Преглед ExpressVPN – Бързо и сигурно – Актуализирано 2020 г.

Contents

Преглед ExpressVPN

Според нас ExpressVPN е най-добрият VPN там. Това е бърза и сигурна услуга, която гарантирано ще ви въведе в Netflix, както и други поточни услуги, като същевременно държи данните ви далеч от любопитни очи. За всички подробности, вижте нашия напълно актуализиран преглед на ExpressVPN.


ExpressVPN-Website

ExpressVPN-Регистрация

ExpressVPN-Speedtest

ExpressVPN тунел-Options

ExpressVPN-пълен App

предишен

Следващия

ExpressVPN постоянно се класира на върха на нашите най-добри VPN списъци и е лесно да разберете защо. Всичко за услугата е изключително стабилно – от скоростта до потребителското изживяване до сигурността и поверителността. Несъмнено е в началото на играта, но скорошното опресняване на конкуренти като NordVPN и CyberGhost започват да дават на ExpressVPN пари за парите си. 

В този отзив на ExpressVPN, ние отново извеждаме ol верни, за да тестваме неговата сигурност, бързина, функции, удобство за потребителя и други. Въпреки че мислим за ExpressVPN като бърза и сигурна виртуална частна мрежа, в този преглед не сме я намалили. Все още се получава цялостното лечение, от тестовете за скорост до поточното представяне. 

Можете да прочетете детайлите по-долу, но накратко, ExpressVPN все още е най-добрият от най-добрите. Дори в елитен клас с конкуренти като NordVPN и PIA, ExpressVPN успява да се раздели с безкомпромисна скорост и безмислено потребителско изживяване. 

Ако сте по-скоро почитател на практическото тестване, а не на четенето, можете да опитате ExpressVPN с 30-дневна гаранция за връщане на парите, за да поставите претенцията си за тест. Ако се регистрирате за една година от началния старт, получавате и допълнителни три месеца безплатно.

Видео ревю на ExpressVPN

Силни & Слабости

Алтернативи за ExpressVPN

Характеристика

Въпреки че ExpressVPN се предлага с някои уникални екстри, той не е толкова пълен с функции като CyberGhost или NordVPN. Например, липсва ви защита от злонамерен софтуер и блокер за реклами, които някои други VPN включват. 

Въпреки това, колко лошо се представят тези екстри, ние не сме твърде разстроени от пропускането на ExpressVPN. Трябва да използвате инструмент от нашия най-добър списък с антивирусен софтуер. 

ExpressVPN предлага разделено тунелиране в приложението, което шокиращо малко поддържа VPN (прочетете нашия преглед StrongVPN за друга услуга, която прави). Въпреки че можете ръчно да настроите всеки VPN с разделяне на тунели, процесът е неинтуитивен и труден. ExpressVPN го прави лесно, като ви позволява да укажете директно в приложението кои програми използват VPN връзка и кои не.

expressvpn-сплит-тунелиране

ExpressVPN е доста бърз навсякъде, тъй като ще разгледаме скоро, но не всички места в неговата сървърна мрежа са равни. За щастие, можете бързо да разберете кои сървъри са най-подходящи за вашето местоположение с вградения тест за скорост. ExpressVPN дори съхранява вашите резултати от тестове за скорост, така че можете да ги консултирате по-късно по линията.

expressvpn скорост тест

Можете да стартирате теста на препоръчани места, на всички или в рамките на определен регион. ExpressVPN осигурява скорост на изтегляне, закъснение и индекс на скоростта за всяка услуга. 

Въпреки че са полезни за сравнение, не бихме препоръчали да обръщате твърде много внимание на действителните числа. Въз основа на нашето тестване те са неточни (обикновено по-бавни от действителната скорост). Те обаче са сравнително точни, когато са свързани помежду си. Ако местоположението A изглежда по-бързо от местоположението B, обикновено е, дори конкретните числа да не са надеждни. 

Маршрутизатори, браузъри и конзоли!

Като мрежов инструмент можете да използвате VPN с всяко свързано с интернет устройство, стига да имате достъп за конфигуриране на мрежовите настройки на това устройство. Това каза, че инсталаторът върви дълъг път. ExpressVPN предлага инсталатори за почти всяко устройство, което може да се представи, което ви позволява да пазите данните си в безопасност, независимо къде се намирате. 

expressVPN-монтажници

Стандартите се отчитат с приложения за Windows, macOS, iOS и Android. Отвъд това ExpressVPN изначално поддържа ChromeOS чрез магазина на Google Play, Fire TV и Kindle Fire, множество Linux дистрибутори и рутери. 

