Преглед на Astrill – Актуализирано 2020 г.

Преглед на Astrill

Astrill е малко смесена чанта: бърза е и има страхотни функции, но интерфейсът й е създаден за мравки и е скъп. Все пак, това е добро за Netflix и други поточни и позволява торентинг, така че не можем да му забраним да поддържа компания с най-добрите си VPN доставчици. Вижте пълния ни преглед на Astrill, за да разберете повече.


най-добри VPN-мнения

Astrill е бърз, компактен VPN, който се предлага с отличен набор от функции. Освен това той предлага и скъпа цена, която не изглежда оправдана поради ограничения избор на сървър и лошото потребителско изживяване.

В този преглед на Astrill ние ще отидем там, където VPN превъзхожда и където той е равен. Той ще бъде тестван в функции, цени, лекота на използване, поддържани устройства, местоположение на сървъра, скорост, сигурност и сървър на клиенти. След всичко това ще дадем присъдата си по него.

Харесваме функциите на Astrill за филтриране и собствени протоколи. Скоростта на изтегляне също не е лоша. Ако все пак се опитвате да спестите долар, най-добре е да потърсите другаде, тъй като Astrill е сред най-скъпите опции в нашата най-добра VPN селекция.

Astrill-Slider1

Astrill-Slider2

Astrill-Slider3

Astrill-Slider4

предишен

Следващия

Алтернативи за Astrill

Силни & Слабости

Характеристика

Въпреки малкия потребителски интерфейс, Astrill има много функции. Интерфейсът ви показва бутон за включване на връзката, а малка графика в долната част показва скоростта ви. Ако искате да тествате скоростите на други сървъри, можете да използвате функцията за тестване на скоростта на Astrill. Можете да изберете колкото искате сървъри и автоматично да тествате скоростта и латентността им.

Astrill-Speed-Test

Любимите ни функции обаче са филтрите. Astrill има филтриране за уебсайтове и приложения. По подразбиране е настроен да насочва целия трафик през VPN сървъра, но можете да добавяте изключения, ако не искате всичко да мине през.

За щастие, Astrill ви позволява да правите и обратното. Можете да настроите филтрите да използват VPN връзката само за определени приложения, което е полезно, ако се опитвате да получите достъп до geoblocked съдържание, например.

Astrill филтри

Филтрирането ви позволява да поддържате пълната си интернет връзка, когато имате нужда от това. Например, можете да филтрирате мултиплейър игри на вашата машина, така че не е нужно да се притеснявате от това, че бавните скорости ще пречат на опита. Можете също така просто да използвате един от най-добрите ни VPN за игри.

Тази функция е по-известна като разделяне на тунели, което е доста рядко сред VPN. Повечето могат да го подкрепят, но процесът е доста интензивен – прочетете нашия преглед за частен достъп до Интернет за пример. Освен това доставчиците, които го поддържат, като StrongVPN, са доста посредствени (прочетете нашия преглед на StrongVPN, за да видите защо не е най-добрият избор). 

В настолните компютри на Windows можете да използвате OpenVPN, StealthVPN или OpenWeb. Astrill също поддържа почти всеки друг основен VPN протокол, но това зависи от устройството. OpenWeb и StealthVPN са протоколи, разработени от Astrill и добавят допълнителни функции към приложението.

OpenWeb например добавя в менюто опция „само за браузър на тунели“. Това е бърз начин да филтрирате това, което правите, докато използвате приложения, свързани с интернет, без да се притеснявате за скоростта. OpenWeb се ​​предлага и с блокиращ реклами и проследяване.

Можете да споделяте вашата VPN връзка и с други устройства. По принцип добавяте прокси към съществуващата си връзка. Astrill има приложения за повечето устройства, но споделянето на VPN разширява списъка до всичко с интернет връзка, включително интелигентни телевизори, игрални конзоли и стрийминг устройства като Apple TV.

Astrill-VPN за споделяне

Astrill се предлага с Killswitch, който ще прекъсне интернет връзката ви, ако е изключена от отдалечения сървър. Ако използвате OpenVPN като свой протокол, можете също да настроите App Guard, който ще блокира приложения, които сте посочили, когато VPN е изключен.

