Shield, за да видите защо.


най-добри VPN-мнения

Hotspot Shield е доставчик на VPN, който се опитва да бъде нарушител в индустрията и се опитва да се опитва да намери място на масата с най-добрите VPN доставчици. Той използва патентован протокол, наречен Catapult Hydra, който предлага невероятни скорости на хартия, но ни накара да се почешем по главите.

В индустрия, в която еднократното обновяване е ежедневна нагласа, Hotspot Shield не би бил първият, който отряза ъглите, за да излезе напред. Това каза, че бяхме принудени да разкрием на компанията, че сме рецензенти, за да получим някои от отговорите, от които се нуждаем за този преглед, тъй като това е строга операция по отношение на неговия патентован и патентован протокол.

Въпреки че отговорите, които успяхме да получим, бяха осветяващи, ситуацията с патентованата технология все още е сложна, затова ви каним да се присъедините към нас и да видите какво би могло да бъде пробив на VPN при създаването.

Силни & Слабости

Алтернативи за Hotspot Shield

Характеристика

Hotspot Shield предлага VPN клиенти за iOS, Android, Windows и macOS, както и разширение за Google Chrome.

Настолният клиент покрива повечето ключови VPN функции. В менюто за настройки ще намерите опции за стартиране на клиента при стартиране и да го конфигурирате да се свързва автоматично с „небезопасна“ WiFi, безопасна WiFi и други мрежи. Има също така защитен ключ и опция за защита от течове на DNS, които са чудесни за осигуряване на сигурност.

Hotspot-Settings

Основното нещо, което липсва в настройките, е разделеното тунелиране. Ще ви позволи да изберете кои програми използват защитената VPN връзка и кои да използват по-бързата, но незащитена стандартна интернет връзка. Ако това ви откроява, вижте нашия преглед на ExpressVPN, за да прочетете за отличното му разделяне на тунели.

Що се отнася до разширението Google Chrome, в него липсват всички функции, които споменахме, но има много интересни функции, които настолния клиент няма. За начало има блокер за злонамерен софтуер, което е хубаво да има, но вероятно няма да може да се конкурира с най-добрия антивирусен софтуер.

Hotspot-Extension

Има и рекламен блокер, блокер на бисквитки и блокер за проследяване, които заедно вървят дълъг път към подобряване на анонимността в мрежата и предотвратяване на никого да ви следи из мрежата. Има и блокер WebRTC, който допълнително затъмнява вашия IP адрес и онлайн идентичност.

Меч с щит на горещата точка

Най-интересната характеристика на разширението обаче се нарича „меч“. Той подава фалшива информация на проследяващи, които вече не са блокирани като краен пирон в ковчега за всеки или нещо, което се опитва да ви проследи или да събере информация за вас онлайн.

Важно е да се има предвид, че всички функции в разширението на Chrome са в бета версия, така че ефективността на блокерите може да бъде забелязана.

Въпреки многото му функции, ние дадохме Hotspot Shield сравнително нисък резултат в тази категория, тъй като не ви позволява да промените своя VPN протокол или криптиране. Това е нещо, което ще продължим да изследваме в секциите „скорост“ и „сигурност“, защото това е сложен въпрос.

Преглед на функции за VPN на Hotspot Shield

Лого на щита на горещата точкаwww.hotspotshield.com

Започва от 299 долара на месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване

Сума в целия сървър
25

Настолни операционни системи
Windows, MacOS

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра
Chrome

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
Катапулт хидра

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
работно време

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

На повърхността Hotspot Shield има стандартен ценови модел, който е често срещан на пазара на VPN. Можете да плащате до месеца за абонамента си, но се предлагат значителни спестявания, ако се регистрирате годишно или за три години.

Месечното ценообразуване е на високата страна. Годишните и тригодишни опции намаляват цената, но не до впечатляваща степен. Ако погледнете нашия преглед на Windscribe, например, ще разберете, че Windscribe предлага по-достъпна месечна тарифа, както и годишен абонамент, който е почти половината от цената на година на Hotspot Shield.

Безплатен план за щит за гореща точка

Hotspot Shield също предлага безплатен план, който ви осигурява защита за едно устройство и само 500MB дневна честотна лента. Въпреки че 500MB на ден няма какво да кихате, безплатният план е ограничен само до шепа американски сървъри, не получава поддръжка на клиенти и Hotspot Shield пуска реклами във вашия браузър, докато го използвате, което го поставя далеч от най-добрите ни безплатни VPN списък.

