ProtonVPN-gennemgang – Opdateret 2020

ProtonVPN anmeldelse

ProtonVPN udmærker sig i funktioner og brugervenlighed, men falder bag konkurrencen med hensyn til hastighed. Selvom du kan få mere for dine penge et andet sted, kan den generøse gratis plan være nok til at skifte mening.


protonvpn-dashboard-slider-1

protonVPN-grænseflade-skyderen-2

protonvpn-profiler-slider-3

protonvpn-settings-slider-4

protonvpn-split-tunneling-skyderen-5

Tidligere

Næste

ProtonVPN har ikke lavet vores bedste VPN-guide i fortiden, skønt det har alle ingredienserne, der skal rangere mod toppen. Den lange liste med funktioner tager bagved sædet til den ekspertfremstillede interface, som understøttes af en solid beskyttelse af personlige oplysninger og masser af sikkerhedsfunktioner. Hastigheden er derimod et problem. 

I denne ProtonVPN-gennemgang tager vi et dybt dyb ned i denne populære, gratis VPN, der viser, hvor den udmærker sig, og hvor den kommer til kort. Undervejs berører vi funktioner, priser, hastighed, brugervenlighed, sikkerhed, privatliv og mere, alt inden vi afsætter vores dom. 

For den lave pris på gratis er det svært at slå ProtonVPN. Når du først begynder at betale, er det dog ikke så imponerende som nogle af de øverste hunde i VPN-rummet. Hastigheden er glødende, hvilket er en skam i betragtning af hvor meget andet ProtonVPN får ret. Når det er sagt, med en generøs gratis plan klar, er det stadig værd at tage et skud.

Styrker & Svagheder

Alternativer til ProtonVPN

Funktioner

ProtonVPN understreger, som vi ser i afsnittet “brugervenlighed” nedenfor, tilgængelighed. På trods af det er det fyldt med funktioner. Det starter med en kill-switch, som blokerer din internetforbindelse, hvis du nogensinde dropper fra fjernserveren. Der er ikke flere kill-switch-tilstande, som der er med, for eksempel, PIA, men det får jobbet gjort. 

Ved siden af ​​kill-switch er DNS-lækage og IPv6-lækagebeskyttelse samt delt tunneling, som giver dig mulighed for at sende nogle apps eller IPv4-adresser gennem VPN-tunnelen, mens andre er udelukket. For eksempel, hvis du vil torrent på en sikker forbindelse, mens du kører en online sikkerhedskopi gennem din standardforbindelse, er split tunneling afgørende.

protonvpn review-split-tunneling

Spaltet tunneling er temmelig sjældent, men alle de andre funktioner er på lager. ProtonVPN adskiller sig med profiler. Selvom det ikke er vigtigt for VPN-oplevelsen, gør profiler ProtonVPN meget lettere at bruge. Med profiler kan du hurtigt konfigurere forskellige aspekter af tjenesten uden at grave gennem indstillingerne. 

For eksempel, hvis du ønsker en torrenting-profil, kan du indstille den protokol, du vil bruge – lad os sige TCP for en pakkebekræftelse – det land, du vil oprette forbindelse til og endda den specifikke server. Derefter kan du indstille en profilfarve og navn, så det er let at finde. 

Selvom en tilsyneladende lille tilføjelse, giver profiler dig mulighed for hurtigt at gå gennem forskellige VPN-konfigurationer uden besvær.

protonvpn review-profiler

ProtonVPN Secure Core

Når du opretter en profil, kan du også indstille en Secure Core-server som din standard. Disse speciale-servere er kun tilgængelige på “plus” og “visionære” abonnementer, og de tilføjer et lag beskyttelse til din standardforbindelse. Det er hovedsageligt en dobbelt-hop-forbindelse, men mere end det er det en målrettet forbindelse. 

Tanken er, at når du bruger en VPN i et risikabelt land – siger U.S.A. – kan den server, du opretter forbindelse til, blive kompromitteret. For at afhjælpe problemet passerer Secure Core-serveren først din forbindelse gennem en server, som ProtonVPN ved, er ren, normalt i Island eller Schweiz, før du sender dig til den almindelige VPN-server. 

Hvis du ikke er klar over, vedligeholder de fleste VPN-udbydere ikke aktivt serverne i deres netværk. Normalt lejes dele af et datacenter til brug med VPN. Secure Core-servere ejes imidlertid direkte, drives og vedligeholdes af ProtonVPN, hvilket betyder, at de er en sikker mulighed. 