Настройката се показва и за StealthVPN, но, странно, не за OpenWeb.

Ефективност на стрийминг Astrill

Astrill успешно заобиколи страховитата прокси грешка на Netflix без проблеми. Той също попадна в Hulu, но беше блокиран от BBC iPlayer на три от сървърите на Великобритания. Общо има пет, но две от тях бяха по-ниски по време на нашето тестване, което поставя Astrill зад най-добрия VPN за услугите на iPlayer на BBC.

Astrill-BBC iPlayer-

Имаше проблеми и с Amazon Prime Video. Можехме да получим достъп до него и да разгледаме съдържанието, но бяхме посрещнати със съобщение „съдържание не е достъпно във вашия район“, когато се опитахме да предаваме нещо. Netflix обаче е голямото куче, така че не можем да се оплакваме твърде много.

Ако обаче Netflix е приоритет за вас, смятаме, че имаме повече от най-добрите VPN за Netflix, ExpressVPN.

Преглед на функции на Astrill

Astrill логоwww.astrill.com

Започва от $ 833 на месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, AliPay

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване

Сума в целия сървър
328 в 65 страни

Настолни операционни системи
Windows, MacOS, Linux

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES, RSA-4096

Налични VPN протоколи
IPSec, OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, OpenWeb, StealthVPN

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
24/7

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона
работно време

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

Astrill е една от по-скъпите VPN опции, дори ако предварително платите за годината. Цената на месечния план е страхотна и струва 5 долара повече от месечните тарифи на повечето други доставчици. За пет устройства не сме впечатлени.

Както обикновено, не препоръчваме месечен план. CyberGhost например предлага план, който поддържа до седем едновременни връзки за половината от разходите. Можете да научите повече за това в нашия ревю за CyberGhost.

Полугодишните и годишните планове на Astrill обаче са добри. ExpressVPN, който оценихме високо в ревюто ни на ExpressVPN, е същата цена за тези два термина. Въпреки това месечните планове на Astrill са по-скъпи.

Astrill предлага щедра седемдневна безплатна пробна версия. AirVPN, от друга страна, предлага само три (прочетете нашия преглед на AirVPN). Не е необходимо да поставяте кредитна карта, но можете да използвате услугата безплатно седем дни, дори и да купувате план. Странно е, че безплатният пробен период не се предлага в Китай.

Ако търсите безплатна опция, не забравяйте да прочетете нашето ръководство за най-добрите безплатни VPN доставчици, въпреки че ние ще го развалим и ще ви уведомим, че Windscribe е може би най-добрият вариант там (можете да научите защо в нашия Windscribe преглед). 

Няма многогодишни планове, което е проблем, който сме виждали при множество доставчици на VPN. Предлагането на двугодишен или тригодишен план позволява на лоялните потребители да получат по-добра стойност, като плащат предварително. NordVPN, например, ви позволява да се регистрирате за 75 месеца под $ 100 (прочетете нашия преглед NordVPN).

Astrill предлага VPN екстри, когато плащате. Можете да добавите толкова частни IP адреси, колкото искате за 5 долара на месец, рутер с предварително инсталиран Astrill и VIP допълнение за $ 10 на 100GB на месец, което ви позволява да използвате мулти-хоп връзка и ви дава приоритетен трафик на сървърите.

Има и рутер за 50 долара, но в най-добрия случай той е посредствен. Това е единична лента и липсва гигабитен Ethernet порт. Можете да закупите Netgear R6400, популярен избор за VPN рутери, за $ 219, но при два пъти по-голяма цена от закупуването на запасите на рутера, вероятно е по-добре сами да настроите Astrill на вашия рутер..

Лесно използване

Astrill е малък и прост, почти по вина. Интерфейсът отнема малко или почти никакви недвижими имоти на екрана, което е добре за наблюдение на скоростите ви, но лошо за конфигуриране на приложението. Тествахме на 4K дисплей, така че има смисъл потребителският интерфейс да е по-малък. Това каза, че коригирането на нашата резолюция на екрана на 1080p не го направи много по-голямо.

