Преглед на BullGuard VPN – Солидна VPN за Netflix – Актуализирана 2020 г.

Преглед на BullGuard VPN

BullGuard е добре известна компания за киберсигурност с известен добър софтуер за името си, така че не беше много изненадващо да чуете, че работи върху VPN. Учудващото е колко е добро, предлагайки добра скорост, лекота на използване и достъп до Netflix. Прочетете нашия пълен преглед на BullGuard VPN за подробности.


най-добри VPN-мнения

BullGuard е компания за киберсигурност, основана през 2001 г. в Лондон. Предлага предимно решения за антивирусна и интернет сигурност, но на 4 април 2019 г. стартира виртуална частна мрежа като нова услуга за клиентите.

На пазар, който става толкова пренаселен и конкурентен като VPN пазара, е акт на смелост да се опитаме да се укрепим като новодошъл. За да може BullGuard да влезе в нашия най-добър VPN списък, той трябваше да внесе много на масата и това го направи.

В този преглед на BullGuard VPN ще разгледаме опростения, но богат на функции VPN клиент, който BullGuard е събрал, както и впечатляващите скорости, които предлага. Това каза, ние също ще разгледаме недостатъците на VPN и къде трябва да се направят подобрения, за да стане един от най-добрите.

Силни & Слабости

Алтернативи за BullGuard VPN

Характеристика

Много VPN отиват твърде далеч в името на оптимизиране на клиента и в крайна сметка създават нещо, лишено от функции. Добър пример за това можете да намерите в нашия преглед на Shellfire VPN.

Въпреки това BullGuard VPN постига приятен баланс между елегантен и прост клиент и пълнофункционално изживяване. Той може да бъде конфигуриран да се стартира при стартиране и има опция той да стартира до минимум в системната област или да отвори клиентския прозорец.

BullGuard-Client

Ако решите да го пуснете при стартиране, можете да го направите автоматично да се свърже със местоположението на сървъра по ваш избор. Има и превключвател за убийство, който е от съществено значение за сигурността и автоматично ще прекъсне интернет връзката ви, ако VPN тунелът е загубен.

Върху превключвателя за убийство има убиец на приложения, който може да бъде конфигуриран за автоматично изключване на избрани програми, като например торент клиент, ако VPN тунелът е загубен. Можете също да настроите VPN, за да направите компютъра си невидим за другите в същата локална мрежа, което може да повиши сигурността при използване на обществена WiFi.

BullGuard-Settings

Има клиенти за Windows, macOS, iOS и Android, но не може да бъде настроен на рутери, което означава, че всяко устройство ще трябва да бъде настроено индивидуално, за да бъде защитено. Ако искате да защитите всички устройства на дома си, като просто настроите VPN на вашия рутер, погледнете нашия преглед TorGuard.

VPN на Bullguard липсва, когато става дума за опции на протокола, но даденият избор е солиден. Ще ги разгледаме по-подробно в секцията „сигурност“. Друго място, където BullGuard VPN оставя нещо, което да се желае, е липсата на разделно тунелиране.

Разделеното тунелиране ви позволява да изберете кои програми използват защитената VPN връзка и кои да използват по-бързата незащитена връзка. Това ви позволява например да преглеждате Facebook насаме с връзката на VPN, докато играете игра, без VPN да добавя лаг. Ако това ви интересува, прочетете за най-добрите сплит тунели на ExpressVPN в нашия преглед ExpressVPN.

Преглед на функции на BullGuard VPN

VPN лого на BullGuardwww.bullguard.com

Започва от $ 297 на месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, PayNearMe, банков превод, чек или паричен превод

Приема криптовалута

Едновременни връзки
неограничен

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване
30 дни

Сума в целия сървър

Настолни операционни системи
Windows, MacOS

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN, UDP

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
24/7

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

BullGuard VPN предлага три времеви рамки за плащане: годишно, двугодишно и тригодишно. Всички планове включват неограничени устройства и честотна лента. Цените са конкурентни, но не са най-доброто, което сме виждали. Ако се насочите към нашия преглед на Windscribe, можете да видите отличен пример за достъпни цени за VPN.

Годишното ценообразуване е най-слабата възможност и много доставчици на VPN предлагат по-добри цени за една и съща времева рамка. Двугодишният вариант е солиден, а тригодишният план е силен вариант за ценообразуване. Това, което липсва от модела за ценообразуване на BullGuard VPN, е месечен план.

BullGuard-Ценообразуване

На практика всички доставчици на VPN предлагат месечен план, но BullGuard VPN ви предоставя не по-кратък вариант от една година. На всичкото отгоре няма безплатна проба за тестване на нещата преди потъването на тази значителна сума пари в VPN. За щастие обаче има 30-дневен период на възстановяване, ако не сте фен.

