Преглед на криптовалута – Актуализирано 2020 г.

криптовалута Преглед

Cryptostorm е VPN, насочен към хардкор техници или хора, които са готови да станат такъв, за да защитят личния си живот. Без съмнение е един от най-неприветливите за потребителите VPN, които прегледахме, но сигурността му е отлична и цената е правилна. Прочетете пълния ни преглед на криптовалута за подробности.


най-добри VPN-мнения

Cryptostorm се намира между добри и лоши VPN, печелейки оценка „просто добре“. Произхожда от Ванкувър, Канада, но има корени в Исландия и се ангажира да бъде най-безопасният в своя клас. Посветен на поверителността и сигурността, криптовалутата може да изглежда малко обезсърчаваща на пръв поглед, но виртуалната частна мрежа има своите добри страни.

То е точно за хората, които дават малка стойност на хубавите интерфейси, потребителското изживяване и поддръжката на клиентите. В крайна сметка използвате VPN, за да осигурите вашата собствена защита и сигурност на данните, което е това, което получавате с тази VPN, не повече и не по-малко. Повече начинаещи потребители обаче могат да искат да проверят нашия избор от най-добрите доставчици на VPN.

В този преглед на криптовалута ще говорим за нашия опит след задълбочено тестване (и критикуване) на този нетрадиционен VPN. Преди да дадем присъдата си, ще обсъдим функциите, цените, лекотата на използване, поддържаните устройства, местоположението на сървъра, скоростта, сигурността и обслужването на клиентите..

Алтернативи за криптовалута

Силни & Слабости

Характеристика

Cryptostorm предлага много опции за конфигуриране, освен VPN протоколи, където ви позволява да използвате OpenVPN. Въпреки това можете да избирате между транспортните протоколи, да конфигурирате ECC инстанции и IPv6. Ще говорим повече за това в секцията за сигурност по-долу.

В допълнение към избора на порта, който използвате, можете да избирате между местата, към които искате да се свържете, което е доста стандартно в днешно време. Той също така се предлага със защитен ключ, защита от течове на DNS, предотвратяване на течове на WebRTC и много други функции, свързани със сигурността.

Ние успяхме да осъществим достъп до Netflix, дори и с безплатната версия, но скоростта беше толкова лоша, че беше недостижима. Ако телевизионните предавания са приоритет, вижте вместо това най-добрите ни VPN за избор на Netflix.

Според доставчика, VPN е подходящ и за торент, и благодарение на високите си стандарти за сигурност бихме го класирали и сред най-добрите VPN за торент. Подобно на Netflix обаче, ужасните скорости означават, че скоро няма да го прави този списък.

Отделно от това, няма много функции на забележка. Криптовалутата е фокусирана върху осигуряването на вашата връзка и, по наш опит, не много. Ако искате звънци, това не е доставчикът за вас.

Ценообразуване

Cryptostorm използва система за ценообразуване на базата на жетони, което е необичайно за VPN. Услугата не е толкова евтина, колкото GooseVPN, както можете да прочетете в нашия преглед на GooseVPN, но все пак е разумна. Ако искате повече стойност за парите си, може да искате да разгледате нашия преглед на частния интернет достъп.

С криптовалута купувате маркери, за да използвате нейната VPN мрежа. За разлика от много други доставчици на VPN, можете да избирате между еднократни поръчки и повтарящи се абонаменти.

Тъй като е скочил на hype на blockchain, той също приема биткойни за всички планове. Всъщност можете да плащате само с PayPal или криптовалути. Това в комбинация със системата за ценообразуване на базата на жетони прави криптовалутата една от малкото наистина анонимни VPN мрежи на пазара.

Токените също не изтичат. Те започват да се изчерпват едва когато започнете да ги използвате. Ако сте закупили жетон и сте използвали по-малко от 50 процента от него, можете да си върнете парите. Например, ако купувате месечен жетон и го използвате само седмица, можете да се свържете с поддръжката и да ги помолите за пълно възстановяване.

Плановете се различават само по продължителност. Както при повечето доставчици на VPN, най-дългият абонамент е и най-евтиният. Няма ограничения за широчината на честотната лента, но жетоните са ограничени до едно устройство, с изключение на годишните и пожизнените абонаменти, които позволяват съответно четири и шест.

