Phantom VPN преглед – актуализиран 2020 г.

Phantom VPN преглед

PhantomVPN е от същата компания, която направи Avira антивирусен и зашеметяващ пример за необходимостта да се придържате към това, в което сте добър. Въпреки че PhantomVPN е доста лесен за използване, скоростта му, обслужването на клиентите и най-вече политиката за поверителност трябва да ви накара да стоите настрана.


най-добри VPN-мнения

Phantom VPN е услуга за виртуална частна мрежа, предоставяна от същата компания, която управлява Avira Antivirus. Ако се интересувате от тази програма, ще я разгледаме в нашия преглед на Avira.

Phantom VPN има някои предимства, включително удобния за потребителя интерфейс и стабилната сигурност, но слабостите му осакатяват потенциала му да бъде един от най-добрите. Бавните скорости, лошата политика за поверителност и ужасното обслужване на клиентите пречат на изживяването.

Phantom VPN изглежда е насочен към хора, които не знаят много за VPN и искат нещо, което могат да зададат и забравят. Този подход е там, откъдето идват и неговите силни и слаби страни. Простотата с цената на контрола на потребителите е търговия, която някои са готови да направят, така че ако това ви звучи като вас, може би си струва да разгледате Phantom VPN с нас.

Това каза, любимият ни VPN, ExpressVPN, предлага подобен дизайн „го забрави и забрави“, като запази много повече функционалност и отлични скорости. Прочетете нашия преглед на ExpressVPN, за да научите повече за него.

Силни & Слабости

Алтернативи за Phantom VPN

Характеристика

Когато става дума за функции, Phantom VPN е впечатляващ. Предлага се в Windows, macOS, iOS и Android. Има и разширение за браузър Chrome за лесно използване в браузъра ви, въпреки че няма да го превърнем в най-доброто VPN за Chrome. За съжаление, изглежда, няма начин да го настроите на своя рутер, което затруднява защитата на всичките ви устройства.

Phantom VPN може да бъде конфигуриран да се стартира при стартиране и има Killswitch. Killswitch блокира целия трафик, ако връзката с VPN се загуби, но той е наличен само в Pro версията, така че не очаквайте да го използвате, ако възнамерявате да се регистрирате за безплатната версия. Всеки, който може да използва VPN за торент или е в страна с интернет цензура, трябва да избягва безплатната версия.

В настройките има и функция, която може автоматично да блокира злонамерени сайтове и съдържание. Работи по-добре от филтъра за зловреден софтуер на PureVPN, за който можете да прочетете в нашия PureVPN преглед, но той е далеч от перфектния. Въпреки че е по-добре от нищо, настоятелно ви призоваваме да вземете нещо от нашето най-доброто ръководство за антивирусен софтуер.

Една забележителна характеристика, която Phantom VPN липсва, е разделеното тунелиране. Разделеното тунелиране ви позволява да решите кои програми ще се свързват чрез VPN и кои ще работят при нормална незащитена връзка. Ако се интересувате от тази функция, предлагаме да разгледате нашия преглед на StrongVPN или да се регистрирате за ExpressVPN.

Phantom VPN характеристики на преглед

Phantom VPN логоwww.avira.com

Започва от 563 долара за месецВсички планове

Общ

Начини за плащане
PayPal, кредитна карта

Приема криптовалута

Едновременни връзки
неограничен

Поддържа разделно тунелиране

Неограничена честотна лента
Само на Pro Plan

Предлага се безплатна пробна версия

Период на възстановяване
30 дни

Сума в целия сървър
36

Настолни операционни системи
Windows, MacOS

Мобилни ОС
Android, iOS

Разширения на браузъра
Chrome

Може да се инсталира на рутери

Streaming

Има достъп до Netflix US

Достъп до BBC iPlayer

Достъп до Hulu

Има достъп до Amazon Prime Video

Сигурност

Типове криптиране
256-AES

Налични VPN протоколи
OpenVPN

Активиран при стартиране на устройството

Позволява порой

Политика без регистрация

Издържа тест за изтичане на DNS

Наличен Killswitch
Само за професионалисти

Включен зловреден софтуер / блокер на реклами

поддържа

Чат на живо

Поддръжка по имейл
Само за професионалисти

Поддръжка по телефона
Само за професионалисти

Потребителски форум

Знание

Ценообразуване

Ако искате да изпробвате VPN или просто искате да използвате лесен за използване, тъй като нямате намерение да го прекъсвате много, Phantom VPN предлага безплатен план с ограничена честотна лента, който може да бъде за вас. Ако посетите уебсайта на Avira и изтеглите Phantom VPN, можете да получите 500MB данни на месец. Ако се регистрирате за акаунт, лимитът се увеличава до 1GB.