Лесно използване

Използването на BullGuard VPN е приятно. За тези, които търсят по-добро избухване на огън и клиент, клиентът се отваря на минимален и рационализиран начален екран, който показва списъка на страните отляво и състоянието на връзката вдясно.

Можете да се свържете автоматично с най-бързото място с бутона „бързо свързване“ или да изберете местоположение. Можете също да щракнете върху сърцето до всяка държава, за да го добавите към любимите си, така че да се появи в горната част на списъка. Мобилните приложения са подобни и имат еднакъв общ облик и ясно оформление.

Ако искате да конфигурирате вашата VPN, за да се възползвате повече от нея, настройките могат да бъдат достъпни от раздела в горната част. Менюто за настройки има две категории: обща и сметка. Разделът с акаунта е безплоден, но се показва, когато вашият абонамент изтича, което е хубаво.

Общият раздел е мястото, където са всички настройки. Всяка опция е ясно етикетирана и има кратко размазване под нея, което ви дава добра представа какво прави. Единственото оплакване, което можем да подадем срещу клиента, е, че е много бяло, което може да бъде остро върху очите на определени монитори и при определено осветление.

Нощен режим би бил чудесно допълнение.

Уебсайтът обаче е друга история. BullGuard предлага разнообразни услуги за киберсигурност, а не само VPN, така че уебсайтът му може да бъде труден за навигация. Можете лесно да се окажете на грешната страна на уебсайта и да получите информация за антивируса, за която можете да прочетете в нашия преглед на BullGuard Antivirus, а не за VPN.

Например, някои от връзките в долната част на страницата за VPN могат да ви пренесат в по-общи области на уебсайта, което ви води да получите информация за грешен продукт. Това не е най-лошото и уебсайтът е хубав като цяло, но фините детайли са това, което отнема услуга от солидна до отлична.

скорост

При нашето тестване BullGuard VPN се представи добре на скорост. Въпреки че не са показани точните градове на всеки сървър, което затруднява получаването на точна представа за това колко далеч сме от сървъра, несъмнено американският сървър е най-близкият до това, където направихме тестовете си.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Вирджиния)1472.025.78
Съединени щати2169.125.49
Великобритания8659.474.25
Швейцария10867.974.85
Сингапур24367.313.30
Канада2869.155.45

Както бихте очаквали поради близостта си, ние видяхме най-добрите скорости и ниското време за ping на сървъра в САЩ, а повечето от скоростите за изтегляне и качване останаха непокътнати. Времената за пинг бяха достатъчно ниски, за да може потенциално да намери път към най-добрия ни VPN за игрови кръгове.

Придвижвайки се към Европа, видяхме уважавани скорости от Обединеното кралство със солидно време за пинг. Имаме още по-добри скорости от Швейцария, но времето за пинг беше по-голямо. Швейцарският сървър предостави поразителни скорости, всъщност сървърите в Сингапур и Канада предлагат същото.

Предсказуемо времената за пинг бяха пропорционални на разстоянието ни от всеки сървър, което доведе до това, че Канада има ниски пингове, а Сингапур -.

Що се отнася до усещането да използвате BullGuard VPN, това е точно това, което очаквате от числата, които имаме на хартия. Когато гумата срещне пътя, нещата се задържат и BullGuard се чувства отзивчив и дори може да си пробие път към най-бързите ни VPN снимки.

Сигурност

Както отбелязахме в секцията „характеристики“, BullGuard VPN проверява всички важни полета, когато става въпрос за сигурност. Има превключвател за убийство и можете да се свържете автоматично при стартиране, което означава, че никой от вашите данни няма да изтече по време на кратките прозорци от време, когато вашият VPN не е свързан.

Освен това можете да настроите компютъра си да е невидим за останалите устройства в мрежата, което не е обща характеристика, а страхотна. Има убиец на приложение, който работи като превключвателя за убийство, за да гарантира, че няма да се извади чувствителна информация от банкови приложения и други подобни, в случай че се изключите от VPN.

Има и персонализирана DNS опция, която улеснява конфигурирането на предпочитания от вас DNS, но можете също да промените ръчно DNS без VPN. Докато по темата за DNS не успяхме да открием течове на DNS, докато използвахме BullGuard VPN, което върви дълъг път към валидиране на неговата сигурност.

Опциите за протокол са ограничени, като се предлагат само OpenVPN UDP и TCP. Обикновено се препоръчва UDP, но TCP е подходящ за отстраняване на проблеми с грешка и предлага по-стабилна производителност през повечето време. Ако търсите още опции, прочетете нашия преглед на CyberGhost.

В този момент вероятно се чудите защо сме дали на BullGuard VPN нисък резултат в тази категория. Отговорът е, че криптирането е трогателен проблем за него.