Освен това криптовалутата предлага безплатен план, наречен cryptofree, който се различава от останалите по функционалност, но не и честотна лента. Докато използвате криптовалута, забелязахме много по-ниска скорост от платените опции, както ще видите в нашите тестове за скорост.

Друг недостатък на безплатната версия е, че тя не ви позволява да изберете сървъра, с който искате да се свържете.

Ценово, тук всичко е солидно. Фактът, че не можете да плащате с кредитни карти или студени, твърди пари като Mullvad (прочетете нашия преглед на Mullvad) е малко досаден; въпреки това, с възможността да закупите достъп до целия живот или да плащате със свое собствено темпо, криптовалутата изглежда отлично тук.

Лесно използване

Лекотата на използване е, с една дума, ужасяваща. Уебсайтът има цветови комбинации, които изгарят очите и описания, които са трудни за разбиране, дори за софтуерен инженер.

Cryptostorm-Website

Инсталирахме безплатната версия за този преглед. Хубавото на криптовалутата е, че не е нужно да създавате потребителски акаунт. Всъщност не можете да създадете такъв.

Уверете се, че инсталирате криптовалута от официалния уебсайт. Ако въведете „изтегляне на криптовалута“ в Google, ще получите доста страници, които изглеждат съмнително, така че не забравяйте да ги избягвате. Ето правилната връзка за изтегляне.

Cryptostorm-Website-Free-Version

Изберете правилната версия за вашата операционна система. Изтеглянето ще започне автоматично и ще се отворят инструкции за инсталиране за вашата ОС.

Cryptostorm-Website-монтаж

След като изтеглите инсталационния файл, стартирайте го и следвайте съветника за инсталиране. След това стартирайте услугата и ще видите следното.

Launch-Cryptostorm

В зависимост от това дали сте закупили жетон, можете да изберете между няколко опции тук. Ако използвате безплатната версия, можете да изберете „cryptofree“ от централното падащо меню. След това ще видите как полето за въвеждане на „маркер“ се запълва автоматично. След това кликнете върху „свързване“ и изчакайте, докато криптовалутата го направи.

Cryptostorm свързан

Най-големият недостатък е, че безплатната версия не ви позволява да изберете към кой сървър искате да се свържете. Плюс това не ви казва към кой сървър всъщност сте свързани, така че трябва да проверите това ръчно.

Освен това, главното меню е голо. „Update“ опреснява списъка със сървъра, „options“ отваря разширените настройки и „exit“ затваря приложението.

Ако щракнете върху „опции“, ще видите три подменюта: „стартиране“, „свързване“ и „сигурност“.

Под „стартиране“ ще намерите настройки, свързани със стартиране и спиране на криптовалута. Има и езикови настройки, макар и да са странни. Можете да избирате само между английски и японски.

Cryptostorm-настройки-стартиране

Следващото подменю, „свързване“, има опции за конфигуриране на връзката към VPN сървърите. Можете да изберете крипто-бурята на порт, към която се свързва, транспортния протокол, който използва (UDP или TCP) и настройките за изчакване.

Cryptostorm-настройки-свързващи

Както подсказва името, в менюто „сигурност“ ще намерите настройки за сигурност. ECC, IPv6, WebRTC, предотвратяване на течове в DNS, DNSCrypt и Killswitch са наличните опции. Ако това беше изцяло гръцко за вас, проверете нашето ръководство за сигурност по VPN.

Cryptostorm-настройки-сигурност

В главното меню има няколко неща, които ни хванаха за око. Веднага щом сте свързани със сървър, вече нямате достъп до менюто с опции. За да го направите, трябва да прекъснете връзката. В допълнение, квадратчето за запазване не работи. Трябваше да влизаме в маркера отново и отново.

Нещо повече, приложението замръзва при свързване и прекъсване на връзката. От нашия опит криптовалутата се чувства като концепция по-малко бета версия, която все още не е завършена.

Поддържани устройства

Cryptostorm обхваща Windows, macOS и Linux. Той също може да се конфигурира с вашия рутер и не разочарова и от мобилната страна. Поддръжката на повечето устройства с Android и iOS го прави да изглежда доста добре. Може да се комбинира и с мрежата Tor.

Броят на едновременните връзки, които можете да установите, зависи от плана, който закупувате.

