Преглед на Shellfire VPN – актуализиран 2020 г.

Преглед на Shellfire VPN

Shellfire VPN е услуга, която изглежда мисли за себе си, но след като отворите капака не успява ефектно. Между грозния интерфейс, бавните скорости и iffy сигурността, препоръчваме на купувачите да потърсят другаде. Прочетете нашия преглед на Shellfire за мръсните детайли.


най-добри VPN-мнения

От началото до края използването на Shellfire VPN е неприятно. Трябваше да деинсталираме нашия антивирус, за да стартираме клиента и политиката за поверителност на услугата е написана в неразривна правна реч.

Има пълна липса на функции, менюто за настройки няма почти нищо, а интерфейсът на настолния клиент е остарял и зает. Скоростите са непоследователни и има страхотна липса на сървъри, дори ако те са добре разпространени в световен мащаб.

Ако искате да ни чуете да оплакваме какво е било необходимо, за да стартираме тази виртуална частна мрежа за този преглед на Shellfire VPN, прочетете за добър смях за наша сметка. Когато сте готови обаче, насочете се към нашия най-добър VPN списък, за да намерите използваема VPN.

Силни & Слабости

Алтернативи за Shellfire VPN

Характеристика

Ще започнем този раздел, като разгледаме функциите, които Shellfire VPN предлага, след това ще поговорим за това къде липсва.

Shellfire VPN ви дава възможност не само да стартирате VPN при стартиране, но и да се свържете направо с предпочитания от вас сървър. Това е за функциите.

Сега, нека се обърнем към недостатъците на Shellfire VPN. Шокиращо, няма убиец. Ще го обсъдим по-подробно в раздела „сигурност“, но убийният превключвател обикновено се счита за критичен елемент. Без такъв ще има прозорец, в който изобщо не сте защитени, ако компютърът или VPN загубят връзка.

Артилерийски огън-Settings

Няма и разделен тунелинг, което е полезна функция за тези, които искат да контролират кои програми използват защитената връзка на VPN и кои не. Също така няма блокер за злонамерен софтуер, но препоръчваме да проверите най-добрия си антивирусен софтуер, вместо да използвате VPN, интегриран така или иначе.

Въпреки че има приложение за всички основни платформи, включително Windows, macOS, iOS и Android, в тази област липсва и Shellfire VPN. Не можете да го стартирате на обикновен рутер, а вместо това трябва да закупите специална кутия Shellfire. Няма и разширения за браузър.

Артилерийски огън-OS

Shellfire VPN също липсва, когато става дума за опции за криптиране, тъй като те са обвързани с избрания от вас сървър, а не с всяка настройка, над която имате власт. Вашият избор на протокол също е ограничен, включително само OpenVPN UDP или TCP.

Ако търсите богата на функции VPN, Shellfire VPN не е това. Предлагаме да се насочим към нашия преглед на Astrill, защото Astrill предлага стабилна поддръжка за разделно тунелиране и Killswitch, сред другите функции „хубаво да имаш“.

Преглед на функции на Shellfire VPN

Shellfire VPN логоwww.shellfire.net

Започва от $ 396 на месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, Кредитна карта, банков превод, Sofort, Pay-per-phone

Приема криптовалута

Едновременни връзки
1

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване
14 дни

Сума в целия сървър
63 сървъра, 37 страни

Настолни операционни системи
Windows, MacOS

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
128-AES, 256-AES, 192-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN, TCP,

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
N / A

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

Shellfire VPN предлага премиен план с три варианта: месечно, ежегодно и на всеки две години. Ценообразуването на месечния план е разумно и дори може да бъде добра сделка. Това каза, че освен VPN липсват функции и по други начини, които ще проучим по-късно, премиум планът не предлага много функционалност.

Shellfire VPN посочва на страницата за помощ, че можете да инсталирате клиента на толкова устройства, колкото искате. Само едно устройство може да бъде свързано по всяко време и единственият начин да избегнете това ограничение е да купите рутера Shellfire Box.

Що се отнася до опциите за плащане, получавате стандартния избор на кредитна карта и PayPal, заедно с няколко необичайни. Можете да платите, като използвате Sofort, който е немски уебсайт, чрез директен банков превод или по телефона. На места, разпръснати из уебсайта, Shellfire VPN казва, че приема биткойн, но това изглежда остаряло, тъй като няма опция за това по време на касата.

Въпреки достъпността на месечния план, за по-малко от долар на месец повече, можете да се запишете в Windscribe. Ако прочетете нашия отзив на Windscribe, ще разберете, че той не само поддържа до 10 връзки, но също така има и спортни предимства пред Shellfire VPN в почти всяка друга категория, докато все още се цени с подобни цени на месечна база.

За тези, които се интересуват от регистрация за VPN за по-дълги периоди, цените на Shellfire VPN започват да губят своето предимство. Windscribe предлага по-евтини планове за годишни и двугодишни абонати, отколкото Shellfire VPN.

