Rishikimi i Mbikqyrësit të ID – Azhurnuar në Prill 2020

Rishikimi i Mbikqyrësit të ID-së

Megjithëse nuk është më e lehtë për t’u përdorur, ID Watchdog është një alternativë e fuqishme, me çmim të mirë për disa ofrues kryesorë të mbrojtjes së vjedhjeve të identitetit. Lexoni pse na pëlqen në këtë përmbledhje të plotë të Mbikqyrësit të ID-së.


ID-mbikqyrës-Slider1

ID-mbikqyrës-slider2

ID-mbikqyrës-slider3

ID-mbikqyrës-slider4

ID-mbikqyrës-slider5

i mëparshëm

tjetër

ID Watchdog, e fituar nga Equifax në 2017, ka qenë që prej vitit 2005, duke ofruar shërbime të mbrojtjes dhe vjedhjes së identitetit me një çmim të arsyeshëm. Ajo ofertë është akoma e paprekur, me Mbikqyrësit e ID-së ulur nën konkurrencën për sa i përket çmimit ndërsa konkurroni titullin për karakteristikat. 

Shërbimi nuk është azhurnuar shumë, dhe kjo është një gjë e mirë. Sidoqoftë, përdorimi nuk është përmirësuar. Edhe pse ID Watchdog nuk është një shërbim i prishur, ai paraqet më shumë se një çështje gjatë konfigurimit. Thënë kështu, mbrojtja, posaçërisht për çmimin, është e denjë për udhëzuesin tonë më të mirë për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit. 

Në këtë përmbledhje të Monitoruesit të ID, ne do të detajojmë përvojën tonë pasi ta marrim atë për një provë. Gjatë rrugës, ne do të flasim për tiparet, çmimet, lehtësinë e përdorimit, mbrojtjen dhe mbështetjen, të gjitha përpara se të jepni verdiktin tonë.

Features

ID Watchdog ka një listë standarde të veçorive, përfshirë 1.000.000 dollarë në sigurime, monitorim të errët të uebit dhe njoftime të personalizueshme. Sinqerisht, veçoritë vetëm nuk janë mbresëlënëse. Sidoqoftë, duke marrë parasysh çmimin e ulët, lista shkëlqen. 

Mbulimi është rezervë, por ID Watchdog mbështetet mbi të me menaxhimin e çështjeve. Nëse identiteti juaj është vjedhur ndërsa keni një pajtim ID Watchdog, një menaxher i çështjes do t’i caktohet restaurimit, duke trajtuar të gjitha dokumentet, kështu që ju nuk duhet të.

Qendra e thirrjeve, ku punojnë këta menaxherë të çështjeve, është gjithashtu e hapur rreth orës, dhe e aftë të ofrojë mbështetje në më shumë se 100 gjuhë. 

Sidoqoftë, nuk duhet të dilni në çështje. ID Watchdog siguron monitorim “bazë” dhe “të avancuar”, që të dy ofrohen në të dy nivelet e shërbimit. “Basic” konsiston në monitorimin e regjistrave publike, licencat, çertifikatat dhe më shumë për të parë nëse dikush po përdor informacionin tuaj personal. 

Monitorimi “i avancuar” shkon më thellë, duke parë ndryshimin kombëtar të Shërbimit Postar të Sh.B.A-së Ndryshimet Kombëtare të Regjistrit të Adresave dhe kreditë për nënprime. Ai gjithashtu mbulon web-in e errët, duke skanuar nëpër faqet e internetit, dhomat e bisedave dhe forumet që kanë të bëjnë me trafikun e informacioneve të vjedhura. 

Megjithëse është një treg i ngrohtë, ID Watchdog është veçanërisht i dobishëm për profesionistët mjekësorë. Monitoron bazën e të dhënave të Identifikuesit të Providerit Kombëtar. Nëse nuk jeni në dijeni, një numër i NPI është një identifikues 10-shifror për ofruesit e kujdesit shëndetësor në Sh.B.A. Nëse dikush vjedh identitetin e një profesionisti mjekësor, ata mund ta përdorin atë numër për të njollosur praktikën e mjekut.

Nëse ndonjë gjë shfaqet në zonat e shumta që monitoron ID Watchdog, do të njoftoheni menjëherë, dhe ato njoftime mund të personalizohen. Megjithëse ID Watchdog gjithmonë do të dërgojë një alarm, pavarësisht nga vjen, ju mund të zgjidhni ta merrni atë përmes aplikacionit celular, tekstit, telefonatës ose një kombinimi. Gjithmonë do të merrni paralajmërime me email.

