Преглед на IPVanish – актуализиран 2020 г.

Преглед на IPVanish

IPVanish е утвърден VPN със силна фенска база и смесена репутация. По време на този последен кръг от тестове много ни хареса, но опитът му за поверителност, както и няколко други нигери, не позволяват да бъде някъде близо до първото място. Прочетете пълния ни преглед на IPVanish за мръсните детове.


най-добри VPN-мнения

IPVanish щеше да го включи в нашия най-добър VPN списък, ако не беше политика за поверителност, която беше доказана фалшива в съда преди няколко години. Той разполага с добра гама от функции, много персонализиране и големи скорости за зареждане.

В този преглед на IPVanish ще разгледаме областите, в които виртуалната частна мрежа свети и където тя липсва. Преди да дадем присъдата си, ще обсъдим функциите, цените, лекотата на използване, поддържаните устройства, местоположението на сървъра, скоростта, сигурността и обслужването на клиентите..

Като цяло харесваме IPVanish. Той има страхотен клиент, който обслужва тези, които искат бърза връзка или да ощипят VPN. След като предаде потребителски регистрационни файлове на американския департамент за вътрешна сигурност, IPVanish не изглежда като примамлив; прочетете повече за това в секцията „сигурност“ по-долу.

Силни & Слабости

Алтернативи за IPVanish

Характеристика

IPVanish има добър набор от функции, фокусирани върху анонимността и използваемостта. Любимото на IP феновете на любителите е ухапало праха, тъй като вече няма опция да го включите в потребителския интерфейс и страницата за поддръжка, която подробно как да го направите, е празна.

Поне не можахме да намерим функцията, затова се свързахме с подкрепа. IPVanish ни каза, че IP адресите се циклират на всеки час. В миналото клиентът ви позволява да конфигурирате тази настройка, да я включите или изключите и да зададете колко често искате IP да се променя.

Все пак има какво да харесаме. IPVanish включва убийствен превключвател, който можете да включите в менюто „настройки“. Killswitch прекъсва интернет връзката ви, ако някога сте прекъснали VPN.

IPVanish също има настройки за стартиране и автоматично свързване, което означава, че вашият IP адрес никога не трябва да бъде излаган.

Настройките за стартиране са особено полезни. Можете да конфигурирате IPVanish да се свързва с последния използван сървър, най-бързия наличен или най-бързият в определена държава.

IPVanish поддържа почти всеки протокол, който искате. OpenVPN е активиран извън кутията и можете да изберете да го използвате над порт 443 UDP / TCP или 1194 UDP / TCP. Последният е порта по подразбиране OpenVPN и трябва да работи в повечето случаи, но можете да използвате 443, за да направите трафика си да изглежда като нормален SSL трафик.

IPVanish-протоколи

Ако вашият доставчик на интернет услуги създава проблеми с OpenVPN, можете да скриете трафика си. Това ще премине през дълбока проверка на пакети, като разшири вашите данни и скрие портовете, които използвате.

Извън това IPVanish се представя като нормален VPN. Можете да конфигурирате различни DNS сървъри в менюто „IP настройки“ и да потвърдите IP адреса си, като използвате един от четирите източника на IPVanish. Като цяло нищо не липсва, но може да се добави още.

IPVanish Streaming Netflix, Hulu, BBC iPlayer

IPVanish няма да бъде най-добрият списък с VPN за Netflix скоро. Получихме страховитата грешка на прокси сървъра на пет сървъра. BBC iPlayer също имаше проблеми, така че не сме уверени в поточната производителност на IPVanish.

IPVanish-прокси-грешка

Въпреки това VPN мрежите и платформите за стрийминг винаги играят игра на котка и мишка, така че звездите могат да се изравнят за вашата нощ на стрийминг.

