Преглед на Ivacy – актуализирано 2020 г.

Ивайси ревю

Ivacy е сравнително нова услуга, която се сблъска на VPN сцената, като иска да направи впечатление. Въпреки това, отново и отново намираме услуга, която не е лоша, но все още няма и котлети, които да бъдат наречени добри. Прочетете пълния ни преглед на Ivacy, за да разберете защо.


Ivacy-Slider1

Ivacy-Slider2

Ivacy-Slider3

Ivacy-Slider4

Ivacy-Slider5

предишен

Следващия

Обикновено, когато преглеждаме VPN услуга, нещата са доста черни и бели. Ние или гледаме VPN, който е добър, като ExpressVPN или NordVPN, или услуга, която е лоша (няма да посочваме имена, както правим в нашата държава в облака). 

От известно време Иваси попадна в изненадващо рядката средна земя. Всеки път, когато проверяваме, за да видим как вървят нещата с Иваси, изглежда, че се опитва да направи възможно най-добрия си път към нашия най-добър VPN списък, но винаги е просто срамежлива по една или друга причина..

Днешният преглед на Ivacy VPN не се различава. С търсеното си разделено тунелиране, уникален интерфейс и изключителни цени, Иваси е – все пак отново – готов да направи снимка в горните ешелони. Въпреки това, постоянните проблеми с скоростта и лошата производителност на потока по време на нашето тестване не позволяват на Ivacy да бъде избиран от „добър“ VPN за още една година.

Силни & Слабости

Алтернативи за Иваци

Характеристика

Ivacy VPN всъщност има някои впечатляващи функции за цената си и дори успява да представи някои от тях по доста уникален начин. За начало има превключвател за убийство, както и някакъв начин да накарате VPN да се свърже автоматично при стартиране. 

Смятаме, че и двете функции са задължителни за всеки приличен VPN, защото влияят на сигурността. Ще разгледаме по-задълбочено функциите за превключване и автоматично свързване на Ivacy в секцията „сигурност“, но засега е достатъчно да кажем, че и двамата са напълно достатъчни. 

Ivacy също предлага шепа различни специализирани видове сървъри, които са предназначени за специализирани задачи. Първата категория от тези специализирани сървъри е за стрийминг. Разделът, който съдържа поточните сървъри, ви позволява да разглеждате опциите на сървъра или чрез съдържанието на държавата, което се опитвате да гледате, или чрез услугата за стрийминг, която е уникална и би било хубаво, ако работи надеждно.

Ivacy-Streaming

Освен поточните сървъри, има и специални IP сървъри на разположение (срещу допълнително заплащане), както и сървъри, които уж са за „сигурно изтегляне“ и „деблокиране“. Как разблокирането се различава от поточните сървъри не е ясно, но защитените сървъри за изтегляне добавят слой от злонамерен софтуер и сканиране на вируси към процеса на изтегляне. 

Има редица проблеми, които виждаме с това, като потребител просто забравя да използва защитен сървър за изтегляне, докато изтегля файл. Една от опциите в нашата най-добра статия за антивирусен софтуер би бил много по-надежден залог и би предложил по-добра производителност и откриване. 

Разделяне на тунели

За последно спасихме най-добрата функция на Иваци: разделен тунелинг. Това ви позволява да настроите своя VPN, така че някои програми да използват тунелната му връзка, докато други не. Говорихме известно време за това колко неуловима е тази функция в света на VPN и започваме да я виждаме все повече и повече.

Ivacy-SplitTunneling

Наистина, разделеният тунелинг на Иваци не е най-здравата версия, която сме виждали. Ivacy ви позволява само да определите списък с програми, които използват този VPN, докато всичко останало ще използва нормална незащитена връзка. 

Ако погледнете други VPN, които предлагат тази функция, като ExpressVPN, ще видите, че тя ви позволява да настроите или списък с изключения или списък с приложения, които винаги трябва да използват VPN. Някои VPN дори ви позволяват да изберете кои URL адреси ще получат VPN връзката и кои от тях използват нормалната връзка. Вижте нашия преглед ExpressVPN за преглед на по-модерна версия на разделените тунели. 