И накрая, Shellfire VPN предлага и безплатен план, който ви дава достъп до три сървъра. Скоростите им са ограничени до 1 мегабит в секунда и те използват AES-128 криптиране. Въпреки че това не е лоша основа за безплатен план, не си струва да се опитвате. Имаме кръг от най-добрите безплатни VPN услуги за тези, които се интересуват от изпробване на VPN, без да се налага да харчат и стотинка.

Лесно използване

Последният път, когато разгледахме VPN на Shellfire, му дадохме оценка от 70 процента за лекота на използване. Това решение се свежда до факта, че интерфейсът не е бил натрапчив и не е работил твърде много. Този път беше друга история.

Веднага след като изтеглихме клиента от уебсайта на Shellfire VPN, нашият антивирус влезе в голям сигнал. Когато се опитахме да стартираме програмата и да инсталираме клиента, ни казаха, че инсталаторът е Win32: MdeClass, който е вид троян. Въпреки отчаяните молби на нашия антивирус, ние настояхме.

Артилерийски огън-Avast

След като деинсталирахме нашия антивирус, Windows ни каза, че нямаме правомощия на собствения си компютър да управляваме инсталатора. Това е така, защото клиентът се опитваше да промени конфигурационни файлове, които изискват достъп на суперпотребител. След прескачане през повече обръчи и изключване на Windows Defender, имаме инсталатора да работи. Не съветваме да правим това, но като експерти направихме жертвата.

Артилерийски огън-Windows

След като клиентът беше инсталиран, ние бяхме посрещнати с грозен интерфейс, който изглеждаше като вкъщи в Windows 95. Линиите на текста претрупват горната част на екрана с излишна информация. Част от интерфейса беше дори на немски език, въпреки че езикът беше зададен на „Englisch“, но това се оформи само с времето.

Катастрофичният процес на настройка означава, че не можем да предложим на някой да се опита да инсталира този клиент на компютъра си и ще направим задълбочено скраб на машината си, след като този преглед приключи. За тези, които търсят удобна за потребителите VPN, вижте нашия рейтинг на CyberGhost.

скорост

Когато разглеждате списъка със сървъри в клиента на Shellfire VPN, ще забележите, че всеки от тях получава оценка от две до пет звезди за сигурност и оценка от една до пет звезди за скорост. За последователност тествахме само сървъри, обозначени като пет звезди за сигурност и бързина. Това означава, че те трябва да бъдат криптирани с 256-битов AES.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Вирджиния)1472.225.78
Съединени щати4867.795.47
Германия13167.564.06
Исландия12722.694.58
Чили1471.390.1
Сингапур24230.440.00

Първите ни две локации бяха Германия и САЩ, които се представиха отлично и достигнаха до петзвездните оценки, които получиха.

Преминавайки към Исландия, видяхме първото си голямо попадение в скорост, като загубихме повече от две трети от нашата честотна лента за изтегляне, въпреки факта, че сървърът трябва да има същото криптиране и петзвездна скорост като останалите.

Артилерийски огън-Servers

Чили беше още по-лош, със само 1.39 Mbps скорост на изтегляне и смущаваща скорост на качване 0,1 Mbps.

Накрая, когато се свързвате със Сингапур, за първи път видяхме резултат от 0,00 Mbps върху скоростта на качване. Плюс това се разби след като тестът приключи. Това беше повторяемо. Три пъти проведохме теста, за да го потвърдим.

Артилерийски огън-Speed

Въпреки че нямаме откриваема скорост на качване, успяхме да сърфираме в мрежата без много проблеми, когато се свързахме със Сингапур.

Shellfire VPN отне около 10 секунди, за да установи връзка, независимо кой сървър сме избрали, но веднъж свързан, сърфирането не беше ужасно.

Въпреки това сървърите са непоследователни и производителността на изтегляне не може да бъде по-далеч от числата, които ще намерите в нашия най-бърз VPN списък. Ако търсите най-добрия начин да намалите времето за пинг, препоръчваме вместо това да разгледате нашата най-добра VPN статия за игри.

Сигурност

Както споменахме, докато разглеждаме функциите на Shellfire VPN, един от най-забележителните пропуски е Killswitch, който би прекъснал целия трафик, когато VPN загуби връзка. Това предотвратява изтичане на данни, докато VPN е свален, което често може да се случи, без да забележите. Отсъствието на функцията засяга сигурността на Shellfire VPN по значим начин.

Що се отнася до протоколи, OpenVPN е единствената ви възможност, но можете да превключвате между UDP и TCP, което може да бъде полезно за отстраняване на проблеми с нестабилността на връзката. Ако се интересувате да научите повече за VPN протоколите, можете да го направите, като прочетете нашата разбивка на VPN протокола.

Шифроването не може да бъде променено в клиента, а вместо това се определя от избрания от вас сървър. Както бе споменато в секцията „скорост“, на сървърите се предоставят две звезди за сигурност, което означава, че AES-128 се използва при свързване, три звезди, които показват, че се използва AES-192 или пет звезди, за да покажат, че се използва 256-битов AES.