Преглед на функции на IPVanish

IPVanish логоwww.ipvanish.com

Започва от $ 649 месечноВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта

Приема криптовалута

Едновременни връзки
10

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване

Сума в целия сървър
1000+

Настолни операционни системи
Windows, MacOS

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN, PPTP, L2TP

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
24/7

Поддръжка по имейл

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

IPVanish струва приблизително толкова, колкото очакваме. Месечните ставки са около $ 12, а тримесечните и годишните планове предлагат лека отстъпка. Това каза, че липсата на дългосрочни планове означава, че ще плащате повече, независимо колко дълго се абонирате.

Месечните месечни ставки са добри в смисъл, че месечните месечни ставки като цяло са лоши. При 12 $ е много да спечелите за VPN, но IPVanish е с няколко долара по-евтин от месечния курс на NordVPN (прочетете нашия преглед NordVPN и нашия NordVPN срещу IPVanish парче).

Докато повечето VPN имат опция за полугодие, IPVanish има тримесечен план. Странният избор е и няма да спестите много пари. Ако платите за услугата предварително, ще спестите 3 долара. Смятаме, че шестмесечен план около 50 долара би работил по-добре.

Годишните тарифи обаче са най-добрите, поне в сравнение с останалите в състава на IPVanish. Годишен абонамент за NordVPN ще ви струва около 10 долара повече, докато годишен абонамент за CyberGhost е половината от цената (прочетете нашия CyberGhost преглед).

Има проблеми в състава. IPVanish не предлага безплатен план, безплатна пробна версия или дългосрочен абонамент. Безплатните планове обикновено са лоши, така или иначе, освен ако не изтеглите Windscribe (прочетете нашия преглед на Windscribe), така че не сме разстроени от това. Другите два жила.

Безплатната пробна версия преминава много и въпреки че IPVanish предлага седемдневна гаранция за връщане на парите, все пак трябва да изпратите парите. По същия начин, дългосрочните потребители получават неоптимална тарифа без възможност за закупуване на двугодишен или тригодишен план.

Многогодишните планове са печеливша за компанията и потребителя. IPVanish може да установи лоялност към своята услуга, докато тези, които се задържат, получават по-добра месечна ставка. Има приятна отстъпка за годишните абонати над месечните, но смятаме, че IPVanish би могъл да включва повече стойност за по-дълги срокове.

За съжаление IPVanish не поддържа плащане с криптовалута, така че ще трябва да разкриете самоличността си, за да проверите.

Сделка за черен петък IPVanish

Моля, обърнете внимание, че през ноември 2019 г. всички горепосочени цени са намалени наполовина или дори повече, което означава, че можете да получите доста добра сделка. Въпреки това, след като терминът ви изтече, ще плащате редовни цени. Използвайте кода на талона „CYBERDEAL19“, ако проявявате интерес.

Лесно използване

IPVanish е в категорията „комерсиални“ VPN мрежи, така че е лесен за използване. Процесът на регистрация е безболезнен. Ще създадете акаунт с имейла и паролата си – не се изисква друга информация – и IPVanish автоматично ще открие каква операционна система използвате и ще препоръча инсталатор. Като цяло, регистрацията не отнема повече от няколко минути.

Когато отворите клиента, ще започнете в раздела „бързо свързване“. Можете да изберете държава и град и да се свържете без да разглеждате списъка със сървъри. IPVanish също ви показва информация за вашата връзка, включително протокола, който използвате, скоростта на предаване на данни и скоростта.

IPVanish-Quick-Connect

За пълния списък на сървърите ще трябва да използвате раздела „списък на сървъра“. Можете да прегледате опциите или да използвате картата, за да стигнете до района, към който искате да се свържете. Можете също да филтрирате по държава и закъснение. IPVanish обаче няма пълен списък със сървъри. Амстердам например има почти 100 сървъра, но можете да изберете само да се свържете с Амстердам като цяло.

IPVanish-Сървър-Списък

Що се отнася до лекотата на използване, това може да е предимство, особено ако не сте запознати с VPN мрежи или не искате да се движите наоколо, докато се свързвате. Разделът „бързо свързване“ покрива добре зоната, така че по-изчерпателен списък със сървъри би бил добър за тези, които искат да влязат в окопите.