Përmbledhje e Karakteristikave të Mbikqyrësit të Mbikqyrësit të ID

Çmimeve

ID Watchdog ka një listë të thjeshtë produktesh. Shërbimi është i njëjtë pa marrë parasysh se cili nga dy planet – “plus” ose “platin” – ju zgjidhni; ju merrni 1 000,000 dollarë në mbulim, monitorim të errët të uebit, njoftime të personalizueshme dhe restaurim plotësisht të menaxhuar nëse është vjedhur identiteti juaj. 

Sidoqoftë, plani më i shtrenjtë i “platinës” gjithashtu vjen me rezultate krediti dhe raporte nga Equifax, Experian dhe TransUnion.

Duke parë që mund të merrni rezultate të azhurnuara të kredisë falas online, megjithëse, “plus” është më tërheqës. Me vetëm 15 dollarë në muaj, është një vlerë e madhe, veçanërisht në krahasim me LifeLock, e cila ngarkon rreth 20 dollarë më shumë për një plan të ngjashëm (lexoni rishikimin tonë të LifeLock).

Edhe shërbimet me çmime të arsyeshme janë disa dollarë më të shtrenjta sesa ID Watchdog (lexoni rishikimin tonë të Gardës së Identitetit për një shembull të kësaj). 

Edhe nëse paguani çdo muaj. ID Watchdog ju lejon të zgjidhni një cikël vjetor të faturimit në arkë, dhe nëse kërcejnë atë, do të merrni dy muaj mbrojtje falas. Kjo sjell çmimin mujor të një plani “plus” në rreth 12.50 dollarë.

Platinum i Mbikqyrësit të ID

Siç u përmend, sidoqoftë, ju mungojnë në rezultatet e kreditit dhe raportet me “plus”. Do të duhet të shkoni në planin “platin” nëse dëshironi, gjë që nuk ia vlen, duke marrë parasysh rritjen e çmimit.

Edhe pse “platini” është akoma më i lirë se konkurrenca – një plan i ngjashëm në IdentityForce është rreth 5 dollarë më shumë në muaj, siç mund ta shihni në rishikimin tonë të IdentityForce – është i çmuar në krahasim me “plus”. 

Shtë e rëndësishme të zgjidhni një plan përpara, me të cilin dëshironi të përmbaheni, pasi ID Watchdog nuk ofron kthime për planet mujore. 

Megjithatë, ka disa konfuzione për planet vjetore. Në kushtet e shërbimit, ID Watchdog thotë se “do t’ju kthejë një shumë të çmuar” nëse përfundoni para fundit të mandatit tuaj vjetor. Sidoqoftë, përmend gjithashtu një plan tre-vjeçar, të cilin ne nuk mund ta gjenim. 

Kjo kërkesë është në kundërshtim të drejtpërdrejtë me faqen e saj të produktit, i cili thotë “ju mund të anuloni në çdo kohë; megjithatë ne nuk sigurojmë rimbursime të pjesshme të muajit ”. Me sa duket, nëse blini një plan vjetor, ID Watchdog do t’ju kthejë për muajt e tërë që nuk i keni përdorur, por nuk do të kthejë asnjë tarifë për muajin në të cilin anuloni.

Lehtësinë e përdorimit

ID Watchdog nuk ka një faqe në internet veçanërisht tërheqëse, por e kryen punën e bërë. Ka më shumë se disa vjet nga data, por duke marrë parasysh sa pak ka faqja, nuk është e vështirë të gjesh rrugën përreth. Si pasojë, faqja e internetit më e vogël gjithashtu çon në informacion të kufizuar në lidhje me atë që blini kur të vijë koha për t’u regjistruar. 

Për shembull, u deshën dy kërkime në Google dhe më shumë se disa minuta pastruan faqen në internet për të zbuluar se ID Watchdog ofron $ 1 000,000 në sigurim. Ajo që duhet të shënohet në faqen e produktit fshihet në vend të kësaj, në një hierarki të faqeve, të listuara si opsioni i fundit i skedës së “qendrës së kujdesit ndaj klientit” të faqes “Përvoja e Mbikqyrësit të ID”. 

id-mbikqyrës-rishikim-website

Në mënyrë të ngjashme, politika e rimbursimit, siç u përmend më lart, nuk është sqaruar në faqen e produktit. Në vend të kësaj, ajo është e shkruar në të gjitha kapakët në termat dhe kushtet, të cilat mund të gjenden vetëm përmes shtyllës së faqes së internetit. 