ProtonVPN-funktionsoversigt

ProtonVPN-logoprotonvpn.com

Start fra $ 400 per måned Alle planer

Generel

Betalingsmetoder
PayPal, kreditkort, kontanter

Accepterer cryptocurrency

Samtidige forbindelser
10

Understøtter delt tunneling

Ubegrænset båndbredde

Gratis prøveversion tilgængelig

Restitutionsperiode
30 dage

Servermængde på verdensplan
600+

Desktop OS
Windows, MacOS, Linux

Mobile OSes
Android, iOS

Browserudvidelser

Kan installeres på routere

Streaming

Har adgang til Netflix US

Kan få adgang til BBC iPlayer

Har adgang til Hulu

Kan få adgang til Amazon Prime Video

Sikkerhed

Krypteringstyper
256-AES

VPN-protokoller tilgængelige
OpenVPN, IKEv2

Aktiveret ved enhedsstart

Tillader torrenting

Ingen-logging politik

Bestået DNS-lækagetest

Killswitch tilgængelig

Malware / annonceblokker inkluderet

Support

Live chat

E-mail support
24/7

Telefon support

Brugerforum
Subreddit

Vidensdatabase

Prisfastsættelse

ProtonVPNs prismodel er unik. I stedet for at tilbyde en enkelt plan på forskellige varigheder, har ProtonVPN flere serviceafdelinger, ligesom VyprVPN (læs vores VyprVPN-gennemgang). Selvom der er fire indstillinger, er kun to relevante for de fleste brugere. 

Hvad angår de betalte planer, er der tre niveauer, skønt “plus” -niveauerne er, hvor de fleste skal lande. Alle lagene har fuld adgang til ProtonVPNs netværk, men “grundlæggende” begrænser antallet af forbindelser til to og mangler “plus” -planens Secure Core-, streaming- og Tor-servere. 

Øverst i serien inkluderer “visionær” alle funktionerne i “plus” og leveres med to gange forbindelserne til at starte, men det er alt for dyrt. Salgspunktet for denne top-tier-plan er ProtonMail, som er en krypteret e-mail-tjeneste, som vi gav et knud til i vores e-mail-sikkerhedsguide. 

Med det vil de fleste brugere lande på “plus” som den bedste mulighed. Hvis du leder efter et budget-VPN, vil Windscribe tage dig videre end ProtonVPNs “grundlæggende” plan (læs vores Windscribe-anmeldelse). Derudover er inkludering af ProtonMail ikke nok til at retfærdiggøre en så massiv prisstigning på den “visionære” plan.

Hvad angår den faktiske pris, er ProtonVPN bare okay. Et års værdi af service er fint for $ 100, selvom der er masser af billigere indstillinger (læs vores Private Internet Access review og PureVPN review for to eksempler). Planerne kommer enten månedligt eller årligt, og du sparer 20 procent ved at købe et år på forhånd. Alle priserne i tabellen ovenfor gælder for de årlige planer.

ProtonVPN gratis

ProtonVPN skiller sig ikke ud for sine betalte planer, men for dens gratis. Det tjente et sted i vores bedste gratis VPN-guide, der tilbyder tre servere til en enhed uden beregning. 

I modsætning til de fleste gratis VPN’er begrænser ProtonVPN ikke din båndbredde, hvilket betyder, at du kan bruge den så meget, som du vil, så længe du bliver på de gratis servere (læs vores TunnelBear-anmeldelse for en service, der begrænser båndbredden). 

Den gratis plan erstatter heller ikke pengene-tilbage-garantien. På trods af det faktum, at du kan prøve ProtonVPN gratis, kan du stadig anmode om en refusion i de første 30 dage, hvis du betaler. ProtonVPN krediterer dig dog kun for de resterende dage i dit abonnement, så husk det. 

Med hensyn til betaling accepterer ProtonVPN standardindstillinger, herunder PayPal, kreditkort og bitcoin. Men det giver dig også mulighed for at betale kontant, hvis du er så tilbøjelig.

Brugervenlighed

ProtonVPN er ikke så ligetil som andre VPN’er, når det er tid til tilmelding. Processen er ikke backbreaking, men valg af lag er ikke noget, der normalt præsenteres ved kassen. For dem, der ikke ved, hvad de skal gå med, har ProtonVPN planen “plus” mærket som det “bedste tilbud”, og vi er enige. 

Når du har valgt din plan, skal du oprette en konto. ProtonVPN beder om et brugernavn, din e-mail-adresse og en adgangskode. Hvis du allerede har en konto – enten fra et tidligere ProtonVPN-abonnement eller via ProtonMail – kan du logge ind og købe. 

