Преглед на Browsec – някои сериозни проблеми със сигурността – Актуализирано 2020 г.

Преглед на Browsec

Browsec е базиран на браузър и мобилни VPN, който има страхотен безплатен план, но някои много сериозни проблеми със сигурността. В момента не можем да го препоръчаме, но в бъдеще може да стане претендент. Прочетете пълния ни преглед на Browsec за подробности.


най-добри VPN-мнения

Както името му слабо подсказва, Browsec е VPN, която е насочена към защита на трафика на браузъра ви. Въпреки че бяхме информирани, че клиент за десктоп работи, засега потребителите могат да избират само между мобилно приложение или разширение за браузър.

Ако четете нататък, ще откриете, че това отваря кутия с червеи, що се отнася до сигурността и функциите. Докато настолен клиент не стане наличен, Browsec няма шанс да го включи в нашия най-добър VPN списък.  

Имайки предвид казаното, ние все още сме любопитни да разберем какво може да предложи на Browsec днес клиентите си и сме заинтересовани да имаме отправна точка, към която да се върнем в не твърде далечното бъдеще. По пътя успяхме да намерим някои изкупителни качества, като например щедър безплатен план, който ни кара да мислим, че Browsec може да има обещание, ако се обърне към някои от по-ярките проблеми.

Силни & Слабости

Алтернативи за Browsec

Характеристика

Първото нещо, което много ветерани от VPN ще забележат за Browsec е липсата на клиент за десктоп. Вашата опция на компютъра е да се свържете чрез разширение за браузър за Chrome, Firefox или Opera. Мобилните устройства обаче имат специално приложение, което се предлага за Apple и Android.

Browsec ни информира, че до края на годината предстои да излезе настолен клиент, който към момента на писане бързо наближава своя край. Настоящата липса на клиент за десктоп означава, че VPN вече е много ограничен в своя набор от функции на настолни компютри и лаптопи.

Ще разгледаме проблемите, които това причинява, по-задълбочено в други раздели, но за начало това означава, че Browsec няма да защити трафик, преминаващ през приложения, които не са в браузъра ви. Освен това, няма превключвател за убийство, няма начин за свързване при стартиране и няма избор на протокол или криптиране.

Browsec-Settings

Единствената функция, която клиентът на браузъра има, е „интелигентни настройки“. Това ви позволява да определите списък от сайтове, които ще накарат VPN автоматично да се свърже – или, алтернативно, да прекъсне връзката – когато ги посетите. 

Browsec-интелигентно

Това донякъде е подобно на това как работи сплит тунелирането. Въпреки това, в случай на разделно тунелиране, VPN връзката се филтрира програмно по програма. Можете да прочетете повече за това и да видите богата на функции VPN в действие в нашия преглед на ExpressVPN. 

Освен интелигентните настройки, менютата на разширението на браузъра са лишени от всякакви опции или функции. Освен това липсата на клиент за десктоп кара Browsec незабавно да загуби голяма част от функционалността, която повечето хора търсят в VPN. 

Преглед на функции на Browsec

Лого на Browsecbrowsec.com

Започва от $ 333 всеки месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване
7 дни

Сума в целия сървър
41

Настолни операционни системи

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра
Chrome, Firefox, Opera

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
IPSec, TLS, HTTPS

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

Въпреки че силно липсва по отношение на характеристиките в сегашното си състояние, ценообразуването успява да компенсира до известна степен. Browsec предлага само два плана, единият месечно, а другият ви регистрира за цяла година.

Докато уебсайтът твърди на едно място, че има „80 начина за плащане“, това всъщност означава, че можете да използвате или кредитна карта, или PayPal. Предполага се, че са приети 79 вида кредитна или дебитна карта, които позволяват на това вземане да не представлява фалшива реклама. Browsec не приема биткойн или друга форма на криптовалута. 

Въпреки донякъде подвеждащото искане за плащания, ценообразуването на Browsec предлага убедителна причина да се регистрирате. Месечният план вече е достъпен, дори бие нашия пример за достъпност, CyberGhost.

Годишният план намалява цената още повече. Въпреки това, докато Browsec спира там, CyberGhost не го прави. Както можете да прочетете в нашия преглед на CyberGhost, предлаганият от CyberGhost тригодишен план надвишава ценообразуването на едногодишния план на Browsec, когато се раздели на месечна цена. 