Do të ishte një gjë nëse sqarimet e vogla do të fshiheshin thellë brenda faqes së internetit, por nuk do të ishte këtu. Informacioni thelbësor, siç është politika e rimbursimit dhe niveli i mbulimit, nuk sqarohen në faqen e produktit. Për më tepër, ky informacion është i përzier me informacione të tjera të parëndësishme. 

Për shembull, menyja kryesore e faqes në internet ka një seksion të emërtuar “përfitimet e punonjësve”. Ju do të faleni për mendimin se është për punonjësit e ID Watchdog, siç kemi bërë më parë, por faqja është në të vërtetë për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit të biznesit. Padyshim që një skedë me atë emër do të ishte shumë më pak konfuze. 

Faqja e produktit – e shënuar si “Shërbime të Mbikqyrësit të ID” në menunë kryesore – megjithatë është e mirë. Ai siguron një krahasim të dy niveleve dhe madje jep një shpjegim të shkurtër të secilës tipar. Pasi të zgjidhni planin tuaj, procesi i arkëtimit është i shkurtër. Ju do të zgjidhni ciklin tuaj të faturimit, shkruani informacionin tuaj të pagesës dhe klikoni “dorëzoni”. 

id-mbikqyrës-rishikim-produkt-faqe

Nga atje, do të filloni konfigurimin e llogarisë. ID Watchdog kërkon vetëm informacione bazë, përfshirë emrin tuaj, numrin e telefonit, numrin e sigurimeve shoqërore dhe adresën e shtëpisë. Në këtë faqe, ID Watchdog ka një vulë që thotë “30-ditë garanci për kthimin e parave: anuloni në çdo kohë.” Ne nuk po mbajmë frymën tonë ndaj këtij pretendimi.

Identifikohu për shikuesin e shikuesit

Pas rrumbullakimit të informacionit tuaj personal, mund të futeni në pultin e Mbikqyrësit të ID-së, dhe, njeri, a është një pamje zhgënjyese për të parë. Seksioni “përmbledhje” nuk ju jep një përmbledhje të asgjëje. Ai tregon emrin tuaj, produktin që keni blerë dhe kur keni regjistruar një llogari.

id-mbikqyrës-rishikim-pult-pasqyrë

Skedat e tjerë, “llogaria” dhe “mjetet e përparuara”, nuk janë në mënyrë të ngjashme pa informacion. “Llogaria” ju lejon të ndryshoni informacionin tuaj personal, i cili nuk kërkon fjalëkalim. Konsiderimi i Mbikqyrësit të ID është një shërbim për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit, që është shumë i madh për një mbikëqyrje për ta injoruar. 

Edhe me këtë, faqja e “mjeteve të përparuara” është shkelësi më i keq. Ai thotë se “plani juaj përfshin mjete shtesë, siç janë Aplikacioni ynë Mobile, Portofoli i Humbur dhe Sigurimi për të siguruar që të keni akses në të dhënat tuaja kur ju nevojiten dhe për t’ju ndihmuar të rikuperoheni në rast mashtrimi ose vjedhjeje të identitetit”, dhe kjo është ajo. Asnjë lidhje për të shkarkuar këto karakteristika ose ndonjë tregues tjetër se si t’i përdorni ato. 

id-mbikqyrës-rishikim-të avancuara-tools

Skeda e vetme e dobishme është “udhëzuesi i shërbimeve”, i cili do të shkarkojë dhe hap një PDF që detajon veçoritë e llogarisë tuaj. Edhe pse atëherë, ka një mungesë sqarimesh. Për shembull, dokumenti flet për mbrojtjen e kredisë së fëmijëve, duke pretenduar se “ID Watchdog është ofruesi i vetëm i përfitimeve me aftësi në internet për kyçjen e fëmijëve”, i cili nuk është i vërtetë. 

Ai thotë që mund të aktivizoni bllokimin e fëmijëve përmes llogarisë tuaj të Watchdog ID, por pasi të shikuam në pultin shterpë, nuk dolëm asgjë.

Përditësime të rojës së identitetit

Pasi binim në këmbë për 20 minuta ose më shumë, vumë re se pulti filloi të ndryshojë. Sa herë që do të lundronim në një seksion të ri, një skedë e re do të shfaqej në shiritin e lartë, ose kur të ktheheshim në një faqe që kishim vizituar më parë, do të kishte seksione të reja në të.