В сравнение с други безплатни VPN услуги, това е малко количество данни. Windscribe предлага 2GB на месец и го увеличава до 10GB, ако въведете имейл адреса си и се регистрирате. Можете да увеличите още повече тази шапка в замяна на изпълнение на задачи, като туитър за Windscribe веднъж месечно. Ако се интересувате от безплатен план, прочетете нашия преглед на Windscribe.

Въпреки това, има функции, до които безплатният план няма достъп. Например, не можете да използвате ключа за убийство. Освен това няма подкрепа от Avira за хора, които не плащат клиенти.

Що се отнася до платените планове, на уебсайта на Avira има три варианта. Те включват месечен абонамент, месечен абонамент само за мобилни устройства и годишен абонамент. Всички те разполагат с неограничена честотна лента и неограничени връзки. Те също са на конкурентни цени.

Avira приема кредитни карти и PayPal за плащания, но не приема биткойни или друга форма на криптовалута. Има и 30-дневна политика за възстановяване, но изглежда има някои проблеми с действителното връщане на парите (все още чакаме).

Въпреки че цените за Phantom VPN са справедливи, той далеч не е най-добрият. Ако търсите достъпна VPN, която да използвате месечно, прочетете нашия преглед на частния достъп до Интернет. PIA има отлични цени за краткосрочни планове, а също така приема много форми на криптовалута.

От друга страна, ако търсите VPN, което ви позволява да се регистрирате за дълги периоди от време, се насочете към нашия преглед на NordVPN. NordVPN предлага две и тригодишни планове на конкурентни цени.

Лесно използване

Phantom VPN е лесен за използване, но попада в капана на предлагане на удобство за потребителя с цената на контрола на потребителя. Клиентският интерфейс изглежда чист и показва най-важната информация във формат, който е лесен за четене.

Ако използвате безплатния план, той ви казва каква част от данните ви са били използвани като процент и като точно число. Под него се казва дали сте свързани и с кое местоположение се свързвате.

Phantom-VPNClient

Като щракнете върху името на държавата, с която се свързвате, можете да отворите избора на местоположения на сървъра. Списъкът е азбучен, показва флага на всяка страна до името и има функция за търсене.

Времето за ping на сървъра е показано вдясно от името на страната, което е приятно докосване при сърфиране, за да се използва сървър. Не е хубаво, че с изключение на американските сървъри, списъкът не ви казва в кой град е сървърът. Вместо това той показва само държавата.

PhantomVPN-Servers

Като щракнете върху зъбното колело в горния десен ъгъл на клиента, можете да стигнете до по-подробните настройки на VPN. Менюто за настройки е анемично. Тя включва друг начин за промяна на местоположението на вашата връзка, меню за избор на кои WiFi връзки автоматично ще използват VPN и шепа превключватели.

PhantomVPN-Settings

Превключвателите включват опции за Killswitch, злонамерено блокиране на уебсайт и автоматично стартиране на VPN при стартиране. За съжаление, изглежда няма начин да променим криптирането или протокола, който VPN използва, което ще обсъдим по-подробно, когато стигнем до секцията „сигурност“.

скорост

Първият основен удар в бронята на Phantom VPN идва при гледане на скоростите. Когато натиснете „защити моята връзка“ в клиента, може да отнеме от 10 до 30 секунди, за да установи връзка. В някои случаи той може да предприеме многократни опити на клиента, преди да е в състояние да установи връзка.

