Преглед на SaferVPN – Актуализиран 2020 г.

Преглед на SaferVPN

SaferVPN е доста стандартна и евтина VPN услуга с прилични функции, но бавните скорости я поддържат от най-добрите ешелони. Имаме и няколко притеснения относно нейната политика за поверителност, въпреки че тя ви вкарва в Netflix (някак си). Прочетете пълния ни преглед на SaferVPN за подробности.


Преглед на SaferVPN

най-добри VPN-мнения

Създаден от двама израелски софтуерни инженери през 2013 г., SaferVPN е виртуална частна мрежа с цел „осигуряване на сигурен, частен и нецензуриран достъп до Интернет на всеки, навсякъде.“ Той най-вече успява да направи това и с рационално потребителско изживяване, прилична скорост и ниски цени. Въпреки това, минималните запазени регистрационни файлове могат да дадат пауза за поверителност.

В този преглед на SaferVPN ще говорим за всичко, което харесвахме и не харесвахме, след като прекарахме време с него. Преди да дадем присъдата си, ще обсъдим функциите, цените, лекотата на използване, поддържаните устройства, местоположението на сървъра, скоростта, сигурността и обслужването на клиентите..

Харесваме SaferVPN на исканата от него цена. Това каза, че би било неразумно, ако беше повече. Въпреки че е от голямо значение, SaferVPN няма впечатляващи скорости или функции, така че ако търсите VPN с всички звънци, погледнете нашата най-добра статия за VPN.

Slide-1

SaferVPN-Slider2

SaferVPN-Slider3

SaferVPN-Slider4

SaferVPN-Slider5

предишен

Следващия

Силни & Слабости

Алтернативи за SaferVPN

Характеристика

Въпреки че интерфейсът е лек, SaferVPN има приличен набор от функции. Както всеки добър VPN би трябвало, той включва убийствен превключвател, но, странно, той е деактивиран по подразбиране. Не можете да направите нищо специално с Killswitch, като например да го настроите да работи само в определени приложения, но основната функционалност е налична.

Убиецът е нещо обичайно, но автоматичната защита на WiFi не е. По подразбиране SaferVPN е настроен да активира автоматично VPN в незащитени мрежи. Можете да добавите надеждни WiFi мрежи в клиента, за да заобиколите това правило и за тях.

safervpn преглед-WiFi

В допълнение към настолния клиент има разширение за браузър за Chrome и Firefox. Разширението обаче не прави нищо особено. Това е просто друг начин за контрол на VPN, но бързият достъп за свързване или промяна на местоположението ви не вреди.

Освен всичко това, SaferVPN е гола. Той не предлага разделно тунелиране в клиента, което е функция, която винаги търсим. ExpressVPN, например, ви позволява да зададете кои приложения използват VPN тунела и кои да го заобиколят, както можете да видите в нашия преглед ExpressVPN.

Поддържани от SaferVPN операционни системи

Поддръжката на платформата е добра, но е трудно да се проследи. В контролния панел ще намерите инсталатори за Windows, macOS, Android и iOS, както и връзки към разширенията за Chrome и Firefox. Странно е, че има ръководства до всички инсталатори, с изключение на разширението Firefox.

safervpn преглед-монтажници

Въпреки че се поддържат инсталации на ограничени версии на Android, SaferVPN не предоставя .apk файла на разположение.

Въпреки това, SaferVPN може да бъде инсталиран на почти всичко, включително рутери, кутии за Linux, прикачени към мрежата съхранение, електронни четци и игрови конзоли. Има ръководства за настройка за всички тези инсталации, но те са трудни за намиране. Вместо да предостави връзка към ръководствата за настройка в контролния панел, SaferVPN ги поставя в секцията „бърз старт“ на своята база знания.

Преглед на функции на SaferVPN

SaferVPN логоwww.safervpn.com

Започва от $ 229 месечноВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия
1

Период на възстановяване
30

Сума в целия сървър
43 сървъра в 43 страни

Настолни операционни системи
Windows, MacOS

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра
Chrome

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN, PPTP, IKEv2

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
24/7

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

За разлика от TorGuard, който предлага няколко услуги за поверителност (прочетете нашия преглед на TorGuard), SaferVPN предлага само една. Единствената разлика между плановете е продължителността, като дългосрочните договори получават по-висока отстъпка. Въпреки че цената е ниска, липсата на гъвкавост затруднява ухапването на куршума.