Два от останалите три раздела се занимават с вашия акаунт и приложението. Не трябва да кликнете върху „данни за акаунта“ или „информация“, докато използвате IPVanish.

Вероятно ще искате да проверите раздела „настройки“. Можете да настроите Killswitch, да промените вашия протокол, да проверите вашия IP адрес и да конфигурирате DNS там. IPVanish няма голям списък с настройки, но ние се задоволяваме с това, което се предлага.

IPVanish-Settings

Най-много ни харесват настройките за стартиране. Можете да конфигурирате клиента по един от четирите начина: не активирайте IPVanish при стартиране, свържете се с предварително свързан сървър, свържете се с най-бързия сървър и се свържете с най-бързия сървър в определена държава. Това в комбинация с Killswitch означава, че никога не се свързвате с интернет, докато сте незащитени.

IPVanish-Startup-Settings

Интерфейсът е лесен за заобикаляне, като цяло. Има горна лента, която показва на кой сървър сте в момента, IP адрес и бутон за включване. Независимо къде се намирате в клиента, можете да прекъснете връзката или да се свържете отново.  

Искахме повече възможности, особено за IP колоездене, което IPVanish странно е пропуснало. За пряко VPN преживяване обаче работата върши добре.

Поддържани устройства

IPVanish има приложения за Windows, macOS, Linux и Chrome OS. Той също има отлична поддръжка за мобилни устройства с клиенти за iOS, Android и, изненадващо, Windows Phone. Той може да поддържа и други версии на Android, като например Fire TV на Amazon.

Той също така поддържа рутери с фърмуер DD-WRT или Tomato. Можете да закупите предварително конфигуриран рутер от IPVanish, но ще похарчите 300 долара за него, най-малко. IPVanish предлага визуални ръководства за конфигуриране на OpenVPN на рутери, мигащи с DD-WRT или Tomato и падащо меню на популярните рутери, така че да знаете кой фърмуер имате.

IPVanish-рутер-Setup

Като цяло, преминаването на маршрута “Направи си сам” е по-добрият вариант.

IPVanish не поддържа официално Tor. На страницата за поддръжка, посветена на него, се казва, че „миналата обратна връзка от нашите клиенти показва, че TOR работи, но най-вече само за уеб сърфиране“. Може да успеете да го накарате да работи, но ние го отчитаме като загуба.

Конфигурирането на IPVanish на вашия рутер е по-скоро проблем за сигурността и по-малко проблем. Всички планове идват с поддръжка за до 10 устройства, което е повече от нашите най-високо оценени VPN, ExpressVPN (прочетете нашия преглед на ExpressVPN и нашето сравнение ExpressVPN спрямо IPVanish).

Местоположение на сървъра

IPVanish има 1 095 сървъра в над 60 страни. Това не е на ниво NordVPN, но малко са доставчиците. За да постигнете този брой сървъри, вероятно има комбинация от наети, собствени и виртуални сървъри в мрежата.  

Местоположенията са съсредоточени около САЩ и Европа. Както е отбелязано в секцията за лесна употреба, можете да изберете общото местоположение, към което искате да се свържете, но не и конкретния сървър.

IPVanish-Сървър-Map

На картата обаче има много мъртви области. По-голямата част от Южна Америка, Азия и Африка имат малко сървъри. Това не е изненадващо, като се имат предвид тези места, в които се намират държави с най-строгите закони за поверителност, но те все още са недостатъчно в пространството на VPN.

скорост

IPVanish има впечатляващи времена за качване и закъснение, поне ако сте в популярна област. По тази причина ни направи най-добрият VPN за списък с игри. Той е сред най-бързите VPN мрежи на пазара, като се забавя с най-много 20 процента, дори когато пътувате по целия свят.