Можете също да използвате функцията MediaStreamer на ExpressVPN на Apple TV, Xbox One, PS4, PS3 и Xbox 360, въпреки че няма да осигури същото ниво на защита (повече за това в секцията „стрийминг“ по-долу). 

Ако предпочитате ръчен подход, ExpressVPN може да се настани. Можете да изтеглите конфигурационни файлове на OpenVPN за по-голямата част от мрежата на ExpressVPN, включително места в Америка, Европа, Азия, Близкия Изток и Африка. Въпреки че може да изглежда обезсърчително, конфигурирането ръчно не е толкова лошо, стига да имате лесен достъп до OpenVPN клиента. 

Всичко, което трябва да направите, е да импортирате конфигурационния файл на OpenVPN във вашия клиент. Конфигурационният файл включва всички необходими клавиши за използване на вашия акаунт с ExpressVPN. 

Извън това може да се нуждаете от вашето потребителско име и парола – генерирани от ExpressVPN – и да импортирате необходимите сертификати. За щастие и това е просто, защото ExpressVPN включва .zip файл с всички необходими ключове и сертификати.

Преглед на функции ExpressVPN

ExpressVPN логоwww.expressvpn.com

Започва от $ 666 на месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта, биткойн

Приема криптовалута

Едновременни връзки
5

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване
30 дни

Сума в целия сървър
3000+

Настолни операционни системи
Windows, MacOS, Linux, ChromeOS

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра
Chrome, Firefox

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо
24/7

Поддръжка по имейл
24/7

Поддръжка по телефона

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

Всяка VPN услуга има слабост, а за ExpressVPN това е цената. Въпреки че традиционно това е най-скъпата услуга от нашите VPN прегледи, високите разходи като Hide.me и Astrill го направиха по-разумен. Все пак ExpressVPN не е евтин и има много по-малко скъпи опции. 

Базовата месечна цена е около 13 долара. Както обаче е почти при всички VPN мрежи, ще спестите много, като се абонирате за дългосрочен план. Годината върви около 100 долара, което не е ужасяващ курс, въпреки че сме виждали по-добре. PureVPN, за всичките си грешки, предлага до пет години услуга, с което месечната цена е само няколко долара. 

За щастие, високата цена се компенсира от политиката на ExpressVPN за безвъзмездно възстановяване на средства, с която ще стигнем след минута. Въпреки че можете да изпробвате ExpressVPN за един месец по същество безплатно, не можете да използвате VPN услугата безплатно отвъд това. Той не направи списъка с най-добрите ни безплатни VPN, изпреварени по опции като Windscribe. 

Що се отнася до плащането, ExpressVPN ви предоставя много възможности, включително PayPal, кредитни карти, регионални платежни системи и анонимно плащане с биткойни. Бихме искали да виждаме студени и твърди пари в брой като опция за плащане – Mullvad предлага това – но дори и така, ExpressVPN ви предоставя много начини за плащане, някои от които са анонимни. 

Едновременни връзки ExpressVPN

Без значение коя продължителност изберете, ще можете да използвате ExpressVPN на до пет устройства едновременно. Това не е ограничение за инсталиране, имайте предвид; можете да инсталирате ExpressVPN на толкова устройства, колкото искате. Въпреки това само пет от тези устройства могат да бъдат активно свързани към услугите на ExpressVPN в даден момент. 

Едновременното свързване често се рекламира като основна спецификация на VPN, като услуги като ProtonVPN предлагат до 10 устройства наведнъж (прочетете нашия преглед на ProtonVPN). На практика обаче пет са повече от достатъчни. В случай на лична употреба е малко вероятно да имате повече от едно или две устройства към мрежа в даден момент.

Ако продължавате срещу ограничението на устройството, винаги можете да инсталирате ExpressVPN и на вашия рутер. Докато вашият рутер е защитен, всички устройства, свързани към тази мрежа, също ще бъдат защитени. Настройката е по-ангажирана от пускането на инсталатор в Windows, но с ръководствата на ExpressVPN не е твърде трудно. 

Има ли ExpressVPN безплатна пробна версия?