Местоположение: Ping (ms) Изтегляне (Mbps) Качване (Mbps)
Незащитен (Вирджиния, САЩ)1972.215.95
Ню Йорк2453.525.32
Великобритания16853.44.68
Швейцария12356.785.12
Япония2301.931.89
Бразилия16249.544.9

След като се установи връзка, скоростите на Phantom VPN не са впечатляващи. Започвайки от Ню Йорк Сити, което е на 400 мили от мястото, където беше направено нашето тестване, времето за пинг не беше лошо и скоростите бяха около това, което очаквахме. Въпреки сравнително малкото разстояние, около една четвърт от скоростта на изтегляне беше загубена.

Забелязахме значително увеличение на времето за ping на европейските сървъри, което може да се очаква с по-отдалечени връзки, но минимално забавяне на скоростта на изтегляне. Все пак имаше лек спад в скоростта на качване.

Когато използвахме сървъра на Япония, срещнахме значително увеличение на времето за ping и драматичен спад в скоростта на изтегляне. Връзката ни премина от около 72 мегабита в секунда до около 2 Mbps. Това е приблизително 97 процента спад в производителността, което е неприемливо, дори при значителното разстояние между нас и сървъра.

И накрая, опитахме сървър в Бразилия и той се представи по-лошо от швейцарските или британските сървъри, но не толкова лошо, колкото в Япония. Като цяло, скоростта, предлагана от Phantom VPN, е лоша.

Ако търсите по-бърза връзка, разгледайте нашата най-бърза статия за VPN и разгледайте нашата най-добра VPN статия за игри, ако търсите наистина нисък ping.

Сигурност

Phantom VPN обхваща много от важните основи, когато става дума за сигурност, но не дава на потребителя много опции за конфигурирането му. Има убиец, но е достъпен само за плащащи потребители. VPN също може да бъде настроен да се стартира при стартиране, като се гарантира, че връзката ви винаги е защитена и може автоматично да блокира потенциално злонамерени уебсайтове.

Въпреки това, клиентът не предлага опции, когато става дума за протоколи и криптиране. Те са определени за вас и не могат да бъдат променени. Изборите му обаче са първокласни.

За криптиране VPN използва 256-битов AES, което на практика е невъзможно да се пропука. Биха били нужни мощни суперкомпютри милиарди години, за да се пробият. Ако искате да знаете повече за криптирането, прочетете нашето описание на криптирането.

Що се отнася до протокола, Phantom VPN използва OpenVPN, който е защитен и стандартът за повечето доставчици. OpenVPN обикновено предлага и добри скорости, но не изглежда Phantom VPN да е успял да се възползва от това. Ако искате да знаете повече за VPN протоколите, вижте нашата разбивка на VPN протокола.

Въпреки че Phantom VPN не ви позволява да изберете нивото на криптиране или протокол, който вашата връзка използва, онези, които са принудени към вас, са тези, които бихме предложили да използват повечето хора. В този случай, ако търсите защитена VPN, която предлага повече потребителски контрол върху типовете протоколи и криптиране, прочетете нашия преглед на VyprVPN.

За съжаление Phantom VPN не е VPN за пробиване през голямата китайска защитна стена. Ако живеете в Китай, важно е да използвате защитена VPN, за да осигурите безопасността си. Предлагаме ви да разгледате най-добрите ни VPN услуги за статия в Китай за по-добри възможности.

поверителност

Декларацията за поверителност на Avira започва с думите „когато използваме нашите продукти и услуги, ние събираме и обработваме лични данни в различни точки.“ Това би трябвало да повдигне червен флаг за всеки, който се интересува от поверителност.

Що се отнася конкретно до Phantom VPN, Avira казва, че не се събира информация за това кои страници посещавате и кои услуги използвате онлайн. Това е добре, но политиката за поверителност казва, че запазва личната информация за това кой е инсталирал софтуера. Avira също събира данни на уебсайта чрез бисквитки и други средства.

Тази информация е „най-вече“ анонимна, според политиката за поверителност, но изрично е посочено, че известна информация, събрана на уебсайта и по време на процесите на инсталиране и настройка на акаунт, лично се идентифицира.