При претърсване на уебсайта открихме препратки към криптирането на „военна степен“. На друго място в мрежата открихме трети страни, които казват, че е 256-битов AES, което е отлично криптиране. Въпреки това искахме да го чуем от BullGuard.

Когато се свързахме с поддръжката, ни казаха, че е „поверителна“. Предвид скоростта, която видяхме, се съмняваме, че BullGuard VPN използва 256-битов AES и бихме искали да чуем ясен отговор, когато попитахме. Фактът, че не ни кара да поставяме под въпрос аспекти на сигурността на VPN.

поверителност

Политиката за поверителност на BullGuard е дълга и трудна за тълкуване поради плътния правен език и факта, че много от тях са написани за по-широко адресиране на всичките му услуги, а не да са специфични за VPN.

В идеалния случай бихме искали да видим всички политики за поверителност, написани по-скоро като NordVPN, за които можете да прочетете в нашия преглед на NordVPN. Политиката за поверителност на NordVPN е кратка и написана на директен и лесен за разбиране език.

Това каза, когато се потопите в политиката за поверителност на BullGuard, нещата не са толкова лоши. Той може да се похвали с политика без регистрация, но това е широко. Това означава, че не проследява какви уебсайтове, които посещавате, докато използвате VPN, но това е ниска лента за задаване.

Той регистрира информация за вас на уебсайта си с помощта на бисквитки, но това е ефективно невъзможно. Плюс това, той записва вашия IP адрес, който е свързан и би могъл да бъде използван за проследяване, ако данните за трафика са били запазени. Освен това политиката за поверителност изглежда чиста.

Поточно изпълнение

BullGuard VPN се представи добре, когато дойде време за опит за поточно предаване. Всеки уебсайт, който опитахме, включително Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video и Hulu, работи без проблеми. Не ни бяха дадени съобщения за откриване на VPN и успяхме да влезем в системата и да започнем да гледаме без караница.

Всички тези уебсайтове се зареждат бързо, като Netflix отнема допълнителна секунда или две, а останалите се зареждат толкова бързо, колкото обикновено. Имайте предвид обаче, че използвахме сървър, базиран в САЩ за достъп до тези уебсайтове, а ние сами сме в САЩ, така че може да не получавате такива скорости, ако сте отвъд океана от сървъра.

Видеоклипове, заредени с висока разделителна способност в по-голямата си част, но понякога биха се заредили със скорост 720p. Когато това се случи, просто го сменихте на 1080p ръчно, но не изпитахме проблеми със заекването или буферирането по време на използването ни.

Местоположение на сървъра

Опциите за сървъра са най-слабата зона за BullGuard VPN. Сървърите покриват само оскъдни 16 държави. САЩ и Великобритания са обхванати, които по всяка вероятност са местата, които повечето хора търсят благодарение на ексклузивни стрийминг услуги, но списъкът все още оставя много да се желае.

Страните са предимно в Европа, като изключения са само Сингапур, Австралия, САЩ и Канада. Разрешено, BullGuard VPN е ново, но би било хубаво да видите още места, включително Япония и някои от Южна Америка.

Обслужване на клиенти

Обслужването на клиенти на BullGuard е солидно. Поддръжката се предлага на много езици, с два езика, английски и румънски, получавайки 24/7 поддръжка за чат на живо.

BullGuard-Support

Чатът на живо е достъпен и през определени часове на датски, немски, холандски, френски, шведски и китайски. Операторите за чат на живо, за които говорихме, бяха дружелюбни и полезни, ако не и най-бързите. Обикновено са необходими между пет и 10 минути, за да получите отговор, което е повече от очакваното за чат на живо, но по-добро от повечето служители за поддръжка по имейл.

Има и потребителски форум и база знания, но и двете са неорганизирани и по-слаби. Това е вероятно, защото VPN е нов, така че да се надяваме, че с времето ще се появят повече, но в сегашното си състояние биха могли да използват някаква работа.

Присъдата

VPN BullGuard ни впечатли по начини, които не очаквахме. Изпълнението му беше отлично, а клиентът е визуално привлекателен и изключително функционален. Това каза, че имаше доста неща, които все още се нуждаят от работа.

Освен нежеланието да обсъждаме криптиране, ценообразуването и липсата на месечен план ще отблъснат много хора. Анемичният списък на сървъри също не помага.

Въпреки че BullGuard VPN има огромен потенциал, предлагаме да се насочите към нашия пълен списък с прегледи на VPN, за да намерите нещо с по-доказан опит (и желаем да обсъдим неговото криптиране).

Имате ли опит с BullGuard VPN или други услуги на BullGuard? Кажете ни вашите мисли в коментарите по-долу и както винаги ви благодарим за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me