Преглед на Мулвад – актуализирано 2020 г.

Преглед на Мулвад

Mullvad е интересна услуга, която има висок стандарт за поверителност, доста е бърза и ви вкарва в Netflix през повечето време. Уникален е и с това, че приема твърди пари в брой като плащане. Прочетете всичко за тази странна услуга в пълния ни преглед на Mullvad.


най-добри VPN-мнения

Има нещо странно полезно в Мулвад. Той опростява досадния и неприятен за поверителност процес на регистрация на почти всички други VPN мрежи и все още е достъпен. Той дори спечели място в най-доброто ни ръководство за VPN за ясната си позиция по отношение на поверителността и безсмисления интерфейс.

В това ревю на Mullvad ще говорим за плюсовете и минусите, които сме изпитали, докато го тестваме. Ще обсъдим функции, цени, удобство за потребителя, бързина, сигурност, поверителност, стрийминг, местоположение на сървъра и обслужване на клиенти, преди да дадем присъдата си.

Mullvad е впечатляващ VPN. Той ще ви държи лични и сигурни за евтино и ще го направите с бърза скорост. Има проблеми като липса на функции и посредствен достъп до стрийминг платформи, които обаче могат да ви накарат да преразгледате.

предишен

Следващия

Силни & Слабости

Алтернативи за Mullvad

Характеристика

Мулвад е вълнуващ, що се отнася до функции. Пренебрегвайки това, което смятаме за основните характеристики за VPN, Mullvad няма нищо интересно. Ако търсите необичайни функции, препоръчваме да разгледате нашия преглед на Windscribe.

Що се отнася до съществените характеристики, Mullvad включва превключвател, който не може да бъде деактивиран. Всеки път, когато се свържете с VPN и той се провали, Mullvad ще блокира вашата интернет връзка, като гарантира, че информацията не се промъква през пукнатините. След като прекъснете връзката с VPN, ключът за убийство няма никаква цел.

Като каза това, Мулвад слага въртене на своя убиец. В настройките можете да кажете на VPN да блокира интернет трафик, освен ако не сте свързани с него. По този начин означава, че ако VPN се изключи, вашият интернет трафик ще бъде блокиран. Подобно е на убиеца, но по-сигурно.

mullvad преглед-Killswitch

В бъдеще Mullvad ще предложи повече по отношение на функциите. Това беше ранно възприемане на OpenVPN, което обезвреди VPN индустрията от буря, и гледа на WireGuard. Този нов VPN протокол не е наличен в приложението, но можете да го настроите ръчно с помощта на един от конфигурационните файлове на Mullvad.

Преглед на функциите на Mullvad

Mullvad логоwww.mullvad.net

568 долара на месец

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, пари в брой, банков трансфер

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване
30 дни

Сума в целия сървър
288 сървъра в 38 страни

Настолни операционни системи
Windows, MacOS, Linux

Мобилни ОС
Предлага се чрез конфигурационни файлове

Разширения на браузъра

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN, WireGuard

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

Макар и оскъдни по действителни характеристики, цените на Мулвад са една от неговите характеристики. Системата му е толкова проста, че е нова. В сравнение с доставчиците на изгодни кошчета, като частния достъп до Интернет (прочетете нашия преглед на PIA), ще спестявате пари месечно, но без дългосрочни договори стойността на Mullvad намалява с времето.

Има само една опция: от месец на месец. Можете да платите за толкова или толкова малко време, колкото искате, и Mullvad няма да поднови абонамента си, когато изтече, освен ако не сте платили с PayPal. Вместо да се абонирате за услугата, купувате отделен период от време с нея.

В горната таблица поставяме текущия курс в щатски долари и евро. Mullvad таксува 5 евро, така че това, което плащате, ще зависи от обменния курс в момента на касата.

Що се отнася до месечните тарифи, Mullvad е ненадминат. PIA е 2 долара по-скъпа, въпреки че е една от най-евтините опции на пазара. Доставчици като Astrill и Hide.me, които таксуват $ 15-20 $ месечно, изглеждат като шега в сравнение с Mullvad (прочетете нашия преглед на Astrill и Hide.me преглед).