Въпреки че не е най-добрата версия на разделените тунели, която сме виждали, е хубаво да видим повече VPN мрежи, които го стискат на по-ниска цена. Това е чудесна функция и това е един от първите пъти, когато сме виждали, че се предлага на толкова ниска цена.

Преглед на функции на Ivacy

Лого на Ивасиwww.ivacy.com

Започва от $ 225 на месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, BitPay, AliPay, стена за плащане

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия
1 ден

Период на възстановяване
30

Сума в целия сървър
1000+ сървъра на 100 места

Настолни операционни системи
Windows, MacOS, Linux

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра
Chrome, Firefox

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN, L2TP, IKEv2

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
24/7

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

Цените на Иваси не започват да изглеждат като нещо специално, като сравнително месечното ценообразуване е доста по-малко от 9,95 долара на месец. Останалите три варианта обаче намаляват значително цената и правят Иваси непреодолима бюджетна избора.

Шестмесечният план на Иваси излиза на 5 долара на месец, докато целогодишното му ценообразуване е 3,50 долара на месец; това го поставя на същите месечни разходи като тригодишната цена на NordVPN, която похвалихме в нашия преглед на NordVPN за доста ниска. Нещо повече е, че Ivacy предлага и двугодишен план, който е с 1,50 долара по-малко на месечния разход, достигайки до 1,99 долара на месец.

В допълнение към самия план, вие също така имате възможност при плащане да платите за специален IP или добавки за пренасочване към порт. Обикновено това са доста нишови неща, които ще знаете, ако имате нужда, така че обикновено препоръчваме повечето хора да не ги връзват към своите покупки като общи надстройки. 

Преди да купите акаунт обаче, има възможност да се възползвате от 24-часовата безплатна пробна версия на Ivacy. Това дава на потребителите чудесен начин да изпробват услугата и да проверят дали тя е подходяща за тях. 

Това обаче не е толкова щедро като някои безплатни VPN планове, като ProtonVPN. Ако погледнете нашия преглед на ProtonVPN, ще видите, че тази VPN предоставя на потребителите безплатен акаунт за толкова дълго, колкото искат, без ограничение на данните.

За щастие, ако еднодневната безплатна пробна версия на Ivacy не е достатъчна за вас, VPN се предлага с допълнителна 30-дневна гаранция за връщане на парите. Това дава на потенциалните нови потребители нещо, върху което да се върнат, ако услугата не отговаря на техните нужди.

И накрая, Ivacy приема голямо разнообразие от методи за плащане, включително Alipay, PayPal, BitPay, около дузина различни криптовалути, както и стандартни кредитни и дебитни карти. 

Лесно използване

Иваси си свърши добра работа, като направи началото на опита ти безпроблемно. Докато някои доставчици на VPN ви карат да прескачате обръчи и дори да изпращате фактури, за да получите какъвто и да е пробен вид, Иваси улеснява намирането и регистрацията за 24-часовата безплатна пробна версия. 

По време на инсталирането на софтуера получихме предупредително съобщение, но изглежда, че нямаше никакво влияние върху настройката, тъй като щракнахме върху „OK“ и всичко вървеше добре след това. 

Клиентът на Windows е добре изложен, като все още избягва дизайна на copycat. Колона от раздели се прибира в левия край и когато преместите мишката върху тях, те се разширяват малко, за да разкрият текст, който показва какво съдържа всеки раздел.

Дизайнът на Ivacy е опростен и изчистен, като все още прави нещата лесно достъпни. Настройките допълнително помагат на това усещане за обща лекота, като много от опциите имат малки обяснения наред с тях, които обясняват какво точно прави всяка отметка и функция.

Като цяло, външният вид на клиента на Ivacy има значителен потенциал, което казахме и в последния ни преглед на Ivacy. Има няколко детайли, които все още се чувстват не на място, трудни и няколко неща, които се нуждаят от допълнително усъвършенстване. А именно, самият основен списък на сървърите е малко затруднения, за да се превъртате. 