Сега за някои лоши новини. За съжаление ExpressVPN не предлага безплатна пробна версия, поне не в традиционния смисъл. За разлика от Surfshark, който предлага едноседмична VPN пробна версия за мобилни потребители, ще трябва да платите предварително, ако искате да използвате ExpressVPN (прочетете нашия преглед на Surfshark). Това каза, ако не сте доволни, можете да получите възстановяване бързо. 

ExpressVPN предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите без задаване на въпроси. Без значение каква продължителност купувате, можете да получите пълно възстановяване в рамките на първите 30 дни по някаква причина. Въпреки че не е толкова дълъг от 45-дневния период на възстановяване на CyberGhost, той е равен на PIA (прочетете нашия преглед на частния достъп до интернет). 

Удобство за потребителя

ExpressVPN е перфектният пример за това как трябва да функционира VPN. Процесът на регистрация е толкова лесен, колкото и да дойде, а местното приложение представя няколко препятствия. Когато сравняваме ExpressVPN с услуга като AirVPN, става много ясно защо класираме бившия в друга лига (прочетете нашия ревю на AirVPN). 

Започвайки с регистрация, ExpressVPN улеснява получаването на акаунт, с голям, червен бутон за „стартиране“, който ви следва около сайта. На страницата за плащане ще трябва да въведете имейл и данните си за плащане, но това е всичко. Няма създаване на акаунт или някакви други глупости, които да намалят изживяването.

expressvpn-регистрация

Вместо това ExpressVPN генерира ключ за активиране, който ще трябва да въведете в приложението, след като го изтеглите. При нетрадиционни инсталации, където ще трябва да използвате командния ред, ExpressVPN предлага произволно генерирани потребителско име и парола. 

Важното тук е, че не е нужно да помните никакви пълномощни данни. След като ExpressVPN е регистриран на вашето устройство, той ще остане по този начин, докато имате акаунт. 

Всеки може да използва локалното приложение (освен ако натискането на очевиден бутон „включен“ е над вашия клас на заплащане). ExpressVPN автоматично ви присвоява „интелигентно местоположение“ и въпреки че можете да изтръгнете повече производителност от услугата, като изберете местоположение ръчно, „интелигентното местоположение“ става доста близо. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутона „включен“ и ще бъдете свързани за секунди.

expressvpn свързан

След като сте свързани, ExpressVPN показва някои връзки към популярни уебсайтове – можете да зададете и свои собствени, въпреки че рядко ги използваме. VPN трябва да работи във фонов режим и на тази предна страна ExpressVPN е страхотен. 

Ние обаче се сблъскахме с няколко проблема със стартирането. Понякога връзката ще се прекъсне, оставяйки ни без интернет в продължение на пет минути. Тези случаи обаче бяха малко и далеч между тях и лесно се разрешаваха чрез прекъсване и свързване. 

Използване на разширението ExpressVPN за Chrome

ExpressVPN подобрява масово разширенията на браузъра си от последния път, когато го тествахме. По същество разширението за Chrome е ExpressVPN във вашия браузър, но с начало в адресната си лента и елегантен, черен завършек. Прилагат се същите правила: щракнете върху бутона „включен“, за да се свържете, или с избраното от вас местоположение, или с „интелигентно местоположение“.

expressvpn-браузър разширение

Извън да ви напомня, че можете да отворите разширението с пряк път – Ctrl + Shift + X, по подразбиране – разширението отразява локалното приложение, както по отношение на използваемостта, така и по настройките. Разширението всъщност се свързва с вашето локално приложение, така че каквито и настройки да имате, ще бъдат огледални в разширението. 

Това обаче не прави разширението остаряло. HTTPS Навсякъде, вграждането на геолокация HTML5 и блокерът на WebRTC са вградени, предлагайки допълнителна сигурност и поверителност за вашия браузър. 

ExpressVPN на Android

ExpressVPN зае първо място в най-добрия ни VPN за мобилни устройства и най-добрият VPN за ръководства за Android и е лесно да разберете защо. Приложението за настолни компютри изглежда специално пригодено за мобилни устройства и не е изненадващо, че същия интерфейс присъства и в Android. Просто изберете местоположението си, докоснете големия бутон „on“, изплакнете и повторете.