Това е основният проблем на Astrill. Болка е да стигнете до различните настройки, до които искате да получите достъп, защото всичко е толкова компактно. Разрешаването на потребителя да промени размера на потребителския интерфейс щеше да извърви дълъг път. Ще запази малкия вид, когато искате да наблюдавате скоростите, и ще ви позволи да разширите потребителския интерфейс за по-удобна конфигурация, когато е необходимо.

Същото важи и за избора на сървър. За да е тъп, това е гадно. Списъкът е също толкова малък, колкото останалата част от интерфейса и ще трябва да преминете, за да видите всичките си опции. Astrill го прави по-малко болезнено с лента за търсене и меню „големи“ сървъри, но все още не е приятно изживяване.

Astrill-Сървър-Списък

За щастие, можете да отрежете списъка, като добавите любими. Екранът за избор на сървър има три раздела: „препоръчително“, „предпочитано“ и „всички“. Преминаването през процеса на избор на сървърите, които ще използвате от самото начало, ще направи много по-лесно превключването между тях.

Можете също да щракнете с десния бутон на мишката в потребителския интерфейс, за да намерите най-популярните сървъри и да се свържете по този начин.

Въпреки проблемите в избора и конфигурирането на сървъри, Astrill има прост интерфейс. Главният екран ви показва сървъра, с който сте свързан, голям бутон „on“ и графика на скоростите ви. Независимо къде се намирате в потребителския интерфейс, можете да изберете VPN протокола, който искате да използвате, като отворите падащото меню в горната част.

Astrill-Interface

Всички останали функции са достъпни чрез трите тирета в горния ляв ъгъл. Основният проблем е да се опитате да настроите това, което ви е необходимо, без прозорец за промяна на размера. За повечето настройки, като опциите за DNS, това не е голяма работа. Въпреки това малкият прозорец може лесно да се препълни, когато се опитвате да добавите изключения към списъка с филтри.

Astrill-Филтър-Списък

Astrill не е труден за използване, особено след като сте го конфигурирали, но преминаването през интерфейса е ужасно, защото е твърде малко. Възможността да промените размера на прозореца би довела до голяма промяна и принуди потребителския интерфейс на Astrill да бъде един от най-добрите на пазара.

Поддържани устройства

Astrill може да поддържа до пет връзки наведнъж, без значение какъв план сте избрали. Това обаче не е ограничение за устройство Можете да инсталирате Astrill на колкото искате устройства, но само пет могат да се свържат едновременно.

Въпреки това не можете да увеличите лимита, както можете с TorGuard, така че може да се наложи да потърсите другаде, ако искате повече от пет връзки (прочетете нашия TorGuard преглед). 

Има инсталатори за Windows, macOS и Linux, включително CentOS, Debian, Ubuntu, Fedora и други. Astrill предлага и инсталатор на команден ред за Linux, ако не използвате някоя от тези операционни системи.

Astrill поддържа iOS през магазина за приложения и Android през магазина на Google Play. Ако използвате модифицирана версия на Android, която няма достъп до Play Store, Astrill може да не работи на вашето устройство. За съжаление, услугата не предлага .apk самостоятелно.

Можете да инсталирате Astrill на вашия рутер, стига той да мига с DD-WRT или Asus Merlin. Рутерите могат да използват само OpenVPN и RouterPro, но и TCP и UDP се поддържат. За разлика от други настройки на рутера, Astrill е много проста и ви позволява да конфигурирате функции, като филтриране на устройства в настройките на вашия рутер..

Astrill-Router-Settings

Местоположение на сървъра

Astrill има 328 сървъра в 65 страни. Не е изненада, че САЩ привличат по-голямата част от вниманието, като 137 сървъра са посветени на него. Повечето други страни имат в най-добрия случай шепа сървъри. Изключенията са Япония, която има 29, и Великобритания, която има 16.

В потребителския интерфейс ще видите и „оптимизирани“ сървъри. Свързването с един от тях осигурява по-бърза връзка, но ще трябва да закупите VIP добавка от 10 долара на месец с вашия план за това.

скорост

Тествахме пет локации с Astrill, използвайки speedtest.net, като отбелязваме латентността, скоростта на изтегляне и скоростта на качване. Той се представи добре, особено със скоростта на изтегляне, но, изненадващо, латентността и скоростта на качване претърпяха дълги разстояния от мястото за тестване, което беше Сейнт Луис, МО. 