В допълнение към вече високото базово ценообразуване има и много добавки, които Hotspot Shield крие, докато не преминете през касата или влезете за първи път. Когато попитахме за цените на тези добавки, ни казаха, че не можем да получим отговор. Едва след като приключихме с „пресата за пресата“ и разкрихме, че сме рецензенти, ни беше дадена цена.

Добавките включват надстройка от пет устройства на основния пакет до 10 устройства и „повишаване на скоростта“, която ви дава достъп до по-слабо населени VPN сървъри. Всеки от тях е допълнително 8,99 долара на месец или 70 процента от цената при получаване, ако изберете по-дълъг период.

Лесно използване

Клиентът за настолни компютри и разширението на браузъра Google Chrome са доста красиви и ви дават рационализиран начин да прескочите в защитена връзка. Когато отворите клиента или разширението, ви се представя чист екран с един голям бутон, който можете да натиснете, за да свържете VPN.

Hotspot-Client

Недостатъкът на свръхпроменения дизайн е, че той изисква допълнителна стъпка, когато искате да се свържете с конкретно място. Ако искате да получите достъп до британски IP адрес, например, вместо да изберете сървъра и да се свържете, както правите с повечето VPN, първо трябва да се свържете, след това да изберете сървъра, който искате, след което да се свържете отново.

Това малко неудобство се допълва от факта, че VPN рутинно има проблеми с свързването и често се нуждае от втори или дори трети опит да се свържете с избраното от вас местоположение.

Освен това, външният вид и цялостното оформление на клиента са добри. Менютата с настройки са лесни за навигиране и всички опции в настройките са формулирани ясно, което улеснява конфигурирането на клиента по ваш вкус.

скорост

Скоростта започва там, където интересната история на Hotspot Shield започва да се разгръща. Доставчикът използва уникална технология за изпълнение на своята услуга, а именно патентен протокол, наречен Catapult Hydra.

Въпреки че това звучи страхотно, това предизвика сериозно надраскване по главата около работното ни място. Нашите тестове за скорост върнаха резултати, които са, честно казано, невъзможни.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Вирджиния)1472.165.77
Ню Йорк2071.324.35
Великобритания9974.25.02
Швейцария11769.783.30
Япония10870.995.68
Аржентина16571.484.41

Всяко място, което тествахме, ефективно запазваше незащитените ни скорости. UK сървърът ни осигури по-бърза връзка, отколкото ние, докато сме били незащитени.

От това, което успяхме да съберем, докато разговаряхме с Hotspot Shield, производителността е основният акцент на протокола Catapult Hydra. Той използва уникални алгоритми за намиране и установяване на връзка със сървъра, докато повечето аспекти на защитата на протокола се обработват по стандартни средства, които ще разгледаме в следващия раздел.

Въпреки че времето за пинг е ниско и поддържаните скорости са безумни, номерата на хартия не са представени за това как се използва VPN. Когато каучукът срещне пътя, щитът на Hotspot е бурно непоследователен.

Понякога се свързвахме със сървър толкова бързо, че дори не забелязвахме. Около половината от времето, обаче, преди да се свърже, бяха необходими два или три опита, всеки с продължителност 20 или повече секунди.

Забавяне на гореща точка Netflix

Въпреки че сърфирането в интернет беше бързо и отзивчиво, понякога се изискваше уебсайтове, като Hulu и Netflix, да се заредят за около 30 секунди. Освен това имаше моменти, когато определени елементи на уебсайта, като например бутони за вход, ще бъдат счупени или липсващи, след като уебсайтът накрая се зареди.

Продължителните изтегляния не се получиха много по-добре с торентите и изтеглянето на Steam с приблизително една четвърт от скоростта, с която сме свикнали и често колебаем значително по време на изтеглянията.

Ако търсите VPN, което не е просто бързо на хартия, но е отзивчиво и бързо, когато се използва, прочетете нашата най-бърза VPN обзор.

Сигурност

Най-важното нещо в съзнанието на повечето хора, когато става въпрос за VPN, който те избират, е сигурността. Запазването на вашите данни и гарантирането, че VPN може да ви защити, е отговорност, която не приемаме леко при оценката на VPN, поради което се обърнахме директно към Hotspot Shield за този раздел.