най-добре VPN-за-андроид-expressvpn

Можете, разбира се, да изтеглите приложението през магазина на Google Play (това е най-лесният метод). Въпреки това, ExpressVPN прави APK достъпно, което ви позволява да използвате ExpressVPN на вкоренени устройства или ограничени версии на Android, които в противен случай няма да имат достъп до пълния магазин на Google Play. 

Мобилните потребители също се възползват от безплатна седмична пробна версия. Тя е свързана с Google Pay, разбира се, така че ще трябва да сте бдителни, за да отмените, ако не искате да продължите абонамента си. Все пак това е приятно предложение за мобилни потребители и ви дава вкус как работи ExpressVPN, без да намалявате пари. 

скорост

ExpressVPN е най-бързият VPN, който сме тествали, не само като се имат предвид данните от тестовете за скорост в близост до дома, но и в чужбина. Можете да видите числата, които събрахме по време на този преглед, в таблицата по-долу, както и нашия процес на тестване малко по-надолу.  

местоположениеPing
ГоспожицаИзтегли
MbpsКачи
MbpsAverage12915415.76
беззащитен8458,522.81
Чикаго18125,2714.96
Ню Джърси (интелигентно местоположение)42195,4518.57
Холандия137181,2817.6
Южна Африка276127,088.06
Япония174140,919.62

Като гледаме скоростите за изтегляне, ние никога не паднахме под 125Mbps, което не би трябвало да бъде толкова изненада с нашата незащитена скорост от 458Mbps. Изглежда като тежък спад и е, въпреки че забелязахме, че има голям първоначален спад при осъществяване на първата връзка, която ExpressVPN споделя между NordVPN и CyberGhost, наред с други. 

Истинският тест е как VPN борави с бързина в отделни локации и на този фронт ExpressVPN е победител. След първоначалния спад останахме в същия диапазон на скоростта, без значение къде сме тунели в света. Закъснението също остана ниско на всички места, с изключение на Южна Африка, поради което ExpressVPN се нарежда сред най-добрите VPN мрежи за игри. 

С момента, в който ще влезем, ние оставяме ExpressVPN да избере конкретното местоположение, като просто посочваме страната, за да подражаваме на сценарий с нормална употреба. Единственото изключение от това беше Чикаго, което избрахме въз основа на факта, че той е най-близо до нашето място за тестване. 

Интересното е, че „интелигентното местоположение“ в Ню Джърси имаше далеч по-добра производителност за изтегляне и качване, въпреки че по-близкият сървър все още печели по отношение на латентността. 

Как проверихме нашите тестове за скорост ExpressVPN

За да поддържаме всичко справедливо, тествахме скоростите на ExpressVPN, използвайки OpenVPN UDP на кабелна връзка. Преди да вземем нашите номера, тествахме незащитената скорост на връзката ни, за да определим относителния спад в производителността, когато сме свързани с VPN услугата. Въпреки че може да имате по-бърз или по-бавен интернет, спадът в скоростта трябва да бъде приблизително същия. 

Нашите номера обаче не са закон. Както ще влезем в следващия раздел, ExpressVPN поддържа широк набор от протоколи, всеки от които ще повлияе по някакъв начин на вашата производителност и сигурност.. 

OpenVPN е стандартът за почти всяка VPN услуга там и е това, което използваме за универсално сравняване на доставчици, така че това е, което тествахме. Трябва обаче да видите по-високи числа с протоколи като IKEv2 и L2TP, ако решите да ги използвате. 

Що се отнася до местоположенията, ние избрахме страната, но не и конкретния VPN сървър, оставяйки ExpressVPN да избере най-добрия сървър за работата. Единственото изключение от това е местоположението в Чикаго, за което събрахме номера, за да сравним с „интелигентното местоположение“ в Ню Джърси.

Сигурност

98% – Отлично

Сигурността с ExpressVPN е почти толкова налична, колкото идва. Връзката ви обикновено се установява с помощта на OpenVPN с UDP като транспортен протокол, който е сдвоен с криптиране AES-256 (прочетете описание на криптирането за повече информация за това). Налични са и други протоколи, въпреки че OpenVPN обикновено е най-добрият вариант. 

Другите опции включват IKEv2, който е чудесен за мобилни връзки, и L2TP / IPSec, който е добър избор за ситуации с нисък риск. PPTP също е на разположение, въпреки че не бихме препоръчали да го използвате (прочетете разбивката на VPN протокола, за да научите защо). И накрая, има OpenVPN с TCP, към който ще се върнем след минута.