U desh një kohë që gjithçka të hynte plotësisht – rreth një orë ose më shumë – por sapo të bëhej, pulti ishte shumë më i dobishëm. ID Watchdog tregoi secilën zonë që ishte duke skanuar, si dhe statusin e këtij skanimi. Për më tepër, ishte një seksion i shtuar për alarmet, ku mund të shihni gjithçka që përshkohet në emrin tuaj. 

Forma përfundimtare e pultit është shumë më e mirë se ajo me të cilën u takuam së pari, por ID Watchdog nuk është në gjendje të keqe. Nuk është e paarsyeshme të supozosh se dikush ulet në pult, – ID Watchdog ju çon atje menjëherë pas pagesës – shikon përreth dhe vendos se nuk ka asgjë tjetër për të.

id-mbikqyrës-rishikim-updated-pult

Përshtypjet e para janë gjithçka, dhe ID Watchdog nuk është shumë i mirë me kaq. Nuk ka një email të mirëpritur ose ndonjë tregues që duhet të vendoset pulti. 

Në fakt, gjatë testimit tonë, ne kurrë nuk morëm një email nga ID Watchdog, përkundër përpjekjeve të shumta për të rivendosur fjalëkalimin tonë pasi menaxheri ynë i fjalëkalimit nuk arriti të kapte hyrjen (lexoni rishikimin tonë të Dashlane për një menaxher të fjalëkalimeve që gjithmonë kap login). 

Ne prisnim me orë të tëra, u kthyem, prita ca më shumë dhe u lidhëm përsëri, por asgjë nuk erdhi. Përfundimisht, ne duhej të telefononim ID Watchdog për të rivendosur fjalëkalimin tonë (mund të lexoni më shumë rreth asaj përvoje në seksionin “mbështetje” më poshtë). 

Aplikacioni Mobile Watchdog Mobile

ID Watchdog gjithashtu ofron një aplikacion mobil, i cili është shumë më tërheqës se pulti i desktopit. ’Shtë më i kufizuar në funksionalitet, sidoqoftë. Fillimisht, ne instaluam aplikacionin me shpresën për të gjetur disa nga karakteristikat e përshkruara në udhëzuesin e shërbimeve, siç është menaxheri i fjalëkalimit, por nuk i gjetëm ato. 

Aplikacioni celular ju lejon të mbyllni kredinë tuaj, të shtoni artikuj në kasafortën tuaj të humbur të portofolit dhe të shikoni alarmet. Kasaforta e humbur e portofolit është veçoria më interesante, pasi ju lejon të shikoni letrat kredenciale në rast se ju humbni portofolin. Thënë kjo, ne nuk e dimë se sa njerëz janë duke ecur përreth me një listë të informacionit të llogarisë në portofolin e tyre. 

Jashtë shtimit të informacionit të ri, i cili është më lehtë të bëhet në desktop, aplikacioni celular është thjesht një shpërndarës njoftimesh. Bën një punë të mirë në këtë, sidoqoftë. Në ekranin e njoftimeve, ka një buton për të “thirrur ID Watchdog për të hetuar”, i cili automatikisht do të telefonojë linjën e mbështetjes për ju.

mbrojtje

ID Watchdog bën gjithçka që duhet të ketë një shërbim për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit, duke monitoruar vazhdimisht kredinë, informacionin financiar dhe informacionin personal. Sidoqoftë, shkon përtej asaj me monitorimin e rrjetit social, uljen e kërkesës dhe njoftimet për shkelës seksi, duke shërbyer si një qendër gjithëpërfshirëse për ruajtjen e informacionit tuaj personal. 

Pasi pulti të azhurnohet plotësisht, do të shihni shërbimet që ofron ID Watchdog dhe rezultatet e secilit skanim. Për shembull, kur filloni, “rrjeti i errët” duhet të ketë një rezultat të qartë ndërsa ende skanon ndryshimin kombëtar të bazës së të dhënave të adresave. Shtë e dobishme për të parë jo vetëm alarmet që shfaqen, por edhe rezultatet e skanimeve siç po ndodhin. 

Nga karakteristikat, ne na pëlqen më shumë monitorimi i rrjetit social. Ju mund të lidhni Facebook, Twitter, Instagram dhe LinkedIn me ID Watchdog, por më shumë se kaq, ju mund të personalizoni kur ID Watchdog ju paralajmëron për ndryshime. Ju mund ta rregulloni ashpërsinë e lajmërimeve në 14 kategori, kështu që, për shembull, mund të vendosni gjeodata në “të butë” dhe “racizëm-fanatizëm” në seriozitet.

id-mbikqyrës-rishikim-social-media-settings

I gjithë ky monitorim ndërthuret për të formuar raportin tuaj të ekspozimit, i cili tregon se cilat të dhëna në mediat sociale mund t’ju ekspozojnë në vjedhje identiteti. Megjithëse nuk është aq gjithëpërfshirëse sa rezultati i menaxhimit të rrezikut të Gardës së Identitetit, raporti i ekspozimit është një shtesë e bukur. 