Има проблем с покупката на дългосрочни. Той не предлага многогодишни отстъпки, което не боли през повечето време. Например годишният план на CyberGhost е същата цена като тази на Mullvad (прочетете нашия преглед на CyberGhost). Това каза, неговата стойност намалява в сравнение с NordVPN и PureVPN, които предлагат три или повече години (прочетете нашия преглед на NordVPN и PureVPN преглед).

Въпреки че числата не лъжат, реалността е, че Mullvad не е лошо, дори ако планирате да се абонирате за повече от година. Фактът, че не е нужно да плащате 100 или повече долара предварително и все още получавате ниска месечна ставка, е голям плюс и основна причина, поради която препоръчваме Mullvad над NordVPN и PureVPN, когато става въпрос за ценообразуване.

Най-необичайният аспект на Mullvad не е неговият подход към абонаментните услуги, а приема студени и твърди пари. Предлагат се стандартните опции за плащане, включително кредитни карти, PayPal и bitcoin, но можете да плащате и с банков превод или в брой. Можете да изпратите по пощата Mullvad всяка сума пари във всяка валута с номера на вашата сметка и тя ще кредитира вашата сметка.

mullvad преглед-паричните плащане

Поради платежната система на Mullvad, възстановяванията не се дават при плащания в брой. Имайки предвид това, има тричасово изпитание, с което всеки може да изтегли и играе, за да усети как работи. Както ще видим в следващия раздел, не е необходимо да предоставяте на Mullvad имейл, така че е лесно да започнете.

За други методи на плащане можете да получите възстановяване до 30 дни, като използвате линията за поддръжка на Mullvad.

Лесно използване

Регистрирането в Mullvad е по-лесно, отколкото при повечето VPN мрежи, защото не е нужно да правите акаунт. Вместо да предоставяте своя имейл адрес, начин на плащане и парола, всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху „Вземете акаунт“ на началната страница. Mullvad ще генерира код за акаунт за вас, който е добър за тричасовата пробна версия и ще го използвате, за да влезете в приложението.

mullvad преглед се регистрира

Този метод за удостоверяване е подобен на ExpressVPN (прочетете нашия преглед на ExpressVPN). За разлика от повечето VPN услуги, които изискват да влизате всеки път, когато рестартирате вашата машина, Mullvad винаги е активен. След като удостоверите акаунта си с приложението, можете да го използвате.

Интересното в системата на Mullvad е, че е лесна за използване и частна. Никога не трябва да се регистрирате за акаунт или да разкривате лични данни, но приложението е модерно и интуитивно. В противоречие с AirVPN, който има подобна система за ценообразуване, но далеч по-лошо приложение, Mullvad изглежда страхотно (прочетете нашия преглед на AirVPN).

След като инсталацията приключи, Mullvad автоматично ще ви свърже с местоположението в Стокхолм. Това не беше препоръчително местоположение въз основа на това къде сме, VPN просто винаги по подразбиране към Швеция. Това вероятно има нещо общо с Mullvad да е със седалище там.

mullvad преглед интерфейс

Можете да изберете местоположението си, като кликнете върху бутона над бутона „Защитете моята връзка“. Местоположенията са разделени по държава и град в падащи менюта, без начин да филтрирате или търсите това, което искате. Някои градове също имат множество места в тях, което може да препълни малкия интерфейс.

Няма система за препоръки за най-бързия сървър за вашето местоположение, което означава, че ще трябва да прекопаете списъка със сървъри, за да намерите най-добрата скорост. Това не би било толкова голямо досада, ако не беше мъничкият интерфейс на Мулвад. Можете да получите достъп до приложението само през тавата и, подобно на други приложения на тава, то ще изчезне, ако щракнете настрани.

избор на сървър за преглед на mullvad

След като изберете вашия сървър, Mullvad ще ви зареди на главния екран в приложението, показва точка, на която вашият нов IP адрес сочи.