Екипът за разработка имаше решаващо значение да ни помогне да разберем какво се случва под капака на Катапулт Хидра. Без те да ни дадат тази информация, щяхме да правим снимки в тъмното.

Казаха ни, че въпреки че работата на VPN се ускорява с уникални алгоритми, защитният код е стандартен в по-голямата си част и дори може да бъде променен в бъдеще за работа с други протоколи.

Засега обаче Catapult Hydra използва TLS v1.2, за да установи връзка с RSA сертификати за автентификация, както и ECDHE, което помага да се гарантира напред секретност. Това е почти идентично с OpenVPN и предлага силна сигурност.

Протоколът е сдвоен с 256-битов AES, който предлага ефективно нечупливо криптиране на данните при прехвърлянето им. Така или иначе ни казаха, но ще се върнем към това след малко. Кодът за сигурност се оценява от много фирми за сигурност, които се интересуват от използването на протокола Catapult Hydra.

Катапулт Хидра Съмнения

По време на нашето тестване не успяхме да намерим течове на DNS или други забележими уязвимости. Това каза, въпреки че на хартия всичко беше страхотно, имаше няколко неща, които ни накараха да се усъмним в някои от твърденията на Hotspot Shield..

Имаме своите резерви относно протокола, защото той противоречи на логиката как работят кодирането и VPN. Без значение какво прави някой с алгоритмите и кода, най-малкото процесът на криптиране ще отнеме време, за да може компютърът ви да изпълни.

Това означава, че ще работи над главата и последваща загуба на скорост, тъй като компютърът ви криптира данните, преди да ги изпрати, но това не е това, което видяхме с Hotspot Shield, въпреки че той твърди, че използва 256-битово криптиране AES.

Ако Hotspot Shield направи някакъв пробив на земята, той щеше да промени всичко, което знаем за криптирането и трансфера на данни. Тъй като това не се е случило, малко вероятно е да е направено откритие.

Също така открихме няколко случая на конфликтна информация, като например да ни е казано, че AES 256-битово криптиране се използва, докато тази публикация в базата данни на Hotspot Shield казва, че SSL криптирането е. Това ни кара да вярваме, че има информация, която не ни е казана и повдига много червени знамена.

поверителност

Политиката за поверителност на Hotspot Shield далеч не е най-сбитата, която сме виждали, но е написана по начин, който е лесен за разбиране, ако го внимателно прочетете.

Вашият IP адрес се записва, когато се свържете с VPN, за да получите представа на ниво град за вашето местоположение. Използва се за автоматично намиране на сървър наблизо за вас. Hotspot Shield изхвърля вашия IP адрес след приключване на вашата VPN сесия.

Освен това, когато стартирате приложението, дори и да не се свързвате, се събира и съхранява информация относно хардуера, операционната система и езиковите и мрежовите настройки, които използвате, както и вашия уникален мобилен идентификатор.

Hotspot Shield използва бисквитки, за да следи как хората използват неговия уебсайт. Това е практически неизбежно онлайн, както можете да прочетете в нашето анонимно ръководство за сърфиране. Освен това почти цялата информация, която току-що споменахме за събирането на приложения, също се събира, когато посещавате уебсайта.

Въпреки че никоя от съхраняваната информация не може да бъде идентифицирана лично, тя все още е много повече от необходимото за предоставяне на VPN услуга. Ние искаме да посочим NordVPN като пример за услуга с девствена политика за поверителност, за която можете да прочетете повече в нашия преглед на NordVPN.

Поточно изпълнение

Както отбелязахме в секцията „бързина“, ефективността на Hotspot Shield варираше не само по време на зареждане и ефективност на сърфиране, но и по отношение на свързването с потенциално блокирано съдържание.

Когато тествахме Netflix, той работеше в началото, но бяхме отрязани, когато го тествахме отново, за да потвърдим резултатите си около час по-късно. Hulu ни блокира последователно, като ни информира, че знае, че използваме прокси и че трябва да го изключим, за да гледаме нещо.

Успяхме да заблудим BBC iPlayer да мисли, че сме във Великобритания всеки път, когато го пробваме (вижте някои други от най-добрите VPN за BBC iPlayer). Amazon Prime Video беше като Netflix, въпреки че работеше само част от времето. Излишно е да казвам, че Hotspot Shield няма да се присъедини скоро към най-добрите ни VPN за Netflix или най-добрите VPN за Amazon Prime списъци.