Местоположение: Ping (ms): Изтегляне (Mbps): Качване (Mbps):
Незащитен (Сейнт Луис, Мексико)1059.1311.55
Лос Анджелис, Калифорния9653.598.21
Глазгоу, Великобритания1322.362.96
Лондон, Великобритания10549.668.31
Токио, Япония16845.604.72
Сидни, Австралия24751.133.01

Забелязахме обаче нещо интересно по време на нашите тестове за скорост. Глазгоу имаше жалки резултати, не само в сравнение с други места, но и в сравнение с други доставчици на VPN. Тествахме друг сървър в Обединеното кралство като проверка за разумност и открихме числа, които са в съответствие с останалите резултати.

По-малко популярните райони, като Глазгоу, имат лоши скорости. Останалата част от мрежата на IPVanish е толкова добра, че не ни притеснява много. Ако търсите конкретно местоположение, може да имате проблеми, но това е малко вероятно да бъде първото или последното препятствие, с което се сблъскате.

Сигурност & поверителност

IPVanish предлага повече протоколи за избор от AirVPN, който има само OpenVPN (прочетете нашия преглед на AirVPN). Той използва 256-битово криптиране на AES, стига и протоколът да го позволява, което означава, че получавате най-добрата сигурност в своя клас.

Получавате достъп до IKEv2, OpenVPN през TCP и UDP, L2TP, SSTP и PPTP. Най-сигурната и конфигурируема опция е OpenVPN, но IKEv2 е добър избор за мобилни устройства.

SSTP също е приятно включване, тъй като използва SSL / TLS връзка като OpenVPN, но изглежда като нормален HTTPS трафик.

Странният човек е PPTP, тъй като това е протокол от дата и несигурност. Трябва да се направи аргумент, че той поддържа по-стари операционни системи и идва с повишаване на скоростта, но сигурността трябва да бъде основното значение. IPVanish го препоръчва за сърфиране с „нискорискова скорост“, но изобщо не го препоръчваме.

Все пак разнообразието е подправката на живота, а IPVanish ви дава много възможности. С най-новите протоколи и най-сигурното ниво на криптиране, тук няма нищо, за което да придържаме носовете си.

Тествахме IP, DNS и WebRTC течове, използвайки ipleak.org и IPVanish, преминали без проблеми.

Поверителност на IPVanish

IPVanish твърди, че е VPN доставчик без регистрация (повече за това по-късно), което означава, че не събира информация за трафика или използването на своята услуга. Въпреки това запазва информация за обработка на плащания, открива измами и други.

Впечатлени сме от това колко ясна е политиката за поверителност на IPVanish. Разгражда се всяка стъпка в процеса – използване на сайта и използване на VPN. IPVanish ви казва каква информация се събира и как се използва.

IPVanish-Декларация за политика-

За обработка на плащанията IPVanish трябва да поддържа активен имейл и метод на плащане. Тази информация обаче по никакъв начин не се отнася до използването на VPN. Твърди, че анонимизира целия трафик, пътуващ до неговите услуги, и не регистрира използването.

Информацията, съхранявана в записа – имейл адрес, начин на плащане и т.н. – се използва по много причини. IPVanish очертава всяка услуга, която използва, включително SendGrid за имейл и MaxMind за откриване на измами, в своята политика за поверителност.

Най-добрият начин да останете анонимни е да използвате акаунт за нежелана поща изключително за IPVanish. Начините на плащане все още могат да бъдат свързани с вас, тъй като IPVanish не приема биткойни или студени, твърди пари като Mullvad (прочетете нашия преглед на Mullvad).

IPVanish Logging

През 2018 г. публикация в Reddit разби историята, че жител на САЩ е заподозрян в разпространение на детска порнография през 2016 г. IP адресът, който използва, беше вързан към Highwinds Network Group – мрежа за доставяне на съдържание, която IPVanish притежава.

След като получи първата призовка, IPVanish отговори: „За да защитим клиентските данни, ние не регистрираме никаква информация за използването. Следователно ние не разполагаме с информация относно препратения IP. “

След като получи призовка от Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, IPVanish предостави записи на потребителя за използване в случая. Съответната информация е на екрана по-долу. Можете да прочетете пълния отчет тук, но имайте предвид, че той е графичен в описанието.