Друго място, на което браузърът грее, е впечатляващият му щедър свободен план. Тази опция ви позволява да инсталирате разширението на браузъра и да се свържете без използване на акаунт. Безплатните потребители получават достъп до четири сървъра и имат неограничен обем данни.

Въпреки че скоростите на безплатните сървъри са ограничени до около един до пет MB / s, Browsec все още има голям шанс да заземе място в нашия списък с безплатни VPN услуги.

Лесно използване

Уебсайтът Browsec улеснява инсталирането на клиента на браузъра и регистрирането на акаунт. Всъщност, ако планирате да използвате безплатния акаунт, изобщо не е нужно да се регистрирате. Просто инсталирането на разширението и включването му получава достъп до безплатен VPN, което е приятен начин да запознаете хората с услугата.

Самото разширение е лесно за използване, но това не говори много, като се има предвид пълната липса на функции. Можете да се свържете с VPN, като кликнете върху превключвател в долната дясна част на разширението или като щракнете върху големия бутон „защити ме“ в средата. 

Browsec-Client

Цялостният дизайн на разширението е добре, но има и някои страхотни проблеми. А именно, че не можете да изберете сървър, преди да се свържете. Списъкът със сървъри се появява само след като сте свързани, принуждавайки VPN да се прекъсне и да се свърже отново с новия сървър. 

Това каза, че VPN се свързва много бързо. Въпреки това, той не предлага известие или изобщо показва някакъв знак, когато се свързва, което неочаквано се отнася. Липсата на потвърждение, че VPN се е свързал (или е прекъснал връзката), след като сте натиснали бутона, понякога не сте сигурни за състоянието на VPN.

Просто предлагането на избор на сървър, преди да се свържете и добавите в някакъв вид потвърждение или известие, когато VPN се свързва или прекъсва, ще извърви дълъг път към подобряване на потребителското изживяване.

скорост

Browsec беше навсякъде в картата при тестването ни за скорост. Първоначално нещата изглеждаха много обещаващи, като най-близкият сървър тук в САЩ връщаше голяма част от нашата честотна лента за изтегляне обратно и почти цялата ни честотна лента за качване. 

UK сървърът пострада малко, но въпреки това се представи уважавано по отношение на скоростта на ping и скоростта на изтегляне. Скоростта на качване от този сървър обаче беше първият признак на проблеми.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (MB / s) Качване (MB / s)
Незащитен (Вирджиния, САЩ)4308,59343,54
нас.15246,62341,66
Великобритания76215,8421.85
Япония174227,723.72
БразилияDNFDNFDNF
Чили1320.653.40

Преминаването към японския сървър продължи тенденцията, която видяхме при сървъра на Обединеното кралство. Времената за пинг бяха разумни, като се има предвид огромното разстояние – приблизително 6 700 мили или близо 11 000 км – между нас и Япония. Скоростта на изтегляне също беше добра, но скоростта на качване претърпя повече от всякога. 

Когато тествахме сървъри в Южна Америка, ние изобщо не успяхме да получим резултат от сървъра в Бразилия, въпреки разширението на браузъра, показващо, че сме свързани и че сървърът не е претоварен с трафик. 

Това е мястото, където някои известия за връзка и прекъсване ще бъдат полезни, както споменахме, за да потвърдим статуса на VPN.

Накрая опитахме още един сървър в Южна Америка, този път в Чили. Подобно на Бразилия, едва ли успяхме да постигнем някаква връзка. Поради тези силно различаващи се резултати, ако търсите VPN, който предлага надеждно високи скорости, предлагаме ви да проверите нашата най-бърза VPN кръга.

Сигурност

Както споменахме, Browsec не предлага настолен клиент в момента на писането, но казва, че планира да го има готов преди края на 2019 г. Вместо това потребителите на настолни компютри и лаптопи трябва да използват разширение за браузър или в Chrome, Firefox или Opera. 

Разширението не може да работи при стартиране и няма ключ за убийство. Това незабавно изключва Browsec да се разглежда като надеждно сигурна опция за онези, които се опитват да защитят своята онлайн сигурност и анонимност. 

За да влоши нещата, протоколите на Browsec далеч не са най-добрите. Разширението на браузъра използва HTTP прокси за TLS, за което можете да прочетете в нашето сравнение SSL с TLS. Приложението за телефон използва IPSec. 