По-специално, SaferVPN не предлага месечен план. Повечето месечни планове са лоши – прочетете нашия преглед на Hide.me, за да видите един от най-лошите – но те все пак предлагат евтина точка за влизане на тези, затворени за пари. Почти никога не препоръчваме месечни планове, но те осигуряват гъвкавост, въпреки ниската им стойност.

Добрата новина е, че всички планове се възстановяват за 30 дни. Все пак има някакво объркване на страницата за проверка.

Когато изберете едногодишен или двугодишен абонамент, SaferVPN казва, че „тригодишният план включва най-големите спестявания и се възстановява напълно за 30 дни“. Това означава, че другите два плана не са, но след като разгледахме правилата за възстановяване и се свързахме с поддръжката, потвърдихме, че всички планове имат гаранция за връщане на парите..

Когато изпъшкаме от пътя, е време да поговорим за това, какво SaferVPN получава правилно. Цените са сред най-ниските, които сме виждали, поради което евтините доставчици, като частен достъп до интернет, изглеждат като артикули с високи билети (прочетете нашия преглед на PIA). Годишният план предлага добра стойност, но можете да намерите подобни цени другаде. Тригодишният план, от друга страна, е несъвместим.

Малцината доставчици, които предлагат тригодишни планове, обикновено не ги предлагат като евтини. Например, NordVPN таксува около 25 долара повече за една, две и три години (прочетете нашия преглед на NordVPN, за да видите защо надценката си струва). Ако стискате стотинки, SaferVPN е отличен избор.

Има и безплатна пробна версия, но е трудно да се проследи. Потърсихме подкрепа, за да попитаме за това и представителят успя да ни предостави връзка за 24-часово изпитание. Разбира се, не казахме, че преглеждаме услугата, така че пробната версия е достъпна за всички, но не е достъпна от началната страница.

Що се отнася до начините на плащане, SaferVPN приема обичайните заподозрени. Можете да плащате с повечето основни кредитни карти, PayPal и bitcoin. Някои от опциите за местно плащане, които други доставчици приемат, не са налични, но това не е твърде голям проблем.

Едновременни връзки на SaferVPN

Всички планове на SaferVPN се предлагат с пет устройства, без възможност за закупуване на повече. Пет са приемливи, тъй като всъщност това е стандартът сред доставчиците на VPN, но още няколко не биха навредили. CyberGhost например предлага седем (прочетете нашето ревю за CyberGhost).

Лесно използване

Регистрацията с SaferVPN е лесна. Всичко, което трябва да направите, е да изберете план, въведете своя имейл адрес и изберете начин на плащане. След това ще бъдете изпратени на страница за създаване на парола и SaferVPN ще ви изпрати имейли на вашия акаунт. Имайте предвид, че тя не изпраща паролата ви в имейла. Това би било лоша практика за сигурност.

safervpn преглед се регистрира

Не отстъпвайте обаче имейла. Можете да го използвате или контролния панел, към който сте насочени след регистрация, за да изтеглите инсталатора. В контролния панел SaferVPN автоматично ще открие каква операционна система използвате и ще препоръча подходящия инсталатор за вас. В близост до препоръчания инсталатор има бутон „покажи повече приложения“, който ви изпраща до други инсталатори и ръководства.

Като цяло контролният панел е ясен. Можете да преглеждате фактури, да изтегляте инсталатори за други платформи, да актуализирате данните на акаунта си и да управлявате своите сметки.

safervpn преглед-контролния панел

След като бъде инсталиран, SaferVPN ще се отвори с избрано местоположение. Интерфейсът е толкова голям, колкото приложението за смартфон на iPhone 4 и не може да се преоразмерява. Въпреки че не е толкова малък, колкото интерфейсът на Astrill (прочетете нашия преглед Astrill), SaferVPN беше трудно да се чете на 4K дисплей.

Ако не ви интересува къде се свързвате, просто щракнете върху големия зелен зелен бутон „свързване“ към дъното. SaferVPN автоматично ще ви свърже със своя препоръчан сървър, който сме намерили за достоен и вие ще бъдете на път. Ако искате да изберете местоположението си, щракнете върху малкия маркер до бутона „свързване“.

safervpn преглед интерфейс

Отляво ще се отвори прозорец, показващ наличните местоположения. Този прозорец, докато е разделен, ще се премести с интерфейса. Можете да плъзнете прозореца за местоположение далеч от главния прозорец, но ако се опитате да преместите главния прозорец, прозорецът за местоположение ще се премести с него.