Cryptostorm-поддръжка-устройство

Ето колко връзки получавате с всеки план:

  • Една седмица: една връзка
  • Един месец: една връзка
  • Три месеца: две връзки
  • Шест месеца: три връзки
  • Една година: четири връзки
  • Две години: пет връзки
  • Живот: шест връзки

Тъй като това може да стане малко объркващо, няма да добавяме криптовалута към нашия списък с най-добрите VPN за множество устройства или, благодарение на интерфейса му, към най-добрия VPN за Linux, или.

Местоположение на сървъра

Cryptostorm има 28 сървъра, покриващи приблизително същата област като TunnelBear (прочетете нашия TunnelBear Review). Повечето са в Европа (14) и Северна Америка (14), което не е изненадващо, тъй като е канадски доставчик на VPN с корени в Исландия.

Русия, Украйна и много държави-членки на ЕС не бяха разгледани от VPN услугата. Само по себе си 13 държави – два сървъра са в Германия – може да звучат много, но има 47 държави в Европа, така че е по-скоро като част.

Единствените държави, в които можете да избирате между градове, са Германия (два), Канада (два) и САЩ (14). Няма нито един сървър в Южна Америка, Африка или Океания. Азия също е покрита по-малко от неадекватно, със самотен сървър в Хонконг. CyberGhost и неговите 1300+ сървъри правят криптовалутата да изглежда зле (прочетете нашия ревю за CyberGhost).

скорост

Изпълнихме тестове за скорост от Германия, използвайки speedtest.net и speedof.me. Ето резултатите.

Държава: Ping (ms): Изтегляне (Mbps): Качване (Mbps):
Германия (незащитена)3324.515.88
Франция на Cryptofree13410.480.79
Франция543.594.55
Хонг Конг2330.220.53
Далас, САЩ2103.156.96
Ванкувър, Канада1484.324.67
Финландия822.384.67

Тествахме всяко място в пет цикъла и осредняваме измерените стойности. Интересно е да се отбележи, че скоростта на изтегляне и качване варира в голяма степен от стартиране до изпълнение. Ето защо решихме да въведем speedof.me, който даде същите резултати.

За сървъра във Франция например успяхме да определим стойности в диапазон от 3,44 Mbps до 9,61 Mbps. Хонконг, Далас и Ванкувър също бяха засегнати от такива колебания.

Закъснението все още е в разумни граници, стига да не сменяте континентите. В Германия времената на реакция на европейските сървъри бяха прилични, така че можете да използвате криптовалута за игри. Въпреки това няма да бъде най-добрият ви VPN за списък с игри.

Скоростта на изтегляне и качване е, честно казано, лоша. Дори да се свържем със съседна държава като Франция, ни намалиха процента с 80 процента. С учудване установихме, че връзката с Канада има по-висока скорост на изтегляне и качване от сървърите във Франция и Финландия, така че това също не е най-доброто VPN за поточно предаване.

Скоростите на Cryptostorm са просто лоши. Закъснението е единственият фактор, който може да се използва. В противен случай няма да спечели място сред най-бързите доставчици на VPN без големи подобрения.

Сигурност & поверителност

Cryptostorm има голяма сигурност и поверителност. Той използва OpenVPN и работи над TLS / SSL канал. Що се отнася до шифъра, VPN ни убеждава с ChaCha, алгоритъм, оптимизиран за мобилни устройства. ChaCha е сравним с AES, фактически стандартът за криптиране, но е много по-бърз.

На всичкото отгоре криптовалутата защитава своите данни с ECC, система за криптиране с публичен ключ. При такава система винаги имате два ключа: един частен и един публичен. Това означава, че можете да декриптирате шифрованата информация само ако имате частен ключ. Частният ключ използва математически функции за декриптиране.

ECC е един от тях. По същество това е математическа процедура за декриптиране на публични и частни ключове. Алтернатива тук е RSA. За сравнение, ако имате 256-битов ECC ключ, ще ви е необходим 3072-битов RSA ключ, за да получите същото ниво на сигурност. Това не означава, че ECC е по-сигурен от RSA, а само че се представя по-добре.

Cryptostorm ви позволява да изберете дали искате да използвате ECC и ако да, кой подпис за криптиране искате да използвате. Можете да изберете „secp521r1,“ Ed25519 “или„ Ed448. “ Това са различните видове частни ключове (координати и подписи), които можете да изберете.