Ако се насочите към разбиването на VPN протокола, ще видите, че най-добрият протокол, който повечето VPN използват – или поне предлагат – е OpenVPN. Липсата на OpenVPN, дори като опция, поставя допълнително съмнение в сигурността на разширенията на Browsec и мобилните клиенти. 

За да дадем кредит там, където се дължи, не успяхме да открием никакви течове на DNS по време на нашето тестване. Освен това и мобилното приложение, и разширенията на браузъра използват криптиране AES-256, за да помогнат за подобряване на ситуацията със сигурността. 

Тези факти дори не започват да компенсират липсата на ключ за убийство. Този проблем е свързан с липсата на известия, които вече сме затруднени. 

Ако VPN се сблъска с проблем, не само нямаше да има превключвател за убиване, който да спре потока на трафика, но дори не бихте знаели или получавали някакво известие или предупреждение, доколкото можем да кажем. 

Ако търсите високо защитен VPN, предлагаме да разгледате нашия преглед на NordVPN. NordVPN предлага превключвател за убийство и OpenVPN протокол и има силен опит в защитата на своите потребители. 

поверителност

Политиката за поверителност на Browsec е един от най-кратките, които видяхме. Краткият документ е дълъг само около една страница и отнема само една минута или две.

В него Browsec бързо очертава в широк план каква информация се събира и как може да се използва. Както може да се очаква на всеки уебсайт, част от информацията се събира чрез бисквитки, когато посещавате сайта на Browsec. 

Тази информация не се идентифицира и се използва за поддържане и подобряване на сайта. Междувременно личната информация, която Browsec събира, е ограничена до вашия имейл и начин на плащане, за да отворите акаунта. 

Освен това има клауза за информация, която автоматично се събира по време на използването на VPN. Browsec не върши добра работа като обяснява каква е тази информация, но казва, че има право да използва тази информация за „мониторинг“, което е плашеща дума, която може да намери в политиката за поверителност.

Поточно изпълнение

От стрийминг сайтовете, които тествахме, Amazon Prime беше единственият, който ни даде достъп до съдържание. Netflix и Hulu откриха, че се свързваме чрез VPN, и ни казаха да прекратим връзката си, преди да можем да гледаме каквото и да било.

BBC iPlayer не ни видя като в Обединеното кралство, въпреки че сме свързани със сървъра на Обединеното кралство, така че и ние не успяхме да гледаме нищо там. Освен това, както видяхме в раздела за скоростта, устойчивите скорости на изтегляне варират значително от един сървър до друг.

Browsec-Streaming

Както можеше да се очаква, това означава, че производителността на потока варира от един сървър до следващия. На близкия сървър на САЩ успяхме да гледаме пълно HD съдържание без никакво буфериране или други проблеми. На сървъри като Чили обаче изглежда, че нещата безпроблемно вървят в HD не изглеждат в картите за Browsec. 

Ако търсите начин за достъп до geoblocked съдържание и искате да можете да го гледате в HD, тогава не забравяйте да прочетете нашето ръководство за това как да победим забраната за VPN на Netflix. 

Обслужване на клиенти

Уебсайтът на Browsec е от по-голите кости на нещата. Поради това на сайта няма реална база от знания. Има три въпроса често задавани въпроси с много общи запитвания и бутон в долната дясна част за връзка с поддръжката. 

Browsec-често задавани въпроси

Въпреки че базата от знания би била чудесно допълнение, имейлът за поддръжка на клиенти беше солиден. Времето за отговор обикновено беше в рамките на 15 минути и предлагаше информативни и лесни за разбиране отговори.

Присъдата

Browsec има дълъг път, преди да можем да му дадем печат на одобрение. Без клиент за десктоп му липсват всички най-важни функции, които търсим, като превключвател за убийство и свързване при стартиране. 

Въпреки това, има някои области, поради които изглежда, че Browsec има потенциал да бъде диамант в грубата. При всички неща, ценообразуването е завладяващо, а свободният план е щедър. 

Засега обаче препоръчваме да се насочите към нашия пълен списък с рецензии за VPN, за да намерите по-пълнофункционална опция. Въпреки това, ние вече сме любопитни да проверим след време, за да видим предстоящия клиент на настолния клиент на Browsec.

Ако сте изпробвали Browsec, ние сме заинтересовани да чуем за вашето изживяване в коментарите по-долу. Както винаги, благодаря за четенето. 

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map