ExpressVPN може да е наличен, но това не означава, че е несигурен. OpenVPN и AES-256 е тайната за безопасна връзка и това е, което ExpressVPN се разклаща извън кутията. И все пак бихме искали да видим някакъв капсулиран протокол OpenVPN като този, предлаган от VyprVPN (прочетете нашия ревю на VyprVPN). 

Въпреки това, няма да отричаме, че ExpressVPN е защитена VPN. В приложението ще намерите бързи връзки към тестове за DNS, IP и WebRTC връзки, както и защита от теч на IPv6. Тествахме с помощта на инструментите на ExpressVPN, както и с нашите собствени и не открихме никакви течове за IP, WebRTC или DNS. 

Torrenting с ExpressVPN

Можете лесно да изтегляте торенти с ExpressVPN, въпреки че трябва да ви напомним, че изтеглянето на съдържание, защитено с авторски права, е незаконно в повечето страни. И все пак, ако обичате да плавате по дигиталните морета, ExpressVPN ще ви държи защитени. Всъщност тя се класира близо до върха на най-добрия ни VPN за ръководство за торент. 

Въпреки че липсата на peer-to-peer сървъри заглушава изживяването, високата сигурност и безкомпромисната скорост на ExpressVPN го прави идеален избор за бързо и сигурно изтегляне на торент файлове. 

Ако обичате поточни филми и телевизионни предавания от, да речем, съмнителни уебсайтове, ExpressVPN е добър избор и там (прочетете нашето ръководство за Kodi, ако това звучи като вашето нещо). 

Сигурност ExpressVPN в Китай и други високорискови страни

Една от основните причини за използване на VPN е да се заобиколи цензорите в държави с висок риск като Китай. Въпреки че интернет цензурата е проблем под една или друга форма в повечето страни по света, някои са по-лоши от други, като страни като Китай, Русия, Египет и Иран са особено гадни нарушители. 

За щастие, ExpressVPN е сред най-добрите ни VPN за Китай, способни да заобиколят всякаква цензура, хвърлена върху него. Има две причини за това, първата от които е OpenVPN с TCP. OpenVPN се появява като нормална интернет връзка, но ако цензорът улавя сигнала, когато използвате UDP, той може да го наблюдава, без да знаете. 

От друга страна, TCP разполага с потвърждение на пакети. По-бавно е, но ще разберете дали вашите пакети отиват там, където възнамерявате. Ако цензорът ви пресече пакетите, той няма да стигне до дестинацията и няма да получите обратно потвърждение. Това означава, че връзката ви е защитена. 

Има и други фактори, които превръщат ExpressVPN в солиден избор във високорискови ситуации, включително неговия ключ за убийство, DNS настройки и IPv6 защита срещу теч. За нас, обаче, перфектната секретност за напред е най-важната функция за сигурност при ситуации с висок риск. Накратко, PFS защитава мрежовия snooper от използване на един ключ за криптиране за декриптиране на целия исторически трафик. 

ExpressVPN генерира нов ключ всеки път, когато се свържете или в случай, че сте свързани за дълъг период, на всеки 60 минути. Дори ако някой ви пресече връзката, беше в състояние да го пробие, най-многото, което биха могли да видят, е час от историята.

Що се отнася до VPN блоковете – за които Китай е известен – има малко ExpressVPN, което може да ги предотврати. Въпреки това, ExpressVPN има дълга история на решаване на блокове, докато те се появят. 

поверителност

100% – Отлично

ExpressVPN има политика за поверителност без регистрация. Накратко това означава, че не знае нищо за вас, историята на сърфирането ви или вашата VPN връзка. Има някаква основна колекция, която се провежда, но ExpressVPN е много ясна за това в своята политика за поверителност, а не просто да лъже, за да постигне искането „без регистрации“ (гледайки ви, IPVanish).

Нека започнем с това, което не е събрано. ExpressVPN не знае нищо за IP адресите, които се свързват към неговите сървъри, нито за DNS заявките, които потребителите му изпращат. Накратко, ExpressVPN може да знае, че потребителят е свързан към един от сървърите си, но няма информация кой е този потребител, към кой сървър е свързан или какво прави, докато е свързан. 