Det er, hvis kasseprocessen fungerer. Efter indtastning af vores legitimationsoplysninger nægtede ProtonVPNs websted at indlæse. Vi prøvede kontoprettelsesprocessen adskillige gange, cyklede e-mail-adresser, brugernavne og adgangskoder, men efter ca. 20 forsøg blev vi stadig mødt med en tom skærm. 

Faktisk var den eneste måde, hvorpå vi kunne få adgang til ProtonVPN, ved at logge ind på en konto, vi oprettede til en forudgående gennemgang. Vi har kontaktet ProtonVPN for at se, hvad der forårsager fejlen. 

ProtonVPN-download

Når du har tilmeldt dig – hvis du kan tilmelde dig, er det – du lander i dit kontoudashboard. Dashboardet er temmelig karrig og viser detaljerne i dit abonnement og dine faktureringsoplysninger. 

Du skal dog have adgang til betjeningspanelet mindst én gang for at downloade ProtonVPN. Hvis du manuelt vil konfigurere ProtonVPN, kan du også downloade konfigurationsfiler til OpenVPN fra downloadsiden. 

protonvpn review-dashboard

Når du åbner applikationen, vil ProtonVPN bede om dit brugernavn og din adgangskode og derefter fortsætte med at give dig en rundvisning i den smukke interface. ProtonVPN’s UI er i modsætning til dem, der svarer til NordVPN, og det er et skue at se, passer med et kort, der kan ændres til størrelse, enkel servernavigation og et hastighedsovervågningskort (læs vores NordVPN-gennemgang). 

protonvpn review-grænseflade

Der er flere måder at få forbindelse. Du kan finde den ønskede placering ved at rulle gennem listen til venstre eller ved at klikke på trekanten i det land, du vil oprette forbindelse til. Ved at gøre en af ​​forbindes du automatisk til en server i det område. Du kan også vælge den enkelte server, hvis du er så tilbøjelig. 

Generelt set ProtonVPNs interface afbalancerer brugervenlighed og flair. Det føles som om du kommanderer til et avanceret program uden noget af teknologien, der følger med det. Selv hvis du ikke er fan af den sorte technoestetik, er ProtonVPN let at bruge, gennem og gennem. 

ProtonVPN-indstillinger

ProtonVPN er lys på indstillingerne, da det meste af interface er dedikeret til det store serverkort og hastighedskort. Du kan aktivere kill-switch, konfigurere, hvordan ProtonVPN opfører sig ved opstart og ændre din protokol, men det handler om det. Der er ikke noget vanvittigt som at indstille tilpassede scripts (læs vores TorGuard-anmeldelse for det). 

protonvpn review-indstillinger

Det er dog ikke en dårlig ting. ProtonVPN giver dig den kontrol, du har brug for uden at komme for i ukrudtet. Næsten hver indstilling er reduceret til en enkelt vippekontakt, som for de fleste brugere er masser.

Hastighed

ProtonVPN fik et hæderligt omtalt nik i vores hurtigste VPN-guide. Det var dog mest på styrken af ​​dens gratis plan. Sammenlignet med andre betalte optioner er ProtonVPN ikke langsom, men det er heller ikke hurtigt. Services som AirVPN gør hurtigt arbejde med det i hastighedsafdelingen, selvom ProtonVPN generelt er en bedre mulighed (læs vores AirVPN-anmeldelse).

Placering: Ping (ms) Download (Mbps) Upload (Mbps)
Ubeskyttet (St. Louis)983,1420.49
Illinois, U.S. # 16 (anbefalet server)1551,1320.51
U.S. Illinois # 1 (Secure Core)2793.23,56
UK # 1410216,3410,99
Japan # 2126417.917,45
Australien # 2125684,2810,87

Vores test blev udført ved hjælp af ProtonVPNs anbefalede servere til uanset hvilken region vi testede. For eksempel, når vi testede Storbritannien, valgte vi simpelthen landet og brugte uanset hvilken server ProtonVPN leverede os. For at holde tingene retfærdige testede vi med OpenVPN / UDP og AES-256. 

Som du kan se ovenfor, faldt ProtonVPN ganske lidt, da det sprang over enhver vandmasse. Den eneste undtagelse var i Australien, hvor vi, efter gentagelse af testen flere gange, konsekvent modtog downloadhastigheder til eller over vores ubeskyttede sats. Vi kørte endda testene med individuelt valgte servere og modtog lignende resultater. 