Ivacy-Servers

Основният прозорец на сървъра може да побира само пет държави в изгледа наведнъж и няма лента за търсене. Превъртането до дъното, за да намерите сървъра, от който се нуждаете, може да бъде скучно, а тясното падащо меню улеснява превъртането вдясно минало. За преглед на VPN с почти перфектен клиент на Windows, не забравяйте да разгледате нашия преглед на частния достъп до Интернет.

скорост

Местоположение: PingDownloadUpload
беззащитен4291,20341,36
нас.18143,0087.48
Великобритания80119,6453.43
Хонг Конг22312.8437.10
Швейцария9911.8213.25
Япония2479.2812.24

Резултатите от тестовете за бързи тестове с Ivacy показаха страхотен контраст между по-трафикуваните сървъри в САЩ и Великобритания спрямо сървърите в малко по-отдалечени и по-малко пътувани области на виртуалния свят, като Япония и Швейцария. 

Тук, в САЩ – както и през езерцето във Великобритания – успяхме да върнем около половината от скоростите си за изтегляне, докато използваме VPN за Ivacy. Това е повече от достатъчна честотна лента, за да предавате съдържание или дори бързо да изтегляте големи файлове, но тези номера не са достатъчни, за да кацнете Ivacy в нашия най-бърз VPN списък. 

В останалите три места, които тествахме, нещата вървяха много по-гладко. В Хонконг, Швейцария и Япония видяхме как скоростите попадат в тийнейджърите или по-ниски, дори потъват в едноцифрени цифри в Япония. 

Въпреки че тези цифри не са нормални на хартия, реалното представяне на VPN на Ivacy все още беше използваемо. Никога не е имало време за зареждане на комутатора и дори в Япония успяхме да гледаме поточно съдържание от Twitch и YouTube в 720p.

Видеоклиповете често отнемат забележимо количество време, за да започнат да се зареждат, но щом нещата започнаха, нямаше проблем. Ако търсите бърз VPN, тогава нашата статия NordVPN срещу PIA е по-добро място за разглеждане. Скоростите на Ivacy са полезни, но те все още са една от най-големите слабости на услугата.

Сигурност

Измерването на VPN сигурността е трудно, но два от най-важните фактори, които трябва да се разгледат, са опциите на протокола и наличните нива на криптиране. За протокол Ivacy предлага OpenVPN, L2TP и IKEv2. 

Можете да прочетете повече за това какво означават при разпадането на VPN протокола, но засега OpenVPN се счита за златния стандартен протокол, благодарение на чистия опит и отворен код. 

Ivacy-протоколи

Шифроването също е първокласно, като Ivacy използва AES-256, който се рекламира като „военно качество“ на уебсайта на Ivacy. Ако прочетете за AES-256 в нашето описание на статията за криптиране, ще разберете, че не е несправедливо искане. 

В допълнение към основната настройка на протокола и криптиране, както споменахме по-рано в секцията „функции“, има още няколко неща, вградени в тази помощ в сигурността на VPN. Настройките съдържат работеща IP и DNS защита от течове, която тествахме сами, както и превключвателя за убийство и опциите за автоматично свързване. 

Ivacy има солидна настройка за сигурност, ако промените протокола в настройките от „автоматично“ на OpenVPN. Ivacy няма двоен VPN или Tor над VPN, както можете да видите в нашата статия NordVPN срещу TorGuard, но предлага достатъчна защита за повечето потребители. 

поверителност

Политиката за поверителност на Ivacy е доста лесна за четене, като влиза само на пет страници с доста голям шрифт. Политиката използва много точки и списъци, за да стане ясно какъв точно е информацията и не се събира по време на процеса на регистрация, по време на използването на VPN и когато се свържете с поддръжката на клиенти.. 

Ivacy трябва да събере име, имейл адрес и начин на плащане, за да ви предостави VPN услугата. Това означава, че биткойн или друга криптовалута е най-добрият вариант за тези, които искат да поддържат поверителност, тъй като дава възможност да се използва фалшиво име и имейл.

В своята политика за поверителност Ivacy ясно заявява, че не регистрира и не наблюдава вашата активност при сърфиране, IP адрес, времена на връзка или друга идентифицираща информация относно използването на VPN. Дори продължава да казва, че по-късно няма да може да предостави информация на властите, ако не бъде попитана, тъй като тя не поддържа журнали на вашата дейност. 