Местоположение: Ping (ms): Изтегляне (Mbps): Качване (Mbps):
беззащитен984.4311.50
Лос Анджелис, Калифорния6565.9510.30
Великобритания11373.307.70
Русия16192.106.91
Япония30597.442.83
Иран50637.421.49

Все пак Astrill е впечатляващ, макар да пропусна най-бързото VPN ръководство. Дори при свързване през езерото поддържахме около 70 процента от нашата незащитена скорост на качване. Най-лошият представител беше Иран, който се бори да задържи 10 процента.

Скоростта на изтегляне е отлична в целия план. Тестовете ни в Русия и Япония всъщност увеличиха скоростта на изтегляне, което подсказва известно количество заглушаване на доставчика на интернет услуги. Както при скоростите на качване, Иран беше най-лошият представител, но въпреки това поддържаше около 40 процента от нормалната ни скорост.

Закъснението обаче е грубо. Дейности като онлайн игри ще бъдат борба с Astrill. За щастие, можете да добавяте изключения за онлайн игри.

Филтрирането е това, което кара скоростите на Astrill да блестят. Нормалният уеб браузър не е проблем, тъй като Astrill поставя впечатляващи резултати за скоростта на изтегляне.

Всичко, което е с висока скорост или закъснение, може да се добави като изключение, което означава, че можете да използвате пълната си скорост на интернет, без да прекъсвате връзката със сървъра.

Сигурност & поверителност

Astrill предлага дълъг списък от VPN протоколи, два от които са изключителни за него. Имате стандартната тарифа за OpenVPN, PPTP, SSTP, L2TP / IPSec, IKEv2 / IPSec и, странно, Cisco IPSec, което е модификация на IKEv1 / IPSec, направена от Cisco и Microsoft. По ирония на съдбата Windows не поддържа Cisco IPSec.

От съображения за сигурност OpenVPN е най-добрият вариант, тъй като това е протокол с отворен код, който редовно се сканира за уязвимости и се поправя. Той също така поддържа почти всеки метод за криптиране, който бихте могли да искате.

Не е изненадващо, Astrill препоръчва собствени протоколи, StealthVPN и OpenWeb. Последният е лек протокол без връзка, което означава, че можете бързо да превключвате сървъри. Той се основава на TCP и е криптиран с помощта на 256-битов AES, което затруднява откриването му чрез дълбока проверка на пакети.

StealthVPN е подобен на OpenVPN по това, че работи на UDP и TCP портове и затъмнява пакетите, което го прави идеален избор за получаване чрез защитни стени (сравнимо с протокола Chameleon на VyprVPN, за който можете да прочетете повече в нашия рецензия на VyprVPN). Тя е шифрована с 256-битов AES и удостоверена със SSL / TLS сертификати. Подобно на OpenVPN, той изглежда и се държи като нормална защитена връзка, така че е толкова стабилна, колкото една.

Природата с отворен код на OpenVPN го прави идеален избор за много устройства, включително рутери, така че наистина е въпрос на лични предпочитания. StealthVPN има предимството в използването на двуслойно криптиране.

Astrill има настройки за поверителност, включително възможност за промиване на бисквитки. Можете също да включите Killswitch, който ще блокира вашата интернет връзка в случай, че VPN се провали.

Тествахме течове с помощта на ipleak.org. Astrill премина нашите тестове за течове на DNS, WebRTC и IP. Между това и Killswitch VPN е безопасен за използване.

Поверителност на Astrill

Astrill е компания, регистрирана в Сейшелите, архипелаг от 115 острова в Индийския океан. Той твърди, че е „фокусиран най-вече към пътници и експатри, които използват Astrill VPN услуга за криптиран и неограничен достъп до Интернет по всяко време и място“.

Местоположението говори много за поверителността. Сейшелите са едно от най-частните места в света, като е малка група острови край бреговете на Източна Африка, но правителството няма единен закон, който да се занимава със събирането и използването на лични данни.