Намирането на местоположение е лесно, особено след като мрежата на SaferVPN е малка. Ако обаче не сте готови да превъртите, можете да потърсите местоположение, използвайте едно от препоръчаните местоположения на SaferVPN или любимите си места, така че те да се показват в горната част на списъка.

safervpn преглед сървър подбор

Подобно на много VPN мрежи, SaferVPN не ви позволява да превключвате сървъри, без да се изключвате първо. Досадно е, но това го прави по-бързо от средното време за връзка на SaferVPN.

Единствената друга област на интерфейса е менюто с настройки, до което се достига чрез щракване върху иконата на хамбургер в горния десен ъгъл. Настройките обхващат основните положения, включително опции за стартиране, настройки на протокола и актуализации на приложението. Можете обаче да изпратите билети за поддръжка, да отворите базата от знания и да отворите приложение за тест за скорост от настройките, но това са функции, които не всички VPN предлагат.

скорост

SaferVPN не се доближава до най-бързите налични VPN доставчици, но все пак дава разумни резултати, ако сте тунели в близост до дома и имате много данни, с които да играете. Онези, които работят с ограничени връзки или се надяват да тунелират чрез цензура, вероятно ще искат да потърсят другаде. Можете да видите тестваните от нас места, заедно с нашата незащитена скорост, в таблицата по-долу.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Сейнт Луис, Мексико)10142,710.33
САЩ стрийминг7565.969.63
Канада3389.029.26
Холандия11430.056.36
Кипър16313.424.16
Сингапур23630.493.08

Когато останахме в Северна Америка, SaferVPN успя да постигне добри, ако не и впечатляващи резултати. Закъснението ни остана ниско и ние се отказахме от около 40 процента от скоростта на изтегляне. Странно е обаче, че поточният сървър на САЩ, който беше по-близо до нашето място за тестване, се справи по-зле от центъра за данни в Британска Колумбия.

Отиването в други части на света е най-вече без съмнение, освен ако нямате бърза връзка у дома. С около 20 процента от нашата незащитена скорост, Холандия и Сингапур бяха бавни, както и Кипърският център за данни, който дори не ни даде 10 процента.

Това каза, че латентността остана ниска на всички места. Въпреки че първоначалният скок на латентността дисквалифицира SaferVPN от най-добрия ни VPN ръководство за игри, той не бива да се отхвърля за тази цел. Имайки предвид своята издръжливост на прокси блокове, това е добър избор за търсене на ексклузивни заглавия в PlayStation Network или Xbox Live, дори ако закъснението не е най-доброто, което сме виждали.

Сигурност

SaferVPN използва задържаното искане за маркетинг на ниво „банково ниво“, но въпреки това е сигурно. Той използва 256-битов AES с OpenVPN по подразбиране, но също така поддържа IKEv2, L2TP / IPSec и PPTP. Има „автоматична“ настройка, която въз основа на нашето тестване използва OpenVPN. Може да е добра идея да го активирате, защото позволява на SaferVPN да падне отново на друг протокол, ако такъв не успее.

Не можете да промените криптирането, независимо кой протокол използвате. Това може да бъде объркващо за новите потребители. Маркетинговите материали предполагат, че 256-битов AES се използва в протоколи, когато в действителност L2TP и PPTP не го поддържат. Можете да научите повече за това в нашето описание на криптирането и разграждането на VPN протокола.

Направихме тестове за течове на DNS на множество сървъри и SaferVPN излезе с ясен запис. Тествахме също и течове на WebRTC и IP и те също преминаха.

поверителност

Трудно е да се доверите на политиките за поверителност, особено с доставчици като IPVanish, които са хванати със свалените си панталони – прочетете нашия преглед на IPVanish, за да научите за това. Въпреки това, натискът с претенции за „без регистрации“ остава и SaferVPN не нарушава тази тенденция. Неговата политика за поверителност е достатъчно подробна, за да ни осигури комфорт.

Накратко, съдържателната информация не се записва или следи. Както е при повечето VPN доставчици, обаче, истината е по-сложна.

Когато се свържете, се записват четири неща: датата и часа на началото и края на сесията, количеството данни, прехвърлени по време на сесията, местоположението, с което сте се свързали, и местоположението, от което сте се свързали. SaferVPN отбелязва в своята политика за поверителност, че не регистрира вашия IP адрес, когато регистрира държавата, от която сте се свързали.

Той регистрира тази информация, за да „улесни предоставянето на Услугата за вас… и да защити правата на SaferVPN, на нейните Потребители и на други трети страни.“ SaferVPN казва, че може да използва данните, за да се съобрази със законовите искания, да ги прехвърли като част от реорганизация или сливане или да ги предостави на трети страни, за да гарантира, че услугата работи безпроблемно.