Достъпът до менюто за настройки става чрез щракване върху иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл. Мулвад няма много да се забърква там, което не е изненадващо предвид малкия му списък от функции. Можете да закупите повече кредит за сметка, да конфигурирате настройки за стартиране и да включите Killswitch.

mullvad преглед-настройки-меню

Имайте предвид, че въпреки че има опции като настройки за стартиране, те не са дълбоко конфигурируеми. Можете да изберете дали Mullvad да се свърже със сървър, когато се зарежда, а не към кой сървър се свързва. Ако търсите повече персонализиране, прочетете нашия преглед на TorGuard.

скорост

Mullvad пропусна нашия списък на най-бързите VPN доставчици с едно място. Избрахме петима доставчици и неговата претеглена скорост на изтегляне беше с 1 мегабит в секунда по-бавна от петия ни избор. Колко близо са, обаче, това може да се дължи на вариациите в скоростта на мрежата, което прави Mullvad отличен избор за потребителите, насочени към скоростта. Нашите тестове за този преглед също потвърждават това.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Сейнт Луис)8146,1511.4
Св. Луис23158,3210.36
Лондон108131,758.1
Амстердам146144,344.35
Южна Африка26291.173.05
Токио172129,756.42

Както можете да видите на горната диаграма, Mullvad се представи добре на почти всяко място. Тестването на сървър само на няколко километра от нашето местоположение увеличи скоростта на изтегляне, което предполага, че известно количество от доставчиците на интернет услуги се заглушава. Най-лошото местоположение, Южна Африка, все още беше близо до 100 Mbps.

Забавената е също забележителна. Mullvad зае четвърто място в най-добрия ни VPN за игрово ръководство. Въпреки че ако беше базиран само на времето за забавяне, би могъл да вземе някой от слотовете. Отново, съдейки по Южна Африка, Мулвад никога не е изминал 300 милисекунди.

Важното за резултатите от тестовете на Mullvad е не само, че са бързи, но и че са последователни. Доставчици като IPVanish се представят добре на някои места, но лошо на други (прочетете нашия преглед на IPVanish). Тествахме много сървъри в мрежата на Мулвад, докато преразглеждахме нашите отзиви и множеството ръководства, където е спечелил слот, и винаги сме получавали впечатляващи резултати.

Сигурност

Сигурността на Mullvad е проста. Връзката ви е защитена с 256-битов AES и OpenVPN, което е златният стандарт в VPN сигурността. Можете да изберете транспортния протокол, който OpenVPN използва – UDP или TCP – но не и VPN протоколът. Както можете да видите при нашата разбивка на VPN протокол, OpenVPN трябва да се използва в повечето случаи, но има причини да се използва различен протокол.

Що се отнася до функциите за защита, Mullvad разполага с Killswitch, изпечен в приложението. По време на връзката вашият интернет ще се прекъсне, ако VPN не успее и няма как да го изключите. Има настройка да кажете на Mullvad да блокира интернет трафик, освен ако VPN не е свързан, което е малко по-различно.

Извършихме серия от тестове за течове на DNS, както и тестове за течове на WebRTC и IP и Mullvad излезе чист с минимални DNS пренасочвания. Не може да се каже много за сигурността, но това не е лошо. Mullvad спазва всичко, което искаме от сигурността на VPN, което е печалба в нашата книга.

поверителност

Поверителността не е проблем, когато става въпрос за Mullvad. Вместо да се притеснявате каква информация може да бъде записана, тя избягва проблема. Ако плащате с пари, Мулвад не знае нищо за вас. Не изисква имейл, име или адрес. В свят на VPN, които твърдят, че ви правят невидими, Мулвад е сред малкото, които всъщност правят и почита мола, на който е кръстен.

Не е в състояние да ви идентифицира с помощта на номер на акаунт. В уебсайта няма дори бисквитка, която съхранява вашия IP адрес, когато го преглеждате. Както казва Мулвад, „Мулвад има 555 541 номерирани акаунта. Тези акаунти биха могли да бъдат създадени от 555 541 уникални хора или от един човек 555 531 пъти. ” Накратко, не може да знае кой сте.

Потвърдихме и това. Използвайки същата машина, ние успяхме да генерираме толкова номера на сметки, колкото искахме без проблем. С безплатния пробен период това може да бъде злоупотребено, но Mullvad все още не е променил своята политика. В свят, в който малко онлайн услуги се грижат за вашата поверителност, ви предлагаме да спазвате по-леките правила на Mullvad.