Alle vores test blev udført på ProtonVPNs normale servernetværk, hvilket betyder, at du kan finde hver server i den “basale” pakke. Vi prøvede at teste to gratis servere, men hastigheden blev så langsom, at vores hastighedstest-app ikke ville oprette forbindelse efter flere forsøg. På samme måde testede vi en Secure Core-server, og som du kan se ovenfor, bremsede den vores hastighed meget. 

ProtonVPN er mange ting, men konsekvent er det ikke en af ​​dem. Hastigheden varierer meget mellem individuelle servere, og at lade ProtonVPN bestemme, hvilken server du bruger normalt lønner sig ikke. At gå tilbage gennem listen og vælge vores egne servere gav langt bedre resultater. Det er en service, der kan være hurtig. Du bliver bare nødt til at arbejde for det.

Sikkerhed

ProtonVPN lader dig ikke konfigurere meget, når det kommer til sikkerhed. For så vidt angår VPN-sikkerhed, er det dog øverste hak. Du har kun adgang til OpenVPN, som er parret med AES-256 (læs vores beskrivelse af kryptering og VPN-protokollopdeling for at lære om dem). Nøgleudveksling håndteres med RSA-4096-kryptering. 

Kort sagt, dine data er sikret, når du bruger ProtonVPN, men hvis du stadig er bekymret, er Secure Core-serverne altid tilgængelige. Selvom din hastighed får et markant hit, sikrer du, at du bruger en Secure Core-server, intet lækker om dig. Krypteringen er lyd, og med Secure Core-servere i klar, er også lokal snooping dækket.  

ProtonVPN Torrenting

Ud over Secure Core-serverne har ProtonVPN også servere, der er klassificeret til Tor- og peer-to-peer-forbindelser. Tor-serverne skal bruges, hvis du opretter forbindelse til Tor-netværket via en VPN. Som du kan se i vores VPN vs. proxy vs. Tor guide, vil din hastighed tage et hit. 

P2P-serverne er bygget til torrenting, og heldigvis skulle de ikke have indflydelse på din hastighed meget. Selvom ProtonVPN er torrent-venlig overalt, er de dedikerede P2P-servere kendt af ProtonVPN som sikre. Når du bruger en ikke-P2P-server, er det muligt, selvom det er usandsynligt, at nogen kunne snuppe på den forbindelse. 

For at sikre, at alt med ProtonVPNs sikkerhed var sundt, løb vi det gennem en række DNS-lækagetest, såvel som WebRTC- og IP-lækagetest, og ProtonVPN kom rent ud.

Privatliv

ProtonVPN overholder en streng no-logs-politik eller i det mindste en streng no-logs-politik, når det kommer til identificerbare oplysninger. Når du tilmelder dig en konto, skal du angive en e-mail-adresse, brugernavn og betalingsmetode. Fordi du kan betale med bitcoin og bruge en brænder-e-mail, er der intet, ProtonVPN kan holde på dig. 

Disse oplysninger er naturligvis indsamlet for at give en mere robust oplevelse. Der er mere privatlivsfokuserede oprettelsesprocesser – læs vores Mullvad-gennemgang som et eksempel – men de mangler funktionerne i ProtonVPN. Det er et nødvendigt onde.

Når du bruger appen, har ProtonVPN flere crash- og analyseværktøjer, der overvåger, hvad der foregår. Disse apps indsamler dog kun kollektive oplysninger. ProtonVPN ved for eksempel, om der er et styrt, men det ved ikke, hvem der oplevede styrtet. På samme måde kender ProtonVPN det samlede antal installationer, men ikke nogen oplysninger om disse individuelle installationer.

Din trafik, IP-adresse, DNS-anmodninger og alt andet, der vedrører din personlige forbindelse overvåges eller logges ikke. Af hensyn til gennemsigtighed opretholder ProtonVPN en rapport, hvor den noterer sig alle væsentlige juridiske anmodninger, den modtager. Da ProtonVPN opererer under schweizisk lovgivning, samarbejder det kun med anmodninger, der er godkendt af det schweiziske retssystem. 

Den seneste anmodning, der blev godkendt af det schweiziske retssystem, nåede vej til ProtonVPN, men den var ikke i stand til at efterkomme, da den ikke havde de anmodede oplysninger om registrering. Schweiz har nogle af de bedste fortrolighedslove i verden, så dine data er i gode hænder med ProtonVPN.

Streamingydelse

ProtonVPN kom ikke på vores bedste VPN til streamingliste på grund af dens hastighed. Når det er sagt, var det i stand til at få adgang til enhver større streamingplatform. I USA brød vi let ind i Hulu og Amazon Prime Video, som er to af de sværeste streamingplatforme, der skal knækkes (læs vores bedste VPN for Hulu og bedste VPN til Amazon Prime Video-guider for at lære om det).