Подложихме криптовалута на IP тест за теч и получихме добри резултати. Уебсайтът не само не успя да открие, че използваме VPN, но и истинският ни IP адрес беше скрит. Услугата без проблеми премина и тестовете за теч на WebRTC и DNS.

Поверителност на криптовалута

Впечатлени сме и от токен системата, която гарантира, че не се съхранява информация за потребителя. Ако плащате с биткойни или друга криптовалута, не трябва да се притеснявате за поверителността. Маркерите се изтриват редовно, според доставчика. От друга страна, ако загубите своя жетон, криптовалутата няма да може да ви помогне.

Тъй като всеки, който купи токен чрез PayPal, получи имейл с него, е съмнително колко анонимни сте всъщност. Имейл адресът може да се използва за свързване на вашата идентичност с токена и криптовалута ще знае какво правите. В този случай вашият маркер ще бъде вашият собствен цифров идентификатор.

Услугата твърди, че не се съхранява информация за клиента, но сме скептични. Той предлага гаранция за връщане на парите, ако са били използвани по-малко от 50 процента от токена. Ако закупите едногодишен жетон, криптовалутата ще трябва да съхранява информацията ви най-малко шест месеца, за да се съобрази с нейната гаранция. Това изглежда противоречиво.

В сравнение с други доставчици на VPN, като HideMyAss (прочетете нашия преглед на HideMyAss) или VPNArea (прочетете нашия преглед на VPNArea), това се оплаква от високо ниво. Като цяло криптовалутата не може да се заблуди по отношение на сигурността и може да се нарежда сред най-сигурните VPN-та там.

Обслужване на клиенти

Cryptostorm предлага поддръжка по имейл и това е въпросът. Няма чат на живо или база знания, но има форум, където потребителите могат да задават въпроси. Нещата обаче не стават много по-ясни във форума. Има две категории: „активни теми“ и „теми без отговор“.

Cryptostorm-форум-теми

Разделът с често задавани въпроси няма нищо общо с криптовалутата VPN, а се отнася до самия форум. Освен всичко друго, можете да намерите въпроси като „как да публикувам публикация?“ и други теми, свързани с форума там. Може да се предположи, че някой, използващ доброволно VPN доброволно – има достатъчно алтернативи – ще знае как да се справи с форум.  

Cryptostorm-често задавани въпроси

Поддръжката на клиенти е трудно да се намери. На уебсайта можете да видите следните икони под „контакт“, които не помагат много.

Cryptostorm-контакт-ни

Попитахме поддръжка, ако трябва да проверим маркера, преди да го използваме и какъв е хешърът на маркера.

Не разбрахме какъв е отговорът, но трябва да отбележим, че времето за реакция от 30 минути е добро. Това каза, поздрав и да бъдеш учтив би било хубаво.

Като обобщение, ние често се намирахме в GitHub, опитвайки се да потърсим отговора на нашия въпрос, защото каквото и да е, което крипто бурята ви предлага, трудно може да се нарече „поддръжка на клиенти“.

Присъдата

Когато посещавате уебсайта на криптовалутата, първо се сблъсквате с приливна вълна от модни думи, като „базирани на жетони“, „отворен код“, „неконтролирани“, „голи метални сървъри“ и „крещящи бързо“, което помага развийте известен скептицизъм към доставчика.

Лош дизайн, неуправляем уебсайт и куп технически условия, с които нормален човек не може да се справи, водят до още повече скептицизъм.

Това няма нищо общо с това да бъдеш маниер. По-скоро това е слабо извинение да обвиняваме дизайнерските грешки в брандирането. За много потребители криптовалутата може да изглежда като наполовина програмирана бета версия на VPN, която студент направи по време на работа по проект.

Онези, които копаят по-дълбоко, обаче няма да останат разочаровани. Криптовалутата доминира в една област по-специално: защита на данните и сигурност. Услугата е точно за хора, които не се интересуват от „усещанията“ около своите VPN мрежи, но които отдават основно значение на безопасността онлайн.

Това е малка част от потребителите, затова препоръчваме да прочетете другите ни VPN рецензии, за да намерите по-добре обвързана услуга.

Използвали ли сте криптовалута преди? Как ти хареса? Уведомете ни в коментарите и благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me