Подобрения обаче са направени. Последният път, когато разгледахме VPN на Shellfire, имаше значителни течове на DNS, но когато го тествахме този път, не успяхме да намерим такива. Изтичанията на DNS са сериозни и могат да доведат до това, че информацията ви попадне в злонамерени ръце, дори при тунелиране с VPN, така че това е значително подобрение.

Въпреки че протоколите и криптирането, наложени на вас, са добри, добре е да има последователно криптиране и избор на протокол. Също така, убиецът е от съществено значение за сигурността. За тези, които търсят сигурна VPN, която ви предоставя широки възможности за протокол, препоръчваме да прочетат нашия ExpressVPN преглед. Той предлага няколко протокола и използва най-силното криптиране, AES 256-битово.

поверителност

На началната страница на уебсайта на Shellfire VPN можете да превъртите надолу, за да разберете, че той твърди, че няма данни за връзка в лога. След като отидете на декларацията за поверителност обаче, изглежда, че това е откровена лъжа.

Декларацията за поверителност, ако е отпечатана, би била огромна 19 страници и използва плътен правен език. Постоянно се споменава германския правен кодекс, който е строго свързан с това как компаниите обработват личните данни, но препратките са предимно правни обосновки за Shellfire VPN да регистрира вашите данни.

В списъка на данните, които се обработват, една от категориите са данни за използването, а един от примерите, дадени за тази категория, са посещаваните уебсайтове. Това е най-лошият сценарий за VPN потребителите и включването му в политика за поверителност трябва да прогони потенциалните клиенти.

Изглежда също, че политиката за поверителност е написана на немски и преведена в Google, което затруднява определянето на това, което се прави с някои от данните. Формулировката изглежда умишлено объркваща, а дължината – неприемлива.

Ако погледнете политиката за поверителност на NordVPN, ще видите, че е по-малка от една трета и е написана на директен език. Обхватът на информацията, която се събира и обработва, е основно ограничен до имейл адрес и информация за плащане. Можете да прочетете повече за изключителната политика за поверителност в нашия преглед NordVPN

Поточно изпълнение

С нечетен обрат всички сървъри на Shellfire VPN имаха сравнителна поточна производителност, въпреки различната им устойчива скорост на изтегляне на хартия. Тоест, ако VPN е имал достъп до поточни услуги. По време на нашето тестване никой от основните уеб сайтове за стрийминг, включително Netflix, Amazon Prime Video, Hulu и BBC iPlayer, не ни позволи да стриймваме.

Вместо това направихме тестовете си в YouTube и Twitch, за да видим каква ефективност може да има, ако VPN се измъкне покрай едно от прокситата на тази компания. Всеки сървър, който се опитахме, дори и тези, които забавяха меласа на хартия, успяха да накарат YouTube и Twitch да стартират за няколко секунди при 1080p.

Тази прилична производителност на поточно предаване се пропилява, защото не можете да стигнете до VPN системи за отказ на основните поточни услуги. Ако се опитвате да заобиколите тази забрана за VPN, прочетете нашата най-добра статия за VPN за Netflix.

Местоположение на сървъра

Shellfire VPN разпространява своите сървъри добре, за да обслужва голямо разнообразие от клиенти. Неговите 63 сървъра са разпространени в 37 държави на шест континента, което е прилично разпределение. Общият брой на местоположенията и сървърите обаче е по-малък.

За да даде контекст на този номер, както можете да прочетете в нашия преглед на HideMyAss, HideMyAss е доставчик №1 по отношение на местоположението на сървърите, като разполага с около 1000 сървъра в 280 места. Дори повечето доставчици на средно ниво предлагат поне 50 места.

Обслужване на клиенти

Уебсайтът на Shellfire VPN има функция за чат на живо, но когато щракнете върху него, ще откриете, че никой не е вкъщи и ще трябва да изпратите имейл. Чакахме на уебсайта няколко дни, като се опресняваме всеки път, когато забележим раздела и проверяваме, когато можем. Никой никога не дойде.

Отнема около 36 часа, за да се чуете от имейлите, а отговорите, които получавате, са приятелски, но ясни и рудиментарни. Няма телефонна линия или форум, а базата от данни отговаря само на дузина основни VPN въпроси.  

Присъдата

Много VPN правят избор на дизайн да жертват функции в полза на по-рационално и удобно за потребителите изживяване. Shellfire VPN няма нито един от тези аспекти и е трудна за използване, като все още ефективно предлага никакви функции.

За да добавите обида към нараняване, обслужването на клиентите е на бавна страна, а базата от знания на място е ограничена. Последният пирон в ковчега обаче е съмнителната политика за поверителност.

Призоваваме ви да се насочите към нашия пълен списък с VPN прегледи, за да научите за невероятните VPN мрежи на пазара. Уверяваме ви, че разликата ще бъде нощ и ден.

Ако имате опит с Shellfire VPN, оставете коментар по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map