Политиката за поверителност продължава да казва, че информацията се споделя с много трети страни. Списъкът с трети страни е дълъг и разбит на седем категории. На всичкото отгоре категориите са неясни и включват неща като „служители (вътрешни и външни)“.

В лицензионното споразумение за крайния потребител има и няколко места, в които се посочва, че Avira ще отговаря на законови известия, включително известия за предполагаемо нарушаване на авторски права. Ако търсите VPN с строга политика за поверителност, разгледайте нашия преглед на CyberGhost.

Поточно изпълнение

Изпълнението на поточно предаване е друга слаба точка за Phantom VPN. Беше неефективно при пробиването чрез откриване на защитна стена. Netflix, BBC iPlayer и Amazon Prime Video успяха да затворят опитите ни да гледаме чуждо съдържание.

Ако се опитвате да намерите добър начин да гледате съдържание от BBC, вижте най-добрия ни VPN за кръга на BBC iPlayer. Ако съдържанието на Netflix е това, което търсите, прочетете нашата статия за това как да преодолеете забраната за VPN на Netflix.

Тъй като не можахме да накараме поточните услуги с голямо име да работят, опитахме някои неплатени услуги, за да видим как е качеството на потока. В YouTube видеоклипът се зарежда почти веднага и по подразбиране е 720p. Видеото се възпроизвежда гладко и няма прекъсвания.

Twitch беше друга история. Когато се опитахме да заредим поток, отне около седем секунди, за да продължим и по подразбиране до 720p. След това заекваше и се нуждаеше да буферира на всеки няколко секунди. По същество беше неизпълним. Потокът също беше зърнест, въпреки че каза, че е в 720p.

Местоположение на сървъра

Phantom VPN предлага 36 сървъра, които са разпределени достатъчно добре, за да покрият повечето потенциални клиенти. Има сървъри в Северна Америка, Южна Америка, Европа и Азия. За съжаление в Африка няма сървъри.

Тридесет и шест сървъра е минимално число, което прави сървърите склонни да бъдат бавни, когато са под товар. Това би могло да обясни значително по-ниските скорости, които видяхме, когато се свързахме към сървъра на Япония по време на нашето тестване за скорост.

NordVPN е доставчик, който има хиляди сървъри, които покриват много места по целия свят. Ако обаче се интересувате от VPN с най-много местоположения, насочете се към нашия преглед на HideMyAss. HideMyAss има над 200 места на разположение, което улеснява намирането на бърз сървър, независимо къде се намирате.

Обслужване на клиенти

Обслужването на клиенти на Avira граничи с несъществуващи. Ако не сте на платения план, няма начин да достигнете до поддръжка. Няма чат на живо и както споменахте, можете да се свържете с поддръжката само по имейл, ако сте на платен план или имате друга услуга на Avira.

PhantomVPN-Support

Avira твърди, че телефонните му линии работят 24/7, но е обичайно да се обадите и да получите съобщение „тази линия в момента не е в услуга“. Понякога имейлите остават без отговор или отнемат няколко дни, за да получите отговор.

Базата знания има основни често задавани въпроси и кратки уроци, които показват как да инсталирате и настроите VPN. Има и нещо като потребителски форум, в който можете да отидете да публикувате въпроси и потенциално да получавате отговори. Търсете лесно, но по-често не. виждате публикации, на които не получавате отговори или всички отговори са оплаквания за подобни проблеми, без да се вижда решение.

Присъдата

Phantom VPN се натъква на насочен към хора, търсещи простота. Ако търсите VPN, можете да стартирате, без да се притеснявате за настройките, това може да е достоен вариант.

Въпреки това има големи недостатъци, които Phantom VPN трябва да коригира, ако иска да бъде претендент с харесванията на ExpressVPN и NordVPN. Липсват скоростта и броят на сървърите, политиката за поверителност е неприемлива, а обслужването на клиентите е нагло. VPN също не е в състояние да премине чрез прокси откриване.

Ако се чудите къде да отидете оттук и кои VPN правят нещата по-добри, разгледайте нашата най-добра VPN кръга.

Какво мислите за Phantom VPN? Съгласни ли сте с нашата оценка? Уведомете ни в коментарите по-долу. Благодаря за четенето.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map