Въпреки че е ясно, че Mullvad е загрижен за неприкосновеността на личния живот, проучихме политиката за поверителност, за да потвърдим това. Освен че прави ясно, че няма регистрирани данни за вас, услугата предоставя конкретни примери за това как обработва всеки вид плащане. Ако прочетете декларацията за поверителност, ще знаете, че сте в безопасност с VPN, както и когато избирате конкретен начин на плащане.

Що се отнася до това, което се следи и регистрира, Mullvad записва общия брой едновременни връзки, натоварването на процесора на ядро ​​и общата честотна лента, използвана на сървъра. Вашият номер на акаунт се следи, за да се гарантира, че не надвишавате петте едновременни ограничения за връзка, но дори и това не може да бъде вързано към вас.

Номерът на Вашата сметка е свързан с Вашия начин на плащане, но с идентифицируеми данни. Например плащанията с кредитни карти имат номера на сметката, сумата на плащането, валута, времева марка и идентификатор на стриптийз – уникален знак за обработка на плащания с Stripe – и това е всичко. Единственият схематичен начин на плащане е PayPal, защото Mullvad трябва да съхранява вашия имейл адрес за автоматично подновяване.

Поточно изпълнение

Изпълнението на потока е смесена торба. Mullvad би могъл да бъде включване в най-доброто ни ръководство за VPN за Netflix, лесно достъп до платформата с бърза скорост, но това е лошо съображение за най-добрия VPN за стрийминг. По време на нашето тестване той бе блокиран от BBC iPlayer, Hulu и Amazon Prime Video.

Netflix е най-големият, така че ако се опитвате да победите забраната за VPN на Netflix, Mullvad е добра опция. За други платформи обаче е най-добре да отидете с друг доставчик.

Местоположение на сървъра

Mullvad има 288 сървъра в 38 страни, което е прилично, но никъде не е близо до разпространението на, да речем, HideMyAss (прочетете нашия преглед на HideMyAss). По-голямата част от сървърите са в САЩ и Швеция, с други места в Азия и Европа. Има опции и в Бразилия и Южна Африка.

Като цяло Mullvad покрива обичайните заподозрени, което е добре за повечето хора. Това казва, че ако сте често пътешественик или се интересувате от достъп до екзотични места, Мулвад няма да ви отведе там.

Обслужване на клиенти

Mullvad предоставя ръководства и раздел с често задавани въпроси, който е по-голямата част от поддръжката. Ръководствата са задълбочени, включително екранни снимки, инструкции стъпка по стъпка и дори директория. От инсталирането на приложението в Windows до конфигуриране на пренасочване на порт и разделно тунелиране, Mullvad има всичко, което е включено в ръководствата му..

mullvad преглед водачи

В много отношения ръководствата компенсират липсата на функции, присъстващи в интерфейса на Mullvad. Например, няма лесен начин да конфигурирате разделно тунелиране, но ръководството на Mullvad ще ви покаже как да го настроите ръчно.

Често задаваните въпроси са добри, но е по-добре за пояснения, отколкото за отстраняване на проблеми. Mullvad обхваща теми като например как да разберем дали плащането ви е обработено и колко сметки за едновременна връзка има.

За директна поддръжка Mullvad предлага имейл, което е добре, ако е бавно. По време на тестването ни отне малко по-малко от ден, за да се върнем към нашата заявка за поддръжка. Въпреки това представителят успя да отговори на въпроса ни за броя на едновременните връзки.

Присъдата

Mullvad е бърз и евтин доставчик на VPN с умение за поверителност. Той е необичаен в подхода си към абонаментите за софтуер и е иновативен в VPN пространството от самото си създаване. Въпреки че има проблеми, когато става въпрос за стрийминг и функции, той се получава много добре.

Ако искате повече търговски привлекателни функции или се интересувате от поточно предаване, което не е Netflix, Mullvad може да не е избраният за вас. За тези, които искат тези функции, препоръчваме да разгледат другите ни VPN отзиви.

Какво мислиш за Мулвад? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map