Казаха ни, че е известен проблем без ETA при поправка и че решението е да прекъснете връзката и да се свържете отново, за да получите по-добър произволно зададен IP адрес.

Изпълнението на стрийминга беше също толкова непостоянно. Понякога видеоклиповете се зареждат моментално и изглеждат страхотно. В един момент ние включихме VPN, докато гледахме YouTube, без дори да го осъзнаваме.

В други моменти обаче се зареди 15 секунди за зареждане и изглеждаше приятно и ретро при 480p. Ако търсите последователен и надежден начин за стрийминг на чуждо съдържание, не забравяйте да разгледате нашата най-добра статия за VPN за Netflix.

Местоположение на сървъра

Hotspot Shield има списък от 25 държави, в които има сървъри. В списъка с местоположения в клиента всяка опция се показва само като държава, с изключение на САЩ, което е падащо меню, което показва изчерпателен списък с градове.

Hotspot-Места

Локациите обхващат Северна Америка, Южна Америка, Европа, Азия, Близкия Изток и Океания. Това е добро покритие предвид броя сървъри, но броят на местоположението е анемичен.

Както можете да видите в нашия преглед на HideMyAss, някои от най-добрите кучета в индустрията по отношение на местоположенията предлагат нагоре от 280, а дори и доставчиците на средна опаковка предлагат поне 40 или повече опции.

Обслужване на клиенти

Обслужването на клиенти е смесена чанта с Hotspot Shield. В долната дясна част на екрана на уебсайта има функция за чат на живо. Можете да го използвате, дори когато не сте влезли в профила си, но ако имейлът ви няма свързан с него премиум акаунт, може да не получите отговори. Това е така, защото Hotspot Shield продава обслужването на клиентите като първокласна функция.

Ако изпратите имейл, бързо ще получите автоматизиран отговор. Има автоматизирана система, която изглежда сканира имейла ви за ключови думи, за да предложи подходящ отговор с връзки към съответните статии. Статиите са избрани от широката база знания на уебсайта на Hotspot Shield.

Това е чудесно, но когато се свързахме с обслужването на клиенти от имейл, който не е свързан с нашия акаунт, веднага получихме втори автоматизиран отговор, в който се казваше, че никой няма да чете имейла ни, защото адресът, от който го изпратихме, не е вписан.

Това е нелепа политика, която призоваваме Hotspot Shield да преразгледа. Да имаш съпруг / съпруга или близък в същия акаунт е често срещано и ако се нуждаят от помощ с нещо, но имейлът им не е в акаунта, те нямат късмет тук.

Въпреки че представителите на чата на живо са приятелски настроени и полезни, а базата от знания е обширна, може да е трудно да получите подробни, конкретни отговори, когато имате нужда от тях. Например, както споменахме в раздела „ценообразуване“, не можахме дори да получим ценова оферта за услугата за повишаване на скоростта и пакета от устройства.

Това не е вина на представителите на обслужването на клиенти, тъй като те бяха сърдечни и полезни. От нашата гледна точка изглежда ясно, че вътрешните корпоративни политики им пречат да дават определена информация и ограничават доколко могат да бъдат полезни. Това е лесно решение и би отнело поддръжката на клиентите от посредствено и дори разочароващо на моменти до почти безупречно.

Присъдата

Въпреки че уважаваме дори опитите за разрушаване на иновациите, трябва да бъде полезна и ефективна иновация, за да получите нашата истинска препоръка и вашите трудно спечелени пари.

Hotspot Shield изпълнява обещанията си за по-бързи скорости, на хартия, но на практика голяма част от това беше загубено. Освен това съществуват продължителни, почти анти-потребителски практики, като например скриване на ценообразуването и наличност на продажбите на добавки и превръщане на обслужването на клиентите в първокласна функция.

Уникалните технологии на Hotspot Shield са строго пазени тайни и информацията, която ни беше дадена, ни остави да се почешем по главите. Имаме сериозни съмнения как функционира протоколът, така че не сме готови да го препоръчаме.

Интересуваме се да видим как нещата се разминават с Catapult Hydra, защото това е видът технология, която, ако е легитимна, може да промени света на криптографията.

Какво мислиш за Hotspot Shield? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map