Paneli nuk është vetëm për monitorimin e mediave sociale apo alarmet tuaja, megjithatë. Ju gjithashtu mund të bllokoni kredinë tuaj nëse ka ndonjë qasje të paautorizuar. Në skedën “kredi”, që shfaqet pas azhurnimeve të lartpërmendura, ekziston një mundësi për të mbyllur kredinë tuaj me secilin nga tre zyrat kryesore. Nëse jeni duke përdorur një plan “plus”, vetëm Equifax shfaqet. 

id-mbikqyrës-rishikim-kredi-lock

mbështetje

Ka vetëm një mënyrë për të marrë shërbimin e klientit me ID Watchdog: përmes telefonit. Mungesa e një skede mbështetëse në pult, nuk është një mbikëqyrje në dizajn. Jashtë udhëzuesit të shërbimeve dhe blogut të kompanisë, nuk ka burime të vetë-ndihmës. Mbështetja në telefon është e vetmja rrugë, por për fat të mirë është efektive. 

Ne arritëm të mësonim për fjalëkalimin tonë të harruar dhe ishim të kënaqur që nuk kishim nevojë të merreshim me një pemë telefonike të automatizuar ose ndonjë gjë të tillë. Në vend të kësaj, një bot ju përshëndet, ju pyet që të qëndroni në linjë për një studim dhe ju lidh direkt me një përfaqësues të shërbimit të klientit.

Zgjidhja e kërkesës ishte një fllad. Përfaqësuesi pyeti disa informacione themelore për të verifikuar thirrjen, përfshirë katër shifrat e fundit të SSN-së me të cilët u regjistruam, dhe u drejtua për të ndihmuar. Edhe përvoja e shkurtër që kishim na jep besim të madh në aftësinë e ID Watchdog për t’u marrë me kërkesa më serioze. 

Sidoqoftë, mungesa e mbështetjes së postës elektronike dhe një bazë njohurish nuk mund të injorohet. Edhe pse ID Watchdog ofron mbështetje telefonike gjatë gjithë orarit – dhe në më shumë se 100 gjuhë, për të filluar – nuk është një zëvendësim i ndihmës me email dhe burime të vetë-ndihmës. Ju nuk mund të anuloni as llogarinë tuaj pa thirrur së pari ID Watchdog.

Aktgjykimi

ID Watchdog paraqet më shumë se disa hiccups gjatë konfigurimit, por edhe si një makinë pa vaj, ajo meriton vëmendjen tuaj. Shtë më e lirë se konkurrenca ndërsa paketoni në të njëjtat karakteristika. Thënë kështu, ju po tregoni opsione mbështetjeje dhe shfrytëzueshmëri për rënien e vogël të çmimit. 

Nëse lehtësia dhe opsionet e mbështetjes janë të rëndësishme për ju, sigurohuni që të lexoni rishikimet tona të mbrojtjes nga vjedhjet e identitetit. Edhe me ato dobësi, Sidoqoftë, ID Watchdog vlen të shikohet. 

Whatfarë mendoni për shërbimin? A planifikoni ta provoni? Na tregoni në komentet më poshtë dhe, si gjithmonë, faleminderit për leximin.

FAQ-të të Mbikqyrësit të ID-së

  • Isfarë është roje e identitetit?

    ID Watchdog është një shërbim për mbrojtjen e vjedhjeve të identitetit që monitoron numrin tuaj të sigurimeve shoqërore, informacionin e llogarisë bankare, të dhënat mjekësore dhe më shumë për pikat e mundshme të mashtrimit. Nëse identiteti juaj është vjedhur gjatë përdorimit të shërbimit, do të merrni deri në 1.000,000 dollarë në rimbursim të shpenzimeve dhe një menaxher të veçantë të çështjes së restaurimit të identitetit.

  • Sa është Watchdog ID?

    ID Watchdog ofron dy plane: plus dhe premium. “Plus” është 14,99 $ në muaj dhe “primi” është 19,95 $ në muaj, nëse faturohet çdo muaj. Nëse faturohet çdo vit, të dy planet ofrojnë dy muaj shërbim falas, duke e ulur çmimin në 149,99 $ dhe 199,95 $, përkatësisht.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me