Поточно изпълнение

Поточната производителност на Ivacy е навсякъде, в зависимост от това до какви сайтове се опитвате да получите достъп. Като за начало изпробвахме стандартните сървъри, само за да видим как функционират и какво ще се случи, ако забравите да се свържете със специализираните поточни сървъри.

С помощта на нормалните сървъри успяхме да накараме както Netflix, така и Hulu да работят. Hulu работеше отлично, но Netflix се държеше много странно. Отне около 45 секунди, за да започне възпроизвеждането на видео, но след като го направи, всичко изглеждаше наред. Както Amazon Prime Video, така и BBC iPlayer бяха блокирани на нормалните сървъри.

Както вече споменахме, сървърите за стрийминг са създадени по уникален начин. Те получават свой собствен раздел, който по подразбиране се организира от услуга за стрийминг, а не от държава. Започнахме тестовете на тези специализирани поточни сървъри с опцията Netflix, която изобщо не работи.

Отне около 40 до 50 секунди за свързване и след като веднъж свързан, нашият интернет вече не работи. Когато опитахме сървъра на Amazon Prime, имаме подобен проблем. След изчакване обаче VPN изобщо няма да се свърже и вместо това ни изпрати съобщение за грешка, което ни каза да опитаме отново по-късно, което направихме и никога не получихме работеща връзка.

Ivacy-грешка

Сървърът на BBC iPlayer всъщност работи за отблокиране на съдържанието на сайта, но по някаква причина самият сървър беше в Сингапур, според софтуера на Ivacy. Това беше доста слаба производителност от софтуера, в който стрийминг сървърите са разбити от услуга с повече от дузина опции. 

Излишно е да казвам, че Ivacy има дълъг път, преди да се покаже в някой от най-добрите ни VPN за Netflix или най-добрият VPN за списъци на Hulu.

Местоположение на сървъра

Мрежата на Ivacy се разшири значително след последния ни преглед и сега включва повече от 1000 сървъра в малко над 100 места. Въпреки че броят на местоположенията не се е променил значително след последното ни регистриране, общият брой сървъри е над два пъти. 

Тази мрежа не може да киха, но все пак бледнее в сравнение с най-голямата VPN мрежа, за която знаем: HideMyAss. В нашия преглед на HideMyAss, ние разглеждаме неговата масивна сървърна мрежа, която разполага с огромни 290 места. 

Обслужване на клиенти

Както и много уебсайтове днес, Иваси има балон в долния десен ъгъл на своя сайт, който можете да щракнете върху, за да се свържете с 24/7 чата на живо. Това вероятно е най-бързият начин да се чуете от поддръжката на клиентите, но има и опция за изпращане на билет за поддръжка.

Предполага се, че билетите за поддръжка също са денонощни, точно както чатът на живо, но и двете опции имат поддръжници, които могат бързо да предложат подробни отговори на всякакви въпроси, които успяхме да хвърлим.. 

Още по-хубаво от това да се опитвате да подкрепите, е да разполагате с информация, за да коригирате нещата лесно. Базата от знания на Иваси добре изпълнява тази нужда с множество подробни статии, които да ви помогнат да решите повечето от най-често срещаните проблеми, възникващи при VPN мрежи. 

Присъдата

Изглежда, че Ivacy е добре във връзка с това, което всъщност искат VPN потребителите. Той свърши добра работа по полагането на солидни основи със своя интерфейс и функции, особено с включването на разделно тунелиране. 

Ценообразуването прави Ivacy много примамлива опция за някои, но скоростите все още я задържат значително. Въпреки че Иваци удвои общия си брой сървъри, той все още се нуждае от много работа на този фронт – както и с избиване на извивките в неговото предаване – преди да можем да го считаме за достоен за първо място на нашия сайт.

Ако преди сте използвали VPN за Ivacy, ще се радваме да чуем в коментарите по-долу как вашите впечатления се сравняват с нашите в този отзив за Ivacy. Както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map