Astrill твърди, че има „стриктна политика без регистрация“. Както е обяснено в декларацията за поверителност, „някаква информация е необходима за техническата функция на услугите“. Активните сесии се проследяват и премахват, след като прекъснете връзката. Проследяваните данни включват вашия IP адрес, тип устройство и други.

Предишните 20 връзки се записват, което включва време на връзка, продължителност, държава, тип устройство и номер на версията на Astrill. Въпреки твърдението за „без регистрация“, има информация за запис, дори ако би било трудно да се свържете с вас.

Въпреки че личната ви информация не се съхранява, Astrill може и я наблюдава. Все пак има основание за това. В този случай се гарантира, че броят на свързващите устройства е под ограничението, но услугата не казва, че предприема стъпки, за да ви анонимизира на своите сървъри.

Ако има процедура, тя не е посочена в политиката за поверителност.

Важно е да се отбележи, че Astrill може да види кой се свързва, но, доколкото можем да кажем, не как използва услугата. Личната информация се проследява, но не се записва, което съответства на искането „без регистрации“.

Обслужване на клиенти

Astrill не се забърква с поддръжка. Вместо да ви насочва през базата знания и списък с често задавани въпроси, за да намерите имейл за контакт, той ви позволява да задържите него от страницата за поддръжка. Той предлага чат на живо, който можете да отворите, като кликнете върху малкия кръг в долния десен ъгъл на всяка страница на Astrill и поддръжка по имейл.

Astrill-Live-Chat

Astrill предлага и телефонна поддръжка с номера в САЩ и Хонконг, но операторите могат да поддържат само клиенти, които говорят английски.

Получихме отговор на имейл въпрос след около два часа, което е бързо. Нашият имейл обаче беше изпратен в обед в САЩ в делничен ден, така че може да имате по-продължително изчакване, ако изпратите съобщението си късно през нощта или през уикенда.

За самостоятелна поддръжка получавате FAQ, ръководства за настройка и видео уроци. Ръководствата за настройка са обширни и са част от отделните уикита на Astrill. Те включват почти всеки въпрос, който бихте могли да имате относно конфигурирането на VPN с която и да е ОС. Astrill дори има ръководства за настройка на телефони BlackBerry с IKEv2.

Astrill-Setup-Manuals

Често задаваните въпроси са основни. Той обхваща въпроси като различните планове, които Astrill предлага и протоколи, с които можете да се свържете. Тази област изглежда по-фокусирана върху въпросите, предпродажбени, отколкото техническите.

Astrill предлага четири видео уроци, които са по-скоро като прегледи. Има видеоклипове за настолното приложение, аплет на рутер, настройка на DD-WRT и преглед на това какво е VPN и как работи Astrill. Това не е точно подкрепа, но видеоклиповете могат да изяснят областите на потребителския интерфейс, ако имате проблеми.

Въпреки че има инструкции за работа на работния плот и рутери, няма видеоклипове за приложенията на Android или iOS.

Astrill не предлага традиционната база от знания, която повечето други VPN доставчици правят. Информацията, която би била в едно, обаче е просто разпространена в често задаваните въпроси и уикито.

Все пак най-добрият вариант е директната поддръжка. Обикновено е обратното, което е глътка свеж въздух, ако е на едно място. Искахме обаче още ръководства за отстраняване на проблеми и форум на общността, който да попълни системата за поддръжка.

Присъдата

Astrill е бърз и скъп VPN с щедра безплатна пробна версия. Интерфейсът е вбесяващ поради размера си, но услугата е добра в противен случай. Превключването на сървърите е бързо, скоростите за изтегляне са отлични и това минава и през Netflix.

Най-силната точка на Astrill са неговите характеристики. Филтрирането е чудесно за случайно използване на VPN, при което се интересувате от поверителност, но не и с цената на половината или повече от вашата интернет връзка. Харесваме и собствените протоколи, но OpenVPN е достатъчен в повечето случаи.

Astrill е добър избор за VPN и опциите за филтриране го разделят. Все пак има и други опции, които може да ви подхождат по-добре. Не забравяйте да прочетете нашите VPN рецензии, за да научите повече за тях.

Какво мислиш за Астрил? Уведомете ни в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me