Hastigheden er problemet her. Streams tog et stykke tid at indlæse ved hjælp af ProtonVPNs anbefalingssteder. Ved at søge på en egen server kunne vi indlæse videoer relativt hurtigt, dog ikke så hurtigt som vores bedste VPN til Netflix.   

ProtonVPN Netflix

Apropos Netflix, vi var i stand til at bryde ind i det uden problemer. Endnu en gang var hastigheden det største problem. På samme måde kunne vi få adgang til BBC iPlayer, men webstedet tog næste for evigt at indlæse. 

Spørgsmålet blev overdrevet af det faktum, at vi testede i staterne, så det at springe over til Det Forenede Kongerige krævede en masse netværkshøjde. Hvis du er interesseret i at streame britisk indhold, skal du læse vores bedste VPN til BBC iPlayer-guide.

Serverplaceringer

ProtonVPN har i skrivende stund 632 servere i 44 lande. Selvom intet sammenlignet med det massive netværk, som HideMyAss har (læs vores HideMyAss-anmeldelse), bruger ProtonVPN ikke virtuelle servere. Alle de placeringer, den har, er fysiske, og selvom det betyder mindre variation, er det godt for sikkerhed. 

Servere er opdelt i tre niveauer: gratis, standard og Secure Core. Secure Core-serverne er kun tilgængelige på abonnementet “plus” og “visionær”, mens standardserverne er tilgængelige for alle, der betaler. 

Nogle servere vurderes også for specifikke opgaver. F.eks. Er den nederlandske placering bedømt for peer-to-peer-forbindelser, og Hongkongs placering er klassificeret for Tor. 

ProtonVPN gratis lande

Hvis du holder dig med en gratis plan, er du begrænset til tre lokationer: USA, Japan og Holland. Disse placeringer har “medium” hastighed ifølge ProtonVPN, der er mildest sagt vag. Alligevel giver de tre placeringer en anstændig spredning, især for en gratis plan.

Kunde service

ProtonVPN gør det nemt at finde support. Hvis du klikker på fanen “support” på hovedsiden på webstedet, kommer du til vidensbasen, der viser en håndfuld kategorier og en knap til kontaktsiden. 

protonvpn review-vidensbase

Start med kontaktindstillinger – eller i dette tilfælde kontaktindstilling – ProtonVPN giver en simpel supportformular. Der er også individuelle e-mail-adresser, som du kan finde på sidefoden på hjemmesiden. Der er ikke live chat eller et telefonnummer, og da vi nåede til e-mail support, tog det lidt over en dag at modtage et svar. 

Når det er sagt, opretholder ProtonVPN subreddit-, Twitter- og Facebook-konti, som alle er ret aktive. Hvis du har spørgsmål, kan du tweet på ProtonVPN eller starte en tråd i subreddit. 

Du skal dog ikke have brug for grundlæggende spørgsmål. Den videnbaserede, selvom den ikke er for robust, dækker de fleste af de ofte stillede spørgsmål. Det har installationsguider, generelle fejlfindingsartikler, afklaringer om kontoprocesser og mere. Desuden er artiklerne grundige, som normalt passer til trin-for-trin-instruktioner og masser af skærmbilleder.

Dommen

ProtonVPN ville let rangere nær toppen af ​​vores VPN-placeringer, hvis det ikke var for hastigheden. Funktionerne og brugervenligheden er fremragende, og prisen er heller ikke så dårlig. Hastigheden er dog ikke op til at snus med resten af ​​VPN-markedet. Når det er sagt, er der ingen skade ved at downloade den gratis version for at prøve den selv. 

Hvad synes du om ProtonVPN? Skal du tage den gratis version til et spin? Fortæl os det i kommentarerne herunder og som altid tak for læsningen.

Ofte stillede spørgsmål om ProtonVPN

 • Hvad er ProtonVPN?

  ProtonVPN er en virtuel privat netværksserver baseret fra Schweiz. Det tilbyder også en krypteret e-mail-tjeneste kaldet ProtonMail.

 • Sådan bruges ProtonVPN

  ProtonVPN er let at bruge på skrivebordet. Brug af serverkortet, alt hvad du skal gøre er at vælge det sted, du vil oprette forbindelse til, og klikke på “oprette forbindelse.”

 • Hvor er ProtonVPN-baseret?

  ProtonVPN er baseret i Schweiz, som har nogle af de bedste fortrolighedslove i verden.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map