IPVanish-Logging

IPVanish не е първият доставчик на VPN, който опровергава своята политика за без регистрация в съда. HideMyAss и PureVPN също са виновни за това (прочетете нашия преглед на HideMyAss и PureVPN). Имайки предвид това, частният достъп до интернет, който също е базиран в САЩ, доказа в съда, че не съхранява регистрационни файлове (прочетете нашия преглед на частния достъп до интернет).

Ясно е, че IPVanish лъже през 2015 г., но не е ясно дали сега лъже. StackPath притежава IPVanish, а неговият изпълнителен директор Lance Crosby заяви в интервю за TechRadar за 2018 г., „Това е съвсем различна компания, с нов изпълнителен и правен екип.“

Засега всичко, което трябва да продължим, е думата на Crosby и политиката за поверителност, които са почти или по-малко еднакви от създаването на IPVanish. Ако поверителността е най-голямата ви грижа, IPVanish може да не е подходящ за вас.

Обслужване на клиенти

IPVanish предлага чат на живо и поддръжка по телефона, както и база от знания и ръководство за настройка. Впечатлени сме от оформлението и времето за реакция на IPVanish офертите, но това не е изненада, като се има предвид останалата част от услугата.

Базата знания е разделена на секции. Получавате често задавани въпроси, ръководства за отстраняване на неизправности, съобщения, ръководства за настройка, относно и таксуване. По-голямата част от времето ви ще бъде изразходвано за отстраняване на проблеми, често задавани въпроси и настройка.

IPVanish-знания

Само с 12 статии, често задаваните въпроси са малки. Темите са общи, като например използването на услугата в конкретна държава или нулиране на паролата ви. Има теми, които обаче се опират на отстраняване на неизправности, които искахме да видим в този раздел.

IPVanish има ръководство за почти всяка операционна система, на която бихте могли да го инсталирате. Общите инсталации, като Windows и macOS, също имат отделни ръководства за всеки протокол. Ръководствата за настройка ви показват как да конфигурирате VPN, а не само как да го инсталирате. Ако използвате съдържанието само на клиента, тези области са без значение за вас.

Има 54 ръководства за отстраняване на неизправности, които обхващат често срещаните проблеми и инструкции, както с инструкции стъпка по стъпка, така и с множество снимки на екрана.

IPVanish-Отстраняване-Guides

За директна поддръжка, чат на живо и имейл са добри опции. Чатът на живо е достъпен денонощно и има индикатор за това къде сте на опашката. Поддръжката по имейл също е прилична. Когато стигнахме до IPVanish, някой се върна при нас след около 15 часа.

Отговорът им обаче беше разочароващ. Попитахме как се използват виртуални сървъри. Отговорът беше мрачен „съжаляваме, не разкриваме информация за нашата инфраструктура“.

Не ни липсва много телефонна поддръжка, тъй като чатът на живо и имейлите са достатъчни. IPVanish обаче няма форум. Като се има предвид в колко конфигурации може да се настрои VPN, би било хубаво да има място за общността, за да снима идеи.

Присъдата

Нечестната политика за поверителност посочва иначе добро изживяване. IPVanish има голяма използваемост, скорост и функции. Ако политиката за поверителност беше точна, тя също ще има голяма сигурност. Това каза, ние знаем, че IPVanish е поддържал дневници в миналото.

С наличието на нови ръководители бъдещето на IPVanish е несигурно. Ако продължава да е непочтен по отношение на своите практики за поверителност, не можем да го препоръчаме добросъвестно. Кросби казва, че компанията вече е напълно различна и политиката за поверителност е точна. Ако това ви е достатъчно, ще намерите отличен VPN с голяма скорост, за да стартирате.

За доставчици, които имат една и съща производителност, без да влизате в системата, прочетете нашите рецензии за VPN.

Какво мислите за IPVanish и последния му дебал? Уведомете ни в коментарите и както винаги благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map