Както бе споменато по-горе, ExpressVPN също прилага перфектна секретност напред, което означава, че данните ви за сърфиране се обновяват на всеки час. Дори и ExpressVPN да регистрира данните ви за сърфиране, той може да вижда само до един час от тези данни. Вероятността вашите данни за сърфиране да бъдат събрани също е много малка, като се има предвид, че ExpressVPN е базиран на Британските Вирджински острови. 

Британските Вирджински острови имат някои от най-добрите закони за поверителност в света, без закони за запазване на данни. Освен това нормалните съдилища на Британските Вирджински острови не могат да принудят компаниите да произвеждат записи, за разлика от САЩ. Единственият начин, по който правителството може да види данните ви за сърфиране, е, ако заповед идва от Върховния съд на Британските Вирджински острови и дори тогава, ExpressVPN има нищо за предаване. 

Сега за това, което ExpressVPN събира. Когато сте свързани с услугата, ExpressVPN може да види версията на приложението, дали връзката е била успешна или не и количеството прехвърлени данни. Времето на връзката, първоначалният IP адрес, IP адресът на местоназначението и историята на сърфиране на потребителя не се регистрират или наблюдават. 

Колко безопасна е вашата информация с ExpressVPN?

Накратко, вашата информация е безопасна с ExpressVPN. Самата политика за поверителност ясно посочва каквато и да е лична информация, която би могла да ви идентифицира, не се следи или съхранява от ExpressVPN. Освен това местоположението му на Британските Вирджински острови предлага защита срещу чужди съдилища и закони.

Що се отнася до това, което се събира, ExpressVPN поддържа много малко записи, достатъчно е само да помогне в случай, че вашата версия на приложението изпадне в проблеми. Тази анонимна обобщена информация се използва само за диагностика, а не за продажба и дори можете да изключите тази колекция в настройките на ExpressVPN.

Поточно изпълнение

100% – Отлично

ExpressVPN е поточно чудовище. Въпреки че липсват специфични за поточните сървъри като CyberGhost предложения, повечето сървърни места ще се разпаднат в Netflix, Hulu, Amazon Prime Video и BBC iPlayer. Ние също дадохме ExpressVPN въртене с Kodi и след като го изпробвахме, го увенчахме като най-добрия VPN за Kodi. 

Hulu и Amazon Prime Video бяха малко трогателни въз основа на нашето тестване, което не би трябвало да бъде изненада (тези услуги обикновено са трудни за VPN, както можете да видите в най-добрите ни VPN за Hulu и най-добрите VPN за Prime Video ръководства). ExpressVPN също нахлу в Disney +, BBC iPlayer и CBS All Access. 

Използване на ExpressVPN с Netflix

ExpressVPN наистина влиза в своето нещо с Netflix. Тествахме в 10 локации на сървъри и само две върнаха прокси грешка. ExpressVPN непрекъснато побеждава конкуренцията в най-доброто ни VPN ръководство за Netflix и нашите тестове в този преглед на ExpressVPN само потвърждават това. Ако търсите VPN на Netflix, той не се получава много по-добре от ExpressVPN. 

MediaStreamer

ExpressVPN е на първо място в най-добрия ни VPN за ръководство за поточно предаване и това не е само защото лесно може да получи достъп до различни платформи. Ако връзката ви е сравнително защитена или имате устройство, което обикновено не поддържа VPN, можете да използвате MediaStreamer. Този инструмент добавя географските предимства за подправяне на VPN без криптиране на режима. 

Той е малко като прокси, тъй като не предлага никакво допълнително криптиране на връзката ви (прочетете нашето ръководство за VPN срещу proxy vs Tor за повече информация). Въпреки че това означава, че връзката ви е по-малко защитена, това също означава, че е много по-бърза. С MediaStreamer можете да проникнете в почти всяка поточна платформа на всяко място с всяко устройство. 

Местоположение на сървъра

95% – Отлично

ExpressVPN не е NordVPN, когато става дума за местоположения на сървъри, но бие почти във всеки друг VPN. Повече от 3000 сървъра обхващат 160 локални VPN сървъра в 94 страни. Без значение дали сте в Ню Йорк или Кения, ще имате VPN сървър близо до вас. 

Освен това всички сървърни места поддържат OpenVPN с UDP, поне, въпреки че мнозина поддържат всички протоколи на ExpressVPN. 