Това е страшно, но SaferVPN дава да се разбере, че вашият IP адрес, DNS заявки, история на уебсайта и трансфер на данни не се следят или регистрират. Въпреки че би било в съответствие с политиката за поверителност на SaferVPN за споделяне на тази информация, тя „просто не съществува“.

Що се отнася до това колко дълго се съхраняват дневниците, SaferVPN не е ясно. Той казва, че данните за акаунта, като вашето име и имейл адрес, се съхраняват, докато имате акаунт, но дневниците за връзка и активност могат да се съхраняват толкова дълго, колкото SaferVPN сметне за добре. Той отбелязва средно 30-дневно в политиката за поверителност.

SaferVPN предоставя казус, който добре обобщава неговата политика за поверителност. Когато се свързахме със сървъра на САЩ Изток, можеше да се види, че анонимен потребител, свързан към този сървър, както и времето и продължителността на връзката.

Както казва компанията, „може да знаем, че клиент на SaferVPN е получил достъп до един от нашите сървъри, но ние не можем и не можем да знаем как и кой е получил достъп до нашата услуга.“

Поточно изпълнение

SaferVPN има специални поточни местоположения в САЩ и Великобритания и въз основа на нашите тестове те работят. Ние успяхме без проблем да осъществим достъп до Netflix и BBC iPlayer, но скоростта на SaferVPN подпартира го дисквалифицира от най-добрите ни VPN за Netflix и най-добрите VPN за BBC iPlayer водачи..

Hulu и Amazon Prime Video не бяха толкова последователни. Hulu работи от поточния сървър на САЩ, но не успя, когато използвахме този в САЩ. Amazon Prime Video, от друга страна, беше блокиран и за двете. Въпреки това, Netflix и BBC iPlayer са най-важните за ноктите и SaferVPN успява на този фронт.

Местоположение на сървъра

Мрежата на SaferVPN не е впечатляваща. Има 43 места за избор, две от които са излишни места, предназначени за стрийминг. Повечето от тях са в Европа – 21 от 37-те, но останалите са доста разпръснати.

safervpn преглед-сървър-места

Предвид базата на SaferVPN в САЩ, очаквахме да има повече центрове за данни, но има само три: един за източното крайбрежие, един за западното крайбрежие и един за поточно предаване. В други части на света опциите са посредствени. SaferVPN има един сървър в Близкия Изток и Африка и шепа в Азия, така че ако търсите екзотични места, най-добре е да потърсите другаде.

Обслужване на клиенти

Въпреки че е по-нова компания, SaferVPN разполага с отлични ресурси за поддръжка. Базата знания се състои най-вече от ръководства за „бърз старт“. Въпреки че има ръководства за използване на инсталатора на Windows, macOS, iOS и Android, има и ръководства за инсталирането му на рутери, прикачено към мрежата съхранение и други.  

Водачите са страхотни. SaferVPN обхваща почти всяка възможна инсталация, с инструкции стъпка по стъпка и екранни снимки. В допълнение към ръководствата за инсталирането му на определени платформи, SaferVPN предоставя ръководства за конфигуриране на различни протоколи на тези платформи.

safervpn преглед водачи

В други области на базата от знания ще намерите често задавани въпроси за таксуване, въпроси за това как работи VPN и разяснения относно услугата на SaferVPN, които са подробни и включват стъпка по стъпка инструкции и екранни снимки, когато е необходимо.

За директна поддръжка SaferVPN има 24/7 чат на живо и имейл. Чатът на живо е полезен за прости отговори, но повечето решения могат да бъдат намерени в базата знания. Въпреки това, ние го използвахме повече от веднъж по време на прегледа, за да изясним някои аспекти на услугата.

Ние също се свързахме с имейл за броя на местоположението на сървъра, който е идентифициран на уебсайта. Въпросът имаше за цел да види дали представител на поддръжката ще ни пренасочи към уебсайта или ще отговори на въпроса. Те направиха и двете, за щастие, и направиха това бързо. Получихме отговор след около 15 часа.

Присъдата

SaferVPN е евтин доставчик, който няма много функции. Ядрото на услугата обаче е солидно с разумна скорост, близка до домашната и достъп до стрийминг платформи. Сигурността му също е добра, но тези, които се занимават с поверителност, могат да имат проблеми с дневниците, които съхраняват.

Това каза, че това е чудесен избор за тези, които искат да разглеждат ексклузивите в Netflix за евтино. Ако предпочитате да пазарувате повече, прочетете другите ни VPN рецензии.

Какво мислите за SaferVPN? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map