Има много VPN услуги с много сървъри. Разпространението на ExpressVPN е най-впечатляващото. Той обхваща медийните центрове по света, включително САЩ, Великобритания и почти всички страни в Европа. Въпреки това, за разлика от други VPN, ExpressVPN също присъства в Южна Америка, Близкия Изток и Африка.

expressvpn-сървъра на места

Не всички от тези локации обаче имат голи метални сървъри, факт, че ExpressVPN е много авангарден. По-отдалечени места – като Монако, Остров Ман и Шри Ланка – се получават чрез виртуални сървъри, повечето от които минават през Холандия. По същия начин HideMyAss VPN постига своята масивна сървърна мрежа. 

Обслужване на клиенти

95% – Отлично

Ако имате нужда от помощ, можете да се свържете с ExpressVPN чрез чат на живо или имейл, въпреки че ние много предпочитаме първия. По време на нашия преглед, ние посегнахме да разговаряме на живо няколко пъти и всеки път получавахме отговор. Те не бяха най-техничните от отговорите, но за въпроси на повърхностно ниво чатът на живо върши работа. 

expressvpn-живо чат

Имейлът е готов за тежко повдигане, въпреки че ще трябва да изчакате няколко часа, преди да чуете обратно. Въпреки че това е много по-бързо от повечето други VPN, чатът на живо все още е най-добрият вариант за повечето въпроси. Все пак, ако искате да говорите с представител на поддръжката на по-дълбоко ниво, имейл е опция. 

Опциите за контакт са добре, но много повече харесваме ресурсите за самопомощ. Ресурсите за поддръжка са разделени на две категории: статии и инструкции за отстраняване на неизправности. ExpressVPN засяга почти всяка възможна тема, от инструкции за инсталиране на вашия Kindle Fire до статии за отстраняване на проблеми относно конкретни кодове за грешки. 

expressvpn-база от знания

Извън партидата ръководствата за настройка са най-впечатляващи. Дори ако ExpressVPN няма специално приложение за платформата, на която искате да го инсталирате, вероятно има ръководство за настройка. Това включва разширението на браузъра, нетрадиционните инсталации на Linux и дори ръководствата на BlackBerry. 

Виждахме много VPN мрежи с прилична директна поддръжка и въпреки че ExpressVPN е малко по-бърз и малко по-задълбочен, директната поддръжка не е лиги по-добра от конкуренцията. Ресурсите за самопомощ обаче отделят ExpressVPN освен пакета.

Присъдата

Тествахме отново и отново лимитите на ExpressVPN и след всяка оценка стигаме до едно и също заключение: това е просто най-добрата VPN опция. 

Състезатели като NordVPN и CyberGhost се доближават много по отношение на бързината, сигурността и използваемостта и дори бият ExpressVPN в функции. Въпреки това, ExpressVPN все още е най-бързият и въпреки че конкуренцията измина дълъг път по отношение на използваемостта, тя все още е най-лесната за използване. 

Въпреки това ние сме изпяли достатъчно похвали Препоръчваме да дадете снимка на ExpressVPN или с безплатната мобилна пробна версия, или с 30-дневна гаранция за връщане на парите, за да видите как ви харесва. Не забравяйте да ни уведомите за вашия опит в коментарите по-долу и, както винаги, благодаря за четенето. 

Често задавани въпроси за ExpressVPN

  • Безопасно ли е да използвате ExpressVPN?

    Да, безопасно е да използвате ExpressVPN. Този VPN използва OpenVPN с криптиране AES-256, което прави връзката ви практически невъзможна за пропукване. Освен това ExpressVPN прилага политика за поверителност без регистрация и перфектна секретност напред, така че навиците ви за сърфиране са познати единствено от вас.

  • Колко струва ExpressVPN?

    ExpressVPN струва $ 12,95 на месец, но можете да спестите, като се абонирате за по-дълъг период от време. Например, годишният план струва $ 99,95. Без значение коя продължителност сте избрали, всички планове на ExpressVPN са с до пет едновременни връзки и 30-дневна гаранция за връщане на парите.

  • Как да отмените ExpressVPN?

    Можете да отмените ExpressVPN, като отидете на „моя акаунт“ на началната страница и кликнете върху „Настройки за абонамент“. Оттам можете да изключите автоматичното подновяване, за да не бъдете таксувани за следващия си мандат. Ако се възползвате от правилата за възстановяване на средства на VPN, трябва да се свържете с поддръжката чрез чат на живо.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me